Pagina 29 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Liggen we nog wakker van twee?
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
Dave schreef:
Liggen we nog wakker van twee?

Is dit de 'tweede' golf?
  Bericht 
18vti
Master
Zaterdag mooi weer terras op, eens kijken hoe dat gaat :x
  Bericht 
snovvdog
Master
Op terrasjes is alles bijna zoals vanouds, ja een beetje corona onzin gezeik, maar in R'dam is tot 4 mensen aan tafel prima (geen idee waar ze dat op baseren maar er wordt in elk geval niet gehandhaafd/voorbijrijdende politie vindt het best) en tot 6 met je gezin.

Officieel moet je je melden en een vragenlijst beantwoorden, maar in de praktijk zeg je hoi kan ik daar zitten en that's it, business as usual...
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Terrasjes interesseert me geen ene kloot om eerlijk te zijn. De vliegvelden moeten onderhand weer eens enigszins normaal opgestart worden. Schiphol ligt al bijna drie maanden plat, gaatje in hun hoofd @Den Haag ofzo.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 13 juni 2020

Positief geteste personen 48.640 (+179)
Ziekenhuisopnames 11.822 (+9)
Overleden personen 6.057 (+4)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RTL Nieuws schreef:
Inzetten op indammen corona scheelt 123 miljard en 50.000 doden

Nederland moet het coronavirus bestrijden door in te zetten op indammen en niet op de huidige maximale controle. Dat kan over twee jaar gemeten zo'n 123 miljard euro schelen, terwijl er verder zo'n 50.000 doden minder zullen kunnen vallen, zeggen onderzoekers van KPMG en de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het kabinet schept geen duidelijkheid over hoe het het coronavirus wil bestrijden. Er is een politieke term ontwikkeld, 'maximale controle', maar die term kent de Wereldgezondheidsorganisatie WHO helemaal niet, zegt David Ikkersheim, partner bij KPMG.

Nu lijken het RIVM en de GGD nog te gaan voor groepsimmuniteit, zegt hij. Een rekensom leert volgens hem echter dat een strategie van indammen voordelen levert, zowel op het financiële vlak als qua gezondheid.

Beleid bijstellen
Dat schrijven Ikkersheim en Xander Koolman van de Vrije Universiteit Amsterdam in het rapport 'De tweede golf dat zijn wij', met als ondertitel 'een pleidooi om covid-19 in Nederland in te dammen'.

Ikkersheim en Koolman willen met het rapport ruimte bieden om het beleid bij te stellen. Ze pleiten ervoor dat er een informatiecampagne komt om mensen, ook met lichte klachten, te laten testen, tests online in plaats van via de telefoon in te boeken en de uitslag binnen 24 uur of bij voorkeur binnen 8 uur te hebben.

Ook zou het bronnen- en contactonderzoek veel sneller moeten plaatsvinden. Ikkersheim noemt de Amerikaanse staat New Jersey, waar blijkt dat 90 procent van de mensen waarmee iemand die besmet is met het coronavirus wordt opgespoord.

Veel minder besmettingen
Als er helemaal wordt gekozen voor indamming, door middel van meer en sneller testen en bronnen- en contactonderzoek, dan kan de reproductiefactor, oftewel hoeveel anderen iemand die het coronavirus heeft besmet, fors worden teruggebracht, van de huidige 0,9 naar 0,5. Dat betekent dat het coronavirus uiteindelijk uitdooft, legt Ikkersheim uit.

In de tussentijd zullen er nog wel nieuwe besmettingen zijn, maar dusdanig veel minder dan nu, dat consumenten zich geen zorgen maken dat ze het krijgen. Tuberculose bestaat ook nog steeds in Nederland, maar niemand is bang dat hij of zij het krijgt, licht Ikkersheim toe.

'Consumenten durven dan te besteden'
De economie kan dan verder open dan nu en consumenten zullen weer meer durven uitgeven dan met de huidige strategie en dat stuwt de economie. Tot en met 2022 valt dat voordeel op circa 123 miljard euro te becijferen, aldus Ikkersheim. Dat is een schatting, het kan minder zijn, maar ook meer.

Hun schattingen zijn gebaseerd op scenario's van De Nederlandsche Bank (DNB). Als andere landen ook meedoen met de strategie, dan zou het voordeel nog veel hoger kunnen uitvallen tot wel 17 procent van het BBP in 2022, zo laat DNB zien.

Sowieso minder slachtoffers
Verder zullen er door de strategie van indamming minder doden vallen, aldus Ikkersheim. In het rapport staat dat het zo'n 50.000 doden kan schelen, maar het kunnen er ook 100.000 zijn, zegt Ikkersheim.

Ook als het terugdringen van de reproductiefactor tot 0,5 niet (helemaal) lukt, dan is het toch aan te bevelen om de adviezen over te nemen, vindt Ikkersheim. De reproductiefactor zal sowieso omlaag gaan en daardoor zul je je economie een stuk verder open kunnen zetten dan nu het geval is.

  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Nederland sluit contract af voor potentieel coronavaccin

Nederland heeft samen met Duitsland, Frankrijk en Italië een contract gesloten met het farmaceutische bedrijf AstraZeneca voor de levering van zeker 300 miljoen potentiële vaccins. Er moet nog wel veel onderzoek worden gedaan naar het middel, dus of het daadwerkelijk in productie kan worden genomen is nog niet zeker, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) in een brief aan de Tweede Kamer.

Het onderzoek naar het betreffende vaccin, waaraan wordt meegewerkt door onderzoekers van de Universiteit van Oxford, bevindt zich op dit moment in een grootschalige klinische fase. Het wordt nu getest op ruim 10.000 mensen en later deze maand zullen nog eens 30.000 deelnemers meewerken.

"De kans op mislukking is in elk van de ontwikkelfasen tot het einde aanwezig", schrijft de minister. Daarom verkent de alliantie van Nederland met de drie andere EU-lidstaten meerdere kansrijke vaccins. Ook worden er gesprekken gevoerd met verschillende andere farmaceutische bedrijven. "Wij willen daarbij samenwerken en wedden op meerdere paarden tegelijk, omdat je van tevoren niet weet wie de race gaat winnen", aldus De Jonge.

Momenteel zijn er wereldwijd tien vaccins die klinisch worden getest, blijkt uit een overzicht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Nog eens 126 bevinden zich in de preklinische fase, in deze fase worden de vaccins nog niet getest op mensen.

Als de ontwikkeling van het vaccin wel goed verloopt, komen er vanaf eind dit jaar stapsgewijs in totaal 300 tot 400 miljoen beschikbaar voor Europa. Andere EU-lidstaten krijgen de mogelijkheid om zich bij de alliantie aan te sluiten. De vaccins worden dan verdeeld op basis van het inwonersaantal.

Het is niet bekend hoeveel er voor de vaccin is betaald, schrijft de minister in de brief.

Farmaceut heeft contract afgesloten voor in totaal meer dan twee miljard doses

AstraZeneca heeft niet alleen met de EU-landen een contract afgesloten. De Farmaceut sloot onlangs soortgelijke overeenkomsten met onder meer het Verenigd Koninkrijk en de VS en laat weten dat de vaccins tijdens de pandemie zonder winstoogmerk beschikbaar komen.

Ook is een contract afgesloten met het Serum Institute in India voor de levering van één miljard vaccins. De bedoeling is dat deze voornamelijk beschikbaar komen voor lage- en middeninkomenslanden. De totale productiecapaciteit bedraagt momenteel meer dan twee miljard doses.


Ik hoop niets, wat is dit dan weer voor waanzin joh. Contracten tekenen op basis van lucht :-?

(de vaccin?)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Dus we hebben voor een onbekend bedrag een medicijn gekocht waarvan het onzeker is of het werkt en er geen kennis is over de bijwerkingen. De enige die zekerheid heeft is AstraZeneca want die heeft inmiddels de cash al binnen.
  Bericht 
BLikent
Master
Degenen die een vaccin uitvinden (uiteraard een werkende) verdient naast lof en eeuwige roem een aanzienlijk bedrag. En als dat één euro per vaccin is, loop je evengoed binnen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Maserati Teun schreef:
de cash al binnen.

Nouja dat vraag ik me dus af.

Een minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, wat toch een beetje het pret-ministerie onder de ministeries is tekent een contract (waarom doet de minister van economische zaken dat niet?) waar een onbekend geldbedrag mee gemoeid is. Ik vind het een hele vreemde gang van zaken.

En dat moet dan op Twitter natuurlijk. Het is me al eerder opgevallen dat meneer de Jonge vooral zichzelf bijzonder interessant vind.

Hugo de Jonge
@hugodejonge Jun 13, 2020
The Netherlands 🇳🇱, Germany 🇩🇪, France 🇫🇷 and Italy 🇮🇹 just signed a contract with @AstraZeneca for the delivery of a possible coronavaccine. An important step. Once we have a vaccine, we are protected. In the Netherlands, in Europe 🇪🇺 and abroad. 👉 https://t.co/CINFfcrGHz

  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Maserati Teun schreef:
komt om mensen, ook met lichte klachten, te laten testen, tests online in plaats van via de telefoon in te boeken en de uitslag binnen 24 uur of bij voorkeur binnen 8 uur te hebben

Hmmm een of andere amateur viroloog roept dit al maanden, moet zo wel een nieuwe baan, waar kan ik tekenen?
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Tja, en als we het niet doen en naast de pot pissen dan zijn de rapen ook gaar. Er is wat voor te zeggen, mits er een redelijke kans is dat het vaccin inderdaad werkt. Ik zou aannemen (daar ga je al) dat ze dit onderzocht hebben.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Here we go again. Peking deels in lockdown.
  Bericht 
R
Master
Nou, als je de (officiële) cijfers in verhouding zet met Nederland, is daar ongeveer 0,057 mensen bekend besmet in een dag, in verhouding tot Nederland. Veel minder dan één.
En met de cijfers van afgelopen dagen nog 10 keer minder.

Tijd om de opgedane technische kennis in gebouwen e.d. in te zetten. Al een maandje of drie overigens, maar goed.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 14 juni 2020

Positief geteste personen 48.783 (+143)
Ziekenhuisopnames 11.828 (+6)
Overleden personen 6.059 (+2)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RIVM: weinig ruimte over voor verdere versoepeling maatregelen

De ruimte om maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verder te versoepelen, is bijna op. Dat zegt Jacco Wallinga van gezondheidsinstituut RIVM in een interview met de NOS. 'Wat we tot nu hebben gezien en berekend, daarbij zeggen we nu: de ruimte is ongeveer op. De maatregelen zijn één voor één versoepeld, en de ruimte wordt gewoon steeds kleiner.'

De afgelopen dagen klonk uit diverse sectoren de wens om de regels verder te versoepelen. Mensen vinden het steeds lastiger anderhalve meter afstand te houden, concludeerden het RIVM en de GGD na een gezamenlijke enquête.

'Loslaten basismaatregelen heel onwaarschijnlijk'
Volgens Jaap van Dissel, hoofd infectieziektebestrijding van het RIVM, biedt het optimaliseren van het bronnen- en contactonderzoek nog ruimte. 'Dat betekent dat mensen het moeten melden als er klachten zijn en het tweede is de snelheid', zegt hij tegen de omroep. 'Daar zien we mogelijkheden om te verbeteren. Nu de getallen zo laag zijn, is dat minder kritisch. Maar dat zou in het najaar natuurlijk weer kritisch kunnen worden. Daar moet energie in gestoken worden.'

Al biedt dat geen garantie, waarschuwt Wallinga. Zo was volgens hem in sommige Aziatische landen, waar het bronnen- en contactonderzoek heel goed gaat, te zien dat het virus toch met moeite in de hand is te houden. 'Dus zelfs als het bronnen- en contactonderzoek supergoed gaat, is meer nodig om dit virus in bedwang te houden. Het lijkt me heel onwaarschijnlijk dat we ook hier de basismaatregelen kunnen loslaten.'


Zolang het RIVM de baas van het kabinet is, zullen we nog langdurig met deze ellende blijven zitten.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Eigen schuld Teun. Zolang jij geen 0 doden post..
  Bericht 
KanarieVW
Master
Bovendien heeft de VVD er alle baat bij die zo lang mogelijk te rekken met de verkiezingen in aantocht.
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Maakt het stemmen op de VVD weer makkelijk :jaja:
  Bericht 
shootme
Master
https://www.telegraaf.nl/nieuws/9929597 ... -hoofddorp

Maar met duizenden tegelijk op de dam schreeuwen mag natuurlijk weer wel.
  Bericht 
snovvdog
Master
Yep zo krom, de anderhalve maatregel wordt misbruikt om alles in de dammen wat mensen voor hun plezier doen. Behalve als het de slinkse agenda betreft.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Maserati Teun schreef:
De ruimte om maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verder te versoepelen, is bijna op. Dat zegt Jacco Wallinga van gezondheidsinstituut RIVM in een interview met de NOS. 'Wat we tot nu hebben gezien en berekend, daarbij zeggen we nu: de ruimte is ongeveer op. De maatregelen zijn één voor één versoepeld, en de ruimte wordt gewoon steeds kleiner.'

Wat een gelul, de ruimte die gegeven is heeft niet of amper geleid tot meer besmettingen. Er is ruimte om meer vrijheid te geven en de beperkingen die opgeheven zijn zijn achteraf gezien beperkingen die nooit nodig geweest zijn.

Ik denk dat het RIVM een andere agenda heeft. Ze worden steeds minder betrokken bij de besluiten en willen weer even een podium. De laatste tijd wordt er besloten op economische en populistische motieven en de biologie/virologie speelt geen rol.
  Bericht 
snovvdog
Master
Gaat ook niet gebeuren, gaat er een ''nieuwe golf'' komen dan zal dit herfst/winter worden...
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Fpsdoug schreef:
Maakt het stemmen op de VVD weer makkelijk


Daarom. Mijn stem hebben ze.

WNS2.0D schreef:
de ruimte die gegeven is heeft niet of amper geleid tot meer besmettingen.


In meerdere landen blijkt van wel.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
Jacco Wallinga van gezondheidsinstituut RIVM in een interview met de NOS. 'Wat we tot nu hebben gezien en berekend,

Berekening? Wat voor formule is dat dan?
  Bericht 
Suggestief
Master
Dave schreef:
Wat voor formule is dat dan?

Deze natuurlijk


Bijlagen :


  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Gauss joins the party :colaatje:
  Bericht 
18vti
Master
snovvdog schreef:
Gaat ook niet gebeuren, gaat er een ''nieuwe golf'' komen dan zal dit herfst/winter worden...


Kweenie, gister paar terrasjes gepakt. Overal vrij netjes die 1.5 regels opgezet....we moesten alleen HEEL hard praten richting elkaar door de herrie van andere gasten....ook niet handig :lol:
Vergeten te kijken naar het glasreinigings protocol, dus mja...tussen nu en 2 weken zullen we de tweede golf zien ontstaan of wegblijven.
  Bericht 
R
Master
Of nu inzetten op luchtbehandeling (verversen en steriliseren) en luchtvochtigheid vanaf november en niet vrijgeven waar het te risicovol is gebleken. Of weer gezeik.

En plaatsen vermijden waar in hoogzomer alles met airco gaat. (waarschijnlijk)

Anders veel buiten organiseren met Groenlinks terraskacheltjes in de winter.
  Bericht 
WimLex
F1 kenner '20
BBC schreef:
Coronavirus: Beijing spike continues with 36 new cases
15 minutes ago

Beijing has recorded 36 new locally-transmitted coronavirus cases, amid fears of a second wave in the Chinese capital.

Another 36 cases were also recorded on Saturday. The city had previously seen no new cases in more than 50 days.

The country's Vice Premier Sun Chunlan called on officials to take "decisive measures", warning that the risk of further spread remained high.

The outbreak has been linked to the city's largest wholesale market.

The general manager of the market has been dismissed, along with other local officials.

Three other provinces - Liaoning, Hebei and Sichuan - have also reported confirmed or suspected cases connected to Beijing.

Local media reports say the virus was discovered on chopping boards used for imported salmon at the market, prompting major supermarkets in Beijing to pull the fish from their shelves.

- Did China test a whole city in 10 days?
- What did China do about early outbreak?

According to China's National Health Commission, Beijing recorded one new virus case on Thursday and six on Friday - the first cases in almost two months.

On Saturday, 36 new local cases were recorded in Beijing, all related to Xinfadi market - which has been described by state media outlet CGTN as the biggest wholesale market in all of Asia.

The market was quickly placed under lockdown and restrictions were imposed in 11 nearby neighbourhoods.

On Monday, ten more neighbourhoods around the market were restricted, said CGTN. No visitors or deliveries are allowed, but residents can come and go.

Schools and nurseries near the market were told to shut and the re-opening of primary schools, originally scheduled for today, has now been postponed, reported the Global Times.
  Bericht 
KanarieVW
Master
‘Spikes’ met 36 gevallen. Op fucking 21,5 miljoen inwoners. Als dit een ‘Spike’ is zijn we er aardig vanaf. Wat een berichtgeving. Echt een aanfluiting. Wereldwijd.
  Bericht 
WimLex
F1 kenner '20
Ik kom op 36 per dag, gemeten over een periode van 2 dagen.
Wat was ook alweer de reden waarom het een pandemie werd ? te laat / niet ingrijpen ?
Nu wordt er adequaat opgetreden en is het weer niet goed ?
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
WimLex schreef:
the virus was discovered on chopping boards used for imported salmon

Imported, het virus komt dus niet uit China. Het is meegekomen met zalm uit de US of Schotland of Noorwegen.

Het komt echt niet uit China, het is een westers plan om China kapot te maken.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ohja tot nog toe lukt dat dan heel goed :roll:
  Bericht 
snovvdog
Master
https://www.nu.nl/economie/6058057/nibu ... risis.html

Citaat:
Nibud: Vooral jongeren worden financieel geraakt door coronacrisis
15 juni 2020 12:00
Laatste update: 4 minuten geleden
0
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
Hoewel veel Nederlanders nog maar weinig merken van de financiële impact van de coronacrisis, maken jongeren tot 35 jaar zich meer dan gemiddeld zorgen over baanbehoud, hun inkomen en het opmaken van hun spaargeld. Dat meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) maandag op basis van een enquête onder ruim duizend Nederlanders.

Ten opzichte van de Nibud-peiling van twee maanden geleden, maakt een vergelijkbaar deel van de huishoudens melding van een gedaald inkomen. Het gaat om een vijfde van de ondervraagden. Vooral mensen tot 35 laten weten dat hun inkomen is afgenomen.

Het Nibud signaleert dat huishoudens zich gemiddeld minder zorgen maken over hun financiële situatie dan twee maanden geleden. "De eerste schrik is weg, maar dat betekent zeker niet dat we achterover kunnen leunen", aldus directeur Arjan Vliegenthart.

Dat mensen geneigd zijn om te denken dat de gevolgen zullen meevallen, blijkt onder meer uit het aandeel huishoudens dat in de komende maanden een inkomensdaling verwacht. In april verwachtte 21 procent dit nog, maar inmiddels is het aandeel afgenomen tot 12 procent. Ook vrezen minder mensen dat ze door de crisis hun spaargeld moeten opmaken. Op dat vlak is een daling van 28 naar 21 procent te zien.

"Alle experts zeggen dat we aan de vooravond van een recessie staan. Lang niet iedereen merkt dat al, maar juist nu moet er met meer kracht en creativiteit gedacht worden over structurele maatregelen om bijvoorbeeld de aankomende schuldengolf op te lossen", stelt de Nibud-directeur. De noodmaatregelen lijken te werken, waardoor mensen zich minder zorgen maken. Maar de onderliggende problemen blijven bestaan, benadrukt Vliegenthart. "De vraag is nu wat mensen op de lange termijn kunnen verwachten."

Volgens hem is het logisch dat jongeren zich al wel meer zorgen maken. "Jongeren hebben doorgaans een kleinere buffer en zitten vaker in onzekere arbeidscontracten. Voor hen staat het leven dat ze kennen vaker stil."


De jongeren draaien weer op voor de bescherming van de ouderen... Straks alle schulden voor COVID-19 maatregel veroorzaakte ellende bij de jongeren, lang nadat de beschermde ouderen al zijn overleden...


Tja...
https://www.nu.nl/economie/6058013/fors ... omber.html
Citaat:
Forse krimp export in april en de vooruitzichten zijn somber
15 juni 2020 09:48
Laatste update: 2 uur geleden
9
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
De export van goederen kwam in de maand april 11,2 procent lager uit dan in april vorig jaar. Dat is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de grootste krimp sinds juni 2009, meldt het statistiekbureau maandag.

"In april zijn er vooral minder transportmiddelen en machines uitgevoerd." De daling raakte vooral producten van Nederlandse bodem, die markt kromp harder dan de wederuitvoer. De uitvoer van goederen is goed voor drie kwart van alle export, over diensten publiceert het CBS niet maandelijks.

Ook de goederenimport daalde behoorlijk in de eerste volle maand van de lockdown, met 8 procent. "Dit is de grootste krimp na oktober 2009. Er werden vooral minder transportmiddelen, machines en kleding ingevoerd dan een jaar eerder."

Het CBS kijkt ook elke maand naar de omstandigheden voor de export in de lopende maand, voor juni zijn die slechter dan in april het geval was. "Dat komt vooral doordat de krimp van de Duitse industriële productie aanzienlijk groter was."
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 15 juni 2020

Positief geteste personen 48.948 (+165)
Ziekenhuisopnames 11.831 (+3)
Overleden personen 6.065 (+6)
  Bericht 
Speedy J
Master
Weet iemand of ergens wordt bijgehouden binnen welke gemeenten de nieuwe besmettingen zijn geregistreerd?

Ik volg dat eigenlijk alleen voor mijn gemeente en een paar er omheen maar vind het wel interessant waar de toenames zijn.
  Bericht 
hneel
Master
  Bericht 
Speedy J
Master
Top, dank je!
  Bericht 
viffer
Master
Hier kun je het verloop per provincie/veiligheidsregio/GGD zien:

https://www.arcgis.com/apps/opsdashboar ... 8b18151cbf
  Bericht 
Speedy J
Master
Dat is ook een mooi overzicht maar ik zie daar niet de toename in de laatste twee weken zoals in de link van hneel, daar zocht ik eigenlijk naar.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
NU.nl schreef:
Noorwegen trekt stekker uit corona-app vanwege zorgen over privacy

Noorwegen stopt met het gebruik van een app voor de monitoring van besmettingen met het coronavirus, omdat er te veel zorgen over de privacy zijn, meldt het Folkehelseinstituttet, de Noorse tegenhanger van het RIVM.

Alle verzamelde gegevens worden verwijderd en de ontwikkelaars zullen geen nieuwe data verzamelen. Het besluit volgt op een kritisch rapport van privacywaakhond Datatilsynet.

"De app is een extreme inbreuk op de privacy, zelfs in een noodsituatie zoals bij een pandemie", stelt Datatilsynet-directeur Bjørn Erik Thon. Omdat de besmettingsgraad in het land is gedaald, is het gebruik volgens Thon niet langer te rechtvaardigen.

Het Folkehelseinstituttet staat niet achter de conclusie van de waakhond, maar zal alsnog alle activiteiten met de app staken. "Hiermee verzwakken we wel een belangrijk onderdeel van ons wapen tegen infecties", aldus het gezondheidsinstituut.

Mogelijk wordt de app later weer in gebruik genomen, mits er een privacyvriendelijk alternatief bedacht kan worden. De Noorse app is in totaal 1,6 miljoen keer gedownload en had 600.000 actieve gebruikers.

Voorvechters van privacy zijn al langer kritisch over het gebruik van apps om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Duitsland koos daarom voor een app die informatie niet centraal opslaat. Daarnaast introduceerden Apple en Google een platform voor corona-apps dat de privacy van gebruikers moet waarborgen.

De ontwikkeling van een Nederlandse app zat enkele weken geleden nog in een vroeg stadium.


Bij de Noorse RIVM is het licht inmiddels aangegaan. Nu Nederland nog.
  Bericht 
viffer
Master
Speedy J schreef:
ik zie daar niet de toename in de laatste twee weken


Het filteren werkt niet heel erg lekker. Als je rechtsonder naar GGD-regio gaat en dan rechtsboven de regio selecteert die je wilt zien krijg je de grafieken van die GGD-regio. Met de schuifbalkjes boven de grafieken kun je de tijdspanne selecteren.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
rtlnieuws schreef:
Aantal coronapatiënten op intensive care stijgt voor derde dag op rij

Voor de derde dag op rij is het aantal coronapatiënten op de intensive care gestegen. Op de afdelingen liggen momenteel 87 patiënten. Het is de eerste keer sinds de piek van de coronacrisis, begin april, dat het aantal coronapatiënten op de ic's drie dagen op rij toeneemt.


Begint de protestpiek al?
  Bericht 
Story
Master
 
Pinksterpiek
  Bericht 
Joël D.
Master
Twee weken tussen contactmoment en IC opname? Ik dacht dat dit korter was?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Hangt van je conditie cq staat van afweersysteem af volgens mij. En de 'virus load'.
  Bericht 
viffer
Master
Dave schreef:
Begint de protestpiek al?


Sinds 7 juni stijgt het aantal besmettingen in Amsterdam wel wat meer dan daarvoor


Bijlagen :


  Bericht 
Kwibus
Master
Tja, in Amerika stijgt niet alleen de besmettingsgraad (waarschijnlijk mede vanwege meer testen) maar ook het aantal ziekenhuisopnames. Lijkt toch een gevolg van Memorial Weekend en dan moeten de protesten nog volgen.

 Pagina 29 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy