Pagina 31 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Kwibus
Master
Mja, een paar duizend op de dam is 1, maar met 40K drie dagen Lowlands of Pinkpop? Ik zou het niet doen. Ergens moet een grens liggen en die moet wel duidelijk zijn. Anders krijg je nog meer gezeik.
  Bericht 
snovvdog
Master
WNS2.0D schreef:
Twee keer zo weinig is nog altijd een verdubbeling maar dan anders verwoord.

Je bent vast niet de enige grammar Nazi want ze hebben het aangepast.


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
Peking sluit alle scholen weer. Ik heb nog geen internetbron want de journalisten lopen achter met copy/pasten
  Bericht 
Kwibus
Master
  Bericht 
shootme
Master
FocusWagon schreef:
Als ik door 14 dagen vrijwillige opsluiting kan voorkomen dat ik alvast een begrafenis kan plannen levert me dat genoeg op hoor!

als je je laat testen en het is negatief, kun je een dag later alsnog besmet raken, maar jij hebt in je hoofd dat je niets hebt. ja prima joh...
  Bericht 
Kwibus
Master
Yup, wat dat betreft zou ik me wel graag laten willen laten testen op antistoffen.
  Bericht 
KanarieVW
Master
FocusWagon schreef:

Als ik door 14 dagen vrijwillige opsluiting kan voorkomen dat ik alvast een begrafenis kan plannen levert me dat genoeg op hoor!
Ik kom nu nog gewoon bij ouders/schoonouders (allemaal 70+) over de vloer. Als ik weet dat ik besmet ben, zal ik dat niet doen. Die erfenis mag nog wel even wachten O:)


Jij mazzel dat de kans dat je iemand besmet onder huidige weersomstandigheden ontzettend klein. De kans dat diegene daaraan overlijdt nog een keer ontzettend klein is. Twee keer ontzettend klein is dus niks.

Zou de (elektrische)fietsen van je (schoon)ouders maar eens aan de ketting leggen. De kans dat ze door het fietsen in het ziekenhuis terecht komen is een stuk reëler.
  Bericht 
shootme
Master
Vooral niet op een ladder gaan staan of elektrisch gereedschap hanteren, beiden zijn ook dodelijker dan corona.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
shootme schreef:
Vooral niet op een ladder gaan staan of elektrisch gereedschap hanteren, beiden zijn ook dodelijker dan corona.

Sjittttttt, ga morgen beide weer combineren.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
djee schreef:
Sjittttttt, ga morgen beide weer combineren.

Heb je ook corona?
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
WNS2.0D schreef:
Heb je ook corona?

Nee, amstel. Wil je komen helpen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
Yup, wat dat betreft zou ik me wel graag laten willen laten testen op antistoffen.

Dat kan prima, als je wat geld op tafel gooit dan kan je je bij een lab laten testen op wat je maar wil. Dus iets om morgen te gaan doen? Of is dat graag een fake graag.
  Bericht 
Kwibus
Master
Als er een algemeen aanvaarde en beschikbare test is, die betrouwbaar kan aantonen dat ik het coronavirus wel of niet heb gehad, en die ik gewoon bij het medisch centrum op de hoek eenvoudig kan laten afnemen door bijvoorbeeld een monduitstrijkje of bloedprikken, dan zou ik zeker gaan doen. Ik denk dat veel mensen zo'n test erg op prijs zouden stellen. Maar ik heb geen onbedwingbare behoefte dat nu op een vage manier tegen boel veel centjes zelf te gaan regelen. Ik ga ervan uit dat ik geen corona heb gehad, maar ik heb in de afgelopen maanden zeker klachten gehad die zouden kunnen duiden op corona. Dus misschien ben ik wel zo'n persoon die besmet is geweest zonder klachten. De huidige GGD test brengt daar geen uitsluitsel over.

Nee, het hebben van antistoffen garandeert op dit moment niet dat je immuun bent of blijft. Maar als ik het virus blijkbaar al een keer onopgemerkt gehad zou blijken te hebben, zou ik me daar wel prettig bij voelen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
die ik gewoon bij het medisch centrum op de hoek eenvoudig kan laten afnemen

Dus dan is het niet graag genoeg, dat kan je weglaten. Meer een lui iets van ' goh, hey laten we eens kijken hoe of wat maar het mag niet teveel moeite kosten en al helemaal geen stuivers'.

Ik heb een fors aantal malen een lab in Antwerpen bezocht, hele dag mee bezig want dat is niet bepaald naast de deur. Zelf betalen. Dan wil je graag.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dave schreef:
Meer een lui iets van ' goh, hey laten we eens kijken hoe of wat maar het mag niet teveel moeite kosten en al helemaal geen stuivers'.
Nou, meer iets van ik heb geen reden om aan te nemen dat ik al Covid heb gehad maar als dat ik dat gemakkelijk kan laten testen/bevestigen, prima. Noem het nieuwsgierigheid die ook wat zekerheid kan bieden. Als ik belangwekkende redenen zou hebben om die uitslag echt NU voor handen te hebben, ja, dan zal ik tijd, geld en moeite erin moeten stoppen. Maar die redenen heb ik nu niet. Daar is toch niets mis mee? Maakt het woordje graag dan zoveel voor je uit?
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Wat me opvalt aan de cijfers van de VS is dat het aantal nieuwe gevallen heel stabiel blijft (20k-25k per dag) ipv dat het afneemt zoals in de meeste landen. Heeft dat dan toch te maken met al die rellen en demonstraties? Hier in NL zeiden ze dat het geen effect had maar dat lijkt in Amerika wel anders.
  Bericht 
Story
Master
 
shootme schreef:
misschien door meer testen?

Ik denk het niet.
Vanaf 1 juni is het aantal testen verdubbeld, maar het positiefpercentage is gehalveerd.


Bijlagen :


  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 17 juni 2020

Positief geteste personen 49.204 (+119)
Ziekenhuisopnames 11.836 (+4)
Overleden personen 6.074 (+4)

PS. In de positief geteste personen zit een telfout. Ik ga uit van de totalen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
NOS schreef:
Honderden besmettingen in Duits slachthuis, 7000 man in quarantaine

In een Duits slachthuis zijn deze week 475 medewerkers positief getest op het coronavirus. Er zijn duizend tests gedaan, ruim honderd mensen testten negatief en van ongeveer 400 is de uitslag nog niet bekend. De productie is stilgelegd.

Grote slachthuizen in Duitsland kampen nog steeds met corona-uitbraken. Nu treft het de industriegigant Tönnies, die vlees levert aan onder meer supermarkten. De getroffen slachterij staat in Rheda-Wiedenbrück, zo'n 60 kilometer ten oosten van Münster, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. In totaal moeten 7000 mensen in quarantaine, onder wie medewerkers van de fabriek en mensen die onlangs op het bedrijfsterrein zijn geweest.

Gisteren had het bedrijf het nog over 128 medewerkers die positief waren getest en beloofde het maatregelen te nemen om verspreiding tegen te gaan. "We hebben het virus lang buiten de deur kunnen houden, maar de recente verspreiding hebben we niet snel genoeg onderkend", zei een directeur van het bedrijf tegen de pers.

Bedrijf en scholen dicht

Vorige maand, na een uitbraak in een vleesfabriek in Coesfeld, ten westen van Münster, werd uit voorzorg een serie coronatests uitgevoerd in Duitse slachterijen. Toen werden bij het Tönnies-filiaal maar enkele infecties vastgesteld. De besmette medewerkers werden in quarantaine geplaatst. Vorige week werden meer gevallen ontdekt in de uitbeenderij voor varkensvlees en nu is het aantal besmettingen dus nog hoger.

Regionale bestuurders zijn geschrokken van de snelle stijging van het aantal besmettingen bij de grootste vleesverwerker in Duitsland. In het gebied rond Münster staan veel vleesverwerkingsbedrijven. Het district Gütersloh heeft het op één na hoogste besmettingspercentage in Duitsland. Morgen gaan alle scholen en kinderdagverblijven in de regio dicht.

Mogelijk door open grenzen

Regionaal bestuurder Adenauer wijt de stijging van het aantal besmettingen aan het openen van de Europese binnengrenzen. De helft van de bijna 7000 Tönnies-medewerkers in Rheda-Wiedenbrück komt uit Oost-Europa.

Volgens de Tönnies-directeur waren alle medewerkers die nu besmet blijken te zijn, twee weken geleden nog negatief getest. Begin deze maand gingen de grenzen naar onder meer Polen en Tsjechië weer open. Veel werknemers gingen meteen naar familie in eigen land en sommige kwamen terug met het virus.

Ook in Nederland en in andere landen waren corona-uitbraken bij vleesverwerkers. Hoe dat komt, is nog niet duidelijk. Mogelijk dat de lage temperatuur en het rondblazen van koude lucht in de fabrieken tot verspreiding van het virus kan leiden. Virussen overleven langer als het koud is, maar of dat bij het coronavirus een doorslaggevende rol speelt, is niet duidelijk.

Het kan ook zijn dat de snelle verspreiding komt doordat het personeel dicht bij elkaar aan de lopende band werkt. Ook gaat het veelal om arbeidsmigranten die samen zijn gehuisvest en van en naar hun werk worden vervoerd, wat besmetting in de hand werkt. Dat de medewerkers vlees verwerken, speelt waarschijnlijk geen rol.


Ja laten we de grenzen de schuld geven *middelvinger*
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Wat is dat toch met die slachthuizen? Veganisten in de lobby clubjes?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Temperatuur en luchtvochtigheid zijn een stuk idealer daar bij die toko's, als je goed op je eigen adem let dan zie je gewoon een witte viruswolk. Weet je nog die winters van vroeger? Nou die. Bovendien leven die lui standaard op elkaars lip en waarschijnlijk ook nog eens rete ongezond. Lalala Pools bier. Lekker die afweer omlaag pompen.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dave schreef:
Weet je nog die winters van vroeger?

Daar gingen we toch allemaal dood van?

Volgens mij werkt men nogal opeengepakt in slachthuizen. En veel is buitenlandse arbeid, dus kans op samen in busjes en woningen opeengepakt ook wel redelijk groot. Dan kan het heel hard gaan.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Op kou kan je je kleden. Warmte niet. :koffie:
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Dave schreef:
Warmte niet


Snovvie wel.
  Bericht 
basjuh1981
Master
:lol:
  Bericht 
Kwibus
Master
European study links genes and blood type with risk of severe coronavirus infection

From CNN's Maggie Fox

A team of European scientists say they have found two genetic variations that may show who is more likely to get very sick and die from coronavirus, and say they have also found a link with blood type. Their findings, published Wednesday in The New England Journal of Medicine, point to a possible explanation of why some people get so seriously ill with the virus, while most barely show any symptoms at all. They found people with Type A blood have a higher risk of catching coronavirus and of developing severe symptoms, while people with Type O blood have a lower risk.

“Our genetic data confirm that blood group O is associated with a risk of acquiring Covid-19 that was lower than that in non-O blood groups, whereas blood group A was associated with a higher risk than non-A blood groups,” the researchers wrote in their report.

They found people with Type A blood had a 45% higher risk of becoming infected than people with other blood types, and people with Type O blood were just 65% as likely to become infected as people with other blood types. The researchers cannot say if blood type is a direct cause of the differences in susceptibility. It might be that the genetic changes that affect someone’s risk also just happen to be linked with blood type, they said. The two genetic variations they found could be associated with a person’s immune response. A so-called cytokine storm – an overwhelming overreaction of the immune system – is blamed for the deadliest effect of coronavirus in many patients.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 18 juni 2020

Positief geteste personen 49.319 (+132)
Ziekenhuisopnames 11.835 (+3)
Overleden personen 6.078 (+4)

PS. In de positief geteste personen zit een telfout. Ik ga uit van de totalen.
  Bericht 
FocusWagon
Master
Citaat:
Corona vastgesteld bij Dambetoger; volgens wethouder geen besmettingsgevaar

18 juni 2020, 09.42 uur · Aangepast 13.09 uur · Door Redactie

Er is een coronabesmetting vastgesteld bij een persoon die heeft deelgenomen aan het anti-racisme protest op de Dam van ruim twee weken terug. Simone Kukenheim, wethouder Zorg, heeft dat vanochtend in een commissievergadering van de gemeenteraad gezegd.

De besmetting kwam aan het licht nadat de persoon gezondheidsklachten kreeg en zich heeft laten testen. Toen die test positief bleek is de GGD een bron- en contactonderzoek gestart en bleek dat diegene aan het protest op de Dam had deelgenomen.
Na kleine week symptomen

Volgens de wethouder is uit onderzoek gebleken dat de persoon geen andere deelnemers aan het protest heeft kunnen besmetten. De deelnemer kreeg pas een kleine week na de demonstratie ziektesymptomen en was daarom niet besmettelijk tijdens het protest.

Het bron- en contactonderzoek naar de besmette deelnemer geeft geen duidelijkheid over de plek waar de coronabesmetting is opgelopen. Het is daarom niet zeker of de persoon bemet is op de demonstratie, of op een andere plek.

Twee andere demonstranten die zich gemeld hebben met coronasymptomen zijn ook getest door de GGD. Zij bleken beiden niet besmet te zijn.

Inventarisatie GGD'en
Omdat mogelijk niet alle deelnemers aan het Damprotest uit Amsterdam afkomstig zijn en zich daarom ook bij een andere GGD in het land hebben kunnen laten testen, is er een inventarisatie gemaakt onder alle GGD'en. Uit die inventarisatie is gebleken dat er geen andere coronabesmettingen bekend zijn bij mensen die hebben deelgenomen aan het protest.


Bron: https://www.at5.nl/artikelen/202712/cor ... ingsgevaar

Benieuwd of er de komende dagen nog meer besmettingen bekend worden. Indien niet, dan is dit een goede test geweest voor buiten-evenementen.... (indien wel, is het ook een goede test geweest, en het einde van de carriere van Fempke (f) )
  Bericht 
WNS2.0D
Master
https://www.nu.nl/algemeen/6059058/veil ... gelen.html

Ik had er nog niet van gehoord maar heb nu juist wel veel zin om toch naar Den Haag te gaan. Of moet het protest verplaatst worden naar Amsterdam, daar mag het natuurlijk gewoon van stoute Femke.
  Bericht 
snovvdog
Master
Godver, hoe krijg je deze malware van je telefoon af?

Dit is waarom ik dus een hekel heb aan updates, houd die klote malware lekker bij je.


Bijlagen :


  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Cool, die heb ik idd ook na de update van vannacht.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
we zijn er weer bij en dat is prihima!

Sander S
@SanderQuote Jun 19, 2020
Jaja, @Schiphol is er weer helemaal klaar voor. Hartelijk welkom voor dappere reizigers met een uur wachten voor checkin. Belachelijk

  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 19 juni 2020

Positief geteste personen 49.426 (+116)
Ziekenhuisopnames 11.846 (+11)
Overleden personen 6.081 (+3)

PS. In de positief geteste personen zit een telfout. Ik ga uit van de totalen.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Dave schreef:
we zijn er weer bij en dat is prihima!
Dikke rijen weer, lekker klantvriendelijk :fp:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Lekker in den nek hijgen.
  Bericht 
snovvdog
Master
Steeds meer berichten dat Corona mogelijk al in december rondhing in Ita.

Ofwel steeds dubieuzer om 1,5m te verdedigen terwijl het tot maart eigenlijk prima ging zonder die ellende.
  Bericht 
basjuh1981
Master
snovvdog schreef:
Steeds meer berichten dat Corona mogelijk al in december rondhing in Ita.

Dat was al bekend vanuit Frankrijk. Dan zal het in NL ook wel zo zijn geweest.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
snovvdog schreef:
Ofwel steeds dubieuzer om 1,5m te verdedigen

Altijd al dubieus geweest.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
snovvdog schreef:
Ofwel steeds dubieuzer om 1,5m te verdedigen terwijl het tot maart eigenlijk prima ging zonder die ellende.

Jongeh, in de VS, jou geliefde beloofde land maar je gaat nooit de daad bij het woord doen land, dat land.. Gaat weer een zooi Appletjes winkels sluiten omdat het helemaal uit de klauwen loopt daar. Ik zeg te vroeg begonnen met bagatelliseren.

(bronnetje erbij, altijd geil https://finance.yahoo.com/news/apple-cl ... 03079.html )
  Bericht 
Story
Master
 
Nou dit zit dus al ongevraagd in mijn telefoon.


Bijlagen :


  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
snovvdog schreef:
Ofwel steeds dubieuzer om 1,5m te verdedigen terwijl het tot maart eigenlijk prima ging zonder die ellende.


Ja joh. Het was dikke pret toen. Dankzij al die maatregelen werden veel mensen ziek, hadden we niets gedaan dan was alles wel overgewaaid.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Feitelijk schreef:
al ongevraagd in mijn telefoon.


Het is niet jouw topic he. Snuifje was een kleine dag eerder.
  Bericht 
viffer
Master
Dion schreef:
Snuifje was een kleine dag eerder


Feitelijk is een traagzaad :lol:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Als je covid19 hebt kun je anderen via bluetooth waarschuwen. Helemaal top man, drie keer raden wat die 12 jarigen gaan doen.

Totale bullshit dit.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Zorgen om bedrijf dat ‘onze’ vaccins moet maken: ‘AstraZeneca zoekt constant grenzen op’

AstraZeneca, het farmaceutische bedrijf waar minister De Jonge miljoenen coronavaccins heeft besteld, is in het verleden meermaals in verband gebracht met omkoping en misleiding. Politici en deskundigen maken zich grote zorgen: ,,AstraZeneca zoekt constant de grenzen op.”

De productie van ruim 300 miljoen vaccins. Dat is de opdracht die een gelegenheidsalliantie bestaande uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië afgelopen week aan AstraZeneca heeft meegegeven. De farmaceutische gigant werkt nauw samen met de universiteit van Oxford, die hoopvolle stappen boekt in de race om een vaccin tegen corona. Als alles meezit, komen de eerste vaccins nog dit jaar op de markt.

Klinkt goed, toch zijn er zorgen. Zowel politici als deskundigen hebben zo hun bedenkingen bij de aanstelling van AstraZeneca. Het Brits-Zweedse fusiebedrijf mag dan wel één van de grootste farmaceuten ter wereld zijn, ze heeft bepaald geen ongeschonden blazoen. Zo is de farmaceut in Nederland al enkele jaren verwikkeld in een felle strijd met zorgverzekeraar Menzis. Die laatste verwijt AstraZeneca dat zij het patent op het antipsychosemiddel Seroquel te lang heeft gerekt. Nadat het patent was verstreken, kon de prijs van Seroquel immers met 90 procent omlaag. Menzis wil ruim vier miljoen euro terug van AstraZeneca. Volgens AstraZeneca gaat het om een andere variant van Seroquel, dat zijn eigen ontwikkelingsproces heeft doorlopen en daarom ook een eigen patent heeft. Van rekken is volgens een woordvoerder geen sprake. Mogelijk volgt eind deze maand uitspraak.

Het is niet voor het eerst dat de farmaceut in het spreekwoordelijke beklaagdenbankje zit. Zo werd de geneesmiddelenfabrikant in 2005 al eens berispt door de Codecommissie Geneesmiddelenreclame, nadat zij in de regio Groningen aan 177 huisartsen misleidende informatie had verstuurd over een cholesterolverlager. Twee jaar daarvoor haalde AstraZeneca nog de woede van de Europese Commissie op de hals door het introductiejaar van het maagzuurmiddel Losec te vervalsen, waardoor het langer in aanmerking kwam voor patentbescherming.

Ook buiten Europa ging het mis. Zo schikte AstraZeneca in de Verenigde Staten tien jaar geleden voor maar liefst 520 miljoen dollar in een rechtszaak. De farmaceut zou talloze artsen hebben omgekocht om het antipsychosemiddel Seroquel te promoten. De medici hielden speeches en publiceerden wetenschappelijke artikelen die in werkelijkheid niet door hen zelf waren geschreven. Ook in 2003 trof AstraZeneca in de VS een schikking nadat zij de prijs van prostaatkankermiddels Zoladex kunstmatig hoog hield.

Addertje onder het gras
AstraZeneca bestaat pas sinds 1999, toen het Zweedse Astra en het Britse Zeneca de handen ineen sloeg en daarmee in één klap een van de grootste farmaceuten ter wereld werden. AstraZeneca zetelt in de Engelse stad Cambridge, waar het momenteel midden in de stad een nieuw hoofdkantoor bouwt in de vorm van een reusachtige glazen donut. De bouw kost zo’n 750 miljoen pond (omgerekend: 832 miljoen euro), waarmee het volgens de Britse krant The Times één van de duurste bedrijfspanden in heel Engeland wordt.

Wilbert Bannenberg, van huis uit arts en voorzitter van de stichting Farma ter Verantwoording, is sceptisch over de farmaceutische gigant. ,,Het is een industrie waarin constant grenzen worden opgezocht. AstraZeneca is daarin zeker geen uitzondering.” Bannenberg maakt zich grote zorgen over de lange termijn. Want hoewel de farmaceut de eerste bestelling van het potentiële coronavaccin tegen kostprijs verkocht aan de alliantie - zonder winstoogmerk dus - is ongewis hoe het daarna verdergaat. ,,Ik verwacht nog wel een addertje onder het gras. Na die eerste lading vaccins is het nog niet klaar”, zegt Bannenberg. ,,De kans bestaat immers dat een vaccin maar één jaar bescherming biedt. En als het virus muteert, moet het vaccin ook verder ontwikkeld worden. Of dat dan ook allemaal tegen kostprijs gaat, vraag ik me ten zeerste af.”

Reactie
Ook vanuit de politiek klinken zorgen. Zo heeft Tweede Kamerlid Henk van Gerven namens de SP Kamervragen gesteld aan minister De Jonge, onder andere over enkele rechtszaken tegen AstraZeneca: ,,Het is een beetje alsof je een huis gaat kopen bij een makelaar met een strafblad. Er is nog geen tekening en of het huis er echt komt is ook nog maar de vraag, maar je moet wel vast het contract tekenen.”

Een woordvoerder van het Ministerie laat weten niet op de vragen van deze krant te kunnen reageren voordat de Kamervragen over AstraZeneca zijn beantwoord. De farmaceut zelf laat tenslotte weten weinig behoefte te hebben om oude koeien uit de sloot te halen: ,,De meeste rechtszaken waarbij wij betrokken waren, dateren van jaren terug. Toen waren we niet het bedrijf dat AstraZeneca vandaag de dag is.”

De woordvoerder van AstraZeneca vindt juist dat zij bij uitstek de aangewezen partij zijn om de vaccins te ontwikkelen: ,,We kunnen snel handelen en hebben de kennis en capaciteit om zoveel coronavaccins te maken. Behalve voor Europa doen we dat ook voor de Verenigde Staten en heeft het Serum Instituut in India een sublicentie, om zo ook landen met een laag- of middeninkomen te voorzien van het vaccin. In totaal gaat het om meer dan twee miljard doses. Tijdens de pandemie doen we dat allemaal zonder winstoogmerk.”
  Bericht 
Speedy J
Master
Een pharmaceutical die zoveel mogelijk wil verdienen, op zich geen rare combinatie :-)

Staat m.i. los van de vraag of ze nu een goed vaccin kunnen ontwikkelen. Verder zullen ze wel inzage moeten geven in gemaakte kosten om aan te tonen dat de handel in deze zonder winstoogmerk is.
  Bericht 
Kwibus
Master
snovvdog schreef:
Godver, hoe krijg je deze malware van je telefoon af? Dit is waarom ik dus een hekel heb aan updates, houd die klote malware lekker bij je.

Feitelijk schreef:
Nou dit zit dus al ongevraagd in mijn telefoon.

Ja, en? Zowel Google als Apple ontwikkelen een service die niets doet zonder een app die daar gebruik van maakt. Een app die je zelf moet installeren. Ik snap de verontwaardiging niet. Kreeg ook al uitgebreide WhatsApp waarschuwing doorgestuurd. Staat daar vervolgens in dat het allemaal maar voor een griepje is :x en daarna wordt iedereen opgeroepen het bericht op zijn tijdlijn, dus Facebook, te delen :fp: :roflol:

Google's uitleg:

Use the COVID-19 Exposure Notifications System on your Android phone
To help understand whether you've been exposed to someone who reports having COVID-19, you can turn on Exposure Notifications. If you change your mind, you can turn it off. To use the system, you need to download your public health authority's app.
If you have COVID-19, you may share that info with the app to help alert the people you've been in contact with. If you've been exposed to someone who has shared they have COVID-19, the app will notify you and give you further instructions.

What you need to get started
Download an app from your region's government public health authority. To find out if an app is available, check with your government. Turn on your phone's Bluetooth. Learn how to turn on Bluetooth. Turn on your phone's Location setting. Learn how to turn on Location. The system uses this to scan for Bluetooth signals. The system does not collect or track your location.

How Exposure Notifications work
When you turn on Exposure Notifications within an app from your region's government public health authority, your phone shares random IDs with other nearby phones that also have turned on the Exposure Notifications System. Throughout the day, your phone and the phones around you exchange random IDs. When your phone detects a random ID from another device, it records and stores the ID. If someone reports having COVID-19 and their ID is stored on your phone, the app will notify you of next steps to take.

How the app may determine exposure
The government public health authority determines which factors might indicate exposure. If the app learns that you've come in contact with someone who reports themselves as having COVID-19, the system shares with the app:

- The day the contact happened.
- How long the contact lasted.
- The Bluetooth signal strength of that contact.

The public health authority app is not allowed to use your phone's location. The Exposure Notifications System itself does not use your location or share other users’ identities with the app, Google, or Apple.

If you have COVID-19
In the public health app, you may report yourself as having COVID-19. The app may ask you to share your random IDs. This helps the public health authority to notify others. The app may then check if your random IDs are stored on other people's devices. It may alert others who came in contact with you. Those other people won't know your identity.

How the Exposure Notification System protects your privacy
You decide if and when to share your data. All of the Exposure Notification matching happens on your device, which means only you and your app know if you report having COVID-19 or been exposed to someone who has reported having COVID-19. Your identity is never shared with other users, Apple, or Google. When you download a public health authority app, you can opt in to use Exposure Notifications. If you have COVID-19, you can choose to share your random IDs with the app. To help prevent tracking, your phone's random ID changes every 10-20 minutes. Your phone only stores random IDs from the last 14 days. The public health authority app is not allowed to use your phone's location or track your location in the background. Only official public health authority apps can use the system.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 20 juni 2020

Positief geteste personen 49.502 (+91)
Ziekenhuisopnames 11.846 (+2)
Overleden personen 6.089 (+8)

Toelichting RIVM:
Citaat:
Het aantal nieuwe meldingen van vandaag (in de rechterkolom) komt niet altijd overeen met het aantal waarmee het totaal toeneemt ten opzichte van gisteren (middelste kolom). Hoe komt dat?
COVID-19 is een zogenaamde meldingsplichtige ziekte A, deze moet snel gemeld worden. De informatie is op het moment van melding vaak nog niet volledig en wordt later aangevuld. Het kan ook zijn dat een fout in de melding is gemaakt of dat later blijkt dat iemand is opgenomen in het ziekenhuis of is overleden. Deze informatie wordt daarom later aangevuld en waar nodig worden dan de cumulatieve/totale aantallen (middelste kolom) met terugwerkende kracht gecorrigeerd.

Het aantal nieuwe meldingen (rechterkolom) zijn de meldingen die tussen 10.00 uur in de ochtend en de volgende dag 10.00 uur bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu gemeld worden.

Tot halverwege juni werd het verschil met de dag ervoor dus inclusief de correcties getoond, om het optellen tot de totale aantallen meldingen mogelijk te maken. Om beter zicht te houden op het werkelijke aantal personen dat nieuw gemeld is, wordt nu niet meer gecorrigeerd bij de meldingen van vandaag. Het verschil met de dag ervoor is wel terug te vinden in de tabel in de PDF.

Waarom wordt een melding van opname van soms weken geleden nu pas zichtbaar in de cijfers?
Iemand die positief getest is en eerst gewoon thuis was, kan op een later moment in het ziekenhuis worden opgenomen. Op het moment van melding is dat bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst nog niet bekend. Daarom vullen zij dit soms later aan.
  Bericht 
Story
Master
 
viffer schreef:
Feitelijk is een traagzaad :lol:

Dat of ik moet moeite doen om svoffs post te lezen... O:)
 Pagina 31 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy