Pagina 1 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Alsof het nog niet genoeg was. Vervolg van Over de coronavirus COVID-19 pandemie [2]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Ook in Nederland gevallen van mogelijk nieuwe kinderziekte

In verschillende westerse landen steekt mogelijk een nieuwe kinderziekte de kop op, juist nu we kampen met het coronavirus. Kinderen belanden in het ziekenhuis met onder andere heftige griepklachten en ontstekingen rond het hart. In het Verenigd Koninkrijk zijn er zelfs patiënten aan bezweken. Ook in Nederland zijn er enkele kinderen op de intensive care beland. Gaat het om een nieuwe ziekte of zijn de kinderen toch besmet met het coronavirus?

De ziekte, die vooral kinderen lijkt te treffen, kwam in beeld nadat artsen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland en de Verenigde Staten het aantal kinderen dat in ziekenhuizen werd opgenomen, zagen toenemen. De kinderen hadden veelal last van hevige buik-, maag- en darmklachten en een stevige koorts. Sommigen hadden long- en hartproblemen en werden opgenomen op de intensive care. In het Verenigd Koninkrijk zijn enkele kinderen eraan bezweken, in de andere landen zijn geen sterfgevallen bekend.

In totaal zijn er meer dan honderd gevallen gemeld, waarvan zo’n vijftien in Frankrijk, meldde de Franse minister Olivier Veran van Volksgezondheid eerder deze week. De Nederlandse patiënten zijn door kinderimmunoloog Taco Kuijpers van het Amsterdam Medisch Centrum bevestigd aan Nu.nl.

Coronavirus
Het is schrikken voor ouders en kinderen, ook omdat er tot nu toe van uit werd gegaan dat kinderen geen risicogroep waren wat betreft het coronavirus. De vraag is of sprake is van een bestaande ziekte, een nieuwe ziekte en of er een link is met Covid-19.

Diverse deskundigen wijzen naar corona, een deel van de kinderen werd namelijk positief getest op het virus. Die theorie wordt echter ontkracht doordat een andere groep kinderen juist negatief testte op het virus. Het is mogelijk dat bij hen de coronatests faalden of dat zij het virus eerder wel gehad hebben en er sprake was van een heftige afweerreactie.

Het ziektebeeld van de getroffen kinderen is divers: ze vertonen symptomen van het toxischeshocksyndroom (een bacteriële infectie) en de ziekte van Kawasaki (ontstekingen in de bloedvaten). Concreet hebben ze last van koorts, ademhalingsproblemen, hevige buikpijn, uitslag en diarree. De Britse gezondheidsdienst NHS waarschuwde deze week: ,,Kinderen die met zulke klachten de dokter contacteren, moeten zo snel mogelijk behandeld worden.’’

‘Geen bewijs’
Volgens Taco Kuijpers van het AMC ‘is er nu nog geen medisch bewijs dat de link met het coronavirus kan onderbouwen’. Hij zegt tegen NU.nl dat de ziekte van Kawasaki bij de grootste groep patiënten vanzelf overgaat. De kinderen krijgen dan alleen koorts. De gevallen die in de ziekenhuizen belanden, zijn de ernstige gevallen. Kinderen kunnen dan last krijgen van long- en hartproblemen. ,,Maar ook die problemen zijn met standaardmedicijnen te bestrijden, waarna een kind snel herstelt”, aldus Kuijpers die zegt dat in Nederland nog geen sprake is geweest van de hele ernstige gevallen.


Citaat:
Het is schrikken voor ouders en kinderen, ook omdat er tot nu toe van uit werd gegaan dat kinderen geen risicogroep waren wat betreft het coronavirus.


Tja, het RIVM heeft al zoveel gezegd wat achteraf volledig onjuist was.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Security.nl schreef:
Minister: corona-opt-in dat medische dossiers openstelt is geen opt-out-systeem

Het corona-opt-in waarmee de medische dossiers van ruim 8 miljoen Nederlanders zijn opengesteld is geen opt-out-systeem, aldus minister Van Rijn voor Medische Zorg. Daarnaast kan de corona-opt-in, wanneer de situatie het toelaat, direct worden verwijderd. De minister laat dat weten in een reactie op Kamervragen van de Partij voor de Dieren (PvdD).

De 8 miljoen Nederlanders om wie het gaat hadden nog geen keuze gemaakt of ze hun medisch dossier via het Landelijk Schakelpunt (LSP) voor zorgverleners toegankelijk willen maken. Volgens minister De Jonge van Volksgezondheid duurt de triage van deze groep op huisartsenposten en de spoedeisende hulp (SEH), wanneer ze corona hebben of dit wordt verdacht, langer dan noodzakelijk omdat niet alle informatie op tijd beschikbaar is om de juiste zorg te leveren.

Om de huisartsgegevens van deze groep toch te kunnen raadplegen is het 'corona opt-in' bedacht. Daardoor zijn de dossiers van de ruim 8 miljoen Nederlanders nu wel op de huisartsenpost of spoedeisende hulp via het LSP en andere kanalen toegankelijk. Voordat de dossiers door zorgverleners worden geraadpleegd moet de patiënt, als die hiertoe in staat is, nog wel mondeling toestemming geven.

PvdD-Kamerlid Van Esch wilde opheldering van de minister. "Waarom noemt u deze ingreep een 'corona-opt-in' aangezien een opt-in systeem er vanuit gaat dat men een actie moet ondernemen om mee te doen en hier het tegenovergestelde (dus opt-out) het geval is? Acht u een opt-out systeem passend voor de omgang met medische gegevens?"

Volgens Van Rijn is er geen sprake van een opt-out-systeem. Patiënten moeten namelijk nog eerst mondeling toestemming geven. Wanneer ze geen toestemming geven wordt hun informatie ook niet geraadpleegd. "Daarmee is geen sprake van een opt–out-systeem, maar blijft de regie bij de patiënt. Tevens is van belang dat burgers ook als ze nog geen zorgvraag hebben, de mogelijkheid hebben tot een opt-out", merkt de minister op. Zo is het mogelijk om een opt-out via de huisarts of de website Volgjezorg.nl door te geven.

Van Rijn laat verder weten dat waarschijnlijk niet veel mensen hiervan gebruik zullen maken. "Gezien de bijzondere situatie en de getroffen mitigerende maatregelen om misbruik tegen te gaan, verwachten we niet dat veel patiënten hun goedkeuring voor inzage gaan intrekken en zal de belasting daarmee dus beperkt blijven", stelt de minister. "Ik weet niet hoeveel mensen in de huidige situatie een opt-out hebben geregistreerd en kan en mag dat ook niet weten want dit is onderdeel van de registraties van de afzonderlijke huisartsen en privacygevoelige informatie."

De corona-opt-in is een tijdelijke maatregel die in ieder geval tot 1 juni van dit jaar duurt of zolang er maatregelen van kracht zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. "De terugkeer naar de normaaltoestand blijft het uitgangspunt en technisch is voorzien dat de corona-opt-ins dan direct kunnen worden verwijderd", aldus Van Rijn.

Landelijk schakelpunt
Van Esch ging ook nog in op betrokkenheid van een Amerikaans bedrijf bij het Landelijk Schakelpunt. Het Nederlandse VZVZ is beheerder van het LSP. Het technisch onderhoud is onder andere ondergebracht bij een Nederlands bedrijf met een Amerikaanse moedermaatschappij. "Met deze organisatie is overeengekomen dat zij handelen volgens Nederlandse wetgeving en dat die prevaleert boven Amerikaanse wetgeving", laat de minister weten.

Op dit moment vindt er nog geen end-to-end encryptie plaats bij het uitwisselen van medische gegevens via LSP. Van Rijn laat daarover weten dat op dit moment NEN 7512 wordt herzien, de norm over informatieveiligheid bij het uitwisselen van (medische) gegevens. In die herziening, die begin 2021 zou moeten zijn afgerond, wordt end-to-end encryptie ook meegenomen.
  Bericht 
Bussloo
Master
En er is ook de mogelijkheid van een combinatie van factoren. Dat het afweersysteem het zo druk heeft (gehad) met corona dat andere virussen en bacteriën de kans krijgen.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Bussloo schreef:
Dat het afweersysteem het zo druk heeft (gehad)

Maar dat met milde/lichte klachten klopt toch niet?
  Bericht 
R
Master
Ik passeer de laatste tijd in elke rit boven de 20 km een lijkenauto. Meestal met maar één levend mens erin i.p.v. vaak twee.
  Bericht 
Story
Master
 
Ik (nou ja mijn script) zit er klaar voor Teun.
  Bericht 
Story
Master
 
Alweer die naam veranderd.
  Bericht 
Story
Master
 
  Bericht 
Gerrit
Die hard
 
Feitelijk schreef:
Alweer die naam veranderd.


Jaapie vindt Feit en zijn grafiekjes geloof ik niet zo leuk.... O:)
  Bericht 
Joël D.
Master
Teun????
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 1 mei 2020

Positief geteste personen 39.791 (+475)
Ziekenhuisopnames 10.854 (+85)
Overleden personen 4.893 (+98)
  Bericht 
Cweepz
Master
Wat is dat nou weer voor een stuk kutnieuws van het AD.
Schrikken omdat er een ziekte bestaat die niet gerelateerd is aan het coronavirus... :fp:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Joël D. schreef:
Teun????

Doorgestoken kaart, Teun laat Feitelijk een keertje winnen :lief: :hug: :inlove:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
:roflol: :roflol: :roflol:
  Bericht 
Story
Master
 
Nieuw scriptje checkt elke 30 seconden vanaf 13:50.
Maar Teun behoudt een kams omdat de drie cijfers er eerder zijn dan de PDF.


Code:
#!/bin/bash
datprop=$(date +%Y%m%d)
found=0
while [ $found -eq 0 ]
do
    url=$( (wget --no-cache "https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken" -O - )2> /dev/null |  grep '\.pdf' | sed 's/.* href="//;s/".*//' )

    if [ -n "${url}" ]
    then
        echo $url | grep $datprop
        if [ $? -eq 0 ]
        then
            found=1
            wget ${url} -O rivm.pdf
            pdftotext -layout rivm.pdf

            grep "Totaal Ziekenhuisopname" -A 40 < rivm.txt   | grep "-" | grep -v "[A-z]" > ziek
            grep "Datum van overlijden \+Aantal" -A 40 < rivm.txt  | grep "-" | grep -v "[A-z]" | join  ziek  - > coronanieuw
            dat=$(awk '(NR==1){print $1}' < coronanieuw)

            grep -B 1000 $dat < corona | sed '/'$dat'/d' | cat - coronanieuw > newest
            mv corona corona$(date +%Y%m%d)
            mv newest corona

            cat corona |  cut -d" " -f1 | date -f- +%j | paste - corona  > tuut
            #plot tuut
            /home/pi/cor2.gn
            #cleanup
            rm ziek coronanieuw rivm.pdf rivm.txt
        fi
    fi
   if [ $found -eq 0 ]
   then
   sleep 30
   fi
done

bash sendcor.sh


Game on!
  Bericht 
R
Master
Teun, je hebt natuurlijk wat andere medewerkers om je heen staan met bijvoorbeeld delknopjes of die kunnen ook wel een (anti)scrippie schrijven.

Hoe gaat zoiets, #TeamTeun ?
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Grapperhaus komt met speciale coronawet: meer inspraak voor parlement en gemeenteraden

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) belooft dat de geldende noodmaatregelen tegen het coronavirus vervangen gaan worden door een speciale ‘coronawet’. De huidige noodverordeningen kwamen immers tot stand zonder dat de Eerste en Tweede Kamer of gemeenteraden daar vooraf iets over te zeggen hadden.

Hoogleraren uitten daarom eerder al forse kritiek op het kabinet. Normaal hebben het parlement en gemeenteraadsleden inspraak bij het instellen van noodverordeningen. Het kabinet legde deze nu echter eenzijdig op, na overleg met burgemeesters. Ze werden ondergebracht onder de Wet publieke gezondheid, maar dat kan niet te lang voortduren, zei bijvoorbeeld hoogleraar staatsrecht Wim Voermans. ,,Daar is die wet niet voor.”

Grapperhaus en minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) schrijven in een brief aan de Tweede Kamer dat zij naast bestaande wetten willen komen met ‘tijdelijke wetgeving’. ,,In een rechtsstaat kunnen noodverordeningen niet al te lang duren’’, zegt Grapperhaus.

Wat is het doel van deze wet?
,,Nou, we hebben de afgelopen twee, drie maanden de coronacrisis aangepakt conform de regels van het crisisbestuur. De Wet publieke gezondheid zorgt ervoor dat je noodmaatregelen kunt opzetten. Maar het woord ‘nood’ zegt het al. Dat wil je maar voor een beperkte periode. Maar we zien dat bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand langer zal gaan gelden. Dat moet je dan ook goed verankerd regelen in een democratisch land.’’

Volksvertegenwoordigers hebben aan de zijlijn gestaan. Had dit niet eerder gemoeten?
,,Dat zeg ik niet, maar wij hebben ook niet gewild dat bijvoorbeeld gemeenteraden buitenspel kwamen te staan. En het parlement kon er alleen achteraf naar kijken en de lokale en landelijke volksvertegenwoordigers moeten gewoon weer hun rol kunnen pakken als deze wet over een maand of anderhalf van kracht is.”

De wetten waar de noodverordeningen nu onder vielen, blijven bestaan. Maakt u niet gewoon een extra wet zodat nog langere controle mogelijk wordt?
,,Nee, de crisisstructuur blijft achter de hand, omdat het mogelijk kan zijn dat we daar weer naar terug moeten. Als we onverhoopt een tweede golf van het virus zouden krijgen, moet je in staat kunnen zijn weer noodmaatregelen te nemen. Maar alles wat we voor langere termijn gaan doen, moet in deze wet op hoofdlijnen geregeld worden.”

Maar u haalt nu toch gewoon een toestemmingsbriefje van het parlement om noodmaatregelen te kunnen laten voortduren.
,,Nee, zo zit het niet. Voor de noodmaatregelen is en blijft de Wet publieke gezondheid. Dit regelt wat je daarna op langere termijn doet. Ik ben er bijvoorbeeld trots op dat we geen volledige lockdown hebben gehad. En al helemaal niet de situatie, zoals in sommige landen, waar de noodtoestand is uitgeroepen. Dat willen we niet, dat is niet Nederland. Dat zou nu juist zo’n beetje alle macht bij enkele bewindslieden hebben gelegd voor langere duur en dat willen we absoluut niet in onze democratische rechtstaat. Deze wet gaat er nu juist om dat we maatregelen ook kunnen loslaten.”

Hoe dan?
,,Doordat het een raamwerk is, is er straks veel meer maatwerk nodig. Als een bepaalde regio de vakantiehuisjes dicht wil hebben, bijvoorbeeld omdat er veel toerisme op afkomt, dan snap ik dat. Maar als zo’n zelfde park elders in het land permanent bewoond wordt, wil je misschien geen sluiting. Daar wil je dan kunnen verlichten.”

Deze wet staat waarschijnlijk vergaande controle op het openbare leven toe. Wie bepaalt hoe lang deze blijft gelden?
,,Dat is het parlement. En let wel: dit is een Covid-19-wet. Die is alleen op deze crisis van toepassing.’’

Je kunt deze wet bij een volgende crisis toch gewoon weer gebruiken? Of: als het kabinet vindt dat er een crisis is, maar burgers niet. Dat werkt misbruik in de hand.
,,Nou, het concept blijft op de plank dan, maar de specifieke wet niet. Stel je krijgt over zes jaar de Covid-25-crisis, dan denk ik dat het weer begint met crisismaatregelen. Maar daarna zul je ook weer een wettelijke basis willen voor langlopende maatregelen en dan zal er gewoon weer aan het parlement een nieuwe wet moeten worden voorgelegd.”
  Bericht 
snovvdog
Master
Maserati Teun schreef:
Deze wet staat waarschijnlijk vergaande controle op het openbare leven toe.

:dood: :dood: :dood:
  Bericht 
snovvdog
Master
Citaat:
Rijlessen voor motor en bromfiets mogen weer: toch geen contactberoep
01 mei 2020 18:37
Laatste update: 13 minuten geleden
4
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
Rijinstructeurs voor de motor of bromfiets hebben geen contactberoep en kunnen daarom op landelijk niveau weer aan het werk. Dat bevestigen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en het Veiligheidsberaad vrijdag aan NU.nl.

Het Veiligheidsberaad, waar alle vijfentwintig veiligheidsregio's in Nederland samenkomen, zegt dat juridisch is uitgezocht of motor- en bromfietsinstructeurs een contactberoep hebben. Contactberoepen mogen volgens de noodverordening tegen het coronavirus sinds 23 maart niet uitgeoefend worden.

Uit de juridisch advies bleek dat motor- en bromfietsinstructeurs bij hun beroep voldoende afstand kunnen houden en dus weer aan het werk kunnen. De veiligheidsregio's hebben daarom besloten om de lessen weer door te laten gaan.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (I&W) en collega Hugo de Jonge (Volksgezondheid) staan achter het besluit, laten ze weten. Zij zien vanuit de volksgezondheid geen reden om het tegen te houden.

"Zoals ik eerder heb aangegeven vind ik logisch dat dit boven aan het lijstje staat van mogelijke versoepelingen", zegt Van Nieuwenhuizen in een verklaring. "Wel blijft uiteraard de regel gelden om hierbij voldoende afstand te bewaren."

Groningen stond de lessen al toe
Vorige week besloot de veiligheidsregio Groningen al om de motorrijlessen door te laten gaan, nadat een rijschoolinstructeur het verbod daar aanvocht.

Het lokale besluit leidde tot commotie bij de rijschoolbranche. Organisaties LBKR, FAM, VRB en BOVAG vroegen in een brief aan het ministerie om een heldere landelijke richtlijn. Die lijkt nu gegeven te zijn.

Het ministerie laat weten dat het Centraal Bureau Rijexamens (CBR) bezig is met het heropstarten van de examens in deze categorie. Wanneer ze weer van start gaan, is nog niet duidelijk. Mogelijk gebeurt dit al volgende week, meldt het LBKR.

Autorijlessen blijven vooralsnog niet toegestaan, omdat hier wel sprake is van een contactberoep.

Door: NU.nl
https://www.nu.nl/binnenland/6048568/ri ... eroep.html

En de incompetente politici en ambternaren die dit onrecht hebben veroorzaakt komen er natuurlijk weer mee weg...
  Bericht 
snovvdog
Master
Citaat:
OV-sector: Stel mondkapjes verplicht bij opschaling openbaar vervoer
01 mei 2020 21:16
Laatste update: 9 minuten geleden
11
Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
De OV-sector vraagt het kabinet mondkapjes verplicht te stellen voor reizigers. Het capaciteitslimiet bij een strikte naleving van de anderhalve meter afstand is nu namelijk al bereikt, schrijft het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad (NOVB) in een brief aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Verplichte mondkapjes moeten zorgen dat de afstandsregels in de trein, bus, metro en tram minder streng kunnen gelden dan daarbuiten. De NOVB zegt dat de maximale capaciteit van alle ov-voertuigen "simpelweg ontoereikend" is, als de vraag naar het openbaar vervoer toeneemt.

Steeds meer landen verplichten op bepaalde plekken het gebruik van mondkapjes, zoals in supermarkten en het openbaar vervoer. De gedachte hierachter is dat mensen met een mondkapje op mogelijk minder besmettelijk zijn.

Volgens het RIVM heeft het houden van anderhalve meter afstand, goed wassen van de handen en niet aanraken van het gezicht hetzelfde effect. Het NOVB stelt nu voor om in een drukkere trein toch mondkapjes verplicht te stellen, zodat het openbaar vervoer kan blijven draaien.

Daarmee kijkt de NOVB vooruit naar een eventuele verdere versoepeling van de landelijke coronamaatregelen na 20 mei. Op dat moment zou het aantal reizigers stapsgewijs kunnen groeien, terwijl het ov nu al aan de capaciteit zit die mogelijk is wanneer er afstand gehouden moet worden.

Sector loopt tot 2 miljard mis door maatregelen
De sector benadrukt in de brief dat de kosten vanwege de coronamaatregelen en het teruglopende aantal reizigers hoog oplopen.

Naar verwachting loopt het stads- en streekvervoer in 2020 tussen de 0,75 miljard en 1 miljard euro mis. Voor de NS is de 1 miljard euro. Het kabinet moet daarom uiterlijk 13 mei volledige duidelijkheid geven over de financiële situatie, stelt de organisatie

Openbaar vervoer komt zelfs in beperkte vorm in gevaar
"Bij het ontbreken van duidelijke keuzes, of bij keuzes die praktisch of financieel niet uitvoerbaar zijn, wordt het openbaar vervoer voor een onmogelijke opdracht gesteld", schrijft het NOVB. Ook de huidige, beperkte vorm van het openbaar vervoer komt dan in gevaar.

De NOVB is een samenwerkingsorganisatie van alle OV-bedrijven in Nederland, provincies en het Rijk. De organisatie overlegt tijdens de coronacrisis wekelijks met staatssecretaris Van Veldhoven. In de brief noemt de organisatie het overleg met Van Veldhoven "zeer constructief".

Naast de roep om financiële helderheid en versoepeling van de afstandsregels in het ov, roept de NOVB op de ov-sector tegemoet te komen met meer handhaving en een heldere lijn richting het publiek over de wel en niet beoogde reizigers, tijdens de achtereenvolgende fasen van de opstartperiode.

Volg de laatste ontwikkelingen r

https://www.nu.nl/coronavirus/6048593/o ... rvoer.html

Nu nog op andere plekken... Die 1,5 meter kan beter zo snel mogelijk verdwijnen.
  Bericht 
Forza!
Master
 
openbaar vervoer? wasda?
  Bericht 
bert65
Master
snovvdog schreef:
Stel mondkapjes verplicht bij opschaling openbaar vervoer

En waar halen de passagiers de mondkapjes? Voor zorgpersoneel zijn er niet eens voldoende mondkapjes.
Het maakt mij niet uit ik pak de auto...
  Bericht 
snovvdog
Master
bert65 schreef:
En waar halen de passagiers de mondkapjes? Voor zorgpersoneel zijn er niet eens voldoende mondkapjes.
Het maakt mij niet uit ik pak de auto...

Die kopen ze zelf, er zijn meer dan genoeg goede mondkapjes, is vaak genoeg aangetoond. Dat de organisatie die ze heeft getest niet erkend wordt door onze roverheid is een politiek probleem, geen feitelijk probleem.
  Bericht 
bert65
Master
snovvdog schreef:
Die kopen ze zelf, er zijn meer dan genoeg goede mondkapjes,

Goede mondkapjes maar ook op de juiste wijze gebruikt? Ik denk van niet.
Citaat:
Overigens kunnen er ook risico's aan de mondkapjes zitten. "Als je ze verkeerd gebruikt, kan het zelfs bijdragen aan verspreiding."



RTL Nieuws schreef:
Premier Rutte: mondkapjes lossen probleem virus niet op

Premier Rutte waarschuwt dat het openen van bijvoorbeeld kapsalons niet alleen afhankelijk is van het effect van mondkapjes. Volgende week wordt daarover een advies verwacht. Maar of kappers weer open mogen, hangt niet alleen daarvan af, zegt Rutte. "Daar komt meer bij kijken." "Stap voor stap bekijken we wat mogelijk is en hoe we meer ruimte kunnen geven aan de economie", zei premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie. De premier wil er nog niet op vooruitlopen of er bijvoorbeeld meer ruimte komt voor de contactberoepen, zoals de kappers.
Advies van het gebruik
Volgende week komt het Outbreak Management Team (OMT) met een advies over het gebruik van mondkapjes. "De mondkapjes kunnen wellicht een bijdrage leveren in bepaalde omstandigheden. Maar met de mondkapjes is het probleem van het virus niet opgelost", zei Rutte.
De premier waarschuwt dat het openen van kapsalons niet alleen afhankelijk is van mondkapjes. "Er speelt meer. Als kappers opengaan, zorgt dat voor meer verkeer op straat. We kijken ook naar de snelheid waarmee het virus door de samenleving gaat. En we kijken naar het geheel van de zorg. De statistieken zijn heel belangrijk."
Overigens kunnen er ook risico's aan de mondkapjes zitten. "Als je ze verkeerd gebruikt, kan het zelfs bijdragen aan verspreiding."

Over de horeca zei Rutte dat hij heel goed snapt dat ondernemers zich zorgen maken. De premier reageerde daarbij ook op horecaondernemer Laurens Meyer, die dreigt op 1 juni zijn ruim vijftig kroegen weer te openen. "Het is verschrikkelijk dat je als ondernemer dicht moet. Mijn hart bloedt. Maar het ligt niet aan mij. Het ligt aan het virus."
De premier vervolgt: "Het is niet zo dat als een sector een protocol heeft om onder de maatregelen weer open te kunnen, dat je weer open kunt. We kijken naar de verspreiding van het virus en naar de statistieken. Je moet naar alle cijfers kijken. Maar het is wel heel fijn dat een sector al heeft nagedacht. Voor als we het weer aandurven."

Bijzondere 4 en 5 mei
Rutte stelde verder dat het komende maandag en dinsdag een bijzondere dodenherdenking en Bevrijdingsdag gaan worden. "Niet eerder zal de Dam bij de dodenherdenking zo leeg zijn geweest."
Op 4 mei leggen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Daarbij zijn alleen minister-president Rutte, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Gerdi Verbeet, aanwezig. De koning houdt tijdens de herdenking een toespraak.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Citaat:
Premier Rutte: mondkapjes lossen probleem virus niet op


Bijlagen :


  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
:roflol: :roflol: :roflol:
  Bericht 
Speedy J
Master
Het wordt afgeraden omdat sommigen er niet veilig mee omgaan.

Ik adviseer om het rijexamen af te schaffen. Immers, je moet geen rijbewijzen verstrekken omdat sommige mensen hier niet veilig mee omgaan.

Andersom redeneren. Kunnen ze goed in deze crisis.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
https://www.1limburg.nl/um-coronavirus-infecteert-darmen-en-verspreidt-zich-daar?context=topstory
Citaat:
Onderzoekers van de Universiteit Maastricht, het Hubrecht Institute Utrecht en het Erasmus MC Universitair Medisch Centrum Rotterdam hebben ontdekt dat het coronavirus darmcellen kan infecteren en zich daar kan vermenigvuldigen.

De resultaten verklaren mogelijk waarom een derde van de coronapatiënten maagdarmklachten heeft, zoals misselijkheid en diarree.

Behandeling
"Deze ontdekking kan implicaties hebben voor behandeling", aldus Peter Peters, professor Nanobiologie aan de Universiteit Maastricht. "Gaat het virus eerst naar de longen of naar de darmen? Het zou best kunnen zijn dat de infectieziekte begint in de darmen en daarna overslaat op de longen. Maar dat moet nog verder onderzocht worden."

Ontlasting
Andere wetenschappers ontdekten verder dat het virus in de menselijke ontlasting kan worden waargenomen, zelfs lange tijd nadat patiënten klachtenvrij zijn. "Onderzocht moet worden in hoeverre en hoe lang het virus actief blijft in de ontlasting", aldus Peters. "Dit zou namelijk kunnen betekenen dat besmetting via de ontlasting mogelijk is."

De bevindingen van de onderzoekers zijn vrijdag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Science.
  Bericht 
Joël D.
Master
Waren die hamsteraars toch niet zo gek met dat toiletpapier.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Speedy J schreef:
Het wordt afgeraden omdat sommigen er niet veilig mee omgaan.

Ik blijf dat raar vinden. Als er virusmateriaal op dat masker zit dan was je zonder masker toch ook besmet geweest? Het verkleint nog steeds de kans op besmetting. En al helemaal als een geïnfecteerde een masker draagt.
  Bericht 
R
Master
En ff standaard de handen wassen na het afzetten.

En helaas is het niet raar, het zijn vakidioten die het verkondigen; wij hebben ervoor geleerd en jullie niet.
  Bericht 
DikkeDiesel
Master
Joël D. schreef:
Waren die hamsteraars toch niet zo gek met dat toiletpapier.
Alleen als ze dat wisten.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Sander schreef:
Als er virusmateriaal op dat masker zit dan was je zonder masker toch ook besmet geweest?

Als het virus op het masker zit, is dat van de drager.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Ik ben straks naar het noorden van het land. Dus geen grafiekje vanmiddag.
  Bericht 
Speedy J
Master
Kom maar even op de koffie hier dan Teun,zo rond twee uur :)

Sommige dingen gaan nu eenmaal voor 8)
  Bericht 
Speedy J
Master
basjuh1981 schreef:
Als het virus op het masker zit, is dat van de drager.

Binnenkant ja. Sander bedoelt de buitenkant neem ik aan.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Maserati Teun schreef:
Ik ben straks naar het noorden van het land. Dus geen grafiekje vanmiddag.

Valt me tegen Teun. Niet eens op afstand kunnen werken ;(
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
En gaat Feitelijk nog meer naast zijn schoenen lopen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Nou, schoenen. Het zullen wel sandalen zijn.
  Bericht 
wellproc
Master
Hier in het noorden van het land is ook internet Teun... :D
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
basjuh1981 schreef:
Nou, schoenen. Het zullen wel sandalen zijn.
Met witte sokken of geitenwol?
  Bericht 
KanarieVW
Master
snovvdog schreef:
En waar halen de passagiers de mondkapjes? Voor zorgpersoneel zijn er niet eens voldoende mondkapjes.
Het maakt mij niet uit ik pak de auto...

Die kopen ze zelf, er zijn meer dan genoeg goede mondkapjes, is vaak genoeg aangetoond. Dat de organisatie die ze heeft getest niet erkend wordt door onze roverheid is een politiek probleem, geen feitelijk probleem.[/quote]

Ja maar die komen niet bij het DSM van Edith Schippers vandaan. Onbruikbaar volgens Rutte. DSM heeft de order van de overheid gekregen. Het is dus ineens duidelijk waarom alle andere suggesties werden afgekeurd.
Vriendjes rijk maken.
  Bericht 
Story
Master
 
Maserati Teun schreef:
Ik ben straks naar het noorden van het land. Dus geen grafiekje vanmiddag.

Geen grafiekje? Ok dan doe ik geen grafiekje.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Speedy J schreef:
Binnenkant ja. Sander bedoelt de buitenkant neem ik aan.

:jaja:
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
snovvdog schreef:
Die kopen ze zelf, er zijn meer dan genoeg goede mondkapjes, is vaak genoeg aangetoond. Dat de organisatie die ze heeft getest niet erkend wordt door onze roverheid is een politiek probleem, geen feitelijk probleem.


Er zijn mondkapjes genoeg:

https://www.ad.nl/rotterdam/in-deze-loo ... ~af86fee0/

En ook hier worden de vriendjes van politici weer geholpen:

Citaat:
Wie mondkapjes aan de zorg wil verkopen, moet zich melden bij het Landelijk Consortium Hulpmiddelen. Dat verzorgt de distributie over de instellingen, maar eerst test het ze. ,,Dat is goed natuurlijk’’, zegt Prins. Alleen krijgen de leveranciers uitsluitend de uitslag en geen testrapport. ,,Iets is goedgekeurd of afgekeurd. Terwijl een mondkapje dat niet goed is voor de intensive care, heel bruikbaar kan zijn in een verpleeghuis.’’
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Er geldt dus een mondkapjesplicht hier en deze regel is volkomen idioot. Het doet namelijk helemaal niets. Niets. Ik heb nu zo'n zinloos alltagsmaske moeten bestellen (voor fuckin 10 Euro) omdat ik niet rond kan lopen met zo'n FFP1 masker gebeuren, enige wat ik heb. Ging bijna van mn stokkie van de week omdat ik niet voldoende lucht kreeg in de supermarkt , rest van de tijd half/half gelopen met die zooi. Waar zijn we dan mee bezig joh, ondertussen wel alle kerken open gooien en stiekem met elkaar "zachtjes" zingen.

Ik ben echt boos aan het worden merk ik. Men moet echt een keertje een beetje gaan stoppen met die manische paniekonzin want het gaat echt helemaal nergens over. Als je bang bent blijf je lekker thuis achter de gordijnen maar draai het niet om en ga niet de hele wereld voorschrijven dat ze de hele tijd met een lek condoom op hun harses rond moeten gaan lopen.

Het ziet er ook nog eens niet uit ook, ik zou zeggen kom eens in Duitsland kijken als het je ideaalbeeld is. Het is te triest voor woorden.

En waarom allemaal? Hier, grafiekje;



Gebied is twee keer zo groot als de provincie Utrecht. 2800 vierkante kilometer. achtentwintighonderd vierkante kilometer, zesenvijftig gevallen. Winnen van de staatsloterij is groter dan dat ik dat virus oploop in de buurtsuper.

En als ik het oploop dan komt dat door een te lage luchtvochtigheid niet vanwege al of geen nutteloos baumwolle masker. Je gaat toch ook geen HIV hoertje neuken met een stukje katoen om je lul? Het is dat ik slecht ben met tekenen anders had ik een kek infografisch in elkaar gezet.
  Bericht 
dvdouden
Master
Cijfertjes van vandaag:
Citaat:
Actuele cijfers COVID-19: 2 mei 2020
Positief geteste personen 40.236 (+445)(-30 tov gisteren)
Ziekenhuisopnames 10.951 (+97) (+12 tov gisteren)
Overleden personen 4.987 (+94)(-4 tov gisteren)
  Bericht 
KanarieVW
Master
Ik was donderdag in DL voor werk, maar was de maatregelen van verplichte kapjes even vergeten. Deed twee stappen de mall in en werd er al uitgepikt door security. Gezegd dat ik mijn kapje vergeten was bij m’n klant en dus daarheen moest lopen. Was prima. Maar de een loopt met een doekje met twee elastiekjes en de ander loopt met een ander soort van masker op. Shawls voor de mond. Alles wel gezien. Totaal nutteloos.

Stopte op de weg terug even bij Hunxe voor wat drinken, maar daar werd ik zonder masker gewoon niet geholpen.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
basjuh1981 schreef:
Het zullen wel sandalen zijn


Haha. Zelfs in de zomer, maar dan met casual witte sok..
 Pagina 1 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy