Pagina 30 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Story
Master
 
En hoeveel stapjes van mens tot mens dat virus moet maken.
Ik geloof best dat de jonge mensen die hutjemutje gingen meubelboulevarden of blacklivematteren niet direct op de IC komen. Maar de mensen waarmee zij weer in contact zijn geweest zien we nu.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
rtlnieuws schreef:
Corona-uitbraak op grootste markt van Azië: Peking in 'oorlogsmodus'

Alles staat op scherp in de Chinese hoofdstad Peking, nu een gigantische markt wordt gelinkt aan een nieuwe corona-uitbraak. Na bijna twee maanden zonder nieuwe besmettingen gaan verschillende stadsdistricten opnieuw over op een 'oorlogsmodus'.

De stemming in Peking is volledig omgeslagen, nadat in vier dagen tijd 79 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Zo'n snelle stijging heeft de stad niet meer gezien sinds februari, toen het virus vanuit de stad Wuhan zich over de rest van het land verspreidde.

Ook nu is een versmarkt de besmettingshaard. De zogeheten Xinfadi markt is alleen meer dan twintig keer zo groot als de markt van Wuhan. Sterker nog: het is de grootste markt van Azië. Het complex van kraampjes beslaat maar liefst 160 voetbalvelden. Xinfadi is goed voor 80 procent van alle groenten en fruit in de stad. De markt is sinds dit weekend gesloten en de directeur en de tijdelijke vertegenwoordiger van het Fengtai-district, dat ruim twee miljoen inwoners telt, zijn ontslagen.

Monsterklus

China is bezig met een monsterklus: iedereen die de afgelopen twee weken in de buurt van de markt is geweest, wordt opgespoord en moet 14 dagen in thuisisolatie. Chinese staatsmedia melden dat de autoriteiten toe nu toe zo'n 200.000 bezoekers hebben getraceerd, mede door het screenen van sociale media.

De bezoekers, omwonenden en de 10.000 marktwerknemers zullen allemaal worden getest. Vandaag staat de teller van het aantal geteste mensen al op bijna 90.000 mensen. "Er is een zeer groot risico dat het virus zich verspreid, dus we moeten resolute en daadkrachtige maatregelen nemen", zei de woordvoerder van de stad op een persconferentie.

Van deur tot deur

Zo gaan ambtenaren in delen van de stad ook van deur tot deur, om te controleren of bewoners op de markt zijn geweest of met bezoekers contact hebben gehad.

Verder zijn uit voorzorg zeker 11 wooncomplexen van de buitenwereld afgesloten, en scholen en sportfaciliteiten in de omgeving zijn weer dicht. Ook wordt in supermarkten en winkelcentra opnieuw de temperatuur van bezoekers gemeten.

Behalve Peking gaat ook industriestad Boading over op een zogenoemde oorlogsmodus. De stad heeft zo'n 11 miljoen inwoners en ligt op zo'n 150 kilometer afstand van de hoofdstad. Op straat zijn checkpoints ingevoerd. Iedereen die Boading binnenkomt of verlaat wordt gecontroleerd.

Zalm uit de schappen

De bron van de uitbraak blijft intussen nog onduidelijk. Een veel gedeelde theorie is dat het virus is meegebracht door geïmporteerde zalm. Het coronavirus zou zijn ontdekt op een snijplank waar de vis op is bereid. Uit voorzorg haalden enkele supermarkten hun zalm uit de schappen en werd het ook niet langer door restaurants geserveerd.

Wu Zun You, hoofdepidemioloog van het Chinese RIVM, sluit die theorie niet uit, maar acht de kans net zo groot dat het virus via mensen de markt heeft bereikt. "Misschien had de besmette persoon geen symptomen, of milde klachten. De drukte op de markt kan voor een snelle verspreiding hebben gezorgd", zegt Wu.

Vaststaat is dat het virus weer rondwaart in de Chinese miljoenenstad, en dat de autoriteiten geen halve maatregelen nemen om de verspreiding, en een eventuele tweede golf, te stoppen.


Sander schreef:
Here we go again. Peking deels in lockdown.

beetje karige melding vandaar deze even
  Bericht 
Joël D.
Master
Ja, grote groepen schreeuwende mensen zijn ook buiten geen goed idee, dat is logisch. Maar van een kleine groep bekenden bij elkaar zie ik het probleem niet zo.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Joël D. schreef:
Ja, grote groepen schreeuwende mensen zijn ook buiten geen goed idee, dat is logisch. Maar van een kleine groep bekenden bij elkaar zie ik het probleem niet zo.

dat is best grappig dat je dat zo ziet want buiten kan de virale lading vrij klein blijven terwijl het bij een kringverjaardag in een slecht geventileerde ruimte juist veel heftiger is.

Poepje buiten of binnen, ik herhaal het nog maar even. Simpelste vergelijking die er te maken valt.
  Bericht 
Joël D.
Master
Ideaal is het zeker niet. Maar van bekenden kan ik verwachten dat ze in ieder geval niet komen als ze symptomen hebben. Dat weet je bij een grote groep onbekenden niet.

Ja, je kan het ook hebben zonder symptomen, dat weet ik.
  Bericht 
wellproc
Master
Aantal coronapatiënten op intensive care stijgt voor derde dag op rij

Volgens dit dashboard op basis van de laatste RIVM-gegevens is deze titel een leugen.
https://www.arcgis.com/apps/opsdashboar ... 4029bf6251
12-6: 107 IC-ers
13-6: 106
14-6: 107
15-6: 109

Dat is dus 2 dagen een stijging na een hele langzame daling in de dagen daarvoor. Je zou het stabilisatie kunnen noemen. In ieder geval nog niet de 3e dag een stijging, want de 1e dag in die redenering wat nog een daling tov de vorige dag.

Maar goed: het geklets in de media is wel vaker onjuist als je de feiten erbij pakt :x
  Bericht 
Sander
Medewerker
Dave schreef:
beetje karige melding vandaar deze even

Was inderdaad wat karig ja. Kon niet echt een goede nieuwsbron vinden waar alle info stond dus heb me maar wat beperkt. Inmiddels is de info wat beter beschikbaar zie ik nu O:) :thumb:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Limburger schreef:
Europese landen betalen 750 miljoen voor vaccin

Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk betalen samen 750 miljoen euro voor 300 miljoen doses van een coronavaccin van medicijnenfabrikant AstraZeneca.

Dat meldt het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid, dat ook zegt dat de landen een optie hebben genomen op de aankoop van nog eens 100 miljoen doses van het middel.

Het gaat om een vaccin dat nog in ontwikkeling is en uiteindelijk ook gedeeld moet worden met andere Europese landen. Italië zou zelf ongeveer 185 miljoen euro betalen voor 75 miljoen doses. Het land zou dan een kwart van het verschuldigde bedrag neerleggen, voor een kwart van de bestelde partij vaccins.

Of de vier leden van de ‘vaccin-alliantie’ de order en de rekening in vier gelijke delen hebben verdeeld, wil het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid niet zeggen. Dat zou betekenen dat ook Nederland ruim 185 miljoen euro in het vaccin uit Oxford zou steken. Het ministerie zwijgt in alle talen over de prijs, om andere fabrikanten met wie het vaccinverbond onderhandelt niet in de kaart te spelen.

  Bericht 
Ducantoni
Master
WimLex schreef:
Wat was ook alweer de reden waarom het een pandemie werd ? te laat / niet ingrijpen ?
Nu wordt er adequaat opgetreden en is het weer niet goed ?

Vanmiddag was er op de radio een interessante kanttekening te horen.
In 2009 (jawel) waren er al geleerden die vroegen of er scenario's bestonden voor het geval er een pandemie zou uitbreken.
Daarbij werd met nadruk gezegd dat het niet de vraag was of, maar wanneer dat zou kunnen gebeuren.
Regeren is vooruitzien, aldus het adagium.

Daarnaast werd nog even fijntjes aangestipt dat de gezondheidszorg jaar na jaar werd uitgekleed.
Maar dat was een keuze waar de regering blijkbaar op wilde inzetten.
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Ging precies toch hier.
  Bericht 
Joël D.
Master
Ging net ja. Nu.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Ducantoni schreef:
Daarnaast werd nog even fijntjes aangestipt dat de gezondheidszorg jaar na jaar werd uitgekleed.
Maar dat was een keuze waar de regering blijkbaar op wilde inzetten.

Dat vind ik een beetje erg goedkoop scoren. Achteraf je gelijk halen terwijl jarenlang de stijgende gezondheidskosten een groot probleem waren. (En nog steeds zijn, alleen lijkt nu niemand een probleem te hebben met een giga stijging van de staatsschuld.)

Had dan 10 jaar geleden ingezet op meer belasting en minder luxe voor de ouderen. Niet echt de punten waarmee je de verkiezingen kon winnen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
want er zijn geen andere mogelijkheden dan

WNS2.0D schreef:
meer belasting en minder luxe voor de ouderen.

:-?
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Dave schreef:
want er zijn geen andere mogelijkheden dan

tja, misschien valt er bij het onderwijs of de politie nog wat te halen.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
en even tussendoor, heeft iedereen deze petitie al getekend?

https://petities.nl/petitions/nee-tegen ... ?locale=nl

Geen idee of het effect heeft. Die voorgestelde prutswet is wel erg eng en moet met alle middelen bestreden worden.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
WNS2.0D schreef:
tja, misschien valt er bij het onderwijs of de politie nog wat te halen.
Ontwikkelings aflaten, EU contributie, klimaatwaanzin, gesubsidieerde kunsthobbies, asielmaffia, ik zie meer dan genoeg mogelijkheden.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Dat is kleingeld, daar ga je het niet mee redden.
  Bericht 
Ducantoni
Master
WNS2.0D schreef:
Dat vind ik een beetje erg goedkoop scoren. Achteraf je gelijk halen terwijl jarenlang de stijgende gezondheidskosten een groot probleem waren.

Datzelfde is van toepassing op taken die van de landelijke naar een lagere overheid overgeheveld worden.
Ook daar wordt geklaagd dat ze de taken krijgen, maar niet het budget.

WNS2.0D schreef:
Die voorgestelde prutswet is wel erg eng en moet met alle middelen bestreden worden.

Dat is vanmiddag ook onderwerp van gesprek geweest.
Zoals die er nu ligt, komt het voorstel er niet doorheen. elke jurist heeft daar zijn bedenkingen bij. Daar moet echt het nodige aan gebeuren wil dat door de Tweede en Eerste Kamer goedgekeurd worden.
  Bericht 
wellproc
Master
Dikke Dakduif schreef:
EU contributie

WNS2.0D schreef:
Dat is kleingeld, daar ga je het niet mee redden.

:o
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Douwe Bob treedt toch op op Terschelling, politie grijpt in



Een agent en boa breken het optreden van Douwe Bob bij het duinmeertje van Hee af.

Douwe Bob deed het toch. Optreden bij het duinmeer van Hee. Maar de arm der wet greep in. Dinsdag moet hij langskomen op het Terschellinger politiebureau.
,,Ik ben fokking blij dat ik weer kan spelen!”, zegt Douwe Bob. We zitten aan het duinmeertje van Hee, met een man of tachtig in plukjes die de anderhalvemeterdoctrine moedig trotseren. ,,Ik ben wel een beetje roestig geworden.”
Hij kijkt recht in de volle zon, en vraagt zich hardop af of we toch niet met zijn allen naar onder de bomen moeten verhuizen. Maar nee, toch maar daar ter plekke, zonder versterking ook nog. Het publiek moedigt hem luidkeels aan.
Het duurt een handjevol nummers. Douwe Bob grapt over auto’s met boa’s, op de weg aan de overkant van het water. Maar dan, midden in een nummer: ,,Fuck.”

Politie op het veld

Een agent en een buitengewoon opsporingsambtenaar betreden het speelveld. Ze willen even een goed gesprek, ,,zonder het publiek erbij.” Douwe Bob loopt mee, met zijn maat Muad Ben-Chaib, die zijn videocamera gewoon laat draaien - hij maakt een documentaire over Douwe Bob.
Die komt witheet terug. ,,Fuck it, ik ga gewoon verder spelen.” Het publiek weerhoudt hem ervan, voor zijn eigen bestwil. ,,Ze waren fokking intimiderend. Gelukkig staat het allemaal op beeld, hè Muad?”
Enkele bezoekers zijn alvast begonnen met een inzameling voor een eventuele boete voor de artiest - die zou nog aardig op kunnen lopen. ,,Neenee, hoeft niet!”, zegt Douwe Bob als hij de bekers met aardig wat flappen aangeboden krijgt. Na enig aandringen: ,,Ik beloof jullie dat ik het allemaal opmaak aan bier en sigaretten.”

‘Stiekem wilde ik het wel doen’

Douwe Bob (Posthuma, zijn grootouders komen uit Makkum) en Muad Ben-Chaib waren met zijn bootje naar Terschelling gekomen en vatten ter plekke het plan op om op te treden, aanvankelijk ‘s middags om twee uur op het Groene Strand.
De gemeente had hem zondagmiddag al te verstaan gegeven dat dat niet de bedoeling was. Douwe Bob beloofde zich daaraan te houden, ,,maar stiekem wilde ik het wel doen.” En daar moet hij de juridische gevolgen van ondervinden.
Douwe Bob nam zijn rebelse (,,Befehl ist befehl”, zei hij op enig moment) initiatief compleet buiten de Oerol-organisatie om. Al appte directeur Siart Smit zondag nog ,,ook wel jammer...”, de organisatie is niet erg gelukkig met het ‘piraten’-optreden van Douwe Bob.


Wel een donders actieve houding, daar had best een wapenstok bij gemogen. #coronahandhaving !

Eerst de Dam BLM piek en dan ook nog eens een keer de Terschellingpiek in aantocht. :o

Citaat:
Het publiek moedigt hem luidkeels aan.

bam, daar ga je
  Bericht 
Black98
Master
WNS2.0D schreef:
en even tussendoor, heeft iedereen deze petitie al getekend?
https://petities.nl/petitions/nee-tegen ... ?locale=nl

:kniktja: :kniktja:
Het geloof dat er in dit land regels/wetten tijdelijk zijn ben ik allang kwijt, dus opbokken met die spoedwet :[
  Bericht 
basjuh1981
Master
WNS2.0D schreef:
Dat vind ik een beetje erg goedkoop scoren. Achteraf je gelijk halen terwijl jarenlang de stijgende gezondheidskosten een groot probleem waren.

De regering is al meerdere malen gewaarschuwd voor een pandemie.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
basjuh1981 schreef:
De regering is al meerdere malen https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... rbereiding voor een pandemie.

Maar wie is de regering als kiezers voor iets anders warmlopen? Dat noemen we in het westen democratie.
  Bericht 
snovvdog
Master
Dave schreef:
Eerst de Dam BLM piek en dan ook nog eens een keer de Terschellingpiek in aantocht. :o

Wat is het probleem nou eigenlijk, mensen mogen zich toch weer gewoon verenigen mits op 1,5 meter afstand?

Ben wel benieuwd naar de beelden, handhavers en agenten als dit mogen publiekelijk ter schade worden gezet. Pek en veren, ook voor alle voorstanders van de 1,5m waanzin... :boos: Slaat toch helemaal nergens op buiten.
  Bericht 
viffer
Master
snovvdog schreef:
mensen mogen zich toch weer gewoon verenigen mits op 1,5 meter afstand?


Maximaal 30 personen toch?
  Bericht 
FocusWagon
Master
snovvdog schreef:
Wat is het probleem nou eigenlijk, mensen mogen zich toch weer gewoon verenigen mits op 1,5 meter afstand?

Ik denk dat hier ook meespeelt dat hij zonder vergunning een optreden deed. Zal wel in de APV staan dat dat ook niet mag.
  Bericht 
knikkerknakker
Pro
 
viffer schreef:
Maximaal 30 personen toch?

Dat geldt alleen voor "in voor publiek openstaande gebouwen en daarbij behorende erven, dan wel in besloten plaatsen niet zijnde woningen". Buiten is er geen limiet meer, moet alleen 1,5m afstand gehouden worden. En evenementen mogen niet.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
snovvdog schreef:
Wat is het probleem nou eigenlijk, mensen mogen zich toch weer gewoon verenigen mits op 1,5 meter afstand?

Punt is dat het een provocatie is van het huidige beleid. Het ging hem niet om het optreden maar om anarchie te kweken. Kan je wat van vinden, maar dat er dan gehandhaafd wodt is logisch.
snovvdog schreef:
1,5m waanzin... :boos: Slaat toch helemaal nergens op buiten

Is een mening. Ik weet dat het een mening is die redelijk onderbouwd is en logisch klinkt, het huidige beleid is er niet op gebaseerd. Het laatste wat je wil is dat handhavers het beleid loslaten en zelf gaan bepalen hoe de maatschappij eruit moet zien. (ok, fijn voor als de handhavers het met je eens zijn maar ze kunnen er ook een hele andere mening op nahouden)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 16 juni 2020

Positief geteste personen 49.087 (+140)
Ziekenhuisopnames 11.834 (+4)
Overleden personen 6.070 (+5)
  Bericht 
Joël D.
Master
Hmmm ja, de dinsdagpiek en demonstratiepiek.

Interesting.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
In Berlijn ging het wel mis:

Honderden in quarantaine na corona-uitbraak in Berlijn

https://www.telegraaf.nl/nieuws/7270554 ... in-berlijn
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Dion schreef:
In Berlijn ging het wel mis:
Zullen we het maar gewoon benoemen: de suikerfeest piek
  Bericht 
Kwibus
Master
NU.nl schreef:
De grote antiracismedemonstraties in Amsterdam op de Dam en de vroegtijdig gestaakte demonstratie op de Erasmusbrug in Rotterdam lijken niet te hebben geleid tot een bovengemiddeld snelle verspreiding van het coronavirus, melden regionale GGD's.

Daar werd wel voor gevreesd, aangezien bij beide demonstraties aanwezigen vrijwel niet 1,5 meter afstand tot elkaar konden houden. In beide gevallen bleek de opkomst te groot om de coronamaatregelen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na te leven. Het aantal besmettingen in die regio's werd daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Sinds beide demonstraties zijn twee weken verstreken: het einde van de zogeheten incubatietijd van het coronavirus. Dan kunnen klachten opspelen en wordt de besmetting duidelijk voor de drager.

Een woordvoerder van de GGD Amsterdam meldt in gesprek met NU.nl dat donderdag de exacte impact van de demonstratie duidelijk wordt. Het aantal afgenomen tests in de laatste week wordt dan bekendgemaakt. In de eerste week na de demonstratie zijn 4.634 personen getest. 88 personen kregen een positieve uitslag terug. Twee van hen erkenden dat zij deelnemers waren aan het protest op de Dam. Het totale aantal nieuwe besmettingen in de regio lag met enkele tientallen hoger dan de voorgaande weken.

'Ook in Rotterdam hoger aantal besmettingen dan voorgaande weken'

De GGD Rotterdam ziet dertien dagen na de vroegtijdig gestopte demonstratie op de Erasmusbrug ook nog geen signalen van een snelle verspreiding van het coronavirus, vertelt een woordvoerder in gesprek met het AD. Ook in Rotterdam zou echter het totale aantal nieuwe besmettingen hoger hebben gelegen dan in voorgaande weken. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van die stijging is.


Er is geen snelle stijging gemeten, maar er is wel degelijk een toename in besmettingen. Oorzaak en gevolg?

De grote test wordt natuurlijk de Trump rally binnenkort. Eerst 20K en dan 40K bij elkaar pakken in een grote hal :nah: :x :loco:
  Bericht 
wellproc
Master
WNS2.0D schreef:
Maar wie is de regering als kiezers voor iets anders warmlopen? Dat noemen we in het westen democratie.

Ik loop al jaren warm voor minder gezeik over klimaat, voor minder gezeik uit/met/over Europa, et cetera. Ik ben daarin niet de enige, maar wie zijn wij als de politieke kliek voor iets anders warmloopt? :[
  Bericht 
shootme
Master
Kwibus schreef:
Er is geen snelle stijging gemeten, maar er is wel degelijk een toename in besmettingen. Oorzaak en gevolg?

misschien door meer testen?
  Bericht 
R
Master
:thumb: 113.000 hoesters en snotteraars getest de afgelopen weken, dan vind je er wel een paar meer.

Alleen het cijfer van de ziekenhuisopnames is interessant. Die ligt laag en nu veel meer mensen bij elkaar binnen op bezoek gaan, zal dat wel ietsje stijgen maar voorlopig is het nihil.

Het is nu meer de biblebelt waar het wat meer stijgt en dat kan ook toeval zijn.
  Bericht 
Kwibus
Master
shootme schreef:
misschien door meer testen?
Dat zou kunnen, maar hoeft niet.

NU.nl schreef:
Ruim 100.000 coronatests afgenomen sinds 1 juni, 1,7 procent positief

Sinds iedereen met klachten zich vanaf 1 juni kan laten testen, hebben de GGD's in Nederland ruim 113.800 testen afgenomen. Van ruim 103.400 daarvan is de uitslag al binnen: 1,7 procent was positief, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag weten.


Het RIVM ziet grote regionale verschillen in het aantal positieve testen. Zo valt de regio rond Den Haag op, waar het percentage positieve testen tussen de 3 en 4 procent ligt. In de Noordelijke provincies ligt dit percentage tussen de 0 en 0,9 procent. Waarom deze verschillen precies zijn ontstaan, kan een woordvoerder van het RIVM nog niet zeggen. "Waarschijnlijk is het virus meer verspreid in regio's waar meer positieve tests zijn. Maar het kan ook afhangen van bereidheid om te testen."

Naast de regionale verschillen ziet het RIVM dat het percentage positieve testen het hoogste is bij mensen die in het kader van bron- en contactonderzoek worden getest. Deze mensen zijn in contact geweest met een bevestigde COVID-19-patiënt. Van de ruim 1.700 die in dit kader zijn afgenomen, bleek bijna 16 procent positief. Ook onder zorgmedewerkers is het percentage positieve testen bekend: het gaat hier om 1,2 procent van de ruim 5.700 afgenomen testen sinds 1 juni.

Oudere kinderen testten vaker positief dan jongere kinderen

Dat het risico bij kinderen op COVID-19 oploopt met de leeftijd, blijkt uit het percentage kinderen dat positief test op het virus. Van kinderen die niet in het kader van bron- en contactonderzoek zijn getest, was het percentage positieve testen 0,5 procent van de 3.500. Jongere kinderen testten minder vaak positief dan oudere: bij kinderen van 5 tot 12 jaar was ruim 0,5 procent van de 2.500 testen positief, bij de 2.000 afgenomen testen bij kinderen tussen de 11 en 18 jaar steeg dit percentage naar 1,8 procent.
  Bericht 
shootme
Master
Kwibus schreef:
Waarschijnlijk is het virus meer verspreid in regio's waar meer positieve tests zijn.

joah...
  Bericht 
Kwibus
Master
Kwibus schreef:
Maar het kan ook afhangen van bereidheid om te testen.
Dit kan natuurlijk ook. Virus is overal ongeveer even gelijkwaardig verspreid, maar waar je meer test, vind je ook meer. Of, zoals Trump ook zo mooi insinueerde, als we niet zouden testen was er ook geen virus :lol:
  Bericht 
FocusWagon
Master
Kwibus schreef:
Maar het kan ook afhangen van bereidheid om te testen."

Ik ben dan wel benieuwd naar het aantal testen per 100.000 inwoners per regio. Als in het noorden het halve dorp gezellig gaat testen, en in Den Haag een enkeling die zich heel beroerd voelt, snap ik het verschil in testuitslag wel...
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Tenzij ik echt doodziek ben gaan ze bij mij echt niet zo’n wattenstaafje achter in mijn schedel frotten. Dus mijn testbereidheid is redelijk dicht bij 0
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Je laten testen heeft ook geen voordelen. Voor je het weet gaan ze jou en je omgeving allemaal al dan niet realistische beperkingen opleggen.
  Bericht 
FocusWagon
Master
WNS2.0D schreef:
Je laten testen heeft ook geen voordelen. Voor je het weet gaan ze jou en je omgeving allemaal al dan niet realistische beperkingen opleggen.


Als ik door 14 dagen vrijwillige opsluiting kan voorkomen dat ik alvast een begrafenis kan plannen levert me dat genoeg op hoor!
Ik kom nu nog gewoon bij ouders/schoonouders (allemaal 70+) over de vloer. Als ik weet dat ik besmet ben, zal ik dat niet doen. Die erfenis mag nog wel even wachten O:)
  Bericht 
snovvdog
Master
WNS2.0D schreef:
Punt is dat het een provocatie is van het huidige beleid.

Zouden meer mensen moeten doen. Maar voorover bukken en de boel nemen voor wat het is is makkelijker.

https://www.nu.nl/coronavirus/6058348/r ... weken.html
Citaat:
RIVM: Twee keer zo weinig doden en opnames gemeld als in voorgaande weken
In de afgelopen twee weken zijn 74 nieuwe sterfgevallen en 46 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, laat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag weten. De aantallen zijn bijna twee keer zo klein als die van de twee weken daarvoor.

Tussen 20 mei en 2 juni werden 188 doden en 96 ziekenhuisopnames gemeld. Ook het aantal vastgestelde besmettingen (2.294) was in die periode groter dan het aantal van de afgelopen twee weken (2.410).

Dat laatste is opmerkelijk, aangezien het testbeleid per 1 juni is verruimd: inmiddels kan iedereen met coronagerelateerde klachten zich laten testen op het virus. Hoewel er dus fors meer getest kan worden, neemt het aantal geconstateerde nieuwe besmettingen niet sneller toe.

Het totale aantal doden als gevolg van het coronavirus staat nu op 6.070. Zo'n 11.834 coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Het totale aantal besmettingen (49.087) kruipt met ongeveer honderd nieuwe ziektegevallen per dag langzaamaan richting de 50.000.

Omdat het volgens het RIVM aannemelijk is dat niet iedereen met het coronavirus zich laat testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk groter.

RIVM stapt over op wekelijkse update
Vorige week besloot het instituut niet langer de nadruk op de dagelijkse cijfers te leggen, maar een overzicht van de laatste weken te geven. Deze cijfers worden op dinsdag gepubliceerd, omdat het RIVM dan het compleetste beeld van de voorgaande week heeft.

Het RIVM heeft naast de cijfers over de afgelopen twee weken ook cijfers van de afgelopen week bekendgemaakt. Sinds vorige week dinsdag zijn 34 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en overleden 39 mensen aan de gevolgen van het virus.

Eerder schreven we dat het RIVM 65 nieuwe sterfgevallen en 34 nieuwe ziekenhuisopnames meldde: drie keer zo weinig als de twee weken ervoor. Dit bleek foutief en is aangepast.


Ofwel fuck off met je 1,5m samenleving de versoepelingen 2 weken terug hebben niet voor een nieuwe golf gezorgd, oprotten met die onzin nu. En voorstanders van de handhaving op mensen die het waagden buiten zich te begeven en de bijhorende boetes zouden ze in de gevangenis mogen gooien. Vrijheidsbeperking keihard aanpakken. Want de enige reden die grondwettelijk gejustificeerd zou zijn (veiligheid/gezondheid) blijkt dus onzin te zijn geweest.
  Bericht 
R
Master
snovvdog schreef:
En voorstanders van de handhaving op mensen die het waagden buiten zich te begeven en de bijhorende boetes zouden ze in de gevangenis mogen gooien.

Verstandige taal; wordt het weer net zo rustig als op 20 maart, buiten :roflol: .
  Bericht 
snovvdog
Master
Welke grondwettelijke basis heeft het beperken van vereniging van mensen buiten nou? Nu blijkt dat het afbouwen van die maatregelen helemaal niet voor een nieuwe golf zorgt (of een toename, aangezien er een afname is)?

Moet je dan niet de mensen aanpakken die die ellende in de eerste plaats hebben ingevoerd en gehandhaafd in april/mei?
  Bericht 
R
Master
Helemaal geen basis zelfs. Toegeven van fouten of toegeven dat het toch allemaal anders ligt, is nou eenmaal moeilijk.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
snovvdog schreef:
Twee keer zo weinig doden en opnames gemeld als in voorgaande weken

Twee keer zo weinig is nog altijd een verdubbeling maar dan anders verwoord.
  Bericht 
Kwibus
Master
snovvdog schreef:
Ofwel fuck off met je 1,5m samenleving de versoepelingen 2 weken terug hebben niet voor een nieuwe golf gezorgd, oprotten met die onzin nu.
En dat is weer te kort door de bocht. Want waar is dan je bewijs dat de daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames niet een direct gevolg is van de genomen maatregelen? Ik denk zeker dat de 1.5 meter regel in de buitenlucht weinig zinvol is, maar bijvoorbeeld concertzalen zou ik nu toch echt mijden.
  Bericht 
snovvdog
Master
Daar roep ik ook niks over, ik heb moeite met de handhaving buiten, en dat er dus geen onderscheid wordt gemaakt tussen binnen en buiten.

Ik heb redelijk begrip voor ''social distancing'' in binnensituaties: winkels met max capaciteit, cultuursector, religieuze meuk, helaas ook discotheken en horeca, etc

Maar terrasjes, openluchtbioscoop, lekker in het park chillen, de stranden, kampeerplekken, demonstraties, andere meetings buiten, buitensporten... Het lijkt er steeds meer op dat het allemaal voor niks is afgezet/verboden/gecriminaliseerd/economisch kapotgemaakt/vrijheidbeperkt. Ook in mei/april/maart... En durf ik hardop te roepen: de festivals?
 Pagina 30 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy