Pagina 28 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 10 juni 2020

Positief geteste personen 48.087 (+184)
Ziekenhuisopnames 11.805 (+5)
Overleden personen 6.042 (+11)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Wetenschappers beginnen kort geding tegen de staat wegens ‘verwoesting economie’

Een groep wetenschappers verenigd onder de naam Viruswaanzin.nl heeft de Nederlandse Staat voor de rechter gedaagd. In kort geding wordt geëist dat alle coronamaatregelen per direct worden beëindigd. Volgens de wetenschappers is het overheidsbeleid niet op feiten maar op angst gebaseerd en zijn de gevolgen voor de economie en samenleving rampzalig. De zaak dient op 25 juni bij de Rechtbank Den Haag.
‘Coronabeleid niet wetenschappelijk onderbouwd’

De groep die zich Viruswaanzin.nl noemt stelt dat de overheidsmaatregelen enorme schade aanrichten zonder dat er een redelijk doel mee wordt gediend. Daarnaast meent Viruswaanzin.nl dat het beleid een grondige wetenschappelijke onderbouwing ontbeert. ‘Met alles wat we inmiddels weten over het virus kan een weldenkend mens niet van mening blijven dat deze bizarre situatie nog langer noodzakelijk is,’ stelt de Rotterdamse biomedicus Willem Engel, een van de initiatiefnemers. ‘Gebleken is dat COVID-19 qua bedreiging voor de volksgezondheid niet sterk afwijkt van een gemiddelde griepgolf. Dat staat gewoon vast. Bovendien is de epidemie inmiddels voorbij.’

Duitse topambtenaar: ‘COVID-19 is vals alarm’
De argumenten van de eisers worden uiteengezet in een uitvoerige, 46 pagina’s tellende dagvaarding. Daarin wordt onder meer verwezen naar een recente analyse waarin de Duitse topambtenaar Stephan Kohn het coronabeleid evalueert. Kohn laat geen spaan heel van de Duitse maatregelen. Hij waarschuwt dat ‘alle tot op heden verrichte onderzoeken en risico-inschattingen erop wijzen dat de bestrijding van de pandemie tot bijkomende schade leidt die beduidend groter kan worden dan de door de ziekteverwekker veroorzaakte schade.’ Concluderend betitelt hij COVID-19 als ‘vals alarm’. Nadat de e-mail waarin hij zijn bevindingen verstuurde uitlekte, werd Kohn op non-actief gesteld.

Wegsmeltende belastinginkomsten. Massawerkloosheid. Torenhoge staatsschuld.
Refererend aan de inktzwarte voorspellingen van het CBS somt de dagvaarding ook de economische schade op die het coronabeleid in Nederland teweeg dreigt te brengen. Faillissementsgolven. Ontploffende overheidsuitgaven. Wegsmeltende belastinginkomsten. Massawerkloosheid. Een torenhoge staatsschuld. Ook wordt gewezen op de gezondheidsschade die optreedt als gevolg van de maandenlang uitgestelde zorg. Zo berekende het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven onlangs dat de komende jaren vijfhonderd extra borstkankerdoden zullen vallen doordat het preventieve bevolkingsonderzoek is stilgezet. In haar rapport van een paar weken terug noemde onderzoeksbureau Gupta de zorg voor coronapatiënten een koekoeksjong: er zijn 13- tot 21-duizend gezonde levensjaren gered ten koste van 100- tot 400-duizend gezonde levensjaren, aldus het instituut.

Tijdelijke Wet Covid-19 beperkt grondrechten
Naast het intrekken van alle beperkende lockdown-maatregelen eist Viruswaanzin.nl ook dat de Tijdelijke Wet Covid-19 onverbindend verklaard wordt. Jurist Jeroen Pols: ‘In dit wetsvoorstel is het zogenaamde nieuwe normaal vastgelegd. We zijn vanaf 1 juli wettelijk verplicht om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te blijven, en mogelijk later nog meer. Onze grondrechten worden vergaand beperkt. De politie mag dan bij je thuis komen controleren en mensen beboeten, wegsturen en zelfs arresteren en gevangenzetten. Met deze wet is de regering geen virus aan het bestrijden maar onze democratische rechtsstaat aan het afschaffen. Daar verzetten wij ons tegen.’

OMT uitgedaagd: wat klopt er niet aan deze redenering?
Initiatiefnemer Willem Engel heeft zich de afgelopen tijd ontpopt als een van de voornaamste critici van het RIVM-beleid. Engel, een wetenschappelijk onderzoeker die zich na een jarenlange loopbaan uiteindelijk afkeerde van de farmaceutische industrie en in Rotterdam een dansschool begon, kreeg vooral bekendheid door een anderhalf uur durend interview met YouTubekanaal Café Weltschmerz. Onder het motto ‘Prove me wrong’ kraakt hij het OMT en daagt hij de kabinetsadviseurs uit te verklaren wat er niet klopt aan zijn redenering. Een andere felle criticus van het overheidsbeleid, de opiniepeiler Maurice de Hond, noemde het interview ‘by far het beste interview dat ik de laatste maanden wereldwijd over COVID-19 heb gezien’. De kijkcijfers van de uitzending kunnen inmiddels met Hilversum concurreren.

Niet bang zijn voor angst
‘Het enige wat we moeten vrezen is angst zelf.’ Deze quote van Franklin D. Roosevelt prijkt bovenaan de website van Viruswaanzin.nl. De Amerikaanse president sprak deze gevleugelde woorden uit in maart 1933 nadat hij de verkiezingen had gewonnen. In zijn speech verklaarde hij de oorlog aan de Grote Depressie die de wereld in zijn greep had en lanceerde hij het herstelprogramma New Deal. ‘The only thing we have to fear is fear itself.’ Volgens de eisers van het spraakmakende kort geding er nauwelijks een toepasselijker citaat in tijden waarin Den Haag, de EU en het IMF waarschuwen voor een crisis die de jaren dertig naar de kroon zal steken. Viruswaanzin.nl probeert de rechtszaak te financieren met crowdfunding. De zaak dient op 25 juni bij de Rechtbank Den Haag.
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
snovvdog schreef:
En als je altijd 24/7 piketdienst hebt?
Dan zet je hem uit want je mag wettelijk gezien niet permanent piketdienst hebben. En daarbij, iemand die piketdienst heeft, drinkt geen alcohol.
  Bericht 
basjuh1981
Master
lacheisleuk schreef:
En daarbij, iemand die piketdienst heeft, drinkt geen niet te veel alcohol.
  Bericht 
Fpsdoug
Master
lacheisleuk schreef:
En daarbij, iemand die piketdienst heeft, drinkt geen alcohol.
  Bericht 
snovvdog
Master
lacheisleuk schreef:
En daarbij, iemand die piketdienst heeft, drinkt geen alcohol.

Waarom niet? Dat bepaal ik zelf wel... Het is niet dat ik ergens heen moet rijden, maar moet op afstand mijn ding kunnen doen, 99% kan via smartphone.

Het is soms wat omslachtig want dan zit ik in Teamviewer op mijn pc die via VPN en RDP naar een jump server gaan die weer op zijn beurt naar de daadwerkelijke bestemming gaat.
Desalnittemin... Het is te doen, het duurt wat langer dan achter een laptop of pc maar het gaat. Beter dan 24/7 een laptop meezuilen.

lacheisleuk schreef:
Dan zet je hem uit want je mag wettelijk gezien niet permanent piketdienst hebben

De roverheid gaat het helemaal niks aan, ik wil extra geld dus ze mogen hun arbo regels in hun reet steken. Zal het ook nooit verklaren tegen een roverheidsinstantie op een manier dat de werkgever er gezeik mee kan krijgen.
  Bericht 
FocusWagon
Master
snovvdog schreef:
ik wil extra geld dus ze mogen hun arbo regels in hun reet steken.


Niet komen zeiken als je straks overwerkt ben, of een andere ziekte door slaaptekort/stress oploopt. Verder veel plezier met je centen.... (f)
  Bericht 
snovvdog
Master
Gaat al 7 jaar prima waarvan ik het al 2 jaar helemaal alleen doe :dag: . Ze bellen eens per 3 maanden een keer 's nachts en ik krijg er flink wat centjes voor, vind het wel prima. Ik maak dankbaar gebruik van de positie om wensen te stellen aan werkgever...

Eerlijk gezegd zijn de klanten die iets voor kantoortijd bellen (6.00-8uur b.v.) veel erger.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Maserati Teun schreef:
‘Het enige wat we moeten vrezen is angst zelf.’

Overmoedig worden is ook niet nodig. In Europa kan het nu wel relatief rustig zijn maar in Rusland, Latijns Amerika en het gebied waar die quote vandaan komt de Verenigde Staten gaat het na een "pauze" behoorlijk door, records tot gevolg hebbend

  Bericht 
shootme
Master
Deze aardkloot heeft toch teveel mensen. Wordt tijd dat er wat huisgehouden wordt.
Ben vast niet de enige die het goed vind dat de natuur zichtzelf reguleert en zo nu en dan een plaag laat rondgaan.
  Bericht 
Forza!
Master
 
precies.. op de dam bijvoorbeeld..
  Bericht 
Kwibus
Master
shootme schreef:
Wordt tijd dat er wat huisgehouden wordt.
Mogelijk, maar daar gaat Covid-19 op deze manier niet echt aan bijdragen. Op dit moment groeit de wereldbevolking met zo'n 3 mensen per seconde. Als Covid er nu 500 miljoen mensen vanaf haalt, duurt het slechts een jaar langer voordat de aarde 8 miljard bewoners heeft. Ervan uitgaande dat Covid niet echt van invloed is op de huidige voortplantingssnelheid. Het is een druppel op een gloeiende plaat. Vraag is wel wat er zou gebeuren als we Covid ongehinderd zouden laten huishouden.

In India is 44% van de totale bevolking 24 jaar of jonger. Dat zou wel wat minder mogen.
  Bericht 
viffer
Master
NOS schreef:
Test op mensen van Leids vaccin nog eerder dan verwacht

Het bedrijf Janssen Vaccines uit Leiden begint half juli met het testen van een vaccin op mensen. Eerder haalde het bedrijf die belangrijke fase naar voren van september naar augustus en nu wordt het dus al volgende maand. Het Amerikaanse moederbedrijf Johnson & Johnson zegt dat er goede vooruitgang is geboekt, onder meer met testen die op dieren zijn gedaan.

Het testen op mensen gebeurt overigens niet in Nederland, maar in Amerika en België. Wereldwijd worden er ongeveer tien coronavaccins getest op mensen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Tsja.. Zegt allemaal niets.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
VS passeert grens van twee miljoen besmettingen met coronavirus

Het aantal mensen in de Verenigde Staten dat met het coronavirus besmet is geraakt, is woensdag tot boven de twee miljoen gestegen.

Volgens de cijfers van de Johns Hopkins University zijn in het land inmiddels 2.000.464 besmettingen geconstateerd. Eind april was de VS het eerste land dat een miljoen bevestigde besmettingen telde.

Daarmee is de VS nog altijd met afstand het land met de meeste besmettingen, qua absolute aantallen. Brazilië volgt met 772.416 geregistreerde besmettingsgevallen. Geen enkel ander land heeft verder nog meer dan een half miljoen besmettingen gemeld.

De VS heeft tot nu toe ook de meeste overleden coronapatiënten te betreuren. Het dodental is opgelopen tot bijna 113.000.

Gezondheidsexperts stellen dat de versoepeling van maatregeling in veel staten heeft geleid tot een opleving in de verspreiding van het virus. Ook de toename van het aantal testen in het algemeen, draagt bij aan de stijging van het aantal geregistreerde besmettingen. In de VS worden sinds deze maand gemiddeld meer dan 500.000 tests per dag uitgevoerd.

Artsen verwachten dat het aantal besmettingen de komende tijd nog sneller zal oplopen als gevolg van de grootschalige protesten tegen racisme en politiegeweld. Mensen die hebben deelgenomen aan een demonstratie worden opgeroepen om zich te laten testen.


Hhmm.. Meer testen okay.. Maar Latijns Amerika en India beginnen toch echt ook vrij "los" te komen nu.

Het ziet er allemaal niet heel gunstig uit nog. Op globaal niveau. Gaat wel een afschrikkend effect hebben op Europa lijkt me. :|
  Bericht 
Ducantoni
Master
Volgens de wetenschappers is het overheidsbeleid niet op feiten maar op angst gebaseerd

Zo beschouwd zou je de kerk/moskee/tempel/anders ook voor de rechter kunnen dagen?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Citaat:
Daarmee is de VS nog altijd met afstand het land met de meeste besmettingen, qua absolute aantallen.
Kuch, china, kuch, kuch
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Jeh, die journalisten kunnen er geen kut van
  Bericht 
Sander
Medewerker
Dikke Dakduif schreef:
Kuch, china, kuch, kuch

Da's een naar hoestje. Laat je maar even testen O:)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
  Bericht 
Story
Master
 
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 11 juni 2020

Positief geteste personen 48.251 (+164)
Ziekenhuisopnames 11.808 (+3)
Overleden personen 6.044 (+2)
  Bericht 
Story
Master
 
Ik zie een tweede golf aankomen met een intensiteit van 21% van de vorige...
  Bericht 
lorat
Master
Polootje dus.
  Bericht 
Joël D.
Master
Feitelijk schreef:
Ik zie een tweede golf aankomen met een intensiteit van 21% van de vorige...


Aan de hand van het aantal besmettingen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Feitelijk schreef:
Ik zie een tweede golf aankomen

HOEZO DAN WANNEER
  Bericht 
Story
Master
 
Over 18 dagen:


Bijlagen :


  Bericht 
Story
Master
 
Joël D. schreef:
Aan de hand van het aantal besmettingen?

is nog vrij pril natuurlijk en dat extra testen helpt ook in die cijfers.
  Bericht 
Joël D.
Master
Feitelijk schreef:
en dat extra testen helpt ook in die cijfers.


Ik denk dat dat je antwoord is.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Als het goed is komen nu ook de zwarte pieten demonstraties nu in de cijfers. (Zo niet, dan blijkt veel van de corona paniek totaal overbodig geweest te zijn, dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn)
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
WNS2.0D schreef:
Als het goed is komen nu ook de zwarte pieten demonstraties nu in de cijfers.
Ja, heel duidelijk:
Maserati Teun schreef:
Ziekenhuisopnames 11.808 (+3)

:lol:
  Bericht 
hneel
Master
  Bericht 
Dave
Webspecialist
hneel schreef:
't is maar een griepje...

vader van mn vriendin is van de week alweer gaan zwemmen in een lokaal meer van een graad of 10... Matglas longen maakt niets uit jongeh.

Maar met de Hollandse doetjes zal het wel problematischer zijn mja. In het bijzonder op de Volkskrant redactie.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
De krant heeft een verhaal nodig en angst verkoopt.
  Bericht 
18vti
Master
WNS2.0D schreef:
De krant heeft een verhaal nodig en angst verkoopt.


NOS ook..........NU.nl ook.........erm, alle MSM doet er aan mee.
  Bericht 
zadkine
Master
Ducantoni schreef:
o beschouwd zou je de kerk/moskee/tempel/anders ook voor de rechter kunnen dagen

Nee want die leggen je niets op...officieel althans.
  Bericht 
zadkine
Master
hneel schreef:
't is maar een griepje...


Dat je weken, zo niet maanden zoet bent na corona....
geldt ook voor Hanta (waar je overigens zelden iets over hoort....wordt van muizen overgedragen op mensen via inademen redelijk verse stofdeeltjes van hun uitwerpselen). Dus niet van mens op mens overdraagbaar vzv bekend.
(Ps Ook zo' n gripeje met milde klachten ....meestal, maar niet altijd...)
  Bericht 
Suggestief
Master
Feitelijk schreef:
Over 18 dagen

Is dat een 2e golf of nog de 1e golf waarin je ziet dat er (steeds) meer besmettingen zijn omdat er (steeds) meer getest wordt.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
hneel schreef:
't is maar een griepje...
Zijn er dan mensen die het ziektebeeld zelf downplayen? Het is natuurlijk lekker makkelijk om critici van de angstzaaierij & draconische maatregelen te framen als een ontkenners die de ziekte niet serieus nemen.
  Bericht 
Story
Master
 
Suggestief schreef:
Is dat een 2e golf of nog de 1e golf waarin je ziet dat er (steeds) meer besmettingen zijn omdat er (steeds) meer getest wordt.

Het positieve testpercentage is ook flink gezakt. Dus ik denk dat dat effect beperkt is.
  Bericht 
Story
Master
 


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
oh mja... duidelijk dat die tweede golf eraan komt
  Bericht 
Story
Master
 
Tja ik heb een baselprobleem
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Dave schreef:
oh mja... duidelijk dat die tweede golf eraan komt

Misschien moeten we in lockdown gaan?
  Bericht 
bert65
Master
Ik ga vast wc-papier inslaan...
  Bericht 
Dave
Webspecialist
:lol:
  Bericht 
wellproc
Master
bert65 schreef:
Ik ga vast wc-papier inslaan...

Neem het advies van Fokke en Sukke ook even mee :kniktja:
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dikke Dakduif schreef:
Citaat: Daarmee is de VS nog altijd met afstand het land met de meeste besmettingen, qua absolute aantallen.
Kuch, china, kuch, kuch

Ondanks dat China niet bepaald open is, is er op een andere manier wel de mogelijkheid om mee te kijken met wat er gaande is binnen hun landsgrenzen.
Het zoekgedrag via het wereldwijde web, bijvoorbeeld, zoals gisteren in een radioprogramma werd aangestipt.
Daaruit bleek dat nu al bijna een jaar terug meer dan gebruikelijk werd gezocht met de termen hoesten/kuchen en andere ziekteverschijnselen zoals die intussen bekend zijn.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 12 juni 2020

Positief geteste personen 48.461 (+210)
Ziekenhuisopnames 11.813 (+5)
Overleden personen 6.053 (+9)
  Bericht 
shootme
Master
Citaat:
Peking sluit voedselmarkten na ontdekking coronabesmettingen

Peking sluit zes grote voedselmarkten na de ontdekking van twee nieuwe coronabesmettingen. Het gaat om twee mannen die op een onderzoekscentrum voor vlees werken en recent de markten hadden bezocht.

De twee besmette mannen in Peking hadden geen contact gehad met mensen uit Wuhan en omstreken.

Het is niet duidelijk hoe de twee mannen besmet zijn geraakt. Donderdag was er ook al een besmetting ontdekt in een ander deel van de stad. Het was de eerste keer in bijna twee maanden dat er weer corona bij iemand werd vastgesteld in de Chinese hoofdstad.

Het coronavirus werd voor het eerst ontdekt in de Chinese stad Wuhan in december. Veel deskundigen denken dat het virus afkomstig is van een vismarkt in de miljoenenstad. De twee mannen in Peking hadden geen contact gehad met mensen uit Wuhan en omstreken.
 Pagina 28 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy