Pagina 26 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Hongarije lijkt de grenzen dicht te houden deze zomer :-( Dat wordt op zoek naar iets nieuws.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Halsema en Grapperhaus ruzieden via de app over demonstratie Dam

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema hebben op de avond van de demonstratie op de Dam een hoogoplopende ruzie gehad via Whatsapp.

Edwin van der Aa en Tobias den Hartog 04-06-20, 14:22 Laatste update: 14:46
Uit hun conversatie, die vanmiddag is vrijgegeven door het ministerie, blijkt duidelijk dat Halsema zich ‘in de kou gezet voelt’ door de minister.

Grapperhaus zei voor de camera’s na de demonstratie tegen racisme dat deze alle perken te buiten ging. Hij weersprak niet de kritiek dat Halsema had moeten ingrijpen. Veel mensen konden geen anderhalve meter afstand houden. Halsema wilde echter niet dat de demonstratie zou worden opgebroken.

Ze appte naar de minister: ,,Ik wil naar buiten brengen dat dit een driehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou. Femke.” Hij reageerde vervolgens met: ,,Er is geen ruggespraak geweest over de besluitvorming rondom deze demo, dat is ook geheel jullie afweging als driehoek.”

Vervolgens stuurde de burgemeester: ,,Wat is dit nou?” Grapperhaus legde uit dat hij vindt dat hij niet zijn fiat had gegeven om niet in te grijpen. Waarop Halsema aangaf: ,,Deze wilde je vastleggen voor de wob (een wet waardoor gegevens als deze naar buiten kunnen komen, red.). ,,Je had ook gewoon de ingewikkeldheid van de situatie kunnen uitleggen i.p.v. mij in de kou te zetten.”

17.02 uur
Halsema dacht die avond dat Grapperhaus haar besluit steunde.

Ze informeerde namelijk de minister om 17.02 uur dat de demonstratie op de Dam ‘veel meer mensen trekt dan door de organisatie geraamd'. Ze zei daarbij: ,,Maar gaan de demonstratie niet op die grond ontbinden. Daarvoor zijn de emoties te groot en wij willen dat het vriendelijk verloopt en politie niet (behalve als het uit de hand loopt) tegenover demonstranten komt te staan. Mensen zijn ook zelf verantwoordelijk. Dat je het weet. Femke."

Grapperhaus zei daarop: ,,Geheel met je eens.”

Halsema legde dit uit als steun voor haar keuze om de demonstratie niet te laten opbreken. Zeker omdat de Telegraaf op dat moment kritiek uitte over de drukte op de website van de krant. Halsema aptte daarom om 19.08 uur: ,,Telegraaf gaat helemaal los. Ik wil naar buiten brengen dat dit een driehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou. Femke.”

Dat ging de minister echter te ver: ,,Er is geen ruggespraak geweest over de besluitvorming rondom deze demo, dat is ook geheel jullie afweging als driehoek. Maar zoals ik eerder zei, dat jullie nu besloten hebben om niet in deze demo te gaan handhaven op 1,5 meter begrijp ik gezien mogelijke escallatie. Ik blijf wel zorg hebben over mogelijke onrust of plundering.”

Toch lijkt Halsema weer steun achteraf te vragen als ze appt: ,,Er is alleen ruggespraak geweest over het niet kunnen handhaven van de 1,5.”

De minister daarop: ,,Mooi! Komt goed.”

Om 19.26 uur lijkt de minister zich te bedenken dat Halsema de appjes heeft opgevat als steun voor haar besluit niet in te grijpen. Hij appt dan: ,,Die 1,5 meter niet handhaven is ooo jullie beslissing, maar zoals ik al zei: die begrijp ik wel."

Daarop stuurt Halsema terug: ,,Wat is dit nou?”

Begrip
De minister stuurt daarna een lang antwoord dat hij begrip heeft voor haar beslissingen, maar dat hij ‘Ik ben verbaasd over hoe zich dit ontvouwt aan jouw kant’. Hij zegt daarin nog eens dat hij het een beslissing van de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester was om niet in te grijpen. En dat hij ‘direct heeft gereageerd’ dat hij daarvoor geen steun had uitgesproken. Ook schrijft hij: ,,Ik zie nu achteraf dat jij op AT5 hebt verklaard dat mbt het de demonstratie niet ontbonden mocht worden vanwege het belang van het onderwerp. Daarover verschillen wij dus wezenlijk van mening. Maar die achtergrond van de beslissing is helemaal niet door jou bij mij gemeld. Groet Ferd.”

Halsema reageert daar ook op: ,,Deze wilde je vastleggen voor de wob. Je had ook gewoon de ingewikkeldheid van de situatie kunnen uitleggen ipv mij in de kou te zetten.”

Halsema stuurt ook nog: ,,Ook volgtijdelijk klopt dit niet. Dit was lang nadat je mij aan de lijn had gehad. In stormen moeten we soms pal staan. En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet. Maar soms moet je ook voor je lokale bestuurders gaan staan. Zo’n demonstratie vindt nu eenmaal niet plaats in wijk bij duurstede. Ik had graag gezien dat je me niet in de jou had gezet."

Halsema probeert daarna nog met Grapperhaus te bellen, maar dat wordt niet beantwoord.

Volgende week moet de burgemeester zich verantwoorden in een spoeddebat in de Amsterdamse gemeenteraad.

Hieronder het app-gebeuren:
Citaat:
Bijlage 1Maandag 1 juni 2020FH (17:02):
Ha Ferd, de demonstratie op de dam trekt veel meer mensen dan door deorganisatie geraamd. Er staan er nu al bijna 1000 en (lang) niet iedereen houdt 1,5 meter afstand.. Wij voeren wel crowd controlemaatregelen uit bij de toegang tot de dam maar gaan dedemonstratie niet op die grond ontbinden. Daarvoor zijn de emoties te groot en wij willen dat hetvriendelijk verloopt en politie niet (behalve als het uit de hand loopt) tegenover demonstrantenkomt te staan. Mensen zijn ook zelf verantwoordelijk. Dat je het weet. Femke
17:03: uitgaand telefoongesprek (van minister van Justitie en Veiligheid (hierna: MJV)naar burgemeester van Amsterdam): onbeantwoordMJenV (17:03):
Ha FemkeGeheel met je eens.Na afloop maar evalueren mbt dit soort organisatoren.Groet,Ferd
17:03: inkomend telefoongesprek (van FH naar MJV): 2 minuten en 53 seconden contact
Voor een samenvatting van MJV van dit gesprek wordt verwezen naar zijn appbericht van 22:07uur.
19:08 inkomend telefoongesprek (van FH naar MJV): GemistFH (19:09):
Telegraaf gaat helemaal los. Ik wil naar buiten brengen dat dit eendriehoeksbeslissing is geweest met ruggespraak met jou. Femke
MJenV (19:21):
Er is geen ruggespraak geweest over de besluitvorming rondom deze demo, datis ook geheel jullie afweging als driehoek. Maar zoals ik eerder zei, dat jullie nu besloten hebbenom niet in deze demo te gaan handhaven op 1,5 meter begrijp ik gezien mogelijke escallatie. Ikblijf wel zorg hebben over mogelijke onrust of plundering.
FH (19:22):
Het gaat uitstekend. Men gaat uit elkaar en er is weinig noemenswaardigs gebeurd.Er is alleen ruggespraak geweest over het niet kunnen handhaven van de 1,5.
MJenV (19:22):
Mooi! Komt goed.
MJenV (19:23):
De T is nu eenmaal de T
MJenV (19:26):
Die 1,5 meter niet handhaven is ooo jullie beslissing, maar zoals ik al zei: diebegrijp ik wel.
FH (21:40):
Wat is dit nou?
MJenV (22:07):
FemkeIk ben verbaasd over hoe zich dit ontvouwt aan jouw kant. Om 17.02 vandaag kreeg ik een appjevan jou waarin je aangaf dat er veel meer mensen dan was geraamd door de organisatie op dedemonstratie afkwamen. Het waren er toen al duizend zei je. Lang niet iedereen hield zich aan de
1,5 meter. Je gaf aan niet te willen ontbinden: ‘’Daarvoor zijn de emoties te groot’’ –
en gaf aan tewillen voorkómen dat demonstranten tegenover politie zouden komen te staan. Ik heb in eenantwoordappje en in een kort telefoongesprek gezegd dat te begrijpen en dat er wel latergeëvalueerd moest worden. Ik heb wel

telefonisch- mijn zorg benadrukt over mogelijke onrustennav je bericht. Je gaf toen aan dat er busjes buiten zicht klaar stonden. Twee uur later om 19.09appte je mij dat een vd kranten los ging en dat je naar buiten wilde brengen dat dit een
driehoeksbeslissing was geweest ‘’in ruggespraak’’ met mij. Ik heb direct gereageerd dat dat niet
zo was.Ik zie nu achteraf dat jij op AT5 hebt verklaard dat mbt het de demonstratie niet ontbonden mochtworden vanwege het belang van het onderwerp. Daarover verschillen wij dus wezenlijk vanmening. Maar die achtergrond van de beslissing is helemaal niet door jou bij mij gemeld.Groet Ferd
**Foto met screenshot van correspondentie 17:02 en 17:03.
**
FH (23:43):
Deze wilde je vastleggen voor de wob. Je had ook gewoon de ingewikkeldheid van desituatie kunnen uitleggen ipv mij in de kou te zetten.
FH (23:45):
En ik heb niet het belang van het onderwerp verdedigd maar vandemonstratievrijheid. Soms even navragen voor je op media reageert.
MJenV (23:46):
Zie de weergave met citaten van jou op AT5. We spreken morgen verder.
Dinsdag 2 juni 2020FH (00:02):
Ook volgtijdelijk klopt dit niet. Dit was lang nadat je mij aan de lijn had gehad. Instormen moeten we soms pal staan. En ik begrijp goed dat rechts nederland een gouden kans ziet.
Maar soms moet je ook voor je lokale bestuurders gaan staan. Zo’n demonstratie vindt nu
eenmaal niet plaats in wijk bij duurstede. Ik had graag gezien dat je me niet in de jou had gezet.
00:26: inkomend telefoongesprek (van FH naar MJV): GemistMJenV (08:41):
Ik ben nu in conf calls. Ik bel rond 10.00.
FH (08:44):
Ik probeerde je te bereiken. Ik heb de hele dag pers. En het lijkt me logisch dat jij nu duidelijkmaakt dat je steun uitsprak aan de lijn van optreden en ik die steun ook nadrukkelijk heb gezocht.Femke
10:26: uitgaand telefoongesprek (van MJV naar FH): onbeantwoord11:00 uur: Videogesprek tussen MJV, MVWS, MBZK en burgemeester van Amsterdam
Hierin is gesproken over de demonstratie en dat er een brief van de minister van VWS naar hetVeiligheidsberaad zou gaan. Deze brief vindt u als bijlage 2.




Geert Wilders zei et in de Kamer dat Femke Halsema Ferd Grapperhaus voor haar karretje wilde spannen. :roflol: :roflol:

Femke kan naar huis.
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
Kwibus schreef:
Uiteraard? Hoezo, uiteraard? :loco:
Hoezo niet? Het land heeft lang genoeg lam gelegen voor een risicogroep die alleen aan zichzelf denkt.
  Bericht 
bert65
Master

Femke kan naar huis.

Dat is te hopen maar dat besluit moet door de raad genomen worden. De meeste partijen hebben al hun mening geventileerd behalve 2 linkse partijen. De Partij van de Armoede en de Stomme Partij onthouden zich nog van commentaar. Ik denk dat deze 2 nog meer ellende gaan veroorzaken.
  Bericht 
Story
Master
 
bert65 schreef:
Dat is te hopen maar dat besluit moet door de raad genomen worden.

Volgens mij is artkel 61b van de gemeentewet het daar niet mee eens.


Artikel 61b
1. De burgemeester kan te allen tijde bij koninklijk besluit op voordracht van Onze Minister worden ontslagen.
  Bericht 
Peter.B
Master
Grappig dat juist in dat gesprek Femke al Ferd loopt te beschuldigen van straatjes schoonvegen ivm Wob, terwijl mijn interpretatie juist is dat Femke haar straatje aan het schoonvegen is, gehaaid vrouwtje wel....

Of ik ben te bevoordeeld.....
  Bericht 
Forza!
Master
 
"even tot hier" as zaterdag.. ben benieuwd ;)

"Ferd, lieverd, het loopt wat uit de klauwen hier. Maar ik wil graag nog ff pronken met andermans demonstratie"

"eeuh geen probleem. je bent een grote meid nu"

...

" Ferd, ze pesten me! Help!"

"sja, dan zul je het er wel naar gemaakt hebben"

" ja maar Jij vond het goed!"

" dat heb ik niet gezegd"

"Jawel, en nou zit ik met problemen"

" Dat zal dan wel aan je capaciteiten liggen..."
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Zorgverzekering volgend jaar 250 euro duurder. Het begin is er...
  Bericht 
Forza!
Master
 
jij dacht dat al die testen gratis zijn?

Hopelijk een eenmalige bijdrage. Daar kan ik me iets bij voorstellen...
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Hoe kom je aan die wijsheid?

Ik denk dat het nog veel duurder wordt. Ik meen hier gelezent hebben dat de burger niet voor de kosten op zou draaien. Ik was vooral benieuwd hoe dat mogelijk zou zijn.

150 euro corona opslag en 100 euro inkomensafhankelijke bijdrage.
  Bericht 
cocodee
Master
Peter.B schreef:
gehaaid vrouwtje wel....

Het is gewoon een achterbaks serpent, maar mooi wel die soap, genieten gewoon. :D
  Bericht 
Suggestief
Master
En we hebben een dashboard: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/
  Bericht 
Dave
Webspecialist
mooie beta disclaimer erbij.

nou ik ben blij dat we een dashboard hebben, hele dag naar kijken
  Bericht 
basjuh1981
Master
Je hebt nu weer een doel in het leven? :[
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Zucht, nee niet echt
  Bericht 
Story
Master
 
reproductiegetal is van 15 mei, besmettelijke mensen van 29 mei.
Tja, misschien moeten Teun en ik daar eens solliciteren.
  Bericht 
Story
Master
 
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 5 juni 2020

Positief geteste personen 47.152 (+210)
Ziekenhuisopnames 11.782 (+11)
Overleden personen 6.005 (+15)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
beeld gaat nu wat vertekenen vanwege testintensivering. Het blijft wel spannend zo.
  Bericht 
snovvdog
Master
Enige relevante gegevens zijn eigenlijk ziekenhuis of IC opnames, al het andere is door foute statistieken en weinig testen toch onbetrouwbaar.
  Bericht 
bert65
Master
Als ik dat dashboard van het RIVM bekijk, valt het mij op dat bij geteste mensen in de groep van 20-40 en 40-60 veel positieve uitslagen zitten. Zou dit nou komen omdat deze groepen zich sneller laten testen of zijn mensen uit de groepen hoofdzakelijk dragers/verspreiders?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Vliegen in coronatijd: passagierstoestellen zijn uitstekend geventileerd

Terwijl de coronapandemie nog gaande is, stappen steeds meer mensen weer in het vliegtuig. Hoe is de luchtvoorziening aan boord van een vliegtuig geregeld en is er iets te zeggen over het besmettingsrisico?

Het staat vast dat de luchtkwaliteit in een vliegtuig veel beter is dan bijvoorbeeld in een trein of een bus. Dit is te danken aan een geavanceerd ventilatiesysteem.

Wat voor lucht adem ik in tijdens het vliegen?

Die lucht komt in principe van buiten en wordt in de meeste vliegtuigen afgetapt uit de motoren. Dit wordt net voor het verbrandingsproces weggeleid via een leiding en vervolgens gebruikt voor andere doeleinden, waaronder: de drukcabine vullen met frisse lucht voor de passagiers en bemanning.

Maar niet alle lucht is vers. De helft wordt per ventilatiecyclus via een gat aan de achterkant van de cabine geloosd en de andere helft gaat onder meer door een hepafilter (high-efficiency particulate air) en wordt opnieuw de cabine in geblazen. Zo'n hepafilter haalt 99,00 procent van de deeltjes en organische stoffen, inclusief microben, uit de lucht die wordt gerecirculeerd.

Hoe komt die lucht dan in de cabine?

In de meeste vliegtuigen zit bovenin de cabine, dus boven de bagagevakken over de hele lengte een rij roosters waardoor de lucht naar binnen stroomt. Onderin, doorgaans op voethoogte, zitten weer roosters waardoor de lucht de cabine de ruimte weer verlaat. 

Daarnaast hebben de meeste vliegtuigen ook ventilatieopeningen boven de hoofden van de passagiers, die ze zelf open en dicht kunnen draaien.

De filtering van de lucht gaat meestal per zone van een aantal rijen in het vliegtuig, waarin de lucht vijftien tot dertig keer per uur volledig door het filterproces is gegaan, met 50 procent lucht van buiten en 50 procent gerecyclede en gefilterde lucht. In de meeste vliegtuigen is bovendien sprake van zeker twee losse systemen, met meerdere terugvalopties.

Hoe groot is de kans op besmetting tijdens het vliegen?

Het is lastig om daar echt een cijfer op te plakken omdat zoiets uiteraard afhankelijk is van veel factoren, zoals de hoeveelheid besmette personen in een vliegtuig en vooral hoe ver je daar vandaan zit.

Vliegtuigbouwers Airbus en Boeing benadrukten eerder al dat het coronavirus zeer weinig kans heeft in hun vliegtuigen door het sterke hepafilter en continue verversing van droge lucht. Uit meerdere onderzoeken die de afgelopen jaren zijn gedaan valt op te maken dat de persoonlijke ventilatie, dus boven het hoofd, effectief kan zijn als 'cocon', omdat het de lucht dan zo snel mogelijk naar beneden blaast richting de uitgang van het ventilatiesysteem.

Ventileren is in ieder geval een goed middel om door mensen bijvoorbeeld uitgehoeste of uitgenieste druppeltjes vocht zo snel mogelijk uit een ruimte te krijgen. Het coronavirus verspreidt zich zeker via dit soort grotere druppeltjes.

Hele kleine druppels (zogenoemde aerosolen) die bij hoesten of spreken vrijkomen, kunnen tot wel tien minuten in de lucht van een slecht geventileerde ruimte kunnen blijven hangen. Van deze druppels staat echter niet vast dat ze een betekenisvolle rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. En vliegtuigen zijn, mits het ventilatiesysteem actief is, dus wel (zeer) goed geventileerd.

Kom ik direct naast iemand te zitten?

KLM zegt "te mikken op maximale afstand" tussen passagiers. Het dragen van een mondkapje aan boord is bij die maatschappij verplicht en vooraf kan er bij passagiers bijvoorbeeld een temperatuurcontrole worden gedaan. Ook bij Transavia en veel andere maatschappijen is een (niet-medisch) mondkapje verplicht.

Desondanks bestaat er dus nog wel de kans dat je op een drukke vlucht direct naast een ander persoon komt te zitten. Dan is er wel sprake van een mondkapje en vooral een geavanceerd ventilatiesysteem om de kans op besmetting (sterk) te verlagen.

Kan ik alles aanraken in het vliegtuig?

Het RIVM stelt dat de kans klein is dat je ziek wordt door het aanraken of vastpakken van oppervlakten. Maar voegt toe dat het toch belangrijk is om niet te veel met je handen aan je gezicht te zitten en regelmatig je handen te wassen.

Handen wassen is altijd het beste, maar voor in het vliegtuig kan een desinfecterende handgel die bewezen effectief is tegen het coronavirus een redelijk alternatief zijn. Maatschappijen vragen passagiers namelijk om zo veel mogelijk op hun plaats te blijven zitten. De toestellen worden tijdens het schoonmaken volledig gedesinfecteerd.


Eindelijk eens een fijn artikel om te lezen! Ik ben het er namelijk mee eens :x

Een ding wordt niet benoemd en dat is het toilet. Ik zou toiletbezoek vermijden. :|
  Bericht 
R
Master
Zo'n HEPA filter moet wel op tijd vernieuwd worden omdat het anders ziektekiemen juist zal verspreiden. Zo'n 300 HEPA filters in een vliegtuig vervangen is een aardige kostenpost. Testen, testen.
UVC behandeling in het ventilatiesysteem inbouwen dus.

Luchtvochtigheid (mechanisch) verhogen lijkt me ook een goeie. Al kunnen de filters dan wel sneller 'vol' lopen.

Puntventilatie is wel een van de technische oplossingen die ook in de horeca kunnen helpen.
  Bericht 
snovvdog
Master
Ik ben denk ik na 1 van de 3 langere (3+ uur) vluchten altijd ziek, mijn luchtwegen zijn ook zwaar verneukt na/tijdens een vlucht, helemaal uitgedroogde slijmvliezen en neus raakt verstopt.
Droge klote lucht, hoeft maar 1 iemand te hoesten en ik ben ziek.

Ze zouden iets moeten doen om de luchtvochtigheid ook op peil te houden, in elk geval rond de 50%.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
R schreef:
Zo'n 300 HEPA filters in een vliegtuig vervangen is een aardige kostenpost.

:huh:

Jij denkt dat iedere stoel zn eigen filter heeft? Dat lijkt me wat inefficient.

Vliegtuigen die stilstaan kosten nog meer en wat mij betreft mag de prijs van een vliegticket rustig omhoog. Teveel paupers gingen er met het vliegtuig, ik denk daar wat van.
  Bericht 
Suggestief
Master
FAA Approved for installation on Boeing 737-300, 737-400, 737-500,
737-600, 737-700, 737-700C, 737-800, 737-900,
757-200, 757-200PF, 757-200CB, 757-300 Series Aircraft.


Bijlagen :


  Bericht 
Suggestief
Master


Bijlagen :


  Bericht 
KanarieVW
Master
Skydrol, is dat een filter voor het toilet?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
KanarieVW schreef:
Skydrol, is dat een filter voor het toilet?
:lol:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 6 juni 2020

Positief geteste personen 47.335 (+183)
Ziekenhuisopnames 11.785 (+3)
Overleden personen 6.011 (+6)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
KanarieVW schreef:
Skydrol, is dat een filter voor het toilet?

Dat is een drol in de cloud. :lol: :lol:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
BNR schreef:
KABINET HEEFT EERSTE VERSIE CORONAWET OP PAPIER

Verplicht anderhalve meter afstand houden en anders een boete. Die maatregel, die nu nog tijdelijk is, zal worden verankerd in een speciale coronawet van minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. RTL Nieuws heeft een eerste versie van die wet in handen.

Onderling anderhalve meter afstand houden en niet in groepen bij elkaar komen. Tot nu toe waren deze regels vastgelegd in zogenoemde noodverordeningen. Dat is een ultieme bevoegdheid voor een burgemeester om de openbare orde te kunnen bewaken. Maar eigenlijk is een noodverordening bedoeld voor een acute crisis, zoals om rellen rond een demonstratie of voetbalwedstrijd proberen te voorkomen, en niet voor maanden achter elkaar.

Tijdelijke wet
Het kabinet stemde gisteren in met de tijdelijke wet over de corona-maatregelen zoals de verplichting om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Maar omdat de samenleving nog lang met beperkingen te maken zal hebben, wil ook minister Grapperhaus een tijdelijke wet invoeren. 'Vooral de lokale democratie is weinig betrokken. Er zou dan bijvoorbeeld op 1 juli een wet zijn die voor een veel langere duur die legitimatie geeft.

Als het aan Grapperhaus ligt hoeft die 'langere duur' overigens helemaal niet zo lang te zijn. 'Tot we een vaccin hebben, dus laten we daar onze hoop op vestigen.' Grapperhaus zei ook dat mensen die een coronaboete hebben gekregen, die gewoon moeten betalen. Daar verandert de drukte op de Dam in Amsterdam van afgelopen maandag niets aan, zei hij. Hij geeft wel toe dat sommige boetes onterecht waren, bijvoorbeeld aan studenten die op hun balkon zaten.


Citaat:
Grapperhaus zei ook dat mensen die een coronaboete hebben gekregen, die gewoon moeten betalen.

Dat zal de rechter t.z.t. wel bepalen.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dave schreef:
Een ding wordt niet benoemd en dat is het toilet. Ik zou toiletbezoek vermijden

Dat is afgesloten. Je moet wachten tot de volgende stop.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Lek in RIVM-coronasite: gegevens gebruikers makkelijk in te zien

De site Infectieradar, waar Nederlanders kunnen doorgeven of ze de afgelopen week coronaklachten hebben gehad, bevatte een ernstig datalek. Dat meldt de NOS op basis van eigen onderzoek. Iedereen met enige technische vaardigheid kon tot vanochtend zien wat andere deelnemers antwoordden op persoonlijke en medische vragen.

NOS deed het onderzoek in samenwerking met beveiligingsonderzoeker Tom Wolters. ,,Het was heel eenvoudig om data van andere mensen uit te lezen", aldus Wolters.

Na melding door de NOS heeft het RIVM de vragenlijsten vanochtend uit de lucht gehaald. ,,We zijn het probleem nu aan het oplossen. Het gaat om een lek in externe software", laat een woordvoerder weten. Aanmelden kan nog wel, maar wanneer het invullen van vragenlijsten weer mogelijk is, is niet bekend.

Cijfer veranderen
Het lek bestond sinds het begin van de site Infectieradar, sinds 17 maart. Iedere deelnemer van de vragenlijst krijgt een uniek nummer van acht cijfers toebedeeld, dat te zien is in de adresbalk. Bij aanpassing van dat nummer kon het formulier van iemand anders worden ingezien. Onder meer e-mailadres, geboortejaar en postcodecijfers werden dan zichtbaar.

,,Maar we leegden de nieuw ingevulde formulieren wel elke dag”, zegt een RIVM-woordvoerder tegen de publieke omroep. Iemand die van begin af aan op de hoogte was van het lek zou dan wel elke dag opnieuw gegevens van anderen hebben kunnen inzien. In totaal zou het om tienduizenden vragenlijsten gaan. Met de zichtbare gegevens is de identiteit van deelnemers in veel gevallen te herleiden. Of daarvan misbruik is gemaakt, is nog niet bekend.


Wat een prutsers. :fp: :fp:

Nog meer redenen om de app van het ministerie nooit te downloaden.
  Bericht 
KanarieVW
Master
Dat je nu nog probeert die 1,5m in de wet te krijgen verraad al dat het ze niet op de huidige situatie te doen is. We zijn er wel doorheen. Hoe hard ze ook proberen nog mensen wijs te maken hoe erg het is. De meeste mensen om me heen leven gewoon hun leven weer. NOOIT dat 1,5m in een wet mag komen te staan.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Eens. Als die anderhalve meter echt belangrijk was geweest, was ik nu allang dood geweest. En mijn hele familie. En veel van mijn vrienden, buren en collega’s.
  Bericht 
18vti
Master
Suggestief schreef:
FAA Approved for installation on Boeing 737-300, 737-400, 737-500,
737-600, 737-700, 737-700C, 737-800, 737-900,
757-200, 757-200PF, 757-200CB, 757-300 Series Aircraft.


0.3 micron filters inzetten om 0.2 micron deeltjes af te vangen...slim :| (Ja, ik weet ook wel dat die earosolen iets groter kunnen zijn maar door de drogere lucht verdwijnt de H2O component vlotjes)
Ik zit in het 0.1 of kleiner wereldje qua deeltjes en kan je vertellen dat je toch een factor hogere filtering nodig hebt om bepaalde deeltjes echt niet meer door te laten.
  Bericht 
Forza!
Master
 
een filter om kozp lui af te vangen zou goed zijn :P
  Bericht 
Speedy J
Master
Waarom zo tegen de anderhalve meter maatregel ageren? Het lijkt mij toch een verstandige maatregel om de kans het virus over te brengen te verminderen.

Of komt de tegenstand nog steeds uit de overtuiging dat het allemaal wel meevalt?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ik zit te wachten op de stijging op de IC afdeling.



Sinds Hemelvaart al eigenlijk.

Met name bovenstaande is interessant aangezien men en masse allerlei hersenloze leuzen aan het roepen was met veel volume.

Speedy J schreef:
allemaal wel meevalt?

ye.. nog zeven op tweeduizendachthonderd vierkante kilometer (guess what, even groot als de hele provincie Groningen :) ). Moet zo weer met mondlapje op boodschappen doen, stel je voor dat.
  Bericht 
hneel
Master
Speedy J schreef:
Of komt de tegenstand nog steeds uit de overtuiging dat het allemaal wel meevalt?


"Ik ben jong, dus mij kan niks gebeuren. Schijt aan de ouderen".

Zoiets.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Speedy J schreef:
de overtuiging dat het allemaal wel meevalt

Het valt allemaal wel mee ja.
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Dave schreef:
Ik zit te wachten op de stijging op de IC afdeling

Ik ben wel erg benieuwd ja.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dave schreef:
allerlei hersenloze leuzen

Zoals het meezeulen van die kozp borden?
  Bericht 
hneel
Master
denprutsert schreef:
Het valt allemaal wel mee ja.


De kans dat je het oploopt is mischien klein. Maar als je het oploopt is er een kans dat het helemaal niet mee valt. Iedereen die de afgelopen maanden niet onder een steen heeft geleefd kent de verhalen.

Wie wil er nu russische roulette spelen met zijn eigen gezondheid. Daar kan ik met mijn verstand niet bij. :fp:
  Bericht 
zadkine
Master
Ducantoni schreef:
Dat is afgesloten. Je moet wachten tot de volgende stop.


Ik denk niet dat dat gaat werken bij 8 uurs vluchten.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
hneel schreef:
Wie wil er nu russische roulette spelen met zijn eigen gezondheid. Daar kan ik met mijn verstand niet bij. :fp:

Jij stapt ook niet in de auto begrijp ik? En je blijft ook niet thuis, want daar gebeuren de meeste ongelukken. En je gaat ook de deur niet uit want daar kan je wat overkomen. Russische roulette hoor!
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
hneel schreef:
Wie wil er nu russische roulette spelen met zijn eigen gezondheid. Daar kan ik met mijn verstand niet bij. :fp:
Russisch roulette is kans 1 op 6 dat je een extra luchtgaatje maakt. Hoe groot denk je dat de kans is dat je random ergens een persoon tegenkomt die in de besmettelijke fase zit, genoeg virus uitstoot en die jij dan ook nog eens in voldoende mate inhaleert om eventueel ziek van te worden? Rekening houdend met het feit dat het virus al maanden gelededen gepiekt heeft en je massale bijeenkomsten in slecht geventileerde ruimtes vermijdt. Je zit dan op het niveau "door de bliksem getroffen worden".
  Bericht 
Ducantoni
Master
zadkine schreef:
Ik denk niet dat dat gaat werken bij 8 uurs vluchten.

Grappen moet je niet uitleggen..

Al waren de NS er iets serieuzer in toen ze bedachten dat het nieuwe stoptreinmaterieel geen toilet nodig had.
  Bericht 
KanarieVW
Master
En als je dan al besmet wordt, hoe groot denk je dat de kans is dat je er daadwerkelijk last van krijgt? Alle antwoorden zitten onder de 0%. Tippie van mij.

Vind het echt shocking dat mensen onder 60 na deze 3 maanden nog steeds bang zijn het te krijgen, maar wel lachend op de fiets of in de auto stappen en zich dan niet beseffen daarmee vele malen meer risico te lopen om op het IC te belanden.
 Pagina 26 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy