Pagina 25 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Maserati Teun schreef:
Net de persconferentie van Rutte gezien. Op een vraag van de NOS over de demonstratie in Amsterdam,

Hele persconferentie was zeer zwak. Je zag aan alles dat Rutte worstelde met het dilemma dat hij zelf niet achter zijn boodschap stond maar vooral geloofwaardig wilde blijven. Over Halsema vloog hij enigszins uit de bocht en draaide snel bij door uitvoerig uit te wijden over Amerika en hoe erg het allemaal wel niet was. Helaas waren de journalisten niet wakker genoeg om toe te slaan.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dikke Dakduif schreef:
WNS2.0D schreef: Begin toch wel het idee te krijgen dat de meeste mensen van nature al immuun zijn voor dit virus. Ssssst, het is de bedoeling dat we bang en volgzaam blijven.

Dat dachten ze in Göttingen blijkbaar ook.
Gezellig met de hele familie bij elkaar en zelfs met z'n allen lurken aan één waterpijp, daar zagen ze totaal geen gevaar in.
Misschien zijn ze geschikt voor een Darwin-award.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
zadkine schreef:
Wat me overigens van jou weer een beetje verbaast is dat je , zeker gezien je eigen ervaringen, niet wat strakker op dat onderwijs gezeten hebt en desnoods gewoon een school regelt waar die jongste van jou wel op voor hem/haar geschikte manier gemotiveerd wordt.

Die vraag stel ik mezelf ook regelmatig. Blijkbaar groeien kinderen sneller op dan je verwacht en heb je als ouder toch te lang vertrouwen in wat je van de school hoort. Je wil toch niet die stereotype ouder zijn die op voorhand het leven van de leerkrachten onmogelijk maakt. Bij mijn oudste zoon kwam de discussie pas op gang toen het schooladvies aan bod kwam. Dat bleken ze niet te kunnen motiveren en hun waarnemingen bleken toch wel erg beperkt. Het schijnt dat ze door de jaren heen met cito rapporten hier al inzicht in hadden kunnen geven maar die discussie zijn ze nooit aangegaan. Op mijn vragen over sterke en zwakke punten en eventuele aandachtspunten was het altijd dat dat niet nodig was want hij zat netjes tussen de lijntjes.
Bij mijn jongste trok op een gegeven moment wel de leerkracht aan de bel en zijn we samen gaan zoeken naar oplossingen om hem in de klas beter op weg te helpen. Dat was een jonge leerkracht die net van de pabo kwam en duidelijk met kop en schouders boven de rest uit stak. Een jaar later werd mijn zoon totaal verwaarloost door de oudere en arrogantere jufjes.

Ik heb twee kinderen die nog geen twee jaar uit elkaar zitten. Met de ervaringen van nu weet ik idd beter maar ik ben ook weer niet van plan nu nogmaals flink te gaan fokken. Met je kinderen heb je eigenlijk maar een kans om het direct goed te doen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
WNS2.0D schreef:
Hele persconferentie was zeer zwak.

Ah, was al bang dat ik wat gemist had. (geintje, natuurlijk was ik niet bang)

Was er verder nog wat bij de staatspropaganda/journaal te beleven? Ik ben bij de uitzending van hhmmm... Anderhalve week geleden gebleven ofzoiets. Weet niet eens meer waar het over ging.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Rode draad was "Je mag op vakantie maar maar maar.... eigenlijk willen we dat liever niet maar dat willen we dan weer niet zeggen."
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Tsja, de vliegtuigen naar Minsk vertrekken de laatste weken steeds prima op tijd zonder gezeik en problemen, het is maar waar je mensen toe dwingt.
  Bericht 
Ducantoni
Master
WNS2.0D schreef:
Je mag op vakantie

Er is de vakantiegangers in elk geval ingepeperd dat naar een (ver) buitenland gaan voor eigen risico is, dus voor eigen rekening als je vast komt te zitten.
Nu afwachten of er mensen zijn die dat advies in de wind slaan.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Ook het dringende advies om als je niet aan schoolvakanties gebonden bent vooral voor of na de schoolvakanties op vakantie te gaan. Het kromme is alleen dat het de campings nog wel verboden is om het sanitair te openen.... :fp:


En dan was er ook nog een vraag over de vliegtuigen en waarom je daar geen afstand hoeft te houden. Had Rutte met veel woorden totaal geen antwoord op.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
WNS2.0D schreef:
Helaas waren de journalisten niet wakker genoeg om toe te slaan.


Dat is helaas altijd het geval.
  Bericht 
regiorunner
Master
Ducantoni schreef:
Er is de vakantiegangers in elk geval ingepeperd dat naar een (ver) buitenland gaan voor eigen risico is, dus voor eigen rekening als je vast komt te zitten.

Dat bepaalt de reisverzekering toch?
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
regiorunner schreef:
Dat bepaalt de reisverzekering toch?

Je bedoelt die, die Covid nu als reden uitsluit?
  Bericht 
Suggestief
Master
Nee, overal waar een negatief reisadvies voor geldt (code oranje).
We mogen wel (verzekerd) naar het Caribisch deel van het Koninkrijk.
  Bericht 
zadkine
Master
regiorunner schreef:
Dat bepaalt de reisverzekering toch?


Nee....Als in een ver land ineens de boel op slot gaat (regels van betreffende overheid) zit je daar gewoon vast.
En de reisverzekeraars hebben, als ik hun bericht goed begrepen heb, net elke schade als gevolg van dit soort overheids maatregelen uitgesloten.

Wat de reisverzekeraar nog wel doet is je repatriëren als je zelf ziek wordt.
  Bericht 
Suggestief
Master
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Suriname ruim een week in totale lockdown

Suriname gaat in een totale lockdown. Dat heeft vicepresident Ashwin Adhin van Suriname woensdag op de staatstelevisie aangekondigd. De lockdown gaat donderdagavond om 18.00 uur in en zal duren tot vrijdag 12 juni, 06:00 uur ’s ochtends. De afgelopen 48 uur kende Suriname een explosieve stijging van het aantal coronabesmettingen.

De Surinaamse autoriteiten hadden daarom zondagavond al code rood afgekondigd wat betekent dat het virus vrij rondgaat in de samenleving, maar dat onbekend is wat de bron is. Een totale lockdown moet ervoor zorgen dat een verdere uitbraak wordt beteugeld. Adhin: „In twee dagen tijd hebben wij een verdubbeling gezien van 23 positief geteste Covid-19 gevallen naar 54. Het einde van deze stijging is voorlopig nog niet in zicht. Wij zitten midden in de fase van lokale verspreiding. Suriname volgt, net als alle andere landen, de zogenaamde curve van besmettingen. Dat wil zeggen dat de komende dagen nog meer mensen ziek zullen worden.”

Drastische maatregelen
Adhin kondigde drastische maatregelen af. Iedereen moet thuisblijven, niet essentiële ondernemingen moeten hun deuren sluiten, auto’s mogen maximaal twee inzittenden hebben en taxi’s mogen maximaal twee passagiers vervoeren. Samenscholingen blijven beperkt tot maximaal vijf personen. Ook wordt opgeroepen dat iedereen zich aan alle hygiënemaatregelen houdt en zoveel mogelijk met bedekte neus en mond naar buiten gaat. Eerder kondigde Suriname al aan dat de komende twee weken geen repatriëringsvluchten vanuit Amsterdam naar Paramaribo zullen plaatsvinden.

De medische zorg in Suriname stond voor de coronacrisis al onder zware druk. Een grootschalige uitbraak zal voor Suriname een rampscenario zijn. Het land beschikt over slechts dertig beademingsapparaten. Adhin: „Sinds maart hebben wij steeds aangegeven dat ons gezondheidssysteem een uitbraak van Covid-19 niet aankan. Wij hebben de beelden gezien uit landen als Ecuador, Italië, Amerika en Brazilië. Laten wij de door hen geleerde harde lessen ter harte nemen, voordat wij hetzelfde lot ondergaan.”

Verkiezingen
Ook had Adhin waarschuwende woorden. „De covid-maatregelen zijn er niet om u onaangenaam te zijn. Er staan letterlijk levens op het spel. Wij zullen daarom niet schromen om in te grijpen indien er handelingen worden geconstateerd die anderen in gevaar brengen.”

Waarom Adhin de televisieverklaring hield en niet president Desi Bouterse, die zelf meerdere malen de coronamaatregelen aan zijn laars lapte, is onbekend. Ook is onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de uitslag van de verkiezingen. Deze is tien dagen na de stembusgang nog altijd niet bekend gemaakt.


Ik vermoed dat Bouterse de uitslag van de verkiezingen verder wil manipuleren.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Tweakers schreef:
Minister De Jonge wil corona-app voor zomervakantie af hebben

De Nederlandse minister Hugo de Jonge voor Volksgezondheid wil dat de app die moet helpen bij bron- en contactonderzoek voor patiënten met het coronavirus voor de zomervakantie af hebben. Het is lang niet zeker of dat lukt.

Als de app voor de zomervakantie af is, dan kunnen Nederlanders die ook gebruiken als ze op vakantie zijn, aldus de minister in de woensdagavond gehouden persconferentie. "Als je op vakantie bent in een vakantiesituatie weet je natuurlijk nog veel moeilijker met wie je allemaal contact hebt gehad, bij wie je allemaal in de buurt bent geweest, hoe lang dat heeft geduurd etc. Dat is een van de redenen om die app nog steeds te willen."

Een eerste test van de app vindt binnen twee weken plaats, in de tweede helft van juni volgt een tweede proef. "In de tweede helft van juni willen we die proef ook in het ‘echie’ vorm geven ergens. Ik hoop dat het net lukt op de drempel van de zomervakantie." De zomervakantie begint op scholen als eerste in het noorden van het land op 6 juli.

Ontwikkelaars toonden vorige week een eerste concept van de corona-app. De app moet op de achtergrond draaien en anonieme id's uitwisselen met andere telefoons die de app draaien, op het moment dat de telefoons meer dan tien minuten of een kwartier bij elkaar in de buurt zijn geweest. Die detectie werkt via bluetooth. De app werkt met de Exposure Notification-api van Apple en Google.

De app moet menselijk bron- en contactonderzoek, waarbij medewerkers van de GGD mensen die in aanraking zijn geweest met personen die positief getest zijn benaderen om te vragen of ze klachten hebben, ondersteunen.





De minister is nu de vakantiegangers aan het bang maken. :loco: :loco:
  Bericht 
Suggestief
Master
Maserati Teun schreef:
Ik vermoed dat Bouterse de uitslag van de verkiezingen verder wil manipuleren

Oppervlak 4x groter dan NL en 600.000 inwoners.


Bijlagen :


  Bericht 
snovvdog
Master
Woonde in Suriname niet een groot deel van de bevolking in 1 stad? Als in, mag wel 4x groter zijn maar driekwart is niemandsland/jungle en de helft woont in Paramaribo?
  Bericht 
Suggestief
Master
snovvdog schreef:
helft woont in Paramaribo

Rond de 250k mensen.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


En dat wist Halsema niet? :fp: :fp:
  Bericht 
Suggestief
Master
Citaat:
Politie wist van verwachte drukte tijdens Damdemonstratie

Amsterdamse agenten hadden al een paar uur voor de betoging in de gaten dat het anti-racismeprotest op de Dam maandag druk zou worden. Die informatie is ook doorgegeven aan de leiding, maar daar is weinig mee gedaan. Dat zeggen politiebronnen tegen de NOS.

Ook blijkt dat agenten hebben voorgesteld mensen te vragen om de Dam te verlaten. De politieleiding en burgemeester Halsema hebben uiteindelijk anders besloten, omdat ze bang waren dat het anders uit de hand zou lopen, zo zei Halsema eerder.

Halsema schrijft in een brief aan de Amsterdamse raad dat de autoriteiten niet beschikten over de juiste informatie bij het protest van maandag. Als ze had geweten dat er meer mensen dan verwacht op de demonstratie zouden afkomen, "had de driehoek vanzelfsprekend en zoals gebruikelijk maatregelen getroffen", zo staat in de brief.

“Ze begrijpen niet waarom er toch niet is ingegrepen, want dat heel vredelievend gekund"
Jan Struijs, Nederlandse Politiebond

Op zondagmiddag, om precies te zijn om 16.52 uur, werd de gemeente officieel geïnformeerd door de organisatie over een een demonstratie met maximaal 300 personen op de Dam. Op sociale media werd de oproep toen gedeeld door onder meer actiegroep Kick Out Zwarte Piet, GroenLinks en bekende Nederlanders.
Eerste signalen van drukte

Informatiespecialisten van de politie hadden toen al snel in de gaten dat het veel drukker zou kunnen worden. Wat er met die informatie is gebeurd, is niet duidelijk. De driehoek (burgemeester, hoofdcommissaris en hoofdofficier) zag in elk geval geen aanleiding om op te schalen. Wijkagenten zouden worden ingezet en de ME stond standby.

Tweede Pinksterdag rond 13.00 uur kregen agenten in het centrum van Amsterdam een briefing. Ze kregen te horen dat er een kleine demonstratie gepland stond op de Dam met ongeveer 250 personen.

Dat aantal is opmerkelijk, omdat er op dat moment binnen de politieorganisatie al werd uitgegaan van zo'n duizend deelnemers. Politiemensen die op de dag zelf werkten, reageerden verbaasd dat er niet veel meer collega's op straat waren ingezet. Normaal gesproken is de voorbereiding van dit soort potentieel grote demonstraties veel grondiger.
'Regel even losgelaten'

Via camera's van cameratoezicht en handhavers van de gemeente was later op de middag te zien hoe de Dam begon vol te stromen. Ook agenten op de Dam lieten hun chefs weten dat door de drukte het houden van 1,5 meter afstand niet meer mogelijk was.

Tegen een NOS-verslaggever zei een agent: "De anderhalvemeterregel is even losgelaten. De demonstratie is belangrijker."

Agenten op de Dam stelden voor om mensen op te roepen om naar huis te gaan. Volgens hun inschatting was dat mogelijk, omdat de demonstranten geen agressie toonden. De burgemeester en de hoofdcommissaris waren inmiddels geïnformeerd over de drukte.

Halsema ging zelf kijken op de Dam. Ook de hoofdcommissaris was in de stad aanwezig. Gezamenlijk besloten ze niet in te grijpen.
Evaluatie en onderzoek

De Nederlandse Politiebond wil dat wordt onderzocht waarom niets is gedaan met de informatie. "Die politiemensen vragen ons ook om een grondige evaluatie en een onderzoek waar ze hun verhaal kunnen vertellen", zegt voorzitter Jan Struijs. "Ze begrijpen niet waarom er toch niet is ingegrepen, want dat had heel vredelievend gekund."

Hoofdcommissaris Frank Paauw van de eenheid Amsterdam laat in een reactie weten dat hij bekend is met deze lezing. Hij wil een grondige evaluatie van hoe het maandag is gegaan.


NOS.nl
  Bericht 
Gerrit
Die hard
 
Dikke Dakduif schreef:
Kijk, een slaper:Gerrit schreef: Mensen die niet weten dat met zijn allen op een kluitje demonstreren niet zo handig is in deze tijd preventief binnen houden.....


Droom lekker verder.... Mensen die denken dat dit ook maar ergens voor helpt, behalve eventuele verspreiding van virussen, aantrekken van relschoppers en het totaal verspelen van enige sympathie voor het doel waarvoor gedemonstreerd werd, hebben het echt niet begrepen.

En voor wat betreft dat niet verspreiden in de buitenlucht: potje voetbal tussen Italianen en Spanjaarden vergeten?
  Bericht 
dabeetle
Master
Citaat:
Amsterdamse agenten hadden al een paar uur voor de betoging in de gaten dat het anti-racismeprotest op de Dam maandag druk zou worden. Die informatie is ook doorgegeven aan de leiding, maar daar is weinig mee gedaan. Dat zeggen politiebronnen tegen de NOS.


Nee, natuurlijk was de leiding niet op de hoogte. In plaats van in crisis overleg te zijn nam de eindverantwoordelijke zelf deel aan de demonstratie, inclusief slavernij uiting opgespeld.

Ik vraag me af wat er gebeurd was als het een demonstratie van extreem rechts geweest zou zijn? Hoe kan een burgemeester uberhaupt in functie blijven als ze aangeeft dat ze niet wil ingrijpen omdat ze achter de reden van de demonstratie staat?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Maserati Teun schreef:
Ik vermoed dat Bouterse de uitslag van de verkiezingen verder wil manipuleren.

Dat is niet nodig hoor. De andere kandidaat is familie.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
dabeetle schreef:
Hoe kan een burgemeester uberhaupt in functie blijven als ze aangeeft dat ze niet wil ingrijpen omdat ze achter de reden van de demonstratie staat?
Omdat het kabinet afhankelijk is van de partij waar ze lid van is.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Spijker op de kop.
  Bericht 
Kwibus
Master
Je hoeft in ieder geval niet preventief aan de hydroxychloroquine

Hydroxychloroquine to prevent coronavirus — new study shows that doesn’t work

On the heels of several studies showing hydroxychloroquine doesn’t help patients in the hospital with Covid-19, a new study – the first of its kind – shows the drug doesn’t work to prevent infection with the virus, either.

The study of 821 people is a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial, considered the gold standard in medicine. The study was expected to be published Wednesday in the New England Journal of Medicine.

The researchers assigned about half the study subjects to take hydroxychloroquine and half to take a placebo, or a pill that does nothing. Neither the researchers nor the study subjects knew who was taking hydroxychloroquine and who was taking a placebo. They found the drug didn’t make a difference – over the next two weeks, the study subjects came down with Covid symptoms in equal amounts.
  Bericht 
Story
Master
 
Kwibus schreef:
The researchers assigned about half the study subjects to take hydroxychloroquine and half to take a placebo

En de rest?
  Bericht 
18vti
Master
Ducantoni schreef:
Dat dachten ze in Göttingen blijkbaar ook.
Gezellig met de hele familie bij elkaar en zelfs met z'n allen lurken aan één waterpijp, daar zagen ze totaal geen gevaar in.
Misschien zijn ze geschikt voor een Darwin-award.


Ben te lui om het op te zoeken.
Allemaal IC, permanente long beschadiging en of al tussen 6 plankjes?
  Bericht 
Kwibus
Master
Feitelijk schreef:
En de rest?
The researchers assigned about half the study subjects to take hydroxychloroquine and half the rest to take a placebo.

Zo beter?
  Bericht 
Story
Master
 
100%
  Bericht 
Black98
Master
Ducantoni schreef:
Er is de vakantiegangers in elk geval ingepeperd dat naar een (ver) buitenland gaan voor eigen risico is, dus voor eigen rekening als je vast komt te zitten. Nu afwachten of er mensen zijn die dat advies in de wind slaan.

Jup, hier 1 die dat gaat doen samen met m'n zus,zwager en kinderen.

Vakantie naar Zweden was vorig jaar al geboekt, en we gaan ook gewoon. Helaas dus niet rijdend door Denemarken omdat die de grens dichthouden, dus dan maar varen vanuit Duitsland.
We zitten daar in de middle of nowhere ergens halverwege zweden , en de campingeigenaar geeft ook al aan dat er in een omtrek van 150km geen enkele besmetting is geweest.
Heb ook nog 1 van onze directeuren gebeld die al jaren in Zweden woont, en die geeft ook aan dat het eigenlijk alleen speelt in de grote steden maar zo goed als niet in de rest van het land.

Kortom, wij gaan gewoon :dag:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Minister wil reservering restaurant gebruiken voor opsporing corona, privacyclubs kritisch

Minister De Jonge (Volksgezondheid) wil de reserveringsgegevens van horecagelegenheden, zoals naam en contactgegevens, gebruiken om contacten van een coronapatiënt te kunnen opsporen. Dat schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. Privacyclubs als Privacy First en Bits of Freedom zijn kritisch op de plannen.

De Jonge: ,,Met deze gegevens kunnen GGD’s klanten informeren over het feit dat iemand met corona in de betreffende horecagelegenheid is geweest en hen adviseren over welke maatregelen er getroffen dienen te worden.”

Klanten moeten wel expliciet toestemming geven aan de horecaondernemer om deze gegevens te delen met de GGD, mocht er zogeheten bron- en contactonderzoek plaatsvinden na een coronabesmetting.

De Jonge zal met de sector in overleg gaan om te bekijken hoe dit vormgegeven kan worden, zodat de reserveringsgegevens kunnen worden gebruikt.

Ook elders kijken naar reserveringsgegevens
Maar het blijft wellicht niet bij de horeca. ,,Ik bekijk daarbij ook of het gebruik van reserveringsgegevens waardevol kan zijn in andere sectoren waar met reserveringen wordt gewerkt", aldus de bewindsman. Denk bijvoorbeeld aan bioscopen of theaters.

Het ministerie werkt ook aan een app voor digitale contactopsporing van coronapatiënten. ,,Het is mijn voornemen om in de tweede helft van juni te starten met de eerste praktijkbeproeving van de app’’, schrijft De Jonge.

Hij heeft een wetsvoorstel in voorbereiding om misbruik van de app te verbieden. Daarin wordt ook gelijk vastgelegd dat de GGD’s bij het bron- en contactonderzoek gebruik kunnen maken van digitale ondersteuning.

Privacy in geding
Privacy First is kritisch op het voornemen. Directeur en jurist Vincent Böhre noemt de plannen ‘zorgwekkend’. ,,Aan de ene kant is het natuurlijk ieders goed recht om hiermee in te stemmen. Als mensen zich daar prettig bij voelen vanwege hun eigen gezondheid, wie zijn wij dan om dit te willen verbieden?’’

Aan de andere kant noemt Böhre dit ‘weer de zoveelste stap’ om ieders gangen heel nauwkeurig na te kunnen gaan. ,,Ik vrees dat dit ook kan leiden tot onrust of paniek. Als iemand in een restaurant corona blijkt te hebben, wil dit niet zeggen dat jij ook besmet bent. Voor hetzelfde geld zat die persoon aan de andere kant van het restaurant. Dan belt de GGD je ineens met het advies om twee weken in quarantaine te gaan. Dat kan een enorme impact hebben op iemands leven.’’

Ook Bits of Freedom voelt weinig voor de plannen. Beleidsadviseur Rejo Zenger betwijfelt of de reserveringsgegevens zomaar voor andere doeleinden gebruikt mogen worden. ,,En wat gebeurt er op het moment dat je dat niet zou willen? Kan een restauranteigenaar je dan weigeren?’’ Volgens Zenger gaat het stapsgewijs de verkeerde kant op. ,,Iedere keer denken we: ach, dit is toch maar een kleine verandering, en het is wel belangrijk. Maar alles bij elkaar levert het wel een zorgelijke situatie op.’’

Toestemming
Het is volgens Böhre van cruciaal belang dat expliciet toestemming gegeven moet worden. ,,Juridisch gezien is dat een hard vereiste.’’ Maar tegelijkertijd twijfelt hij aan de vrijwilligheid van die toestemming. ,,Het is vrijwillig tussen aanhalingstekens. Mensen voelen misschien wel sociale druk om in te stemmen, bijvoorbeeld omdat hun tafelgenoot dat graag wil.’’

Ook betwijfelen de privacyclubs of de maatregel tijdelijk van aard is. Böhre: ,,De coronacrisis houdt nog wel even aan, en daarna zal gewezen worden op de mogelijkheid van een nieuw virus, of dat het zelfs met een vaccin nog niet honderd procent veilig is. Kortom: het patroon bij dit soort dingen is dat het zogenaamd tijdelijk is, maar daarna toch permanent blijkt te zijn.’’

Een rechtszaak blijft voorlopig uit, zolang de data alleen kan worden ingezet na expliciete toestemming van de restaurantbezoeker. En die moet kraakhelder worden gemaakt waar toestemming voor gegeven wordt, nadrukt Böhre. ,,Het moet eigenlijk in een half a4’tje uitgelegd worden, liefst in meerdere talen: waarom en waar de gegevens voor worden gebruikt, met wie ze kunnen worden gedeeld, en hoe lang de data wordt bewaard.’’

Tijdelijke noodwet
Vorige week kwam al naar buiten dat het kabinet het via een tijdelijke noodwet mogelijk wil maken om te bepalen of gezondheidsmaatregelen vanwege het coronavirus versoepeld of juist aangepast moeten worden.

Het gaat om onherleidbare tellingen per gemeente waarmee de verspreiding van corona nauwkeuriger kan worden gevolgd en voorspeld. Nederlandse telecomaanbieders gaan daartoe voor maximaal een jaar zendmastdata geanonimiseerd beschikbaar stellen.


Ze zijn in Den Haag helemaal van de pot gerukt. :boos: :boos:
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Moet je dan je eigen naam en gegevens geven bij het reserveren? Tot nu toe was alleen een naam en een aantal personen altijd voldoende en die naam hoefde je alleen te onthouden om bij binnenkomst naar de juiste tafel gewezen te worden.
  Bericht 
Story
Master
 
https://www.telegraaf.nl/nieuws/8056639 ... -te-pikken

Citaat:
Senioren en dikke mensen ontmoedigd om terrasje te pikken
PAPENDRECHT - Veel horecazaken in ons land vragen senioren, chronisch zieken en corpulente personen om het terras of restaurant voorlopig nog te mijden. Ouderenbond ANBO noemt het verkapte toegangsverbod voor zijn achterban onacceptabel.
Restaurant Willaerts vraagt gasten behorend tot een risicogroep het bezoek uit te stellen.

Restaurant Willaerts vraagt gasten behorend tot een risicogroep het bezoek uit te stellen.

Foto De Telegraaf

In Papendrecht is de afgelopen dagen al grote commotie ontstaan over de regels die het populaire restaurant Willaerts hanteert. „Uiteraard vragen wij gasten behorend tot een risicogroep het bezoek nog even uit te stellen”, luidt het verzoek van het etablissement aan de boorden van de Beneden Merwede.

De horecagelegenheid hanteert de lijst van het RIVM waarop behalve mensen van zeventig jaar en ouder ook onder meer hart-, long-, nier- en suikerpatiënten staan. Ook gebruikers van medicijnen voor een auto-immuunziekte en personen met een BMI hoger dan veertig vallen in de risicogroep.
Ouderen spuwen gal

Senioren die reikhalzend hebben uitgekeken naar de heropening van de horeca afgelopen maandag spuwen hun gal op sociale media. Zo wordt er zelfs opgeroepen tot een heuse boycot om de horecagelegenheid te dwingen ook ouderen weer met open armen te ontvangen. Uit een steekproef blijkt dat ook andere horecazaken een soortgelijk toegangsbeleid hanteren.

Directeur-bestuurder Liane den Haan van ouderenbond ANBO is woest over het verzoeken aan ouderen om de horeca nog even links te laten liggen. „Dit is niet de bedoeling en mag absoluut niet. Ik vind het onvoorstelbaar en onacceptabel dat horecagelegenheden op deze manier ouderen uitsluiten van een gezellig bezoek aan een terras of een restaurant.” ANBO roept senioren op om hun klachten te melden zodat deze besproken kunnen worden met vertegenwoordigers van de horeca.
Pijnlijk

Woordvoerster Maas Zwaan van de Willaerts Group waartoe ook restaurants in Rotterdam, Dordrecht en Alblasserdam behoren noemt de ontstane commotie ’pijnlijk’. „Er is totaal geen begrip voor onze situatie. Wij merken dat met name senioren er totaal lak aan hebben en denken dat alles weer kan. Wij zullen niemand weigeren, maar doen een beroep op het gezonde verstand van onze bezoekers”, aldus de zegsvrouw.

„Gastvrijheid is voor ons het allerbelangrijkste, maar wij hebben ook te maken met beperkingen en moeten ons aan de richtlijnen van het RIVM houden”, vervolgt ze. „Wij krijgen ook heel veel aanvragen om met grote groepen bijvoorbeeld een verjaardag te vieren. Dat is op dit moment ook nog niet mogelijk.”
Geen algeheel verbod

Van een algeheel horecaverbod in ons land voor ouderen en mensen die tot de risicogroep behoren is overigens geen sprake. Wel is nog altijd het advies om extra voorzichtig te zijn. „Het kan verstandiger zijn om voorlopig nog zoveel mogelijk thuis te blijven”, luidt het overheidsadvies. Koninklijke Horeca Nederland benadrukt dat het verzoek aan mensen uit een risicogroep om de horeca voorlopig links te laten liggen geen algemeen advies van de brancheorganisatie is.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Maserati Teun schreef:
Minister De Jonge wil corona-app voor zomervakantie af hebben

Ik lees net op Tweakers de volgende reactie
Citaat:
De Jonge moet gewoon verbieden dat je andere mensen besmet. Bijvoorbeeld door het niet gebruiken van de App of het niet dragen van een mondkapje. Dat hij daar een wet voor schrijft.

Volgens mij is het al mogelijk om iemand met dwang op te sluiten als deze een gevaar voor zichzelf of voor anderen vormt. Bijvoorbeeld door het niet gebruiken van de App.

Voordeel is dat het dan niet door de tweede en de eerste kamer heen hoeft. Daar is nu echt geen tijd voor.


Er bestaan dus nog hersenloze figuren.
  Bericht 
Raaf
Master
Maserati Teun schreef:
Minister wil reservering restaurant gebruiken voor opsporing corona, privacyclubs kritisch

Gebeurt in diverse landen al. Dan is het terug te tracen als je met een besmet iemand in een ruimte geweest bent.
Mijn telefoonnummer hebben ze bij de horeca toch al.
  Bericht 
bx gek
Master
Maserati Teun schreef:
:boos: Duidelijk angst om GroenLinks tegen de schenen te schoppen.


Dat dus.
  Bericht 
Kwibus
Master
„Uiteraard vragen wij gasten behorend tot een risicogroep het bezoek nog even uit te stellen”,
Uiteraard? Hoezo, uiteraard? :loco:
  Bericht 
Raaf
Master
Telegraaf schreef:
Wij merken dat met name senioren er totaal lak aan hebben en denken dat alles weer kan.

Dit zie je veel.

Je kan natuurlijk ook zeggen dat ze welkom zijn, maar t is uiteraard eigen risico...
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Of die senioren er op zitten te wachten om hun laatste jaren/maanden in gezondheid alleen thuis door te brengen. Dan kunnen ze beter gelijk in de kist gaan liggen.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Kwibus schreef:
Uiteraard? Hoezo, uiteraard? :loco:

Ik denk dat de meeste mensen die tot een risicogroep behoren uit zichzelf wel wegblijven van dat soort plekken :x
Maar omdat mensen tegenwoordig te stom zijn om zelf na te denken is het best aardig dat ze nog even benadrukken dat het virus nog niet weg is en dat ze dus nog steeds risico lopen.
  Bericht 
Gerrit
Die hard
 
https://www.nu.nl/amsterdam/6055749/gemeente-amsterdam-staat-demonstraties-op-de-dam-voorlopig-niet-meer-toe.html

Nee, nu zijn demonstraties op de Dam ongewenst. Vorige week nog niet?
KOZP, GL en andere clubjes hebben het nu te druk met hun tournee door Nederland, en stel je voor dat iemand met een tegengestelde mening ook vindt dat die massaal geuit mag worden.

En had nog wel zo graag mee willen doen aan de KOFH-manifestatie..... O:)
  Bericht 
Kwibus
Master
Sander schreef:
Maar omdat mensen tegenwoordig te stom zijn om zelf na te denken is het best aardig dat ze nog even benadrukken dat het virus nog niet weg is en dat ze dus nog steeds risico lopen.
Dan nog vind ik "uiteraard" een vreemde woordkeuze. Zeg dan bijvoorbeeld "wij adviseren" maar leg de keuze bij de ander.
  Bericht 
Story
Master
 
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 4 juni 2020

Positief geteste personen 46.942 (+209)
Ziekenhuisopnames 11.771 (+12)
Overleden personen 5.990 (+13)
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Gefeliciteerd Feitelijk :applaus:
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Gerrit schreef:
https://www.nu.nl/amsterdam/6055749/gem ... r-toe.html

Nee, nu zijn demonstraties op de Dam ongewenst. Vorige week nog niet?
KOZP, GL en andere clubjes hebben het nu te druk met hun tournee door Nederland, en stel je voor dat iemand met een tegengestelde mening ook vindt dat die massaal geuit mag worden.

En had nog wel zo graag mee willen doen aan de KOFH-manifestatie.

Bijzonder, dat grondrecht wat zo belangrijk was dat de corona nood verordeningen ervoor moeten kunnen wijken. Aldus een zeer principiële burgemeester van Amsterdam. Maar nu het door haar eigen partij gesteunde feestje waar ze zelf ook vol enthousiasme aan meegedaan heeft voorbij is worden de principes verandert.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Maserati Teun schreef:
https://www.security.nl/posting/659649/ ... hannel=rss

[..]

Er bestaan dus nog hersenloze figuren.


Dat is Tweakers niet. Op Tweakers kan je niet anoniem reageren. En dat heeft onder andere dit als reden. De mens is echt veel te goedgelovig, sommigen schrijven alleen maar onzin op om te trollen. Als nou eens wat meer mensen dat gingen beseffen komen we een heel eind. Maar is een illusie denk ik...
  Bericht 
18vti
Master
Wordt steeds gekker deze NWO 2.0 surveillance maatschappij.... :fp:
Een airborne Ebola versie met een incubatietijd van 4 weken vanuit Afrika met een CFR van 100%...daar lijken deze acties wel voor bedacht.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_h ... lity_rates
 Pagina 25 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy