Pagina 40 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
en dat gaat niet al te lang duren voordat daar duidelijkheid over komt

The COVID Tracking Project
@COVID19Tracking Jul 4, 2020
You can chart the data as it is in a variety of ways on the site now, but just know the South is undoubtedly higher because Florida's numbers are not in the dataset yet.

https://t.co/cLsjitT4QK



The COVID Tracking Project
@COVID19Tracking Jul 4, 2020
And as you can see here, that's definitely a meaningful hole in the data:



  Bericht 
Kwibus
Master
Soho, Londen vannacht. Benieuwd of dit een nieuwe golf van besmettingen gaat opleveren.



Filmpje:

Stephen Brian Lowe
@StephenBLowe Jul 4, 2020
Soho in London is jammers, mask on and home time for me. Absolute madness



Mexico gaat ook lekker: The governor of the Mexican state of Tamaulipas, Francisco Cabeza de Vaca, tweeted Saturday that hospitals run by the Mexican Institute of Social Security in Reynosa, a city bordering the United States, are too "overcrowded to receive more patients" seeking treatment for coronavirus. Cabeza de Vaca also used his official Twitter account Friday to urge the Mexican government to establish "greater control of the non-essential flow of people" from the United States into Mexico, noting that the coronavirus situation in neighboring Texas had reached a critical point. Bron
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Ziet er gezellig uit, eens kijken of ik nog wat kan boeken in London.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Lijkt de Dam wel. Dat was ook verschrikkelijk.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Benieuwd of dit een nieuwe golf van besmettingen gaat opleveren.
Net zoveel als een demo op de Dam
  Bericht 
Speedy J
Master
Voetbalwedstrijdje in de Balkan op tien juni zorgt daar nu wel voor een hoos aan besmettingen in Tsjechië, Kroatië, Montenegro. Dave poste daar al wat grafiekjes van ergens afgelopen week.

Catalonië gaat een zooi Spanjolen in lockdown.

Met de vakantieperiode die nu begonnen is vraag ik mij af hoe dit verder gaat.
  Bericht 
Denman
Master
 
Balkanlanden vrezen tweede golf besmettingen met coronavirus

In alle Balkanlanden groeien de aantallen coronabesmettingen weer na het opheffen van maatregelen en reisrestricties. Er wordt gevreesd voor een tweede golf. In veel van deze landen stond het zorgsysteem bij de eerste golf al op instorten.

Toen premier Brnabic van Servië afgelopen week een bezoek bracht aan de zuidelijke regio Sandzak, werd ze uitgefloten. Artsen en verplegend personeel van ziekenhuizen in de stad Novi Pazar keerden haar en de minister van Volksgezondheid letterlijk de rug toe.

Ze kwamen om de bevolking in het zuiden gerust te stellen, te vertellen dat de gezondheidszorg een tweede coronagolf aankan. Maar degenen die dagelijks in de ziekenhuizen werken, wisten wel beter.

Sandzak kampt met een piek in het aantal besmettingen. Medisch personeel zegt dat er bijna 800 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen in de laatste twee weken. Cijfers die niet stroken met de officiële berichten van de regering in Belgrado, waar het wordt gehouden op 90 besmettingen.

Het water staat het zorgpersoneel tot aan de lippen. Er zijn te weinig middelen, de ziekenhuizen lopen vol en medisch personeel moet werken zonder goede beschermingskleding. De gezondheidszorg in Zuid-Servië staat opnieuw op instorten.

Vol stadion
Het aantal besmettingen in Servië begon half mei weer te stijgen, toen de regering onder leiding van president Aleksandar Vucic de maatregelen abrupt en bijna helemaal ophief. Niet alleen cafés en nachtclubs gingen weer open, ook massa-evenementen werden weer toegestaan.

Een volgepakt voetbalstadion bij de Belgradose derby Rode Ster-Partizan op 10 juni bleek een superspread-effect te hebben. In de weken erna groeide het aantal besmettingen onder stadionbezoekers rap. Zelfs in buurland Montenegro, dat zich net coronavrij had verklaard, doken weer tientallen besmettingen op bij mensen die bij de wedstrijd in Belgrado waren geweest.
Volle tribunes bij Partizan-Rode Ster Belgrado, 10 juni 2020 AFP

Een tennistoernooi, georganiseerd door de nummer 1 van de wereld Novak Djokovic, bleek eveneens een besmettingshaard. Djokovic zelf en een aantal andere deelnemers liepen het coronavirus op. Spelers hadden elkaar omhelsd en er waren feestjes in de avonduren.

Gesjoemeld
Critici, onder meer van oppositiepartijen, geven de regering de schuld van de nieuwe piek en zeggen dat het onverantwoord en gevaarlijk was om alles open te gooien, terwijl het gevaar nog niet was geweken.

Ze wijten het aan het feit dat Servië op 21 juni parlementsverkiezingen gepland had, de eerste in een Europees land sinds de corona-uitbraak. Een groot deel van de oppositie boycotte die verkiezing: de campagne zou niet eerlijk zijn verlopen en ze hadden geen vertrouwen in een vrije stembusgang.

De partij van Vucic haalde een monsteroverwinning. Maar een dag erna onthulden journalisten een onderzoek waaruit bleek dat in de weken voor de verkiezingen met de coronacijfers is gesjoemeld.

Volgens officiële cijfers waren er gemiddeld 90 nieuwe besmettingen per dag; voor de regering reden om de verkiezingen door te laten gaan. Journalisten van onderzoekscollectief BIRN ontdekten dat er die week in werkelijkheid veel meer nieuwe besmettingen waren bij gekomen, tussen de 300 en 340, maar die cijfers waren achtergehouden.

Kort erna werd ook bekend dat een aantal hoge functionarissen besmet is met het virus, onder wie de parlementsvoorzitter en de minister van Defensie. Dat lijkt terug te voeren naar het feest van de verkiezingsoverwinning. waarvan beelden laten zien dat politici uitbundig feesten en elkaar omhelzen en kussen. Bij Vucic zelf is vooralsnog geen besmetting vastgesteld. Voor een eventuele besmetting wordt wel gevreesd, omdat Vucic een serieuze hartaandoening heeft.

Nieuwe piek
Deze week bereikte het aantal gevallen in Servië, met 7 miljoen inwoners, een nieuwe piek. Op 2 juli kwamen er 359 besmettingen bij. Een maand eerder was het aantal besmettingen nog enkele tientallen per dag.

Er zijn nu striktere maatregelen aangekondigd. Mondmaskers zijn verplicht gesteld binnen in openbare gebouwen en openingstijden van cafés en clubs zijn beperkt. Er mogen nog maar maximaal honderd mensen bijeenkomen. President Vucic waarschuwde Serviërs dat een nieuwe lockdown niet is uitgesloten.

Ook in andere landen op de Balkan lijkt een tweede golf aanstaande. In Kosovo, Noord-Macedonië en Bosnië-Herzegovina, landen waar de gezondheidszorg de eerste golf maar nipt aankon, was de uitbraak onder controle. Maar nu groeit het aantal besmettingen opnieuw. In Bosnië werd gisteren in 24 uur een recordaantal besmettingen gemeld: 289. Het land heeft slechts 3,3 miljoen inwoners.
Tsjechische toeristen bij aankomst in Rijeka, aan de Kroatische kust AFP

In Kroatië worden weer toeristen toegelaten, met name uit buurlanden. Sinds een paar weken worden ook daar weer meer besmettingen geteld. Gemiddeld net onder de 100 op een dag, op een bevolking van 4 miljoen.

Die nieuwe stijging wordt toegeschreven aan de heropening van de grenzen voor toeristen. Ook het tennistoernooi van Djokovic, dat gedeeltelijk werd gehouden in de kustplaats Zadar, zou tot verspreiding hebben geleid.

Kroatië houdt vandaag parlementsverkiezingen. De minister van Volksgezondheid ontkent dat er sprake is van een tweede golf, maar critici daar denken dat de regering dat alleen zegt om te voorkomen dat mensen massaal thuis blijven.

Buurland Slovenië, waar de eerste uitbraak zeer beperkt bleef, vreest ook voor een nieuwe golf en heeft weer reisrestricties ingevoerd voor bezoekers uit Kroatië.


Jep.
Lekker bezig die politici daar...
  Bericht 
Speedy J
Master
Die ja, thanks. Tweede regio in Spanje ook al op slot trouwens.
Hoopte dat we tot de herfst weer een beetje normaal konden doen. Maar als het zo doorgaat..
  Bericht 
Kwibus
Master
Dikke Dakduif schreef:
Net zoveel als een demo op de Dam
Ik zie wel een verschil tussen de demonstratie op de Dam en een partij schreeuwende en lallende dronken mensen die al helemaal geen rekening houden met afstand van elkaar houden en dat soort zaken. Gewoon sociaal doen alsof er geen coronavirus heerst is misschien een beetje naïef?
  Bericht 
snovvdog
Master
Ik heb ook mijn vraagtekens hier, kinderen die symptomen vertonen weer naar school :loco: .

Iedereen die symptomen vertoont: hoesten of niezen en geen negatieve test heeft van nadat de symptomen ontstonden, moet gewoon thuisblijven... Interesseert me niet dat het corona, influenza, rhino of hooikoorts is, als je bacillen uitstoot blijf je gewoon thuis. Fucking asociaal om je dan in andere opgesloten ruimtes met anderen te begeven. (Moet toegeven dat ik mij buiten ook al iets minder druk maak).

Zie het zo gebeuren, kind die ouders besmet, ouders die de rest op werk en in de super besmet, etc...
  Bericht 
Dave
Webspecialist
niezen is geen symptoom.

snovvdog schreef:
als je bacillen

je begrijpt er niet veel van heh. Laat ze domme mensen nou eens thuis houden met alléen toegang tot de wikipedia servers, dat zou nou nog eens opschieten.
  Bericht 
snovvdog
Master
Bacillen, virussen, maakt niet uit (je gaat ook vaak bij COVID-19 dood aan de gelijktijdige bacteriële infectie en niet aan COVID-19 zelf), volgens velen is niezen wel een symptoom dus gewoon lekker thuisblijven :dag: .
  Bericht 
Dave
Webspecialist
okay je kan het niet aan, zal je een weekje in de glitch plaatsen totdat je bijgeleerd hebt.
  Bericht 
Speedy J
Master
Domme mensen thuis houden. Dan zou het per definitie een stuk aangenamer zijn buiten. Ik ben voor.

Glitch? Klinkt eng. Ik hoor de kinderen daar wel eens over bij het gamen. Niet best allemaal krijg ik het idee.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Het is een onderwerp ban. Dat verberg onderwerp onderaan kan je jezelf opleggen maar ik kan dat ook een ander opleggen. Waardoor je het hele onderwerp dus niet meer ziet/kan reageren.

Heb laatst stilletjes ook sectie glitching doorgevoerd / mogelijk gemaakt waardoor je hele secties kunt afzetten (voor jezelf of in geval van admin, voor een ander). Ik ben het getrol een beetje zat. Als je ergens mee zit lekker op Facebook gaan zieken of Reddit, Youtube of weet ik veel waar. Niet hier. :zzz: :koffie:

Meneer is overduidelijk aan het trollen, moet je niet doen.. Word ik trigger happy van. Het is dus eigenlijk een lieve ban. Omdat een complete ban wel erg ruig is voor mensen die met zichzelf in de knoop zitten.
  Bericht 
Kwibus
Master
Ik geloof niet dat Snovv aan het trollen was. Heeft af en toe wel een wat afwijkende mening. De jeugd van tegenwoordig enzo...
  Bericht 
KanarieVW
Master
Een andere mening hebben dan jij is niet trollen Dave. Je blijft dat nogal door elkaar halen steeds.
Dit ooit zo fijne forum is langzaam zijn kracht aan het verliezen doordat jouw mening feit is. In wat voor onderwerp dan ook probeer je mede forummers op een hele nare denigrerende manier iedereen die niet jouw mening deelt weg te zetten als idioten. Je hebt het misschien niet eens in de gaten.
Ik ben een lid van het eerste uur, maar de lol is wel af op deze manier.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
snovvdog schreef:
als je bacillen uitstoot blijf je gewoon thuis


Dus ook niet meer naar de WC gaan, want dan gaat het los met je bacillen.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Mogelijk builenpest in China, na eerst Mongolië
’Jaag niet meer, eet geen marmotten’


In het noorden van China, in de autonome regio Binnen-Mongolië, is mogelijk een geval van builenpest ontdekt. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua zondag bekendgemaakt. De lokale gezondheidsautoriteiten van Bayan Nur hebben alarm geslagen en maatregelen genomen om een epidemie te voorkomen.

De bevolking van de stad en de omgeving is gevraagd zichzelf te beschermen tegen besmetting, onder meer door niet te jagen of vlees te eten van (knaag)dieren, die de pestbacil via vlooien kunnen overdragen. In dit deel van de wereld zijn onder andere marmotten verdacht.

Enkele dagen geleden zijn in het westen van buurland Mongolië, waar pest ook nog met enige regelmaat de kop opsteekt, twee personen geïnfecteerd geraakt. Dat gebeurde in de buurt van de stad Chovd, niet ver van de grens met Rusland. Volgens The Moscow Times zou een patiënt er slecht aan toe zijn. Er zijn quarantainemaatregelen getroffen.


Builenpest

  Bericht 
Dave
Webspecialist
KanarieVW schreef:
Je blijft dat nogal door elkaar halen steeds.

Nee hoor ik haal niets door elkaar. Bacteriële infectie, virale infectie of histamine reactie dat zijn hele verschillende zaken. Als je daar niet over wenst bij te leren dan is dit niet de juiste plek om te bivakkeren.

KanarieVW schreef:
, maar de lol is wel af op deze manier.

Interesseert me echt geen ene drol. Wel eens afgevraagd wat er gebeurt als voor mij de lol eraf is? Daar gaat het in dit geval prècies om, het voorkomen van helemaal de stekker eruit trekken want er zijn meer dan alleen kanaries. Goede oplossing zo.
  Bericht 
R
Master
Nieuwsblad.be schreef:
Wetenschappers: “WHO negeert risico op besmetting via aerosolen, we zijn hier 100 procent zeker van”

Meer dan tweehonderd wetenschappers stellen zich vragen bij het officiële standpunt van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de oorzaken van besmetting met het coronavirus. In een open brief, die volgende week wordt gepubliceerd, dringen ze aan op meer aandacht voor verspreiding via aerosolen.

De WHO houden vast aan het standpunt dat er twee belangrijke vormen van transmissie zijn: het inhaleren van speekseldruppeltjes van een besmet persoon in je omgeving en het aanraken van besmette oppervlaktes en vervolgens je ogen, neus of mond aanraken.

Maar andere experts vinden dat de WHO een derde piste negeert die volgens hen ook een belangrijke rol speelt bij de transmissie van het virus. Volgens hen bewijzen steeds meer studies dat aerosolen -microscopisch kleine versies van speekseldruppeltjes- langere tijd in de lucht kunnen blijven hangen en grotere afstanden kunnen afleggen. Dat maakt slecht geventileerde ruimtes gevaarlijk, zelfs wanneer de sociale afstand van anderhalve meter wordt gerespecteerd.

“We zijn hier 100 procent zeker van”, zegt professor Lidia Morawska van Queensland University of Technology in Brisbane in Australië. In een open brief laakt ze dat de WHO nalaat om de gepaste waarschuwingen met betrekking tot het risico van aerosolen te publiceren. 239 wetenschappers uit 32 landen ondertekenden de brief, die volgende week wordt gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

Superspreading events

Volgens experts lijkt overdracht via aerosolen de enige verklaring voor verscheidene “superspreading events”. Ze verwijzen onder meer naar de besmettingen die zich voordeden bij gasten van een Chinees restaurant die aan afzonderlijke tafels zaten, of de infecties bij koorleden in de Amerikaanse staat Washington die verscheidene voorzorgsmaatregelen hadden genomen.


WHO-functionarissen hebben al erkend dat het virus overgedragen kan worden via aerosolen, maar ze stellen dat dit enkel gebeurt tijdens medische procedures, zoals het inbrengen van een beademingsbuis. WHO-experte Benedetta Allegranzi wijst erop dat de theorie van Morawska en haar collega’s eerder gebaseerd zijn op labo-experimenten, en niet op bewijzen op het terrein.

“We waarderen hun standpunten en bijdrages aan het debat”, aldus Allegranzi. Maar in de wekelijkse teleconferenties van meer dan 30 wetenschappelijke adviseurs van de WHO blijkt een ruime meerderheid niet overtuigd dat transmissie via de lucht een belangrijke rol speelt in de verspreiding van het virus. Was dat het geval geweest, dan “zou dat geresulteerd hebben in veel meer besmettingen en een nog snellere verspreiding van het virus”, aldus Allegranzi.

Jose Jimenez van de University of Colorado vindt dat de WHO de lat te hoog legt voor bewijzen. “Voor hen zijn druppeltjes en aanraken zo voor de hand liggend en aerosolen zo vreemd dat ze heel veel bewijzen vragen”, klaagt de wetenschapper, die de brief mee ondertekende. Het is ook niet eenvoudig te bewijzen. Het zou bijvoorbeeld onethisch zijn om grote groepen gezonde mensen bloot te stellen aan aerosolen van besmette mensen.

Professor Donald Milton van de University of Maryland, co-auteur van de brief, wijst erop dat een gemiddeld persoon 10.000 liter lucht per dag inneemt. “Je hebt in 10.000 liter maar een besmettelijke dosis van het coronavirus nodig. Het is heel moeilijk om dat te vinden en te bewijzen dat het er is. Dat is één van de problemen die we ondervinden”, zei hij.


Van de Nederlandse 'leiders' moet je het niet hebben.
  Bericht 
KanarieVW
Master
Dave schreef:
Interesseert me echt geen ene drol. Wel eens afgevraagd wat er gebeurt als voor mij de lol eraf is?


Nee had ook totaal niet verwacht dat het je zou interesseren. Dat is precies het hele punt. Dit hele circus draait om jou.
Een forum moet een soort ‘community’ zijn, maar die sfeer is al een tijdje de deur uit helaas. Iedereen die een mening heeft die je niet aanstaat wordt eruit gewerkt. Is dat werkelijk hoe je dit wilt runnen?

Anyway succes ermee. Doe er vooral niks mee. Heb je straks een forum voor ja-knikkers. Suits you best as it seems.

Ik zeg dit niet om te zeiken, maar omdat het me aan het hart gaat dat het nu zo gaat hier. Zonde, jaren lang een fijn forum geweest.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Stel je niet aan man, ben al een jaar of vijftien ultraflexibel maar de algehele tendens op internet is de laatste jaren omgeslagen van het hebben van een mening naar iets geheel anders dan het hebben van een mening en dat is doelbewust zieken. En ik heb inderdaad geen zin om dat te sponsoren ja. Het draait inderdaad om mij dat klopt, als ik de rekeningen niet meer betaal of geen aandacht meer besteed aan de code/server dan is het over.

Hoe dan ook, je kan drammen wat je wil, ik hoef dat inhoudsloze gezwets van snovvdog hier voorlopig effe niet te zien.
  Bericht 
KanarieVW
Master
Tja als je denkt dat het me om Snovv gaat.... acht laat ook maar.
Ik stel me niet aan, ik kan gewoon heel slecht tegen de manier hoe je tegen mensen doet. Waarom moet jij iets vinden van alles wat anderen vinden hier? Lekker belangrijk.
Succes ermee.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
bizar hoe het ineens aan mij zou liggen terwijl je dit

snovvdog schreef:
dus gewoon lekker thuisblijven :dag: .

wel heel normaal vind :dag:

Succes ermee.

Gedrag moet gewoon de kop ingedrukt worden voordat het over gaskamers gaat beginnen in plaats van 'thuisblijven'
  Bericht 
hneel
Master
Voor de liefhebbers weer een Volkskrant artikeltje:

Citaat:
Boy Ettema, een chirurgieverpleegkundige die op de covid-afdeling werkte, was gezond, fietste veel, had geen overgewicht en was pas 42 jaar oud. Toch overleed hij aan corona, op de eerste dag dat het RIVM nul doden meldde.


https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bf67bcd7/
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
hneel schreef:
Voor de liefhebbers weer een Volkskrant artikeltje:

Als je dan toch een citaat wilt selecteren, neem dan iets wat echt relevant is:
Citaat:
Zijn vriendin Lizahn belt drie keer met de huisartsenpost. ‘Ik vertelde dat Boy uitgeput raakte’, zegt ze. ‘Maar de arts wimpelde ons af en zei: nou, hij spreekt nog volle zinnen uit. Bij meer dan 41 graden koorts konden we komen.
of
Citaat:
Die dag heeft hij een doodzieke patiënt geholpen die onverwacht in zijn gezicht heeft gehoest. Hij heeft iets gevoeld, tussen zijn bril en mondmasker in.

Nalatige huisarts, gebrek aan goede beschermings middelen..
  Bericht 
zadkine
Master
Dikke Dakduif schreef:
Nalatige huisarts, gebrek aan goede beschermings middelen..

Beiden juist maar geen garantie dat er een goed masker bestaat voor deze beschreven situatie (tenzij je in maanpak gaat lopen werken, ondoenlijk in een ziekenhuis) of dat het leven gered zou zijn als ie wel naar de post had gekund (beter rechtstreeks naar ziekenhuis, als ok verpleegkundige aldaar heb je gewoonlijk wel een soort van ingang).

Ook wij maken ons zorgen over de werking van maskers ed.....terwijl we wel de gangbare in de praktijk hebben....
(Ik denk dat er zeer weinig middelen helpen als iemand vanaf een paar centimeter in je gezicht hoest....ook via je ogen kun je besmet raken. Bril of niet)
  Bericht 
Kwibus
Master
Tot zover groepsimmuniteit: Spain's coronavirus antibodies study adds evidence against herd immunity

Madrid (CNN) Spain's large-scale study on the coronavirus indicates just 5% of its population has developed antibodies, strengthening evidence that a so-called herd immunity to Covid-19 is "unachievable," the medical journal the Lancet reported on Monday.
The findings show that 95% of Spain's population remains susceptible to the virus. Herd immunity is achieved when enough of a population has become infected with a virus or bacteria -- or vaccinated against it -- to stop its circulation.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
groepsimmuniteit
Ik las dat Ischgl een heel eind op weg is: https://medicalxpress.com/news/2020-06-virus-hit-austria-resort-antibodies.htmlDaar waren ze dan ook rijkelijk laat met de lockdown. :x

Aan de andere kant van het spectrum heb je Nieuw Zeeland wat virusvrij is en daarom voor heel lange tijd veroordeeld is tot allerlei quarantaine shit.
  Bericht 
Kwibus
Master
Ik denk dat er niets anders op zit dan dat elk mens dit virus een keer gehad zal moeten hebben. Dat zal iedereen die er niet tegen kan om zeep helpen. En daarna wordt het zoals de griep; voor de overlevers een jaarlijks terugkerend iets, en naarmate je vaker besmet bent geraakt word je er hopelijk minder vatbaar voor. Misschien ook een jaarlijks covidprikje halen. Een vaccin zou leuk zijn, maar ik twijfel of dat er gaat komen.
  Bericht 
shootme
Master
Is het al duidelijk dat je daarna imuun ben dan? Heb dat nog niet meegekregen
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Er zal toch een vorm van immuniteit moeten komen. Anders moeten we ons zelf niet teveel laten beperken in de laatste jaren/maanden van de mensheid.
  Bericht 
Suggestief
Master
NOS:

Citaat:
Toedienen plasma lijkt herstel niet te helpen, studie stilgelegd

Driekwart van de ernstig zieke coronapatiënten blijkt zelf al antistoffen aan te maken. Het toedienen van antistoffen van ex-covid-19-patiënten heeft daarom waarschijnlijk niet zoveel zin. Dat blijkt uit een tussentijdse evaluatie van het plasma-onderzoek van het Erasmus MC en bloedbank Sanquin. De proef wordt daarom tijdelijk stilgelegd.

Volgens hoofdonderzoeker Bart Rijnders moet het toedienen van plasma doelgerichter worden ingezet. Hij denkt daarbij aan een betere voorselectie van de patiënten en een betere timing. De patiënten in de studie waren gemiddeld al tien dagen ziek toen ze plasma ontvingen. Rijnders denkt daarom aan plasmatoediening bij patiënten die niet worden opgenomen in een ziekenhuis of een verhoogd risico hebben om opgenomen te worden.
  Bericht 
Kwibus
Master
shootme schreef:
Is het al duidelijk dat je daarna immuun ben dan? Heb dat nog niet meegekregen
Ik ook niet, maar de algemene verwachting is dat er wel enige immuniteit op zal treden. Hoe lang is vooral de vraag. Vandaar ook mijn vergelijking met griep.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Of uitsterven van de de mensen met overgevoelig dna. Voor de meesten is het virus al niet zo gevaarlijk, vervelend al jouw dna toevallig verkeerd is. Zo werkt de evolutie al ruim 4 miljard jaar.
  Bericht 
Kwibus
Master
shootme schreef:
Is het al duidelijk dat je daarna imuun ben dan? Heb dat nog niet meegekregen
Laatste ontwikkelingen uit Spanje wijzen zelfs op een mogelijk tegendeel :o

Covid-19 antibodies can disappear after a few weeks, Spanish government study indicates

From CNN’s Al Goodman
Just 5.2% of people in Spain have coronavirus antibodies — far from a so-called herd immunity level, a government study found. In a potentially worrying development, the study also indicated that people’s immunity to coronavirus wanes after just a few weeks.

The third and final phase of a large study across Spain found that 5% of participants had antibodies to coronavirus after the first phase, 5.2% after the second phase and again 5.2% after the third phase. Spain’s study also found that 7% of participants who had antibodies in the first phase no longer showed them by the second phase, and that about 14% who had them in the first phase had lost them by the third phase, although this final figure requires more study, the Health Ministry said in a statement Monday.

This means that any perceived immunity “can be incomplete, transitory and then disappear,” Dr. Raquel Yotti, head of the Carlos III Health Institute, a key government agency leading the study, said in a news conference on Monday.

More on the study: Spain’s study from April to June involved more than 61,000 participants – which the European Center for Disease Prevention and Control told CNN appears to be the largest to date in Europe. The study “reflects the difficulty of obtaining herd immunity in the short term,” the Health Ministry statement said. The medical journal The Lancet on Monday published the peer-reviewed first phase of Spain’s study, which was completed in early May. And in a commentary companion piece, two virologists in Geneva said that herd immunity is “unachievable.” Spain’s study also found that 10% of health care workers had antibody prevalence and 7.7% of senior care facility workers had antibodies, higher than the national average, the Health Ministry statement said.

Remember: Herd immunity is achieved when enough of a population has become infected with a virus or bacteria – or vaccinated against it – to stop its circulation. Yotti urged the population, including people who have had Covid-19, to remain cautious and wear masks, maintain social distancing and use hand hygiene.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Kwibus schreef:
Laatste ontwikkelingen uit Spanje wijzen zelfs op een mogelijke tegendeel

Dat is ook uit een Nederlands onderzoek naar voren gekomen. Maar er is ook iets als een t-cel, die een "geheugenfunctie" heeft. Dan wordt het virus (sneller) herkend en zal het lichaam antistoffen aanmaken.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Limburger schreef:
Britse epidemioloog: ‘Lijkt erop dat coronavirus al jaren sluimert en niet in China ontstond’

Het nieuwe coronavirus zou al veel langer kunnen bestaan dan we denken. Dat zegt epidemioloog Tom Jefferson van de universiteit van Oxford in de Britse krant The Telegraph. De wetenschapper gelooft dat het net als veel andere virussen al in sluimertoestand over de hele wereld verspreid geweest kan zijn, wachtend op de ideale omstandigheden om uit te breken.

Volgens Jefferson – die verbonden is aan het Centre for Evidence-Based Medicine (CEBM) van de universiteit van Oxford – zijn er steeds meer aanwijzingen dat het virus ook al elders aanwezig was, vóór de uitbraak in China.

Afvalwater
Vorige week maakten Spaanse virologen bekend dat ze sporen van de ziekteverwekker hadden gevonden in stalen van afvalwater die ze in maart 2019 verzamelden, negen maanden voor het coronavirus voor het eerst opdook. Wetenschappers in Brazilië vonden sporen in november en Italiaanse onderzoekers midden december, in rioolstalen uit Milaan en Turijn. ,,Ik denk dat het virus al over de hele wereld verspreid was voor het uitbrak”, aldus Jefferson. ,,Het gaat vermoedelijk om een sluimerend virus dat onder de juiste omstandigheden wakker is geworden.”

Begin februari was er een geval op de dunbevolkte Falklandeilanden in de zuidelijke Atlantische Oceaan. ,,Waar kan dat vandaan gekomen zijn”, vraagt Jefferson zich af in The Telegraph. ,,Er werd ook een geval ontdekt op een cruiseschip dat van de Verenigde Staten naar Argentinië voer. Alle passagiers werden vooraf getest en op dag 8 bleek er opeens een besmetting te zijn. Zat het in klaargemaakt voedsel dat ontdooid was, waardoor het virus geactiveerd werd?”

Spaanse Griep
Volgens de epidemioloog zou iets soortgelijks gebeurd zijn ten tijde van de Spaanse Griep. Zo stierf in 1918 ongeveer een derde van de bewoners van de westelijke Samoa-eilanden aan de ziekte, zonder dat ze enig contact hadden gehad met de buitenwereld. ,,De verklaring zou kunnen zijn dat deze virussen niet zomaar ontstaan of verdwijnen, maar dat ze altijd onder ons zijn en dat er iets is wat ze activeert. Misschien de mate waarin mensen dicht bij elkaar leven of omgevingsfactoren. Dat is dan ook wat we moeten onderzoeken. De ecologie van het virus. Wat het triggert en hoe het muteert.”

Onderzoeken waarom er zoveel uitbraken zijn bij vleesverwerkende bedrijven en voedingsfabrieken kan daar bijvoorbeeld zinvol bij zijn.

Jefferson vermoedt dat het nieuwe coronavirus doorgegeven wordt via riolen en gedeelde toiletten, en dus niet alleen via druppeltjes die ontstaan bij het spreken of hoesten. ,,Er zijn al aanwijzingen dat er op heel wat plaatsen hoge concentraties van het virus in de riolen zitten. En steeds meer bewijs dat het via de uitwerpselen overgedragen kan worden. Er is een hoge concentratie waar het rioolwater vier graden is, wat op een ideale omgeving kan wijzen. Dat is ook de temperatuur die je in heel wat vleesverwerkende bedrijven hebt.”

Het goede nieuws uit de theorie van Jefferson is dat een virus even plots weer kan verdwijnen als het verschijnt. Zoals het SARS-virus. ,,Waar ging SARS1 naartoe? Het verdween gewoon”, besluit de man.

=====
‘Corona-achtig virus werd al in 2013 naar Wuhan gestuurd’
Monsters van een virus die zeven jaar geleden naar het Wuhan Istitute of Virology werden gestuurd voor onderzoek, zouden sterk lijken op Covid-19. Dat bericht The Sunday Times op basis van een rapport over de oorsprong van de wereldwijde pandemie.

Wetenschappers stuurden al in 2013 monsters van uitwerpselen van vleermuizen vanuit een voormalige kopermijn in het zuidwesten van China naar het Wuhan Insitute of Virology, zo staat in The Sunday Times te lezen. Zes onderzoekers die er de ontlasting van vleermuizen onderzochten, hadden een ernstige longontsteking opgelopen. Drie van hen stierven, aldus de krant.

De meest waarschijnlijke oorzaak was een door een vleermuis overgedragen virus, zo schrijft The Sunday Times. De krant refereert aan een medicus wiens leidinggevende werkte op de intensieve zorg waar de mannen werden behandeld. Dezelfde mijn in de provincie Yunnan werd vervolgens bestudeerd door Shi Zhengli, een expert in SARS-achtige virussen aan het Wuhan Institute of Virology.

Shi, bijgenaamd ‘de vleermuisvrouw’ door haar expedities in grotten, zei in februari dat Covid-19 maar liefst 96,2 procent lijkt op een monster van het virus RaTG13 dat in 2013 in Yunnan werd onderzocht. The Sunday Times meldt tot slot dat RaTG13 ‘bijna zeker het virus is dat in de verlaten mijn werd gevonden’.

De directeur van het Wuhan Institute of Virology zei in mei nog dat er geen staal van het RaTG13-virus in het laboratorium was. Het was bijgevolg onmogelijk dat het virus buiten het lab verspreid werd, zo concludeerde de directeur.
  Bericht 
Story
Master
 
Code black in Yexas

Keith Boykin
@keithboykin Jul 6, 2020
Texas Doctor: I got 10 calls yesterday for young people who will die if they don’t get ICU support, but I only have three beds left.

?s=19
  Bericht 
Kwibus
Master
Voor wie zijn mening over corona wil laten horen:

Nogmaals heel veel dank dat u heeft meegedaan aan ons onderzoek over de gevolgen van het coronavirus. Dankzij uw antwoorden wordt het onderzoek van de Vrije Universiteit en Kieskompas beter.

We willen dat zo veel mogelijk verschillende meningen gehoord worden. Daarom willen we u vragen onderstaande link te sturen aan familieleden, vrienden, kennissen, collega's of klasgenoten. Zij kunnen dan ook meedoen aan het onderzoek.

https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form ... S0CwUr1nZr
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Kwibus schreef:
Voor wie zijn mening over corona wil laten horen:

Wat heeft de politieke partij hiermee te maken. #Afgehaakt.
  Bericht 
Kwibus
Master
De enquête heeft helemaal niets met politiek te maken. Ze gebruiken alleen de technieken van Kieskompas om een wetenschappelijk verantwoorde enquête af te nemen. #überhauptwelgeprobeerd? #voorbarigeconclusie!

Iedereen die een stevige (afwijkende) mening heeft, dit is je kans. Laat je horen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
De enquête heeft helemaal niets met politiek te maken.

Citaat:
Op welke politieke partij heeft u op 15 maart 2017 bij de Tweede Kamerverkiezingen gestemd?


Citaat:
Waar bent u zelf geboren?


Waar is uw vader geboren? (of ene ouder)


Waar is uw moeder geboren? (of andere ouder)


Knettergek... Ook afgehaakt.

Laat je horen is ouderwets op straat of op een veld. Niet dit.
  Bericht 
Kwibus
Master
Je zou 'm ook gewoon af kunnen maken en zien dat het daar verder helemaal niet over gaat. Of je gaat op de Dam staan schreeuwen, kan ook.
  Bericht 
zadkine
Master
Dave schreef:
Op welke politieke partij heeft u op 15 maart 2017 bij de Tweede Kamerverkiezingen gestemd?

Overige partijen , de partij heet dan : Vraag niet van belang.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Kwibus schreef:
Je zou 'm ook gewoon af kunnen maken en zien dat het daar verder helemaal niet over gaat. Of je gaat op de Dam staan schreeuwen, kan ook.

Dubieus. Ze vragen in het begin wel erg gedetailleerd naar wie je bent. Waarom vragen ze niet gewoon je bsn, dan kunnen ze ook de rest erbij zoeken.

Het is duidelijk dat ze willen onderzoeken hoe de Covid19 boodschap bij diverse groepen aankomt. En met de gevraagde info kunnen heel veel doorsnedes gemaakt worden. Er wordt geen input gevraagd om beleid bij te sturen.
  Bericht 
Story
Master
 
WNS2.0D schreef:
Dubieus. Ze vragen in het begin wel erg gedetailleerd naar wie je bent.

postcode kan je overslaan

WNS2.0D schreef:
Het is duidelijk dat ze willen onderzoeken hoe de Covid19 boodschap bij diverse groepen aankomt. En met de gevraagde info kunnen heel veel doorsnedes gemaakt worden.

Dat wordt ook gebruikte om de schattingen preciezer te maken. Stel dat er heel veel FdV'ers die survey invullen dan kan je de resultaten terugschalen naar een schatting voor echte mensen.
  Bericht 
viffer
Master
Feitelijk schreef:
WNS2.0D schreef:
Dubieus. Ze vragen in het begin wel erg gedetailleerd naar wie je bent.


postcode kan je overslaan


Je kunt alle vragen die je niet wilt beantwoorden overslaan, geeft wel een melding maar je kunt gewoon door.
 Pagina 40 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy