Pagina 38 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
hneel
Master
Dave schreef:
Is er nog een nieuw Volkskrantartikel?


Jazeker. 2 zelfs dit keer. 2 kanten van het verhaal, zegg maarr.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b2fe1da2/

Tja, al die jongeren die denken dat ze ontkwetsbaar zijn. Hebben die niet bijna allemaal nog ouders of grootouders die alleen al vanwege hun leeftijd in de risicocategorie zitten? Hoeveel moeite is het nou om op straat of in de supermarkt een beetje rekening met elkaar te houden?

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bd69315e/

Die Dylan heeft nog wel valide argumenten. Je kan het er mee eens zijn of niet. Maar die Johan heeft echt poep in zijn hoofd.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
hneel schreef:
Hoeveel moeite is het nou om op straat of in de supermarkt een beetje rekening met elkaar te houden?
Op straat is 1.5 m complete bullshit en half nederland heeft dat door.

hneel schreef:
Maar die Johan heeft echt poep in zijn hoofd.
vaccins met nanobots, dan ben je een grootgebruiker van alu folie :loco:
Heel jammer dat een protest voor valide redenen dat soort randfiguren aantrekt.
  Bericht 
viffer
Master
hneel schreef:
al die jongeren die denken dat ze ontkwetsbaar zijn.


Hier in het winkelcentrum zijn het vooral de ouderen die het niets lijkt te interesseren, ze staan gewoon midden in het pad met elkaar te keuvelen zodat je er niet voorbij kunt op anderhalve meter. Als je er iets van zegt is het allemaal zo erg niet en moet je je er niet mee bemoeien. Ik krijg dan altijd de neiging om daar op een centimeter of 30 al hoestend voorbij te lopen.
  Bericht 
Black98
Master
Bij BNR zaten net Maurice Hond en Ad Osterhaus in discussie.
Heerlijk hoe die Maurice hem om de oren slaat met feiten :thumb:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 29 juni 2020

Positief geteste personen 50.223 (+78)
Ziekenhuisopnames 11.874 (+3)
Overleden personen 6.107 (+2)
  Bericht 
Forza!
Master
 
nou nou wat een gevaarlijk virus zeg!

gaan we dit gezeik voortaan bij elk griepje krijgen?
  Bericht 
Kwibus
Master
Wat denk je zelf als je de griepgegevens erbij neemt? Dat dit virus nog steeds gelijkwaardig is aan "een griepje"?
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
shootme
Master
Kwibus schreef:
Wat denk je zelf als je de https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html erbij neemt? Dat dit virus nog steeds gelijkwaardig is aan "een griepje"?

volgens mij zijn ze gestopt met tellen van de gewone griepdoden en wordt alles nu op covid gegooid, of heb ik het mis?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Maserati Teun schreef:
Overleden personen 6.107 (+2)
Er gaan 400 mensen per dag dood in Nederland, we zitten nu op gemiddeld 2 covid doden per dag, dat is is dus een half procent van het totaal en de trend is nog steeds naar beneden. En dan gaat het ook nog om voornamelijk oude van dagen die het laatste zetje krijgen.

Ja corona is een ernstige ziekte maar dat is kanker ook. De kans dat je uiteindelijk aan kanker overlijdt is veel groter dan aan corona en vlak het keukentrapje ook niet uit. Toch zetten we de hele maatschappij op zijn kop voor corona :fp:


shootme schreef:
volgens mij zijn ze gestopt met tellen van de gewone griepdoden en wordt alles nu op covid gegooid, of heb ik het mis?
Het onderscheid tussen iemand die zo ernstig griep krijgt dat ie er aan overlijdt en corona, lijkt mij moeilijk te maken. Zou dus zomaar kunnen.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Die Covid doden, dat zijn mensen die doodgaan MET corona, niet perse AAN corona.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Nieuw griepvirus met ’pandemie-potentie’ ontdekt bij varkens China

Terwijl de wereld nog in de greep is van het coronavirus houden deskundigen een nieuw griepvirus nauwlettend in de gaten. Volgens wetenschappers is het nieuwe virus, dat is aangetroffen bij varkens in China, genetisch vergelijkbaar met de Mexicaanse griep. Het virus veroorzaakt onder andere ademhalingsproblemen en onderzoekers stellen dat, als het virus zich muteert en van persoon tot persoon verspreidt, het ’pandemie-potentie’ heeft.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat het virus genaamd G4 EA H1N1 niet alleen varkens, maar ook mensen kan besmetten. Dat meldt Mirror. Volgens wetenschappers heeft het virus ’alle essentiële kenmerken’ om tot een pandemie te leiden. „Ondanks het coronavirus moeten we potentieel gevaarlijke nieuwe virussen niet uit het oog verliezen”, aldus Prof Kin-Chow Chang.

Werknemers op varkensboerderijen hadden verhoogde waardes van het virus in hun bloed. De onderzoekers adviseren scherper toezicht op vooral mensen die in de varkensindustrie werken.

Geen immuniteit
Na de uitbraak van de Mexicaanse griep in 2009 wordt dat virus - genaamd A/H1N1pdm09 - gedekt door het jaarlijks griepvaccin. Immuniteit of vaccins tegen seizoensgriep beschermen mensen niet tegen het nieuwe G4-virus.
  Bericht 
Gerrit
Die hard
 
Maserati Teun schreef:
Immuniteit of vaccins tegen seizoensgriep beschermen mensen niet tegen het nieuwe G4-virus.


Is 4G nu ook al gevaarlijk? Steek die masten dan maar allemaal in de fik... O:)
  Bericht 
hneel
Master
WNS2.0D schreef:
Waarom snappen virologen niets van virologie.


Spijker op de kop! :)
  Bericht 
Kwibus
Master
Dikke Dakduif schreef:
de trend is nog steeds naar beneden.
Dankzij de maatregelen, niet ondanks.

Dikke Dakduif schreef:
Ja corona is een ernstige ziekte maar dat is ***r ook. De kans dat je uiteindelijk aan ***r overlijdt is veel groter dan aan corona en vlak het keukentrapje ook niet uit. Toch zetten we de hele maatschappij op zijn kop voor corona
Zonder die maatregelen was ons zorgsysteem onderuitgegaan. Iets wat Amerika op korte termijn te wachten staat als de trend daar zo blijft. Daarom wordt dit gedaan. Niet om het aantal doden te beperken.

WNS2.0D schreef:
Die Covid doden, dat zijn mensen die doodgaan MET corona, niet perse AAN corona.
Waarbij gesteld kan worden dat Corona wel de bepalende doodsoorzaak. Ik heb milde diabetes als gevolg van overgewicht. Daar word ik elke ochtend gewoon mee wakker. Als ik nu Covid zou krijgen en kom te overlijden, is dat toch echt dankzij de Covid, niet dankzij de diabetes.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Ok, het is bekend dat George Floyd ook corona had. Is hij dan toch niet door geweld om het leven gekomen?
Gewoon een actueel voorbeeldje.

Eigenlijk is corona nooit de doodsoorzaak. Het is een factor die bij een zwakke gezondheid een negatieve invloed kan hebben. Maar ook in de tijd voor corona stierven er mensen. Sterker nog, er sterven nu nog dagelijks mensen zonder corona. Het staat dus vast dat je ook aan iets anders dan corona dood kunt gaan, dus zeer waarschijnlijk ook als je corona hebt.
  Bericht 
hneel
Master
Als je zo redeneert is er ook nooit iemand door HIV/Aids gestorven.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 30 juni 2020

Positief geteste personen 50.273 (+57)
Ziekenhuisopnames 11.877 (+3)
Overleden personen 6.113 (+6)

Volgende melding zal op 07-07-2020 zijn. RIVM gaat over op wekelijkse rapportage.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Ik weet niet hoe de tellingen gaan, maar iemand die corona heeft en die wordt overreden door een tram mag toch hopelijk op de juiste hoop terecht komen (verkeersslachtoffer ipv covid-19)..?
Zo lijkt het me ook best tot op zekere hoogte te bepalen of iemand "aan" covid-19 overlijdt of niet.
Als je een longontsteking krijgt als "complicatie" bij je covid-19 en daaraan overlijdt: ja.
Als je een bloedvergiftiging krijgt als complicatie bij je heupoperatie naast je covid-19 en daaraan overlijdt: nee.

Geen idee eigenlijk hoe dat bepaald wordt.
  Bericht 
Kwibus
Master
Maar George Floyd wordt niet geteld als coronadode. Net zoals je in Nederland ook niet als coronadode wordt geteld als je - met corona - omkomt bijvoorbeeld tijdens een verkeersongeval. Dat er misschien wat griepdoden op corona zijn gegooid, of andersom, doet niets aan aan het feit dat veel mensen met een zwakke gezondheid zijn overleden zodra ze corona kregen. Dan is corona nog steeds de reden van het overlijden. Als je k@nker hebt, een longontsteking krijgt, en dan sterft, dan is je doodsoorzaak longontsteking, niet k@nker. Zou je dat niet doen, dan zou iedereen overlijden aan dezelfde aandoening, namelijk hartstilstand.

Tijdens de door zovelen aangehaalde griep doen we hetzelfde. Daar vallen veel mensen met een zwakke gezondheid of onderliggende klachten om en dat wordt dan ook als griepdode geregistreerd. Dan zeggen we toch ook niet dat ze met griep zijn overleden, maar aan.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Zonder die maatregelen was ons zorgsysteem onderuitgegaan.
Je hebt het over weken geleden. De gebeurtenissen in Brabant, na het bijna misdadige geblunder van het OMT, rechtvaardigden de maatregelen die toen genomen zijn, ook al was het eigenlijk mosterd na de maaltijd. Met de kennis van nu kunnen we volstaan met een klein setje beperkingen maar dan moet van Dissel zijn kop uit zijn aars halen en de het kabinet de ballen hebben om de belangen van Nederland voorop te stellen ipv gezichtsverlies vermijden.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Kwibus schreef:
Dan is corona nog steeds de reden van het overlijden. Als je k@nker hebt, een longontsteking krijgt, en dan sterft, dan is je doodsoorzaak longontsteking, niet k@nker. Zou je dat niet doen, dan zou iedereen overlijden aan dezelfde aandoening, namelijk hartstilstand.

Lees je zin nog eens na, je spreekt jezelf namelijk gigantisch tegen. Jij beweert namelijk dat je niet aan kanker dood kunt gaan maar wel aan corona.

Sander schreef:
Zo lijkt het me ook best tot op zekere hoogte te bepalen of iemand "aan" covid-19 overlijdt of niet.

Ik denk dat het best lastig is juist te classificeren. Wat doe je met een patient die dankzij corona 3 dagen eerder gegaan is? M.i. is die niet aan corona overleden. Maar iemand die een maand eerder gegaan is? Of een jaar. Waar ligt de grens? Iemand die zwak is en een keer iets verkeerds eet kan daardoor ook zijn laatste zetje krijgen.
Maar neem iemand die kanker heeft en een half jaar geleden opgegeven is. Hij krijgt een longontsteking, valt een buil, snijdt zich nog even in zijn vinger, kijkt porno en blijkt corona te hebben. Waaraan is hij dan dood gegaan?
  Bericht 
Sander
Medewerker
WNS2.0D schreef:
Ik denk dat het best lastig is juist te classificeren. Wat doe je met een patient die dankzij corona 3 dagen eerder gegaan is?

Ik denk dat die nu meetelt in de corona statistieken ja.
Juist omdat zo'n grens trekken ingewikkeld is denk ik dat ze iedereen meenemen die zonder covid nog hadden geleefd. Daarom ook steeds die term onderliggend lijden.
Super irritant trouwens die term want ik wil juist graag weten WAT voor onderliggend lijden. Het is nu gelukkig niet meer zo relevant, maar ik vond het heel lastig inschatten hoe ver wij moesten gaan in het voorkomen dat mijn vrouw het zou krijgen.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dikke Dakduif schreef:
Je hebt het over weken geleden. De gebeurtenissen in Brabant, na het bijna misdadige geblunder van het OMT, rechtvaardigden de maatregelen die toen genomen zijn, ook al was het eigenlijk mosterd na de maaltijd. Met de kennis van nu kunnen we volstaan met een klein setje beperkingen maar dan moet van Dissel zijn kop uit zijn aars halen en de het kabinet de ballen hebben om de belangen van Nederland voorop te stellen ipv gezichtsverlies vermijden.
Ik denk dat een kleiner setje van maatregelen niet had geholpen. Ook niet met de kennis van nu. Als er toen niet zo drastisch was ingegrepen was de besmettingsgraad zo hoog opgelopen dat de gezondheidszorg onderuit was gegaan en dan waren er hele andere situaties en discussies ontstaan. Ik verwacht dat we over een aantal weken in Amerika gaan zien hoe dat eruit had gezien. Daar escaleert het nu gierend de klauwen uit. Niet dat Amerika helemaal met Nederland kan worden vergeleken, maar toch.

WNS2.0D schreef:
Jij beweert namelijk dat je niet aan ***r dood kunt gaan maar wel aan corona.
Dat zeg ik niet. Hoe je dat uit mijn zin kunt lezen snap ik niet?
  Bericht 
Scaniafan
Master
Ik denk dat [~Feitelijk] met de data, van de eerste besmetting in NL tot het moment dat de strengere maatregelen genomen werden, kan extrapoleren wanneer het punt bereikt zou zijn waarop er te weinig IC / zorgcapaciteit zou zijn, en hoe lang het geduurd zou hebben tot iedereen besmet was geweest als er niets was gedaan?

Bedoel, iedereen twijfelt aan de analyses van het RIVM, maar wie twijfelt er nou aan de analyses van Feitelijk?
  Bericht 
Kwibus
Master
Alle mensen die dachten dat ze tot Feitelijks groepje behoorden van mensen die niet dood zouden gaan, maar dat toch deden?
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Bedankt voor de updates [~Maserati Teun] . Je updates waren een lichtpunt.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Het wordt nu per week inderdaad. RIVM vind het te vermoeiend om per dag te blijven rapporteren.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Cijfers lenen zich denk ik ook beter om per week te analyseren. Aantallen zijn per dag te klein om iets zinnigs over te zeggen en de invloed van onregelmatig doorgeven is te groot.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Dion schreef:
Bedankt voor de updates [~Maserati Teun] . Je updates waren een lichtpunt.

:thumb: :thumb: Bedankt. :thumb: :thumb:
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Ik denk dat een kleiner setje van maatregelen niet had geholpen. Ook niet met de kennis van nu. Als er toen niet zo drastisch was ingegrepen was de besmettingsgraad zo hoog opgelopen dat de gezondheidszorg onderuit was gegaan en dan waren er hele andere situaties en discussies ontstaan.
Ik zeg nergens dat er in maart minder maatregelen getroffen hadden moeten worden. Ik heb het over wat er nu zou kunnen met de kennis van nu.


WNS2.0D schreef:
Cijfers lenen zich denk ik ook beter om per week te analyseren. Aantallen zijn per dag te klein om iets zinnigs over te zeggen en de invloed van onregelmatig doorgeven is te groot.
Gisteren 0 vandaag 6, met dat soort outliers is een week idd een veel betere periode.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dikke Dakduif schreef:
Ik heb het over wat er nu zou kunnen met de kennis van nu.
Ah, my bad, excuus. Ik denk dat de anderhalve meter in de open lucht niet zo zinvol is. En verspreiding via oppervlaktes lijkt ook helemaal niet zo'n ding te zijn, dus dat hysterische gedesinfecteer en sprayen en handschoentjes mag ook wel achterwege blijven. Tenzij iemand de stang van het winkelwagentje onder staat te niezen en hoesten. Dagelijkse kost natuurlijk :lol: En mondkapjes etc. slaan nergens op, alleen maar schijnveiligheid :|
  Bericht 
shootme
Master
ben benieuwd wat de fobie voor bacteriën en bacillen op de lange termijn doet met onze gezondheid.
Steeds dat ontsmetten van handen kan ook niet gezond zijn.
Mijn broertje zegt wel eens "eigenlijk zouden we regelmatig een lantaarnpaal moeten likken"

https://www.trouw.nl/nieuws/we-zijn-sch ... gle.com%2F

Astma en allergieën rukken op, terwijl we schoner zijn dan ooit. Te schoon, misschien.
Malou van Hintum29 september 2018, 14:06

In westerse landen heeft ongeveer een kwart van de mensen allergieën, en in Nederland lijdt ongeveer een op de tien schoolgaande kinderen aan astma. Allergieën en astma zijn in Nederland tussen 1970 en 2000 verdubbeld en niet meer afgenomen. Hoe kan dat? We worden toch steeds schoner op onszelf?

Dat is precies het probleem, denken aanhangers van de ‘hygiëne-hypothese’. We worden vaker ziek omdat we ­fanatiek bezig zijn onze omgeving zo goed mogelijk bacterie-arm te houden. Denk aan de antibacteriële handzeep op de wastafel. Aan de vaatwasser waarin de vaat zo heet wordt gewassen, dat bestek en borden er bijna steriel uitkomen. Aan ‘schone doekjes’ die moeten voorkomen dat er ook maar iets vuils aan onze handpalmen blijft plakken.
Kraamvrouwen

De focus op schoon-schoner-schoonst is de uitkomst van een ontwikkeling die begon in de tweede helft van de negentiende eeuw. Toen ontdekte arts Ignaz Semmelweis dat een op de drie kraamvrouwen overleed doordat dokters hun handen niet wasten tussen het ontleden van lijken en het onderzoeken van pas bevallen vrouwen (een inzicht dat, overigens, decennialang werd weggehoond). In die periode werden ook de eerste vaccins tegen dodelijke infectieziekten uitgevonden.

Bacteriën bleken de boosdoeners en daarmee ziekteverwekkers die bestreden moesten worden. Dat imago hebben ze nog steeds. Ten onrechte, zegt immunoloog Hermelijn Smits van Leiden UMC. “Je moet onderscheid maken tussen infecties waar je doodziek van kunt worden, en bacteriën die je voor een goede gezondheid juist nodig hebt. Dat gebeurt nu vaak niet, omdat bacteriën in de gezondheidszorg een belangrijke bron zijn van complicaties en ­overlijden. Maar in het ziekenhuis ­liggen zieke mensen met een verzwakt afweersysteem. De maatregelen die daar nodig zijn, hoef je niet te kopiëren naar de huiselijke setting van gezonde mensen.”
Lichaamsvreemd

Als gezonde mensen gezond willen blijven, hebben ze juist contact nodig met allerlei verschillende soorten microben, zegt Smits: “Als we voldoende signalen krijgen van micro-organismen om ons heen, wordt ons afweersysteem opgevoed. Daardoor kan het een beter onderscheid maken tussen signalen die lichaamseigen en lichaamsvreemd zijn, en tussen signalen die onschuldig of juist gevaarlijk zijn. Die allemaal goed uit elkaar houden, gaat weleens mis.”

Een weinig divers ‘microbioom’ – waarmee de verzameling wordt aangeduid van alle micro-organismen die ­leven op de huid, in de neus, mond en vagina, en vooral in de darmen – kan leiden tot een minder goede werking van het afweersysteem. Als gevolg daarvan gaat het overreageren op stoffen die onschuldig zijn, zoals allergenen, en op lichaamseigen stoffen, waardoor ­auto-immuunziekten ontstaan.

Andersom geldt dat hoe diverser het microbioom is, hoe stabieler en veerkrachtiger het is, hoe beter het immuunsysteem werkt, en hoe kleiner de kans is op allergieën, astma en auto-­immuunziekten zoals MS, reuma, de ziekte van Crohn en type 1 diabetes. Kortom: hoe meer verschillende microben je hebt, hoe beter.
Vaatwasser

Maar in onze gedesinfecteerde samenleving gaan we microben juist uit de weg. Zo steken we onze handen vaak niet meer in vies afwaswater, en krijgen we dus ook niet de achtergebleven ­microben binnen die de afwaskwast in leven laat, maar die in de vaatwasser ­effectief worden gedood. Tegelijkertijd neemt het aantal kinderen en volwassenen met allergieën en astma alleen maar toe, en dat geldt ook voor verscheidene auto-immuunziekten.

Omdat hier sprake is van een correlatie en daarmee nog niet van een oorzakelijk verband, zeggen critici dat er ook iets anders aan de hand kan zijn. We gaan sneller naar de dokter als we klachten hebben, en die dokter stelt betere diagnoses. En dat boerenkinderen minder allergieën hebben dan hun stadse leeftijdgenoten, zou ook kunnen komen omdat boeren die wel allergisch zijn, geen boerenbedrijf meer willen hebben.

Intussen laat vergelijkend onderzoek tussen mensen in westerse landen en ontwikkelingslanden zien dat bij de laatste groep allergieën en astma nauwelijks voorkomen. “Hoe meer mensen leven volgens het model van de oude ­jager-verzamelaars, hoe kleiner de kans op aandoeningen als allergie en astma”, zegt arts-microbioloog Dries Budding, verbonden aan Amsterdam UMC.

Budding wil ons niet terugschieten naar de steentijd, maar we doen er wel goed aan het beste van twee werelden combineren: laat je (kinderen) vaccineren tegen infectieziekten die kunnen leiden tot invaliditeit en de dood; slik zo min mogelijk antibiotica, en als het toch moet, dan alleen specifieke antibiotica die toegesneden is op jouw ziekte; en zorg dat je in aanraking komt met veel verschillende microben.
Hap poep

Dat laatste begint al bij de geboorte. Baby’s die door het geboortekanaal gaan, slikken tijdens de passage urogenitaal, darm- en huidmicrobioom van hun moeder door. “Een hap poep is heel goed voor de biodiversiteit van hun ­microbioom”, zegt Budding. “In ziekenhuizen verloopt een bevalling vaak ­behoorlijk steriel, waardoor een kind mogelijk helemaal niet goed wordt blootgesteld aan de bacteriën van de moeder. Terwijl een kind die bacteriën nodig heeft om gezonde darmmicrobiota op te bouwen.”

De eerste twee jaar na de geboorte zijn cruciaal om een goed werkend ­immuunsysteem te ontwikkelen. Een baby heeft er dan ook extra veel baat bij om met veel verschillende micro-organismen in aanraking te komen.

Is de baby de jongste in een gezin van vier? Wat een bofkont! De kans op allergieën neemt namelijk af bij een kind later geboren is en waarmee de broertjes en zusjes rondsjouwen (oplossing in deze tijd van kleine gezinnen: breng je kind naar het kinderdagverblijf). Kinderen van kleinschalige boerenbedrijven waarin de ouders samen aan het werk zijn, hebben minder allergieën als ze in de buggy worden meegenomen tijdens, bijvoorbeeld, het uitmesten van de stal (oplossing in deze tijd van industriële landbouw: begin je eigen moestuin, desnoods op je balkon, met je baby in een wipstoeltje erbij.)

Ook oudere kinderen en volwassenen doen er goed aan hun microbioom regelmatig een boost te geven door met zoveel mogelijk andere mensen, dieren en planten in aanraking te komen. Wroet in de grond, knuffel je hond, ­omhels vrienden en vreemden, want dat is gezond.

“Hoe meer wisselende contacten, hoe beter”, lacht de Leidse immunoloog Smits. Zelf onderzoekt ze met het ­internationaal consortium A World Without Astma bij 2700 peuters of het drinken van zo min mogelijk bewerkte ‘boerderijmelk’ astma kan voorkomen. Er zijn aanwijzingen dat het drinken van rauwe melk goed is voor het afweersysteem van kinderen omdat het stoffen bevat die in gepasteuriseerde melk ontbreken.
Drie jaar

Microbioloog Budding begint ­binnenkort een studie naar de manier waarop kinderen in hun eerste levensjaren aan hun bacteriën komen. Gezinnen worden gevolgd vanaf het moment dat de foetus ongeveer twintig weken oud is totdat het kind drie jaar is. Op ­gezette tijdstippen wordt het microbioom van het kind, de moeder en andere gezinsleden in kaart gebracht, zodat precies kan worden vastgesteld hoe kinderen aan hun microbiota komen en wie daar allemaal aan bijdragen.

Waar ligt de grens tussen gezond vies en ongezond vies? Budding weet het niet precies, maar: “Overdrijf niet. Er zijn panische ouders die continu ­alles om het kind heen steriliseren. Ze koken flesjes uit in plaats van ze ­gewoon af te wassen. Als een kind een bemodderde vinger in zijn mond steekt, gaan ze die mond meteen uitspoelen. Mensen zijn zo bang voor het milieu waarin ze leven! Maar je kunt gewoon een hond aaien en daarna eten klaarmaken. Er is veel te veel angst. Laat het los.”
  Bericht 
Kwibus
Master
Met die panische angst voor bacillen, vies en vuil wordt je afweersysteem er niet beter op nee. Panische reacties als ik een op de grond gevallen boterham gewoon opeet, of mijn kinderen dat laat doen. Moeders die me staan aan te kijken alsof ik een kinderverkrachter ben of zo ben :loco:
  Bericht 
GerbiE
Master
Wie een half jaar geleden op straat met handschoentjes en mondkapje rondliep en 10x per dag de handen desinfecteerde kwam in aanmerking voor een behandeling wegens smetvrees - moet je nu kijken :loco:
  Bericht 
Kwibus
Master
In je eentje 's avonds buiten fietsen met zo'n chirurgisch mondmaskertje voor. Ik lig elke keer weer in een deuk.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Kwibus schreef:
Met die panische angst voor bacillen, vies en vuil wordt je afweersysteem er niet beter op nee.

Als ik terugkijk naar mijn kindertijd, dan gingen we eens per week in een teil. Mijn jongere zuster eerst en daarna de mannen beginnend met de jongste. We speelden buiten en deden aan slootje springen. Uiteraard werd je daar nat en vies van. Wij hadden geen centrale verwarming. Dus 's winters vroor het ook in de slaapkamers. De slaapkamer onder de nok van het huis had kieren en je keek door die kieren naar buiten. Wel altijd frisse lucht op de slaapkamer. Je hoorde niemand over de een of andere allergie.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Kwibus schreef:
Moeders die me staan aan te kijken alsof ik een kinderverkrachter ben of zo ben :loco:

Zolang ze je niet uitmaken voor racist is er niks aan de hand :[
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Volgens mij is het toch wel vrij duidelijk dat veel handenwassen etc niet bijdraagt aan de weerstand en dat de gezondste kinderen de kinderen zijn die veel buitenspelen en weinig handen wassen. (maar mogelijk is er ook een beetje kip-ei)

Kwibus schreef:
Moeders die me staan aan te kijken alsof ik een kinderverkrachter ben of zo ben

Die meisjes weten blijkbaar nog hoe ze moeder geworden zijn.
  Bericht 
basjuh1981
Master
:lol:
  Bericht 
Ducantoni
Master
shootme schreef:
Steeds dat ontsmetten van handen kan ook niet gezond zijn.

Dat was ik al van mening bij deze uitzending:

Youtube video

Vanaf 16:32"

Wroet in de grond, knuffel je hond, ­omhels vrienden en vreemden, want dat is gezond.

Daarom blijft het bijzonder dat sommige mensen hun huisdier wegdoen, omdat het kind last van allergie heeft.
Een nogal doorzichtig excuus, in de meeste gevallen.
  Bericht 
Forza!
Master
 
  Bericht 
Dave
Webspecialist
NPO1 maar eens aangeslingerd... Spinnenwebben en stof moesten eerst weggehaald worden..

Koffietje erbij
  Bericht 
viffer
Master
Forza! schreef:
Persconferentie RIVM


Op facebook?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dave schreef:
Koffietje erbij

Kolere wat een zit..

En mensen doen dit vrijwillig dagelijks?
  Bericht 
KanarieVW
Master
shootme schreef:
volgens mij zijn ze gestopt met tellen van de gewone griepdoden en wordt alles nu op covid gegooid, of heb ik het mis?


Dat klopt. We weten ongeveer hoeveel griepslachtoffers er vallen per jaar. Haal die eens van de C19 cijfers af. En weg is de pandemie, blijft NIETS van over. De huidige cijfers over C19 slaan helemaal nergens op.
  Bericht 
Kwibus
Master
KanarieVW schreef:
De huidige cijfers over C19 slaan helemaal nergens op.
Als er nu ook nog steeds een griepepidemie zou zijn wel. Maar griep heerst al een tijdje niet meer. Covid wel.
  Bericht 
viffer
Master
Kwibus schreef:
Maar griep heerst al een tijdje niet meer. Covid wel.


Wat is de oversterfte momenteel dan?
  Bericht 
Kwibus
Master
Dat staat netjes hier. Op dit moment normale sterfte:

In de week van 11 juni tot en met 17 juni 2020 was de totale sterfte in Nederland niet verhoogd (sterfte binnen 2 weken gerapporteerd - rondom 97% gerapporteerd). In totaal zijn 2.698 sterfgevallen gemeld, gewoonlijk verwachten we in deze tijd van het jaar tussen de 2.456 en 2.762 sterfgevallen. De gemelde sterfte aan laboratoriumbevestigde COVID-19 was in diezelfde week 25. De sterfte was wel licht verhoogd in de gecombineerde regio Utrecht/Noord-Holland/Zuid-Holland.

Wat dat te maken heeft met de sterfte aan griep vs Covid ontgaat me. Temeer daar griep over het algemeen niet gepaard gaat met dezelfde verschijnselen, ziekenhuis- en IC-opnames zoals we die nu met Covid zien. Er zullen tijdens de griepperiode vast wat griepdoden onder Covid zijn geschoven, en vice versa. Maar dat de hele Covid pandemie er eigenlijk niet is als je de griep eraf haalt, nee, dat zie ik niet.
 Pagina 38 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy