Pagina 41 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
viffer schreef:
Je kunt alle vragen die je niet wilt beantwoorden overslaan,

klopt, dat heet tabblad sluiten, werkt prima
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 1 t/m 7 juli 2020

Positief geteste personen 50.694 (+432)
Ziekenhuisopnames 11.886 (+9)
Overleden personen 6.132 (+19)
  Bericht 
Joël D.
Master
Protest.

Deel dan de getallen door 7 per dag. Dit kan natuurlijk niet. :|
  Bericht 
Story
Master
 
haha, Mijn scriptje doet het wel gewoon:

  Bericht 
WNS2.0D
Master
Joël D. schreef:
Protest.

Deel dan de getallen door 7 per dag. Dit kan natuurlijk niet. :|

ssssttttt we moeten een beetje terug in ons hok. Als we niet voorzichtig blijven komt die tweede golf er echt aan... sterker nog... het lijkt erop dat.... brrrrrrrrrrrr eng allemaal. 1,5 meter aanhouden en in onze elleboog blaffen!
  Bericht 
Kwibus
Master
Gelukkig meldt de rest van de wereld overal afnames, worden er steeds meer beperkingen opgeheven en lijkt de pandemie inmiddels zo goed als over. Oh, wacht...
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Grafiek even vernieuwd. Meldingen zijn per week tot en met de dinsdagen.
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
Die 2D is duidelijker.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
DDS schreef:
Hèhè, RIVM geeft schoorvoetend toe: ‘blootstelling aerosolen kan’

Wat hier en bij GeenStijl in februari al werd aangestipt, en waar toen al voldoende reden voor was om er in ieder geval rekening mee te houden, wordt nu door het RIVM ook schoorvoetend toegegeven: het coronavirus kan mensen via aerosolen besmetten. Is dat even een verrassing!



Nou, ‘geweldig’ of niet? Fijn dat het hoge woord eruit is gekomen, maar het is nog steeds een holle overwinning. ‘Ja, het kán wel, maar grote druppels zijn nog steeds het meest gevaarlijk. Dat hebben we trouwens niet onderzocht maar anders merkt iedereen dat we uit onze nek hebben zitten lullen.’ Dat is wat het RIVM hier eigenlijk zegt.

Maar het RIVM zegt ook dat niet-medische mondkapjes eigenlijk zinloos zijn (ondanks dat die de grote druppeltjes sowieso tegenhouden maar de aerosolen wél door kunnen laten). De medische mondkapjes houden zowel de grote als de kleine druppeltjes tegen, maar werden alsnog niet, nauwelijks of te laat aan het zorgpersoneel verstrekt, want dat was allemaal niet nodig.

Het RIVM zit gewoon volledig in damage control. Ik heb ze nog geen enkele keer toe zien geven dat ze het fout hadden, terwijl dat overduidelijk wel vaak het geval is geweest. Nee, beleid blijft grotendeels ongewijzigd, hoe onlogisch dit in de praktijk ook is. Het RIVM blijft doodleuk vasthouden aan maatregelen die ‘nou eenmaal zo zijn afgesproken’, in plaats van eens kritisch te kijken naar welke maatregelen nou geschrapt kunnen worden, welke moeten blijven en vooral waarom dat zo is.

Dit is ook echt niet veel langer vol te houden. Op een gegeven moment liggen de feiten open en bloot op tafel. Ook feiten die in het begin van 2020 gewoon genegeerd werden. En dan komt er waarschijnlijk iets van een soortgelijke conclusie: de anderhalve meter-maatregel was alleen noodzakelijk voor mensen die binnenskamers geen mondkapjes droegen.

Zul je zien dat als dit breed erkend dreigt te worden, ze het gooien op ‘met de kennis van nu’ en ‘er waren veel onzekerheden’. Maar het feit blijft dat ze alles wat niet met 100 procent zekerheid als waarheid kon worden beschouwd, compleet links lieten liggen. Als een brandweer die wel rook constateert maar geen brand ziet, dus is er vooralsnog geen risico op brand…


Het heeft even geduurd, maar er is kennelijk een lampje gevonden bij het RIVM.
  Bericht 
Speedy J
Master
Daarbij is de conclusie onjuist omdat het niet zozeer gaat om “niet geventileerde ruimtes” maar om “ niet goed geventileerde ruimtes”.

Kan wel muggenziften zijn maar het is aldoor halfslachtig gelul vanuit het RIVM.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
NOS schreef:
RIVM-site Infectieradar pas na zomer weer operationeel

De site Infectieradar, waarmee het RIVM nieuwe uitbraken van het coronavirus in kaart wilde brengen, blijft voorlopig uit de lucht. Het RIVM verwacht de site op zijn vroegst in september weer operationeel te hebben.

Een maand geleden meldde de NOS dat Infectieradar een beveiligingslek bevatte, waardoor de ingevulde formulieren van andere gebruikers konden worden ingezien. Het RIVM haalde de site toen in allerijl offline.

Deelnemers aan Infectieradar gaven één keer per week aan of ze coronaklachten hadden. Bij aanmelding gaven ze bovendien informatie over hun persoonlijke en medische situatie.

Reclame
Eerder maakte RIVM-baas Jaap van Dissel nog veel reclame voor de website. Hoe meer mensen zich zouden aanmelden, hoe beter, zei hij begin vorige maand in de Tweede Kamer.

Dat het onderzoek nu helemaal stilligt is echter geen probleem, denkt het RIVM. Volgens het instituut zijn er genoeg instrumenten om nieuwe besmettingen in kaart te brengen. Gehoopt wordt wel dat de site in september weer in de lucht is, als de verkoudheidsvirussen de kop weer opsteken.

Destijds deden zo'n 60.000 Nederlanders mee aan Infectieradar. Er zijn geen aanwijzingen dat hun persoonlijke gegevens door kwaadwillenden zijn ingezien, stelt het RIVM.

Ruzie over oorzaak
Het RIVM werkt niet meer samen met het softwarebedrijf dat de vragenlijsten leverde, het Wassenaarse bedrijf Formdesk. "Sowieso ging het daarbij om een tijdelijke samenwerking", zegt een woordvoerder van het RIVM. De website wordt nu van de grond af aan opnieuw opgebouwd.

Formdesk en het RIVM hebben ruzie gehad over de oorzaak van het probleem. Volgens het RIVM en minister De Jonge was dat al bekend, maar loste Formdesk het om onduidelijke redenen niet op. Formdesk spreekt dat tegen.


Wat een prutsers.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Speedy J schreef:
halfslachtig gelul vanuit het RIVM

sowieso.

Covid19 patiënten niezen niet, die hoesten. Ik vind dat ze voor de rechter gedaagd moeten worden wegens verspreiden van ontzettend foutieve informatie, dit hersenloze gezwam kost mensenlevens.


Bijlagen :


  Bericht 
Sander
Medewerker
Dave schreef:
Covid19 patiënten niezen niet, die hoesten.

Nouuuuu ik nies ook wel eens. Zomaar.. Of omdat er een vuiltje in mijn neus gekomen is.
Dat kan een covidlijer natuurlijk ook doen en dan wordt het wel een bende.
  Bericht 
Fopspee(n)
Master
Ik dacht dat de angst nu toch wel eens afgenomen zou zijn.....maar men hoopt kennelijk nog steeds op rampspoed.
Laten we ook gaan testen op TBC, Borrelia, en weet ik niet hoeveel meer....ik denk dat de mensheid snel uit zal sterven....de eindtijd heeft zich aangediend. Een ieder die dacht een veilig huisje boompje beestje leven (incl. bypotheek) te kunnen leiden zal bedrogen uitkomen (ook Skoda, Peugeot en Renault rijders zullen de dans niet ontspringen....helppp, we gaan allemaal dood
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Sander schreef:
en dan wordt het wel

Is dat bewezen dan? We lopen nou al maanden met dat virus te klootviolen maar nog steeds is niet duidelijk hoe het -exact- in zn werk gaat.

Waarom wordt er bij een test in het achterste van de keel gefrot met een wattenstok en niet simpelweg in de neus gepord?
  Bericht 
Sander
Medewerker
Fopspee(n) schreef:
helppp, we gaan allemaal dood

Ja, doe er maar lacherig over.
Er gaan steeds meer regio's (opnieuw) op slot. In de VS is het op sommige plekken al zo ver dat ze geen IC plekken meer hebben voor patiënten.
Het is hier onder controle, laten we dat zo houden.
Paniek is echt niet meer nodig, maar waakzaamheid wel degelijk.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Dave schreef:
Is dat bewezen dan?

Geen idee, het klinkt natuurlijk wel heel plausibel.
  Bericht 
wellproc
Master
Dave schreef:
Waarom wordt er bij een test in het achterste van de keel gefrot met een wattenstok en niet simpelweg in de neus gepord?

Test al gehad? Ik wel: inderdaad eerst achterin je strot en vervolgens komt er nog een wattenstaaf zo lang dat je denkt dat ze je hersenen gaan bemonsteren. En blijkbaar zag ik er niet zo snugger uit dus dat ding ging heel diep in mijn neus.
Nieuwe IQ-test volgt om te zien of het effect gehad heeft... :x
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Braziliaanse president Bolsonaro positief getest op coronavirus

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is positief getest op het coronavirus. De politicus, die afgelopen weekend symptomen ontwikkelde, maakte de uitslag van zijn coronatest dinsdag zelf bekend tijdens een televisie-interview.

De 65-jarige Bolsonaro werd in de nacht van maandag op dinsdag getest. Ook liet hij een scan van zijn longen maken. Hij vertelde eerder dat zijn longen "schoon" waren.

Bolsonaro zegt koorts te hebben, maar in goede gezondheid te verkeren. De president heeft tijdens het interview van dinsdag ook bekendgemaakt dat hij hydroxychloroquine inneemt, een antimalariamiddel waarvan nog niet duidelijk is wat voor effect het op COVID-19 heeft.

De Braziliaan beweerde eerder dat hij de symptomen van "een klein griepje" zou ervaren als hij besmet zou raken met het coronavirus.

Al ruim 65.000 coronadoden in Brazilië

Hij heeft de pandemie lange tijd gebagatelliseerd. Hij ontkende de ernst van de uitbraak en beval pseudowetenschappelijke kuren aan. Hij vindt het daarnaast niet nodig dat Brazilianen afstand houden en mondkapjes dragen. Ook drong hij er meermaals op aan de economie in het land voortijdig te heropenen.

Brazilië is momenteel het op een na zwaarst getroffen land wereldwijd. In het Zuid-Amerikaanse land hebben meer dan 1,6 miljoen mensen het coronavirus opgelopen en zijn al meer dan 65.000 mensen overleden aan de gevolgen ervan. Alleen in de Verenigde Staten zijn meer besmettingen en doden geregistreerd.

Maandag kwamen er nog eens ruim twintigduizend besmettingen en ruim zeshonderd overlijdensgevallen bij in Brazilië.


Nou, is kijken wat er gebeurt.
  Bericht 
Fopspee(n)
Master
Ik doe er niet lacherig over maar angst is een slechte raadgever. Iedereen is bezorgd over Covid, maar vrijwel niemand kijkt op de verpakking wat hij/zij eigenlijk eet....E621, ook wel citroenzuur of ook wel mononatriumglutamat of gehydroliseerd eiwit genoemd (vetsin). Een van de grootste killers in je eten.....en t zit bijna overal in...je kan t zo gek niet bedenken....je weet wel, dat spul waardoor.je die hele.zak doritos in 1 x naar binnen werkt...grootste veroorzaker van metabool syndroom....en we gooien er ook nog ff een energydrankje achteraan...hoppakee. Dan roken....en al helemaal niets zeggen over de platinadeeltjes die je catalysator de lucht in gooit, die dezelfde uitwerking in je longblaasjes hebben als asbest.....hebben we hier ook grafiekjes en cijfers over?.....
Het leven is niet zeker....we lopen allemaal de hele dag risico op van alles en nog wat.....denk zelf na hoe je het minste risico loopt maar laat je niet gek maken.
Oostenrijk zijn de maatregelen al 7 weken geleden opgeheven....nog.steeds geen toename van besmettingen of doden .....begin gewoon eens kritisch de berichtgeving te beoordelen en geloof al helemaal niet wat de MSM je voorschotelt
  Bericht 
Kwibus
Master
Fopspee(n) schreef:
E621, ook wel citroenzuur of ook wel mononatriumglutamat of gehydroliseerd eiwit genoemd (vetsin). Een van de grootste killers in je eten
Gelul van de bovenste plank (net zoals al dat gedoe rondom dat E-nummers onveilig zijn, want dat zijn ze niet). Weet je waar het allermeeste vetsin in voorkomt? In moedermelk. Nou jij weer.

Dat je niet panisch hoeft te doen omtrent corona ben ik absoluut met je eens, maar voorzichtigheid is zeker geboden. Is het niet voor jezelf, dan wel voor je medemens. Mensen die het gevaar of de impact van het virus bagatelliseren, daar heb ik wel moeite mee. Als de huidige trends doorzetten hou ik mijn hart vast voor hoe de wereld er na de zomervakantie uit ziet.
  Bericht 
zadkine
Master
Kwibus schreef:
Gelul van de bovenste plank


MSG , natuurlijke, wordt/werd oa gewonnen uit zeewier.
En verder wordt ik er al heel gauw flink misselijk van.

en verder gewoon:
https://www.gezondheidsnet.nl/allergie/ ... t-syndroom

Overigens ga ik ook niet zeggen dat gluten slecht voor je zijn.
Er zijn echter mensen die er heel erg ziek van worden.

Idem voor koemelk , kippe eiwitten etc.

Derhalve is het voor mijn van groot belang dat helder op een etiket staat of ergens WEL (of geen) E621 in zit.
Voor anderen is het van belang of er ergens bv pinda' s inzitten, iets wat mij weer niet interesseert.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dat je ergens een intolerantie voor kunt hebben is een gegeven, maar roepen dat E-nummers slecht voor je zijn valt in dezelfde categorie als anti-vaccers, flat-earthers en 5G-gekkies. Juist niets zo veilig als E-nummers.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Fopspee(n) schreef:
....

Aldus iemand op facebook.

Sorry, maar op internet wemelt het van de amateur critici die overal complotten achter zoeken. Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden.
  Bericht 
zadkine
Master
Kwibus schreef:
Juist niets zo veilig als E-nummers.


Hm....Daar zijn de meningen over verdeeld.
Zie ook deze lijst, hierin onderverdeling in categorien...waarbij opvalt dat bv maagzuur al bij de "gevaarlijker" additieven wordt gerekend (natuurlijk moet je ook geen geconcentreerd zoutzuur binnen krijgen):
https://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/

Wat niet wil zeggen dat ik volledig achter die indeling sta overigens.

Met name bij conserveer middelen moet je het risico vh middel vergelijken met de gevolgen van ongeconserveerd (en daardoor mogelijk ziekmakend bij bederf).

Niet voor niets is er bij E nummers (stoffen / additieven) een dagelijks maximaal toegestane hoeveelheid (soms per kg lichaams gewicht).

Maar ik ben niet panisch over E nummers in het algemeen.
Maar ik vermijd de E62n serie. glutaminaten dus.
Dat vitamine C (Ascorbine zuur) ook een E nummer (300) heeft weet ik....en dat is wel een behoorlijk veilige stof.
  Bericht 
Plague
Master
Citaat:
Er is heel veel onderzoek gedaan naar het effect van ve-tsin, maar wetenschappelijk is nooit vastgesteld dat mensen er symptomen als hartkloppingen, flauwtes en duizeligheid van kunnen krijgen. Wel zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die veel voeding eten met smaakversterkers meer kans hebben op overgewicht dan mensen die dit niet doen. Ook zou ve-tsin een eetlustopwekkende werking hebben.

Hoewel nooit wetenschappelijk bewezen, zijn er toch veel mensen die zich niet lekker en zelfs ziek voelen na het eten van afhaalchinees of ander voedsel waar E621 of ve-tsin in zit. Deze mensen kunnen dit soort voeding dan ook beter vermijden.

Bron: Gezondheidsnet

:lol: JE. MEENT. HET.

Wat een prachtig artikel!
Overigens word ik standaard kotsmisselijk van kibbeling of lekkerbek. EET HET NIET MENSEN! Je gaat er onherroepelijk dood aan :kniktja: :lol:
  Bericht 
cocodee
Master
Plague schreef:
kotsmisselijk

Dat word ik dus van de lucht van Koriander al, laat staan dat ik het eet. :roll:
  Bericht 
Kwibus
Master
zadkine schreef:
Hm....Daar zijn de meningen over verdeeld.
Keuringsdienst van Waarde heeft er een mooie uitzending over gemaakt. Op uitzendinggemist terug te kijken. Een aanrader :thumb:
  Bericht 
zadkine
Master
Plague schreef:
Wel zijn er onderzoeken waaruit blijkt dat mensen die veel voeding eten met smaakversterkers meer kans hebben op overgewicht dan mensen die dit niet doen

Die had ik ook gezien.....maar dat zal niet een direct gevolg zijn van MSG, hooguit een indirect gevolg van teveel eten (MSG wordt verdacht van eetlust opwekken en zou als trigger gezien worden voor meer eten dan goed voor je is)

Voor mij is het dus vooral onderstaande ervaring:

Plague schreef:
zijn er toch veel mensen die zich niet lekker en zelfs ziek voelen na het eten van afhaalchinees of ander voedsel waar E621 of ve-tsin in zit.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Dat je niet panisch hoeft te doen omtrent corona ben ik absoluut met je eens, maar voorzichtigheid is zeker geboden. Is het niet voor jezelf, dan wel voor je medemens. Mensen die het gevaar of de impact van het virus bagatelliseren, daar heb ik wel moeite mee.
Jij noemt het bagateliseren ik zou eerder zeggen dat je dingen in het juiste perspectief moet zien. Voor mij is de centrale vraag of het middel niet erger is dan de kwaal? Bliksem is levensgevaarlijk maar niemand laat zijn dagelijkse doen en laten bepalen door het fenomeen bliksem. Verdrinken is dodelijk maar we dempen niet alle kanalen om het risico te minimaliseren. Zo probeer ik ook naar Corona te kijken. Het risico blijft maar is met simpele maatregelen flink te reduceren. Helaas wordt er nu met een kanon op een mug geschoten. De economische bijwerkingen zijn gigantisch terwijl een aantal van de maatregelen zo goed als zinloos is.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Gaat het nu ineens over eten en E-nummers?

Er is een uniek iets met virussen, ze reproduceren zichzelf in een gastheer. E-nummers doen dat niet dus stop die zinloze discussie.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dikke Dakduif schreef:
Helaas wordt er nu met een kanon op een mug geschoten. De economische bijwerkingen zijn gigantisch terwijl een aantal van de maatregelen zo goed als zinloos is.
Tja, ik denk dat we het hier helemaal niet zo slecht hebben gedaan met de maatregelen. Gezondheidszorg is niet ten onder gegaan aan corona-overload en is nu voor iedereen weer gewoon bereikbaar. Als we dat zo weten te houden is dat een flinke prestatie. Je ziet in Amerika wat er ook had kunnen gebeuren.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Wel of niet inenten? Veel mensen twijfelen over coronavaccin

Lang niet alle Nederlanders zouden zich zonder meer laten inenten met een vaccin tegen corona. De bereidheid tot inenting is onder mannen (65 procent) aanzienlijk hoger dan onder vrouwen (53 procent). Twijfelaars hebben hun bedenkingen bij het hoge tempo waarin een vaccin nu wordt ontwikkeld of ze zijn bang dat het virus muteert.

Dat blijkt uit een onderzoek van actualiteitenprogramma EenVandaag, gehouden onder zo’n 35.000 respondenten. Van de deelnemers staat 59 procent open voor inenting, mocht op korte termijn een coronavaccin op de markt komen. Iets minder dan een kwart twijfelt nog, 18 procent van de respondenten zegt een vaccinatie zelfs absoluut niet te willen.

Veel twijfelaars hebben hun bedenkingen bij het hoge tempo waarin nu wordt gewerkt aan een vaccin. Farmaceuten zijn vooral bezig om snel een vaccin op de markt te brengen en staan minder stil bij de mogelijke bijwerkingen, klinkt het. Ander veelgehoord tegenargument: de kans dat het coronavirus zich muteert is groot, waardoor een vaccin op termijn nutteloos is.

Koudwatervrees
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) reageert optimistisch op de uitkomsten van het onderzoek. ,,Dat geeft aan dat een groot deel van de bevolking er welwillend tegenover staat zonder nog iets van het vaccin af te weten’’, concludeert hoofd van het Rijksvaccinatieprogramma Hans van Vliet. ,,Het is mooi dat wij er over het algemeen positief tegenover staan.’’

Dat tegelijkertijd ook een hoop mensen twijfelen, verbaast gedragspsycholoog Roos Alink niet. Ze werkt bij SHIFT, een onderzoeksbureau dat maatschappelijke trends duidt: ,,Bij vaccins bestaat nu eenmaal altijd een hoge mate van koudwatervrees, dat zal nu niet anders zijn.”

Alink vermoedt daarnaast dat veel mensen denken dat één vaccinatie meer of minder niet uitmaakt: ,,Ze gaan er vanuit dat de meeste Nederlanders zich sowieso wel laten inenten, waardoor vanzelf groepsimmuniteit ontstaat. Maar als iedereen zo denkt, is een coronavaccin natuurlijk volstrekt nutteloos. Daarom is het belangrijk om constant te benadrukken dat een vaccin alleen werkt als een meerderheid van de Nederlanders zich laat inenten.”

Binnen de medische wereld wordt reikhalzend uitgekeken naar een werkend coronavaccin. Om groepsimmuniteit te bereiken, moet immers zo’n 60 procent van de bevolking immuun zijn voor het coronavirus. Vooralsnog lijkt slechts zo’n 5 procent van de Nederlanders antistoffen voor corona te hebben aangemaakt. Met een vaccinatiebereidheid van 59 procent is die groepsimmuniteit in één klap alsnog binnen handbereik.

Tegelijkertijd laat het onderzoek van EenVandaag zien dat er een grote groep Nederlanders die niets van een coronavaccin moeten hebben.

Hoe mensen daadwerkelijk gaan reageren als het vaccin er is hangt volgens het RIVM af van twee dingen. Hoofd van het Rijksvaccinatieprogramma Hans van Vliet: ,,Het eerste is: Hoe doet het vaccin het? Gebeuren er gekke dingen of gaat het eigenlijk heel goed en werkt het als een tierelier? Het andere waar het heel erg van afhangt is hoe gaat het met de ziekte.’’ Dat hangt volgens hem ook samen met in hoeverre het virus nog aanwezig is en de gemoederen bezig houdt. ,,Vergelijk het met hiv als er toen in de begintijd een vaccin geweest zou zijn, hadden ongetwijfeld heel veel mensen dat genomen. Nu zou je zeggen dat je zo’n vaccin alleen zou geven aan bepaalde risicogroepen.’’

Veel twijfelaars vinden dat het vaccin te snel wordt ontwikkeld en daardoor mogelijk onveilig is. ‘Ik ben een groot voorstander van het Rijksvaccinatieprogramma, omdat de vaccins die daarin worden opgenomen eerst jarenlang zijn getest’, laat een respondent weten aan EenVandaag. ‘Een vaccin tegen het coronavirus zal echter een veel kortere testperiode hebben doorgemaakt, waardoor de eventuele gevolgen op de lange, middellange en zelfs korte termijn (bijvoorbeeld een week ziek op bed) onduidelijk zijn.’

Een andere respondent is nog kritischer: ‘Corona is een griepachtig virus. Ik heb mij twee keer laten inenten tegen de griep en ben nog nooit zo ziek geweest.’

Volgens viroloog Ab Osterhaus zijn vaccins tegenwoordig juist ‘veiliger dan ooit’. ,,In de zoektocht naar een coronavaccin gaan onderzoekers ook echt niet over een nacht ijs. Tegelijkertijd: de kans op geringe bijwerkingen is niet te voorkomen. Je moet bij de ontwikkeling van een vaccin constant een balans zoeken tussen werkzaamheid en veiligheid. Maar er is geen enkele aanleiding om aan te nemen dat een coronavaccin gepaard gaat met forse risico’s.”

En ja, de kans dat het coronavirus in de toekomst muteert is groot, vervolgt de viroloog. ,,Maar dat gebeurt waarschijnlijk op een andere wijze dan bij het influenzavirus. Anders dan bij een griepprik - die maar één jaar werkzaam is - biedt een coronavaccin hoogstwaarschijnlijk ook bescherming na zo’n virusmutatie.”

Hij noemt het wantrouwen tegen vaccins in Nederland een groeiend probleem. ,,Je ziet dat vooral hoogopgeleiden nog wel eens menen dat ze het allemaal beter weten en hun eigen koers varen. Dat is niet alleen bij corona zo, ook bij andere vaccinatieprogramma’s zien we dat terug. Steeds vaker menen ze dat een vaccinatie overbodig is. Daardoor brengen ze anderen - en in dit geval vooral ouderen - in gevaar.”

Datzelfde geldt voor jongvolwassenen, die in de regel beduidend minder klachten hebben als gevolg van het coronavirus. Osterhaus: ,,Ook voor die groep geldt: doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander die er wel enorm ziek van kan worden.”

Mannen vaker ziek dan vrouwen
De bereidheid tot vaccinatie blijkt onder ouderen het grootst te zijn. Zo zou van de 55-plussers bijna driekwart zich laten inenten. Van die leeftijdsgroep ziet slechts tien procent helemaal niets in een coronavaccin.

Volgens hoofd van het Rijksvaccinatieprogramma Hans van Vliet is dat ‘logisch’. ,,Ten eerste vormen zij de grootste risicogroep en ten tweede staan ouderen over het algemeen positiever tegenover vaccineren. Bij griep zien we ook: hoe ouder, hoe hoger de opkomst.’’ Volgens het RIVM is de kans niet zo groot dat als er een vaccin is dit aan de hele bevolking wordt aangeboden. ,,Waarschijnlijk bieden we het in eerste instantie aan aan bepaalde risicogroepen.’’

Een groep twijfelaars die eruit springt, zijn ouders met kinderen die jonger zijn dan 18 jaar: van hen zou slechts 45 procent direct openstaan voor een inenting. Opvallend is ten slotte dat de bereidheid tot inenting onder mannen (65 procent) aanzienlijk hoger is dan onder vrouwen (53 procent). Als mogelijke verklaring daarvoor noemt Osterhaus de impact van het virus: ,,Mannen lijken er zieker van te worden dan vrouwen. Wellicht dat die achtergrond, al dan niet onbewust, toch een rol speelt.”

Link naar video bij de bron.


Ik ben voorlopig niet van plan om mij te laten inenten tegen het corona-virus. Er zijn bijna geen testen gedaan en niemand weet wat de gevolgen op lange termijn zijn.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Is er al een vaccin dan?
  Bericht 
Story
Master
 
Teun is een anti-vaxxer!
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
Pierre Capel is emeritus hoogleraar experimentele immunologie aan de Universiteit Utrecht. Hij studeerde biochemie aan de faculteit Wis en Natuurkunde van de Universiteit van Amsterdam en promoveerde op een medisch immunologisch onderwerp.

Naast jarenlange fundamentele en moleculair biologische research binnen het vakgebied van de immunologie, heeft hij ook gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën en inzichten op het gebied van beenmerg- en niertransplantatie en het ontwikkelen van op antistof gebaseerde immunotherapieën voor kanker. Na zijn emeritaat heeft hij een brug geslagen tussen de “harde” moleculaire wetenschap en de “zachte” sector van de gevoelens.



Youtube video
  Bericht 
Story
Master
 
Dave schreef:
Hij studeerde biochemie aan de faculteit Wis en Natuurkunde van de Universiteit van Amsterdam

:huh:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Boeiend, het gaat erom dat het niet de eerste de beste kutkneus is die wat met toerisme gedaan heeft.

In dit uurtje college wordt ook uit de doeken gedaan hoe schadelijk dat anderhalve meter gelul is voor de volksgezondheid.
  Bericht 
dvdouden
Master
Feitelijk schreef:
Dave schreef: Hij studeerde biochemie aan de faculteit Wis en Natuurkunde van de Universiteit van Amsterdam
:huh:

Voluit "Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica", vallen ook oa de chemie en biologie opleidingen onder
  Bericht 
Suggestief
Master
Dave schreef:
het gaat erom dat het niet de eerste de beste kutkneus is die wat met toerisme gedaan heeft


Onderstaand persoon is ook geen kutkneus maar wordt door velen verguisd.
Citaat:
- studeerde van 1967 tot 1974 aan de Rijksuniversiteit Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde
- promoveerde in 1978 aan die universiteit op het proefschrift Feline infectious peritonitis: identification, propagation and epidemiology.
- hoofd van het Laboratorium voor Immunobiologie
- deeltijdhoogleraar in de milieuvirologie aan het Instituut voor Virologie van de Universiteit Utrecht
- hoogleraar in de virologie aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam
- hoofd van de Afdeling Virologie van het Erasmus MC
- hoofd van een tweetal referentiecentra voor de Wereldgezondheidsorganisatie: het Nationaal Influenza Centrum en het Wereld Referentiecentrum voor Mazelen.
- lid van een aantal nationale en internationale beraadsgroepen en commissies die zich bezighouden met het voorkomen van infectieziekten bij mens en dier
- belangrijke rol bij de identificatie van het SARS-virus, dat de longziekte SARS veroorzaakt
- In 1998 ontving hij de M.W. Beijerinck Virologie Prijs.
- Op 15 oktober 2003 werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
- In februari 2004 heeft zijn laboratorium een bestaand medicijn gevonden dat tevens helpt tegen het SARS-virus.
- Tevens ontving hij in 2004 de Saal van Zwanenberg Prijs, toegekend aan wetenschappers die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd
- Ook ontving hij de Reinier de Graaf Medaille, uitgereikt door het Genootschap tot bevordering van Natuur-, Genees- en Heelkunde
- heeft in Parijs de Grand Prix Scientifique 2007 van de Fondation Louis D. ontvangen. Hij is met de wetenschapsprijs onderscheiden wegens zijn onderzoek op het gebied van infectieziekten die overdraagbaar zijn van dieren op mens
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
Wat heeft Osterhaus hier nou weer mee te maken.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Oud-topman RIVM: ‘We moeten meer testen, anders blijft het een smeulende veenbrand’

Nederland moet ook klachtenvrije mensen testen om het coronavirus te bestrijden. Dat zegt emeritus hoogleraar vaccins Ben van der Zeijst, oud-topman van het RIVM. ,,De feiten liggen er.‘’

Hij bespeurt wat ‘tegenkrachten’ binnen het Outbreak Management Team (OMT), de eminente kabinets-adviesclub van vakgenoten uit de virologie en de medische microbiologie. ,,Ik hoorde via-via dat een paar leden mijn stuk maar onzin vinden”, zegt Van der Zeijst droogjes aan de telefoon. ,,Blijkbaar gelooft men niet zo in a-symptomatische verspreiding. Terwijl de feiten er liggen. Artikelen over het Italiaanse dorp Vo, het cruiseschip de Diamond Princess en andere cohortstudies beschrijven percentages tussen de 60 en 70 procent van patiënten die positief testen terwijl ze (nog) geen klachten hebben. Als je deze groep niet in beeld krijgt, houd je altijd die smeulende veenbrand.”

Van der Zeijst (76) weet waarover hij praat. De microbioloog en immunoloog is inmiddels met emeritaat, maar was jarenlang hoogleraar op verschillende universiteiten. Hij leidde ook de voorloper van het Nederlandse Vaccin Instituut, toen nog de sector vaccins bij het RIVM.

Besmettelijkheid
Van der Zeijst begon als hoogleraar bacteriologie in de diergeneeskunde. In zijn academische loopbaan produceerde hij meer dan 200 wetenschappelijke artikelen en begeleidde hij 50 promovendi. Voor de gelegenheid dook hij onlangs ook nog even in de ‘pandemie van de eeuw’. Deze week publiceert hij na toetsing door collega’s een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Daarin concluderen Van der Zeijst en co-auteurs dat het Nederlandse testbeleid tekort schiet: ,,We keken eens naar de besmettelijkheid, en dan zie je gewoon dat een boel mensen met het virus niet ziek worden.” En dat is de gevaarlijkste groep: deze stille dragers spelen een onzichtbare rol in de verspreiding en vormen dus juist de groep die graag in de smiezen wil hebben, vinden deze deskundigen.

,,Een gemiste kans”, oordeelt Van der Zeijst. ,,We kunnen dagelijks 30.000 mensen testen, maar we doen nog geen derde. En alleen bij klachten. Om echt grip te krijgen op het virus moet je ook kwetsbare doelgroepen – denk aan zorgpersoneel, bewoners van asielzoekerscentra, gevangenissen en arbeidsmigranten – actief gaan testen. Dan spoor je mogelijke haarden eerder op.”

Van der Zeijst vreest dat het RIVM het aantal mensen onderschat dat geen klachten heeft, terwijl ze wel het virus dragen en doorgeven. ,,Kijk naar de antistoffentest van Sanquin. 46 procent van de mensen die antistoffen in het bloed had, zei bij ondervraging: ik heb geen klachten gehad. Dat percentage komt dus overeen met de andere studies. Als je hen niet vindt, wordt het heel lastig het virus uit te bannen. Het lijkt nu alsof er maar weinig ambitie is. Ik snap dat het RIVM een beetje vermoeid raakt, maar je wil toch een zo goed mogelijke uitgangspositie? Als de reproductiefactor (het aantal mensen dat één patiënt gemiddeld besmet, red.) net onder de één ligt, is dat toch een beetje alsof je voor een 6- gaat op school. Net voldoende. Met het risico op een onvoldoende als je niet uitkijkt. Terwijl je ook echt slagen kunt maken om corona veel meer in te dammen.”

Andere experts wezen eerder ook al op het belang om meer aan populatietests te doen. Zo blijf je het virus dichter op de hielen, is de gedachte. ,,Als je dat niet doet, blijft meer dan de helft onder de radar en moet je inderdaad terugvallen op anderhalve meter afstand houden als generieke voorzorgsmaatregel, domweg omdat je niet weet wie besmet is.”

Het RIVM stelt in de corona-richtlijn dat er wel aanwijzingen zijn voor vroegtijdige transmissie, maar dat bewijs voor a-symptomatische verspreiding ‘op dit moment niet van dusdanige kwaliteit is dat er consequenties zijn voor de bestrijding’. In een toelichting zegt een woordvoerder: ,,Zowel voortijdige verspreiding als verspreiding van mensen zonder klachten kan voorkomen, maar de vraag is: hoe groot is die rol bij de epidemie? Je kunt het virus dragen, maar verspreid je het dan ook? Voor ons is er geen aanleiding om op dit moment het beleid te veranderen.”

De voormalig hoogleraar hoopt dat dit snel verandert. ,,Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.” Gelukkig gaat de vaccinontwikkeling ondertussen rap: ,,Sneller dan ooit, dat is het goede nieuws. Toen ik bij het Vaccin Instituut zat, was de gemiddelde doorlooptijd van een vaccin nog zestien jaar. Nu lijkt het anderhalf jaar te worden.”


Hier riepen wij al maanden geleden testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen, testen,.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dan moet de capaciteit er wel zijn. Er was wel een gebrek her en der, misschien omdat het een pandemie is?
  Bericht 
Walker
Master
 
Feitelijk schreef:
Teun is een anti-vaxxer!


Ik ook voorlopig. Laat ze eerst maar eens 5 tot 10 jaar monitoren op bijwerkingen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
Er was wel een gebrek her en der, misschien omdat het een pandemie is?

Alsjeblieft, hou toch op man.

Die koekwaus van een de Jonge kan wel een miljardencontract tekenen met een farmaceut voor een vaccin wat nóóit komt. Maar testmachines vanuit de VS aan laten rukken ho maar. Zo moeilijk is het allemaal niet. Men wil niet, dat is een ander verhaal.

Volgens mij hoeft het niet eens uit de VS te komen, zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. Chipwafer is moeilijk veel ingewikkelder.

Nogmaals, men wil dit helemaal niet structureel aanpakken, dat is toch overduidelijk? Wat zijn we nou aan het doen? Pub quizje.. Oh lacheh man.. Zo leuk om nu premier van Nederland te zijn. Flapdrol. Laten we er volgend jaar massaal op gaan stemmen want het is zo goed.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dave schreef:
Alsjeblieft, hou toch op man.
Oh, dus we konden probleemloos komen aan alles wat nodig is in het gehele testtraject? En aan de beschermende middelen voor iedereen die in dat testtraject met mogelijke besmette mensen aan het werk moest? Vreemd dan, dit bericht
  Bericht 
hneel
Master
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/oo ... ~b79f358f/

Krijgt Maurice de Hond nu toch een beetje gelijk?
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Artsen luiden noodklok over coronamaatregelen: ‘Zo doorgaan levert schade op’

Ruim 13.000 Nederlanders uit de medische wereld zetten vraagtekens bij het doorgaan met de huidige coronamaatregelen. Onder hen ruim 600 artsen, chirurgen en andere medisch specialisten. Ze uiten hun bezorgdheid over de nauwelijks wetenschappelijk onderbouwde maatregelen van de overheid.

Psychische schade, economische schade en schade in de zorg omdat een groot deel van de zorg in de knel komt door coronamaatregelen. Volgens duizenden artsen, chirurgen, apothekers en andere medici leveren de coronamaatregelen op dit moment meer schade op dan dat ze voorkomen. Ze stellen een brandbrief op en willen meer wetenschappelijke onderbouwingen van de maatregelen, zoals de anderhalvemeterregel.

‘In eerste instantie goed geweest’
,,De maatregelen zijn in eerste instantie goed geweest, laat dat duidelijk zijn. Je moet op dat moment wat doen, en snel. Op een gegeven moment moet je kijken of dat nog steeds verstandig is’’, zegt Roland Laurens. Hij is hart- en longchirurg in het Isala ziekenhuis Zwolle en was een van de eerste ondertekenaars van de brandbrief. Ondertussen hebben ruim 13.000 Nederlanders uit de medische wereld die brief ondertekend. Onder hen meer dan zeshonderd artsen, chirurgen en andere medische specialisten.

,,Het zegt eigenlijk wel veel dat dokters zich er nu over uitspreken. Dokters zijn over het algemeen terughoudend om uit de rij te stappen. Ze zoeken niet zo snel de publiciteit’’, zegt Laurens. ,,Het geluid leeft nu bij veel dokters dat er veel meer over de huidige maatregelen te zeggen is. De regels worden achter gesloten deuren bedacht en weinig onderbouwd. Over de anderhalvemeterregel is veel te zeggen. Er wordt alleen al veel gediscussieerd over het verschil tussen binnen en buiten. Of over het belang van ventilatie.’’

Lastig te begrijpen voor burgers
Dick Bijl is één van de drie medici die de brandbrief opstelde. De voormalig huisarts en epidemioloog voert inhoudelijk het woord namens de duizenden artsen en andere medici. ,,In de eerste weken van de pandemie was alles onzeker en kon je weinig bezwaren tegen de maatregelen hebben’’, zegt Bijl. ,,Nu we zien dat lang niet alle maatregelen wetenschappelijk onderbouwd zijn, merken we dat ze moeilijk uitvoerbaar zijn. Als maatregelen zo onderbouwd zijn dat het te verantwoorden is, dan begrijpen burgers het ook en kunnen ze zich eraan houden.’’

Raymond Brunink is blij met de grote steun die de brief krijgt bij medici. Zelf is hij freelance apotheker. Als een apotheek tijdelijk overgedragen moet worden, kan zijn bedrijf in Zutphen ingeschakeld worden. ,,We hadden ook op het Malieveld kunnen gaan staan, maar dan was je weggeveegd’’, zegt Bruinink. ,,Het is goed om op deze manier het debat aan te gaan. Het zijn niet de minsten die de brief ondersteunen. Mensen uit de medische wereld met kennis van zaken.

Open debat in Tweede Kamer
Eind juli willen de artsen de brandbrief aanbieden bij het RIVM en de Tweede Kamer. ,,We willen dan zo snel mogelijk een openlijk debat kunnen voeren’’, zegt Bijl. ,,Het is niet zo dat we tegen de maatregelen zijn, maar ze moeten wel wetenschappelijk onderbouwd worden.’’

Het RIVM wil inhoudelijk niet reageren op de brandbrief. ,,Dat is aan Den Haag. De maatregelen worden daar genomen, het RIVM adviseert’’, zegt Coen Berends namens het RIVM. ,,Bij de maatregelen was haast geboden. De besluiten zijn gebaseerd op deskundigheid en literatuur.’’

Het verwijt van ‘gebrek aan openheid’, daarin kan Berends zich niet vinden. ,,In de loop der tijd zijn er elke keer verslagen van de overleggen gepubliceerd.’’
  Bericht 
Kwibus
Master
NU.nl schreef:
Ruim 15.000 coronaboetes uitgedeeld, 20 procent van overtreders in verzet

In de afgelopen maanden zijn 15.530 coronaboetes uitgeschreven en heeft ongeveer 20 procent van de bekeurde personen verzet aangetekend, blijkt uit de update van het Openbaar Ministerie (OM) over aan de coronamaatregelen gerelateerde misdrijven en overtredingen.
Tot 28 juni werden ongeveer 22.820 processen-verbaal uitgeschreven wegens overtredingen van de noodverordeningen. Uiteindelijk leidden 15.530 daarvan dus tot een boete. 3.014 mensen die een boete hebben gekregen, hebben verzet aangetekend tegen deze straf. Als de officier van justitie niet besluit om de boete in te trekken, zal een rechter over de zaak moeten oordelen. Dat laatste is momenteel nog niet gebeurd, maar voor 1 september moeten de eerste zaken aan de rechter zijn voorgelegd. Het OM meldt ook dat 842 jongeren naar HALT zijn doorgestuurd, omdat zij zich na een waarschuwing niet aan de coronamaatregelen hielden. Als zij de maatregelen na hun eerste HALT-verwijzing nog eens schenden, krijgen ze een boete van 95 euro. Het is niet bekend hoe vaak dit is gebeurd.

OM meldt 294 aan coronacrisis gerelateerde misdrijven
Sinds 16 maart heeft het OM 294 aan het coronavirus gerelateerde misdrijven in behandeling genomen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om mensen die naar agenten hoesten en beweren besmet te zijn met het coronavirus, maar ook om mishandeling van handhavers. De meeste slachtoffers van deze misdrijven waren agenten, maar ook gemeentelijke handhavers, personeel in het openbaar vervoer en winkelpersoneel kregen hiermee te maken. 34 zaken zijn uiteindelijk geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs.
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
Kwibus schreef:
Dan moet de capaciteit er wel zijn.

Zag gisteren iemand die zei dat er 30.000 tests per dag in NL verwerkt kunnen worden, maar dat er slechts 10% van die capaciteit benut wordt.
Hoezo niet kunnen testen? Het is niet willen testen.

Het RIVM wil inhoudelijk niet reageren op de brandbrief. ,,Dat is aan Den Haag. De maatregelen worden daar genomen, het RIVM adviseert’’, zegt Coen Berends namens het RIVM. ,,Bij de maatregelen was haast geboden. De besluiten zijn gebaseerd op deskundigheid en literatuur.’’

Het verwijt van ‘gebrek aan openheid’, daarin kan Berends zich niet vinden. ,,In de loop der tijd zijn er elke keer verslagen van de overleggen gepubliceerd.’’


Lekker naar elkaar wijzen, RIVM adviseert slechts, de Regering volgt de adviezen van het RIVM. Als het niet goed gaat kunnen ze fijn de ander de schuld geven. Wat een prutsers toch in dit land.
 Pagina 41 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy