Pagina 43 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Hongarije voor een deel van Europa weer op slot. Niet voor Nederland en Oostenrijk dus niets aan de hand.
  Bericht 
Speedy J
Master
Je bent er ook al immers. Eruit mag je sowieso wel.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Yup. Maar het zou sneu zijn als ze de toeristen eruit schoppen. Je weet het nooit hier.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Zerohedge schreef:
"Extremely Worrying": Nearly 90% Of Discharged COVID-19 Patients Have Symptoms Two Months After Falling Ill

An Italian study tracking discharged coronavirus patients revealed that nearly 90% of 143 people tracked still have symptoms two months after falling ill, according to the Daily Mail. Almost half reported a worsened quality of life compared to before they were struck with the virus. Experts described the results as 'extremely worrying'.

Citaat:
It follows a study this week which suggested almost 10 per cent of patients who lose their sense of taste or smell during Covid-19 don't get it back within a month. -Daily Mail


The most common symptoms among those surveyed were shortness of breath, joint pain, chest pain, coughing and loss of smell.



Italian researchers tracked 143 people who had been hospitalised with the disease but had since recovered. Only 12.6 per cent were completely free of any Covid-19–related symptom 60 days after they first became unwell (via the Daily Mail).
Keep in mind that these are people who were sick enough to require hospitalization, while most people who contract coronavirus do not.

The study revealed that just 12.6% of discharged patients were completely free of COVID-19 symptoms, while 32% had one or two symptoms and 55% had more than two.

Citaat:
More than half (53.1 per cent) of patients still had fatigue, 43.4 per cent shortness of breath, 27.3 per cent joint pain and 21.7 per cent chest pain. -Daily Mail


Patients who continue to exhibit symptoms are often referred to as "long haulers," and have taken to internet forums to describe their frustrating 'waves' of COVID-19 symptoms that just won't go away months later.

The study was led by Dr. Angelo Carfi of the Fondazione Policlinico Universitario Agostino Gemelli IRCCS hospital in Rome, who surveyed patients on the two month anniversary of when they reported feeling ill. The patients had been out of the hospital an average of 36 days, with an average time in the hospital of 14 days.


Dat kan ik dan wel weer confirmen uit eerste hand. Je bent er niet met een weekje vanaf als je dit griepje eenmaal flink te pakken hebt gehad.

Daily mail is niet een geweldige bron maar niet alles is fake :x
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Florida noteert met ruim 15.000 besmettingen nieuwe recordtoename in VS

In Florida zijn zondag 15.300 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Niet eerder was de dagelijkse toename zo groot in welke Amerikaanse staat dan ook.

Het oude dagelijkse 'record' voor een Amerikaanse staat stond op naam van New York. Die staat noteerde op 10 april 12.847 nieuwe besmettingen.

Mede door de recordtoename in Florida werden er volgens de Johns Hopkins University de afgelopen 24 uur 66.528 coronabesmettingen gerapporteerd in de Verenigde Staten. Ook op landelijk niveau is dat een record.

Met de ruim vijftienduizend besmettingen heeft alleen Florida volgens de officiële cijfers zondag al meer nieuwe gevallen dan alle landen ter wereld, behalve Brazilië en India. Ook is de dagelijkse toename in de 'Sunshine State' groter dan die ooit was in welk Europees land dan ook, zelfs tijdens de piek eind maart in Europa.

Volgens de autoriteiten worden er vooral onder jongeren veel nieuwe besmettingen ontdekt. De meesten vertonen milde of geen symptomen, maar de vrees bestaat dat zij de relatief grote groep ouderen ook aansteken.

Door de heropleving van het coronavirus heeft gouverneur Ron De Santis inmiddels verordend dat winkels, horeca en stranden voorlopig moeten sluiten. Mondkapjes zijn tot op heden echter niet verplicht in Florida.


Geen woord over de airconditioning systemen. Wel over mondlapjes ;(

Goed bezig Nu.nl
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Politie beëindigt illegale feesten in Amstelveen en Prinsenbeek

De politie heeft zaterdagnacht een einde gemaakt aan illegale feesten in Amstelveen en Prinsenbeek. Op beide evenementen kwamen enkele honderden bezoekers af.

Op het illegale feest in het Amsterdamse Bos kwamen zo'n vijfhonderd mensen af. De Koninklijke Marechaussee ondersteunde de politie bij het wegsturen van de bezoekers.

Het feest werd gehouden onder het viaduct van de A9. Er moest volgens de marechaussee entreegeld worden betaald. Ook was er een muziekinstallatie aanwezig en werden lachgasballonnen verkocht. De bezoekers verlieten het feest toen de politie arriveerde. Er werd hierbij niemand aangehouden.

De gemeente Amstelveen liet zondag via Twitter weten dat er veel rommel is achtergelaten door de bezoekers van het feest.

Gemeente Amstelveen
@Gem_Amstelveen Jul 12, 2020
Vanacht moest de politie weer een eind maken aan illegale feestjes in het #AmsterdamseBos. Vanochtend veel troep en lege lachgasballonnen. Gemeente roept jongeren op hun troep op te ruimen en gaat met politie in gesprek over hoe illegale feestjes te stoppen.



Politie beëindigt ook feest in Prinsenbeek

In het Brabantse Prinsenbeek moest de politie ook een einde maken aan een illegaal feest. De politie ging rond 1.30 uur af op een melding van harde muziek op de Polderweg.

Bij aankomst troffen de agenten zo'n 250 bezoekers en vijftig auto's aan. Na een waarschuwing van de politie vertrokken alle gasten. Ook hier hoefde niemand te worden aangehouden.

Rond 5.00 uur constateerde de politie dat er nog een hoop troep op het terrein lag, zoals ballonnen, plastic bakjes en flessen. De agenten meldden de troep aan Staatsbosbeheer, dat eigenaar van het natuurgebied is.


Heeft nog lang geduurd voordat dit weer opgestart werd :woop:

Zo 90s :thumb:
  Bericht 
Speedy J
Master
Inderdaad!

Maar wij ruimden wel altijd alle rommel op O:)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nah, had hier wellicht ook gebeurd als de politie niet iets beters te doen had gehad maar je gaat niet nog effe op gaan staan ruimen als de politie komt melden dat iedereen weg moet.

Zoveel troep ligt er nou ook weer niet en ik denk dat een deel er al lag. Normaal een zwerverslocatie. Framing => zielig.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Overal in de wereld worden de teugels weer aangetrokken. Vrees dat we dat hier ook gaan krijgen, maar hoop dat het zich vooral beperkt tot beperken van (internationaal) reizen. Ik zie om me heen weinig tot geen corona ellende maar elders in de wereld is het toch wel serieus mis.
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Ja, er komt weer van alles terug deze kant op met al die vakanties. Kan niet missen.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
WNS2.0D schreef:
maar elders in de wereld is het toch wel serieus mis.

Sprak gisteren een vriend van me die net terug is uit Kazachstan waar hij de afgelopen jaren uitgezonden was. Daar is een flinke uitbraak aan de gang maar de autoriteiten zeiden tot voor kort dat er niets aan de hand was. Wat dat betreft moet ik Kwibus toch een beetje gelijk geven dat we hier zo slecht niet doen.
  Bericht 
Kwibus
Master
Ik hoop echt dat het hier bij blijft, maar ik ben erg bang dat de grote klap nog gaat komen. Het met elkaar vergelijken van landen heeft meestal geen zin vanwege de grote verschillen in economie, kwaliteit van en toegang tot gezondheidszorg, demografie, onderwijs, levensstandaard, sociale samenhang etc. etc. Maar de totale hoeveelheid geregistreerde besmettingen wereldwijd per dag neemt nog elke dag toe. Als het in dit tempo door blijft gaan zullen er landen komen waar de gezondheidszorg in elkaar klapt. Amerika is al hard op weg. Samen met alle andere ellende die dit virus veroorzaakt (werkeloosheid, armoede, honger, geen scholing, diepe recessie) staat ons nog veel te wachten. Zeker als we moeten doorgaan totdat zo goed als iedereen een keer besmet is geraakt.
  Bericht 
shootme
Master
Kwibus schreef:
Zeker als we moeten doorgaan totdat zo goed als iedereen een keer besmet is geraakt.

Nogmaals, is het al duidelijk dat je slechts 1 keer besmet kunt raken? Want ik lees hier en daar dat mensen voor de 2e keer besmet kunnen raken en over immuniteit na besmetting heb ik al helemaal niets gelezen.
Dus als je hier bronnen van hebt, zie ik ze graag.
  Bericht 
Speedy J
Master
In Groningen waren dit weekend diverse kroegen stampvol. Moeten mensen zelf weten hoor, ik heb daar geen last van en snap de hang naar gezelligheid maar al te goed. Ik zie nu ook weinig risico.

Maar met het gestarte vakantieverkeer zie ik wel een risico dat besmette teruggekeerden, zeker met dit soort zaken, kan zorgen voor problemen. Da kan het wel eens eerder bal zijn dan in het najaar.

Overigens kan de horeca dan zichzelf ook aankijken, wanneer uitgaansgelegenheden doen waar ze zin in hebben en ze vervolgens daarom weer moeten sluiten.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RIVM-rekenmeester waarschuwt: ‘Reken niet op snel vaccin, dit kan lang duren’

Ook de belangrijkste rekenmeester van het RIVM is weleens 'coronamoe'. Modellenmaker Jacco Wallinga over de tweede golf en de mondkapjesdiscussie.

Jacco Wallinga gaat deze zomer ook op vakantie. Met zijn gezin naar een huisje in Frankrijk is het plan, maar hij maakt zich een beetje zorgen over de situatie bij de aires, de Franse rustplaatsen langs de snelweg. ,,Ik wil drukke plekken mijden, dus we vertrekken niet op zaterdag. En we gaan niet stoppen bij die volle tankstations. Voor de zekerheid nemen we mondkapjes mee.''

Ruim vier maanden na de uitbraak van het coronavirus in Nederland maakt de belangrijkste modelleur van het RIVM zich even drukker om de aire dan om de R, de reproductiefactor van het coronavirus, de graad die staat voor het aantal andere mensen dat een coronapatiënt gemiddeld besmet. ,,Die is stabiel, schommelt rond de één, al een tijdje. Maar het gaat verrassend goed, ook na de versoepelingen. Dat had ik ook niet verwacht dit voorjaar.''

Wallinga leidt de afdeling Modellering van Infectieziekten bij het RIVM en maakt prognoses over het aantal patiënten, de ziekenhuisopnames en sterftecijfers. Die grafieken domineerden maandenlang het virusbeleid. In een steriel vergaderzaaltje van het RIVM - 'niet meer dan vier personen!' dicteert de coronawaarschuwing op de deur - vertelt de hoogleraar over zijn rekenwerk met dit nog altijd mysterieuze virus. Wallinga - in spijkerbroek en overhemd - is bedachtzaam, voelt soms even met zijn handen in het haar tijdens een denkpauze. ,,Bedenk wel: luchtweginfecties hebben vaak een jaarlijkse cyclus, we hebben nu nog geen jaar ervaring. De vraag is ook hoe een eventuele tweede golf eruitziet. Alles is erop gericht dat die klein wordt, dat we lokaal grip houden op de situatie. We krijgen straks ook zicht op meer dan driehonderd rioolwaterzuiveringen, hopelijk geven die een vroeg beeld van een eventuele opflakkering.''

Waarom weten we eigenlijk nog zo weinig van het virus? De epidemie is hier een tandje teruggeschakeld, maar we weten niet goed waarom.
,,We weten dat onze maatregelen gewerkt hebben om de snelle verspreiding te remmen. Nu pellen we die één voor één weer af. Maar ondertussen kijken we goed naar wat er gebeurt in andere landen. Ik vind het heel fijn om te merken dat er zoveel vertrouwen is in de wetenschap, dat we na een halfjaar verwachten zo'n beetje alles wel te weten, maar dat is niet zo. We hebben wel veel geleerd over het virus, maar we zijn er echt nog niet. Tuberculose wordt al sinds 1850 bestudeerd, het vaccin daartegen is nog altijd niet super-effectief. Bij aids wordt al zolang gezocht naar een vaccin, dat is er ook nog niet. Het is fijn als mensen optimistisch zijn en rekenen op een snel vaccin, maar met je beleid kun je daar niet op leunen. Je moet gewoon rekening houden met het feit dat het best langer kan duren.''

In de nieuwe cijfers zien we meer jongeren die positief testen dan ouderen. Is dat slecht nieuws?
,,Nee. We zien dat het aantal zieken onder ouderen daalt, dat is goed nieuws. Daardoor neemt het relatieve aantal jongeren toe. De vrees is dat door de versoepelingen het aantal jongeren dat ziek wordt daadwerkelijk hard stijgt, maar dat zien we nu nog niet. Ze komen ook niet zo snel in een ziekenhuis terecht: de aantallen op de ic's dalen flink.''

Wat is de komende tijd dan het spannendst?
,,Er is nog heel veel dat duidelijk moet worden. Je gaat zo'n virus toch benaderen als de virussen die je kent, als influenza bijvoorbeeld, de griep. Maar dit is toch echt anders. Ik ben vooral benieuwd naar de immuniteit: in hoeverre ben je langere tijd beschermd tegen corona als je het hebt doorgemaakt? Er zal een zekere vorm van immuniteit zijn, anders zou je binnen gezinnen elkaar steeds aansteken, maar hoe lang en hoe sterk? Daar ben ik echt benieuwd naar.''

Wallinga heeft geen sociale media - 'bewust niet'. Als er al tijd over is, leest hij vakliteratuur en onderhoudt hij contact met buitenlandse vakgenoten. ,,Elke vrijdag hebben we virtueel overleg. Ik snap dat discussies online soms hoog oplopen, maar ik denk dat ik aan die internationale vergelijking meer heb. Dan hoor je van collega's in andere landen hoe het bij hen gaat, je wisselt kennis uit. En dan merk je ook de verschillen: in Zwitserland zijn minder gevallen dan bij ons, dus daar klinkt meer ontspanning. Terwijl in het Verenigd Koninkrijk versoepeld wordt terwijl er nog tamelijk veel besmettingen zijn, daar zijn dan zorgen. Maar in die vergaderingen probeer je ook voortdurend jezelf een spiegel voor te houden: missen we iets? Zien we zaken over het hoofd?''

En wat hebben jullie onderweg over het hoofd gezien? Waarvan begint Jacco Wallinga te zweten als hij denkt aan de parlementaire enquête die mogelijk komt?
,,Dat klinkt misschien arrogant, maar niet zo heel veel. Althans: echt grote fouten zijn er niet gemaakt, denk ik. Maar we merken wel dat wat voor de wetenschap normaal is, met nieuw bewijs pas je je inzichten aan, voor de buitenwereld soms lastiger te begrijpen is. Toen we erachter kwamen dat de ligtijden op intensive cares langer waren, verwerkten we dat bijvoorbeeld direct. Al werd dat in de media uitgelegd als een 'modelfout'. En we zagen begin maart in onze data dat het virus ook al heel vroeg, en zelfs voor de eerste symptomen, verspreid kon worden. Dat hebben we ook meteen meegenomen.''

Dat werd zo duidelijk niet gecommuniceerd. Je zou kunnen zeggen dat die 1,5 meter afstand houden juist nodig is om deze pre-symptomatische verspreiding tegen te gaan.
,,Dat is ook een communicatie-aspect, je kunt ook niet alles in één keer vertellen. Maar ons beleid is robuust, is erop gericht dat je ook met nieuwe inzichten nog steeds het goede doet. Afstand houden, met klachten thuisblijven en testen, zoveel mogelijk thuis werken, dat is allemaal effectief gebleken. Volgens onze berekeningen zijn zo 36.000 ic-opnames voorkomen. Dat is natuurlijk theorie, maar het geeft wel de orde van grootte aan van het potentiële probleem dat op ons afkwam.”

Mondkapjes laten we hier achterwege. In België zijn ze verplicht in veel gebouwen. Dat is merkwaardig: wetenschap wordt toch niet door landsgrenzen gehinderd?
,,Ik ben geen expert als het aankomt op mondkapjes, maar weet wel dat wij die 1,5 meter afstand houden. Als je dat doet, is de meerwaarde van een mondkapje er niet.''

Een econoom zegt dan misschien: doe ons maar die mondkap, dan kunnen veel sectoren weer volop draaien.
,,Dat kan een econoom zeggen inderdaad, wij adviseren vanuit het volksgezondheidsaspect.''

Hoe groot is de kans dat wij straks allemaal met een mondkapje lopen in september?
,,Geen idee, maar ik sluit het ook niet uit. Als er meer aanwijzingen en bewijs komen, dan kan dat leiden tot nieuwe inzichten.''

Toch is dat soms lastig te volgen. Zo schuift het RIVM nu voorzichtig als het aankomt op virusverspreiding door minidruppels, de aerosolen. Aanwijzingen waren er al langer, onderzoekers van Erasmus MC zagen deze besmettingen onder fretten al in april.
,,Je zoekt altijd naar bewijs, hier bij het RIVM is daar nu ook onderzoek naar gedaan. En een heel klein deel van de virusverspreiding gebeurt mogelijk via die kleinste druppels, blijkt. We gaan er ook al langer van uit dat een heel klein deel van de mensen verantwoordelijk is voor een groot deel van de besmettingen, maar we kunnen geen voorspellende karakteristiek geven, zo van: dit is de superverspreider. Je ziet besmettingen in veel verschillende omstandigheden: in gezinnen, in cafés, bij koren, slachthuizen. Dat volgen we. Dat is voortschrijdend inzicht, zo werkt de wetenschap. Dat is goed. En het is echt niet zo dat we in deze crisis de hele tijd gewacht hebben tot er sluitend, onweerlegbaar bewijs was voor het een of het ander. Ik begreep dat ook in het OMT steeds gezegd is: met de kennis van nu lijkt ons dit de beste stap.''

Maar straks eerst: en route, op vakantie, naar Frankrijk. Wallinga is eraan toe, al is hij de man er niet naar om te klagen over werkdruk of stress. ,,Mijn vrouw was veel thuis bij de kinderen, dat was ook niet altijd makkelijk, denk ik dan. Maar het is fijn even weg te zijn. Wij zijn hier soms ook coronamoe hoor, net zo goed als de rest van het land.‘’


Citaat:
We gaan er ook al langer van uit dat een heel klein deel van de mensen verantwoordelijk is voor een groot deel van de besmettingen, maar we kunnen geen voorspellende karakteristiek geven, zo van: dit is de superverspreider.

Tja, dan had je eerder en beter naar Maurice de Hond moeten luisteren.
  Bericht 
Speedy J
Master
@shootme: ik las dit weekend ergens dat antistoffen die een mens aanmaakt nav een besmetting na een paar weken al uit het lichaam zijn. Dus ben je daarna weer vatbaar. Daarbij is het ook nog eens zo dat vaccins niet een oplossing zijn.

Waar ik dat gelezen heb.... MSM waarschijnlijk maar niet de Volkskrant :-D
  Bericht 
Kwibus
Master
shootme schreef:
Nogmaals, is het al duidelijk dat je slechts 1 keer besmet kunt raken? Want ik lees hier en daar dat mensen voor de 2e keer besmet kunnen raken en over immuniteit na besmetting heb ik al helemaal niets gelezen.
Dus als je hier bronnen van hebt, zie ik ze graag.
Ik bedoel het niet voor immuniteit. Ik bedoel dat iedereen ten minste 1x covid moet krijgen. Dat helpt dan iedereen om zeep die er in ieder geval niet tegen kan. Daarna bestaat de wereldbevolking alleen nog maar uit mensen die covid hebben overleefd. Nu is het voor nagenoeg de hele mensheid een nieuw virus. En ook onder de genezen populatie zitten nog wel wat extreme/aanhoudende klachten. Geen prettig vooruitzicht.

Als je er de eerste keer niet aan overlijdt, lijkt me de kans dat je er bij een 2e besmetting aan overlijdt niet zo heel groot. En mogelijk (waarschijnlijk) gedraagt dit virus zich zoals het griepvirus. Naarmate je vaker griep heb gehad treedt er lichamelijke gewenning op. Je wordt niet immuun, maar je lichaam kan het wel aan. Totdat andere gezondheidsklachten weer een rol gaan spelen. Veel virologen betwijfelen ten zeerste dat een vaccin mogelijk gezien het type virus, maar misschien dat er ook een jaarlijkse covidprik gaat komen. Net als de griepprik, voorkomt niet, maar helpt wel. Het zou mij niet verbazen als covid een blijvertje is, maar ook ik heb natuurlijk liever een definitief vaccin om dit virus zeep te helpen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dikke Dakduif schreef:
Wat dat betreft moet ik Kwibus toch een beetje gelijk geven dat we hier zo slecht niet doen.

Want de hele wereld zit in hetzelfde jaargetijde, Wel blijven nadenken hoor.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dave schreef:
Wel blijven nadenken hoor.
Iedereen die dat doet geeft mij gelijk toch O:)
  Bericht 
zadkine
Master
Kwibus schreef:
Daarna bestaat de wereldbevolking alleen nog maar uit mensen die covid hebben overleefd.



Helaas niet....er zijn er velen die het virus slechts met de grootste moeite en dankzij maximale inzet medische hulpmiddelen (beademing) hebben overleefd.
Van dezen hebben er , gezien het mini onderzoekje in Italie, een groot deel rest gevolgen, soms heel vergaande long beschadiging. (Geen conditie zeggen ze dan..een trap op is al bijna te veel).

Deze groep zal een 2e aanval (als de antistoffen bij hun verdwenen zijn ) niet overleven .....tenzij de T cellen nu wel op tijd kunnen reageren agv geheugen functie. Dat slechts bij een lichte besmetting.

Pas NA die tweede golf hebben we mensen die er tegen kunnen. (Dat is nou het "nadeel" van een geavanceerde gezondheids zorg.....was die er niet zoals bij de spaanse griep een eeuw geleden dan was de door mij genoemde groep nu al dood geweest.)_
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
Iedereen die dat doet geeft

ach, het vervelende is dat er kostbare tijd verloren gaat met dit gewauwel.

Indien die airco systemen @Florida/Texas uit hadden gebleven dan wel goed gecontroleerd hadden geweest dan had het een stuk minder geweest. Ik denk dat hetzelfde geldt voor andere "hotspots" zoals Brazilië., India etc. In Australië is het momenteel winter, daar is een griepgolf ook de normaalste zaak van de wereld.

Maar om nou te stellen 'dat we het zo goed doen' slaat als een lul op een drumstel. Alle airconditioning systemen staan uit in west Europa en het is geen winter. Nou applaus, goed nagedacht hoor! Zet de kachel straks maar weer aan, de luchthercirculeringssystemen kunnen weer aan de gang met lucht intern rondpompen .. Wel mondlapjes op, dan ben je veilig. ;(

---
Vorige week werd ik met mn eigen auto vervoert door de monteur. Had een raampje op een kier en de airconditioning/ventilatie uit. Hetzelfde toen ik 'm terugbracht na een dag of twee (en het systeem bijgevuld was). Hij wilde het vol trots laten merken dat het weer werkte. Toen zei ik dat dat in deze periode van virussen geen slim idee was. Dat is nadenken.

Maar dat gebeurt veel te weinig, de gemiddelde Nederlander is bezig met de gebruikelijke lulvergelijking. Kijken hoe anderen het doen en dan zichzelf op de borst kloppen. Dat is echt een typisch Nederlandse ziekte. Om vervolgens tegen anderen te zeggen hoe ze het moeten doen op volstrekt de verkeerde en ongewenste manier.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
zadkine schreef:
Helaas niet....er zijn er velen die het virus slechts met de grootste moeite en dankzij maximale inzet medische hulpmiddelen (beademing) hebben overleefd.

Die moet je dan ook laten gaan. De medische wetenschap is niet goed voor de gezondheid van de menselijke soort.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Speedy J schreef:
@shootme: ik las dit weekend ergens dat antistoffen die een mens aanmaakt nav een besmetting na een paar weken al uit het lichaam zijn. Dus ben je daarna weer vatbaar.

Het klopt dat de antistoffen na een paar weken uit je lichaam zijn verdwenen. Maar je lichaam heeft ook T-cellen. Deze hebben een "geheugen" en zullen een volgende keer het virus herkennen en hierop actie ondernemen.

Edit: Ik zie dat zadkine mij al voor was 8)
  Bericht 
shootme
Master
basjuh1981 schreef:
n zullen een volgende keer het virus herkennen en hierop actie ondernemen.

Ik heb hier nog geen bron van gezien dat dit met Covid ook zo is.

Ik probeer echt niet te trollen en jullie zullen in theorie vast gelijk hebben, maar heb nog nergens gelezen dat het ook met Covid zo is.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Waarom zou het met Covid anders zijn dan andere virussen?
  Bericht 
Kwibus
Master
zadkine schreef:
Helaas niet....er zijn er velen die het virus slechts met de grootste moeite en dankzij maximale inzet medische hulpmiddelen (beademing) hebben overleefd.
Dan nog hebben ze het, zoals ik zei, overleefd. Of ze daardoor zwakker of juist sterker een 2e besmetting aan zullen kunnen is nog volkomen onduidelijk.

Net van de fake media pers:

Natural immunity to Covid-19 could decline within months, UK study suggests

From CNN's Jacqueline Howard

If you were infected with the novel coronavirus, a new study suggests that your immunity to the virus could decline within months. The study, released on the pre-print medical server medrxiv.org on Saturday, suggests that antibody responses start to decline after 20 to 30 days following the first time showing symptoms of Covid-19. The study also found the severity of symptoms can determine the magnitude of the antibody response.

The study, which has not been published in a peer-reviewed medical journal, included samples collected from 65 patients with confirmed Covid-19 up to 94 days after they started showing symptoms and from 31 health care workers who had antibody tests every one to two weeks between March and June.

Limitations of the study: More research is needed to determine whether similar results would emerge among a larger group of patients and to continue measuring antibody responses over a longer period of time.

"Whilst yet to be peer reviewed, the importance of this study is clear and the research has been rigorously undertaken. This work confirms that protective antibody responses in those infected with SARS-COV2, the coronavirus that causes COVID-19, appear to wane rapidly. Whilst longer lasting in those with more severe disease, this is still only a matter of months," Dr. Stephen Griffins, associate professor in the University of Leeds School of Medicine in the United Kingdom, who was not involved in the new study, said in a written statement distributed by the UK-based Science Media Centre on Monday.

"Similar short-lived responses are seen against other human coronaviruses that predominantly cause only mild illness, meaning that we can be re-infected as time goes by and outbreaks can adopt seasonality. With the more serious, sometimes fatal, outcomes of SARS-COV2, this is troubling indeed," Griffins said. "Vaccines in development will either need to generate stronger and longer lasting protection compared to natural infection, or they may need to be given regularly."

According to the World Health Organization, as of last week, there were at least 21 Covid-19 candidate vaccines in clinical evaluation globally.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
shootme schreef:
te trollen

voorbehouden aan de snovvdog, die ineens radicaal van mening veranderde, dat iedereen maar thuis moest blijven zodat hij lekker in zn ik-wereld kon blijven functioneren. Was bij mij even de druppel. Ook niet goed maarja je kan niet alle dagen schitteren.
  Bericht 
snovvdog
Master
Niet iedereen, iedereen die potentiële symptomen vertoonde en ik weet niet beter dan dat niesen een symptoom is. Tot ik duidelijk ergens lees dat dit niet één van de primaire verspreidingsmethoden is gaat dit niet veranderen.

Verder heb ik niet veel meer toe te voegen aan dit onderwerp, invloed heb ik toch niet op wat de overheid doet en ze hebben inmiddels door dat aerosole verspreiding ook waarschijnlijk is, en steeds meer mensen zien in dat 1,5 meter onzin is. Ik vind dat mensen die ziek zijn thuis horen te zitten en dat je gezonde mensen niet onnodig mag beperken, niet meer niet minder.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
snovvdog schreef:
Tot ik duidelijk ergens lees

who.int onderhand al bezocht? Hele week de tijd voor gehad.
  Bericht 
Kwibus
Master
snovvdog schreef:
Ik vind dat mensen die ziek zijn thuis horen te zitten en dat je gezonde mensen niet onnodig mag beperken, niet meer niet minder.
Het vervelende is dat heel veel besmette mensen (laatste schatting tot wel 40%) geen of asymptotische verschijnselen vertonen. Beetje lastig om ziek thuis te blijven als je niet weet dat je ziek bent.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
snovvdog schreef:
ik weet niet beter dan dat niesen een symptoom is. Tot ik duidelijk ergens lees dat dit niet één van de primaire verspreidingsmethoden is gaat dit niet veranderen.


snovvdog schreef:
steeds meer mensen zien in dat 1,5 meter onzin is.

Begrijp mij niet verkeerd, ik vind dat iedereen een eigen mening mag hebben. De kracht van die mening wordt bepaald door de onderbouwing (al dan niet geholpen door de status van die persoon). Jij mag van mij dus ook een mening hebben maar eerlijk is eerlijk, in mijn ogen is het meer wensdenken dan dat jij hiermee een potentiële Nobelprijs winnaar zult zijn.

Ik vind het ook veel leuker als die 1,5 meter maatregel (en nog een paar andere) onzin zijn. Ik heb er ook mijn meningen over. Maar ik probeer mijn mening wel als mening te blijven zien en niet als absolute waarheid (al komt dat in mijn geval natuurlijk doorgaans akelig dicht bij elkaar... O:) - vind ik )
  Bericht 
shootme
Master
1,5 meter is gewoon niet haalbaar of praktisch. in de supermarkt om maar een bekend voorbeeld te noemen of een nieuwe collega inwerken... dat doe je letterlijk over de schouder hangend, achter 1 (of meer) beeldschermen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
onder het genot van een luchtcirculatiesysteem of nog erger airconditioning zonder of zeer matige vorm van antivirus gekwalificeerde filtering.
  Bericht 
shootme
Master
Beiden niet aanwezig hier... zit op de 2e verdieping en het is hier... 31,5 graden. Dus een mondkapje (als ik die zou hebben) is dan ook niet prettig.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
shootme schreef:
zit op de 2e verdieping en het is hier... 31,5 graden.

bizar
  Bericht 
hneel
Master
Dave schreef:
onder het genot van een luchtcirculatiesysteem of nog erger airconditioning zonder of zeer matige vorm van antivirus gekwalificeerde filtering.


Zoiets hebben we bij ons op het werk. Overal plexiglas schotten tussen de werkplekken. Maar ook 2 roosters in het plafond waar de lucht wordt opgezogen en 2 andere waar de koele lucht weer uit komt. Mocht het virus weer terug komen dan wordt dat een soort virusdouche.

Het was toch al nooit een pretje, die airco. Het rooster zit ongeveer 1m van mijn werkplek en de lucht die er uit komt heeft een temp van ongeveer 10 graden celcius.
  Bericht 
Cweepz
Master
Als ze op mijn kantoor de airco aanzetten krijgen ze de wind van voren! (Pun intended) deuren en ramen open en lekker doortochten! Veel fijner.

Niet speciaal voor Covid, altijd al
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Kwibus schreef:
En ook onder de genezen populatie zitten nog wel wat extreme/aanhoudende klachten. Geen prettig vooruitzicht.

Die op de ic gelegen hebben bedoel je?

zadkine schreef:
Helaas niet....er zijn er velen die het virus slechts met de grootste moeite en dankzij maximale inzet medische hulpmiddelen (beademing) hebben overleefd.
Van dezen hebben er , gezien het mini onderzoekje in Italie, een groot deel rest gevolgen, soms heel vergaande long beschadiging. (Geen conditie zeggen ze dan..een trap op is al bijna te veel).

En hoe zijn de niet corona patiënten er aan toe na gemiddeld 21 dagen ic inclusief kunstmatige coma en beademing?
  Bericht 
zadkine
Master
djee schreef:
En hoe zijn de niet corona patiënten er aan toe na gemiddeld 21 dagen ic inclusief kunstmatige coma en beademing?


Hangt van oorzaak af, degene die ik ken:.
Mijn zwager indertijd, toen 27 jaar oud. Oorzaak zeer ernstig auto ongeval, duur beademing 6 weken , IC 8 weken, ziekenhuis 10 weken, herstel longen en organen was goed binnen die tijd.
Botbreuken duurden , ook agv (levensreddende) medicatie in die eerste weken, veel langer.
Uiteindelijk herstel , vzv ik kan zien, 100%.


De veroorzaker van dat ongeval heeft bij mijn weten nooit meer durven auto rijden.
  Bericht 
WimLex
F1 kenner '20
Citaat:
A “Covid party” is a gathering held by somebody diagnosed with coronavirus to see if the virus is real and to see if anyone gets infected

A 30-year-old patient died after attending a “Covid party”, believing the virus to be a hoax, a Texas medical official has said.

“Just before the patient died, they looked at their nurse and said ‘I think I made a mistake, I thought this was a hoax, but it’s not,’” said Dr Jane Appleby, the chief medical officer at Methodist hospital in San Antonio.

Appleby said: “I don’t want to be an alarmist, and we’re just trying to share some real-world examples to help our community realise that this virus is very serious and can spread easily.”

https://www.theguardian.com/world/2020/ ... arty-texas

Hij heeft er iig van geleerd, dat overkomt hem geen 2e keer :applaus: :thumb:
  Bericht 
bert65
Master
WNS2.0D schreef:
Ik zie om me heen weinig tot geen corona ellende maar elders in de wereld is het toch wel serieus mis.

Elders in de wereld is ook dichtbij te vinden:
Citaat:
Aantal besmettingen in België stijgt al een week
Het gemiddelde aantal besmettingen met Covid-19 in België is de afgelopen dagen gestegen met 2 procent tot 90,3 bevestigde gevallen per dag. Dat blijkt maandag uit de gegevens van de Belgische gezondheidsautoriteiten. Het is bijna een week geleden dat er een duidelijke daling in het aantal besmettingen was. Volgens viroloog Marc Van Ranst gaat „dit de verkeerde richting uit.”

De cijfers stijgen al een aantal dagen op rij. De afgelopen veertien dagen waren er per 100.000 inwoners 10,9 gevallen in België. De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen, in Brussel en in het zuiden van West-Vlaanderen.
„Het weekgemiddelde stijgt nu al vijf dagen in kleine stapjes tot 90 nieuwe Covid-19-gevallen per dag. Echter, de laatste dagen komen er telkens 130 nieuwe gevallen bij”, aldus Van Ranst op Twitter. „We mogen niet in slaap gewiegd worden, want dit gaat de verkeerde richting uit. Meer aandacht is broodnodig!”
„Elke keer kan je zeggen dat het niet zo erg is. Maar als je dat allemaal optelt, dan zie je toch dat het allemaal omhoog gaat”, aldus Van Ranst. „Gelukkig zien we nog geen stijging van het aantal opnames in het ziekenhuis. Dat is nu gestabiliseerd op een tiental per dag. Maar als het aantal nieuwe gevallen blijft stijgen, dan gaat dat ooit wel leiden tot meer ziekenhuisopnames”, verklaarde de viroloog maandag tegen de VRT.
In totaal zijn in België 62.707 gevallen geregistreerd, maar dat is een onderschatting omdat er aan het begin van de epidemie niet voldoende tests beschikbaar waren. Sinds enkele weken worden er op zondag en maandag geen cijfers meer over het aantal overlijdens en ziekenhuisopnames gepubliceerd.

https://www.rd.nl/l/Liveblog/08072020%20coronacrisis

Of:
Citaat:
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis weer licht gestegen
ROTTERDAM (ANP) - In ziekenhuizen in Nederland liggen 118 coronapatiënten. Dat zijn er 11 meer dan zondag. Toen was ook al sprake van een lichte stijging van het aantal. Van de ziekenhuispatiënten met corona verblijven er 24 op de intensive care (ic), dat zijn er evenveel als zondag. In totaal liggen er 545 mensen op de ic.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) is het aantal opnames van coronapatiënten buiten de intensive care 94, dat zijn er 11 meer dan zondag.

"We zien momenteel geringe veranderingen in het aantal Covid-19-patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. De totale ic-bezitting is op dit moment historisch laag te noemen", aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnen ... d=msedgntp
  Bericht 
Dave
Webspecialist
WimLex schreef:
Hij heeft er iig van geleerd, dat overkomt hem geen 2e keer

Dus een dokter hoort een anoniem verhaal en vertelt dat dan weer door aan een lokale nieuwszender. Klinkt allemaal erg geloofwaardig.

Met andere woorden ik geloof er geen zak van, blij om te zien dat het bij de gemiddelde medemens er als zoete koek in gaat.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
zadkine schreef:
herstel

Mis alleen de kunstmatige coma nog?
  Bericht 
Kwibus
Master
djee schreef:
Die op de ic gelegen hebben bedoel je?
Nee, niet alleen IC. Er zijn legio verhalen te vinden van mensen die Covid hebben gehad zonder ziekenhuisopname die zelfs maanden na dato er nog steeds (ernstige) hinder van ondervinden. Hoofdpijn, extreme uitputting, reuk en smaak nog steeds weg en ga zo maar door. Conditie van een verlept kasplantje hoor je vaak.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dat hoor je helemaal niet vaak, alle personen uit mijn directe omgeving functioneren conditioneel weer normaal.

Ken je zelf mensen die het virus hebben of gehad hebben of moet je het ook doen met "verhalen". :applaus:
  Bericht 
WimLex
F1 kenner '20
Dave schreef:
Met andere woorden ik geloof er geen zak van, blij om te zien dat het bij de gemiddelde medemens er als zoete koek in gaat.

haters will always be haters ;)
  Bericht 
zadkine
Master
djee schreef:
Mis alleen de kunstmatige coma nog?


Niet echt....inherent aan 6 weken beademing...zes weken slapen dus.
  Bericht 
bert65
Master
Dave schreef:
Dat hoor je helemaal niet vaak, alle personen uit mijn directe omgeving functioneren conditioneel weer normaal.

Ik heb 2 collega's die corona hebben gehad. De ene is 5 weken zoet geweest en de andere had het in een mildere vorm en was een dikke week de klos. Beiden zijn nog steeds snel moe en het reuk- en geurvermogen is nog aangetast. Zelfs na een half uur rustig fietsen is het nog bijna een dag bijkomen van de inspanning.
  Bericht 
Story
Master
 
Mijn broer is er nog altijd niet overheen. 4 maanden...
Moet nu coronafysio gaan doen. Klachten als bij astma.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Hmm klaarblijkelijk is mijn kennissenkring een betere genenpoel wat betreft dit virus.
 Pagina 43 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy