Pagina 22 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Meer dan 15 boetes voor overtreden verbod sekswerk Limburg

Sinds eind maart geldt in Nederland in verband met COVID-19 een verbod op contactberoepen waaronder een verbod op sekswerk. Inmiddels mogen een aantal contactberoepen weer worden uitgeoefend, maar dat geldt niet voor sekswerk. Ondanks het verbod zijn er online nog advertenties te vinden van sekswerkers die fysieke diensten aanbieden. Met betrekking tot de naleving van dit verbod hebben de Limburgse overheidspartners nauw samengewerkt.
Vanaf begin april worden door de gemeentes waarschuwingen gestuurd naar telefoonnummers afkomstig uit online advertenties op verschillende internetsites om sekswerkers nogmaals te wijzen op het verbod, hen te vragen te stoppen met het aanbieden van dergelijke diensten en hen te informeren over de mogelijkheden die er zijn voor het geval er sprake is van bijvoorbeeld uitbuiting. Ondanks die waarschuwingen bleef er een aanzienlijk aanbod bestaan.

Om die reden is besloten om over te gaan tot controle. In mei is op meerdere momenten, laatstelijk op 28 mei, door de politie en gemeentes gecontroleerd of er in strijd met de Noodverordening werd gehandeld. Met deze acties wil de overheid een duidelijke boodschap afgeven: uitvoeren van het contactberoep van sekswerker is vanwege het gevaar voor de volksgezondheid momenteel niet toegestaan. Daarbij lopen niet alleen de sekswerker zelf en de klanten gevaar, maar ook hun (directe) omgeving. Als desalniettemin van uitvoering van dat contactberoep sprake blijkt te zijn, kan de overtreder rekenen op een boete die kan oplopen tot € 4.000.

De controles werden uitgevoerd door de politie (meer in het bijzonder verbalisanten van verschillende basiseenheden en medewerkers van de gespecialiseerde Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel), de gemeentes en het Openbaar Ministerie en vonden verspreid door heel Limburg plaats. Bij elke controle werd contact opgenomen met het Openbaar Ministerie om de hoogte van de boete te bepalen en op die manier maatwerk te leveren.

De hoogte van de boetes varieert van 400 tot 4.000 euro, afhankelijk van omstandigheden zoals: gaat het om een bijverdienende sekswerker op het eigen woonadres, gaat het om een sekswerker die op een speciaal daarvoor bestemde of ingerichte locatie zijn/haar werkzaamheden verricht of gaat het om een situatie waarin zelfs gesproken kan worden van (uitbating van) een seksinrichting. Ook de vraag of er eerder een waarschuwing is verstuurd in reactie op de betreffende advertentie speelt (in strafverzwarende zin) een rol.

In geen van de gevallen werden sekswerkers aangetroffen in vergunde seksinrichtingen. Er was dus in alle gevallen sprake van ofwel zogenaamde illegale (thuis)prostitutie (iets wat overigens ook zonder toepasselijkheid van de Noodverordening niet is toegestaan), ofwel het in strijd met de Noodverordening verrichten van escortwerkzaamheden.

Er werden inmiddels meer dan 15 boetes opgelegd tot een totaalbedrag van meer dan 20.000 euro. Bij een van de sekswerkers werd een bedrag van bijna 15.000 euro aangetroffen. Dat bedrag is op verdenking van witwassen in beslag genomen. Ook werd in een van de gevallen op verdenking van mensenhandel een huiszoeking verricht.

Op dit moment is het uitvoeren van het contactberoep van sekswerker in elk geval tot 1 september 2020 nog verboden.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18

Youtube video
  Bericht 
bert65
Master
KanarieVW schreef:
Het is buiten net zo veilig als de afgelopen 100 jaar op deze dag

Dit wist de overheid toch ook? In mart moest iedereen thuis werken en thuis blijven maar dat gold niet voor bouwvakkers, vuilnismannen, wegwerkers en lieden van de groenvoorziening.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 30 mei 2020

Positief geteste personen 46.257 (+131)
Ziekenhuisopnames 11.727 (+5)
Overleden personen 5.951 (+20)
  Bericht 
cocodee
Master
Tsja, voor Mo en Moes geldt de wet van de ongelovigen natuurlijk niet. :x

Citaat:
Uitbraak coronavirus in Haagse moskee na negeren coronamaatregelen
DEN HAAG - Bij de Faizul-moskee aan de Loosduinseweg in Den Haag zijn volgens ingewijden minstens 21 leden van de geloofsgemeenschap besmet geraakt met het coronavirus. Als gevolg hiervan is eerder deze week een vooraanstaand lid (77) overleden. Enkele leden van de geloofsgemeenschap, die zich zorgen maken over de gezondheid en veiligheid, hebben de gemeente Den Haag opgeroepen om de moskee te sluiten.

De bezorgde leden, wier namen bij Omroep West bekend zijn maar anoniem willen blijven, hebben de gemeente Den Haag al meerdere keren tevergeefs verzocht om in te grijpen bij de Faizul-moskee. Want hoewel het bestuur op 12 maart officieel besloot om het gebedshuis te sluiten voor alle gebeden en andere bijeenkomsten, ook tijdens de ramadan, werd hier geen gehoor aan gegeven. Daarbij werd er ook geen rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo zouden de diensten door meer dan dertig personen zijn bijgewoond zonder daarbij de anderhalve meter afstand in acht te houden.

Dat er ondanks de sluiting toch bijeenkomsten zijn in de moskee, wordt mede mogelijk gemaakt omdat er zo'n honderd sleutels van het pand in omloop zouden zijn. Waarschuwingen van direct betrokkenen om zich te houden aan de coronamaatregelen werden genegeerd. Ook door het slachtoffer. Ondanks zijn hoge leeftijd, voelde hij zich gesterkt door het geloof: 'Ik ben moslim, mij kan niks gebeuren.'
Positief getest

De besmetting met het coronavirus werd op vrijdagavond 22 mei gemeld bij het bestuur van de moskee, een week nadat een van de bezoekers van de moskee positief werd getest op Covid-19, zo is te lezen op de website van de moskee. Hierop is het bestuur opnieuw in actie gekomen en heeft het besloten het pand per direct te sluiten tot 10 juni. Alle bezoekers is geadviseerd om zich te laten testen en de moskee zou worden gedesinfecteerd.

Of de moskee ook daadwerkelijk is gesloten sinds 22 mei is niet duidelijk. Volgens sommige bronnen is er tijdens het Suikerfeest toch een gebedsdienst georganiseerd en is op 27 mei het lichaam van het overleden lid opgebaard in de moskee. Daarbij zouden directe familieleden, die ook besmet zouden zijn met het coronavirus, aanwezig zijn geweest. Onder hen ook zijn zoon, die bestuurslid is van de moskee.
Verspreiden van het virus

Volgens ingewijden zijn de bestuursvoorzitter en de imam van de moskee nu ook besmet met het coronavirus. Het is niet duidelijk hoe het met hen gaat. Zij waren niet bereikbaar voor commentaar. De bezorgde leden die nu aan de bel trekken maken zich zorgen dat het virus zich nog verder heeft kunnen verspreiden onder de geloofsgemeenschap. Niet alleen vanwege de gebedsdiensten in de moskee, maar ook omdat op 22 mei 150 noodpakketten van deur tot deur zijn verdeeld onder oudere leden van de gemeenschap.

De gemeente Den Haag laat via een woordvoerder weten dat er meerdere meldingen zijn geweest over de bijeenkomsten in de Faizul-moskee en dat het bestuur daarop is aangeschreven. Daarbij wordt gewezen op de noodverordening van 26 maart, waarin is geregeld dat er een uitzondering is voor het openstellen van gebedshuizen, 'mits daarbij niet meer dan dertig personen bij aanwezig zijn.' Hierop wordt pas actie ondernomen als er op heterdaad wordt betrapt. Dat blijkt niet het geval.


https://www.omroepwest.nl/nieuws/405261 ... aatregelen
  Bericht 
Walker
Master
 
Dan lost het probleem zich toch vanzelf op?
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
cocodee schreef:
wordt mede mogelijk gemaakt omdat er zo'n honderd sleutels van het pand in omloop zouden zijn


En profielcilinder vervangen is ook 5 minuten werk, dat is natuurlijk teveel voor die lui.
  Bericht 
Forza!
Master
 
sja, straf van Allah...
  Bericht 
hneel
Master
Maar hoe dan? Er wordt vziw niet masaal gezongen in een moskee.
  Bericht 
Forza!
Master
 
maakt niet uit, als ze maar deud gaan
  Bericht 
bert65
Master
hneel schreef:
Maar hoe dan? Er wordt vziw niet masaal gezongen in een moskee.

Massaal "luid" bidden wel.
  Bericht 
Forza!
Master
 
speakers verspreiden geen kurøna. wel "bella ciao" :lol:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
  Bericht 
Lotus Omega
Master
De rellen in Amerika zullen niet helpen met de verspreiding tegen te gaan.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
hneel schreef:
Maar hoe dan? Er wordt vziw niet masaal gezongen

Je zit nog in de fase waarbij je aanneemt dat die clubhuizen alleen maar gebruikt worden om op een kleedje te liggen begrijp ik?

Forza! schreef:
maakt niet uit, als ze maar deud gaan

er is er het onderwerp niet voor om er een hele boom voor op te zetten maar dit kan ook niet
  Bericht 
basjuh1981
Master
hneel schreef:
Maar hoe dan? Er wordt vziw niet masaal gezongen in een moskee.

Dat wordt er dus wel.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Onderzoek toont aan: coronavirus is niét op beruchte vismarkt in Wuhan ontstaan

In tegenstelling tot wat maandenlang is gesuggereerd, is het coronavirus zeer waarschijnlijk niet ontstaan op de beruchte vismarkt in de Chinese stad Wuhan. Dat blijkt uit Chinees onderzoek dat recent is gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Wetenschappers denken nog altijd dat het coronavirus van dier op mens is overgegaan. De eerste met het coronavirus besmette mensen waren bezoekers van een grote voedselmarkt in de stad Wuhan. Daar werden vleermuizen, slangen, civetkatten, andere wilde dieren, vissen en zeevruchten in grote getale en vaak onder onhygiënische omstandigheden verkocht.

Superverspreider
De slechte hygiëne op de markt, in combinatie met verhalen van besmet geraakte bezoekers, versterkte het vermoeden dat het virus op de markt is ontstaan. Nu blijkt dat deze markt ‘slechts’ als ‘een superverspreider’ fungeerde, waarbij een bezoeker het virus waarschijnlijk heeft overgebracht op andere bezoekers. „De markt blijkt nu een van de slachtoffers van het virus te zijn”, zegt Gao Fu, de directeur van Chinese Centrum voor Ziektecontrole.

Monsters van dieren die op de markt te koop werden aangeboden, testten negatief op het coronavirus, zo blijkt uit de recente studie. ,,Ik heb niets gezien waardoor ik als onderzoeker het gevoel krijg dat deze markt de oorsprong van het virus is”, constateert Colin Carlson, bioloog en infectieziektenexpert aan de Georgetown University in gesprek met Live Science. ,,Dit is een virus van dierlijke oorsprong dat de sprong naar de mens heeft gemaakt. Misschien via vleermuizen. Misschien via een ander dier, of vee. We hebben nog geen informatie over hoe en waar. Dat kost tijd.” Carlson verwijst naar het onderzoek naar de oorsprong van SARS, dat pas in 2017 werd gepubliceerd, ongeveer vijftien jaar na de uitbraak van het virus.

Uit een wetenschappelijke studie blijkt dat een persoon die op 1 december symptomen van het virus vertoonde, de eerst bekende besmette patiënt was. In tegenstelling tot veel andere mensen die tot de eerste groep patiënten behoorden, was hij niet op de beruchte vismarkt geweest. Ook dit versterkt vervolgens wetenschappers het idee dat het virus elders is ontstaan.

Kritiek van Trump
Het uitsluiten van de vismarkt als originele bron heeft als gevolg dat het nabijgelegen laboratorium, het Wuhan Instituut voor Virologie, mogelijk nog meer onder een vergrootglas komt te liggen. De wildste verhalen over dit instituut doen al een tijdje de ronde, bijvoorbeeld dat een vleermuizenvirus daar werd onderzocht en door een besmette medewerker per ongeluk is verspreid.

Vooral in de Verenigde Staten worden al maanden vraagtekens geplaatst achter het Chinese verhaal. De Amerikaanse president Donald Trump stelt dat hij ‘overtuigend bewijs‘ onder ogen heeft gehad waaruit blijkt dat het coronavirus afkomstig is uit het laboratorium in de Chinese stad Wuhan. Tot grote ergernis in China bleef hij het virus nadrukkelijk ‘China- of Wuhan-virus’ noemen.

Reactie WHO
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie duiden alle beschikbare bewijzen over het coronavirus in elk geval op een dierlijke herkomst. Wel blijft het volgens WHO onmogelijk om de precieze bron van het virus te achterhalen. Eerder werd al geopperd dat vleermuizen of schubdieren de bron waren, maar daarvoor is nooit concreet bewijs gevonden. Stephen Turner, professor microbiologie aan de Monash University in Melbourne, zegt tegen The Guardian dat het virus waarschijnlijk afkomstig is van vleermuizen.

De Amerikaanse inlichtingengemeenschap heeft vastgesteld dat het virus in elk geval niet door mensen is gemaakt of genetisch gemodificeerd. De inlichtingendiensten doen verder onderzoek naar de oorsprong van het virus. Daaruit moet blijken of de uitbraak ontstond door contact met besmette dieren of dat die een gevolg was van een ongeluk in het laboratorium in Wuhan.

Het achterhalen van de oorsprong en het opsporen van patient zero is belangrijk omdat het cruciale informatie kan opleveren over de genetische opbouw van het virus en mogelijke mutaties. Dat kan leiden tot een vaccin.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
Tot grote ergernis in China bleef hij het virus nadrukkelijk ‘China- of Wuhan-virus’ noemen.

Het is wat het is. WHO heeft er een generiek naampje aan gegeven maar ik vind het ook wel fijn om te benadrukken dat die rotzooi uit China gekomen is.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 31 mei 2020

Positief geteste personen 46.442 (+185)
Ziekenhuisopnames 11.735 (+8)
Overleden personen 5.956 (+5)
  Bericht 
18vti
Master
Dave schreef:
Het is wat het is.


NOS propaganda nieuws laat dat vast niet zien want dit vinden ze te eng.
  Bericht 
Story
Master
 
Ik zal een nieuw model moeten maken voor de besmettingen. De daling zwakt af, en meer testen?

  Bericht 
Dave
Webspecialist
Tweede golf.. Wwwwwhaaaaa.. Paniek!

---
hmm ja zal inderdaad met meer testen te maken hebben. Maar hey, al die data schijnt bijzonder moeilijk te zijn om kenbaar te maken. Data verzamelen van burgers, dat kan men wel als een dolle. Is dat debiele dashboard er al? ;( .. Laat me raden dat wordt een kleurtjessysteem.
  Bericht 
Story
Master
 
Dave schreef:
Laat me raden dat wordt een kleurtjessysteem.

:honger:
  Bericht 
Suggestief
Master
Citaat:
Zweden meldt voor eerste keer sinds 11 maart geen coronadoden
In Zweden zijn voor de eerste keer sinds 11 maart geen coronadoden gemeld. Dat laat het ministerie van Volksgezondheid weten. Wel wijst het ministerie erop dat er vaak in het weekend een vertraging in de registratie van het aantal slachtoffers zit. Het is dus mogelijk dat er afgelopen etmaal wel covid-19-patiënten zijn gestorven, maar hun overlijden bij de autoriteiten nog niet is gemeld.
In Zweden zijn bijna 4400 mensen aan het coronavirus bezweken en ruim 37.000 Zweden zijn voor zover bekend besmet geraakt. Desondanks koos het land ervoor om geen strenge coronamaatregelen in te stellen. Zo bleven scholen de afgelopen weken gewoon open. 1,5 meter afstand houden was wel verplicht.

Bron: NOS liveblog
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ye . .Is iedere zondag.. NOS flopblog.. Apr 26: 2


Bijlagen :


  Bericht 
Suggestief
Master
Grafiek op de site van het Zweedse "RIVM" erbij gezocht.

Sterfgevallen:


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
dat zijn de IC gevallen (?) en doden in een grafiek.. Vage grafiek, hoezo zou je dat bij elkaar vegen.
  Bericht 
Suggestief
Master
Mijn fout, er staan 2 grafieken op die pagina. IC en sterfgevallen.

https://experience.arcgis.com/experienc ... 87457ed9aa
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Okay dus dit zijn alleen de IC gevallen? Doden is aparte grafiek...

Snap nu wel ineens waar ons woordje "per" vandaan komt. Soort van grappig.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
juist .. die grafiek/data van https://www.worldometers.info/coronavirus/ klopt dan voor geen meter. Lekker bezig. Weet ik dat ook weer :[


Bijlagen :


  Bericht 
Suggestief
Master
De hele pagina. Bovenste zijn de IC gevallen, onderste aantal doden.


Bijlagen :


  Bericht 
Forza!
Master
 
Dave schreef:
dit kan ook niet

Klopt. Het zijn ook mensen (echt waar joh?)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ye.. Vergrootglas om te zoeken maar ze zijn er.
  Bericht 
Suggestief
Master
Dave schreef:
die grafiek/data van https://www.worldometers.info/coronavirus/ klopt dan voor geen meter.

Onder de grafieken per land staan de verwijzingen naar de bronbestanden. Dat zijn vrijwel altijd sites van overheidsinstanties.
  Bericht 
lorat
Master
lorat schreef:
Postduif schreef: Voor zowel de NOW 1.0 als de NOW 2.0 geldt dat subsidies die ondernemers in het kader van de coronacrisis ontvangen als omzet meetellen.
Dat zou alleen gelden voor de andere (niet NOW) subsidies. De NOW zelf zou niet meegenomen worden in de bepaling van de hoogte van de NOW. Dan wordt het ook een leuk sommetje.
Maar dat was duidelijk gecommuniceerd toch? O:)


Citaat:

Voor de NOW geldt dat subsidies, waaronder subsidies die ondernemers in het kader van de coronacrisis hebben ontvangen, als omzet meetellen. Geldt dat ook voor de NOW-subsidie?


Nee. De NOW subsidie wordt niet als omzet meegerekend bij de vaststelling van de hoogte van de NOW subsidie. In de nieuwe regeling die ziet op de verlenging zal expliciet opgenomen worden dat de NOW subsidie niet als omzet wordt meegerekend bij het vaststellen van de omzetdaling.

Bij het berekenen van omzetdaling worden andere subsidies inderdaad wel meegeteld als omzet indien deze betrekking hebben op referentieperiode voor de omzetdaling. Subsidies die worden verstrekt in het kader van aanvullende noodmaatregelen voor specifieke sectoren, tellen dus in de regel mee als omzet voor de NOW.


https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-financiele-regelingen/overzicht-financiele-regelingen/now/now-hoe-werkt-het


Nu wel verduidelijkt.
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Zouden we vandaag de eerste 0-doden-dag hebben? Wat dan weer gecompenseerd wordt komende dagen natuurlijk.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
gezelligheid


Bijlagen :


  Bericht 
Story
Master
 
Fpsdoug schreef:
Zouden we vandaag de eerste 0-doden-dag hebben?

Sinds 28 mei al geen dode meer:


Bijlagen :


  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Wel.


Bijlagen :


  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 1 juni 2020

Positief geteste personen 46.545 (+103)
Ziekenhuisopnames 11.744 (+9)
Overleden personen 5.962 (+6)
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Fpsdoug schreef:
eerste 0-doden-dag


Helaas.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Dave schreef:
gezelligheid

Dan heb je toch geen dorst meer?
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
denprutsert schreef:
Dan heb je toch geen dorst meer?

Zo te zien krijgen ze iets te knagen.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
De honger zou mij ook vergaan als ik in een genummerde broeikas opgesloten zou worden
  Bericht 
Kwibus
Master
En zonder die minikas is het nog veel veiliger ook :lol:
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Ik dacht precies hetzelfde ja.
Lekker bakken in zo'n broeikas, ik zit liever in de tuin.
  Bericht 
snovvdog
Master
Was prima te doen op de terrasjes vandaag, helemaal niet zo stervensdruk, ik was er erg blij mee, eindelijk weet ik weer waar ik voor werk, zodat ik dat geld kan uitgeven op een terrasje aan vreten wat voor mij wordt gebracht en er na mij wordt opgeruimd.
  Bericht 
zadkine
Master
snovvdog schreef:
Was prima te doen op de terrasjes vandaag, helemaal niet zo stervensdruk, ik was er erg blij mee, eindelijk weet ik weer waar ik voor werk, zodat ik dat geld kan uitgeven op een terrasje aan vreten wat voor mij wordt gebracht en er na mij wordt opgeruimd.


Ook maar meegedaan aan horeca ondersteuning (in mijn buurt).

Die lui moeten ook kunnen verdienen.
  Bericht 
18vti
Master
snovvdog schreef:
Was prima te doen op de terrasjes vandaag, helemaal niet zo stervensdruk, ik was er erg blij mee, eindelijk weet ik weer waar ik voor werk, zodat ik dat geld kan uitgeven op een terrasje aan vreten wat voor mij wordt gebracht en er na mij wordt opgeruimd.


Een vraagje: Hoe worden de glazen gereinigd? Als dat net zo gaat als het pre corona ging dan is het niet zo goed.
  Bericht 
wellproc
Master
Vandaag zat ik te lezen over de regels in DE. Dat blijkt allemaal wel wat genuanceerder dan hier staat.
Wat ik (met mijn schoolduits) begrijp is dat de verplichte quarantaine van 2 weken in diverse Bundesländer al niet meer van toepassing is (oa NRW, Bayern) voor reizigers uit de EU (+nog wat landen).
Wat ik niet kan vinden is of je Duitsland überhaupt in mag reizen op dit moment (vanuit NL). De grenzen zijn formeel nooit gesloten (toch?) en bij de heropening van de grenzen worden dus alleen landen genoemd waarvan de grens eerst wel gesloten was.

Als ik goed lees dan kan ik dus Duitsland inreizen voor vakantie/toerisme/iets anders, ook al wordt het afgeraden.
En ik hoef niet in quarantaine als ik dat doe, ik moet alleen een ademverzamelunit op mijn gezicht monteren bij allerlei openbare gelegenheden (net als de Duitsers zelf).

Correct?
[~Dave] Jij woont er, dus jij weet het vast beter :kniktja:
 Pagina 22 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy