Postingstijd interval gedetecteerd van 108.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 57 van 57  [ 2834 berichten ]
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Dave schreef:
maar met een auto die niet van jezelf is wordt het een beetje lastig. Dat wordt betalen.
Hangt van de leaseboer af. Die van ons stuurt het hele zooitje ongezien naar de bestuurder door inclusief een machtiging voor bezwaar.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Topic volgde ik al een geruime tijd en de mogelijke strategieën zijn mij bekend, echter betrof dit vooral (lagere) snelheidsboetes onder de CJIB-overdrachtslimiet + in het Duits opgesteld. In feite "klopt" dit schrijven wat ik heb gehad, afgezien dan van het feit dat ik het dit keer gewoon écht niet eens ben met de constatering.

Zoals verwacht is werkgever roomser dan de paus geweest en heeft mij als bestuurder opgegeven. Weliswaar met een spelfout in mijn naam en mijn rijbewijsgegevens niet opgegeven, maar binnen een week had ik een brief in correct nederlands thuis.

Dit betreft in feite weer dezelfde informatiebrief, die mijn werkgever ook al heeft gehad.

Even voor de goede orde, het is dus niet "mijn" lease-auto, maar een poolauto die zo'n beetje door het hele bedrijf gebruikt wordt.
Het boetebedrag is het probleem niet, en werkgever wil deze waarschijnlijk best voor me betalen. Maar ik gun het die kutmoffen niet, met name omdat die stomme lamp gewoon oranje was toen ik over de stopstreep was.

Ik zie nu een aantal opties, die me echter allemaal op een verschillende manier kansloos lijken:

A: (laten) betalen en reageren met zo min mogelijk personalia opgeven of helemaal niet reageren op de brief. Makkelijkste weg, geen eventuele Flensburgse punten maar gegarandeerd geld kwijt.
B: Helemaal niet reageren. Risico gezien het boetebedrag dat ze 'm overdragen + ze hebben al blijk gegeven binnen een week een kloppende brief in het Nederlands te sturen, dus ik betwijfel of ze los laten, helemaal nu ze "beet" hebben.
C: in bezwaar gaan met een zo uitgebreid mogelijk verhaal in het Nederlands. Ze vereisen Duits, maar dat beheers ik uiteraard helaas niet O:) Dat draait waarschijnlijk ook uit op betalen, want ik heb er ook nul vertrouwen in dat er iets met een bezwaar gedaan wordt. Plus het is werk.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Mja je bent verraden door je werkgever, daar kan je ook je conclusies aan verbinden.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Mja, verraad had ik het gevonden als-ie 'm niet had willen betalen. Maar dat is dus niet het geval.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
De Duitser heeft toch nog niet losgelaten. Omdat ik toch al verraden was door werkgever heb ik maar gewoon gereageerd dat ik niet kan zien of ik het wel of niet ben, en ontkend de overtreding te zijn begaan.
Het was daarna een kleine 2 maanden stil maar er ligt nu een aangetekende brief op mij te wachten op het postkantoor (was kennelijk niet thuis) die eigenlijk alleen van hen kan zijn. Maakt het nu voor het dossier uit of ik die brief wel of niet ophaal? Of betekent "we hebben aangetekend iets verstuurd" sowieso dat ik 'm ontvangen heb.

Nogmaals: het gaat me niet om het geld want werkgever gaat 'm toch betalen. Principekwestie blijft echter dat ik het die moffen niet gun. Maar ze moeten ook gewoon stoppen met brieven sturen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
denprutsert schreef:
e moeten ook gewoon stoppen met brieven sturen.


ja sorry het advies is niet reageren als je dat toch gaat doen dan volgt er natuurlijk verdere reactie. Nu is het niet meer te stoppen.

denprutsert schreef:
werkgever gaat 'm toch betalen


is dit toch een zinloze discussie verder
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
De laatste rit in DE vanuit Oostenrijk leverde toch nog een verlate vakantiefoto op. De 8 km/h te snel kost nu € 20,--, gelukkig reed mijn zoon en kan ik de kosten op hem verhalen :roflol:

Maar uit principe gaat de brief in het archief bij alle voorgaande brieven :lol:
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Dave schreef:
ja sorry het advies is niet reageren als je dat toch gaat doen dan volgt er natuurlijk verdere reactie. Nu is het niet meer te stoppen.

Dat ging toch al niet meer op omdat mijn werkgever al (als eerste) had gereageerd?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
En dan ga je verder reageren en verwacht dan dat verdere reactie uitblijft.

Ja eehhh.. Als je dat raar vind dan weet ik het ook niet. De brieven stoppen als er betaald is, dus zit je werkgever achter de broek aan. (vaag dit).
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Mja, mijn werkgever kan ik pas achter de broek zitten als ik dus een rekening heb. Doel van mijn reactie aan de mof was om ze weer terug te sturen naar de kentekenhouder want "ik ken die persoon niet" en "ik ben die overtreding niet begaan".
Maar dan zal de aangetekende brief wel een rekening zijn. Ga ik die wel ophalen en met een strik er om naar de baas.
  Bericht 
Omega68
Nieuwkomer
 
goede dag, ik schreef hier voor 13 mei 2022 over dit onderwerp. Ik kreeg in Duitsland een boete van € 634. Ik kreeg meerdere keren een brief en een inreisverbod. Het is nu ruim een jaar geleden en ik moet met dezelfde auto Duitsland binnen. Ik vraag me af of ik een probleem zal tegenkomen.alvast bedankt..
  Bericht 
regiorunner
Master
Hmm Frau Stoscheck wil ook maar niet loslaten. [~Dave] bij jou in de achtertuin gekiekt met 10 km/h te snel á €20,- Onderin de kattenbak gedaan en niets gezegd. Maar nu: een aangetekende brief met Busgeld die voor het gemak even verdubbeld is.

De postbode heeft het Rúckschein niet teruggestuurd maar zonder handtekening en inclusief enveloppe in mijn brievenbus gedaan. Zijn ze zo fanatiek in Meppen? :o
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Omega68 schreef:
en ik moet met dezelfde auto Duitsland binnen.


moet ook, staat er een pistool tegen je hoofd?

Duitsland is groot, Landkreisen bemoeien zich niet met elkaars zaakjes. Rij voor de zekerheid een stukje om. Duitsland is niet genationaliseerd, simpelweg omdat het geen land is. Het is een bondsstaat. Dat wil zeggen dat als je ergens in Duitsland gezeik hebt dat je dan niet direct óveral gezeik hebt. Zo heb ik met alle zekerheid gezeik op persoonsbasis in regio Berlijn (want staande gehouden en alle gevolgen daarvan genegeerd tot nog toe). Boeit mij niet zoveel want daar doe ik toch de boodschappen niet. Het systeem met rijbewijspunten is wèl gecentraliseerd, in Flensburg. Daar moet je dan ook van wegblijven van dat systeem maar dat is een ander verhaaltje. O:)

Omega68 schreef:
en een inreisverbod


op basis van kenteken? klinkt heel gek. Ik denk dat je een Fahrverbot bedoelt waar mee gedreigd wordt, op naam niet op auto. Dreigen is wat anders dan krijgen. Ze motten eerst een naam hebben, dat is het hele punt nou juist van die brieven.

regiorunner schreef:
in Meppen?


Geen idee, dat is geen kreis. Je zal Emsland bedoelen dan. Wel een fors Landkreis. :| 8)

regiorunner schreef:
aangetekende brief met


ze kunnen het altijd blijven proberen natuurlijk. Reactie is win voor ze.

Of althans, altijd altijd.. Max. zes maandjes.

regiorunner schreef:
het Rúckschein niet teruggestuurd maar zonder handtekening en inclusief enveloppe in mijn brievenbus gedaan


prima toch, wats probleem :koffie:
  Bericht 
MustangMach1
Respect
Dave schreef:
Of althans, altijd altijd.. Max. zes maandjes.


Ze moeten toch binnen 3 maanden een naam hebben alvorens de boete vervalt? Of is dat inmiddels opgerekt naar 6 mnd?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Die tien Euro gevalletjes van regiorunner wel ja maar zwaardere gevallen zes maanden, om te voorkomen dat iedereen die dit onderwerp leest uit gaat zitten gaan van drie maanden zeg ik inmiddels stelselmatig ZES MAANDEN.

https://www.bussgeld-info.de/bussgeldbescheid-frist/ schreef:
Achtung Strafzettel: Frist für die Zustellung

Die Frist beim Bußgeldbescheid für die Zustellung richtet sich nach der Verjährung der Ordnungswidrigkeit. Demnach hat der Bußgeldbescheid eine Drei-Monats-Frist bei der Zustellung, denn eine Ordnungswidrigkeit besitzt in der Regel eine Verjährungsfrist von drei Monaten.

Citaat:
Hierbei gibt es aber auch Ausnahmen. Denn diese Frist zur Bußgeldbescheid-Zustellung darf und kann einmal unterbrochen werden. Das kann zum Beispiel durch innerbehördliche Vorgänge passieren, wie etwa die Weiterreichung der Akte an die Staatsanwaltschaft oder aber das Versenden vom Anhörungsbogen. Das wiederum bedeutet, dass die Verjährung einer Ordnungswidrigkeit schlussendlich bis zu sechs Monate dauert.


Diese Bußgeldbescheid-Frist nennt sich auch Verfolgungsverjährung. Sie ist in § 31 des Ordnungswidrigkeitengesetzes (OWiG) reglementiert. Es geht hier also darum, wie lange eine Ordnungswidrigkeit verfolgt wird.


overigens kan een bevestiging van aangetekende brief ook al een " innerbehördliche Vorgänge " zijn, vandaar dat ik zeg zes maanden. Anders krijg je.. "ja maar jij zei drie maanden"-geneuzel. Men moet sowieso zelf weten wat ie doet. Garantie tot de deur.
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
VTEC_Driver schreef:
De laatste rit in DE vanuit Oostenrijk leverde toch nog een verlate vakantiefoto op. De 8 km/h te snel kost nu € 20,--,


Hier na de 1e brief niets meer gehoord, ook geen aangetekende brief. Die kreeg ik bij de vorige brieven wel. Misschien is Grafschaft Köln coulanter?

De informatiebrief was van 23.02.2023 dus vanaf vandaag weer veilig :lol:
  Bericht 
regiorunner
Master
Dave schreef:
Die tien Euro gevalletjes van regiorunner wel ja maar zwaardere gevallen zes maanden, om te voorkomen dat iedereen die dit onderwerp leest uit gaat zitten gaan van drie maanden zeg ik inmiddels stelselmatig ZES MAANDEN.


Kreis Emsland zit er wel op..... 14-02 10-05 tweede brief :lol: maareh nooit gezien. Post NL is hier een gare Boomer tja. :dag:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
regiorunner schreef:
14-02 10-05


poging tot verlengen, floepers :D
  Bericht 
Omega68
Nieuwkomer
 
Ik vraag me af of iemand weet van de Oostenrijkse verkeersboetes.Het is geen groot bedrag, maar ik wil nog steeds niet betalen.Als iemand informatie heeft, schrijf dan alsjeblieft.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Negeren is te lastig?
  Bericht 
Omega68
Nieuwkomer
 
Dave Ik wilde het vragen omdat ik geen idee heb. Ik wilde vragen op basis van je ervaring moet ik betalen of niet?🙃 🙃
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ik ga niet zeggen wat andere mensen -moeten- doen met hun geld, dat mag men helemaal lekker zelf weten. Als je het aan mij vraagt wat ik doe met post betreffende vermeende snelheidsvergrijpen in Europese landen dan is het steevast de ronde archiefkast. Simpel.
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
Op basis van mijn ervaring met Oostenrijk: Negeren
  Bericht 
Walker
Master
 
Welke post? O:)
  Bericht 
regiorunner
Master
Dave schreef:
regiorunner schreef: 14-02 10-05

poging tot verlengen, floepers


10-8 had dan de nieuwe poging moeten zijn :lol:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
volgende? waarom?
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Dave schreef:
Daar moet je dan ook van wegblijven van dat systeem maar dat is een ander verhaaltje. O:)
In principe scoor je als NL'er geen punten toch? Ze hebben niks om bij te houden.
Enkel Fahrverbot bij staandehouding, de rest is enkel voor Duitsers.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
exact
  Bericht 
regiorunner
Master
Dave schreef:
volgende? waarom?


Nou ja net voor het verlopen van de Frist zou je een aanmaning oid verwachten. Of ben ik nou zo verwachtingsvol :lol:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
teveel met CJIB gedachtes in het hoofd waarschijnlijk. Er is hier geen sprake van 'aanmaningen'.

Dave schreef:
diese Frist zur Bußgeldbescheid-Zustellung darf und kann einmal unterbrochen werden.


einmal!
  Bericht 
regiorunner
Master
Dave schreef:
einma


:lol: Oke oke oke (f)
  Bericht 
bruintje beer
Master
Andersomscenario:
Een Duitse collega is staande gehouden in Nederland. 133@100, na 2x4 km/h correctie bleef er nog 125@100 over.
Hij werd gevolgd door een 'zwarte glimmende auto' (kerel verdiep je eens in auto's) en op een gegeven moment werd 'ie ingehaald en was het 'politie - volgen'.
Het was een politieman alleen in de auto, wel in uniform. Volgens m'n collega voerde hij van alles in in een app, en zei hij dat de boete zou worden opgestuurd naar z'n thuisadres.

Ik meende dat buitenlanders direct moesten aftikken?
  Bericht 
MustangMach1
Respect
Dat geldt vgs mij niet meer in de EU als landen een boeteverdrag hebben.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Klopt, omgekeerd ook niet.

Ik moest wel een borg (Kaution) betalen bij de Stasi-VROS maar nergens staat gedefinieerd hoe hoog dat moet zijn, dat wist ik echter ter plekke niet toen ik ermee geconfronteerd werd. Oerdom dat ik ter plekke 250 van de 500 Euro afgetikt had. Had vijf Euro moeten zijn :[ :cry:

domdomdom
 Pagina 57 van 57  [ 2834 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy