Pagina 30 van 30  [ 1498 berichten ]
  Bericht 
Raymond
Master
Als hij dat gezegd zou hebben heeft het met niveau te maken. Als.
  Bericht 
Raymond
Master
Poffedomme

https://edition.cnn.com/2024/04/23/clim ... index.html

Die vulkaan heeft in 1 week meer NOX uitgestoten dan het Nederlandse wegverkeer in 2 jaar. Komen er nu sancties tegen Indonesie? Ik zit me suf te investeren in een warmtepomp, zonnepanelen en een EV en die klaplopers houden de hand op en verneuken vervolgens het klimaat.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Citaat:
Here’s what that could mean for weather and climate

Niet voor de lokale bevolking of flora en fauna. Nee, het fncking klimaat... :roll:
  Bericht 
Raymond
Master
Ja mooi he. Ze zullen d'r last van hebben in Finland joh.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Neem een voorbeeld aan Canada:


Youtube video
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Raymond schreef:
Ik zit me suf te investeren in een warmtepomp, zonnepanelen en een EV en


ja je zit helemaal in die religie, doe je toch zelf (f)
  Bericht 
Raymond
Master
Dave schreef:
ja je zit helemaal in die religie, doe je toch zelf (f)

Mijn religie is mijn portemonnee. Gister ook weer 14 euro in de plus op mijn stroomopwekking ipv per maand 600 in de min voor 10.000kW/h en 1500 kuub gas.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Minder in de min. Ben ik de enige geweest met economie in het pakket?

Heel af en toe kijk ik bij flitspaal.nl; https://www.familie-kleinman.nl/energie ... nneboiler/ zoiets ofzo. En dan kom je tot de conclusie dat je wel heel veel gekkigheid uit moet halen om uit de investeringskosten te geraken wat dus niet gebeurd. Waarbij mij tevens opvalt dat ieder jaar wel weer een nieuw geloofsaspect uit de hoge hoed getoverd wordt. Ben benieuwd, spannend. 8)
  Bericht 
Broadie
Master
Raymond schreef:
10.000kW/h
:huh: Computer says no.
  Bericht 
zadkine
Master
Dave schreef:
Ben ik de enige geweest met economie in het pakket?


Denk het niet.
Ook ik ken genoeg over economie , met als "hobby" kost en kostprijs.....(Dat vak via de NIvRA gedaan net zoals de rest van wat ik van economie en bedrijfsvoering leerde. Wel al 45 jaar geleden)

Zonneboiler draait bij mij nu 14 jaar en is onderhouds vrij geweest.
Is een 11GJ systeem (jaaropbrengst) wat betekent dat je tot ca 340 kuub gas bespaart op jaarbasis.
In aa jaar zou dat dan maximaal 4750 kuub gas besparing zijn , tegen huidige prijzen een behoorlijk bedrag , maar tegen toenmalige prijzen ca 2500 - 3000euro. Aanschaf 5000 euro minus 2750 subsidie ...ja inderdaad alleen eigen portemonnee...dus dat ding heeft zich nu terug verdiend...voor mij prive uiteraard.
  Bericht 
Raymond
Master
Dave schreef:
Minder in de min. Ben ik de enige geweest met economie in het pakket?

Het is een keuze. Wil je slaaf zijn van je energieboer en minimaal 600 per maand in de put gooien of wil je zelf je kosten in de hand hebben. Ik zit hier met een 5-persoons huishouden, dat kost geld. Die zonnepanelen had ik toch nodig ivm de auto. De warmtepomp was even slikken, netto 13k voor afgetikt. De rest valt onder gewoon huisonderhoud. Ik heb hier het huis 24 uur per dag op 20,5 graden, ik vertik het om de kachel op 18 te zetten en te gaan koukleumen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Raymond schreef:
Het is een keuze.


Snap ik maar iedereen doet maar alsof er een zilvervloot binnengekomen is. Terwijl dat als je gaat rekenen je toch op iets heel anders uitkomt. Die Martin is nou vijftien jaar bezig ofzo, is nu nog niet uit de kosten. Met zn rijtjeshuis. Is daar dan wekelijks mee bezig, iedere keer komt er weer een nieuw geloofsaspect bij kijken.

En dan is het niet onmogelijk dat er weer een Carrington event plaatsvind. En dan. Zit je dan met je elektrificering.
  Bericht 
18vti
Master
Hahahaa, ik zie al zonnepanelen toko's kapot gaan hier in de regio.

Het is "klaar" met de adoptie.

Al dat elektrische laden van accu's kost miljarden aan BRAND schade per jaar.... wat een mega UITSTOOT!
  Bericht 
zadkine
Master
18vti schreef:
Al dat elektrische laden van accu's kost miljarden aan BRAND schade per jaar.


Zolang een ICE auto een tien keer hoger risico heeft op in brand gaan als een accu auto is de brandschade door EV's een flibnk stuk lager als door ICE wagens. Dit risico is bepaald op kans per miljoen auto's uiteraard.

Helaas voor de hybride rijders...die hebben die 10 keer hogere kans van de ICE plus de kans van een EV en gaan dus 11 keerf zo vaak in vlammen op als de EV. (10% meer kans dan bij een ICE).
  Bericht 
Bussloo
Master
nu.nl schreef:
De politie heeft ruim honderd actievoerders van Extinction Rebellion aangehouden. De groep wist tijdens Koningsdag de A10 te blokkeren ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam. Voor dat vergrijp zijn zo'n dertig personen aangehouden. De overige aanhoudingen waren vanwege de weigering om te vertrekken.

Volgens de politie wisten acht voertuigen op twee locaties de snelweg te blokkeren, waarna demonstranten de snelweg betraden. De politie spreekt van een "levensgevaarlijke actie" en hield "om en nabij de dertig mensen" aan voor deze blokkades. Zij worden verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de snelweg. Deze groep moet bovendien langer in de cel blijven. De betrokken voertuigen zijn in beslag genomen.

De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) noemde de blokkade op Koningsdag vooraf al onverantwoord en had de actie om die reden verboden. De overige negentig aanhoudingen waren dan ook personen die weigerden te vertrekken. Deze groep is inmiddels weer op vrije voeten.

De actiegroep eist dat ING onmiddellijk stopt met het financieren van de fossiele industrie. Een Extinction Rebellion-woordvoerder noemde de actie na afloop "geweldig geslaagd".

De laatste poging om de A10 te blokkeren op 30 maart mislukte. In februari en december slaagde XR er wel in om te demonstreren op de Amsterdamse snelweg.
Ik ben benieuwd hoe lang die 30 idioten op de weg nog vast zitten en of die zich voor de rechter mogen verantwoorden.
Er komt misschien een moment dat de politie geen tijd heeft en dat boze burgers het recht in eigen hand nemen. Geweldig geslagen i.p.v. geslaagd.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Telegraaf schreef:
Politie: 100 demonstranten op A10 aangehouden, 30 zitten nog vast vanwege veroorzaken gevaar

Amsterdam - De Amsterdamse politie heeft zaterdag in totaal honderd klimaatdemonstranten Extinction Rebellion (XR). Een dertigtal actievoerders zit zaterdag aan het begin van de avond nog vast vanwege het ’veroorzaken van gevaar’. Het protest was op voorhand verboden, benadrukt de politie in een bericht.
Demonstranten van Extinction Rebellion in oranje kledij op de A10.


’Voorafgaand aan de demonstratie blokkeerden acht voertuigen op twee locaties de snelweg op levensgevaarlijke wijze’, aldus de politie. ’Hierdoor kwam het verkeer stil te staan en konden actievoerders de snelweg betreden.’ Dertig verdachten zijn daarop aangehouden op verdenking van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de weg.

Nog meer anderen werden na het beëindigen van het protest aangehouden voor onder andere het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties. De dienst spreekt van ’een forse inzet op een nationale feestdag die op verschillende fronten veel van de Amsterdamse politie vraagt’.

De actie vond plaats op de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor in Amsterdam. Na ruim drie kwartier greep de politie in en begon mensen van de snelweg te verwijderen. Er zaten op dat moment nog enkele tientallen mensen op de weg, een van hen had zijn handen in beton gegoten en op de weg vastgeplakt. De A10 is rond 14.00 uur weer opengegaan.

De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) had de blokkade verboden en een andere plek aangewezen waar de demonstratie wel mocht plaatsvinden, maar daar stond niemand. De demonstranten die door de politie werden verwijderd, zijn in een stadsbus afgevoerd.

„Op Koningsdag vieren honderdduizenden mensen feest in Amsterdam. Alleen al vanwege dat hoge aantal is het echt alle hens aan dek voor ons”, laat de Amsterdamse politiechef Frank Paauw weten. „We hebben onze mensen keihard nodig om te kunnen optreden en helpen als de situatie daarom vraagt. De politiemensen die werden ingezet op bijvoorbeeld de A10 konden eigenlijk niet gemist worden op andere plekken in de stad, maar toch zijn we erin geslaagd om de gevaarsetting en overlast van de (verboden) demonstraties zo klein en kort mogelijk te houden.”

De actiegroep eist dat ING onmiddellijk stopt met het financieren van de fossiele industrie. Een XR-woordvoerder noemde de actie „geweldig geslaagd.”

De laatste poging om de A10 te blokkeren op 30 maart mislukte. In februari en december slaagde XR er wel in om te demonstreren op de Amsterdamse snelweg.

ING zegt het niet eens te zijn met de „onrealistische” eisen van XR. „Net als Extinction Rebellion zijn ook wij bezorgd over klimaatverandering en de gevolgen ervan. Echter, we vinden de aanpak van Extinction Rebellion om met hun acties hun wil op te leggen onaanvaardbaar, vooral wanneer dit gepaard gaat met verstoring, het veroorzaken van schade of zelfs intimidatie van ING-medewerkers, onze klanten en de samenleving als geheel”, meldt een woordvoerder.


Nog maar 30 personen vast, de rest al weer vrij. Man man , laat ze gewoon allemaal een paar nachten zitten. En van die andere zijn niet eens de persoonsgegevens genoteerd.
  Bericht 
Bussloo
Master
Ik hoop dat ze kunnen vaststellen wie de bestuurders waren. In wat voor auto's reden ze? Met een motor op fossiele brandstoffen? Als ze dan een rechter met humor treffen krijgen ze een OBM aan de broek.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Ze moeten hier maar voor de deur gaan zitten:

https://weathermod.org/
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Is 'ie weer :lol:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
:lol: Ja dit kan niet genoeg openbaar worden.
Pas als deze praktijken aan banden liggen kunnen we een zinnige discussie over klimaatverandering voeren.
  Bericht 
Raymond
Master
18vti schreef:
Al dat elektrische laden van accu's kost miljarden aan BRAND schade per jaar.... wat een mega UITSTOOT!

Wat een dom gelul.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
wel schattig dat je er op in gaat ;)
  Bericht 
Raymond
Master
Soms moet je wat he.
  Bericht 
maarten28
Master
Het is hier net feestboek he? De grootste onzin plaatsen en omdat de meesten er niet tegenin gaan is het gewoon waarheid.
  Bericht 
Raymond
Master
Ah kijk, mijn autoaccu is vol, moest een kilowattje of 15 bij in en ik zit om 12 uur al op 30kW opwek. Damn ik ben groen bezig man.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Ik tank 'm gewoon vol
  Bericht 
Raymond
Master
ja maar jij bent niet groen bezig. Ik kom in de hemel. Jij in de hel.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dat is maar de vraag O:)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
maarten28 schreef:
en omdat de meesten er niet tegenin gaan is het gewoon waarheid.


is dat een nieuwe regel?

Raymond schreef:
niet groen


co2 genereren is donders groen, lithium delven is bijzonder giftig
  Bericht 
Raymond
Master
Wel in wat politieke topics hier.
  Bericht 
zerty
Master
Dave schreef:
lithium delven is bijzonder giftig


:roflol: Daar is ie weer.
Vertel, welke zoutvlaktes en dorre wastelands zijn onbewoonbaar verklaard?
  Bericht 
Raymond
Master
Dave schreef:
co2 genereren is donders groen,

Daar zit wat in.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
zerty schreef:
zijn onbewoonbaar verklaard?


gelukkig zijn er landen die wel bijtijds bij zinnen komen;

https://tweakers.net/reviews/9900/all/uitdagingen-van-lithiumwinning-europa-heeft-potentie-voor-half-miljard-evs.html schreef:
Er zou zo'n 6 tot 18 liter water per seconde nodig zijn, of 1,3 liter voor elke kilo lithium. De bassins van de Drina- en Sava-river, waaruit zo'n 2,5 miljoen mensen drinkwater krijgen, worden volgens haar bedreigd.


anders krijg je Aralmeer situaties.
  Bericht 
zerty
Master
Dave schreef:
Er zou zo'n 6 tot 18 liter water per seconde nodig zijn, of 1,3 liter voor elke kilo lithium. De bassins van de Drina- en Sava-river, waaruit zo'n 2,5 miljoen mensen drinkwater krijgen, worden volgens haar bedreigd.


Dus water gebruiken = bijzonder giftig??
  Bericht 
Dave
Webspecialist
je weet zelf ook wel waar het over gaat?? Anders staat het elders gelinkt volstrekt uitgebreid en goed opgeschreven!!

geen zin om alles te kopieer plakken, ga zelf maar eens wat doen. Sleutelwoorden; lithium water cobalt.
  Bericht 
zerty
Master
Dave schreef:
ga zelf maar eens wat doen


Ik zet hier geen onzin neer..
Ik ga toch ook niet neerzetten dat de bruinkoolmijnen in Duitsland bijzonder giftig zijn omdat ze meer dan een miljard kubieke meter grondwater p/j wegpompen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ik doelde dan ook op het hele proces van elektrohokken/batterijen/thuisbatterijen. Weet je zelf ook wel maar je doet graag aan cognitieve dissonantie zodra het over batterijen gaat.
  Bericht 
zerty
Master
Vergelijk het eens met de aardolie-industrie.....
En nee, ik ga geen linkjes, teksten plakken want ik ben niet tegen aardolie/ aardolieproducten.
  Bericht 
regiorunner
Master
Raymond schreef:
ja maar jij bent niet groen bezig


Zeker wel, beroepsmatig rijd ik elektrisch, en wel zonder accu. 8) Mijn auto is Zeegroen (kleur 471 volgens Volvo) en ik rijd op Schoongas. Al 21 jaar en 550.000 zeer duurzame kilometers. (f) :lief: Als dat geen warm onthaal wordt bij Petrus.......
  Bericht 
superwormjim
Pro
maarten28 schreef:
en omdat de meesten er niet tegenin gaan is het gewoon waarheid.

Dave schreef:
is dat een nieuwe regel?

Hier zou het dat wel zijn, maar in de wijdere wereld heet dat gewoon "de consensus".

Of "the science" om iets meer ontopic te reageren.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
https://www.nu.nl/weerbericht/6311431/z ... -hand.html

Ja, als er een bui over trekt, zit de een idd. in de zon en de ander in de regen. Godgloeiende zeg :fp:
  Bericht 
Raymond
Master
Ja die hebben een klimaatalarmist op de redactie zittren. Zie het als cabaret.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Raymond schreef:
Ja die hebben een klimaatalarmist op de redactie zittren.
Ik denk wel meer dan 1. Alleen ferme gelovers in het klimaatsprookje komen daar het gebouw binnen.
  Bericht 
superwormjim
Pro
Lotus Omega schreef:
Ja, als er een bui over trekt, zit de een idd. in de zon en de ander in de regen.

Tsja ik heb weleens meegemaakt dat het aan de ene kant van het huis regende en aan de andere kant niet... :P

Wat mij vooral stoort aan dit soort klimaatargumentendrogredenen op basis van het weer, is de hypocrisie van de mensen die zich er momenteel van bedienen.
10 jaar geleden werden de sceptici direct afgekat als ze in een strenge winter riepen dat het allemaal wel meeviel, nu zijn het juist de dogmatici die bij een hittegolf roepen dat dit alles bewijst.

Denk dat het op z'n aller- allerlaatst in de 3e klas middelbare school was dat we leerden dat weer en klimaat gewoon twee losstaande dingen zijn.
Maar valt me wel vaker op dat de rest niet zo goed heeft opgelet. :fp: Viel me toen al op trouwens. :duh:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Deze reactie is jonger dan drie dagen, log in of registreer gratis om deze te lezen. Of wacht een paar dagen.


This reply is less then three days old, log in or registrer freely to be able to read it or wait a few days.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Deze reactie is jonger dan drie dagen, log in of registreer gratis om deze te lezen. Of wacht een paar dagen.


This reply is less then three days old, log in or registrer freely to be able to read it or wait a few days.
  Bericht 
Blaataap
Master
Deze reactie is jonger dan drie dagen, log in of registreer gratis om deze te lezen. Of wacht een paar dagen.


This reply is less then three days old, log in or registrer freely to be able to read it or wait a few days.
  Bericht 
zerty
Master
Deze reactie is jonger dan drie dagen, log in of registreer gratis om deze te lezen. Of wacht een paar dagen.


This reply is less then three days old, log in or registrer freely to be able to read it or wait a few days.
 Pagina 30 van 30  [ 1498 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy