Pagina 28 van 30  [ 1498 berichten ]
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Leuk die arrestaties maar er wordt toch niets tegen gedaan. Laatst hebben ze die terorristen van Schiphol ook niet vervolgd wegens een zgn. fout :roll:
  Bericht 
Abel1
Master
Lotus Omega schreef:
ook niet vervolgd


En dat maakt het werk van een agent ook frustrerend, je pakt die lui op vanwege overtreding wet, verordening etc. en vervolgens doet het OM er niks mee, en kun je ze volgende dag weer op pakken voor het zelfde gedoe, bij een volgende demonstratie en zo blijft het doorgaan, snap best dat ze weinig nieuwe agenten kunnen krijgen, en dat veel van de oude garde een andere baan zoeken.
  Bericht 
zadkine
Master
Dave schreef:
tegen de komst van een nieuwe aardgascentrale


Mooi, nu even kijken wie deze lui zijn en ze voor minimaal een jaar afsluiten van elk stroom gebruik.
Wie geen stroom wil (laten) produceren mag deze ook niet gebruiken is dan het motto.
  Bericht 
Bussloo
Master
Alternatief voor deze gascentrale is een kolencentrale open houden. Tja...
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
AT5 schreef:
OM-baas: 'Er ligt te veel werk om ook nog verdachten A10-blokkade te vervolgen'

21 januari 2024, 12.57 uur · Aangepast 58 minuten geleden · Door AT5

Het Openbaar Ministerie heeft op dit moment zoveel zaken die behandeld moeten worden, dat de zeven verdachten die bij de blokkade van de A10 werden aangehouden vermoedelijk niet vervolgd zullen worden. Daar zinspeelde OM-topman Rinus Otte vanochtend op bij tv-programma WNL op Zondag.

Volgens Otte heeft het OM op dit moment onvoldoende 'vissersboten': "En we vissen in een oceaan vol onrecht."

Bij de blokkade van de A10, die op 30 december georganiseerd werd door Extinction Rebellion, werden er in totaal zo'n 400 mensen aangehouden, waarvan het grootste deel kort daarna zonder boete of identiteitscontrole werd vrijgelaten. Zeven demonstranten die als eersten de snelweg opliepen, bleven iets langer vastzitten. Tot nu was het nog onduidelijk of ze vervolgd zouden worden.
Koffie en thee

"Ze zoeken een martelaarsrol", zegt Otte over de demonstranten. "Ze willen graag een boete, zodat ze naar de rechter kunnen."

"Je kan dit niet met het strafrecht oplossen, omdat we al veel te veel zaken hebben die blijven liggen. Je kunt misschien beter koffie en thee brengen, en geen mobiel toilet. Dat helpt misschien beter dan dat je het strafrecht erbij haalt." Otte benadrukt daarbij dat het om overtredingen gaat en niet om misdrijven.
'Claim'

Dat het OM daarom keuzes moet maken in wie er wel en niet vervolgd worden, noemt Otte 'ongemakkelijk en ongelukkig'. "Maar het is wel de vraag of je hiervoor het kostbare strafrecht moet inzetten."

Wel vindt Otte dat de demonstranten een 'claim leggen op justitie.' "Ze zouden zich moeten realiseren dat, als strafrecht echt zou doen wat mensen zouden willen, er daardoor slachtoffers van andere zaken in de kou komen te staan, omdat die zaken niet opgepakt kunnen worden."
Tweede blokkade

Extinction Rebellion heeft overigens aangekondigd dat het op 24 februari nog een keer de A10 Zuid wil blokkeren. Een deel van de gemeenteraad vreest dat dit stuk van de snelweg vaker het doelwit van demonstraties wordt en wil dat de driehoek (burgemeester, politie en OM) de volgende keer strenger optreedt.


Uiteraard wordt XR geen strobreed in de weg gelegd.
Vannacht was er een Carmeeting in Weert, dan worden de wegen afgesloten en iedereen zijn naam wordt opgeschreven.
https://www.1limburg.nl/112/2370736/politie-maakt-einde-aan-illegale-carmeeting-in-weert
  Bericht 
bruintje beer
Master
Rinus Otte schreef:
En we vissen in een oceaan vol onrecht.
Allemachtig wat een huilstruik.
  Bericht 
Bussloo
Master
Ipv strafrecht kunnen ze natuurlijk ook bestuursrecht inzetten. Om te beginnen een Mulder voor lopen op de autosnelweg.

Koffie en thee brengen inwegwerpbekertjes? Daarmee scheid je de echte demonstranten van de meelopers. En geen toiletten en vuilnisbakken. Ik vind het wel een creatieve "oplossing".
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Afbeelding

;(
  Bericht 
Raymond
Master
Laten we max 70 instellen op de snelwegen om die CO2 te compenseren.
  Bericht 
R
Master
Dave schreef:
;(


Niks mis mee, Co2, de grootste scam van deze eeuw maar nu even over de met allerlei echte shitzooi aangelengde stookolie voor die schepen uit Rotterdam en Maasvlakte. Waarvoor men rustig even omvaart vanuit bvb. de Kaap want goedkoop.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
R schreef:
Niks mis mee,


Zeker niet, de kortste route is ook niet het Suez kanaal ;)

Russia's Northern Sea Route emerges as key connectivity initiative in Indo-Pacific region

In 2023, cargo shipments along the Northern Sea Route (NSR) reached a record-breaking 36.254 million tons, exceeding the federal project target set by Russia's nuclear entity, Rosatom. This achievement was noted before the year's end, with partner companies, including NOVATEK, Gazprom Neft, LUKOIL, and Nornickel, contributing significantly.

The cargo shipped along the Northern Sea Route (NSR) in 2023 totaled 36.254 million tons which is more than 250 thousand tons above the target set in the “Development of the Northern Sea Route” federal project being implemented under Russia's nuclear major Rosatom.


Citaat:
The standard Suez Canal route between Europe and Asia is 21,000 km long while the NSR is 13,000 km long and can potentially reduce shipping time by more than half.


:respect:

enige probleem is beetje ijs maar dat wordt vanzelf opgelost 8)

Denk je dat ik zo'n schrijfsel op Nuklimaatgejank krijg geaccordeerd? Denk het niet.
  Bericht 
GerbiE
Master
RTVUtrecht schreef:
Zaterdag opnieuw 'massablokkade' Utrechtse binnenstad van klimaatactivisten

Aanstaande zaterdag voeren Extinction Rebellion en wetenschappelijke tak Scientist Rebellion opnieuw actie in de Utrechtse binnenstad. Dat kondigden ze vanochtend tijdens een kleine demonstratie op de Daalsesingel in Utrecht aan. In december blokkeerden de activisten die belangrijke verkeersader in het centrum ook al.
Zes leden van Scientist Rebellion, wetenschappers die zich achter Extinction Rebellion schalen, stonden voor de deur van Energie Beheer Nederland (EBN). EBN houdt zich samen met de Nederlandse overheid bezig met gasboringen op land en in de zee. De demonstranten deelden tijdens hun actie pamfletten uit en spraken medewerkers aan over de rol van EBN bij het boren naar gas in Nederland.
Afgelopen december blokkeerden de twee actiegroepen de Daalsesingel ook al, nu is de tweede demonstratie aangekondigd. De gemeente is op de hoogte en wil de actie in goede banen leiden: "We willen de demonstratie zo goed mogelijk faciliteren en zo veilig mogelijk laten verlopen." De gemeente verwacht een vergelijkbare actie als vorige keer.

Verkeersproblemen?
Weggebruikers kunnen wel enige hinder ondervinden van de demonstratie. De gemeente laat weten de demonstratie zo veilig mogelijk te laten verlopen. "We gaan ervan uit dat het een vergelijkbare actie is als in december", vertelt een woordvoerder. De gemeente neemt verkeersmaatregelen. Zo komt er een omleidingsroute. Ook houden ze rekening met de bereikbaarheid voor de hulpdiensten.
  Bericht 
superwormjim
Pro
Straten blokkeren heb ik op zich minder problemen mee dan snelwegen - zolang mensen maar kunnen keren en dus geen gijzelaar worden.

GerbiE schreef:
We willen de demonstratie zo goed mogelijk faciliteren

Maar dikker er bovenop kan het toch haast niet liggen dat *deze* demonstranten de voorkeur van het establishment hebben.
Demonstreren is een recht, maar er is geen recht op met fluwelen handschoentjes worden aangepakt, laat staan op "faciliteren" - zo raakt deze manier van demonstreren wel algemeen ingeburgerd ja... :fp: :loco:


Youtube video
  Bericht 
basjuh1981
Master
superwormjim schreef:
Maar dikker er bovenop kan het toch haast niet liggen dat *deze* demonstranten de voorkeur van het establishment hebben.


Als er iemand is dat dat tot op heden niet ziet...
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Burgemeester ’verbaasd’ over spierballentaal minister / Halsema sceptisch: ’Yesilgöz gaat niet over optreden bij protesten, dat doen we zelf’

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema reageert sceptisch op de spierballentaal van demissionair minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid). Die wil harder optreden tegen actievoerders. Maar daar gaat zij helemaal niet over, meent Halsema.

Na een spoedoverleg met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) kwam Yesilgöz eerder met een stevige verklaring. „De maat is vol”, schreef zij over boerenprotesten, snelwegblokkades door Extinction Rebellion en ’extreme lieden’ bij pro-Palestina-manifestaties.

„Dit is geen demonstreren, dit zijn geen protesten, dit zijn illegale acties of zelfs het plegen van misdrijven”, aldus de minister. Ze kondigde aan dat politie en OM ’stevig’ op zullen treden. „In de komende periode zal er zoveel als mogelijk direct worden opgetreden tegenover actievoerders die misdrijven plegen.”

Snelweg blokkeren
De Amsterdamse VVD-fractievoorzitter Daan Wijnants wilde van Halsema weleens weten of dat ook gold voor de betogers van Extinction Rebellion die op zaterdag 24 februari opnieuw de snelweg A10 willen blokkeren. Dat deden zij ook al in december. Toen gingen de honderden betogers vrijuit.

„Ik heb vorige week ook de uitspraken van de minister gehoord”, reageerde Halsema op de vragen van de VVD. „Ik mag ook wel zeggen: met enige verbazing. Omdat beslissingen over demonstraties vallen onder de verantwoordelijkheid van het lokaal gezag.”

„Ik ben zeer benieuwd wat de minister daarmee bedoelde”, aldus Halsema over de stevige verklaring van Yesilgöz. „Wij beschouwen de voorbereidingen op Extinction Rebellion als onze verantwoordelijkheid”, sloot Halsema af. Daarbij heeft ze geen landelijke begeleiding nodig.

Lokaal gezag
In haar rol als voorzitter van het Landelijk Overleg Veiligheid en Politie (LOVP) reageerde Halsema vorige week al namens de regioburgemeesters. „Het lokaal gezag bekijkt per demonstratie wat nodig is en wat mogelijk is. Zo is dat bij wet geregeld en wij gaan ervan uit dat Kamer en minister daarvan op de hoogte zijn”, liet ze weten. Volgens haar treden lokale autoriteiten sowieso op tegen misdrijven.

Dat Halsema zelf wil bepalen hoe er opgetreden zal worden tegen Extinction Rebellion op 24 februari, betekent niet dat demonstranten kunnen uitgaan van dezelfde coulante behandeling als in december. In een eerder debat gaf de burgemeester aan dat zij een hardhandiger politieoptreden bij herhaling niet uitsluit.

Tweede keer
Het is de tweede keer deze week dat Halsema ingaat tegen de wens van de justitieminister. Dinsdag liet zij weten voorstander te zijn van religieuze uitingen bij handhavers en brandweer, terwijl Yesilgöz dat juist probeert te voorkomen. Eerder had Yesilgöz al kritiek op Halsema’s pleidooien om te kijken naar regulering van cocaïne.
  Bericht 
Bussloo
Master
Femke schreef:
’Yesilgöz gaat niet over optreden bij protesten, dat doen we zelf’
Daar gaat het ook niet over:
Dylan schreef:
dit zijn illegale acties of zelfs het plegen van misdrijven”, aldus de minister.
En de A10 is een Rijksweg. Valt onder Rijkswaterstaat en niet onder de gemeente Amsterdam.
  Bericht 
Masterdam
Master
Bussloo schreef:
En de A10 is een Rijksweg. Valt onder Rijkswaterstaat en niet onder de gemeente Amsterdam.

Dan kan die nog wel binnen de gemeente Amsterdam liggen.

Rijkswaterstaat gaat sowieso niet over de handhaving. Ze handhaven wel, maar gaan er niet over.
  Bericht 
18vti
Master
Is het een idee om bij al die protestdrollen thuis de stroom en gasvoorziening af te sluiten, eventuele auto omruilen voor een normale fiets?

Dat willen ze toch zo graag?

Heb nog wel andere oplossingen maar dat kan ik beter niet op papier zetten.
  Bericht 
basjuh1981
Master
18vti schreef:
een normale fiets?


Die wordt geproduceerd zonder gebruik te maken van olie?
  Bericht 
zadkine
Master
basjuh1981 schreef:
Die wordt geproduceerd zonder gebruik te maken van olie?


Lijkt me niet zo relevant....
Want het zal het olie verbruik (voor die mensen) drastisch verlagen.
En bovendien KAN die gemaakt worden zonder olie gebruik (Staal...cokes gebruik...maar ook mbv H2 kan je staal maken., alluminium vooral stroom).
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Of een tweedehands fiets. Dat is pas echt groen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
zadkine schreef:
Lijkt me niet zo relevant....


Dat is in alles relevant. Ze willen toch van olie af? Zo'n beetje alles wat geproduceerd wordt komt links- of rechtsom olie bij kijken.
  Bericht 
zerty
Master
basjuh1981 schreef:
Zo'n beetje alles wat geproduceerd wordt komt links- of rechtsom olie bij kijken


Precies, ook geen medicijnen meer geven aan dat volk.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
AT5 schreef:
Extinction Rebellion gaat ondanks oproep Halsema zaterdag toch demonstreren op A10



Extinction Rebellion (XR) gaat, ondanks de 'dringende oproep' van burgemeester Femke Halsema om af te zien van de demonstratie aankomende zaterdag, toch de A10 op. Dat werd vanavond duidelijk tijdens een briefing van de A10 blokkade. Op 30 december blokkeerde de actiegroep de snelweg voor de eerste keer.


De boodschap van Extinction Rebellion is duidelijk: zij gaan aankomende zaterdag om 12.00 uur de A10 op en gaan daar niet meer zomaar weg. "Onze eis: we blijven totdat ING stopt met fossiel", klonk het tijdens de briefing vanavond.

Extinction Rebellion wil dat de ING Bank stopt met het financieren van bedrijven die iets te maken hebben met de fossiele industrie. De actiegroep is zich bewust dat zij waarschijnlijk nog een lange weg te gaan hebben voordat hun doel wordt bereikt. "Het is geen sprint, het is een marathon."

Brief
De brief die Halsema vandaag aan de actiegroep stuurde en in het bezit is van AT5, werd vanavond kort benoemd. "Deze hebben we met jullie gedeeld. Er bestaat een grote kans dat de gemeente dat niet toelaat en de politie op ons afstuurt en wij worden gevorderd en worden aangehouden", aldus de organisatie van Extinction Rebellion. "Neem genoeg eten en drinken mee en houd er in je achterhoofd rekening mee dat het laat kan worden."

Afgelopen februari werd duidelijk dat actievoerders die de wet overtreden een sneller en harder politieoptreden konden verwachten, bijvoorbeeld een directe boete. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) lieten dat weten in een gezamenlijke verklaring.

Extinction Rebellion is zich bewust van die mogelijkheid en liet vanavond weten: "Als je beboet wordt, ga dan niet ter plekke betalen. Film als het kan wat er gebeurt en wat de politie zegt, dat is belangrijk voor de advocaat om te helpen. Ga niet op dat moment betalen en geef niet toe aan de druk van de politie."

'Onaanvaardbaar risico'
Door de A10 te blokkeren nam Extinction Rebellion in december volgens Halsema al een 'onaanvaardbaar risico'. "Hiermee geeft u naar mening van de driehoek onvoldoende blijk van bewustzijn van de risico’s die verbonden zijn aan een demonstratie."

Volgens Halsema heeft Extinction Rebellion aangegeven dat ze hun deelnemers dit keer voorbereiden op die risico's. "Maar u kunt echter niet concreet maken hoe u daarin op veilige wijze gaat voorzien, en geeft u vooral aan dat u ervan uitgaat dat de driehoek uw demonstratie zal faciliteren en maatregelen treft."

"De driehoek betreurt deze opstelling"

BURGEMEESTER FEMKE HALSEMA
De burgemeester liet in de brief weten dat Extinction Rebellion ervan zou uitgaan dat dat de weg zaterdag van tevoren wordt afgesloten. Uit een mail die de actiegroep naar de driehoek stuurde maakt de burgemeester op dat ze ook geen gebruik willen maken van een alternatieve locatie. "De driehoek betreurt deze opstelling", aldus Halsema.

Voor de eerste blokkade op de A10 hield de politie uiteindelijk 400 demonstranten aan. Bijna allemaal werden ze kort daarna zonder boete of identiteitscontrole vrijgelaten. Ook de zeven demonstranten die langer vast bleven zitten, werden uiteindelijk niet vervolgd.


En ondanks de "woorden" van het OM en politie zal weer iedereen gewoon kunnen demonstreren op de A10 zonder enig gevolg.
  Bericht 
Bussloo
Master
Men wil toch naar 0 verkeersdoden? Lijkt me goede grond om de demonstratie te verbieden. De vorige keer ging het maar net goed. Er zal er maar eentje al dan niet bewust met de vrachtwagen op inrijden.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Ze zijn er weer.... bij de A10. Je kan live meekijken...

https://www.at5.nl/artikelen/225252/demonstratie-a10-amsterdam-liveblog
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
En weer zijn ze de A10 opgelopen.... Neerknuppelen die handel.
  Bericht 
basjuh1981
Master
JonnyJohnson schreef:
Neerknuppelen die handel.


Dat mag niet van de burgermeester. Het zijn geen mensen die voor vrijheid demonstreren.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Useful idiots.
Je zou er maar langs moeten met een medisch noodgeval in je auto..
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dan heb je misschien ook een noodgeval op je auto.
  Bericht 
Christafari
Master
En de politie kijkt toe hoe dat volk naar de vangrails loopt. Had je tijdens de coronaprotesten moeten proberen ...
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Keurig de snelweg afgekruisd voor de ambtenaren. De iraanse TV laat wel eens beelden zien van demonstratie als Israel weer eens voor zichzelf opgekomen is. Daar is helemaal niets spontaans aan en volledig door de ayatollahs geregiseerd. Op de A10 gebeurt precies hetzelfde.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Had je tijdens de coronaprotesten moeten proberen ...


Dan moest je ineens het Museumplein af en werd je in een fuik geloodst. Alwaar je klappen kreeg.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
326 aanhoudingen bij verboden demonstratie A10

De politie heeft zaterdag 24 februari 326 aanhoudingen verricht tijdens een verboden demonstratie op de A10. 31 mensen zijn aangehouden op verdenking van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de weg (artikel 162sr). 295 personen zijn aangehouden in verband met het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties (WOM).

De burgemeester van Amsterdam had vooraf de demonstratie op de A10 verboden. Wel was er een naastgelegen locatie beschikbaar als demonstratielocatie. Ondanks het verbod, verzamelde zich een groep actievoerders rond het middaguur langs de A10 Zuid achter de vangrail. Iets voor 12.00 uur blokkeerden vier voertuigen met daarin actievoerders de A10 West ter hoogte van afrit S106. Een groep fietsers probeerde daarna de snelweg op te fietsen. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor het verkeer. Na de blokkade die de actievoerders met de voertuigen veroorzaakten en de fietsers die de A10 opreden, was Rijkswaterstaat genoodzaakt om omwille van de verkeersveiligheid de weg af te kruisen. Dit gaf de groep actievoerders langs de A10 Zuid de gelegenheid om de snelweg te betreden. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld naar de personen die betrokken zijn bij het veroorzaken van de blokkade. Dit heeft geresulteerd in 31 aanhoudingen op verdenking van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de weg. Ook zijn vier auto’s in beslag genomen en voorwerpen als lijm, cement en tenten waren in bewaring genomen.

Beëindiging demonstratie
Rond 12:45 heeft de burgemeester de demonstratie officieel ontbonden en werd de demonstratie beëindigd. Actievoerders zijn meerdere keren gevorderd te vertrekken naar de aangewezen alternatieve demonstratielocatie. 295 demonstranten die toch weigerden te vertrekken, zijn door de politie aangehouden en in bussen afgevoerd. Alle actievoerders waren om 14:15 verwijderd van de snelweg en na een inspectie van Rijkswaterstaat was de snelweg om 15:00 uur weer vrij.

Opsporing
De politie doet onderzoek naar de rol van de 31 aangehouden personen voor het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de weg. Hierbij spelen camerabeelden die de politie gemaakt heeft een belangrijk rol, maar ook beeldmateriaal zoals dashcams van getuigen kunnen hierbij van meerwaarde zijn. Heeft u beelden of andere relevante informatie, dan kunt u die met de politie delen via onderstaand tipformulier.


Nu maar afwachten welke straf deze idioten gaan krijgen. :boos: :boos:
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Niks
  Bericht 
Abel1
Master
Voor agenten ook frustrerend, je moet ze de weg op laten lopen, dan moet je doen of pak je ze op, dan weer laten gaan zonder boete etc, en volgende week mag je het zelfde toneelstukje weer opvoeren, nou ik bleef thuis, ze bekeken het maar.
  Bericht 
Bussloo
Master
Iets voor 12.00 uur blokkeerden vier voertuigen met daarin actievoerders de A10 West ter hoogte van afrit S106.
Een snelweg blokkeren met motorvoertuigen. Daar is toch jurisprudentie over? De advocaten van de blokkeerfriezen volgen deze zaak met argusogen.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Dat valt zelfs onder discriminatie als die klimaatactivisten er wel mee wegkomen maar die Friezen niet. Toch?
  Bericht 
superwormjim
Pro
Nee, naar goed Amerikaans voorbeeld zijn er straks bij ieder issue (dezelfde) twee zijden, en is iets alleen discriminatie als de andere het doet.

Als de soep naar goed Hollands gebruik minder heet gekruid wordt, zullen de goede bedoelingen van deze activisten alsnog wel mee wegen in de strafmaat. Het klimaat is namelijk geen kinderfeest.
  Bericht 
Masterdam
Master
Lotus Omega schreef:
Dat valt zelfs onder discriminatie als die klimaatactivisten er wel mee wegkomen maar die Friezen niet. Toch?

Langzaamaanacties door de politie zelf mogen ook he. Zet die er maar bij op het lijstje.

Overigens wel een verschilletje he: een goedgekeurde demonstratie verhinderen is een redelijke no-go in Nederland. Dus de situaties zijn niet vergelijkbaar.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Masterdam schreef:
een goedgekeurde demonstratie


Je hebt geen goedkeuring nodig voor een demonstratie. Je mag het aanmelden bij de gemeente, maar je bent het niet verplicht.
  Bericht 
dvdouden
Master
basjuh1981 schreef:
maar je bent het niet verplicht.
hangt van de gemeente af. Obv WOM 4.1 kan de gemeenteraad aangeven in welke gevallen voorafgaande kennisgeving vereist is. Ontbreken van de kennisgeving kan dan grond zijn om de demonstratie te verbieden.
  Bericht 
bert65
Master
Masterdam schreef:
Langzaamaanacties door de politie zelf mogen ook he. Zet die er maar bij op het lijstje.

Langzaamaan is wat anders dan de boel blokkeren.
  Bericht 
superwormjim
Pro
Video op AT5 (helaas niet op YT)
Op 0:35 komt de politie aanlopen en laat t**f met krukken zich direct vallen (geen hand is er op haar gelegd, hij probeert 'r zelfs op te vangen lijkt het). Krukken echt of gespeeld?

AOC-tje dus, of mis ik nog iets...? :P


Bijlagen :














  Bericht 
basjuh1981
Master
superwormjim schreef:
Krukken echt of gespeeld?


Deze mensen geloven in de ondergang van de aarde en dat dat binnen 5 jaar gebeurd. Ik zou zeggen dat het een groepsuitje van de GGZ is. Helaas wordt het gefaciliteerd door de overheid. Dat geldt trouwens ook voor clubjes als Antifa.
  Bericht 
Raymond
Master
basjuh1981 schreef:
Ik zou zeggen dat het een groepsuitje van de GGZ is.

Ik vind dat een heel mooie aanname.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
AT5 schreef:
27 klimaatactivisten aangehouden én vrijgelaten bij demonstratie ING-hoofdkantoor

26 februari 2024, 16.16 uur · Door AT5

De politie heeft vanmiddag 27 mensen aangehouden bij een actie van Extinction Rebellion in Zuidoost. Een deel van hen had zich vastgeketend aan onder meer de slagbomen van het hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef. Zij zijn na hun aanhouding verplaatst en vrijgelaten. Een 28e persoon is in de omgeving aangehouden op verdenking van het blokkeren van de A10 Zuid afgelopen zaterdag.


De politie kreeg rond 7.45 uur een melding van een demonstratie bij het kantoorpand in Zuidoost. Op meerdere plekken stonden volgens de politie zo'n 40 demonstranten, waarbij sommigen zich hadden vastgeketend.

Onder meer de Mobiele Eenheid kwam ter plaatse. Nadat de demonstratie door de driehoek (politie, justitie, burgemeester) werd ontbonden, werden de demonstranten gemaand om te vertrekken. Volgens de politie gaf een tiental personen daar gehoor aan.
Aangehouden en vrijgelaten

27 anderen zijn aangehouden, met een bus meegenomen en op een andere plek weer vrijgelaten. Zij hoefden zich niet te legitimeren en er is ook geen procesverbaal opgemaakt, meldt de politie desgevraagd. Dit is volgens een politiewoordvoerder in overleg met Openbaar Ministerie gedaan.

Een 28e persoon werd door agenten herkend als een van de activisten die zaterdag verantwoordelijk waren voor het blokkeren van de A10 Zuid, toen Extinction Rebellion daar actievoerde. Diegene zit nog vast.

Zaterdag werden er 31 activisten aangehouden, omdat zij bij de oprit naar de A10 het verkeer probeerden te blokkeren. 300 anderen werden toen met bussen meegenomen, ook hun gegevens werden toen niet genoteerd.

Extinction Rebellion voert al langer actie tegen de financiering van de fossiele industrie door ING.


Citaat:
Zij hoefden zich niet te legitimeren en er is ook geen procesverbaal opgemaakt,


Citaat:
300 anderen werden toen met bussen meegenomen, ook hun gegevens werden toen niet genoteerd.


Nee natuurlijk niet, man man man
  Bericht 
superwormjim
Pro
JonnyJohnson schreef:
Zij hoefden zich niet te legitimeren

JonnyJohnson schreef:
ook hun gegevens werden toen niet genoteerd

:thumb_d: Ik heb me voor ruim minder moeten legitimeren.

Vind het overigens wel apart dat als ze op een normale plek gaan demonstreren (niet op de snelweg waar iedereen er last van heeft, maar vrij letterlijk in het hol van de leeuw :) ) dat je ze dan daar *sneller* weghaalt dan wanneer ze de verkeersveiligheid in gevaar brengen. :huh: Is dat vanwege het blokkeren van de ingang van de parkeergarage?

(To be fair, op het gebouw staat wel een vrij uitnodigende tekst... :lol: )


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ik heb er echt werkelijk geen centimeter van meegekregen, waar gaat dit over, is het belangrijk?
  Bericht 
bruintje beer
Master
Ja dat is het. Het is het complete verval van ons land in een bananenrepubliek, waar leeghoofden bepalen en brutale mensen de halve wereld hebben mits ze zich links in het politieke spectrum bewegen.
 Pagina 28 van 30  [ 1498 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy