Pagina 1 van 4  [ 178 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Het financiële systeem wordt op verschillende niveaus omgevormd tot een ongekend controleapparaat. Supranationaal werkt de Europese Commissie aan ‘wetgevend kader’ voor de invoering van een digitale centrale bank-munt (CBDC). Op nationaal niveau voert het kabinet in snel tempo wetten in die meer financiële controle mogelijk maken. Op uitvoerend niveau werken de banken aan een nieuw betalingsverkeersysteem dat in maart 2023 gereed moet zijn. Het parlement staat ondertussen buitenspel.

Maandag 7 november vond in Brussel een zogenaamde ‘High level-conference’ plaats met als thema:
‘Een wetgevend kader dat een digitale euro mogelijk maakt voor burgers en bedrijven’. Acte de présence gaven vertegenwoordigers van multinationals, de president van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde, de Duitse minister van Financiën Christian Lindner én uit Nederland koningin Máxima, in haar hoedanigheid als speciaal gezant van de VN om “financiële inclusie voor iedereen” te bepleiten.

Opmerkelijker dan dit groepje usual suspects, was het schitteren door afwezigheid van de volksvertegenwoordigers van de lidstaten van de EU. “Geen goede zaak”, aldus SP-kamerlid Mahir Alkaya, die het boek Van wie wordt ons geld? schreef. Als officieel ‘rapporteur digitale euro’ namens de Tweede Kamer was hij niet eens uitgenodigd. Hij hoorde Máxima tijdens de bijeenkomst spreken alsof de invoering van de digitale euro al een voldongen feit is, hoewel daarover pas op 23 november wordt gedebatteerd in de Tweede Kamer. Alkaya: “Ze lappen de wens van Nederland om anoniem te kunnen blijven betalen aan hun laars”.

De geplande CBDC is een programmeerbare munt die kan worden gekoppeld aan gedrag en alle financiële transacties vastlegt. Hij zal worden gekoppeld aan de Europese digitale identiteit die de Commissie voorbereidt. De plannen komen op het moment dat financieel specialisten als Arno Wellens en Ab Flipse de ineenstorting van de euro snel naderbij zien komen.

Wie de lijntjes verbindt, ziet ongekend controlebeest ontstaan
Op 23 november vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over de invoering van de digitale euro. Maar de vraag is hoeveel inspraak de volksvertegenwoordigers hierin hebben. “In hoeverre hebben wij nog invloed op dit soort belangrijke ontwikkelingen?”, vroeg SP-Kamerlid Mahir Alkaya zich af in een gesprek met Marianne Zwagerman op Radio 2.

Het was vooral een retorische vraag. Diverse globalistische instanties zijn al druk bezig om het financiële systeem om te zetten naar een nieuwe, verder gedigitaliseerde versie met een central bank digital currency (CBDC), die vermoedelijk de Diem gaat heten (Diem.com). The Atlantic Council, een Amerikaanse denktank, laat in zijn CBDC-tracker zien dat zeker 112 landen, waaronder Nederland, al bezig zijn met projecten. De EU rept van “Shaping a fair and competitive digital economy”. Het World Economic Forum, de invloedrijke club van politici en zakenmensen in Davos, stelt dat er zelfs een nieuwe wijze van waardebepaling aankomt: “Shaping the Future of Digital Economy and New Value Creation”.

Dergelijke organisaties gaan er aan voorbij dat de besluitvorming volledig ondemocratisch tot stand komt. “Ze zien nauwelijks een rol voor nationale parlementen in de ontwikkeling. Zo lappen ze openlijk een bijna unanieme wens van Nederland om anoniem betalen mogelijk te maken aan hun laars”, aldus Alkaya.

Zo verrijst voor de ogen van de wereld, door alle ontwikkelingen aan elkaar te koppelen, een ongekend potentieel digitaal controlebeest. Onder andere koningin Máxima is op supranationaal niveau bezig de CBDC wettelijk mogelijk te maken. De CBDC wordt een programmeerbare munt die kan worden gekoppeld aan gedrag. Hij kan bijvoorbeeld alleen bepaalde aankopen toestaan. Alle financiële transacties zullen worden vastgelegd: privacy bestaat dan niet meer. “Met onschuldig ogende argumenten worden al de eerste stappen gezet richting massamonitoring en programmeerbaar geld”, zegt Alkaya.

“Straks kan de overheid zien wie er diesel heeft getankt of wie na de avondklok buiten is geweest om iets te kopen.”
Het kabinet Rutte is ondertussen op nationaal niveau bezig wetten in te voeren die meer financiële controle voor de overheid mogelijk maken, vaak onder de noemer van bestrijding van (witwas)criminaliteit. Zo ligt de Wet Gegevensverwerking voor Samenwerkingsverbanden (WGS) ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. Deze datakoppelingswet maakt het mogelijk voor instanties om data die overheden en bedrijven bewaren over burgers en bedrijven te monitoren. Privacy-toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens adviseerde de Eerste Kamer de wet niet aan te nemen en stelde dat hij kan leiden tot “Kafkaëske toestanden voor grote aantallen mensen”.

Minister van Financiën Sigrid Kaag diende een wetsvoorstel in dat Nederland het eerste land in Europa moet maken dat banken verplicht om alle transacties boven de 100 euro van alle burgers te gaan monitoren, zoals eerder gemeld in deze krant. Het kabinet kondigde deze maand ook aan dat de sanctieregelgeving zal worden aangepast. Van oudsher is deze bedoeld voor bedrijven om geen zakenrelaties aan te gaan met ‘vijandelijke naties’, in deze tijd bijvoorbeeld Rusland. Die regelgeving moet in de zomer van 2023 voor ‘een ieder’ gaan gelden, dus ook de gewone burger.

Buiten het zicht van de media zijn de banken bezig om de benodigde transactiesystemen in te richten voor de CBDC en de controlewetten. De ECB gaat in maart 2023 de zogenaamde TARGET2 – en T2S-systemen samenvoegen, zowel technisch als functioneel. “Het nieuwe systeem faciliteert betalingen in verschillende munteenheden, als de respectievelijke centrale banken besluiten tot invoering daarvan”, meldt de ECB. Ook de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT), beter bekend als de facilitator van de Business Identifier Code (BIC) die wordt gebruikt voor grensoverschrijdend betalingsverkeer, is klaar voor een CBDC-toekomst. In een persbericht op de site staat: “SWIFT heeft met succes aangetoond dat digitale valuta’s van de centrale bank (cbds’s) en andere tokenactiva naadloos kunnen worden overgedragen op de bestaande financiële infrastructuur – een belangrijke mijlpaal in de richting van hun soepele integratie in het internationale financiële ecosysteem.”

Op commercieel consumentenniveau is de iDIN stilletjes geïntroduceerd: een dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties met de vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank kunnen identificeren. Sinds kort is het dus mogelijk om bij je verzekeraar of energiebedrijf in te loggen met bijvoorbeeld je ING-gegevens. Alle grote instituties worden zo aan elkaar verbonden, onder de noemer ‘makkelijk, veilig en vertrouwd’. Er hoeft immers nog maar één wachtwoord te worden herinnerd en, zo garanderen de deelnemers, alleen de strikt benodigde gegevens worden uitgewisseld. Aegon krijgt dus geen inzage in de financiële situatie van de gebruiker van iDIN, en andersom. Nog niet, althans.

Door alle stappen die nu al worden gezet, is democratische controle al bijna niet meer mogelijk. “Als de infrastructuur er eenmaal is, kan de overheid de wet- en regelgeving er speciaal voor aanpassen. Die kun je namelijk altijd veranderen”, stelde Jaap-Henk Hoepman, universitair hoofddocent privacy aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Rijksuniversiteit Groningen, in dagblad Metro.

De invoering van een digitaal financieel stelsel staat bovendien niet op zichzelf. De Europese Commissie werkt ook aan de invoering van een digitale Europese identiteit, compleet met vaccinatiebewijzen, waaraan de digitale munt wordt gekoppeld. De CBDC zou ook weleens bittere noodzaak kunnen worden voor de autoriteiten. Diverse financieel experts, waaronder Arno Wellens en Ab Flipse, waarschuwden in oktober op een conferentie voor de ineenstorting van de euro, die volgens hen onafwendbaar is.

“Met onschuldig ogende argumenten worden al de eerste stappen gezet richting massamonitoring en programmeerbaar geld’, zegt @MahirAlkaya. Straks kan de overheid zien wie er diesel heeft getankt of wie na de avondklok buiten is geweest om iets te kopen.

Je lichaam als betaalinterface?
In eerste instantie zal het inloggen op de nieuwe digitale financiële systemen via de smartphone gaan. Maar over een aantal jaar, zo voorspelt Pekka Lundmark, CEO van Nokia, is het mogelijk dat de functionaliteiten van de smartphone – waaronder dus ook het doen van financiële transacties – in het menselijk lichaam worden geïntegreerd. “We hebben het hier over 2030 gehad. Ik denk dat dan de smartphone zoals we die nu kennen, niet meer de meest gebruikte interface is. Veel van deze dingen worden direct in ons lichaam geplaatst”, zei hij in een paneldiscussie bij het World Economic Forum.

Bronnen:
bit.ly/high-level-conference
bit.ly/T2-T2S-consolidation


De privacy is helemaal buitenspel gezet. :boos: :boos:
  Bericht 
Sjaak
Pro
Maserati Teun schreef:
Je lichaam als betaalinterface?
In eerste instantie zal het inloggen op de nieuwe digitale financiële systemen via de smartphone gaan. Maar over een aantal jaar, zo voorspelt Pekka Lundmark, CEO van Nokia, is het mogelijk dat de functionaliteiten van de smartphone – waaronder dus ook het doen van financiële transacties – in het menselijk lichaam worden geïntegreerd. “We hebben het hier over 2030 gehad. Ik denk dat dan de smartphone zoals we die nu kennen, niet meer de meest gebruikte interface is. Veel van deze dingen worden direct in ons lichaam geplaatst”, zei hij in een paneldiscussie bij het World Economic Forum.


Helemaal gek geworden daar. Er gaat helemaal niets mijn lichaam in.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Jaja dat denk je nu, als de verkoopcampagne echt los gaat dan wordt dat wel anders.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Sjaak schreef:
Helemaal gek geworden daar. Er gaat helemaal niets mijn lichaam in.


Dan kom je de McDonalds niet meer in :boos:
  Bericht 
bruintje beer
Master
Maserati Teun schreef:
“Straks kan de overheid zien wie er diesel heeft getankt of wie na de avondklok buiten is geweest om iets te kopen.”
Zijn er winkels open dan na Sperrzeit? :loco:

Maserati Teun schreef:
Minister van Financiën Sigrid Kaag diende een wetsvoorstel in dat Nederland het eerste land in Europa moet maken dat banken verplicht om alle transacties boven de 100 euro van alle burgers te gaan monitoren
Het zal ook eens niet; we moeten weer de eerste zijn :loco:
Wanneer verdwijnt dat incompetente mens nou eens.

Maserati Teun schreef:
Je lichaam als betaalinterface?
Dat bestaat al heel lang. Sterker: het oudste beroep ter wereld 8)
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
bruintje beer schreef:
Wanneer verdwijnt dat incompetente mens nou eens.


Wat houd je tegen?
  Bericht 
18vti
Master
Toch maar restant spaargeld pinnen in stapjes en opsturen naar het midden oosten zodat ze de vlieglessen af kunnen maken....pfff.

Nogmaals: waarom zou de burger dit willen? Dit willen we niet.... dit gaat niet gebeuren.

Druk maar op de knop Putin, nuke us!
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Ik snap het niet zo goed. De Euro is in principe toch al digitaal? Ik kan nu (al) geld overmaken naar iemand anders zonder daarbij contant geld te gebruiken. Wat moet daar nog aan verbeterd worden??
  Bericht 
basjuh1981
Master
Lotus Omega schreef:
De Euro is in principe toch al digitaal?


Nee.

Lotus Omega schreef:
Wat moet daar nog aan verbeterd worden??


Het moet een soort crypto-achtige munt worden. Deze moet beheerd gaan worden door de ECB. Aangezien de ECB een politiek instituut is - al zeggen ze zelf van niet - kun je er de donder op zeggen dat dit gebruikt gaat worden om de bevolking in het gareel te houden. Men kan bepalen waar je het geld aan uitgeeft. Er kan een verloopdatum op gezet worden. Je krijgt aftrek van je CO2-budget omdat je vlees, vis, gevlogen hebt of auto hebt gereden.
Komt jouw mening niet overheen met wat de overheid vindt wat jij moet vinden. Complotdenker! Jouw saldo wordt bevroren voor een x-aantal tijd.
  Bericht 
Bambi killer
Master
Maserati Teun schreef:
World Economic Forum.


HAHAHAHAHA ja hoor.

Mooi plannen weer zeg over een chip in je lichaam :lol:
Dat gaat hard falen, deze natnekken krijgen niks voor elkaar joh. Ik lach deze randdebielen keihard uit.
  Bericht 
no justice
Master
Is het al 1 april?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
What can possibly go wrong?



Even factchecken.

https://www.weforum.org/search?query=FTX
Citaat:
About 313 results

Ze zijn er wel snel:

https://www.weforum.org/organizations/ftx
Citaat:
Sorry, but we can’t find the page you were looking for
  Bericht 
wildplasser
Die hard
Bambi killer schreef:
HAHAHAHAHA ja hoor.

Mooi plannen weer zeg over een chip in je lichaam :lol:
Dat gaat hard falen, deze natnekken krijgen niks voor elkaar joh. Ik lach deze randdebielen keihard uit.


Leef jij onder een steen????
Hele regeringen en Koningshuizen knielen voor deze idioten.
  Bericht 
Bambi killer
Master
Ja en ze doen maar lekker! Knielen ze maar. Kan mij niks schelen.
  Bericht 
Superkoe
Master
basjuh1981 schreef:
Het moet een soort crypto-achtige munt worden. Deze moet beheerd gaan worden door de ECB. Aangezien de ECB een politiek instituut is - al zeggen ze zelf van niet - kun je er de donder op zeggen dat dit gebruikt gaat worden om de bevolking in het gareel te houden. Men kan bepalen waar je het geld aan uitgeeft. Er kan een verloopdatum op gezet worden. Je krijgt aftrek van je CO2-budget omdat je vlees, vis, gevlogen hebt of auto hebt gereden.
Komt jouw mening niet overheen met wat de overheid vindt wat jij moet vinden. Complotdenker! Jouw saldo wordt bevroren voor een x-aantal tijd.


Heel vaak noem ik mensen wappie, als ze dergelijke dingen beweren, maar dit keer heb je helaas heel erg gelijk. Vroeger werd het geld door commerciële banken uitgeleend en werd de hoeveelheid geld in omloop gereguleerd door een centrale bank. De digitale munt van de ECB snijdt die tussenlaag er tussen uit, onder het mom van veiliger voor de consument (de burger). De werkelijkheid is dat (onnodig!) de ECB elke transactie kan volgen (en uiteraard vast legt) en contant geld uitgebannen moet worden. Het wordt dan ook gebracht als een digitale variant van contant geld. Maar dat is het niet. Dat zou het zijn als de transactie zou plaats vinden tussen twee applicaties en het geld wordt bewaard op een persoonlijk apparaat. Maar net zoals contant geld, bedient dat de zwarte markt, criminaliteit et cetera.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Superkoe schreef:
Maar net zoals contant geld, bedient dat de zwarte markt, criminaliteit et cetera
Als je er zo in staat, ga je al aardig mee in het overheids naratief.

Geen enkele consument zit op de digital currency te wachten. Je kunt prima geld overmaken en/of een tikie sturen en daarnaast heb je de keuze om contant te betalen, dat is gewoon prima geregeld. Het idee dat je criminaliteit uit kan bannen door cash af te schaffen is luchtfietserij. Mensen gaan gewoon over op gouden muntjes als er geencash meer zou bestaan.
  Bericht 
no justice
Master
En zo lieve kijkbuiskinderen zo gaan we dus langzaam maar zeker steeds verder naar de klote. Gelukkig hebben we Rutte nog om ons te helpen.
  Bericht 
Bambi killer
Master
no justice schreef:
Rutte nog om ons te helpen


En niet te vergeten onze lieve Kaag :inlove:
  Bericht 
basjuh1981
Master
blckbx schreef:
Maxima lobbyt op G20 voor ‘digitale gevangenis naar Chinees model'

Koningin Máxima hield maandag op de G20 in Bali een vurig pleidooi aan wereldleiders voor het invoeren van een digitale centrale bankmunt (CBDC). Máxima zou de munt bovendien graag wereldwijd gekoppeld zien aan een digitale identiteit.

Net als een week eerder op de top over de digitale euro in Brussel hield Máxima haar toespraak in Bali via een stream.

De koningin vroeg de aanwezigen op de B20, de zakentop van de G20, om op de bijeenkomst 'de schouders eronder te zetten' en 'de handen ineen te slaan' om een digitale financiële infrastructuur op te tuigen, met toegang voor iedereen.

Onder de aanwezigen op de top zijn deze week minister van Financiën Sigrid Kaag, premier Mark Rutte en – verrassend – World Economic Forum-topman Klaus Schwab.

Volgens Máxima zijn het moeilijke tijden voor mensen overal. “En we zoeken allemaal naar nieuwe manieren om de uitdagingen die voor ons liggen, van COVID tot conflict en van inflatie tot klimaatverandering, aan te pakken. Inclusieve financiering biedt nieuwe mogelijkheden om veerkracht op te bouwen en te investeren in een welvarender toekomst,” wist de Nederlandse koningin.

“Maar we moeten verder gaan dan betalingen," zei Máxima. "Een breed scala aan financiële diensten, sparen, verzekeren en kredietverlening is nodig om individuen, huishoudens en de samenleving ten volle te laten profiteren van de digitale economie. We moeten ook blijven werken aan een digitale financiële infrastructuur die veilig is en niemand uitsluit."

Volgens de koningin biedt India een goed voorbeeld door digitale ID-kaarten te combineren met een betalingsinterface en diensten van stakeholders in een gemakkelijk toegankelijk platform.

Máxima ziet een belangrijke taak weggelegd voor stakeholders, zoals banken, bedrijven, regeringen en financiële instellingen om de digitale infrastructuur mogelijk te maken.

Op internet worden de mooie woorden van Máxima direct doorgeprikt.

Volgens financieel expert Arno Wellens is Máxima digitale slavernij aan het pushen. "‘Ze kleedt zich zo goed’, ‘ze lacht zo leuk’, ‘ze ziet er fantastisch uit’. Menig polderbewoner draagt de Argentijnse ‘Max’ op handen maar dat kunnen ze beter niet doen. Ze is helemaal niet zo leuk. ‘Max’ wil programmeerbaar digitaal geld invoeren, zogenaamd om de armen te helpen. Dat is een onzinnig argument. Deze central bank digital currency (CBDC) vernietigt onze privacy. Straks wordt je geregeerd door een app, waarmee de overheid jouw leven met een druk op de knop stil kan zetten."

De Nachtzuster(s) zien op Twitter niets anders dan dat Máxima pleit voor een sociaal kredietsysteem naar Chinees Model. "Máxima lid van het Koninklijk huis en de Wereldbank pleit openlijk voor programmeerbaar digitaal geld. Denk aan voedselpunten, reispunten of strafpunten. Is er een weg terug? Rug recht, boycot de CBDC-agenda."

Columniste Marianne Zwagerman vindt dat Máxima voor haar beurt praat. "Het is belangrijk om 23 november naar het debat te komen om te laten merken dat dit soort zaken niet in achterkamertjes besloten mogen worden," aldus Zwagerman.


Het wordt tijd dat Maxima weer teruggestuurd gaat worden naar Argentinië.
  Bericht 
Christafari
Master
Sjaak schreef:
Er gaat helemaal niets mijn lichaam in.


Ik denk dat veel mensen dat nu zeggen en uiteindelijk komt die chip er gewoon in. In het voorhoofd of de rechterhand.
  Bericht 
no justice
Master
Christafari schreef:
Ik denk dat veel mensen dat nu zeggen en uiteindelijk komt die chip er gewoon in. In het voorhoofd of de rechterhand.


Ja schapen genoeg dat zie je wel bij de coronaprik en het verkiezingsresultaat. Behhhhh
  Bericht 
IsIkke
Master
no justice schreef:
dat zie je wel bij de coronaprik


zit die chip er niet gewoon al in? :P
  Bericht 
R
Master
bruintje beer schreef:
Minister van Financiën Sigrid Kaag diende een wetsvoorstel in dat Nederland het eerste land in Europa moet maken dat banken verplicht om alle transacties boven de 100 euro van alle burgers te gaan monitoren Het zal ook eens niet; we moeten weer de eerste zijn :loco:


Klein landje wat graag belangrijk wil zijn. Wordt mooi misbruikt om op Europees niveau hier dit soort zaken eerst uit te proberen/ in te voeren. Waarbij Maxi Kaag en Rutt zich héééél groot voelen. Zij zijn kneedbaarder daar de echte landen om ons heen.
  Bericht 
Bussloo
Master
18vti schreef:
Druk maar op de knop Putin, nuke us!

Alleen de elektriciteitsvoorziening bombarderen is genoeg. Als het net niet binnen een aantal jaren niet al vanzelf instort door ouderdom en overbelasting.
Zonder stroom werkt zo'n systeem niet. Als het uitvalt is het wachten op plunderingen op grote schaal omdat de mensen niks meer te eten kunnen halen.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Bambi killer schreef:
HAHAHAHAHA ja hoor.

Mooi plannen weer zeg over een chip in je lichaam :lol:
Dat gaat hard falen, deze natnekken krijgen niks voor elkaar joh. Ik lach deze randdebielen keihard uit.


Je hebt kunnen zien hoe bereid mensen waren hun ziel te verkopen voor zo'n C-toegangspas.
Dat werd door een bewindspersoon al betiteld als een worst voorhouden, dus verbaas je niet als dat kunstje nog een keer vertoond wordt...
  Bericht 
Bambi killer
Master
Klopt maar vele van ons doen daar niet aan mee dus daar geloof ik in. Maar hun plannen gaan altijd mislukken joh het zijn een stelletje amateurs, net zoals met cojona, juridisch waren ze nergens het was pure bluf, in spanje moesten ze alle lockdown boetes terug betalen, ze zeggen wel heel groot dit en dat maar ze zijn niks joh echt
  Bericht 
18vti
Master
Maxima toch...........nu ook al corrupt?
Stuur dat hele koningshuis gebeuren maar naar Zuid Amerika.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
zit al jaren bij een juridisch bindend praatclubje.

Zegt verder helemaal niets hoor.


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
Raad eens wie er ook weer was


Youtube video
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Vrijspeker schreef:
UW GELD NAAR DE SLACHTBANK: CBDC’S EN DIGITALE EURO’S.

Morgen op 23 november gaat uw geld naar de slachtbank: De Tweede Kamer behandelt dan CBDC’s en digitale Euro’s.

Central Bank Digital Currencies, zijn het gedroomde paradijs van Centrale Bankiers en zij die Centrale Macht aanhangen.

Met CBCD’s, of de digitale Euro, is uw privacy aan gort, loopt u het gevaar dat u alleen nog maar door de overheid goedgekeurde spullen, mag kopen. En dat vanwege de programmeerbaarheid van die digitale Euro u het extra risico loopt dat ‘in het algemeen belang’ er voor bepaalde bezitters van dat digitale geld, een korting op hun bezit wordt gepleegd. Het paard van Troje wordt binnengehaald (artikel van Harry Geels).

Terwijl in Nederland de wets-behandeling om het maximale cash bedrag te verlagen tot € 3000 nog moet plaatsvinden, wordt er al gewerkt aan een sleepwet voor bankbetalingen boven de € 100. Ik schrijf dit omdat we bezig zijn in een geld-concentratie-kamp terecht te komen.

Maar nog veel erger en met nog veel meer desastreuze ondemocratische gevolgen, wordt met CBCD’s uw zelfbeschikkingsrecht (over uw geld) aan de boven ons gestelden weggegeven.

Alsof de Europese Centrale Bank, of de Nederlandse overheid te vertrouwen zouden zijn met al uw vermogen? Want zij kunnen dan bepalen wat het waard is, wat er mee gedaan kan worden en hoeveel er van afgepakt kan worden. En dat ook nog eens door niet democratische besluitvormingsprocessen.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
George Orwell had gewoon te weinig fantasie. Helaas wordt hij keihard ingehaald door het WEF.
  Bericht 
Christafari
Master
Echt bizar die CBDC. Kranten gaan over voetbal, gesprekken op het werk ook. Bijna nergens lees je dat we binnenkort als ratten in de val zitten en niemand heeft erover.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Ik ben wel benieuwd of BTC ook gaat meeliften op de infrastructuur die hiervoor opgezet gaat worden O:)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Christafari schreef:
Bijna nergens lees je dat we binnenkort als ratten in de val zitten en niemand heeft erover.


Ik ben ook benieuwd of het commissiedebat op politiek24 uitgezonden gaat worden. Het overleg start om 14:00 uur.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Bijna nergens lees je dat we binnenkort als ratten in de val zitten en niemand heeft erover.


Je zou Arno Wellens eens kunnen volgen.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Christafari schreef:
Bijna nergens lees je dat we binnenkort als ratten in de val zitten en niemand heeft erover.
Je zou haast denken dat het gros van de (op staatsscholen opgeleide) journalisten braaf het overheids naratief volgt.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
AD schreef:
Kaag belooft dat contant geld blijft naast digitale euro, ‘maar er is nog geeneens een voorstel’

Minister van Financiën Sigrid Kaag garandeert dat iedereen in de toekomst met contant geld kan blijven betalen. In de Tweede Kamer en bij protestgroepen leeft de angst dat cash verdwijnt nu er in Europa wordt gedacht over invoering van een digitale euro.

,,Cash blijft belangrijk en de overheid zet daarop in”, verzekerde Kaag de Kamer in een debat over de plannen over een digitale euro. Veel concreter kon Kaag niet worden, want ‘er is nog geeneens een voorstel’.

Het idee om digitaal geld te introduceren in de Europese Unie ondervindt veel weerstand vanuit de Kamer. Partijen vinden het plan nog te vaag en zien risico's. Ook buiten het Kamergebouw werd er geprotesteerd tegen de plannen. Kaag zegt de onrust te begrijpen. Ze benadrukt echter dat er ‘nog helemaal geen voorstel’ is. Ze vindt dat de Kamer te hard van stapel loopt. ,,Er wordt gedaan, zeker op sociale media, alsof het ding er al is. Maar er is helemaal niets besloten. Men kijkt hoe het als theoretisch concept zou kunnen werken in de praktijk.”

De digitale euro
Het idee van de digitale euro is dat burgers en bedrijven in de toekomst een rekening kunnen openen bij de Europese Centrale Bank (ECB), zoals je nu een rekening hebt bij een gewone bank. Die rekening zou alleen digitaal bestaan en wordt op een andere manier beheerd dan het geld dat we nu op bankrekeningen hebben staan.

De Europese Unie onderzoekt dat idee omdat contant geld steeds minder wordt gebruikt, en dat kan problemen veroorzaken. Briefjes en munten worden in omloop gebracht door de ECB. Giraal geld wordt beheerd door commerciële banken. Dat girale geld is veel kwetsbaarder. Een bank kan failliet gaan, zoals we hebben gezien in de financiële crisis van 2008, waarna overheden moeten bijspringen. Ook kan zo'n commercieel betaalsysteem haperen, zoals we nu in Rusland zien met de financiële sancties vanuit het Westen.

De digitale euro moet een soort combinatie worden van contant geld zoals we dat nu kennen en het girale geld dat we op de bank hebben staan. Die digitale euro is dan in beheer van de centrale banken. ‘Ik zie de digitale euro als een digitale variant van het bankbiljet met zoveel mogelijk kenmerken van contant geld’, legt directeur Betalen van de Nederlandsche Bank Inge van Dijk uit in een blogpost. ‘Overal en altijd inwisselbaar, voor iedereen toegankelijk en makkelijk te gebruiken.’ Ook minister Kaag denkt dat het makkelijk in gebruik moet zijn. ,,De bedoeling is dat, als het goed werkt, je er precies hetzelfde mee kan doen.”

Onrust in de Kamer
Minister Kaag ziet wel iets in de Europese plannen, maar een mogelijke digitale euro brengt ook een hoop vragen met zich mee vanuit de Kamer. Zo zijn er zorgen over privacy. Kan de overheid straks elke betaling van burgers traceren? PVV-Kamerlid Tony van Dijck sprak over de overheid ‘die Big Brother wil spelen’. Mahir Alkaya (SP) merkte op: ,,Wij willen anoniem blijven betalen, maar dat wil Europa niet.”

Ook heeft een aantal Kamerleden moeite met de ‘programmeerbaarheid’ van het digitale geld. Er zouden namelijk allerlei regels in het geld gebouwd kunnen worden, omdat dit bestaat uit een digitale code. Er zou bijvoorbeeld een tijdslimiet ingebracht kunnen worden binnen wanneer je geld uitgegeven moet worden, en dat vinden partijen niet wenselijk.

Over een concrete vormgeving kon de minister nog niets zeggen. Wel verzekerde ze de geluiden vanuit de Kamer mee te nemen in de overleggen. Zo gaf ze aan prioriteit te geven aan het waarborgen van de privacy en gaat ze enkel akkoord met een digitale munt ‘waarbij programmeerbaarheid uitgesloten kan worden’. Daarbij beloofde ze dat het kabinet niet voornemens is contant geld te vervangen door digitaal geld. ,,Het is de intentie van het kabinet dat contant geld op de markt blijft”, aldus Kaag.

Daarmee is de onrust in de Kamer nog niet gesust. Minister Kaag verwacht dat de Europese Commissie in het tweede kwartaal van 2023 met een concreter plan voor de digitale euro komt.


Als Kaag iets belooft, geloof ik er niets meer van, want liegen is haar 2e naam. :honger: :honger:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Ik dacht dat Heks haar tweede naam was...
  Bericht 
Christafari
Master
Kaag is zo betrouwbaar als een Moslimterrorist in een Synagoge.
  Bericht 
18vti
Master
Niet normaal zo gestoord die lui... ze hebben niet door dat er mensen zijn die over de schreef zullen gaan bij dit soort praktijken.

Gelukkig heb ik geen kinderen, doe hebben geen toekomst...mja, misschien zoals de joden waar het ook begon met een ster.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
heus wel toekomst maar een andere als de onze. Totaal in het teken van de Partij.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Mensen die aangemeld zijn om een debat bij te wonen laten wegjagen door politie en ME. Wat een prachtige democratische rechtstaat is Nederland toch :applaus:


Bijlagen :


  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Schandalig hoe de ME en KMAR wel even het heilig democratisch huis menen te moeten beschermen.

Hier kun je Sjoerdsma-kloon van Weyenberg even retesterk horen reageren op Pepijntje.


Youtube video
  Bericht 
Dave
Webspecialist
basjuh1981 schreef:
die aangemeld zijn


ik heb de blckbx livestream niet echt lang zitten kijken maar er was meen ik ook volk tussen wat zich niet aangemeld had. Dat moet natuurlijk tegen de grond geslagen worden, das logisch.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Uiteraard. Dat is inmiddels een goede Haagse gewoonte aan het worden.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Syllie 🌸
@itsmeSZ Nov 24, 2022
Wanneer het @SigridKaag uitkomt is ze opeens niet meer bekend met een document. Welk document? Het document waarin staat dat fake #Maxima de #DigitaleEuro aan het promoten is.



Het gaat om dit document:


Bijlagen :


  Bericht 
basjuh1981
Master
Trouwens, de voorzitter (mevr. Tielen van de VVD) compenseert haar kunde ook met autoritaire trekjes ;(
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Iedereen die complotten ziet is gek. Toch?

Een minister die liegt in het parlement of zegt ergens geen actieve herinnering aan te hebben zie ik als bewijs van een complot.
Hoe duidelijk wil je het hebben?
Never forget:

K2
@kiansimone44 Jul 7, 2022
Last August, Dutch MP Gideon van Meijeren pressed Dutch Prime Minister Mark Rutte on his relationship with Klaus Schwab and his book, The Great Reset.
MORE: https://t.co/3CPs7PuJxb



Dat bezetten van het parlement op een vredelievende liefdevolle manier om deze regering ten val te brengen is niet zo ondemocratisch als de MSM ons willen doen geloven.
Maar laten we politieke partijen gaan verbieden, dan komt alles goed.
  Bericht 
Bussloo
Master
Arnoud heeft er vandaag een informatieve blog over geschreven: https://blog.iusmentis.com/2022/11/25/n ... bedrijven/
Zijn conclusie:
Citaat:
Ik snap ergens nog het idee van een digitale anonieme munt die waardevast is (gegarandeerd door een centrale bank), commercieel gezien heeft dat een duidelijke usp ten opzichte van de decentrale cryptovaluta van nu. Maar zodra je het koppelt aan een rekening met alle identificatie-eisen en transactielogging die daarbij horen, dan zie ik het verschil niet meer met mijn gewone digitale rekening?
 Pagina 1 van 4  [ 178 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy