Pagina 2 van 4  [ 178 berichten ]
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Ons kabinet is wereldberoemd; Nachrichten 21 november '22:
Citaat:
Niederlande: Ausgeliefert an das WEF – auf dem Weg in den Great Reset?

Vanaf 22:00 minuten:
https://www.auf1.tv/nachrichten-auf1/nachrichten-auf1-vom-21-november-2022
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Marianne Zwagerman
@mariannezw Dec 7, 2022
Brussel wil dat alle Nederlanders in de toekomst een Europese digitale identiteit krijgen. D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft TEGEN DE WENS van de Tweede Kamer dinsdag ingestemd.

#Eid

?s=20&t=2iji9-JORbNtuA46WqePEw

En krijg toch allemaal de tyfus.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Hier wat beelden:

Marc van der Vegt
@VegtDoor Dec 7, 2022
De Raadsconclusies rond de Europese #DigitalID niet te onderschrijven is per motie aangenomen.

Toch heeft staassecretaris van Huffelen (D66) TEGEN de wens vd Tweede Kamer, ingestemd met de volgende stap in verdere digitalisering en controle van burgers
#Democratie ?

  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
basjuh1981 schreef:
Hier wat beelden:

Marc van der Vegt
Dan zou je dus denken dat diezelfde kamermeerderheid nu een motie van wantrouwen moet steunen. Maar dat gebeurt dus niet.
  Bericht 
Christafari
Master
Wauw, dit is echt fundamenteel wat hier gebeurt. De democratie was al failliet en dit is een mooi toonbeeld hiervan. En 'mooi' is cynisch.

Oh ja, ben benieuwd hoe lang de NOS hier vanavond over gaat berichten.

Ook cynisch overigens.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Christafari schreef:
Oh ja, ben benieuwd hoe lang de NOS hier vanavond over gaat berichten.


Zoiets:
Martin Bosma
@Martinbosma_pvv Dec 7, 2022
Een hartstikke leuk feestje. BAM.

We geloven jullie heus wel, hoor, NPO66.

  Bericht 
basjuh1981
Master
Frau Kaag,

Gisteren hebben we in de Tweede Kamer een perfect voorbeeld gezien van het verval van de Nederlandse parlementaire democratie. Uiteráárd ging het om een kwestie waarin Nederlandse bevolking onder Rutte 4 Kaag 1 verder in de klauwen wordt gedreven van die machtswellustelingen die in Brussel het Groß Europäisches Reich naar Orwelliaans voorbeeld aan het inrichten zijn. Het digitale Europese identiteitsbewijs.
Het wordt een app (want dat klinkt lekker ongevaarlijk), maar het is een Ausweis, waar ons hele hebben en houwen op komt te staan. Vorige week nam de Tweede Kamer een motie aan waarin werd uitgesproken dat de Tweede Kamer niet akkoord gaat met de invoering van dat Ausweis op de manier die in Brussel was bedacht.

Vrijdagavond stuurde D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen (bekend van seriële faalhazerij in het Toeslagenschandaal) een briefje naar de Tweede Kamer dat het kabinet, úw kabinet, weigerde die motie uit te voeren.
Dinsdag tekende D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen in Brussel bij het kruisje.
Gisteren vroeg SP-Kamerlid Renske Leijten een interpellatiedebat aan over deze schoffering van het (voormalig) hoogste orgaan in het Nederlandse staatsbestel, de Tweede Kamer.
Dat verzoek werd Kamerbreed gesteund, behálve door VVD, D66, CDA én de coalitiepartij die vorige week nog voor de motie stemde waarmee het kabinet zo opzichtig de reet afveegde omdat voortgang van het Groß Europäisches Reich-project über alles geht. Namens die laatste partij was Mirjam Bikker de ”Nein!”-zegger van dienst. Die deed dat overigens met zo weinig schaamrood op de kaken, dat ik zeker weet dat u haar ter plekke heeft gescout voor de opvolging van Gert-Jan Segers als leider van de Christenunie.
Niet dat u daar formeel over gaat, maar dat heeft u in eerdere kwesties ook niet belemmerd sinds de Staatsomroep, RTL en de systeemkranten u door hun slippendragerij aan 24 zetels hielpen bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen.

Enfin, het was een treurig schouwspel gisteren. Dat de doorgaans fatsoenlijke christen Pieter Omtzigt, die nog altijd de pijn voelt van de messen die Rutte, Hoekstra en u in zijn rug hebben gestoken in een poging hem kalt te stellen, de Tweede Kamerleden van VVD, D66, CDA en Christenunie “77 coalitieslaven” noemde, was al pijnlijk. Maar dat zelfs Roelof Bisschop van de ‘constructieve oppositiepartij’ SGP helemaal apeshit ging op dit onvervalste staaltje democratiehaat van uw kabinet, zegt eigenlijk alles.

In Duitsland zijn gisteren bij een grote operatie van ruim 3000 agenten 25 malloten opgepakt die een staatsgreep zouden hebben beraamd. Je vraagt je langzamerhand af wanneer de Nederlandse politie eens in actie komt om de 29 verraders die in ons land niet alleen een staatsgreep beraamden, maar ‘m onder onze ogen gewoon uitvoeren achter slot en grendel te gooien?

En die 77 collaborateurs erbij.

Of wachten ze, vanwege de symboliek, op 5 mei?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
basjuh1981 schreef:
In Duitsland zijn gisteren bij een grote operatie van ruim 3000 agenten 25 malloten opgepakt die een staatsgreep zouden hebben beraamd.
De gretigheid waarmee de MSM zich op dit verhaal storten en klakkeloos het naratief volgen van de Duitse overheid, is veelzeggend.
Hoeven ze het niet over Hunter Biden te hebben.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
DDS schreef:
Kijk! D66-Staatssecretaris Van Huffelen deelt BIZARRE video over Europees Digital ID


Youtube video


Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft heel trots een video op Twitter gezet van haar bezoek aan de Telecomraad in Brussel gisteren. Daar zette ze haar handtekening onder het Europese plan voor een 'Digital ID.' Het is sowieso een gestoorde video, maar al helemaal als je bedenkt dat de Tweede Kamer wilde dat ze een hard standpunt zou innemen... en dat ze dit weigerde te doen. Om vervolgens toch trots zo'n video te maken.

Je moet deze video even even kijken. Van Huffelen is overduidelijk enorm trots op zichzelf en op het werk dat gedaan wordt in Brussel. Ja, ja, ze lidstaten zijn het "eens geworden over hoe nou die digitale Europese identiteit eruit moet komen te zien." Het proces is nog "niet klaar," maar het begin is er. Wat leuk!

Dit kon weleens de meest bizarre video van het jaar zijn. En ja, dat mogen we nu zeggen, we zitten immers al in december: staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) die heel blij beelden deelt van haar bezoek aan de Telecomraad in Brussel gisteren. Daar ging ze akkoord met een plan voor een Digitaal Europees ID...

Alleen is dat wat gek, want de Tweede Kamer wilde helemaal niet dat ze haar handtekening onder het huidige plan met de huidige opzet zou zetten. Van Huffelen heeft daar niet alleen lak aan, maar deelt vervolgens dus ook nog eens deze bizarre opschepvideo.

Vrijwillig
Maar het meest zorgwekkende aan het hele verhaal is dat deze dame voortdurend worden gebruikt als "hoop" en "blijven inzetten" als het gaat om vrijwilligheid van het gebruik van de ID/app.

"Ik weet dat het Nederlands parlement heel kritisch meekijkt, bijvoorbeeld over de vraag hoe vrijwillig het gebruik van zo'n digitale identiteit is," zegt ze in de video bijvoorbeeld. "En wat ik heb duidelijk gemaakt en wat ik ook heb in gebracht vandaag is dat het heel belangrijk is dat het vrijwillig blijft.

"Niet alleen maar wanneer je zaken doet met de overheid, wanneer je bijvoorbeeld een subsidie aanvraagt of een toeslag of je belasting moet aangeven," aldus mevrouw de D66'er. "Maar dat het ook vrijwillig moet blijven bij bedrijven die een heel belangrijke functie hebben, zoals bijvoorbeeld banken of energiebedrijven."

"Dat punt hoop ik ook de komende tijd nog naar voeren te brengen in de discussies met het Europees Parlement over dit onderwerp," sluit ze daarop af.

Heel belangrijk, hoop, naar voren te brengen: dat zijn allemaal termen die je gebruikt bij punten die je best belangrijk vindt bij onderhandelingen, maar die je indien nodig ook best overboord wilt zetten. Ja, het is heel belangrijk allemaal... maar als het Europees Parlement en de andere lidstaten er anders over denken, nou ja, dan is dat maar zo. Want Digital ID u¨ber alles.


Oh Oh wat is ze blij met haar eigen inbreng. :dood: :dood:
  Bericht 
Lotus Omega
Master
"Maar dat het ook vrijwillig moet blijven bij bedrijven die een heel belangrijke functie hebben, zoals bijvoorbeeld banken of energiebedrijven."

Vervolgens is het voor klanten wel verplicht omdat je anders geen gebruik kan maken van hun diensten :glaasje:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
En wat zijn ze blij dat het referendum is afgeschaft, alleen maar lastig, luisteren naar het volk, ze luisteren niet eens naar een meerderheid van de kamer :-o
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
djee schreef:
ze luisteren niet eens naar een meerderheid van de kamer :-o
Blaffende honden bijten niet.
  Bericht 
18vti
Master
D66........... ik krijg donkere gedachtes nu.....heel donker....blij dat ik niet meer in Den Haag resideer :roflol:
  Bericht 
Raymond
Master
Wat een....doos :dood:
  Bericht 
Bussloo
Master
Je zou bijna Thijs Römer gaan quoten. Of die Utrechtse hoogleraar.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Bussloo schreef:
Je zou bijna Thijs Römer gaan quoten.


Die nog niet veroordeelde pedo? :nothanks:
  Bericht 
Bussloo
Master
=>Bijna<=
  Bericht 
Achiel
Master
NoCashCow schreef:
George Orwell had gewoon te weinig fantasie. Helaas wordt hij keihard ingehaald door het WEF.


Hij had alleen de datum fout.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Citaat:
Van Huffelen
Wat een trut :dood:
  Bericht 
Christafari
Master
Nou nou, dat kan toch wel wat grover?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Vind ik moeilijk, pijpslet is het niet dat zie je zo.. Niemand krijgt hier een harde van, lijkt me onmogelijk.
  Bericht 
Raymond
Master
Misschien Berlusconi even vragen. Die mompelde ook iets te hard op dat Merkel een 'onneukbare reet' had.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Hhhmm dat weet jij dan weer :thumb:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Dave schreef:
Niemand krijgt hier een harde van, lijkt me onmogelijk


Ik ken mensen die heel goed kunnen neuken.
  Bericht 
maarten28
Master
"It will never happen".
Ondertussen in het meer betrouwbare deel van de wereld: Nigeria bans ATM cash withdrawals over $225 a week to force use of CBDC

CBDC is Nigeria’s central bank digital currency.
  Bericht 
BLikent
Master
Daarom sturen ze ook zo vaak berichten of je even een paar miljoen wil hebben en voor ze wil opnemen...
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
BLikent schreef:
Daarom sturen ze ook zo vaak berichten of je even een paar miljoen wil hebben en voor ze wil opnemen...
Dus dat zijn helemaal geen oplichters? [spam box met hernieuwde belangstelling lezen doet]
  Bericht 
Superkoe
Master
Lotus Omega schreef:
Vervolgens is het voor klanten wel verplicht omdat je anders geen gebruik kan maken van hun diensten :glaasje:


Er stond dus precies dat dat niet de bedoeling is. Maar om on-topic te blijven: de ECB gaat hierin de grote uitzondering worden.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Superkoe schreef:
dat dat niet de bedoeling is


en?
  Bericht 
Superkoe
Master
Ja, dat dus. Er is geen "en". Er is ook geen "vervolgens".
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kan je die garantie geven? Niet heh. De geschiedenis wijst wel anders uit.

Zing anders het EU-volkslied even.
  Bericht 
Raymond
Master
Superkoe schreef:
Ja, dat dus. Er is geen "en". Er is ook geen "vervolgens".

Helaas. Bij alles wat van tevoren discutabel is zeggen ze nee nee zover komt het niet om vervolgens 2 jaar later de spelregels aan te passen.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Raymond schreef:
om vervolgens 2 jaar later de spelregels aan te passen.


precies zoals de (Europese) overheid graag het spelletjes speelt
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Ben benieuwd of deze wens van de TK wel gerespecteerd wordt.
Heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in.

Forum voor Democratie
@fvdemocratie Dec 20, 2022
💪🏼 Goed nieuws! Motie van @pvanhouwelingen is aangenomen over het voorkomen dat de digitale euro een bestedingsdoel of vervaldatum krijgt.

#FVD is fel tegenstander van een CBDC. We zullen ons in de Tweede Kamer blijven inzetten voor onze financiële vrijheid!

  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Mr.Cabdriver schreef:
Ben benieuwd of deze wens van de TK wel gerespecteerd wordt.
Heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in.
De vraag stellen is hem beantwoorden.

En die tegn stem van volt zegt genoeg. Dat is de gewoon de afvaardiging van Brussel in de tweede kamer. Laurens Dassen is ondertussen in alles de hedendaagse Anton Mussert.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
We hebben de motie breed afgewogen en besloten onze reet ermee af te vegen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dikke Dakduif schreef:
Laurens Dassen is ondertussen in alles de hedendaagse Anton Mussert.



Youtube video
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Mr.Cabdriver schreef:
Ben benieuwd of deze wens van de TK wel gerespecteerd wordt.


Steeds vaker zie je dat het kabinet de wensen naast zich neer legd. Was het nog niet zo kort geleden met die van Huffelen?
  Bericht 
basjuh1981
Master
JonnyJohnson schreef:
Was het nog niet zo kort geleden met die van Huffelen?


:kniktja:
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
JonnyJohnson schreef:
Was het nog niet zo kort geleden met die van Huffelen?

Daar doelde ik op.
Dikke Dakduif schreef:
Laurens Dassen is ondertussen in alles de hedendaagse Anton Mussert.



https://www.nieuws030.nl/achtergrond-1940-1945/mussert-en-zijn-finale/

Hij wordt denk ik liever vergeleken met Jan de Quay :lol:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Security.nl schreef:
Kaag: digitale euro alleen invoeren bij duidelijke voordelen burgers en bedrijven

De digitale euro moet alleen worden ingevoerd als die duidelijke voordelen voor burgers, bedrijven en de bredere economie heeft, zo stelt minister Kaag van Financiën. Op dit moment bevindt de digitale euro zich bij de Europese Centrale Bank (ECB) nog in de onderzoeksfase. Deze fase duurt naar verwachting tot het najaar van 2023. De Europese Commissie zal in het tweede kwartaal van dit jaar een wetsvoorstel uitbrengen voor de introductie van de digitale euro.

De digitale euro houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Zo maakte de Tweede Kamer zich vorig jaar zorgen over de privacygevolgen van de munt en pleitte de BoerBurgerBeweging (BBB) voor een referendum onder de Nederlandse bevolking over de invoering van de digitale euro. De Kamer maakt zich ook zorgen over de betrokkenheid van Amazon bij de ontwikkeling van een prototype van de digitale euro. De Europese Commissie heeft lidstaten opgeroepen op om actief deel te nemen aan het voorbereidende werk voor de introductie van de digitale euro, zo meldde Security.NL vorige maand.

Critici maken zich verder grote zorgen dat de overheid straks kan bepalen waar burgers hun geld aan mogen uitgeven, het te gebruiken is voor surveillance of het onderdrukken van kritische geluiden of oppositie. "Straks bepaalt de overheid waar jij je geld aan mag uitgeven", waarschuwde SP-Kamerlid Mahir Alkaya onlangs. "Stel je voor dat de overheid kan meekijken bij wat jij met je geld doet. Dan kom je in een soort massa-surveillance-staat terecht."

Volgens minister Kaag kan een digitale euro helpen om in de toekomst de strategische autonomie in het betalingsverkeer te vergroten en kan er tevens voor zorgen dat door de overheid uitgegeven geld een centrale plek blijft houden. "Als aanvulling op contant geld", zo schrijft de bewindsvrouw in de agenda van de Eurogroep en Ecofinraad die later deze maand bijeenkomen en over de digitale euro zullen overleggen.

Kaag stelt dat de digitale euro alleen kan worden ingevoerd als er aan verschillende voorwaarden wordt voldaan. "De eerste voorwaarde voor Nederland bij een mogelijke invoering van de digitale euro is in ieder geval dat er duidelijke voordelen moeten zijn voor consumenten, bedrijven en de bredere economie." Een andere cruciale voorwaarde volgens de minister is dat de privacy moet zijn gewaarborgd. Vorig jaar waarschuwden de Europese privacytoezichthouders dat als er een digitale euro komt niet alle transacties moeten worden gevolgd en nagetrokken.

Kaag stelt verder dat de digitale euro niet programmeerbaar mag zijn, wat inhoudt dat er bijvoorbeeld geen geldigheidsdatum of bestemming aan kan worden gekoppeld, zoals bij een cadeaubon het geval is. De vergaderingen van de Eurogroep en Ecofinraad vinden op 16 en 17 januari plaats.


Kijktip! Oud-VVD minister Hans Hoogervorst zet vraagtekens bij houdbaarheid van de euro in interview met Holland Gold (Zie video hieronder.


Youtube video


Citaat:
De digitale euro moet alleen worden ingevoerd als die duidelijke voordelen voor burgers, bedrijven en de bredere economie heeft, zo stelt minister Kaag van Financiën. Op dit moment bevindt de digitale euro zich bij de Europese Centrale Bank (ECB) nog in de onderzoeksfase. Deze fase duurt naar verwachting tot het najaar van 2023. De Europese Commissie zal in het tweede kwartaal van dit jaar een wetsvoorstel uitbrengen voor de introductie van de digitale euro.


De digitale Euro heeft geen voordelen voor de burgers, alleen voor de overheden. In het najaar van 2023 wordt de digitale Euro gewoon door onze strot geboord. :dood: :dood:
  Bericht 
Superkoe
Master
Volgens minister Kaag kan een digitale euro helpen om in de toekomst de strategische autonomie in het betalingsverkeer te vergroten en kan er tevens voor zorgen dat door de overheid uitgegeven geld een centrale plek blijft houden.


Zou ze zelf enig idee hebben wat ze zegt? Of denkt ze werkelijk zo van "dit klinkt zo intelligent dat ik het zelf niet begrijp"?

"Als aanvulling op contant geld"


Dat lijkt me een eerste voorwaarde.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Security.nl schreef:
Kaag: Nederland stelt harde voorwaarden aan invoering van digitale euro

Nederland stelt harde voorwaarden aan de invoering van een digitale euro, waaronder voordelen voor burgers en bedrijven en waarborging van privacy, zo stelt minister Kaag van Financiën. Vandaag en morgen vinden er vergaderingen van de Eurogroep en Ecofinraad plaats die onder andere over de digitale euro gaan, zo meldde Security.NL vorige week al.

Naar aanleiding van de agenda van de Eurogroep en Ecofinraad stelden verschillende partijen in de Tweede Kamer vragen. Zo vroeg de PVV of Nederland harde voorwaarden heeft om met de invoering van de digitale euro in te stemmen. "De voorwaarden die ik eerder noemde en die ook uw Kamer heeft meegegeven zijn (1) duidelijke voordelen voor consumenten, bedrijven en brede economie; (2) waarborging van privacy; (3) overeenstemming met het anti-witwasraamwerk; (4) waarborgen voor de financiële stabiliteit en (5) een niet-programmeerbare digitale euro; dit zijn inderdaad harde voorwaarden", aldus Kaag.

Op dit moment bevindt de digitale euro zich bij de Europese Centrale Bank (ECB) nog in de onderzoeksfase. Deze fase duurt naar verwachting tot het najaar van 2023. De Europese Commissie zal in het tweede kwartaal van dit jaar een wetsvoorstel uitbrengen voor de introductie van de digitale euro. "De vraag of het kabinet kan instemmen met invoering van een digitale euro kan pas worden beantwoord als het voorstel van de Commissie er ligt en de onderhandelingen erover zijn afgerond. Dan pas kan worden beoordeeld of het voorstel voldoet aan de voorwaarden die Nederland stelt", laat de minister verder weten.

Kaag voegt toe dat het kabinet het voorstel van de Commissie op de eerder genoemde voorwaarden zal beoordelen. "Zoals bij alle Europese voorstellen heeft de Kamer zelf ook uitgebreide mogelijkheden om het kabinetsstandpunt dan te bevragen en (waar de Kamer dit nodig acht) eventueel bij te sturen." De minister herhaalt tevens dat het al dan niet invoeren van de digitale euro een politiek besluit zal zijn en dat dit ook geldt voor de belangrijkste elementen in het ontwerp van de digitale euro. "Zonder akkoord van de Raad en het Europees Parlement zal de ECB niet kunnen besluiten tot invoering van de digitale euro."


Kaag heeft niets in te brengen. Voor de bühne doet ze alsof zij de macht heeft. :dag: :dag:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Ehmm, dit is allang in kannen en kruiken dankzij de EU. Het Nederlandse parlement heeft niks in te brengen.
  Bericht 
Christafari
Master
Schiet het eigenlijk al een beetje op met die Great Reset? Ik merk er nog niet zo veel van.
  Bericht 
basjuh1981
Master
:lol:
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Kaag stelt harde eisen.

  Bericht 
18vti
Master
Alles maar in bitcoin steken nu.....D66 nazi's moeten uit mijn buurt blijven, ik wil niet eindigen als collateral damage. :roflol:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Nieuws.nl schreef:
Kaag tevreden over verklaring Eurogroep over digitale euro

Minister Sigrid Kaag (Financiën) is tevreden over een verklaring die de Eurogroep in Brussel over de digitale euro heeft afgegeven. Daarin stellen de ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) onder andere dat een mogelijke invoering van een digitale euro een politieke keuze is. “Veel van de Nederlandse inzet heeft zijn vruchten afgeworpen in deze verklaring”, zei de D66-minister na afloop van de Eurogroep.

Volgens Kaag heeft Nederland met grote landen als Frankrijk, Spanje en Italië samengewerkt bij het opstellen van de verklaring. Zo staat erin dat de eventuele invoering van een digitale euro gesteund moet worden door de Europese bevolking en gebouwd moet zijn op een stevige democratische basis. Een digitale euro moet contant geld aanvullen, en niet vervangen. Ook moet een digitale euro veilig zijn, een hoog niveau van privacy waarborgen, gebruiksvriendelijk zijn en breed toegankelijk zijn voor het publiek, ook wat betreft de kosten, stellen de twintig eurolanden.

Het kabinet staat open voor de mogelijke invoering van een digitale euro, als aanvulling op contant geld. Er moeten wel duidelijke voordelen zijn voor consumenten, bedrijven en de bredere economie. Een mogelijke invoering vraagt een zorgvuldige afweging en kan alleen op basis van politieke besluitvorming, vindt het kabinet.

Er zijn ook zorgen over een digitale munt bij het publiek, en ook in de Tweede Kamer. Met een digitale euro gaan betalingen rechtstreeks via de centrale bank. Er is veel scepsis onder mensen die de overheid wantrouwen over de controle die de Europese Unie met zo’n digitale munt naar zich toe zou halen.

De Europese Centrale Bank werkt volgens Kaag intussen “gestaag” door aan de opties. “We hebben wel een oproep gedaan om de burgers mee te nemen in dit traject”, om te voorkomen dat onbekend onbemind maakt.

De Europese Commissie heeft aangekondigd in de eerste helft van 2023 een wetsvoorstel te zullen presenteren voor de introductie van de digitale euro. Het is volgens Kaag nog helemaal niet zeker dat zo’n digitale munt er komt, en als hij er komt is dat een proces van vele jaren, hield ze de Tweede Kamer onlangs voor.


Citaat:
“Veel van de Nederlandse inzet heeft zijn vruchten afgeworpen in deze verklaring”, zei de D66-minister na afloop van de Eurogroep.


Citaat:
Zo staat erin dat de eventuele invoering van een digitale euro gesteund moet worden door de Europese bevolking en gebouwd moet zijn op een stevige democratische basis.


Wat heeft Kaag gemist/niet gehoord/niet gelezen?
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Security.nl schreef:
ECB: offline digitale euro kan privacyniveau contant geld benaderen

Een digitale euro die ook offline te gebruiken is zou het privacyniveau van contant geld kunnen benaderen, zo claimt de Europese Centrale Bank (ECB). Het evenwicht tussen privacy en andere zaken zoals de bestrijding van witwassen en het tegengaan van belastingontduiking is echter aan beleidsmakers. Daarnaast is regelgeving om betalingen in digitale euro's algemeen te accepteren cruciaal, zo stelt Fabio Panetta van de ECB.

Afgelopen maand vond er overleg van de Eurogroep en Ecofinraad plaats waarin de digitale euro werd besproken. Ook de ECB nam deel aan het overleg met de Eurogroep. Vervolgens kwam de groep met een gezamenlijke verklaring. Daarin staat dat een digitale euro contant geld niet mag vervangen en een "hoog privacyniveau" moet bieden. Aan de andere kant moet er ook rekening met beleidsdoelstellingen zoals de bestrijding van witwassen worden gehouden.

De digitale euro mag volgens de Eurogroep niet programmeerbaar zijn. Wel kan de munt de "hoeksteen" voor toekomstige betaaloplossingen worden, waarbij het mogelijk is om automatische betalingen uit te laten voeren wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt gedaan. Op dit moment bevindt de digitale euro zich bij de ECB nog in de onderzoeksfase. Deze fase duurt naar verwachting tot het najaar van 2023. De Europese Commissie zal in het tweede kwartaal van dit jaar een wetsvoorstel uitbrengen voor de introductie van de digitale euro.

Offline functionaliteit
De ECB zegt een digitale euro te willen ontwerpen met online en offline functies. "Zo kunnen we inspelen op uiteenlopende gebruikssituaties en de gebruikers verschillende voordelen bieden. Een offline functionaliteit zou bijvoorbeeld het privacyniveau van betalingen met contant geld kunnen benaderen. Het systeem zou ook veerkrachtiger worden, aangezien er geen internettoegang voor nodig is", aldus Panetta.

Hij benadrukt dat het cruciaal is dat er regelgeving komt die ervoor zorgt dat de digitale euro moet worden geaccepteerd voor betalingen. Verder meldt Panetta dat de eerste release van de digitale euro waarschijnlijk contactloze betalingen, qr-codes en online betalingen mogelijk maakt. "Naarmate de technologie zich ontwikkelt, kunnen in de toekomst andere betalingsvormen beschikbaar komen. Wat de hardware betreft, zouden mensen met mobiele telefoons, fysieke kaarten of eventueel andere apparaten zoals smartwatches kunnen betalen."

Duidelijke voordelen
Volgens minister Kaag van Financiën vraagt een "mogelijke invoering" van de digitale euro een zorgvuldige afweging en kan die alleen op basis van politieke besluitvorming plaatsvinden. "De beginvraag voor het kabinet bij een invoering van de digitale euro is in ieder geval dat er duidelijke voordelen moeten zijn voor consumenten, bedrijven en de bredere maatschappij. Cruciale voorwaarden bij een wetsvoorstel voor de digitale euro zijn voor het kabinet dat de privacy is gewaarborgd, dat er overeenstemming is met het anti-witwasraamwerk, dat er waarborgen zijn voor de financiële stabiliteit en dat programmeerbaarheid van de digitale euro onmogelijk moet zijn", zo stelt ze in een verslag over de overleggen van de Eurogroep en Ecofinraad.


Wat heb je aan een digitale munt die offline is. :loco: :loco:

Citaat:
Hij benadrukt dat het cruciaal is dat er regelgeving komt die ervoor zorgt dat de digitale euro moet worden geaccepteerd voor betalingen.

Het moet dus door de stort geduwd worden. :boos: :boos:
 Pagina 2 van 4  [ 178 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy