Pagina 23 van 23  [ 1111 berichten ]
  Bericht 
no justice
Master
Die gozer lijkt sprekend op een client van mij qua uiterlijk en gedrag :lol:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dave schreef:
loopt ie nou bier te verspillen?


Ik weet niet of je het bier kan noemen...
  Bericht 
no justice
Master
Telegraaf schreef:
Vorige week neergestoken medewerker ggz-instelling Heerlen overleden
Aangepast: 2 min geleden8 min geledenin BINNENLAND

HEERLEN - De medewerker van een ggz-instelling in Heerlen die vorige week werd neergestoken, is dinsdag aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie woensdagochtend.

De vrouw werd vorige week maandagmiddag neergestoken op het terrein van de instelling aan de John F. Kennedylaan. Korte tijd later hield de politie een 29-jarige vrouw uit Heerlen aan als verdachte.

Over de relatie tussen het slachtoffer en de verdachte is niets bekendgemaakt.


Triest. Wij hebben geen bevoegdheden niks. Werken dag in dag uit met verwarde en soms agressieve onvoorspelbare mensen.
  Bericht 
Walker
Master
 
RTL Nieuws schreef:
29-jarige vrouw opgepakt

Ggz-medewerker overleden die vorige week werd neergestoken

Een medewerker van de ggz-instelling Mondriaan in Heerlen is overleden, als gevolg van een steekpartij vorige week maandag. De vrouw werd neergestoken op het terrein van de instelling aan de John F. Kennedylaan. Een 29-jarige vrouw uit Heerlen werd hiervoor opgepakt.

Tussen het slachtoffer en de verdachte bestond in het verleden een 'behandelrelatie', laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) weten.
Collega's opgevangen

Alle naaste collega's van het slachtoffer werden na de steekpartij opgevangen, ook mensen die het incident hebben zien gebeuren.

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Mondriaan doet geen uitspraken over het incident.

De verdachte verschijnt morgen voor de raadkamer. De vrouw werd in eerste instantie verdacht van poging tot moord of doodslag, maar dat is door het overlijden van het slachtoffer veranderd in moord of doodslag.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
no justice schreef:
Wij hebben geen bevoegdheden niks.

Hier helpt geen bevoegdheid tegen :(
Wat meer info:
https://www.l1nieuws.nl/nieuws/2637494/verdachte-steekpartij-ggz-eerder-veroordeeld-voor-geweld
Citaat:
De vrouw (29) die verdacht wordt van het neersteken van een medewerkster van ggz-instelling Mondriaan in Heerlen is eerder veroordeeld voor een geweldsdelict. Het ging toen om huiselijk geweld.
Dat bevestigt haar advocaat, Maurice Sprenkels. Meer details over de zaak uit het verleden kan hij niet geven.
Zeer ernstig
De vrouw stak de medewerkster maandag neer op het terrein van Mondriaan aan de John F. Kennedylaan in Heerlen. De vrouw werd aangevallen met een steekwapen en liep ernstige verwondingen op. Ze ligt nog steeds in kritieke toestand op de intensive care. "Wij hadden gehoopt goed nieuws te kunnen brengen over de medische situatie van onze getroffen collega. Helaas is de situatie nog onveranderd en nog altijd zeer ernstig", laat Mondriaan in een verklaring weten. Het gaat om een vrouw van rond de 40 jaar.
Gefilmd
De steekpartij is gefilmd door bewakingscamera's die op het terrein hangen, bevestigt de advocaat. Een aantal collega's van het slachtoffer was getuige van de aanval. Om hoeveel mensen het gaat is niet duidelijk, maar Mondriaan laat weten dat het incident een enorme impact heeft gehad op iedereen binnen de organisatie. "Vooral de naaste collega's en de collega's die getuige waren van het incident. Hier is veel aandacht voor binnen onze organisatie."

Skaeve Huse
De 29-jarige verdachte is afkomstig uit Brunssum en woonde sinds kort in het project Skaeve Huse op het terrein van Mondriaan. In dat project wonen mensen die kampen met complexe problemen zoals verslavingsproblematiek of psychiatrische klachten. Ze kunnen niet in een normale woonwijk wonen en krijgen met deze woonvorm passende begeleiding. Op het terrein van Mondriaan staan zes van die woningen. Ze werden eind februari geopend. De vrouw zit in de cel en heeft nog geen verklaring afgelegd. "Ze beroept zich op haar zwijgrecht", zegt haar advocaat. Hij kan verder geen details geven over haar medische toestand, maar zegt wel dat de vrouw verward is en psychiatrische problemen heeft.
Slachtoffer en verdachte kenden elkaar uit het verleden, meldde het Openbaar Ministerie donderdag. Ze hadden ooit een behandelrelatie, wellicht ook bij Mondriaan.
De rechter-commissaris besloot donderdag dat de verdachte nog minstens tot volgende week donderdag in de cel blijft. Dan neemt de raadkamer een beslissing over haar verdere aanhouding.
  Bericht 
no justice
Master
polizei schreef:
Hevig bebloede man verwondt agent
Gepubliceerd op: 25-04-2024 | 12:03
Breda - Agenten hebben donderdagochtend 25 april 2024 een man aangehouden die verward was en gewond rondliep op het Kloosterplein. Bij de aanhouding is een agent gewond geraakt.

Aanhouding
Agenten kregen rond 01.00 uur een melding van een mogelijk verwarde man die rondliep met diverse stokken. Ter plaatse zien agenten dat hij hevig bebloed is en willen dan ook medische hulp bieden. Een ambulance komt ter plaatse, maar de verdachte verzet zich hevig. Hij slaat wild om zich heen en verwondt daarbij ook een collega. Uiteindelijk is de verdachte behandeld door de ambulance en meegenomen naar het ziekenhuis. De 37-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is later aangehouden en meegenomen naar de politiecel. De verwonde politieagent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Geweld tegen politieambtenaren
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.


:woop:
  Bericht 
no justice
Master
rtlnieuws schreef:
'Gevaarlijkste drug ooit'

Gebruik designerdrug flakka neemt toe: 'Net zo makkelijk te bestellen als kleding'
24 uur geleden / Aangepast: 21 uur geleden

Psychoses, paranoia, hallucinaties en agressie: het zijn zomaar wat voorbeelden van bijwerkingen van de designerdrug flakka, die ook wel bekendstaat als 'zombiedrug'. Uit een inventarisatie van de politie blijkt dat het gebruik behoorlijk is toegenomen. Vooral in Zeeland en West-Brabant worden steeds meer meldingen gemaakt van overlast door gebruikers van deze drug.

De politie moest vorig jaar gemiddeld drie keer per dag uitrukken voor incidenten gelinkt aan flakka. De NPO Radio 1-podcast Het Misdaadbureau van Omroep WNL kwam met dit nieuws, dat de politie tegen RTL Nieuws bevestigt. Vooral in Zeeland en West-Brabant was dit aan de orde; daar zijn zeker 566 incidenten geregistreerd in 2023. De politie weet niet waarom het vooral in die regio gebeurt.

Flakka wordt ook wel 'zombiedrug' genoemd, omdat het een opwindingsdelier kan veroorzaken. "Dan raak je een soort van buitenbewustzijn, maar je lichaam blijft wel aan", legt preventiedeskundige Sarah Graman van Jellinek uit. "Dan ga je hele gekke dingen doen. Mensen kleden zich uit, rennen door ramen heen; ze kennen hun eigen krachten niet meer." Andere drugs, bijvoorbeeld cocaïne, kunnen dit ook veroorzaken, maar flakka wordt er vaak aan gelinkt.

Begon met jointje
Sam Fijneman (38) uit Breda begon al op jonge leeftijd met drugsgebruik. Eerst een jointje, toen speed, cocaïne en andere middelen. Uiteindelijk kwam ze ook in aanraking met ghb, wat een poos goed ging. Tot haar vader overleed en ze daarna helemaal afgleed. "Ik kwam toen terecht bij iemand die flakka gebruikte", vertelt ze aan RTL Nieuws. In die jaren wisselde ze af tussen periodes waarin ze clean was en periodes waarin ze middelen gebruikte. "Ik heb bijna alle soorten drugs wel geprobeerd op naalden in mijn arm na, maar flakka is echt de meest gevaarlijke drug die ik ooit heb gebruikt."

Het was goedkoop en makkelijk te krijgen. In eerste instantie kocht ze het via iemand die grote hoeveelheden inkocht, maar toen ze zelf een website vond waarop de drug legaal kon worden besteld, kocht ze het zelf in bulk. "Het was net alsof je kleding bestelt. Vandaag voor een bepaald tijdstip besteld, morgen in huis."

Sam bereikte een dieptepunt toen ze begeleid woonde in 2022. "Toen liep mijn flakkagebruik echt uit de hand", zegt ze. Ze vereenzaamde, ging met de verkeerde mensen om en raakte in een 'negatieve paranoïde spiraal'. Het flakkagebruik verergerde.

Het omslagpunt kwam na kerstavond 2022. Toen ze naast haar bed zat om te gebruiken, ging haar dekbed en later haar hele kamer in vlammen op. Flakka wordt namelijk met een pijpje gerookt, en de aansteker die daarbij wordt gebruikt veroorzaakte de brand. Een bijkomend probleem was dat ze door haar paranoia - veroorzaakt door flakka - de voordeur had gebarricadeerd en bijna niet de woning uit kon vluchten.

Ze raakte gewond en moest enkele dagen in het ziekenhuis blijven. In de woonvoorziening waar ze daarna belandde bleef ze clean. "Nadat ik cold turkey afkickte, heb ik heel veel geslapen. Mijn lichaam was op, omdat het zo zwaar was toegetakeld door het overmatige gebruik."

Sam is ook nu nog clean, terwijl ze in een daklozenopvang verblijft. Ze heeft al zestien maanden niet gebruikt. "Ik zit nu tussen de daklozen en zie elke dag zoveel spiegels om mij heen van hoe ik zelf ben geweest", zegt ze.

Gevaarlijke drug
De afgelopen jaren is Sam verschillende mensen verloren aan de drug. Ze woonde bijvoorbeeld een tijdje samen met een 'heel lieve, zorgzame, onschuldige jongeman'. De jongen was rustig, lief en 'deed echt niks verkeerd'. "Die zit hier nu iedere dag bijna in een psychose. Hij is helemaal de weg kwijt", vertelt Sam. "Er is bijna niks meer van hem over."

Zelf heeft ze door haar gebruik dingen gedaan waar ze veel spijt van heeft. "Die brand in mijn huis was het ergste trauma. Dat vergeet ik nooit meer", zegt ze. "Ik heb een 85-jarige vrouw op kerstavond tijdelijk dakloos gemaakt door mijn gebruik. Dat neem ik mezelf nog steeds kwalijk."

Ze spoort daarom drugsgebruikers aan om hulp te zoeken als ze het idee hebben dat het uit de hand loopt. "Je kan om hulp vragen. Er is iets aan te doen. Je kan jezelf helpen als je het echt wil."

De politie benadrukt dat flakka vooralsnog als lokaal probleem wordt gezien, omdat de meeste meldingen in West-Brabant en Limburg worden gedaan. "Vooralsnog zijn er geen zorgen over dat het een landelijk probleem kan gaan worden."

Flakka, wat is dat?
Flakka is een verzamelnaam voor een aantal verschillende stoffen uit de categorie cathinonen. Cathinonen zijn stimulerende middelen. Het gaat om een designerdrug, wat betekent dat de moleculen verschillen per flakkasoort. Op die manier kunnen producenten het verbod op het middel omzeilen, door de molecuulcombinatie net een beetje aan te passen.

De drug geeft een relatief korte, heftige piek van ongeveer een uur of twee. Tijdens die piek komen de negatieve effecten, zoals paranoïde gedrag ook al voor. Flakkagebruik kan, net als bijvoorbeeld cocaïne of andere stimulerende middelen, leiden tot een opwindingsdelier.

Flakkagebruik put het lichaam en geest uit, waardoor de zucht om weer te gebruiken heel sterk is. "Als het is uitgewerkt, word je zo depressief dat je meer wil", zegt verslavingsdeskundige Alex van Dongen van Novadic-Kentron.


Nee en dan zijn er nog mensen hier die harddrugs willen legaliseren. :loco:
  Bericht 
18vti
Master
Vooral die zooi bij naam blijven noemen op het linkse nieuws! Morgen meer gebruikers erbij.
  Bericht 
no justice
Master
Destentor.nl schreef:
Verwarde naakte man in Apeldoorn ‘vraagt om sigaretje’, agente raakt vervolgens gewond
MET VIDEOEen politieagente is dinsdag gewond geraakt bij een confrontatie met een verward persoon in Apeldoorn. Zowel de agente als de verwarde persoon is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens omstanders zou het gaan om een naakte man die agressief was, en werd een agente door haar eigen stroomstootwapen geraakt.
  Bericht 
no justice
Master
Nu schreef:
Zorgmedewerkers leggen twee minuten werk stil na dood ggz-hulpverlener
Door onze nieuwsredactie
2 mei 2024 om 05:46
Update: 1 uur geleden
332 reacties
Zorgmedewerkers leggen donderdag om 14.00 uur twee minuten hun werk neer uit protest tegen geweld. Ze zijn dan stil en herdenken een medewerker van een ggz-instelling in Heerlen, die vorige maand werd doodgestoken tijdens haar werk.

NU'91, een beroepsorganisatie voor mensen die in de zorg werken, had de achterban opgeroepen tot het stille protest om aandacht te vragen "voor de toenemende agressie richting zorgverleners". Voorzitter Femke Merel van Kooten wil dat er meer maatregelen worden genomen om zorgmedewerkers te beschermen. "Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?"

De werkgevers, verenigd in branchevereniging de Nederlandse ggz, steunen het protest. Ook de beroepsvereniging van verzorgenden en verpleegkundigen, V&VN, sluit zich aan bij het protest.

De doodgestoken vrouw (39) werkte bij de Limburgse ggz-instelling Mondriaan. Ze werd op 15 april neergestoken en overleed op 23 april aan haar verwondingen. Een 29-jarige vrouw is gearresteerd. Het slachtoffer had de verdachte in het verleden behandeld.

Mondriaan zelf doet ook mee aan het protest. Ook andere zorginstellingen, zoals Lionarons en Care+ in Limburg en Pro Persona in Gelderland en Utrecht, onderbreken het werk.

Begin vorig jaar werd een 26-jarige begeleider van een jeugdzorgcentrum in Emmen op haar werk doodgestoken. Een jongere die er werd behandeld, wilde met zijn vrienden de kluis leegroven. Een cliënt van een ggz-instelling in Poortugaal mishandelde vorig jaar drie verpleegkundigen tijdens zijn behandeling.
  Bericht 
no justice
Master
Deze reactie is jonger dan drie dagen, log in of registreer gratis om deze te lezen. Of wacht een paar dagen.


This reply is less then three days old, log in or registrer freely to be able to read it or wait a few days.
 Pagina 23 van 23  [ 1111 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy