Pagina 35 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
bert65
Master
KanarieVW schreef:
Ik heb ook een stoffen voor in DL, maar met dit warme weer gaat hij in ieder geval onder m’n neus.

Kan je hem dus ook gewoon niet op doen.
  Bericht 
KanarieVW
Master
bert65 schreef:
Kan je hem dus ook gewoon niet op doen.
Dat zou ik het liefst ja, maar ze zijn nog redelijk streng. Het heeft toch geen enkel effect dus dan maar comfortabel mogelijk.

@Kwibus,
Als je er goed naar kijkt weten we eigenlijk nog steeds niet zoveel. Het gedraagt zich als de griep qua seizoen, dat is zeker. Maar doordat de wereld in Januari is gestopt met tellen van griepslachtoffers en alles op een Corona hoop heeft geveegd is helemaal niet duidelijk hoe de verhoudingen liggen. Maar als je het aantal griepslachtoffers van vorig jaar eraf trekt blijft er weinig van de pandemie over.
Ja het virus KAN heel destructief zijn. Net als vele andere, veel meer voorkomende ziekten. maar die aantallen zijn zo ontzettend laag. De meeste mensen merken niet eens dat ze het hebben.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
shootme schreef:
Heeft ieder van jullie al een mondkapje?

Meerdere en een gelaatsmasker met koolstoffilters, maar dit gebruik ik niet voor/door/tegen corona.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
In maart kregen de verpleegkundigen, artsen, IC-medewerkers/sters een mooi applaus van de 2e kamer, maar wat gebeurt er als er gestemd moet worden over een salarisverhoging van de verpleegkundigen? Dan laat de 2e kamer die mensen gewoon barsten.

https://www.ad.nl/politiek/motie-over-salarisverhoging-zorgpersoneel-sneuvelt-indiener-asscher-te-laat~ad502cfe/

Wat een stelletje lafbekken in de 2e kamer. :boos: :boos:
  Bericht 
Kwibus
Master
Kijk even naar het artikel van de Volkskrant. Dat zijn geen dingen die ontstaan als je een griep hebt. En als je ziet hoe het virus nu om zich heen grijpt ondanks alle maatregelen die er getroffen zijn, denk ik dat je rustig kan stellen dat de gezondheidszorg zou zijn ingestort als die maatregelen er niet zouden zijn geweest. Het aantal ziekenhuisopnames geeft al aan dat de mortaliteitsratio hoe dan ook altijd hoger zal zijn dan dat van de griep. Dat het sterfteniveau nu weer ongeveer normaal is, is dankzij de maatregelen. Zonder die maatregelen had het veel hoger gelegen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
Kijk even naar het artikel van de Volkskrant.


16 Mei al behandeld.. Verder nog wat nieuws of was dat het wel?

Je hebt niet echt teruggelezen heh. Matig. Onvoldoende zelfs. Drie voor de moeite. Ga maar weer je huiswerk doen, goedemiddag.

Maserati Teun schreef:
Wat een stelletje lafbekken in de 2e kamer. :boos: :boos:

op tijd komen is ook lastig
  Bericht 
Forza!
Master
 
Kwibus schreef:
Kijk even naar
blablabla ene oor in andere oor uit, 1,5 meter verder vergeten doei
  Bericht 
Kwibus
Master
Forza! schreef:
blablabla ene oor in andere oor uit, 1,5 meter verder vergeten doei
Prima, maar je bedoelt "1,5 meter verder vergeten doei niet tot ziens in de gezondheidszorg"
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
En als je ziet hoe het virus nu om zich heen grijpt ondanks alle maatregelen die er getroffen zijn, denk ik dat je rustig kan stellen dat de gezondheidszorg zou zijn ingestort als die maatregelen er niet zouden zijn geweest.
Lokaal is de gezondheidszorg ingestort dus het lijkt mij duidelijk dat er te weinig en verkeerde maatregelen zijn genomen. Met de kennis van toen, had men carnaval moeten cancellen en Schiphol moeten sluiten ipv weken later met een popie jopie "intelligente lockdown" op de proppen te komen. Het alsnog verbieden van grote evenementen en sluiten van drukke plekken binnen zal ongetwijfeld geholpen hebben om de ramp niet nog groter te laten worden maar was natuurlijk too little too late op een moment dat het virus van nature al op zijn retour was.
  Bericht 
R
Master
Die regen en storm met carnaval hielpen ook niet echt mee. Maar met de kennis van toen alle vliegreizigers uit risicogebieden onbelemmerd terug laten komen is er ook zo eentje.
  Bericht 
WimLex
F1 kenner '20
KanarieVW schreef:
Ik heb ook een stoffen voor in DL, maar met dit warme weer gaat hij in ieder geval onder m’n neus.

  Bericht 
WNS2.0D
Master
Met de kennis van nu weten we dat de Spaanse griep van 100 jaar geleden een soort vogelgriep was. Toen had men nog amper kennis van virussen en na ca 1,5 jaar was het ineens verdwenen. Niks geen vaccin, het virus is pas in 2005 ontrafeld, daarvoor had met geen idee wat het was.
Hoewel het een andere virus familie is lijkt de wijze van verspreiding erg sterk op COVID-19. Waar komt dan toch die zekerheid vandaan dat een vaccin noodzakelijk is? en... waar komt de zekerheid vandaan dat een vaccin efficient is in de wetenschap dat veel virussen snel muteren.

Dikke Dakduif schreef:
Met de kennis van toen, had men carnaval moeten cancellen en Schiphol moeten sluiten ipv weken later met een popie jopie "intelligente lockdown" op de proppen te komen.

Met de kennis van toen was daar totaal geen draagvlak voor. Met de kennis van nu kunnen we stellen dat de intelligente lockdown goed gewerkt heeft, met de aannames van nu kunnen we stellen dat een deel van de genomen maatregelen overbodig waren.
  Bericht 
KanarieVW
Master
Dat zegt Bill Gates.
  Bericht 
Kwibus
Master
Plaatje van Wimlex is wel :lol:

Dikke Dakduif schreef:
op een moment dat het virus van nature al op zijn retour was.
Diverse plekken waar men dacht het virus/de situatie onder controle te hebben zien zich nu geconfronteerd met een opleving. Ik geloof niet dat het virus van nature op zijn retour is.

CNN: New Covid-19 cases still rising at Record levels
The rise in the average number of new daily coronavirus cases is being propelled by infections in the Americas and Asia.


Legenda komt niet mee:
Geel = Afrika
Rood = Azië
Donkerblauw = Europa
Groen = Noord-Amerika
Lichtblauw = Zuid-Amerika

NYT Rolling 2 weeks interactive map
  Bericht 
Bambi killer
Master
Kwibus schreef:
gezondheidszorg


:lol: :lol: :lol: :lol:
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Bambi killer schreef:
:lol:


Ga jij nou lacherig doen over de gezondheidszorg Heupje?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Er liggen er nog 48 op de IC. In 20 dagen is het aantal met 3,4 per dag gedaald.

Midden juli is de IC afdeling LEEG.

Geef de gezondheidszorg alsjeblieft wat te doen, kan zo niet langer. Hoest elkaar in het gezicht, activeer ventilators in schoolklassen. Stel de zomervakanties af. Ga groepzingen in bejaardentehuizen. Kom op doe iets!

Bovenal, schrijf een vers Volkskrantartikel. De oude hebben geen effect meer.
  Bericht 
Sander
Medewerker
WNS2.0D schreef:
Waar komt dan toch die zekerheid vandaan dat een vaccin noodzakelijk is? en... waar komt de zekerheid vandaan dat een vaccin efficient is in de wetenschap dat veel virussen snel muteren.

Wil je dan afwachten tot je zeker weet dat het noodzakelijk is? Dan ben je weer een paar jaar verder, inclusief maatregelen.
  Bericht 
dvdouden
Master
Dave schreef:
Bovenal, schrijf een vers Volkskrantartikel. De oude hebben geen effect meer.


Nou, vooruit dan maar
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b2c89721/
Citaat:
Handen wassen voor het zwemmen! En andere opmerkelijke coronamaatregelen

Als voorbereiding voor een artikel over het coronabeleid, stelde wetenschapsredacteur Maarten Keulemans op Twitter informeel de vraag: welke coronamaatregelen komt u tegen die best nogal vreemd zijn? Dat leverde zulke opmerkelijke antwoorden op, dat we u ze niet willen besparen.
Maarten Keulemans23 juni 2020, 19:24
Bewegwijzering om baantjes te zwemmen in zwembad Hoornse Vaart.Beeld ANP

Vooropgesteld: natuurlijk is het goed dat er coronamaatregelen zijn. Het virus is immers nog onder ons, en het zou onzinnig en gevaarlijk zijn om te doen alsof alles weer bij het oude is.

Maar dat sommige maatregelen in de praktijk soms ronduit merkwaardig uitpakken, bleek toen we de vraag eens voorzichtig opwierpen. Van het zwembad waar men vóór het zwemmen de handen moet ontsmetten, tot de rugbycoach die de bal moet ontsmetten die vervolgens een week de kast in gaat.

Zeg community, noem mij eens: concrete voorbeelden van coronaregels die onderhand eigenlijk best absurd zijn?
(ik breng zelf in: in volle zon de bal ontsmetten voor een potje beachvolleybal)
— Maarten Keulemans (@mkeulemans) 23 juni 2020

Kent u in uw omgeving nog meer mooie concrete voorbeelden van vreemde of kafkaëske coronamaatregelen? Geeft u ze dan, liefst met foto, aan ons door: openredactie@volkskrant.nl, onderwerp MALLE MAATREGEL. Hieronder een selectie uit de antwoorden:
Bij het sporten

‘In het zwembad is maar een derde van de kleedhokjes in gebruik, waardoor nu veel mensen hetzelfde hokje gebruiken dat tussendoor niet wordt schoongemaakt.’ (Anne van Kessel, @annevkessel)

‘Niet mogen roeien in een ploeg omdat er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, terwijl je buiten in de boot achter elkaar zit en tegen elkaars rug aan kijkt.’ (Nathalie van Haren, @nathalievharen)
Beeld @nathalievharen

‘Op de golfclub mag je de bunker niet aanharken. Want hark.’ (Christine, @Xtien)

‘De rugbyballen ontsmetten en ze vervolgens weer voor een week in het hok leggen.’ (Kirsten van Santen, @kirstenvsanten)

‘Als je langer dan een uur wilt zwemmen, kost je dat een extra e-ticket en moet je eruit, aankleden, om het gebouw heen lopen om bij de kassa weer naar binnen te mogen voor je tweede uurtje.’ (Geralda de Man, @geraldademan)

‘Buitenzwembaden gesloten houden.’ (Leen, @svzd1)

‘Onder de 18 jaar bij buitensport geen anderhalvemeterregel, maar op school bij buitengym of potje voetbal in de pauze wel.’ (Jan van de Beek, @demo_demo_nl)

‘In georganiseerde balsporten mag je wel overgooien met de bal, geen handen schudden.’

‘Handen ontsmetten om vervolgens pas het zwembad in te mogen’. (Rogier Reijmers, @rogierreijmers)

‘Gisteren weer 12 ballen schoongemaakt na de volleybaltraining. En de netpalen niet te vergeten.’ (Robèrt Misset, @rmisset)
In het verkeer

‘Chauffeur van mijn dochtertje heeft in taxibus een plastic scherm achter de stoel, maar stapt elke ochtend uit om op 1 centimeter afstand de rolstoel vast te klikken met een grondhaak, zonder handschoenen of mondkapje.’ (Niels de Zwarte @stadsnatuur)

‘Dat het niet toegestaan is met zijn drieën in een auto te zitten. Om dan vervolgens met zijn drieën het ov te nemen en direct tegen elkaar, en anderen, aan te zitten.’ (Wander van Baalen, @wandervb)

‘Max twee in de auto. Dus ik mag wel met mijn (volwassen) kinderen in de trein, maar niet in mijn gedesinfecteerde climate controlled auto met HEPA-filter en de raampjes open.’ (Marieke Baan, @mariekebaan)

‘Met een samengesteld gezin niet in de auto mogen zitten maar wel al 7 jaar bij elkaar wonen.’ (Patrick Swinkels, @daisok74)
In het openbaar vervoer

‘Dat je niet met de trein naar Schiphol mag (alleen essentiële reizen), maar wel overal heen mag vliegen.’ (Frank Huisingh, @frankhuisigh)

‘Op het buitendek van het pontje moet je ook een mondkapje op.’ (Eveline Marije, @evamariacurlew)
Beeld @evamariacurlew

‘Met een mondkapje op in een bijna lege coupé.’ (Martijn Jorritsma, @mjjor)

‘Blijkbaar is onze coronavariant erg ov-vijandig.’ (Joop Gijsbers, @joopgijsbers)
Bij het rondlopen

‘Eenrichtingsloopwegen en voetgangersrotondes in de buitenlucht.’ (Johannes Keuning, @johanneskeuning)

‘De bibliotheek heeft doolhoven van pijlen uitgezet alsof het Schiphol is op zwarte zaterdag.’ (Pieter van Breevoort, @pietur)

‘In Den Helder bij elke strandopgang looproutes, dranghekken en verkeersregelaars op mooie dagen. De ironie wil dat de meeste mensen rond dezelfde tijd komen en gaan, zodat de looppaden dus eigenlijk gehalveerd zijn.’ (Caatje, @caatje_aan_zee)
Beeld @caatje_aan_zee

‘De looprichting bij het zwembad is om het gebouw heen. Je mag niet even heen en weer naar de deur. En toch handhaven he, want regels.’ (Eline vd Boogaard, @elinevdboogaard)

‘In een boekenwinkel in Heerlen, pijltjes voor inkomende en uitgaande klanten in gangpad van twee meter breed.’ (Manfred Franken, @manfredfranken)

‘Raadszaal met verplichte looproute waardoor je wel acht mensen binnen 1,5 meter moet passeren, om bij een plaats te komen die je in vijf stappen zonder iemand te passeren kunt bereiken.’ (Bowine Michel, @bowinemichel)
In de horeca

‘Ik zat gisteren op een terras en we moesten de menukaart delen, omdat ze na gebruik weggegooid worden en twee zonde zou zijn.’ (Constanteyn, @Constanteyn1)

‘Ze zetten mijn koffie op een karretje, rijden het naar met toe en zetten dan de koffie op mijn tafel. Ik begrijp hier helemaal niets van?!?!’ (Dokter C, @dokter__c)

‘Horeca waar je het echte toilet niet mag gebruiken, maar naar buiten naar een bouwvakkerstoilet moet, waar alles in warme, niet geventileerde lucht, als een open riool op je ligt te wachten.’ (Frank Leeman, @frankleeman)

‘Bij een strandtent op Ameland moet je als je naar de wc gaat een mondkapje op.’ (Maaike Veen, @maaikefveen)

‘Bij de bioscoop op een roltrap van twee verdiepingen één persoon per roltrap. Serieus.’ (Joeri, @joeri_vu)
Op het werk

‘Bij ons op kantoor: een toiletruimte met zes hokjes mag maar door één persoon tegelijk gebruikt worden. Alsof je bij elkaar in een hokje gaat zitten.’ (Sara Spano, @SaSpan0)

‘Ik mag wel een werkplek boeken in een meerpersoonskamer, maar niet in mijn eenpersoonskamer werken'. (Karin de Roo, @karintjilpt)
In de winkel

‘Ik zag kassamedewerkers van de Blokker na elke klant en na elk gegeven bonnetje handen ontsmetten. Lijkt me ook wat overdreven.’ (Casper de Gelder, @casperdegelder)
Bij de kinderen

‘In indoor trampolinepark niet mogen trefballen want bal is besmettelijk. Maar wel in een bak vol stukken schuimrubber mogen vallen en die overgooien naar elkaar.’ (Claudia de Breij, @claudiadebreij)

‘Bij onze kinderen op school mogen ze niet trakteren, maar hebben ze een alternatief verzonnen: een ‘wenskoker’ die een kind aan z'n lippen brengt, in blaast, en dan doorgeeft. Geen grapje.’ (Frank Leeman, @frankleeman)

‘Het kinderkoor van mijn dochter (8) mag weer binnen oefenen. De dansles van dezelfde dochter moet buiten.’ (Anouk de Leeuw, @alleszelfmaken)
Diversen

‘Boek drie dagen in quarantaine in de bibliotheek voordat het opnieuw uitgeleend kan worden.’ (Jan Wisse, @janwisse)

‘Je mag met meerdere gezinnen in een huisje op vakantiepark, maar moet dan op die paar vierkante meter wel 1,5 meter afstand houden.’ (Eline Levering, @kunstindekijker)

‘Je oudje in zorghuis bezoeken maar niet privé in eigen kamer mogen. Moet in de woonkamer: met alle bewoners, verzorgers en familie.’ (Ira, @irakoers)

‘Dat ik (volkomen gezond) mijn volwassen dochter (volkomen gezond) in mijn eigen huis niet mag omhelzen op straffe van boete en strafblad. Doe dat natuurlijk wel.’ (Henri Osewoudt, @henriosewoudt)
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Sander schreef:
Wil je dan afwachten tot je zeker weet dat het noodzakelijk is? Dan ben je weer een paar jaar verder, inclusief maatregelen.

Nee. Wat ik bedoel is dat al het beleid nu dat vaccin als horizon lijkt te hebben. We moeten de beperkingen accepteren tot dat vaccin er is.

Mooi als er een vaccin komt, prima dat daar veel onderzoek naar gedaan wordt. Geweldig als ze met iets komen dat goed werkt (de pokken is een mooi voorbeeld van een virus dat zeer effectief met een vaccin bestreden is - ook de basis van de vaccinatie) Wat ik alleen wil is dat men zich niet blind staart op enkel dat vaccin als gouden oplossing. Neem het influenza virus als voorbeeld, daar probeert met ook met jaarlijkse vaccinaties iets tegen te doen maar dat virus muteert zoveel en zo onvoorspelbaar dat een vaccin amper iets uithaalt. Vandaar ook mijn voorbeeld van de spaanse griep, zeer dodelijk maar zonder vaccin wel verdwenen.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Ja, mensen willen graag een stip aan de horizon (gadver, ik hoor m'n manager praten).
Stel nou dat een vaccin inderdaad niet zaligmakend is en het virus niet "vanzelf" verdwijnt... Dat is toch niet echt een prettig vooruitzicht. Kan je de mensen beter vertellen dat er hard aan gewerkt wordt en ondertussen hopen dat ze iets vinden.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
dvdouden schreef:
Nou, vooruit dan maar

Kolere .. Twitter tijger bezig geweest ofzo. Valt toch niet te lezen die onzin.
  Bericht 
shootme
Master
Sander schreef:
Wil je dan afwachten tot je zeker weet dat het noodzakelijk is? Dan ben je weer een paar jaar verder, inclusief maatregelen.

neuh, dan is het niet meer relevant. Dan is de economie ingestort, rellen met de overheid die maatregelen afdwingt die het volk niet meer pikt, totale anarchie.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Sander schreef:
Stel nou dat een vaccin inderdaad niet zaligmakend is en het virus niet "vanzelf" verdwijnt...

De voorganger van Covid - Sars - is wel vanzelf verdwenen. Dat lijkt mij een beter vooruitzicht ;)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Vanwege R0 en een vroege indamming maar dat gaat hier echt niet mee gebeuren. Sars-03 was veel makkelijker te herkennen en men ging ook rap dood aan die versie.

Covid19 sluimert door, al zet je alles twee maanden lang in lockdown (Spanje/Italië, het was nóóit nul)
  Bericht 
18vti
Master
Als er geen besmettende personen in een populatie zijn komt er geen opleving meer.....In dat achterlijke USA hebben ze niet overal regels in gebruik genomen, dan zie je wel wat mooie statistische data ontstaan in de tijd.

Kwibus schreef:
mortaliteitsratio


https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_h ... lity_rates

Covid 19 heeft een IFR van ~[0.12-1.08]%
Infuenza (seasonal) heeft een IFR van 0.025%-0.04%

Dus Covid19 is, estimation, factor 5 tot 27x dodelijker dan de normale griep.....das wel significant
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
knikkerknakker
Pro
 
Probleem is wel dat de wereld tegenwoordig extreem globaal is. Als er hier geen besmette personen meer leven, betekend niet dat het hier nooit meer kan opleven. Als ze in Nieuw Zeeland alle maatregelen hadden opgeheven toen er nul besmette personen waren, hadden ze daar weer een leuke opleving gehad nu. Sommige maatregelen zullen gewoon blijven, en je kan niet iedereen 2 weken in quarantaine gooien als ze Nederland betreden.
  Bericht 
Plague
Master
Maar ehm... Als we méér testen dan zien we ook méér besmettingen toch? Dus zijn er nou daadwerkelijk méér besmettingen of stellen we simpelweg méér besmettingen vast? :P
  Bericht 
Kwibus
Master
357kurt schreef:
CNN NYT :fp:
Je vergeet De Volkskrant :[

Maar echt serieus? Twee websites maken een grafiek op basis van de Coviddata van Johns Hopkins University. Dezelfde Coviddata die door iedereen wereldwijd wordt gebruikt. Maar omdat ze toevallig door CNN en NYT worden gemaakt krijgt het een :fp: ?
Over kortzichtigheid en vooringenomenheid gesproken :fp:

WNS2.0D schreef:
Neem het influenza virus als voorbeeld, daar probeert met ook met jaarlijkse vaccinaties iets tegen te doen maar dat virus muteert zoveel en zo onvoorspelbaar dat een vaccin amper iets uithaalt.
Sterker nog, ze proberen te bepalen welke stammen de hoofdmoot zullen gaan vormen voor het komende seizoen en daar maken ze een cocktail van als vaccinatie. Het idee is niet zozeer dat je de griep dan niet krijgt, maar vooral dat omdat je lichaam al wat antistoffen heeft aangemaakt je de griep minder heftig en minder lang zult hebben. En mogelijk helpt het ook iets wanneer je een variant binnenkrijgt die niet in je cocktail zat omdat het afweersysteem al is geactiveerd.

Misschien ontwikkelt Covid zich ook wel zo. Dan staat ons, zoals ik eerder zei, gezien de hogere mortaliteitsratio en de grotere ziekenhuisbelasting, nog wat te wachten. Totdat iedereen ten minste 1 keer besmet is geraakt althans. Wat dan meteen sidder en beef als commentaar kreeg.
  Bericht 
Story
Master
 


ook mooi te zien dat de jongeren nu relatief vaker de klos zijn:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 24 juni 2020

Positief geteste personen 49.804 (+83)
Ziekenhuisopnames 11.859 (+6)
Overleden personen 6.097 (+2'
  Bericht 
basjuh1981
Master
Feitelijk schreef:
ook mooi te zien dat de jongeren nu relatief vaker de klos zijn:

De oudjes sterven langzaam uit. Logisch.
  Bericht 
Kwibus
Master
NU.nl schreef:
NUcheckt: COVID-19 is wel degelijk gevaarlijker dan seizoensgriep

NUcheckt controleert beweringen op hun betrouwbaarheid. Dit keer kijken we naar de bewering van actiegroep Viruswaanzin dat COVID-19 vrijwel even gevaarlijk is als de seizoensgriep. Dit is onjuist.


Donderdag gaat Viruswaanzin proberen via de rechter de beëindiging van coronamaatregelen af te dwingen. Deze actiegroep organiseerde ook de demonstratie tegen de coronamaatregelen in Den Haag van 21 juni. Een belangrijk argument uit de dagvaarding van Viruswaanzin is dat het coronavirus slechts een beperkte bedreiging voor de volksgezondheid vormt. De gevolgen van het coronavirus op de gezondheid zijn volgens de actiegroep vergelijkbaar zijn met die van de jaarlijkse griepgolf. NUcheckt concludeert dat deze uitspraak niet klopt.

COVID-19 lijkt dodelijker dan de griep
Volgens Viruswaanzin is de door het coronavirus veroorzaakte ziekte niet dodelijker dan de griep. Het Centers for Disease Control (CDC), het Amerikaanse equivalent van het RIVM, zegt volgens de actiegroep dat 0,26 procent van de met het coronavirus besmette personen aan de gevolgen daarvan overlijdt. Viruswaanzin stelt op basis daarvan dat kan worden aangenomen dat COVID-19 niet dodelijker is dan de griep. Het genoemde percentage is gebaseerd op een advies van het CDC voor mensen die rekenmodellen ontwikkelen voor coronabeleid. Het CDC benadrukt dat de genoemde cijfers schattingen zijn en kunnen veranderen zodra meer gegevens beschikbaar zijn. Het CDC schat dat tussen de 0,2 en 1 procent van de mensen die klachten door het coronavirus krijgen hieraan overlijdt. Ook verloopt naar schatting 20 tot 50 procent van de infecties zonder klachten. Voor beide waarden heeft het CDC ook preciezere schattingen gemaakt. Dit zijn de volgens het CDC waarschijnlijkste waarden op basis van de kennis die we nu hebben.

De beste schatting van het aandeel coronapatiënten met klachten dat overlijdt, is 0,4 procent. En de beste schatting van het aandeel infecties dat zonder klachten verloopt, is 35 procent. Als je deze twee schattingen combineert, dan kom je tot de conclusie dat 0,26 procent van de met het coronavirus besmette mensen hieraan overlijdt. De seizoensgriep is volgens deze schattingen minder dodelijk dan het coronavirus. Van het aantal mensen in de VS dat griepklachten heeft, overlijdt tussen de 0,1 en 0,18 procent. Ook in Nederland fluctueren deze cijfers. Ze lagen de afgelopen jaren rond de 0,1 procent. Bij deze cijfers is geen rekening gehouden met infecties die geen symptomen veroorzaken. Dit komt ook voor bij de seizoensgriep.

Bijna iedereen is vatbaar voor het coronavirus
Maar er is nog een veel belangrijker verschil tussen het griepvirus en het coronavirus. Doordat dit coronavirus nieuw is, kan bijna iedereen nog besmet raken. Hierdoor kan het aantal sterfgevallen ook bij een relatief laag sterftepercentage hoog zijn. Voor de griep hebben mensen - doordat ze eerder griep hebben gehad of een griepprik hebben gekregen - al (deels) immuniteit opgebouwd. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liet bijvoorbeeld zien dat in de eerste negen weken van de corona-epidemie bijna negenduizend meer mensen zijn overleden dan gebruikelijk. In deze periode zijn ingrijpende maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Toch was de corona-epidemie veel intenser dan de uitzonderlijk heftige griepepidemie van 2017/2018. Toen zijn 9.444 meer personen overleden dan normaal in achttien weken tijd.

Overlijden patiënten met of door COVID-19?
Viruswaanzin beweert hiernaast dat weinig mensen overlijden door de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Volgens de actiegroep zijn veel COVID-19-patiënten vanwege andere aandoeningen overleden. Volgens Viruswaanzin zijn naar schatting slechts driehonderd mensen in Italië aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Dit getal is gebaseerd op rapportages waarin staat dat bijna alle in Italië overleden COVID-19-patiënten ook andere aandoeningen hadden. Zo toonden cijfers van eind april aan dat 96,3 procent van de overleden coronapatiënten een onderliggende aandoening had. Viruswaanzin beweert dat de personen met een onderliggende aandoening niet aan COVID-19 zijn overleden.

Dit is onjuist. Onderliggende aandoeningen zijn niet alleen auto-immuunziekten, maar bijvoorbeeld ook obesitas, diabetes en met name een hoge bloeddruk. Aandoeningen zoals een hoge bloeddruk kunnen de kans groter maken dat iemand aan COVID-19 overlijdt, maar patiënten met een hoge bloeddruk zullen in veel gevallen wel degelijk aan COVID-19 zijn overleden. In maart zijn in Italië 49 procent meer mensen overleden dan een jaar eerder.
  Bericht 
KanarieVW
Master
Het registeren van de seizoens griep gevallen is gestopt in Januari en alles is op de C19 hoop geveegd. Vergelijk is dus niet meer mogelijk. Het hele beeld klopt van geen kant.

En laten we stoppen met die ontsmettingswaanzin. Het is inmiddels ook duidelijk dat overdracht via oppervlakten zeer onwaarschijnlijk is. Mensen houden geen weerstand meer over door deze smetvrees. Op elke hoek een pompje met die rommel, helemaal gestoord.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
KanarieVW schreef:
Het hele beeld klopt van geen kant.
NU.NL kun je rekenen tot de harde kern van de systeemmedia. Geven braaf berichtjes van de overheid door en zijn voornamelijk kritisch op de rechtse oppositie. Op hun forum wordt je weggejorist als je vindt dat het wel meevalt met de opwarming van de aarde en volgens de redactie is het einde van de Trump regering al drie jaar lang iets dat ieder moment kan gebeuren. Ik kijk daar echt alleen nog naar de sportuitslagen, als ik er al kom.
  Bericht 
KanarieVW
Master
Ja maar NERGENS rept men een woord over het feit dat ze de griep er gewoon bij hebben gevoegd. Neem de gemiddelde griepslachtoffers van het afgelopen jaar en trek dat eens van de C19 cijfers af. Blijft er weinig van over.
  Bericht 
denprutsert
Pro
 
Nu wordt ook weer zo stellig beweerd dat de situatie zo goed onder controle zou zijn OMDAT we ons zo goed aan die anderhalve meter zouden hebben gehouden. Nergens onderbouwt die gladde Rutte dat, maar blijft er maar op door drammen.
  Bericht 
wellproc
Master
Kwibus schreef:
NU.nl

Sinds Nu.nl een reactiemogelijkheid heeft ingeschakeld (nujij) was het al treurig. Vervolgens zijn ze zelf reacties gaan wegmodden die ze niet passend vonden (ongeacht inhoud) en tot slot hebben ze verboden (jawohl, verboten!) om kritisch te zijn op zaken als manmade global warming, zwarte piet weg ermee, etc. Ofwel: alles wat in de mainstream media en in de politiek voor waar wordt aangenomen mag niet meer kritisch benaderd worden.
Sindsdien negeer ik Nu.nl.
Ofwel: het citeren van Volkskrant geeft je nog een hogere geloofwaardigheid dan het citeren van Nu.nl.
En ik houd niet van het bashen van mensen, maar je geeft vanuit alle citaten wel het beeld dat je weinig kritisch bent op wat de media je voorschotelen. Dat is in mijn ogen niet heel slim en dat wil ik best ook toelichten met een inhoudelijk argument.

Mijn vakgebied (beheer en onderhoud van bruggen, tunnels, viaducten, sluizen) is de laatste tijd vaker in het nieuws. Maar daarvoor al heb ik gemerkt dat journalisten er werkelijk niets van weten en ook niets van begrijpen als ze wat wordt verteld. En hoe vaker er nieuws over is, hoe vaker ik met stijgende verbazing de nietszeggende onzin zit te lezen die ze er over schrijven. Meestal klopt het niet en gaat het nergens over, met een beetje geluk is het nog klok en klepel. Hoger dan dat niveau komt het niet.
Nu.nl, NOS.nl en nog een aantal van die mainstreammeuk zijn me daarin vies tegengevallen. Waarop ik me heb afgevraagd: als ze zo schrijven over een onderwerp waar ik verstand van heb, wat zegt het dan over de artikelen die ze schrijven over onderwerpen waar ik geen verstand van heb? Is dat net zulke kolder?
Dus ik ben bij bekenden en familie die in de medische hoek werken (artsen, onderzoekers, WO-niveau) eens vragen gaan stellen over bepaalde artikelen op Nu en NOS. Reactie was meestal dat het onzin was, dat ze het niet begrepen hadden, et cetera.
Kortom: als er inhoud in het spel is, dan hebben ze er (vrijwel) geen verstand van en is de verslaggeving kolder.
Tot zover de mainstream media. Ik lees ze nog wel, maar met een zoutvat in de hand.

Net zoals ik bij de kapper heel af en toe de Story of Prive lees. En dan verbaas ik mij dat er mensen zijn die er een abonnement op hebben want er staat zoveel in. Ja totale kul en dom gel*l.

Nogmaals Kwibus: ik wil jou niet afzeiken of je bijdrage hier per definitie afdoen als onjuist. Maar kom alsjeblieft met meer/andere bronnen dan NOS/Volkskrant/NU.nl. Dat komt je geloofwaardigheid ten goede.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
denprutsert schreef:
Nergens onderbouwt die gladde Rutte dat, maar blijft er maar op door drammen.
Als ie toe moet geven dat driekwart van de maatregelen nergens goed voor was, is ie al zijn virtuele zeteljes weer kwijt.

KanarieVW schreef:
Ja maar NERGENS rept men een woord over het feit dat ze de griep er gewoon bij hebben gevoegd. Neem de gemiddelde griepslachtoffers van het afgelopen jaar en trek dat eens van de C19 cijfers af. Blijft er weinig van over.
De data waar alles op gebaseerd wordt, is gewoon drijfzand. Maar dat zal men nooit toegeven. Die persmomentjes met Irma zijn vroege verkiezingsspotjes maar de meute slikt het als zoete koek.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
denprutsert schreef:
Nu wordt ook weer zo stellig beweerd dat de situatie zo goed onder controle zou zijn OMDAT we ons zo goed aan die anderhalve meter zouden hebben gehouden. Nergens onderbouwt die gladde Rutte dat, maar blijft er maar op door drammen.

De praktijk leert dat er heel veel beperkingen opgelegd zijn maar dat juist die 1,5 regel met voeten wordt geschonden.

Er werden best goede vragen gesteld, jammer alleen dat de desbetreffende journalisten vervolgens accepteren dat ze geen antwoord krijgen op hun vraag maar een niet relevant lul verhaal. Afkappen en de vraag herhalen.
  Bericht 
Ducantoni
Master
wellproc schreef:
Maar kom alsjeblieft met meer/andere bronnen dan NOS/Volkskrant/NU.nl. Dat komt je geloofwaardigheid ten goede.

Van de Volkskrant zou je toch anders moeten verwachten.
Dat de NOS hier en daar rommelt met de waarheid, dat was me al bekend.
Iemand die in de telecommunicatie werkzaam was, werd voor het 8-uurjournaal om zijn visie gevraagd, waar het de straling van zendmasten voor telefonie betrof. (ja, toen al, met 3G)
Uiteindelijk werd een deel van dat vraaggesprek uitgezonden, maar het was wel zodanig verknipt dat zijn visie totaal uit zijn verband werd gerukt.
Wat bleef was de vraag: waarom deden ze dat?
Gebrek aan tijd leek het niet te zijn, misschien verborgen belangen?
  Bericht 
Forza!
Master
 
Gewoon niet meer kijken, nergens wat van aantrekken en volgend jaar gaan stemmen..
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ik ga wel stemmen maar heb niet de illusie dat het ooit ene kloot verschil gemaakt heeft
  Bericht 
shootme
Master
Dave schreef:
Ik ga wel stemmen maar heb niet de illusie dat het ooit ene kloot verschil gemaakt heeft

of er verandert niets of we krijgen een trump aan het roer..
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Klaver? Neh, dat geloof ik dan ook weer niet
  Bericht 
viffer
Master
Kort geding tegen de coronamaatregelen:

https://nos.nl/livestream/2338464-kijk- ... gelen.html
  Bericht 
Paint-Brush
Master
RTL Nieuws schreef:
Zorgverleners die zich een slag in de rondte hebben gewerkt om de coronacrisis te bedwingen krijgen een eenmalige bonus van 1000 euro netto. Dat heeft minister Hugo de Jonge zojuist bekendgemaakt. Het gaat om verpleegkundigen en ic-medewerkers, maar ook om verzorgers in verpleeghuizen en schoonmakers. "We zijn deze mensen heel erg dankbaar", zei de minister.

Vanaf 1 oktober kan de bonus door de werkgever aangevraagd worden. Minister De Jonge gaat er vanuit dat zo'n 800.000 mensen ervoor in aanmerking komen. "We hebben 800 miljoen hiervoor vrijgemaakt", zei de minister.

De belastingbetaler betaalt.

Motie
De Tweede Kamer vroeg in maart al om een bonus voor het zorgpersoneel. Het Kamerlid Femke Merel van Kooten diende daarvoor een motie in voor de financiële opsteker.

Hun 'buitengewone prestaties' verdienen niet enkel applaus, maar ook een 'financiële blijk van waardering', stelde de Kamer. Zorgmedewerkers kregen in maart een ’nationaal applaus’, onder meer van de koninklijke familie.


Hier betaal ik graag belasting voor :kniktja:
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Ik heb daar zelf ook niet heel veel moeite mee.

Wat er wel tegenover staat. Als er een sector is waar mensen door hebben kunnen werken is het wel de zorg. Die mensen hebben gewoon hun uren kunnen maken. Leg dat eens uit aan de sectoren die stil gevallen zijn en waar mensen zijn ontslagen.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RTL Nieuws schreef:
Ministerie gaat samenwerken met Belastingdienst voor corona-app

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) gaat samenwerken met de Belastingdienst voor de corona-app. De app wordt in alle openbaarheid ontwikkeld door techneuten van het ministerie samen met externe experts, de Belastingdienst stelt de technische infrastructuur beschikbaar.

Dat bevestigt Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid bij het ministerie van VWS, aan RTL Nieuws. De corona-app, die moet helpen bij het uitzoeken met wie coronapatiënten in contact zijn geweest, wordt vanaf volgende week woensdag getest door 1000 inwoners van Twente.

De Belastingdienst is een 'logische partner' omdat de organisatie de technische achtergrond heeft om op grote schaal de app uit te rollen, zo stelt Roozendaal. Daarnaast heeft de dienst een beveiligingscentrum, een zogeheten Security Operations Center (SOC), waarmee digitale aanvallen op de app sneller worden gedetecteerd.

Testen
De corona-app houdt met bluetooth in de gaten bij wie je in de buurt bent geweest en werkt alleen als beide personen de app hebben geïnstalleerd. De technologie zou met een een 'aanzienlijke betrouwbaarheid' kunnen waarnemen als je gevaarlijk dicht bij een besmet persoon bent geweest.

Uit de proef met een representatieve groep Twentenaren moet blijken of de app werkt, bijvoorbeeld door een nepbesmetting te volgen en te kijken wie er allemaal een melding op hun telefoon krijgen. Ook wordt de app getest door een groep met een beperking om te kijken of de app toegankelijk genoeg is.

Als de testen zijn voltooid, wordt er gekeken naar een bredere uitrol. Of die er komt, wordt medio juli bekendgemaakt. Pas dan kan worden getoetst of de app ook epidemiologisch nuttig is en inderdaad een waarschuwing geeft aan besmette mensen die met normaal bron- en contactonderzoek door de GGD niet zouden zijn gevonden.

Hackers
Het ministerie gaat de komende tijd hackers inschakelen om de veiligheid van de app te testen. Dat bevestigt cybersecurityexpert Brenno de Winter, die voor het ministerie de ontwikkeling van de corona-app de digitale veiligheid en privacy in de gaten houdt. Daarvoor worden hackers van de Rijksoverheid en van cybersecuritybedrijf NFIR ingeschakeld, waarvan de ontdekkingen door een onafhankelijke derde partij worden gecontroleerd.

Ook wordt er gekeken naar een zogeheten bug bounty, waarbij het ministerie hackers uitnodigt om de app te testen. Als een hacker dan een lek vindt, krijgt hij of zij een beloning.

Daarnaast moet de app nog de goedkeuring krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Volgens De Winter worden de documenten die de AP nodig heeft voor zijn check volgende week opgestuurd.

Privacy
De corona-app is de afgelopen weken overladen door privacyvraagstukken. Veel daarvan lijkt het ministerie te hebben beantwoord. Zo wordt gebruikgemaakt van de bluetoothtechnologie van Apple en Google, waarmee elke telefoon digitale dobbelstenen gooit en de uitkomst daarvan uitwisselt met andere telefoons. Zowel gebruikers van de app als het ministerie weten daardoor niet wie wie is - ze zien alleen willekeurige getallen.

Zodra iemand besmet is, kan diegene ervoor kiezen om zijn digitale dobbelstenen te sturen naar een centrale server. Die server stuurt de dobbelstenen dan weer naar alle mensen die de app hebben geïnstalleerd. Lokaal op de telefoon wordt dan gekeken of je in contact bent geweest met een besmet persoon.

Het contact met de server roept ook de nodige privacyvragen op. Een telefoon heeft een naar het apparaat herleidbaar internetadres, ook wel een ip-adres genoemd. En internetproviders zouden kunnen zien wie zijn dobbelstenen naar de server stuurt. Daarom stuurt de app soms nepdobbelstenen om de internetproviders te foppen, zodat ze niet weten wie er besmet is. Daarnaast worden ip-adressen bij aankomst van de server direct gefilterd en weggegooid, zo stelt Ivo Jansch, de techneut die verantwoordelijk is voor de technische achterkant van de app.

App in Europa
De Nederlandse corona-app moet in sommige andere Europese landen ook gaan samenwerken met andere corona-apps. Daarvoor heeft de Europese Commissie opdracht gegeven. De uitwisseling van die digitale dobbelstenen werkt alleen als de app voor hetzelfde privacyvriendelijke anonieme model kiest, zoals Duitsland en Italië.

In Frankrijk, waar de corona-app in een paar dagen tijd al een miljoen keer is gedownload, werkt die uitwisseling niet: het land maakt gebruik van een minder privacyvriendelijke app. Door het gebruik van de app zijn er veertien nieuwe besmettingen gevonden.



Citaat:
De Belastingdienst is een 'logische partner' omdat de organisatie de technische achtergrond heeft om op grote schaal de app uit te rollen, zo stelt Roozendaal.

Wat kan er nu nog misgaat met de app. :fp: :fp:
 Pagina 35 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy