Pagina 34 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Cweepz
Master
Het is toch gewoon waar? :|
Krijg je eens feitelijk nieuws, is het weer niet goed!
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Toon van de muziek denk ik. Ik zet het om die reden al decennia niet meer op. Alleen als ik echt zin heb om me een potje te ergeren.

Snap niet dat zoveel mensen dat slaafs iedere avond doen, is niet gezond hoor.
  Bericht 
Joël D.
Master
Cweepz schreef:
Het is toch gewoon waar? :|
Krijg je eens feitelijk nieuws, is het weer niet goed!


In ander nieuws: regen is nat.
  Bericht 
Fopspee(n)
Master
Dave schreef:
Het wachten was op de eerste die ging happen, het ligt er deze keer wel erg dik bovenop dat het alleen daarom te doen is. Soms handig om een discussie gaande te houden, totdat het op een punt komt dat het te irritant wordt.

Dat klopt ook.....heb hier al tijden niets meer neergeplemd , dus mij kan je vast niet bedoelen. Maar wat die Kwibus durft te schrijven heeft niets meer met discussie te maken. Dat is gewoon dom gezwam om te zieken, dit soort figuren is bij uitstek het voorbeeld die NL een onleefbaar land maakt. Buitengewoon dom, bot en zonder enig vorm van empathie. Zie hier verder alleen maar angsthaasjes die nog steeds bang zijn snel dood te gaan aan een virus, en een paar statistiekverslaafden. Er is hier helaas helemaal.geen discussie, Iedereen ventileert zijn mening en niemand neemt wat aan van elkaar....als je dan vindt dat het normaal is dat er door de politie geweld gebruikt wordt tegen oudere weerloze mensen dan ben je wat mij beteft het leven niet waard.....dat is geen grote smoel maar mijn mening.....

en voor de rest: wacht maar af.....er gaat nog veel meer ellende komen waar iedereen last van gaat krijgen
  Bericht 
shootme
Master
Fopspee(n) schreef:
en voor de rest: wacht maar af.....er gaat nog veel meer ellende komen waar iedereen last van gaat krijgen

Wil je een sluier van een tipje geven? ik ken mensen die dat ook al een tijdje roepen, maar krijg er weinig concreets uit.
  Bericht 
snovvdog
Master
Kwibus schreef:
Nee, ik geloof niet per definitie in autoriteit en slik ook niet alles van de overheid voor zoete koek.

Tja ik moet toegeven dat ik door de afgelopen jaren misschien iets te erg andersom denk, het enige wat de overheid goed kan in mijn ogen is als ze zich minder gaan bemoeien en gaan snijden in hun budget en in de wet en regelgeving,...

Kwibus schreef:
aar ik begin een steeds grotere tyfushekel te krijgen aan al dat volk dat maar denkt dat ze hun gang kunnen gaan. Politie zuigen en treiteren en jennen en als ze dan een - volkomen terechte knal - krijgen, huilie huilie doen en facebook/dumpert/twitter/insta en weet ik wat allemaal beklag doen over racisme hier en k@nker daar etc.

Wat mij betreft krijgen we hier ook een Guardia Civil. Eerst meppen, dan vragen stellen. Je keek wel uit in Spanje vroeger.

Gekke is, ik heb in Spanje noch Nederland, nog nooit problemen of ruzie met de politie gehad. Niet dat ik in alle gevallen respect voor ze had, maar als de ME me sommeert om weg te lopen, ga ik niet in discussie. Moet ieder voor zich weten natuurlijk, maar dan daarna niet zeiken dat je een tik krijgt. Mafklappers.

Tja niet mee eens, ik vind het onrechtmatig dat de ME überhaupt demonstranten die op een grasveld staan weg mag sturen. Liever daar dan dat ze op de weg staan/het centrum hebben afgezet, wie zitten ze nou in de weg op dat doelloze grasveldje daar? En ik begin er juist een steeds grotere hekel aan te krijgen aan de politiek die voor het volk bepaalt dat steeds minder kan. Uiteenlopend van met je dieseltje de stad in tot op een kleedje in het park met wat vrienden zitten bieren tot de hele oerwouden aan wetgeving en bureaucratie waar het land onder lijdt voor van alles wat mensen willen doen: (Ver)bouwen, ondernemen, mensen in dienst nemen, zorg bieden (ik heb in de zorg eerder het gevoel bij een notulist te zijn dan bij een arts), etc...

Fopspee(n) schreef:
Maar wat die Kwibus durft te schrijven heeft niets meer met discussie te maken. Dat is gewoon dom gezwam om te zieken, dit soort figuren is bij uitstek het voorbeeld die NL een onleefbaar land maakt.

Ik heb dat beeld niet echt bij hem, gewoon een afwijkende mening van sommigen van ons hier. Het gros van het volk denk net zo als hij (m.i. helaas).
Fopspee(n) schreef:
die nog steeds bang zijn snel dood te gaan aan een virus

Daar ben ik het mee eens, in feb/maart al zag ik dat de angst veel te grote vormen aannam.
Fopspee(n) schreef:
, en een paar statistiekverslaafden

Ik vind de tabelletjes van Peter en Teun anders wel erg fijn, duidelijker dan het rommeltje in de media!

Fopspee(n) schreef:
en voor de rest: wacht maar af.....er gaat nog veel meer ellende komen waar iedereen last van gaat krijgen

Ik vrees het ook, vind het bijzonder dat er nog mensen zijn die angstiger zijn voor het virus dan:
1- De economische gevolgen
2- De maatschappelijke schade, vooral bij de jongeren. Daar vallen de hardste klappen, diegenen die nu hun baan verliezen maar ook diegenen die nog 50+ jaar aan de bak moeten om de schuld terug te betalen van de zorg nu.
3- Mentale gezondheid van veel meer mensen, denk juist met name de ouderen zelfs.
shootme schreef:
Wil je een sluier van een tipje geven? ik ken mensen die dat ook al een tijdje roepen, maar krijg er weinig concreets uit.

De grootste economische krimp sinds W.O. 2 vind je weinig concreets? De crisis van 2008 is niks vergeleken met wat er nu op komst is (vrees ik, ik weet het niet helemaal zeker, hoop uiteraard van niet, maar puur naar de statistieken kijkend...
Dat er een gigantische groep jongeren werkloos is geworden? Dat de staatsschuld explosief oploopt om vooral een groep te beschermen die het terugdringen dan deze schuld nooit meer gaat meemaken?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
shootme schreef:
maar krijg er weinig concreets uit.

Omdat het geen enkele zin heeft om die energie te verspillen, ik heb er ook geen zin in. Jij kijkt Staatsjournaal dus je Deugd. Succes ermee.
  Bericht 
cocodee
Master
Ook dat nog. :fp: :roflol:

Citaat:
Een agent is aangesproken op een reactie die hij maandag plaatste op Twitter naar aanleiding van de demonstratie van zondag in Den Haag tegen de coronamaatregelen.

De agent reageerde op het sociale platform fel toen er kritiek werd geleverd op het optreden van de politie, die aan het eind van de demonstratie ingreep toen het op een aantal plekken uit de hand liep.

Onder een foto waarop een vrouw met bloemen te zien is tijdens een confrontatie met de ME reageert de agent maandagochtend met: "Ja hoffelijk meisje. Uitdagen en in de weg staan met haar kutbloemen. Wegwezen moet ze daar. Is de knuffelpolitie niet."
  Bericht 
Kwibus
Master
Fopspee(n) schreef:
Maar wat die Kwibus durft te schrijven heeft niets meer met discussie te maken. Dat is gewoon dom gezwam om te zieken,
Heb ik toch vervelend nieuws voor je, maar het is geen dom gezwam om te zieken. Het is écht mijn mening. Exact hetzelfde heb ik namelijk een aantal jaren geleden ook al verkondigd. Valt vast wel terug te halen in de archieven.

Edit: hier bijvoorbeeld dus 10 februari 2018.
  Bericht 
shootme
Master
nos schreef:
'Maurice de Hond dwingt ons virologen en epidemiologen scherp te blijven'

Paulus Houthuijs
redacteur Online
·

Stuur een email naar Paulus Houthuijs

Maurice de Hond zou zondag eigenlijk spreken op het Malieveld in Den Haag. De opiniepeiler was er uiteindelijk niet, omdat de betoging eerst was afgelast en later toch deels werd toegestaan. Maar de kritiek die hij al maanden op de coronamaatregelen uit was er wel te horen.

Het RIVM, OMT en kabinet lijden aan tunnelvisie, betoogt De Hond in tientallen artikelen op zijn weblog. Sinds februari publiceert hij over de coronapandemie. Op basis van wetenschappelijke literatuur en eigen data-analyses concludeert de opiniepeiler dat de anderhalvemetermaatschappij onzin is en dat mensen onnodig bang worden gemaakt.
Munitie

Deze boodschap is omarmd door critici van het Nederlandse beleid. Van ondernemers die vrezen voor faillissement tot burgers die vinden dat de coronaspoedwet de overheid veel te vergaande macht geeft: ze verwijzen naar De Honds bevindingen. En in de Tweede Kamer zijn die ook munitie voor de oppositie gebleken.

Bekijk hier hoe de afgelaste demonstratie in Den Haag uiteindelijk toch doorging in zeer uiteenlopende vormen:
Bloemen, een groepsknuffel en ME: dit was het 1,5 meter-protest in Den Haag

Op Twitter heeft De Hond ruim 90.000 volgers. Behalve zijn persoonlijke blog is hij ook mede-initiatiefnemer van website SmartExit. De bijbehorende petitie tegen de anderhalvemetersamenleving is 150.000 keer ondertekend.

"Als ik het niet doe dan doet blijkbaar niemand het", zegt De Hond aan de telefoon. "De virologen zijn bang hun nek uit te steken en om hun positie te verliezen. Terwijl er mensen onnodig doodgaan en de economie kapot wordt gemaakt."
Discussie aanzwengelen

Hij is afgestudeerd als sociaal geograaf aan de Universiteit van Amsterdam. Geen viroloog dus, maar dat maakt zijn analyses niet minder waard volgens Jaap Goudsmit, die als hoogleraar epidemiologie verbonden is aan de Amerikaanse universiteit Harvard. Hij vindt dat De Hond een belangrijke rol speelt in het debat rondom de aanpak van de coronacrisis.

"Hij is buitengewoon nuttig om discussie aan te zwengelen. Maurice de Hond agendeert meer dan dat hij een finale wetenschappelijke analyse levert. Hij snijdt fundamentele vragen aan, die er onder druk te vaak bij inschieten bij deze crisis."

Daar is Frits Rosendaal, hoogleraar en hoofd klinische epidemiologie aan het LUMC in Leiden het mee eens. Maar hij vindt dat De Hond te selectief is met zijn wetenschappelijke literatuur en zwart-wit conclusies trekt. "Hij doet alsof hij alles zeker weet, daar worden wetenschappers een beetje zenuwachtig van en het kan ook gevaarlijk zijn."
Aerosolen-discussie

Dat vindt ook Marc Bonten, arts-microbioloog aan het UMC Utrecht. "Hij heeft een verhaal en zoekt daar ondersteuning bij in de literatuur. Natuurlijk zullen sommige dingen die hij stelt uiteindelijk waar blijken, maar wie beleid maakt moet weten hoeveel twijfel er op dat moment bestaat op basis van alle beschikbare informatie."

Rosendaal verwijst naar de discussie over de rol van aerosolen bij de verspreiding van het virus. De Hond is ervan overtuigd dat deze hele kleine ademdruppeltjes die door de lucht zweven een grote rol spelen. De opiniepeiler verwijst onder meer naar een handboek uit 1950 waaruit zou blijken dat de kleinste druppels sneller leiden tot luchtweginfecties dan de grote.

Er zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken met de conclusie dat minidruppels het coronavirus bevatten en mogelijk tot besmetting kunnen leiden. "De Hond zegt: het is zo, terwijl de wetenschap zegt: misschien", vat Rosendaal het samen.

Het RIVM schrijft dat de dosis virus in de kleine druppels meestal niet voldoende is om iemand te infecteren. Behalve als het een heel grote concentratie is, zoals op de intensive care bij coronapatiënten die beademd worden.



Buiten anderhalve meter afstand houden is hetzelfde als een vrouw van 80 die voorbehoedsmiddelen gebruikt om niet zwanger te worden.
Maurice de Hond

Toch kunnen we volgens Goudsmit vaststellen dat het bewijs voor een aantal conclusies van de opiniepeiler flink is gegroeid. Bijvoorbeeld dat besmettingen vooral binnen gebeuren. Dat goed ventileren van belang is in gebouwen of vliegtuigen. En dat super spread events een grote rol spelen.

"Het zou ook best kunnen dat er meer aerosol-besmettingen zijn dan we dachten. Al die punten heeft Maurice vroeg geprobeerd op de agenda te zetten. En ik vind dat hij daar soms te weinig credit voor krijgt", zegt de hoogleraar.
RIVM in gesprek met De Hond

Dat gevoel heeft De Hond zelf ook. Het frustreert hem dat hij naar eigen zeggen niet vaker de kans krijgt het debat aan te gaan op radio en tv. Maar er staat deze week wel een afspraak met het RIVM gepland. "Dat wordt een inhoudelijk gesprek op zijn verzoek", zegt een woordvoerder.

Op een podium op het Malieveld zou De Hond zijn kritiek tegen de instanties nog eens uiteenzetten. Dat ging dus niet door, omdat er te veel mensen op af zouden komen om afstand te kunnen houden. Dat argument van de veiligheidsregio gaat er bij de data-analist niet in. "Buiten anderhalve meter afstand houden is hetzelfde als een vrouw van 80 die voorbehoedsmiddelen gebruikt om niet zwanger te worden."

Die anderhalve meter is in de open lucht geen heilig getal, zeggen ook epidemiologen. Hoe zonniger het weer is en hoe meer wind er staat, des te kleiner de kans op besmetting. Maar dat betekent niet automatisch dat een demonstratie met duizenden deelnemers zonder risico is, zegt epidemioloog Rosendaal.



Bij het algemene publiek zorgt hij denk ik vooral voor verwarring.
Arts-microbioloog Marc Bonten

Het RIVM houdt vast aan de anderhalve meter afstand. "Dat de verspreiding buiten anders verloopt dan binnen betekent niet dat je buiten geen afstand moet houden", benadrukt de woordvoerder.

Gezien de enorme impact op de economie en samenleving blijft De Hond oproepen tot het schrappen van deze regel. En dat is volgens hoogleraar epidemiologie Goudsmit belangrijk. "Hij dwingt ons virologen en epidemiologen tot nadenken en alternatieven en houdt ons daarmee scherp. Zeker bij een epidemie door een virus waar we nog zo weinig over weten."

Daar denkt arts-microbioloog Bonten anders over. "Bij het algemene publiek zorgt hij denk ik vooral voor verwarring. Er zijn mensen die hem volgen en denken dat alles wat hij zegt waar is."
  Bericht 
cocodee
Master
Boze tongen beweren dat de Politie undercover ME'ers inzet, om de boel op te ruien.
Op 0:14 is te zien dat een gast door 2 zo op het oog hooligans wordt gesnatched, even later wordt die gast ontzet door z'n matties, en de 2 snatchers nemen de rit aan, waarop de herkenbare ME'ers in actie komen.
OP 0:30 is te zien dat de 2 snatchers in een ME busje stappen, ben wel benieuwd wat de experts alhier hiervan denken.


Youtube video
  Bericht 
Dave
Webspecialist
zegt de ene pixel tegen de andere pixel, druk heh?
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Die geruchten hoor je best veel. Ook vreemd is dat vooraf al precies duidelijk was dat er hooligans zouden zijn die zouden gaan rellen.

Blijkbaar is er een belang om te voorkomen dat er massaal geweldloos protest zichtbaar zou zijn.
  Bericht 
knikkerknakker
Pro
 
Lastig om te zeggen dat die undercovers de boel wilde opruien, of dat ze iemand probeerde te arresteren. Het framed natuurlijk wel wat makkelijker als je weet dat er geweld gaat plaatsvinden.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Kan toch ook gewoon agenten in burger zijn die een relschopper probeerden aan te houden (en naar de bus te slepen)?
Hoe zie je hier nou opruiing in?
  Bericht 
cocodee
Master
of dat ze iemand probeerde te arresteren.

Dat had ook mogelijk geweest, ware het niet dat dit een rare actie was, er was genoeg manpower aanwezig, dus ze hadden hem met gemak kunnen hebben, en hadden niet met 2 man hoeven te gaan stuntelen, zeg maar. 8)
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Sander schreef:
Kan toch ook gewoon agenten in burger zijn die een relschopper probeerden aan te houden (en naar de bus te slepen)?

Ben niet zo bekend met politie strategie maar een stille die in de massa rondloopt houdt zich m.i. stil en beperkt zich tot het doorgeven van informatie. Actief optreden is m.i. een garantie voor escalatie, juist wat ze normaal zouden willen voorkomen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Maar waar het hier in het onderwerp eigenlijk om draait..

Hebben we al een protestpandemiegolf of wat? BLM Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, coronaprotest Den Haag.. IC's moeten toch onderhand overvol liggen? Joehoe?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dave schreef:
IC's moeten toch onderhand overvol liggen?

Als er verder wordt bezuinigd op de IC wel.
  Bericht 
knikkerknakker
Pro
 
Ik dacht dat er een minimale stijging in Amsterdam was, via die rioolmeting. Als je geluk hebt was er niemand met Covid19 daar, en dan maakt het niet uit wat je doet. Zelfs een orgy zou dan nog veilig gaan. Lijkt dat het buiten inderdaad meevalt als je kijkt naar die protesten, maar echt zeker ben ik zelf niet. Uit America lijkt wel weer een beetje te accelereren sinds die protesten, maar daar doen ze wel meer rare dingen.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Als je geluk hebt was er niemand met Covid19 daar, en dan maakt het niet uit wat je doet.

Dat ja. Als er wel toevallig eentje tussen had gestaan was het waarschijnlijk een super-spreader event geweest.
Nou is dat nog steeds minder erg dan destijds met carnaval want toen wisten mensen niet wat er gebeurd was (of kon gebeuren) en zijn dus op hun beurt weer anderen gaan besmetten.
Dat laatste zal nu minder voorkomen denk ik door alle maatregelen in het dagelijkse leven en omdat mensen nu alert zijn op klachten en eerder aan de bel zullen trekken.
  Bericht 
Cweepz
Master
Carnaval is natuurlijk wel wat anders dan een open lucht demonstratie. Hutjemutje in het cafe, allemaal zingen/schreeuwen, mindere weerstand door alle alcohol, weer wellicht gunstiger in die tijd van het jaar?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
In Gutersloh is er nu een flinke uitbraak die, precies zoals Maurice de Hond al voorspelde, zijn oorsprong bij een vleesverwerker vindt. Binnen, koud, slechte ventilatie (want voornamelijk recirculatie), mensen die dicht op elkaar werken en waarschijnlijk ook dicht op elkaar wonen (want gastarbeiders in vakantiehuisjes).

In een dergelijk bedrijf moet er gewoon regelmatig uitgebreid getest worden en medewerks moeten een goed masker dragen. Doe je dat niet, dan blijf je uitbraken houden. Hoe moeilijk kan het zijn?
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
DDS schreef:
Maurice de Hond laaiend dat kabinet bij media lobbyde om RIVM niet aan te vallen: “Wat was ik naïef!”

Met verbazing heeft coronacommentator Maurice de Hond kennisgenomen van het feit dat het kabinet bij grote landelijke media heeft aangedrongen om vooral geen kritische journalistiek te bedrijven jegens het RIVM. De Hond kan er met z’n pet niet bij, maar daagt het instituut wél uit voor een debat.

De bestrijding van het coronavirus door de overheid blijkt een gigantische beerput te zijn die nu pas een klein beetje wordt opengetrokken. Zo kon de NRC gisteravond berichten dat het kabinet grote landelijke media als De Telegraaf nadrukkelijk had verzocht om het RIVM “een beetje heel” te laten. Maurice de Hond heeft met open mond naar die onthulling staan kijken: “Wat was ik naief,” schrijft hij: “Ik dacht dat het om de inhoud ging.”

Die zogenaamde inhoud is iets waar De Hond zich al enkele weken mee bezighoudt: hij doet zelf onderzoek en bestrijdt enkele centrale theses van het RIVM. Zo nuanceert hij het nut van de anderhalvemetersamenleving en mondkapjes in de buitenlucht, en benadrukt hij dat de afwezige urgentie tot het moderniseren van airconditioning in kantoren voor een tweede virusgolf kan gaan zorgen.

Daarom wil de opiniepeiler zo snel mogelijk in debat met iemand van het RIVM, het liefste aanstaande maandag. De Hond laat weten:
Citaat:
“Vaak hoor ik in media van specialisten argumenten zonder enige wetenschappelijke basis. Mijn werk wordt weggezet als niet wetenschappelijk of selectief shoppen.
Daarom is het tijd voor een openbaar debat. Iedereen kan dan vaststellen wat wel en wat niet gefundeerd is.
Wie durft dat debat aan?”
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Hete middag voor Ollongren: neemt Eerste Kamer motie van afkeuring aan?
Rond 13:30 uur zijn de stemmingen in de eerste kamer. Ik ben benieuwd naar de uitslag en wat de minister gaat doen.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Maserati Teun schreef:
Rond 13:30 uur zijn de stemmingen in de eerste kamer. Ik ben benieuwd naar de uitslag en wat de minister gaat doen.
Storm in een glas water, ze blijft gewoon zitten ogeacht de uitslag. Iedereen haat die heks toch al, dus dat verandert ook niet.
  Bericht 
Story
Master
 
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Actuele cijfers COVID-19: 23 juni 2020

Positief geteste personen 49.722 (+70)
Ziekenhuisopnames 11.853 (+3)
Overleden personen 6.095 (+5)
  Bericht 
Speedy J
Master
Die Maurice is zo gek nog niet. Behoort alleen niet tot het kliekje dus tja.

Mijn team heeft weer een eerste bijeenkomst gepland in juli. In een kantoor in DH. Ik heb aangegeven daar niet bij te zijn vanwege risico’s binnenshuis, geen beeld van ventilatiesysteem en mijn persoonlijke gezondheid. Bijeenkomst buitenshuis ben ik graag bij, heb ik ook aangegeven.

Dan zal ik een angsthaas zijn, mij best. Maar met mijn kwetsbare gezondheid gelinkt aan de opvattingen van Maurice die ik realistisch acht kan ik dat voor mijzelf prima verantwoorden.

Het is hoog zomer. Sowieso niet in een kantoor bijkletsen dacht ik zo :-D
  Bericht 
Cweepz
Master
Ik ga vanaf 3 juli weer fulltime naar de zaak. Zal wel weer even wennen worden! Kantoor is ruim zat en goed geventileerd, moet goedkomen!
  Bericht 
Raaf
Master
Speedy J schreef:
Sowieso niet in een kantoor bijkletsen dacht ik zo

Hier staat ie met een team op het terras vlakbij huis komende donderdag.
Vermoed dat ik als verrassing er een etentje bij ga doen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Speedy J schreef:
Dan zal ik een angsthaas zijn, mij best.

Dat moet ieder voor zich weten. Net als het dragen van mondkapjes in de buitenlucht. Ik draag ze niet, voor de rest zal het mij een zorg zijn wat een ander doet.
  Bericht 
shootme
Master
Heeft ieder van jullie al een mondkapje? Ik heb er geen en ben er ook niet van plan 1 aan te schaffen...
  Bericht 
basjuh1981
Master
Hier liggen er twee in huis. Maar dat is voor gebruik in het OV. Iedere keer € 90,- extra aftikken voor een ritje met de tram of bus gaat mij iets te ver.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Mondlapje ja. Al weken. Verplicht bij supermarkt, bouwmarkt etc. Mondkapje wel geprobeerd maar daarvan ga ik van me stokkie na een minuut of vijf.

Mensen worden wel lakser ermee. Eerste zonder gespot in de bouwmarkt van de week en afgelopen zaterdag liep er een met zn t-shirt over zn mond/neus getrokken in de supermarkt.

Daarom ook nieuwe golf in Duitsland (gelul natuurlijk maar las zo'n kop op Nu.nl, kneuzen).
  Bericht 
IsIkke
Master
2 dure mondkapjes in huis.. Nog niet gebruikt en mijn vriendin valt onder risico groep. :[ soms is ze niet één van de handigste.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Nee, geen enkele reden er een in huis te halen.
  Bericht 
FocusWagon
Master
shootme schreef:
Heeft ieder van jullie al een mondkapje? Ik heb er geen en ben er ook niet van plan 1 aan te schaffen...

Hier ook niet. Ook niet van plan om het OV in te gaan, dus ik zie de noodzaak er niet zo van in... Grote groepen vermeid ik voorlopig wel, en een vliegvakantie stel ik wel uit tot ik zonder mondkapje in mag stappen :x
  Bericht 
KanarieVW
Master
Dave schreef:
Mondlapje ja. Al weken. Verplicht bij supermarkt, bouwmarkt etc. Mondkapje wel geprobeerd maar daarvan ga ik van me stokkie na een minuut of vijf.

Mensen worden wel lakser ermee. Eerste zonder gespot in de bouwmarkt van de week en afgelopen zaterdag liep er een met zn t-shirt over zn mond/neus getrokken in de supermarkt.

Daarom ook nieuwe golf in Duitsland (gelul natuurlijk maar las zo'n kop op Nu.nl, kneuzen).
De waarschuwingsborden in DL geven ook aan dat je een stuk textiel voor je mond mag doen. Dus of je dat dan met een sjaal of shirt doet is om het even. Ik heb ook een stoffen voor in DL, maar met dit warme weer gaat hij in ieder geval onder m’n neus. En af zodra ik uit de publieke ruimte ben.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Ik heb er maanden geleden al 10 gekocht. Goede medische. Mijn vrouw heeft er één keer eentje gebruikt toen ze echt naar een winkel moest. De rest ligt nog in de kast. OV doen we niet aan en
mijn vrouw is zo ongeveer geen risicogroep meer dus meer hebben we ook niet nodig.
Als ik een keer ergens een leuke aanbieding zie voor niet medische maskers dan neem ik er wel wat mee. Voor het geval dat je een keer ergens verplicht zo'n ding op moet.
  Bericht 
Joël D.
Master
Mja... Heb er een paar van mijn werk gekregen vanmorgen.

Maar denk niet dat ik ze ga gebruiken.
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
Ik heb een behoorlijke berg van die niet medische... Je moet toch wat als OV forens.
  Bericht 
Kanariespeed
Tour de France kenner '14
Ik zit 5 dagen in het OV, maar draag geen mondkapje [emoji4]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
‘Vanaf 1 juli geen maximumgrootte voor groepen meer’

Vanaf 1 juli gaat het maximumaantal voor groepen verdwijnen, zolang er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan. Volgens Haagse bronnen van NOS en RTL gaat het kabinet dat woensdagavond tijdens de persconferentie bekendmaken.


Nog steeds dat anderhalvemeter geneuzel ;(
  Bericht 
snovvdog
Master
Ja anders moet de minister en het RIVM toegeven dat ze fout zaten...
  Bericht 
Kwibus
Master
"There is no evidence of herd immunity for coronaviruses," expert says

From CNN Health's Jacqueline Howard

As Covid-19 cases rise among young people in the United States, there has been debate around whether a natural herd immunity may emerge since the nation doesn't have a vaccine yet — but scientist and author William Haseltine said on Tuesday that the coronavirus can be complex.

"I call this virus the 'get it and then your body forgets it.' This is not a standard virus that you're going to get herd immunity. There is no evidence of herd immunity for coronaviruses. It does not exist," Haseltine told Alisyn Camerota during an appearance on CNN’s New Day."

He continued: "Every year, the same four coronaviruses come back to give us colds. ... If you have one of those coronaviruses, it can cause the exact same disease a year later," Haseltine said." We now know from studies that you can just watch immunity fade over a two-month period. It doesn't disappear, but it fades in that short of period. So, there isn't such a thing as herd immunity. It's a fantasy. It happens for some viruses. It doesn't look like it's going to happen for this one."

Als dat zo blijkt te zijn staat ons nog wat te wachten :x
  Bericht 
Dave
Webspecialist
En ja hoor, ambassadeur van de fake news organisatie er ook nog effe bij.

Kwibus schreef:
ons nog wat te wachten

sidderbeef

Enige wat nu nog ontbreekt is een Volkskrant artikel en de week is weer compleet.
  Bericht 
Kwibus
Master
Hoezo nou meteen weer fake news en sidderbeef en volkskrant?

Stel dat het inderdaad zo is dat er tegen coronavirussen geen vaccin kan worden ontwikkeld. Dat betekent dat iedereen dit virus dus keer op keer op keer kan en waarschijnlijk ook zal krijgen. Net zoals griep of verkoudheid. De meeste mensen zullen daar geen last van ondervinden, net zoals bij de griep en verkoudheid. Het grote verschil met Covid is echter dat vooralsnog de mortaliteitsratio van Covid een stuk hoger lijkt te liggen, en dat veel mensen na afloop van een Covid besmetting met (zeer) ernstige gezondheidsklachten achter blijven. En dat is wel wat anders dan bij de griep.

Of wil je nog steeds volhouden dat dit virus niets meer is dan een griepvirusje? En dat het allemaal maar overtrokken is?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nog steeds.. Lees anders even wat berichten terug, goedemiddag.
  Bericht 
Kwibus
Master
 Pagina 34 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy