Postingstijd interval gedetecteerd van 382 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 41 van 41  [ 2036 berichten ]
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
De topics overlappen elkaar wat.
Ik kwam dit oude hartverwarmende filmpje tegen van Zelensky founding father:

Rui 🇵🇹 🇳🇱
@Macom474 Mar 13, 2022
@beek38 @De_NieuweWereld Heb je dit al eens gezien en gehoord ?

  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Eric van de Beek
@beek38 Jul 2, 2022
Nog steeds ben ik bezig te analyseren wat er is gezegd tijdens pleidooi, repliek en dupliek. Is erg veel en dus monnikenwerk. Ik blijf mij ook verbazen over dingen waar ik op stuit. Beeld dat MSM-publiek heeft van #MH17 staat echt heel ver af van de werkelijkheid.


Eric van de Beek
@beek38 Jul 2, 2022
Zijn foto's en video's van Buk-Telar in Oost-Oekraïne van één en dezelfde Buk? Ja, zei OM, want dat blijkt uit politie-onderzoek. Nu blijkt dat OM heeft verzwegen dat @NedForInst juist verschillen had gevonden. OM zette daarom politie aan het werk om onderzoek opnieuw te doen.


Eric van de Beek
@beek38 Jul 2, 2022
Je verzint het niet... De agent van politie die moest uitzoeken wat de herkomst was van de Buk-Telar op foto's en video's in Oost-Oekraïne, kreeg vooraf van het OM de boodschap dat Buk-Telar waarmee #MH17 is neergeschoten afkomstig was uit Rusland.😂
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Eric van de Beek
@beek38 Jul 2, 2022
#MH17 Rebellen hadden geen flauw idee wat er was gebeurd na het horen van explosie en het zien van rookpluim, blijkt uit opgenomen gesprekken SBU die de advocaten van Pulatov bespraken nadat het OM er acht jaar lang over had gezwegen. Vanaf 20m17s:


https://www.courtmh17.com/livestream/archief/2022/livestream-18-maart-2022_deel-2.html

Eric van de Beek
@beek38 Jul 2, 2022
Ooggetuigen gevechtsvliegtuigen rond het moment dat #MH17 neerkwam, die verhoord zijn door het OM, maar niet genoemd zijn door het OM. Uit het strafdossier van Pulatov:



  Bericht 
Walker
Master
 
"van anderen gehoord". Klinkt betrouwbaar...
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Walker schreef:
"van anderen gehoord". Klinkt betrouwbaar...

En zonder die laatste 8 regels?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Alweer 8 jaar geleden :(
En nu dit weer:

Martinez
@Macro_Core_View Jul 17, 2022
MH17 Part 1






Youtube video





Youtube video
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Donderdag de 17e is de uitspraak. Daarom dit interview:


Youtube video
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Eric van de Beek
@beek38 Jan 26, 2023
#Nepnieuws van onze minister van Buitenlandse Zaken. Anders dan hij beweert heeft het Europese Hof helemaal niet vastgesteld dat Rusland betrokken was bij neerhalen #MH17 Het Hof heeft alleen gezegd dat ze de zaak van de NL overheid tegen Rusland in behandeling neemt.

Wopke Hoekstra @WBHoekstra
Belangrijke mijlpaal: Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft vastgesteld dat Rusland betrokken was bij het neerhalen van vlucht #MH17. Het is de eerste keer dat een internationale rechter zich hierover uitspreekt, een duidelijk signaal aan Rusland. 1/2
  Bericht 
bert65
Master
Citaat:
Marieke de Hoon
@mariekedehoon Jan 25, 2023
Discussed today's #Ukraine & #Netherlands v #Russia admissibility judgment at #ECtHR on Eastern Ukraine & #MH17 at @AJEnglish, see https://t.co/1J4c6QzPSp The first int'l court decision on Russia's use of force already in 2014 and one for the history books on #RussianUkrainianWar

Marieke de Hoon@mariekedehoon
BREAKING: #ECtHR finds Eastern #Ukraine and #MH17 case against #Russia mostly admissible. Beyond reasonable doubt that Russia military were active in #Donbas from April 2014 and under Russian jurisdiction since 11 May 2014. Large-scale deployment Russian troops since Aug 2014.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Laat Eric en Marieke er eens een debat over voeren.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Eric van de Beek
@beek38 Jan 27, 2023
BREAKING Getuige zegt dat hij zag hoe gevechtsvliegtuig werd neergeschoten net nadat #MH17 neerkwam. Is verhoord in NL door rechter-commissaris. Zegt dat hij denkt dat Nederlanders hem geloven, maar dat niet hardop durven te zeggen vanwege grotere landen.


50 minuten, ik heb het maar direct bekeken wegens angst dat het snel verwijderd wordt:


Youtube video


Indien verwijderd; hier het artikel hierover:

https://www.anti-spiegel.ru/2023/einstuendiges-interview-mit-einem-zeugen-des-mh17-abschusses/?doing_wp_cron=1674809274.2787330150604248046875
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Mr.Cabdriver schreef:
50 minuten, ik heb het maar direct bekeken wegens angst dat het snel verwijderd wordt:

Je kunt het ook downloaden
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Lotus Omega schreef:
Je kunt het ook downloaden

Ja, daar moet ik eens extra geheugen voor regelen.
Had ik in 2014 mee moeten beginnen trouwens, niet meer normaal hoeveel linkjes uit mijn MH17-map inmiddels niet meer werken.

Maar wat YT verwijdert komt wel op veel andere videodiensten terug.
  Bericht 
18vti
Master
Het was een Buk en het is per ongeluk gegaan: klaar toch?
Niks als geldmelkers zijn hier nog mee bezig
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
18vti schreef:
Het was een Buk en het is per ongeluk gegaan: klaar toch?
Klopt. Je kunt het de operators van de BUK nog aanwrijven dat ze onzorgvuldig zijn geweest en de luchtvaart authoriteiten dat ze het gebied veilig genoeg vonden, maar daar is de kous wel mee af.

18vti schreef:
Niks als geldmelkers zijn hier nog mee bezig
En Rutte om af te leiden van andere zaken.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
18vti schreef:
Het was een Buk en het is per ongeluk gegaan: klaar toch?

Buk kan, maar die raakte niet de Boeing.
Volgens deze getuige (vanaf ong. 5:15) waren er 2 UA jachtvliegers nabij waarvan er 1 werd neergehaald en de andere vloog terug ri UA (9:31).
  Bericht 
18vti
Master
Mr.Cabdriver schreef:
deze getuige


Geloof ik niks van, ik kan ook wel wat in elkaar zetten om te vertellen voor wat centjes.

Heb de twitter berichten van het eerste uur gezien toen het net gebeurd was en het schade beeld was heel duidelijk: Buk.....die werden daarna allemaal snel verwijderd
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Die man heeft er geen cent voor gehad.
18vti schreef:
het schade beeld was heel duidelijk: Buk.....die werden daarna allemaal snel verwijderd

:schudnee: Buk was direct het enig toegestane narratief.
De straaljagergetuigen en de mitrailleurkogelinslagenexperts zijn allemaal verwijderd. Zoals die docu van de BBC.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
112Vandaag schreef:
JIT MH17: sterke aanwijzingen dat Russische president besloot over verstrekking Buk

Er zijn sterke aanwijzingen dat in Rusland door de president is beslist over de verstrekking van de Buk-TELAR aan de separatisten van de DPR. Dat concludeert het Joint Investigation Team (JIT) in het onderzoek naar betrokkenen in de Russische Federatie bij het neerhalen van vlucht MH17 met een Buk-raket. Het JIT heeft zijn bevindingen gedeeld met nabestaanden van de 298 slachtoffers, en gepubliceerd in een rapportage. Hoewel er veel nieuwe informatie is achterhaald over diverse betrokkenen zijn de bewijzen nu niet concreet genoeg om tot nieuwe vervolgingen te leiden.

Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 neergeschoten met een Russische Buk-raket vanaf een landbouwveld in Oost-Oekraïne. Leden van de zogenaamde Volksrepubliek Donetsk (DPR) waren er verwikkeld in felle gevechten met het Oekraïense leger. In november 2022 veroordeelde de rechtbank Den Haag drie militaire leiders van de DPR tot een levenslange gevangenisstraf voor hun rol bij het neerhalen van het passagiersvliegtuig. Een vierde verdachte werd vrijgesproken. De vonnissen van de rechtbank zijn inmiddels onherroepelijk. Naast de betrokkenheid van de DPR heeft het JIT onderzoek gedaan naar de bemanning van de Buk-TELAR en de verantwoordelijken voor de levering van dit wapensysteem.

Bemanning
De rechtbank stelde vast dat de raket die MH17 neerhaalde afkomstig was uit de Russische Federatie. Het JIT-onderzoek wees naar de 53ste brigade in het Russische Koersk. De Buk-bemanning zou kunnen vertellen waarom vlucht MH17 is neergehaald, en wat hun opdracht in Oekraïne was. Om de identiteit van de bemanning vast te stellen heeft het JIT onder meer transportorders van deze brigade achterhaald. Hieruit blijkt dat in juni en juli 2014 drie konvooien met voertuigen en militairen vanuit Koersk naar de Oekraïense grens worden gestuurd. Ook de Buk-TELAR die MH17 neerschoot rijdt hierin mee. Na lang onderzoek is het JIT bij drie officieren van de 53e brigade uitgekomen die bij naam genoemd worden als bemanningslid of begeleider van de bemanning. Hun betrokkenheid bij het neerschieten van MH17 wordt niet door andere bronnen bevestigd. Daarom openbaart het JIT hun namen niet. De Russische autoriteiten beantwoorden geen vragen over de bemanning, omdat er volgens hen geen Russische Buk-TELAR aanwezig was in Oost-Oekraïne.

Verstrekking van de Buk-TELAR
Hoewel de Russische overheid dit ontkent, oordeelde de rechtbank dat Rusland wel degelijk deelnam aan de strijd en zelfs algehele controle had over de DPR in juli 2014. Dat komt ook terug in het JIT-onderzoek naar de besluitvorming over de verstrekking van de Buk-TELAR. DPR-leiders blijken in nauw contact te staan met adviseurs van het Kremlin en Russische inlichtingendiensten. Nadat de separatisten vragen om luchtafweergeschut met een hoger bereik, wordt hun verzoek in de tweede helft van juni 2014 besproken op de Presidentiele administratie in Moskou. Dat is een staatsorgaan dat de president ondersteunt. Hierna wordt het verzoek om een zwaarder luchtverdedigingssysteem voorgelegd aan de minister van Defensie en de president. Er wordt positief op beslist.

Positie van de president
In opgenomen telefoongesprekken vertellen Russische overheidsmedewerkers dat de beslissing tot militaire ondersteuning bij de president ligt. Het besluit wordt zelfs een week uitgesteld ‘omdat er maar één is die een beslissing neemt (…), de persoon die op dat moment op een top in Frankrijk is’. President Poetin is op dat moment, op 5 en 6 juni 2014, bij de herdenking van D-Day in Frankrijk. Er is concrete informatie dat het verzoek van de separatisten aan de president is voorgelegd, en dat hier positief op is beslist. Het is onbekend of in het verzoek uitdrukkelijk over een Buk-systeem wordt gesproken. Korte tijd later worden de zware luchtverdedigingssystemen geleverd, waaronder de Buk die later MH17 neerschiet. Daarom spreken we van sterke aanwijzingen. De hoge lat van volledig en sluitend bewijs wordt niet gehaald. Voor de president geldt daarbij een immuniteit als staatshoofd.

Inzet van de Buk-TELAR
Nadat de Buk-TELAR is geleverd wordt besloten hem in te zetten vanaf het landbouwveld in Pervomaiskiy. Daarvoor zijn Girkin, Dubinskyi en Kharchenko al veroordeeld, maar er is ook gekeken naar andere personen. Zo heeft de premier van de DPR dagelijks meermalen contact met een generaal van de Russische veiligheidsdienst FSB; op 17 juli 2014 zelfs meer dan twintig keer. Er kan echter niet worden vastgesteld dat de premier of generaal vooraf op de hoogte waren van de beschikbaarheid van de Buk-TELAR, of opzettelijk behulpzaam zijn geweest bij het neerschieten van MH17.

Geen verdere vervolgingen
Omdat op dit moment niet kan worden bewezen wie de bemanningsleden van de Buk-TELAR waren en andere concrete informatie hierover ontbreekt, kan niet worden achterhaald waarom zij een Buk-raket hebben afgevuurd op MH17, welke opdracht zij hadden en over welke informatie zij beschikten op het moment van afvuren. Wel is het JIT veel te weten gekomen over de besluitvorming rond de verstrekking van de Buk-TELAR. Toch is het vergaarde bewijs niet concreet genoeg om in de rechtszaal tot veroordelingen te leiden, zo meent het Openbaar Ministerie. Daarom worden op dit moment geen nieuwe rechtszaken gestart.

Digna van Boetzelaer / plaatsvervangend hoofdofficier Openbaar Ministerie:
“Het doel van dit onderzoek was de waarheid te achterhalen, en ik denk dat we daar verder mee zijn gekomen dan we ooit in 2014 hadden gedacht. De wereld weet nu wat er is gebeurd met vlucht MH17. Er zijn drie schuldigen aangewezen en veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen. De lat voor het vaststellen van individuele strafrechtelijke aansprakelijkheid ligt hoog. Op dit moment halen we die lat niet voor de personen besproken in het vervolgonderzoek. Het beeld dat we hierin van de Russische betrokkenheid tot op het hoogste niveau hebben verkregen kan wel een belangrijke rol spelen in procedures waar de aansprakelijkheid van deze staat aan de orde is.”

Andy Kraag / hoofd Landelijke Recherche:
“Het intensieve onderzoek van de afgelopen 8,5 jaar heeft veel opgeleverd. Niet alleen heeft het JIT het bewijs geleverd voor de schuld van drie daders. Ook zijn we veel te weten gekomen over de verantwoordelijken voor de levering van de Buk-TELAR waarmee MH17 is neergeschoten. De opsporingsactiviteiten hebben nu hun grens bereikt. Alle relevante en beschikbare telecomdata, radar- en satellietgegevens zijn inmiddels geanalyseerd. Er zijn vele getuigenoproepen gedaan, talloze getuigen gehoord, honderden tapgesprekken geanalyseerd. Al het onderzoek dat het JIT kon doen zonder medewerking van de Russische autoriteiten, en zonder mensen in gevaar te brengen, is verricht. Nieuw bewijs moet in de Russische Federatie worden gezocht. Daarvoor is het JIT afhankelijk van de medewerking van de autoriteiten of Russische (insider) getuigen. Onze deur staat altijd voor hen open.”

David McLean / assistant Commissioner Australian federal Police (AFP):
”In het belang van de nabestaanden zet Australië zich sinds 2014 in voor het MH17-onderzoek. De 298 slachtoffers, waarvan 38 uit Australië afkomstig zijn, verdienen dat. Wij blijven ook in de volgende fase waakzaam. Het oplossen van dit soort misdrijven is een kwestie van lange adem en daarom is de JIT-overeenkomst verlengd. Het JIT blijft toegewijd aan het MH17-onderzoek. “


Nabestaanden MH17 teleurgesteld na uitblijven nieuwe verdachten
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Nabestaanden MH17 teleurgesteld

Citaat:
Dat zei Piet Ploeg, voorzitter van stichting Vliegramp MH17

Die heeft middels die stichting zichzelf een soort spreekrecht toegeëigend..
Maar niet alle nabestaanden zijn het met hem eens.
Het is trouwens deze Piet Ploeg:
https://rtvstichtsevecht.nl/nieuws/artikel/6239813-oud-wethouder-piet-ploeg-verdacht-van-corruptie

Erik heeft vandaag alles gevolgd; midden in de draad:

Eric van de Beek
@beek38 Feb 8, 2023
De Telar die MH17 zou hebben neergeschoten, droeg volgens het JIT het nummer 3X2. Het middelste cijfer ontbrak op beelden van Buk die zijn gemaakt in het oosten van Oekraïne. Was de Buk dus Russisch? Zeker is dat Oekraïne beschikte over Buk met nummer 312:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Ik hoor Rutte-de-grote-leugenaar nog zeggen "de onderste steen zal boven komen". :honger: :honger:
  Bericht 
Christafari
Master
Eigenlijk wisten we toen al wat we nu weten.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Als die BUK al van de Russen we
was, dan heeft niemand daar de bedoeling mee gehad om een verkeersvliegtuig af te schieten. Uiteindelijk is het een dom ongeluk en ook nalatigheid om over oorlogsgebied te vliegen. Maar niemand wil de verantwoordelijkheid nemen en iedereen wil over de lijken heen zijn politieke spelletjes spelen.
Eigenlijk maakt het weinig uit of je met Rusland, Oekraïne, de VS, Europa en in het bijzonder de Nederlandse staat te doen hebt. Ze zijn er niet voor jou, maar voor zichzelf in stand te houden.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dat is 100 kilo jonger :|
  Bericht 
Suggestief
Master
357kurt schreef:
Onze acteur

Die gaat pas over lijken voor eigen gewin.
Herinner mij het beeld van de trouwringplunderaar en zijn commentaar nog heel goed.
  Bericht 
bert65
Master
Ik hoor Rutte-de-grote-leugenaar nog zeggen "de onderste steen zal boven komen".

Je weet nu toch ook meer dan een paar jaar geleden? Je weet nu toch dat ook Poetin een vinger in de pap scheen te hebben? Wat klopt er dan niet aan de uitspraak?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Het is daar al een paar jaar geleden hommeles. Natuurlijk zal iemand toestemming gegeven hebben voor luchtafweer aangezien er toen al Oekraïense straaljagers actief waren. So what?

Zonder dit incident had helemaal niemand geweten dat daar al negen jaar een conflict woedt. Zo betrokken zijn 'we' .
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
bert65 schreef:
Je weet nu toch dat ook Poetin een vinger in de pap scheen te hebben? Wat klopt er dan niet aan de uitspraak?

Je zou Eric een beetje kunnen volgen en jezelf informeren.

Eric van de Beek
@beek38 Feb 12, 2023
Duitse media hebben gerectificeerd dat Poetin een rol heeft gespeeld bij het neerschieten van #MH17 Waar blijven de Nederlandse MSM?

Ralf reicht's 🥶 🇩🇪 🇨🇭 🇦🇹@dingsda123
#Putin spielte Rolle bei Abschuss von MH17, war eine
#Falschmeldung .

Die #Tagesthemen rudern zurück.
"... keine Beweise für Befehl von Putin zum Abschuss."

#Regierungsfunk #ARD #Propaganda https://t.co/FDZGCY6pLo
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
NOS schreef:
MH17 kostte Nederland tot nu toe ruim 166 miljoen euro, meeste geld naar onderzoek

Het neerhalen van vlucht MH17 in juli 2014 heeft de Nederlandse overheid al 166 miljoen euro gekost. Dat heeft de Algemene Rekenkamer becijferd op verzoek van het kabinet. Een groot deel van het geld ging naar het onderzoek naar de toedracht van de ramp, ruim 53 miljoen euro.

Op 17 juli 2014 kwamen bij het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne alle 298 passagiers en bemanningsleden om het leven, onder hen waren 196 Nederlanders. Het idee is dat het rapport over de kosten Nederland kan helpen in de zaak over de aansprakelijkheid van Rusland. Die is voorgelegd aan de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie van de Verenigde Naties, ICAO.

Schadevergoeding en psychologische zorg
De Rekenkamer benadrukt dat het om een tussenstand gaat, voor de periode tot het einde van 2022. Elk jaar komt er een update van het bedrag.

Zo zal voor 2023 zeker 16,5 miljoen euro worden toegevoegd. Dat bedrag heeft de staat in augustus vorig jaar aan schadevergoedingen voorgeschoten aan de nabestaanden van de slachtoffers. Deze schadevergoeding is voorgeschoten omdat uiterst onzeker is dat de door de Nederlandse rechter veroordeelde daders dit bedrag ooit echt zullen betalen. De verwachting is dat er ook kosten bijkomen voor psychologische zorg voor nabestaanden.

Demissionair premier Rutte noemt het rapport op X "een stap op weg naar rechtvaardigheid". Hij zegt ook dat het leed van slachtoffers en nabestaanden "natuurlijk op geen enkele manier verzacht kan worden".

De Rekenkamer heeft kosten verwerkt van in totaal 83 overheidsorganisaties, waaronder tien ministeries, twee provincies en 59 gemeenten.

Er zaten uiterst schrijnende kosten bij de enorme optelsom, waar de onderzoekers door zijn geraakt, zegt president Pieter Duisenberg van de Rekenkamer. Hij noemt als voorbeeld 365 euro voor het schoonmaken van de knuffels die bij een herdenkingsplaats voor de slachtoffers waren neergelegd. Die knuffels werden later gedoneerd aan een stichting.

Rutte op X.


Rusland zal niet schrikken van een claim. :honger: :honger:
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
basjuh1981
Master
357kurt schreef:
1. toeslagenaffaire


Zijn de kinderen al terug?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
357kurt schreef:
ets anders.... in te vullen...........


Groningen, weten ze in Oekiestan wel hoe ze dat schrijven of wordt dat Gronyngen en gaan wij ons daarop aanpassen.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
bruintje beer
Master
nos schreef:
meeste geld naar onderzoek
Ze stellen dus dat het 'meeste geld naar onderzoek is gegaan'.
53 van 166 miljoen. Even rekenen; dat is 32%. Als ze dat 'het meeste' noemen is er wat te verbergen. Waar is de overige 113 miljoen naartoe gegaan?
'83 overheidorganisaties'. Ja, ja. Gewoon weer een ordinair plunderpotje dus :[
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
bruintje beer schreef:
Waar is de overige 113 miljoen naartoe gegaan?

De pers O:)
 Pagina 41 van 41  [ 2036 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy