Pagina 1 van 4  [ 200 berichten ]
  Bericht 
Bussloo
Master
nu.nl schreef:
De advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, is woensdag geliquideerd in het Amsterdamse Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur 's ochtends beschoten door een jonge man.

De echtgenoot en vader woonde in Buitenveldert en is vlakbij zijn woning onder vuur genomen. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten overleed hij ter plekke.

Hiermee is de tweede liquidatie in het omvangrijke proces rondom de verklaringen van kroongetuige B. uitgevoerd. Eerder werd de onschuldige broer van B. al geliquideerd in zijn kantoor in Amsterdam.

De politie kan nog niet zeggen of de advocaat werd bedreigd en of hij beveiliging kreeg. Een woordvoerder noemt het een "dieptepunt in de bestrijding van de misdaad".

Verdachte is te voet gevlucht
Het schietincident gebeurde rond 7.40 uur op de Imstenrade. De verdachte is na het incident te voet gevlucht. Hij is volgens het signalement tussen de zestien en twintig jaar oud.

Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

Kroongetuige heeft meerdere verklaringen afgelegd over Taghi
B. heeft meerdere verklaringen afgelegd over de voortvluchtige Ridouan Taghi en de criminele groepering om hem heen.

Hij zou samen met zijn eveneens voortvluchtige rechterhand Saïd R. verantwoordelijk zijn voor meerdere liquidaties. De twee mannen zijn inmiddels bij verstek aangeklaagd.
Dit nieuws overschaduwt de algemene beschouwingen. De oppositie gaat nu vast eisen dat er direct maatregelen genomen worden. Een burgemeester die met harde hand optreedt.
Maar je trekt niet zo maar een blik kundige agenten en rechercheurs open. Wellicht kan er wat meer doorstroming komen vanuit defensie?
  Bericht 
R
Master
Iets wat je als land bestuur 40 jaren laat ontsporen, zet je echt niet zomaar weer op de rails.

Het is een heuse schaduwcultuur waar veel mensen min of meer in betrokken zijn en noem maar voorbeelden in de wereld waar het evenwicht weer hersteld is. Zuid Afrika? The Bronx? De mafia? Roma's?
Voorbeelden waren er toen al en nu nog steeds is normaal gedacht handelen in dit land 'not done'.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Begint hier steeds meer op Mexico te lijken.
  Bericht 
Speedy J
Master
Nu alleen het weer nog.

On-topic: harde jongens waar geen repliek voor is, want geld en aandacht moest naar andere zaken. Zal ook vast niet veranderen.

Politici die hun afschuw uitspreken maar krokodillentranen wenen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Bussloo schreef:
Een burgemeester die met harde hand optreedt.

met revolver?
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Dave schreef:
met revolver?

Die kon ze niet vinden, lag altijd in een doek gewikkeld in een kastje.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Het Parool schreef:
Rutte: liquidatie zeer verontrustend, politie zit er bovenop

De politiek reageert geschokt door de moord op de advocaat van kroongetuige Nabil B. Volgens premier Mark Rutte zit de politie er bovenop.

Rutte: “Dit zijn zeer verontrustende berichten, politie en Openbaar Ministerie zijn volop bezig dit te onderzoeken. Minister Grapperhaus zal zijn aanwezigheid bij een deel van dit debat schrappen en is nu op het ministerie om zich zelf op de hoogte te stellen van wat er gebeurd is.”

Wilders begon zijn inbreng bij de Algemene Politieke Beschouwingen met de moord op de advocaat. “Wij zijn geschokt over wat er in Amsterdam is gebeurd. Ik wil beginnen met zijn familie, kennissen vanuit grond van mijn hart condoleren. Ook steun voor beroepsgroep. Ik wil het niet politiek maken, maar ik hoop dat ze op dit vreselijke moment bescherming krijgen vanuit de politiek.”

Advocaat Derk Wiersum, die B. bijstaat in de rechtszaak over liquidaties met het criminele kopstuk Ridouan Taghi als spil, werd woensdagochtend in Buitenveldert doodgeschoten.

Regeringspartij CDA spreekt van ‘een regelrechte aanslag op onze rechtsstaat’. Ook coalitiepartner VVD ziet de rechtsstaat in het geding komen. ‘Dit is erger dan erg,’ schrijft CDA-Kamerlid Chris van Dam op Twitter. ‘Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia.’

De nieuwe liquidatie doet zijn VVD-collega Dilan Yesilgöz denken aan ‘Italiaanse maffiapraktijken’. “Zeer schokkend dit. Dit tast het fundament van onze rechtsstaat aan en zou niet mogen gebeuren in Nederland.” Haar D66-collega Maarten Groothuizen spreekt van ‘inktzwart nieuws’ en ‘een ongehoorde escalatie van het geweld’.

Van Dam en PvdA-Kamerlid Attje Kuiken willen dat justitieminister Ferd Grapperhaus naar de Kamer komt om tekst en uitleg te geven. Van Dam vreest dat de gevolgen van de liquidatie de hele advocatuur en de rechtsstaat zullen raken. Hij denkt dat potentiële kroongetuigen voortaan wel twee keer nadenken voor ze nog samenwerken met de politie, en advocaten voor ze met zo’n cliënt in zee gaan.

Ook de jonge leeftijd van de vermoedelijke dader geeft te denken, zegt Van Dam. Het zou gaan om een man van tussen de zestien en twintig jaar oud. Van Dam vermoedt dat een tiener met de moord is belast omdat minderjarigen veel lichtere straffen krijgen. De politiek moet zich gaan beraden of dat niet anders moet, vindt hij.

Algemene beschouwingen
De moord zal de Algemene Beschouwingen, het grote Kamerdebat over de plannen die het kabinet met Prinsjesdag heeft gepresenteerd, zeker overschaduwen, zeggen de Kamerleden.

Ook de advocatuur heeft inmiddels gereageerd op het nieuws. De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is ‘zeer geschokt’ dat een advocaat in de uitoefening van zijn functie is geliquideerd. “We leven mee met de nabestaanden en volgen het onderzoek op de voet,” zegt een woordvoerder.

De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten is ‘diep geschokt’. Volgens de vereniging verliest de strafrechtadvocatuur ‘een goede, bekwame en fijne collega’. “Deze verschrikkelijke daad raakt een van de kernen van de rechtsstaat. Strafrechtadvocaten moeten veilig hun werk kunnen doen,” aldus de organisatie.

Strafrechtadvocaten reageren ontzet op de liquidatie. “Dit is schokkend, een hele grote stap buiten het milieu,” zegt Jan Hein Kuijpers. “Er is maar één woord voor: verschrikkelijk,” verklaart Gerard Spong. Peter Plasman zegt ‘zo’n moord nooit voor mogelijk’ te hebben gehouden.

Dreigementen tegen advocaten zijn niet nieuw, weet Spong, die zelf ook wel eens aangifte van bedreigingen heeft gedaan. “Die waren vaak niet mals. We hebben wel eens meegemaakt dat advocaten om het leven zijn gekomen. Maar het grote verschil met Wiersum is dat hij een volstrekt integere advocaat was die niet samenspande met zijn clientèle. Deze volstrekt treurige nieuwigheid zou met zich meebrengen dat je geen rechtsbijstand meer kan verlenen aan een kroongetuige.”

Spong staat zelf geen kroongetuigen bij, omdat hij verklaringen van dergelijke getuigen een ‘onjuist bewijsmiddel’ vindt dat ‘niet in ons strafproces thuishoort’. Ook Kuijpers meldt nadrukkelijk geen kroongetuigen of informanten als cliënt te willen. “Maar voor iedereen die advocaat in strafzaken is, geldt: dit gaat niet in je koude kleren zitten. Derk deed gewoon zijn werk.”

Zaak Telegraaf-aanslag
In het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid is de verslagenheid door het nieuws over de moord woensdagmorgen groot. Wiersum deed veel zaken op de hoofdstedelijke rechtbank en was er derhalve al jaren kind aan huis. Het bestuur van de rechtbank laat weten ‘geschokt’ te zijn.

“Wij zijn zeer geschrokken en uitermate ontdaan door de brute moord woensdagmorgen op een advocaat, een procesdeelnemer. Deze dag start ook voor ons anders dan verwacht. Het is een afschuwelijke, trieste situatie.”

Dat zei de aanklager woensdag bij aanvang van de inleidende zitting tegen de verdachten in de strafzaak over de aanslag op het Telegraaf-gebouw, eind juni vorig jaar. Hij benadrukte ‘dat deze dag ook voor ons anders start dan verwacht. Maar we moeten over tot de orde van de dag, hoe onwerkelijk dat ook is.’

Kort daarvoor had ook de voorzitter van de rechtbank haar afschuw over de gebeurtenissen uitgesproken. “Een advocaat die we allemaal goed kennen, die bijna dagelijks op deze rechtbank kwam, is om het leven gebracht. Het is verschrikkelijk, een enorme schok.”

Door de moord op advocaat Derk Wiersum begon de strafzaak om tien uur, een uur later dan gepland. “We wilden iedereen even de gelegenheid geven dit vreselijke nieuws een plek te geven,” aldus de voorzitter van de rechtbank.



Rutte loopt nu heel zielig te doen, maar hij heeft nooit iets ondernomen om de onderwereld een halt toe te roepen. Alles wordt en werd getolereerd, met dit als gevolg.
  Bericht 
DikkeDiesel
Master
Een gevolg van jarenlang softe aanpak, pamperen en ontkennen van een probleem. Succes ermee!!

Misschien moeten we dit de Gouden Eeuw van de criminaliteit gaan noemen :lol:
  Bericht 
R
Master
[quote="Speedy J"] Nu alleen het weer nog.
Droog :lol:
  Bericht 
Spook
Master
En zanderig.
  Bericht 
snovvdog
Master
DikkeDiesel schreef:
Een gevolg van jarenlang softe aanpak, pamperen en ontkennen van een probleem. Succes ermee!!

Nee, gevolg van een aanpak van criminaliseren van handel in goederen/substanties die gewoon legaal zouden moeten zijn.
Klootzakken als dit (Riouan Taghi en Said Razzouki) zouden geen macht hebben als drugs gewoon vrij door iedereen verhandeld konden worden... Dan zou hij nooit het geld hebben om dit soort dingen te realiseren.

Maar nee, vooral ontkennen dat er vraag is naar drugs, hierdoor de prijs opdrijven, en dus lucratieve handel van maken voor dit soort figuren.

Verontwaardigd reageren... Mensen doen het zelf met bekrompen beleid, en dan raar opkijken dat mensen er schijt aan hebben en hun eigen wetten en regels maken...
  Bericht 
no justice
Master
Jarenlang heeft men gedacht van zolang ze elkaar onderling maar uitmoorden heeft het geen prioriteit om het te onderzoeken. Jarenlang konden ze zo hun gang gaan. Nu worden steeds meer "onschuldige" mensen ook geraakt en dan doet de politiek ineens huilie huilie. Dit probleem wordt niet opgelost, het wordt alleen maar erger dat blijkt nu wel weer. Kijken wat Halalsema gaat doen, zal ook wel huilie doen en vragen om meer politie in 020 bij de politiek. :dood:
  Bericht 
jack19
Master
 
Dieptepunt.. De roep om beveiliging is ook lekker impulsief, de kern van het probleem moet bestreden worden en dan moet je dus de pakkans vergroten, de straffen verhogen waardoor men minder snel dit soort ongein uitvreet
  Bericht 
Spook
Master
Eens zien of ze nu bij het vermoeden van vuurwapens in huis wél huiszoeking doen.
  Bericht 
no justice
Master
De pakkans vergroten? Hoe dan als de politie het te druk heeft met niets doen en er duizenden zaken op de plank blijven liggen?
  Bericht 
R
Master
jack19 schreef:
Dieptepunt.. De roep om beveiliging is ook lekker impulsief, de kern van het probleem moet bestreden worden en dan moet je dus de pakkans vergroten, de straffen verhogen waardoor men minder snel dit soort ongein uitvreet

Zet de inhoud van deze zin maar eens tegenover de uitspraken en vooral daadkracht van politici.
  Bericht 
Bussloo
Master
jack19 schreef:
de kern van het probleem moet bestreden worden en dan moet je dus de pakkans vergroten, de straffen verhogen waardoor men minder snel dit soort ongein uitvreet

Wat dacht je van opvoeding, of juist een gebrek daaraan als kern van het probleem?
Minderjarige jochies die ontsporen. Waarbij een bepaalde bevolkingsgroep oververtegenwoordigd is. Ik kan me niet voorstellen dat die alleen maar aan die jochies zelf ligt.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Bussloo schreef:
is woensdag geliquideerd in het Amsterdamse Buitenveldert

Bijna letterlijk bij "mijn" oma in de achtertuin :boos:

jack19 schreef:
de straffen verhogen waardoor men minder snel dit soort ongein uitvreet

Pakkans ja (beestjes bij de naam noemen en aan/doorpakken dat zou helpen, dus minder gutmensch uithangen), straffen verhogen? Wat gaat ze dan tegenhouden/stel je voor dan.
Mijn mening is bij fors hogere straffen volgen ook fors meer slachtoffers, want "niets" meer te verliezen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
jack19 schreef:
de kern van het probleem moet bestreden worden

Is de kern van het probleem drugs? Geef die zooi vrij.
  Bericht 
zadkine
Master
basjuh1981 schreef:
Is de kern van het probleem drugs?

NEEE
De kern vh probleem is jochies die snel en makkelijk geld willen verdienen.
Drugs is een hulpmiddel....valt day hulpmiddel weg dan zoeken ze een ander hulpmiddel.
Bv benzine uit Rusland (inkoop 55 cent volgens Dave) hierheen smokkelen om maar eens iets geks te noemen waar de overheid wel tegen zal gaan optreden want je mag niet aan de staats inkomsten komen.
  Bericht 
Fopspee(n)
Master
Probleem zit hem in het moreel verval.......als je de samenleving dwingt te vermengen met allerlei culturen van over de hele wereld dan krijg je daarmee de normen en waarden van deze culturen er gratis bij. Wij schreeuwen nu moord en brand dat er een advocaat geliquideerd is die enkel zijn werk deed (wat natuurlijk ook buitengewoon verwerpelijk en triest is), maar er zijn landen waar dergelijk soort zaken aan de orde van de dag zijn. We hebben het over ons zelf afgeroepen.....zet je maar vast schrap want het gaat nog veel erger worden. Hogere pakkans en straffen klinkt leuk maar het is nog maar de vraag of het werk...kijk maar eens naar de VS.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
zadkine schreef:
De kern vh probleem is jochies die snel en makkelijk geld willen verdienen.
Dat dus. Ik ben groot voorstander van drugs legaliseren maar er is een groeiende groep (omdat ze zich gesteund door riante kinderbijslag voortplanten als konijnen) "nederlanders" die helemaal niets heeft met eerlijk werken voor je geld, respect voor andermans eigendommen, tolerantie en andere nederlandse waarden. Er is een drastische aanpak nodig om dit proces nog om te keren. Zal niet makkelijk zijn maar de politiek zou kunnen beginnen met het benoemen van het islam probleem.
  Bericht 
jack19
Master
 
no justice schreef:
De pakkans vergroten? Hoe dan als de politie het te druk heeft met niets doen en er duizenden zaken op de plank blijven liggen?

Dat bedoel ik dus ook....
  Bericht 
Fopspee(n)
Master
Tja....als je jezelf te veel blijft druk maken om futiliteiten die geld opbrengen dan blijft er natuurlijk vanzelf weinig tijd om echte boeven aan te pakken....levert niets op, kost enkel....en ach die paar onschuldige doden is gewoon collateral damage. Politici doen nu even hun huilie huilie opvoering ...en gaan zo weer lekker aan de borrel.....
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Dikke Dakduif schreef:
riante kinderbijslag


:lol: :lol: :lol:
  Bericht 
R
Master
Dikke Dakduif schreef:
die helemaal niets heeft met eerlijk werken voor je geld, respect voor andermans eigendommen, tolerantie en andere nederlandse waarden. Er is een drastische aanpak nodig om dit proces nog om te keren. Zal niet makkelijk zijn maar de politiek zou kunnen beginnen met het benoemen van het islam probleem.

Dit keer je niet zomaar en generaties lang- dus ook de vaders van nu opgroeiende kinderen- vormt dit zich al zo.

Werkelijk iedereen in de omgeving van die '''' 'Nederlanders '' '' heeft last van ze. Dat sla je er echt niet zomaar uit. Hogere straffen zullen nu leiden tot wat Djee zegt en niet dat ze morgen eerzaam worden.

Iedereen is bijvoorbeeld buren, zwakkeren, meisjes, jongens, winkeliers, buurthuizen, openbaar vervoer, politie, ziekenhuizen, verkeer, leraren.
  Bericht 
zadkine
Master
R schreef:
Hogere straffen zullen nu leiden tot wat Djee zegt en niet dat ze morgen eerzaam worden.

Tenzij de straf onomkeerbaar is , niet alleen voor dader maar voor allen die die dader geholpen hebben te worden wat die is .
Daarbij denk ik aan iets als een onbewoond eiland dat ze dan zelf bewoonbaar mogen gaan maken....uiteraard zonder middelen om van dat eiland af te komen, ook niet via hulp van buitenaf.
  Bericht 
Spook
Master
Ik stel een eilandje van Kiribati voor. Tebua Tarawa of Abanuea. Ze mogen zelf kiezen.
  Bericht 
no justice
Master
Dikke Dakduif schreef:
maar de politiek zou kunnen beginnen met het benoemen van het islam probleem.


Dat en geen paspoort meer geven. Geen naturalisatie meer, grenzen dicht. Geen nieuwe profiteurs hier. Geen enkele. Voor wat betreft het volk wat hier al zit met dubbel paspoort; paspoort intrekken na een veroordeling/ongewenst verklaren en uitzetten. Kortom heul veul wetgeving moet op de schop maar waar een wil is is een weg. Helaas gaat dit nooit lukken want men stemt braaf nog steeds op Rutte. :fp:

Straffen flink verhogen eventueel doodstraf invoeren voor moord/doodslag. Minimale verkeershandhaving en alle beschikbare blauwe helden omvormen naar rechercheur ernstige delicten en noodhulp. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat in een land zoals Nederland waar meer 'getapt' wordt dan elk ander land er nog steeds amper liquidaties worden opgelost? Onkunde, personeelstekort, te weinig salaris of gewoon jarenlang hun gang laten gaan? Zeg het maar.....
  Bericht 
snovvdog
Master
Alsof de Islam er iets mee te maken heeft.

Waren deze personen niet in het spel, was het wel een Holleeder-achtig type...

Nee, de oorzaak is het debiele beleid van de overheid waardoor mensen hiermee een vlotte cent kunnen verdienen, i.p.v. gewoon legaliseren en gecontroleerd door iedereen laten produceren/verhandelen...
Ik vind religie achterlijk, of dat nou de Islam of de Katholieke kerk is, maar dat heeft echt helemaal niks met dit probleem te maken.
  Bericht 
no justice
Master
We hebben het hier wel over de mocro maffia...
  Bericht 
snovvdog
Master
Ja, was die er niet was het de Hollandse maffia of de Engelse maffia of weet ik het...
De oorzaak is het verbod op bepaalde spullen waar vraag naar is, waar toevallig wat Marokkanen op insprongen, maar dat had net zo goed elke andere groep kunnen wezen.

Voordat al die importarbeiders naar Nederland kwamen was er ook gewoon criminaliteit...
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Elke keer aanslingeren dat drugs legaal moeten zijn begint een beetje te vervelen. Dat lost het probleem echt niet op.
  Bericht 
no justice
Master
rtlnieuws schreef:
Wat is de reden achter de moord op advocaat Derk Wiersum?

Het is volgens misdaadverslaggevers het meest voor de hand liggende scenario: advocaat Derk Wiersum is vanochtend vermoord omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond. Nee, Ridouan Taghi heeft de moord niet opgeëist, maar er lijkt bij velen geen twijfel te zijn over de betrokkenheid van de topcrimineel. "Taghi wil de kroongetuige treffen, alle mensen om hen heen zo hard mogelijk raken en de rechtstaat ontwrichten."

Dat zegt Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool. Hij schrijft al jaren over de zaak-Taghi.

'Aanslag op rechtstaat'
"We kunnen dit niet anders zien dan een aanslag op de rechtstaat. De criminele groep die hier opdracht toe heeft gegeven, wil de rechtstaat zo veel mogelijk ontwrichten en je ziet ook wat er vandaag gebeurt: het is een harde klap voor iedereen die met het recht in dit land te maken heeft. Het heeft een enorme impact."

Miniatuurvoorbeeld Lees ook
Geschokte reacties na moord op advocaat: 'Kundige collega, maar bovenal echtgenoot en vader'
Universitair hoofddocent strafrecht Sven Brinkhoff gaat er net als Vugts vanuit dat advocaat Wiersum onder andere is vermoord om te zorgen dat Nabil niet meer tegen Taghi verklaart in het strafproces. "Eerder is natuurlijk al de broer van de kroongetuige vermoord. Nu is dat degene die hem bijstaat in de zaak. En het gevolg daarvan kan zijn dat hij stopt met verklaren."

Waar gaat de zaak-Taghi over?
Nabil B. is de kroongetuige in het proces-Taghi. Justitie brengt in deze zaak de voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi en zijn handlanger Saïd Razzouki in verband met meerdere moordzaken. De verklaringen van Nabil B. behoren tot het belangrijkste bewijsmateriaal dat het OM heeft tegen Taghi en de andere verdachten. B. is in ruil voor zijn verklaringen een veel lagere gevangenisstraf voor zijn aandeel beloofd, namelijk 12 jaar.

Taghi houdt zich vermoedelijk op in het buitenland en is de meest gezochte crimineel van Nederland. Het Openbaar Ministerie loofde eerder 100.000 euro uit voor de gouden tip die naar hem leidt.

Nabil B. behoorde ooit zelf tot de bende van Taghi, maar kreeg wroeging en is gaan praten met het OM. Kort daarop werd zijn onschuldige broer in Amsterdam-Noord koelbloedig geliquideerd. Sindsdien zit B. voor zijn eigen veiligheid in een zwaarbeveiligde vleugel van de gevangenis van Vught en is zijn familie geëvacueerd.

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
Huurmoordenaar die broer kroongetuige doodde: 'Ik was de aangewezen persoon'
Vugts gaat er niet vanuit dat Nabil stopt met getuigen. "Dit kan hem misschien juist in zijn gevoel sterken dat deze groep opgesloten moet worden. Wel zal de beveiliging rondom de zittingen opgeschroefd worden."

Werd Wiersum beveiligd?
Het is de vraag of Wiersum die beveiliging ook heeft gekregen. Vugts sprak veelvuldig met de advocaat. "Maar er was nooit zichtbare beveiliging aanwezig als ik hem sprak. Bij mijn weten was de beveiliging dan ook summier. Ik heb gehoord dat er door de politie extra gesurveilleerd werd in de straat waar hij woonde, maar dat was volgens mij alles."

Brinkhoff vult aan: "Hoeveel beveiliging er precies was, zullen wij denk ik nooit echt te weten krijgen. Wat je in ieder geval moet constateren op zo'n dag als vandaag, is dat het te weinig is geweest."

Grapperhaus geëmotioneerd na moord op advocaat
'Woedend, maar verdriet overheerst'
Brinkhoff noemt de moord, net als vele anderen, een aanval op de rechtstaat. "Hiermee is de strafadvocatuur in het hart geraakt. En die advocatuur is zo nodig in een democratie, in een rechtsstaat. Want zij zorgen voor een eerlijk proces. Zij staan verdachte burgers bij en dat is een belangrijke waarde in een democratie."

'Systeem van bedreiging werkt'
Simeon Burmeister, waarnemend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten, zegt dat het te merken is dat het 'systeem van bedreiging' werkt. "Ik denk dat het nu namelijk heel lastig zal worden om een advocaat te vinden voor deze kroongetuige." Maar ook hij moet verdedigd worden, zegt Burmeister. "Dit is een aanslag op de positie van de advocaat in het rechtsstelsel en daarmee ook de rechtsstaat. Tot nu toe is het nog nooit zo dichtbij gekomen als nu."
  Bericht 
snovvdog
Master
Dion schreef:
Elke keer aanslingeren dat drugs legaal moeten zijn begint een beetje te vervelen.

Totdat die denkwijze dat het verboden moet zijn er uit geramd is uit mensen hun hoofden zal ik doorgaan. Gelukkig denken steeds meer mensen er zo over als ik, vooral de jongere generaties. Als al die conservatieve oudjes langzaam uitsterven zal op een gegeven moment de drempel bereikt worden dat het wordt gelegaliseerd en zullen mensen terugkijken naar het verleden hoe dom waren mensen waren anno 2020...
Net zoals met alle andere morele vraagstukken waarvan we 100 jaar geleden nog debiele wetten voor hadden.

Alcohol is er toch ook geen probleem en gewoon ingeburgerd? En de grootste problemen met Cannabis zijn ook juist de beperkingen uit de wet. Gelukkig is in de politiek ook steeds meer steun voor iig. legalisering van softdrugs, alsmede paddo's en XTC. Vreemd genoeg juist van de minder liberale partijen.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Er zijn tientallen redenen te noemen om het niet te legaliseren. Het argument dat het criminaliteit vermindert is een bijzonder zwakke. Omdat je het niet kan winnen van de criminelen moet je iets wat ongezond is en levens in de vernieling helpt maar legaliseren?

Alcohol is ook gewoon een probleem. Dat iets ingeburgerd is wil niet zeggen dat het geen probleem is.
  Bericht 
Pita
Master
 
Dion schreef:
riante kinderbijslag


Daar zit het hem echt niet in. In België bijvoorbeeld is de kinderbijslag 2.5 x zoveel als hier.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Dat is ook niet mijn quote. Ik lach er alleen om.
  Bericht 
bert65
Master
no justice schreef:
Helaas gaat dit nooit lukken want men stemt braaf nog steeds op Rutte.

Rutte en de rechtse partijen zouden dat nog wel willen maar de linkse partijen? Die zie ik meer theedrinken, brood en bed, pappen en maar nathouden.
Altijd de allochtonen maar over het bolletje blijven aaien, heeft hen niet dankbaar gemaakt. Ze hebben juist een duwtje in de rug gekregen om de grenzen van het aanvaardbare steeds verder te verleggen.
  Bericht 
Walker
Master
 
Kunnen we niet een deal met de Fransen of de Engelsen sluiten? Die hebben officiële instanties voor "natte klussen". Het is waarschijnlijk dat de Fransen meer kans maken om de opdrachtgever te vinden in 1 van hun voormalige koloniën.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
snovvdog schreef:
Alsof de Islam er iets mee te maken heeft.
Ja. Verheerlijken van een zeer geweldadige profeet, ongelovigen als minderwaardig zien, Jihad en meer van dat soort dingen draagt nogal bij aan het extreme geweld en bijna nonchalant moorden door de mocromaffia.
snovvdog schreef:
De oorzaak is het verbod op bepaalde spullen waar vraag naar is, waar toevallig wat Marokkanen op insprongen, maar dat had net zo goed elke andere groep kunnen wezen.
Helemaal niet toevallig. Zij hebben die markt letterlijk veroverd omdat ze nergens voor terug deinzen.
snovvdog schreef:
Voordat al die importarbeiders naar Nederland kwamen was er ook gewoon criminaliteit...
Inderdaad. Het is dus niet zo dat de mocro's in een gat in de markt gesprongen zijn. Ze hebben criminelen van een lichter soort verdrongen.

Ik ben het overigens wel met je eens dat legaliseren van sos, X en pep een behoorlijke verlichting zou geven maar uiteindelijk gaat dit tuig dan auto's jatten, inbreken en meer van dat soort ongein. Deportatie zie ik als de enige niet-lethale oplossing.
  Bericht 
maarten28
Master
Dikke Dakduif schreef:
Ik ben het overigens wel met je eens dat legaliseren van sos, X en pep een behoorlijke verlichting zou geven

Alleen maar tijdelijk. Ik heb er geen vertrouwen in dat als je legaal en makkelijk aan dat soort (nog niet eens soft-)drugs kunt komen, er geen aantrekking naar cocaïne en heroïne is. Ik denk dat je dan een land van drugsverslaafden gaat krijgen, en dat is ook niet wat je wil.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Walker schreef:
"natte klussen"
Ik vind dat een mooi idee. Dat doet de romantiek van vroeger weer een beetje herleven, met illustere figuren als prins Bernhard en Dries van Agt, waarbij men nog tot in lengte van dagen blijft speculeren over het al-dan-niet betrokken zijn. Maar ondertussen is het wel mooi geregeld, binnen of buiten de kaders van de wet 8)
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
maarten28 schreef:
Ik denk dat je dan een land van drugsverslaafden gaat krijgen, en dat is ook niet wat je wil.
En ik denk dat dat een groot misverstand is. De verslavende middelen alcohol en nicotine zijn vrij verkrijgbaar en leiden niet tot ontwrichting van de maatschappij. Ik ontken het probleem van alcohol verslaving niet maar het gaat om een zeer beperkte groep en vaak is het een oplosbaar probleem. Dat zal met diverse soorten drugs niet anders zijn.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Dion schreef:
Elke keer aanslingeren dat drugs legaal moeten zijn begint een beetje te vervelen. Dat lost het probleem echt niet op.


Wees blij dat ze met iets onschuldigs als (hard) drugs hun luie geld kunnen verdienen. Hoeven ze tenminste geen mensen te ontvoeren of andere ongein uit te halen waar we veel meer last van hebben. Criminelen hou je toch wel zolang er geld is en niet iedereen genoegen neemt met wat hij eerlijk kan verdienen.
  Bericht 
R
Master
WNS2.0D schreef:
Wees blij dat ze met iets onschuldigs als (hard) drugs hun luie geld kunnen verdienen. Hoeven ze tenminste geen mensen te ontvoeren of andere ongein uit te halen waar we veel meer last van hebben

Op zich ben ik het daar mee eens maar

Dikke Dakduif schreef:
er is een groeiende groep (omdat ze zich gesteund door riante kinderbijslag voortplanten als konijnen) "nederlanders" die helemaal niets heeft met eerlijk werken voor je geld, respect voor andermans eigendommen, tolerantie en andere nederlandse waarden. Er is een drastische aanpak nodig om dit proces nog om te keren. Zal niet makkelijk zijn maar de politiek zou kunnen beginnen met het benoemen van het islam probleem.


Het zijn niet een soort Holleeders waar je als gewoon mens geen last van zal hebben. 'Zij' doen juist van alles waar de gewone burger last van heeft. Tenzij Salland. :D
  Bericht 
R
Master
Pers heeft haast om ons te vertellen dat er maar eentje slecht is en wij als land beter voor de uitvoerders/ meelopers/ zieligerds moeten zorgen. Eigenlijk onze fout.
https://www.ad.nl/binnenland/nederland-kan-het-ongekende-geweld-van-taghi-niet-aan~aa073c97/?referrer=https://www.ad.nl/

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/jonge-huurmoordenaars-zwakbegaafd-en-op-zoek-naar-erkenning-status-en-geld~ba3cde82/
  Bericht 
Kami
Master
Recreatief gebruik van drugs is maatschappelijk geaccepteerd, en daarmee groeit de vraag en dus ook de handel.

Pak de eindgebruiker hard aan, zware straffen op bezit en gebruik.
Dan stort de vraag vanzelf in en heb je veel minder last van de handel.
Jammer voor de eindgebruiker, want die gebruikt overwegend wat voor de lol in het weekend.

Zelfde redenatie mag wat mij betreft gebruikt worden voor alcohol btw.

Als de gevolgen van enig gebruik te groot worden voor de samenleving moet er ingegrepen worden.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Kami schreef:
Pak de eindgebruiker hard aan, zware straffen op bezit en gebruik.
Dan stort de vraag vanzelf in en heb je veel minder last van de handel.

Nou, dat werkt in de VS ook niet echt..
  Bericht 
hneel
Master
De islam heb je er niet voor nodig. Kijk maar naar Italie: daar hebben ze de mafia uitgevonden.
 Pagina 1 van 4  [ 200 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy