Pagina 59 van 60  [ 3000 berichten ]
  Bericht 
wellproc
Master
zadkine schreef:
De directe antigenen blijven enkele maanden in je bloed meetbaar, en hierop was die mening van maar enkele maanden gebaseerd.
Dat is echter iets anders dan immuun zijn. Als je lichaam een virus al kent wordt bij een nieuwe besmetting heel snel de afweer weer geactiveerd. Bij de eerste besmetting duurt dat een week.

Bovendien heb ik bij meerdere kennissen/collega's gehoord dat ze na een corona-besmetting vorig jaar nu nog steeds actieve antistoffen hebben.
Het komt er op neer dat ze veel reizen (moeten) en bij alle testen vaak ook de antistoffentest laten uitvoeren. Tot nog toe steeds met als resultaat dat de antistoffen meetbaar aanwezig zijn. Nu ben ik niet bekend wat er precies getest/onderzocht wordt, maar het geeft wel een positiever beeld van de opgebouwde afweer.
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Wat voor test is dat dan dat ze het nog steeds kunnen zien dat je antistoffen hebt?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ig-m antibody test; https://en.wikipedia.org/wiki/Immunoglobulin_M

Is bloedonderzoek. Er is ook nog Ig-g , dat type kan jaren aanwezig blijven.

--
overzicht van verschillende tests;
https://www.nationaljewish.org/patients ... r-covid-19
  Bericht 
zadkine
Master
wellproc schreef:
Bovendien heb ik bij meerdere kennissen/collega's gehoord dat ze na een corona-besmetting vorig jaar nu nog steeds actieve antistoffen hebben.


Dat zul je zeker hebben als je na je eerste ziekte regelmatig herbesmet wordt....niet ziek worden , wel antistoffen op peil houden.

Dit echter vereist dat er juist GEEN beperkende maatregelen zijn, zeker voor ex patiënten Covid.

Kan me vooral voorstellen bij mensen met kinderen op scholen dat die herbesmettingen er regelmatig zullen zijn.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
wellproc schreef:
Bovendien heb ik bij meerdere kennissen/collega's gehoord dat ze na een corona-besmetting vorig jaar nu nog steeds actieve antistoffen hebben.
Het komt er op neer dat ze veel reizen (moeten) en bij alle testen vaak ook de antistoffentest laten uitvoeren. Tot nog toe steeds met als resultaat dat de antistoffen meetbaar aanwezig zijn. Nu ben ik niet bekend wat er precies getest/onderzocht wordt, maar het geeft wel een positiever beeld van de opgebouwde afweer.
Mijn broer laat dit ook af en toe doen. Vreemd genoeg is zijn anti-bodies score nu een stuk hoger dan vlak na zijn corona. Blijkbaar is hij daarna weer besmet geraakt zonder iets te merken, niet heel raar als je regelmatig op volle vliegvelden rond loopt.
  Bericht 
wellproc
Master
zadkine schreef:
Dat zul je zeker hebben als je na je eerste ziekte regelmatig herbesmet wordt....niet ziek worden , wel antistoffen op peil houden.

Bij een collega heb ik dat vermoeden, die gaat z'n gang en kan het allemaal niets schelen.
Maar bij anderen heb ik de indruk dat ze na de besmetting zich nog steeds (proberen) te houden aan het hele maatregelencircus. Dan kunnen ze toch niet regelmatig herbesmet worden? :[ O:)

Dus: of het is herbesmetting, dan helpen al die maatregelen niets (zelfs niet voor degenen die zich er strikt aan houden).
Of het is zo dat de antistoffen veel langzamer afbouwen dan gedacht.
In beide gevallen zouden we de paniek wat kunnen verminderen :P ;)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Plotseling waren er 700.000 extra prikken gezet, hoe kan dat?

Opeens schoot het aantal coronavaccinaties in Nederland omhoog van ruim drie naar bijna vier miljoen. Dat totaal is een optelsom van registraties, aannames en schattingen. Die methode wekt verbazing, zelfs in het buitenland. ,,De rapportage van vaccinaties door Nederland is erg slecht en verwarrend.”

Eind januari gebeurde het al een keer op zomaar een zondagavond, en deze dinsdag was het weer zover: plotseling maakt het aantal gezette coronaprikken op het coronadashboard van de overheid een bijna wonderbaarlijke sprong omhoog. Turfden het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid in de loop van de dag nog iets meer dan 3,1 miljoen inentingen; ‘s avonds was de mijlpaal van 4 miljoen prikken ineens binnen handbereik met maar liefst 3,9 miljoen vaccinaties. Plots bevindt Nederland zich niet meer in de Europese kelder, maar doen we volgens het ECDC leuk mee in de subtop.

Hoe kan dat? En deugen de aannames onder deze inschatting wel? Ja, vinden het ministerie en het RIVM. Maar elders worden wenkbrauwen opgetrokken.

Berekening
Het totaalgetal op het dashboard is voor een deel namelijk niet de actuele registratie van daadwerkelijk gezette prikken, maar een berekening. Waar de vaccinaties die bij de GGD worden toegediend - dat zijn er nu bijna 2,3 miljoen - dagelijks worden opgeteld in het Covid-vaccinatie Informatie- en Monitoringsysteem (CIMS) van het RIVM, werkt de boel bij de andere prikken een stuk ingewikkelder.

Het RIVM ontvangt cijfers daarvan van enkele tientallen organisaties, zoals koepels van huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen. Om een beeld te geven: alleen de huisartsen in Nederland gebruiken al elf verschillende systemen om hun gezette prikken door te geven.

,,Dat zijn bij elkaar dus veel verschillende systemen, en we krijgen de informatie bovendien niet altijd op tijd”, vertelt een RIVM-woordvoerder. ,,Dan is het ook nog zo dat mensen die hun vaccinatie krijgen, kunnen aangeven dat ze niet willen dat hun informatie in CIMS terechtkomt. We schatten dat zo’n tien procent van de mensen daarvoor kiest.”

Kortom, de informatie over bijna de helft van de vaccinaties komt versnipperd, laat en onvolledig. Om toch tot een realistische inschatting te komen, gebruikt het RIVM een combinatie van registraties en aannames over het aantal mensen dat hun gegevens niet wil delen, over lever- en priktijden en verspillingspercentages.

Veranderde aannames
Dat is niet optimaal. Als er in al de aannames iets verandert, wijzigt dus ook het geschatte aantal. Dat gebeurde deze week alweer. Het RIVM stelde een aantal formules bij. Zo schat het rijksinstituut inmiddels dat slechts één procent van de vaccins verspild wordt (in plaats van vijf) en dat voorraden vaccins die ergens worden afgeleverd, sneller worden weggeprikt. Daarbovenop kwam nog een smak extra AstraZeneca-prikken, die door de chaotische gang van zaken rond de pauze met dat vaccin dagenlang niet meegeteld werden op het coronadashboard. Gisteren kwamen er daarom ‘opeens’ ruim 400.000 prikken bij die door huisartsen zouden zijn gezet.

De vraag, gezien alle genoemde onzekerheden en aannames, is of dat aantal wel klopt. Onduidelijk is bijvoorbeeld of alle huisartsen inderdaad van hun voorraad AstraZeneca-vaccins af konden komen, na berichten over de zeldzame bijwerking en de daardoor afgenomen prikbereidheid.

Huisartsen en AstraZeneca
Na overleg met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) wordt nu aangenomen dat vrijwel alle geleverde doses AstraZeneca ook echt toegediend zijn. ,,Huisartsen hebben weliswaar meer inspanningen moeten verrichten, maar over het algemeen hebben ze dat wel kunnen wegprikken”, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) aan de Tweede Kamer.

Veel huisartsen hebben extra ouderen uitgenodigd, ook ‘doorprikken’ boven de 65 mag. Al erkende RIVM-vaccinatiechef Jaap van Delden dinsdag wel dat het beeld over AstraZeneca-twijfelaars ‘wisselend’ is: sommige huisartsenpraktijken klagen over een lage vaccinatiebereidheid, anderen juist niet.

Een woordvoerder van de LHV zegt dat het inderdaad onzeker is of huisartsen geen vertraging hebben opgelopen door de onrust rond AstraZeneca. ,,We kunnen die vertraging niet uitsluiten. Tot de pauze van vorige week was ons beeld dat de vaccins snel werden opgeprikt, maar daarna kregen we uit sommige regio’s wel signalen over een lagere opkomst. De huisartsen hebben geprobeerd om daar oplossingen voor te vinden. Maar pas als de huisartsen weer nieuwe vaccins mogen bestellen, krijg je een duidelijker beeld. Het kan zijn dat er minder besteld wordt dan verwacht, omdat er nog voorraad over is.”

‘Rapportage Nederland erg slecht’
Ook zulke opmerkingen voeden de onzekerheid over het waarheidsgehalte van de nu gemelde 3,9 miljoen vaccinaties. Zelfs internationaal. Edouard Mathieu, hoofd data bij Our World In Data, dat een wereldwijd veel geraadpleegde website bijhoudt waarop de vaccinaties per land worden vergeleken, zegt dat de rapportage van het prikken in Nederland ‘erg slecht’ is. Hij vindt het onvoorstelbaar dat een schatting als officiële statistiek wordt gebruikt.

,,Het is moeilijk te begrijpen dat nu de vaccinatie al zolang bezig is, er nog steeds zo'n verwarrend verschil zit tussen het geregistreerde en geschatte aantal prikken", mailt Mathieu. ,,Bovendien maakt het officiële dashboard geen onderscheid tussen eerste en tweede prikken, dat gebeurt alleen wekelijks door het RIVM.”

Voor Our World in Data is het apart melden van eerste en tweede prikken wél belangrijk om de internationale vergelijking goed te kunnen maken. ,,Daarom gebruiken we alleen de wekelijkse RIVM-rapporten. Het is een noodgedwongen en niet-optimaal compromis.”

Scepsis Kamerleden
In de Tweede Kamer klinkt eveneens scepsis. SP-Kamerlid Maarten Hijink spreekt met een knipoog van ‘de toverstaf’ die de teller opkrikt: ,,Eind december hamerden we al op een goede registratie. Cijfers moeten wel de realiteit weerspiegelen, het moet geen slag in de lucht zijn. Dus als er op één moment bijna een miljoen prikken bij komen, snap ik de zorgen daarover wel.”

Kamerlid Fleur Agema (PVV) spreekt van ‘windowdressing’: ,,Het past helemaal in het positieve plaatje van de minister.” Vandaag willen de parlementariërs uitleg van het RIVM en het kabinet, vanmiddag is het Kamerdebat over de coronamaatregelen, de vaccinaties en het openingsplan.

Weinig mensen zullen protesteren als het aantal prikken inderdaad een stuk hoger is dan aanvankelijk werd gedacht. Misschien klopt het wel, en prijkt Nederland terecht bijna bovenaan de Europese lijstjes, zoals nu rond het Binnenhof trots wordt verkondigd. Maar zeker weten doet niemand het, en dat wringt.

Alle vaccinaties geregistreerd, maar niet centraal
Dat het RIVM geen goed overzicht heeft over het aantal vaccinaties dat dagelijks precies wordt gezet, betekent niet dat een inenting die iemand krijgt niet wordt geregistreerd.

Het uitgangspunt is ‘registratie aan de bron’. De zorgverlener die de prik zet - de GGD, huisarts of zorginstelling - is verplicht om die te registreren in iemands medisch dossier, daarom wordt ook altijd het burgerservicenummer (BSN) gevraagd. Iemand die een vaccinatie haalt, moet zich ook kunnen identificeren.

Alleen als iemand toestemming geeft, worden de vaccinatiegegevens van die persoon vervolgens opgenomen in de centrale database van het RIVM.

Mensen die een coronaprik hebben gehad, krijgen hiervan een bevestiging op papier mee naar huis. Die bevestiging kan ook in iemands gele vaccinatieboekje worden opgenomen. Beide bevestigingen gelden echter niet als officieel vaccinatiebewijs, meldt de overheid. Zo’n bewijs bestaat namelijk nog niet.

Mogelijk komt er in de toekomst wel een vaccinatiebewijs of -paspoort, bijvoorbeeld om naar een ander EU-land te kunnen reizen. Maar hoe dat er dan uit komt te zien en hoe het precies werkt, is nog niet bekend.


Het blijft moeilijk om 1 en 1 op te tellen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
Om een beeld te geven: alleen de huisartsen in Nederland gebruiken al elf verschillende systemen om hun gezette prikken door te geven.

klasse :roll:

Citaat:
Mensen die een coronaprik hebben gehad, krijgen hiervan een bevestiging op papier mee naar huis. Die bevestiging kan ook in iemands gele vaccinatieboekje worden opgenomen. Beide bevestigingen gelden echter niet als officieel vaccinatiebewijs, meldt de overheid. Zo’n bewijs bestaat namelijk nog niet.

Nee dat wordt het volgende falende honderden miljoenen Euro's kostende ICT project van de overheid, die zie je al van een andere planeet aankomen
  Bericht 
zadkine
Master
wellproc schreef:
In beide gevallen zouden we de paniek wat kunnen verminderen

:thumb:
  Bericht 
zadkine
Master
Maserati Teun schreef:
Huisartsen en AstraZeneca
Na overleg met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) wordt nu aangenomen dat vrijwel alle geleverde doses AstraZeneca ook echt toegediend zijn. ,,Huisartsen hebben weliswaar meer inspanningen moeten verrichten, maar over het algemeen hebben ze dat wel kunnen wegprikken”, schrijft minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) aan de Tweede Kamer.

Veel huisartsen hebben extra ouderen uitgenodigd, ook ‘doorprikken’ boven de 65 mag. Al erkende RIVM-vaccinatiechef Jaap van Delden dinsdag wel dat het beeld over AstraZeneca-twijfelaars ‘wisselend’ is: sommige huisartsenpraktijken klagen over een lage vaccinatiebereidheid, anderen juist niet.


Klopt zo te zien aardig. Althans hier in de buurt.
En hier geldt : "anderen juist niet"

Dave schreef:
klasse


Wat is hier vreemd aan? Alle praktijken zijn zelfstandige eenheden met eigen patiënten administraties. En er zijn een aantal aanbieders op de markt met zo' n administratie systeem.
De voornaamste overeenkomst is dat al die systemen voldoen aan wettelijke bepalingen en allemaal in staat zijn , via een centrale verdeel organisatie, "automatisch" te declareren bij de juiste verzekeraars.

Doorgeven van patiënt behandelingen , waaronder dus prikken, is eigenlijk wettelijk verboden in Nederland dus niet geautomatiseerd. En hier wil de overheid eigenlijk iets weten wat wettelijk verboden is. Dat maakt dus dat er zoveel manieren gebruikt worden.
  Bericht 
Joël D.
Master
zadkine schreef:
Klopt zo te zien aardig. Althans hier in de buurt.


Bij mijn moeder ook. Deel van 60-65 jarigenm die AZ niet wilde hebben konden ze opvangen met 65+'ers die nog niet aan de beurt waren voor een vaccin van Pfizer/Moderna.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
112Vandaag schreef:
Vanaf 15 mei quarantaineplicht bij aankomst uit risicogebied

Er komt per 15 mei een quarantaineplicht voor mensen die vanuit een risicogebied naar Nederland reizen. Ingewijden melden dat het demissionaire kabinet daar morgen een besluit over neemt. Het is nu al de bedoeling dat reizigers uit risicolanden tien dagen in quarantaine gaan, maar veel mensen houden zich daar niet aan.

Daarom wordt de zelfisolatie een verplichting, en bij overtreding wordt een boete opgelegd. De hoogte daarvan wordt bepaald door het Openbaar Ministerie, maar zal waarschijnlijk 95 euro worden. Dat is in lijn met de straf voor andere coronavergrijpen.

De quarantaine duurt in principe tien dagen, maar kan verkort worden tot vijf dagen als iemand op de vijfde dag een coronatest laat doen die negatief blijkt. Waarschijnlijk gaat de plicht gelden voor reizigers uit gebieden die code oranje of rood hebben. Op dit moment is dat de hele wereld.

Geen ‘quarantainehotels’
De plicht gaat gelden voor iedereen die vanuit een gebied met een hoog of ultrahoog risico komt, met welk vervoermiddel dan ook. Wie naar Nederland komt, moet een verklaring invullen en overleggen, met daarbij de plek waar de quarantaineperiode wordt uitgezeten. Dat mag thuis zijn of op een andere plek. Er komen niet, zoals in andere landen, ‘quarantainehotels’.

Het niet hebben van een quarantaineverklaring of het schenden van de quarantaineplicht is strafbaar. Aan de grenzen en op Schiphol controleert de Koninklijke Marechaussee steekproefsgewijs of reizigers wel zo’n verklaring hebben ingevuld. Ook moeten ze een negatieve PCR-test kunnen laten zien.

Belteams
Belteams van het ministerie van VWS gaan controleren of mensen daadwerkelijk in quarantaine zijn gegaan. Ook dat gaat via steekproeven. Als het belteam een tip krijgt dat iemand zich er niet aan houdt, kan de burgemeester worden ingeschakeld, die dan kan optreden.

Tot 15 mei geldt er sowieso een algeheel negatief reisadvies. Reizen naar het buitenland zijn alleen toegestaan als het echt noodzakelijk is. Begin mei wil het kabinet duidelijkheid geven over het reizen na 15 mei en daarmee dus ook over de zomervakantie, zeggen ingewijden.


Pas vanaf 15 mei. Dit had al maanden eerder in moeten gaan.

Hoe gaan de belteams vaststellen of iemand in quarantaine is? Of gaan ze je GSM uitlezen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Maserati Teun schreef:
Dit had al maanden eerder in moeten gaan.

Oh? Ik ben van mening dat er helemaal niets in moet gaan. Je gaat echt nooit van zn levensdagen de hele boel onder controle krijgen met zoveel reisbewegingen met bijzonder veel grensforensverkeer. We zijn ook nog eens een handelsland. Dit soort beperkende maatregelen daar schiet helemaal niemand wat mee op, het is leuk als je nieuw zeeland bent ofzo en niets te doen hebt anders dan schapen tellen.

Boetebedrag komt overeen met 12 km/u te "snel" rijden op de snelweg. Ik weet het wel hoor, er komt niets van terecht.
  Bericht 
regiorunner
Master
Maserati Teun schreef:
Hoe gaan de belteams vaststellen of iemand in quarantaine is? Of gaan ze je GSM uitlezen

Dagje tanken in Kleef gaat spannend worden dan zeg :-x
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Maserati Teun schreef:
Pas vanaf 15 mei. Dit had al maanden eerder in moeten gaan.

En dan? Het enige wat ze hadden/kunnen/moeten doen was in het begin heel China afsluiten en iedereen die daar geweest was in quarantaine, maar dat is wijsheid achteraf, alhoewel enkele "slimme" vooruitziende mensen dit wel direct geopperd hadden.
Nu is het gewoon here to stay. Hoe eerder we dat accepteren, hoe eerder we uit de berg poep kunnen beginnen te klimmen.
  Bericht 
Forza!
Master
 
En iemand die gevaccineerd is, moet die ook in quarantaine? Ze hebben toch uitgezocht dat je dan niks meer kunt verspreiden? Lekker duidelijk weer.. plus dat het nog niet eens is goedgekeurd.

plus dat ze eerst bellen en als ze vermoeden dat het niet pluis is komen kijken. pff wat is 95 euro dan.?
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Forza! schreef:
Lekker duidelijk weer.

Ah joh, straks weer wat zielige verhalen in de kranten en op het staatsjournaal en het gros is weer te bang om iets te ondernemen.
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
Iemand ervaring met zelf sneltesten? Zo ja, aanbevelingen of juist afraders?
  Bericht 
zadkine
Master
95 euro boete, 139 euro (negatieve) pcr test.
Bereken het gevolg maar.

Los daarvan.
We mogen dus in quarantaine als we veilig in een (gehuurd of eigen) zomerhuisje ergens gezeten hebben in de natuur, dus veel veiliger dan in eigen land ergens in een flat met gezamenlijke liften....
Geld niet als je in ons , eveneens rode , landje een huisje ergens huurt.....want dat is ineens veilig....
Maar vooral niet in quarantaine elke keer dat we daadwerkelijk met een covid patiënt bezig zijn geweest.

En ook de bewezen super verspreidende scholen moeten wel open zijn.

Hier is iets ontzettend krom.
Ik hoop dat heel veel zorgverleners dat ook zien en voortaan na contact met een covid patiënt meteen 10 dagen in quarantaine gaan.


Dus met Dave.....een waanzin maatregel die nu geen enkel doel meer dient.
Maar we sluiten zonodig de praktijk wel als het nodig is, zorg is duidelijk ondergeschikt aan politieke spelletjes.
  Bericht 
Story
Master
 
zadkine schreef:
139 euro negatieve pcr test.

Zijn de positieve goedkoper?
  Bericht 
zadkine
Master
Feitelijk schreef:
Zijn de positieve goedkoper?


Nee , dan kan je gewoon niet op reis (en dus ook niet meer terug naar Nederland)....dus dan speelt het niet.

Vreemd trouwens.....eerst een test willen van mensen dat ze negatief zijn als ze binnen komen, toch 10 dagen thuis opsluiten in een klein rottig appartementje of nogmaals een pcr test om eerder vrij te mogen komen.
Dit is burgers financieel uitkleden.
  Bericht 
snovvdog
Master
Collega van mij vliegt in mei naar Aruba, 0 geannuleerde vluchten bij KLM en omdat het NL is heb je dat hele gezever niet met testen schijnt?

Ik ben stiekem wel jaloers en wil haar voorbeeld volgen, vliegticket 550 eu. ff deze koude ellende ontvluchten.
  Bericht 
-Joske-
Tour de Fr kenner '19 '20
Dussss 3 weken verlof en als bonus nog 10 dagen betaald vakantie vieren op kosten van de baas, zullen de ondernemers die het al zwaar hebben leuk vinden. Want ja, wie gaat er nu de laatste 10 dagen van z,n vakantie thuis in quarantaine zitten.
  Bericht 
lorat
Master
snovvdog schreef:
Collega van mij vliegt in mei naar Aruba, 0 geannuleerde vluchten bij KLM en omdat het NL is heb je dat hele gezever niet met testen schijnt?

Wel. Ding mag wel 72 uur oud zijn. Dat je in de tussentijd nog prima de coronakuch op kunt lopen maakt niet uit.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Het gaat erom dat in die periode de kans klein is dat je virusdeeltjes gaat uitscheiden. Dat duurt namelijk "even". De cyclus van besmet raken, ziek worden en het zelf uit gaan scheiden van die virusdeeltjes. Ongeveer vier tot acht dagen.
  Bericht 
Suggestief
Master
flitsgevaar schreef:
Iemand ervaring met zelf sneltesten? Zo ja, aanbevelingen of juist afraders?

Ja, Roche. Doosje gekocht omdat ik vanwege werk nogal wat mensen ontmoet in niet altijd ideale omstandigheden. Werkt gemakkelijk.

https://www.101bhvshop.nl/corona-zelftest-thuis.html
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
-Joske- schreef:
zullen de ondernemers die het al zwaar hebben leuk vinden

En die zullen niet op de hoogte zijn van de huidige regels.....
Maar als je een thuiswerkberoep hebt boeit het niet zoveel.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Was weer een teleurstellend corona debat gisteren, zoals verwacht geen nieuwe politiek gezien, en het kabinet komt overal weer mee weg.
  Bericht 
flitsgevaar
Master
 
https://www.telegraaf.nl/financieel/174 ... tie-rhodos

Ben je dan zo wanhopig dat je op vakantie gaat en je vrijwillig om de paar dagen laat testen, terwijl je door mensen ingehuurd door de overheid in de gaten wordt gehouden om te kijken ‘hoe je je gedraagt’. Wtf
  Bericht 
Dave
Webspecialist
JonnyJohnson schreef:
en het kabinet komt overal weer mee weg.

logisch.. het volk wil het zo.. ;(
  Bericht 
Bambi killer
Master
Leuk man gezellig!

Mensen die dit doen zijn wel echt bruikbare idioten hoor als je het mij vraagt :loco:
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Dave schreef:
logisch.. het volk wil het zo..


ik weet het helaas, maar het is een deel van het volk die dit wilt, net als een deel wat hier op FI zit, die het ook prachtig vindt. maar ik hoor niet net als jij bij dat deel.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Het OMT adviseert, het kabinet beslist, de Kamer kijkt toe

Het kabinetsbeleid rond vaccineren en versoepelen krijgt felle kritiek in het parlement, maar weinig partijen sleutelen werkelijk aan de fundamenten van het coronabeleid. Eerst moet die derde golf dalen.

Kunnen de huisartsen in achterstandswijken niet een andere strategie kiezen om Astra-twijfelaars over te halen? ,,Soms komt maar dertig procent opdagen, hebben ze niet een eigen manier om mensen over de drempel te krijgen”, probeert CU-leider Gert-Jan Segers donderdagmiddag het nog maar eens tijdens het coronadebat. ,,Geef de huisarts de vrijheid.”

Segers is het zoveelste Kamerlid dat in het uren durende coronadebat een suggestie doet, een kritische vraag stelt, fel commentaar levert of een hartenkreet deelt.

Maar ook hij wordt getrakteerd op een minutenlang antwoord van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) met als slotsom een boodschap die past in een patroon: we staan open voor suggesties, dank voor de tip, maar na consultatie van alle experts (OMT en Gezondheidsraad) en het veld (RIVM en GGD) kiezen we onze huidige koers.

Speelruimte
Over de vrijheid voor huisartsen zegt De Jonge bijvoorbeeld: ,,Je kunt niet zomaar zeggen ‘dan moeten de huisartsen maar kijken waar ze Astra prikken’. 60 tot 64 jaar is volgens de strategie de leeftijdsgroep die ze prikken met Astra, als ze over hebben kunnen leeftijden daarboven geprikt worden. Als ik dat verder vrijgeef, dan wordt het een rommeltje.”
De vaccinatiestrategie, de routekaart, IC-grafieken, het Gezondheidsraadadvies, de OMT-adviezen: al sinds de uitbraak van de crisis beroept het kabinet zich voortdurend op de expertise van adviesorganen en na besluitvorming merkt de Tweede Kamer dan steeds weer hoe weinig speelruimte er is om grote veranderingen af te dwingen.

Terwijl er toch genoeg aan te merken is op de kabinetskeuzes, vinden partijen. Felle kritiek klonk er op het plotselinge opschroeven van de vaccinatieteller dinsdagavond, op het stappenplan naar een vrije zomer, over de strikte prikstop voor AstraZeneca voor 60-minners (laat hen zelf alsnog kiezen voor Astra, vindt een meerderheid), de royale uitgaven aan toegangstesten (bijna een miljard euro) en vermeende zuinigheid rond de zorgbonus (500 euro per medewerker): ,,Het kabinet zorgt wel dat mensen met een prettest naar het casino kunnen”, zei SP-leider Lilian Marijnissen, ,,maar zegt tegen zorgmedewerkers: sorry, voor jullie is het te duur.” PVV-leider Geert Wilders trok zijn coronaklassieker - ‘gooi nu de terrassen open’ - weer uit de la.

Maar veel was vergeefs, zoals vaker afgelopen jaar. Het kabinet weet zich voor de grote lijnen gesteund door een riante Kamermeerderheid, als puntje bij paaltje komt durven fracties niet af te wijken van gerespecteerde adviezen van de Gezondheidsraad en het OMT.

Dat weet premier Rutte ook, als hij zegt dat snellere versoepelingen er nu echt niet in zitten: ,,Je móét zien dat je over de piek heen raakt, je móét zien dat de instroom in de ziekenhuizen terugloopt. Het is ook niet zo dat het Vondelpark leegstroomt als de terrassen opengaan.’’ Open buitenhoreca zal eerder tot extra toestroom leiden bovenop de park- en pleinbezoekers, is de vrees.

Eerder deze week presenteerden premier Rutte en De Jonge hun ‘openingsplan’ om in zes stappen naar een ‘vrije zomer’ te komen. De eerste stap -met onder meer buitenhoreca open en avondklok weg- is op zijn vroegst 28 april mogelijk.

Derde golf
Of dat lukt, zal de komende dagen duidelijk worden. Er is reden voor licht optimisme: volgens RIVM-directeur Jaap van Dissel lijkt er ‘een afvlakking’ te zien bij de ziekenhuisopnames: het aantal nieuwe patiënten per dag neemt wat af, dat kan duiden op de top die bereikt is. Vandaag komt het OMT bijeen, zondag vergaderen ministers met Van Dissel in het Catshuis, dinsdag besluit het kabinet dan of de eerste versoepelingsfase kan ingaan.

In diezelfde week moet blijken of er een nieuwe domper volgt rond het Janssen-vaccin: daarvan heeft Nederland nu 79.000 doses binnen maar die blijven voorlopig in de koeling na meldingen van een mogelijke zeldzame en ernstige bijwerking rond bloedstolsels. Als dit vaccin wegvalt, loopt het complete prikprogramma zo’n zes weken vertraging op. Zorgen voor morgen.

Want, zo stelde een montere De Jonge - ‘ik ben stoïcijns optimistisch’- tijdens het debat: ,,We staan op een dikke vier miljoen prikken nu. Eerlijk gezegd ben ik niet zo somber. We behoren tot de middenmoot van Europa.”
De Kamer was wat minder stoïcijns en ook iets minder optimistisch.
  Bericht 
basjuh1981
Master
djee schreef:
Het enige wat ze hadden/kunnen/moeten doen was in het begin heel China afsluiten en iedereen die daar geweest was in quarantaine, maar dat is wijsheid achteraf, alhoewel enkele "slimme" vooruitziende mensen dit wel direct geopperd hadden.

Dat had ook niet geholpen, je krijgt er beperkt uitstel mee. Daarom wordt door de WHO ook afgeraden om landsgrenzen te sluiten. Je creëert er alleen maar andere problemen mee, zoals we gezien hebben aan de Duits-Poolse grens en in de VK.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
basjuh1981 schreef:
Dat had ook niet geholpen, je krijgt er beperkt uitstel mee. Daarom wordt door de WHO ook afgeraden om landsgrenzen te sluiten. Je creëert er alleen maar andere problemen mee, zoals we gezien hebben aan de Duits-Poolse grens en in de VK
Ik benieuwd hoe de situatie op de lange termijn zich ontwikkeld voor Australie en NZ. Ze hebben corona succesvol buiten de deur gehouden maar kunnen ze ooit weer normaal open voor toerisme en zakenreizen?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dikke Dakduif schreef:
Ze hebben corona succesvol buiten de deur gehouden maar kunnen ze ooit weer normaal open voor toerisme en zakenreizen?

Ten koste van wat? Australiërs die buiten Australië verblijven mogen het land niet in. Als er ergens een positieve test opduikt, wordt de boel in lockdown gehouden voor x-aantal dagen.

Ze zijn panisch geworden daar. Van die zerocovid-wappies :nothanks:
  Bericht 
regiorunner
Master
:x :boos: Nou zijn we weer voor de gek gehouden. 21 april 28 april "half mei in potlood in de agenda" :loco: :fp: :loco: :fp:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Had je wat anders verwacht van Pinokkio? :lol:
  Bericht 
regiorunner
Master
Tja eh
  Bericht 
Story
Master
 
regiorunner schreef:
Nou zijn we weer voor de gek gehouden

"Als de cijfers het toelaten"
Dus nee, officieel niet.
  Bericht 
bx gek
Master
basjuh1981 schreef:
Had je wat anders verwacht van Pinokkio? :lol:

Nee
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Feitelijk schreef:
"Als de cijfers het toelaten"

De cijfers laten prima versoepeling in de buitenlucht toe.
Die gaan namelijk 0.0 bijdragen aan besmetting
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
basjuh1981 schreef:
Ten koste van wat? Australiërs die buiten Australië verblijven mogen het land niet in. Als er ergens een positieve test opduikt, wordt de boel in lockdown gehouden voor x-aantal dagen.

Ze zijn panisch geworden daar. Van die zerocovid-wappies :nothanks:
Hangt sterk af van welke staat in Australie. In Victoria zijn wat dat betreft compleet van de pot gerukt, in Queensland doen ze normaal. Overigens moet je daar wel een privacy hatende app hebben voordat je uit eten kan.
  Bericht 
Story
Master
 
Die gaan namelijk 0.0 bijdragen aan besmetting

Weet jij al waar je het opgelopen hebt?
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Ja. En dat was niet buiten.
  Bericht 
zadkine
Master
-Joske- schreef:
Dussss 3 weken verlof en als bonus nog 10 dagen betaald vakantie vieren op kosten van de baas, zullen de ondernemers die het al zwaar hebben leuk vinden. Want ja, wie gaat er nu de laatste 10 dagen van z,n vakantie thuis in quarantaine zitten.


Niemand denk ik. Maar wel thuis werken.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Dikke Dakduif schreef:
benieuwd hoe de situatie op de lange termijn zich ontwikkeld voor Australie en NZ. Ze

Die zetten vol in op de vaccinatie.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
regiorunner schreef:
Nou zijn we weer voor de gek gehouden. 21 april 28 april "half mei in potlood in de agenda"

En ze zijn bezig met nog meer nieuwe wetten (vooral om quarantaine af te dwingen, mensen zouden maar op het idee komen om op vakantie te gaan)
Versoepelingen zijn constant de worst aan de horizon. Die moet wel in beeld blijven om de aandacht vast te houden maar ver genoeg weg om niet meteen los te gaan. Zo kennen we het al sinds oktober.
  Bericht 
-Joske-
Tour de Fr kenner '19 '20
zadkine schreef:
Niemand denk ik. Maar wel thuis werken.


Er zijn heel veel beroepen waarbij je niet kan thuis werken. Bij ons werken 250 man, daarvan kunnen er 5? thuis werken.... onbegonnen werk als iedereen na z,n vakantie nog 5 of 10 dagen thuis moet blijven.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
vakantie is ook helemaal niet nodig slaafjes. Gewoon opgehokt blijven tot 2025.
 Pagina 59 van 60  [ 3000 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy