Pagina 1 van 2  [ 61 berichten ]
  Bericht 
Pen
Master
NOS.nl schreef:
Bij een ongeluk in Nieuw-Beijerland zijn "zeker meer dan twee doden" gevallen en meerdere mensen gewond geraakt, zegt de politie.

Een vrachtauto van het Spaanse vervoersbedrijf El Mosca is van een dijk gereden. Op het moment van het ongeluk was onder aan de dijk een buurtbarbecue bezig, waarbij veel mensen aanwezig waren.


Ooggetuigen spreken van een beschonken bestuurder. Aantal slachtoffers onbekend, minimaal twee doden.

Bizar ongeval.

Maurice Laparlière
@MauLaparliere Aug 27, 2022
Een afschuwelijk drama tijdens een buurtfeest in Nieuw-Beijerland. Vrachtwagen rijdt de dijk af en raakt meerdere mensen dodelijk. Eerste reactie politie:



Citaat:
Toen het ongeluk gebeurde, was een buurtfeest onderaan de dijk gaande. Het zou gaan om een jaarlijks feestje. Johan van Driel zag het ongeluk gebeuren en is zwaar aangeslagen. ,,We waren net gezellig aan het barbecueën en zien een vrachtwagen stilstaan op de kruising, vervolgens rijd hij rechtdoor zo door de tent heen. Het was vreselijk. Er werden meerdere mensen meegesleurd. Op zo'n moment gaat alles door je heen: machteloosheid, ongeloof.’’


https://www.ad.nl/binnenland/vrachtwage ... ~ab422cd2/
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
:cry: :cry:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
Spaanse


niet dat dat verder ook maar iets zegt, we willen graag goedkope Oostblokkers op die dingen.
  Bericht 
BLikent
Master
AD schreef:
Meerdere doden nadat vrachtwagen door buurtfeest rijdt in Zuidzijde: 'Hij ging zo door de tent heen’

Een vrachtwagenchauffeur is vanavond ingereden op een drukke buurtbarbecue in de Hoeksche Waard. Bij een ongeval in het kleine buurtschap Zuidzijde zijn minimaal twee doden en meerdere gewonden te betreuren. ‘Wat een feest had moeten zijn, is uitgelopen op een ongekend drama.’’

Redactie Hoeksche Waard 27 aug. 2022 Laatste update: 21:42

De vrachtwagenchauffeur reed de dijk af in het buurtschap in de polder tussen Nieuw-Beijerland en Zuid-Beijerland. Hij zou hebben stilgestaan en opeens gas hebben gegeven. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het forensisch onderzoek is momenteel gaande. Het voertuig zal worden opgetild. De politie was eerder vanavond nog op zoek naar een getuige in een witte bestelbus. Deze heeft zich gemeld.


De vrachtwagen reed in op de bewoners die hun jaarlijkse barbecuefeest hadden. Het zou extra druk zijn geweest vanwege het afscheid van de voorzitter van ijsclub De Kom.

Johan van Driel zag het ongeluk gebeuren en is zwaar aangeslagen. ,,We waren net gezellig aan het barbecueën en zien een vrachtwagen stilstaan op de kruising, vervolgens rijdt hij rechtdoor zo door de tent heen. Het was vreselijk. Er werden meerdere mensen meegesleurd. Op zo'n moment gaat alles door je heen: machteloosheid, ongeloof.’’

Zo wonderlijk dat wij bespaard zijn gebleven. Nu ik dit vertel, besef ik pas wat er is gebeurd

Onwerkelijk
Een vrouw die bij het drama was, vertelt over twee bloedende kindjes die zij in haar armen hield. ,, We zagen ook een vrouw in de tuin liggen. Samen probeerden we het hek weg te halen om haar te helpen. Het is een verschrikkelijk drama. Iedereen kent elkaar hier. Het is zo onwerkelijk allemaal. Zo wonderlijk dat wij bespaard zijn gebleven. Nu ik dit vertel, besef ik pas wat er is gebeurd’’, zegt ze, terwijl opeens de tranen komen. ,,Eerst ga je in de hulpstand. Je wilt helpen waar je kunt. Maar we hadden al snel door dat er professionele hulp nodig was voor de slachtoffers onder de vrachtwagen.’’

Volgens deze bewoner wilden anderen de chauffeur achter het stuur vandaan trekken. Woedend. Het gerucht gaat dat hij naar alcohol rook. De politie onderzoekt of hij onder invloed was. Bewoners worden iets verderop opgevangen. Velen bellen met naasten. Anderen slaan de armen om elkaar heen. Toen het ongeluk gebeurde zat het terras van het nabijgelegen eetcafé De Drie Linden helemaal vol.

Op de plek van het ongeluk is een grote ravage zichtbaar, met onder meer omver gereden picknicktafels, borden, eten en de barbecue. Rondom de vrachtwagen, voorzien van een Spaans kenteken, zijn hekken gezet om de vrachtwagen en slachtoffers te bergen. Het is onwerkelijk stil op de plek waar juist feestgedruis zou moeten klinken. Hulpverleners mompelen als de berging van de vrachtwagen begint.

Chaos
Volgens een getuige die 10 minuten later aan kwam rijden was het een grote chaos. ,,Ik zag huilende mensen en rennende politieagenten.” Veel mensen zijn verbijsterd over het ongeval. ,,Wat een feest had moeten worden is geëindigd in een groot drama.’’

De locoburgemeester van gemeente Hoeksche Waard, Paul Boogaard is aanwezig bij de plek van het drama en heeft gesproken met hulpverleners. ,,Hij woont in Nieuw-Beijerland”, zegt een gemeentewoordvoerster. ,,Hij kwam tegelijk met de hulpdiensten aan.” De burgemeester van de gemeente zat dit weekend in Friesland, maar heeft inmiddels ook het dorp bereikt.

,,Het is een afschuwelijk ongeluk in kleine hechte gemeenschap. Het is afschuwelijk dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen,’’ zegt burgemeester Charlie Aptroot die na aankomst gelijk de bewoners opzocht. ,,Echt heel erg wat er gebeurd is. De mensen zijn verslagen en emotioneel. Ze hebben grote zorgen. Weten niet hoe het gaat met familie of buren. Wij zijn de komende dagen als gemeente beschikbaar om de bewoners te helpen als ze hulp nodig hebben.’’

Foto's en video bij de bron.
  Bericht 
BLikent
Master
De Telegraaf schreef:
’Nog nooit zoiets vreselijks meegemaakt’

Vrachtwagen rijdt van dijk in Nieuw-Beijerland, meerdere doden

In het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland zijn zaterdagavond meerdere mensen om het leven gekomen toen een vrachtauto even na 18.00 uur van de dijk reed en aanwezigen op een buurtfeest raakte. Behalve dodelijke slachtoffers zijn meerdere gewonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie spreekt van ten minste twee doden.

De politie kon zaterdagavond nog niet zeggen om hoeveel dodelijke slachtoffers het precies gaat. Voor exacte aantallen wil ze eerst zekerheid hebben. Die kan pas worden gegeven wanneer de vrachtauto geborgen is. Er liggen daaronder nog enkele omgekomen mensen, aldus de politie. ,,De schok hier is in ieder geval enorm. Het is vreselijk wat hier vanavond is gebeurd.”

De dijk is aan twee kanten door de politie afgezet. Zwarte schermen dekken de plaats des onheils af, net als rood-wit gespannen lint.

Bij het dorpje Zuidzijde rijden politie- en brandweerwagens af en aan. Het schemert en de omgeving is nauwelijks verlicht. Des te feller knipperen de politielampen van de voorbijrijdende voertuigen.

Buurtfeest
Het incident vond vlakbij het huis van Louis Zagwijn plaats. ,,Ik hoorde plotseling sirenes, terwijl ik thuis tv zat te kijken. Het is afschuwelijk, een buurtfeest met de ijsclub. Hij reed dwars door die tent heen. Als ik niet zo ter slecht ter been was, zou ik ook bij de barbecue zijn geweest. Wie weet hoe het dan afgelopen was. De politie zei tegen ons dat we maar beter niet kunnen kijken. Het is vreselijk. Ik woon hier al 40 jaar, maar heb nog nooit zoiets vreselijks meegemaakt.” De dijk is aan meerdere kanten door de politie afgezet.

Sommige inwoners leven tussen hoop en vrees. ‘Zijn er doden gevallen’, vraagt een voorbijganger vertwijfeld. Een vrouw vertelt dat haar kind ‘ook even kwijt was’. ,,Maar gelukkig is ze nu terecht.” Een lid van de ijsclub loopt met een strak gezicht door de zwarte schermen, die verder voor anderen dicht worden gehouden.

De politie meldt dat er voor de buurtbewoners worden opgevangen en dat er slachtofferhulp wordt verleend.

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Hoeksche Waard, waartoe Nieuw-Beijerland behoort, sprak na overleg met diverse nabestaanden en andere betrokkenen van ,,een afschuwelijk ongeluk in een zo hechte en kleine gemeenschap als Nieuw-Beijerland". Familieleden en buren zijn volgens hem verslagen, ook al omdat niet bekend is hoe het met de gewonden gaat en de onzekerheid groot is. ,,Onze grootste zorg geldt de mensen die betrokken zijn."

Ravage
Een gespecialiseerd bedrijf komt de vrachtwagen zaterdagavond bergen, daarna zullen specialisten ook de lichamen van de slachtoffers gaan bergen, stelt een politiewoordvoerder tegen RTV Rijnmond. De politie heeft de chauffeur aangehouden voor verhoor.

De dijk, die bij het dorp ligt, loopt scherp af, met in de berm weinig uitwijkruimte. Op de plaats van het ongeluk is een grote ravage zichtbaar, met onder meer omver gereden picknicktafels. Rondom de vrachtauto, voorzien van een Spaans kenteken, worden inmiddels hekken geplaatst om de vrachtauto en mogelijke slachtoffers te bergen. Daarvoor is een kraanwagen opgeroepen.

Foto's bij de bron.
  Bericht 
BLikent
Master
Er is een Live-blog bij Rijnmond met regelmatig updates.
  Bericht 
Walker
Master
 
Horror-scenario... :(
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Inmiddels 6 doden en 7 gewonden :(

Bron https://nos.nl/artikel/2442318-zes-dode ... beijerland
  Bericht 
Superkoe
Master
Geen alcohol en geen Oost-blokker, maar een Spanjaard.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Superkoe schreef:
Geen alcohol en geen Oost-blokker, maar een Spanjaard.


Ongelukken gebeuren nog steeds.
  Bericht 
R
Master
Uitwijken voor het genoemde witte busje en handgebaren tussen die twee bestuurders, volgens het Spaanse transportbedrijf.

Dit is er eentje uit de categorie van diep in de nacht op de N327 vanaf de rijbaan een fietser op het fietspad doodrijden.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
AD schreef:
nadat vrachtwagen door buurtfeest rijdt in Zuidzijde


midden van nergens ook eigenlijk











zou er gedoe om dit soort duurzaam veilig bouwwerken geweest zijn?

het zit er echt net voor.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Dave schreef:
zou er gedoe om dit soort duurzaam veilig bouwwerken geweest zijn?

het zit er echt net voor.


Wss wel

De werkgever van de chauffeur, het Spaanse bedrijf El Mosca, zei tegen de krant La Verdad uit Murcia dat de chauffeur moest uitwijken voor een bestelwagen en daardoor van de dijk reed. De politie heeft dat niet bevestigd en doet nog onderzoek naar de toedracht

Kan mij een scenario bedenken waarbij dit gebeurt.
  Bericht 
Walker
Master
 
Niet als de vrachtwagen eerst stilstond op de splitsing.
  Bericht 
GSXR1000
Master
Dave schreef:
duurzaam veilig bouwwerken geweest zijn?


Zijn die dingen omver gereden? Paaltjes uit de grond?

Ik vind die dingen levensgevaarlijk voor alcomobilisten, motorrijders, fietsers en bromfietsers

Op FB meldde iemand dat de chauffeur zijn stuur los liet :? Ben benieuwd naar de analyse.

Afschuwelijke situatie.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
https://www.gelderlander.nl/binnenland/rody-34-was-op-de-bbq-en-zag-vrachtwagen-de-dijk-afrijden-ik-sprong-cabine-in-en-stopte-de-motor~a09d5a36/
Citaat:
Jongebreur zit aan de zijkant van één van de tafels onderaan de dijk, als hij omhoog kijkt. ,,Ineens zie ik een vrachtwagen optrekken en rechtdoor de dijk afschieten, het leek of hij te ruim de bocht nam.”
  Bericht 
Dave
Webspecialist
GSXR1000 schreef:
Zijn die dingen omver gereden? Paaltjes uit de grond?


Is dat relevant bij een conflict?
  Bericht 
BLikent
Master
Rijnmond schreef:
... << knip >>
Officiële dodental omhoog, ook ongeboren baby telt mee
In overleg met de nabestaanden is het officiële dodental door de gemeente Hoeksche Waard bijgesteld van 6 naar 7. Ook de ongeboren baby van een acht maanden zwangere vrouw wordt nu meegerekend. Moeder en kind maakten deel uit van een familie, waarin in totaal vier dodelijke slachtoffers vielen door het ongeluk.
... << knip >>
  Bericht 
GSXR1000
Master
Dave schreef:
Is dat relevant bij een conflict?


Ik was meer benieuwd of de vrachtwagen misschien een stuurstang/spoorstang aan puin heeft gereden en daardoor misschien onbestuurbaar is geworden.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Advocaat: Spaanse vrachtwagenchauffeur had epileptische aanval

De chauffeur die eind vorige maand met zijn vrachtwagen van een dijk op een buurtbarbecue in Nieuw-Beijerland inreed, had op dat moment een epileptische aanval. Dat zeggen zijn advocaten, zo meldt Rijnmond. De chauffeur reed op zaterdag 27 augustus vanuit stilstand plots een dijkje af. Daar was op dat moment een barbecue bezig die was georganiseerd door de lokale ijsclub. Het drama kostte 7 levens, waaronder dat van een ongeboren kind.

Advocaat Felix Laros zegt nu dat de Spaanse chauffeur, Juan, een epileptische aanval had. Volgens de advocaat heeft de chauffeur in het verleden eerder epileptische aanvallen gehad. Wel lang geleden, in zijn jeugd, maar hij slikt er nog altijd medicijnen voor onder behandeling van een arts. Laros noemt het een noodlottig ongeval. Er waren geen drugs of alcohol in het spel, zo wijst ook onderzoek van de politie uit.

Het is volgens de advocaat nog wel onduidelijk of de chauffeur gas gaf of in z’n vrij de dijk is afgerold.


Ik weet niet of een epileptische aanval achteraf nog te bewijzen is.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Maserati Teun schreef:
Het is volgens de advocaat nog wel onduidelijk of de chauffeur gas gaf of in z’n vrij de dijk is afgerold.
Wat een onzin. Waarom zou je in vredesnaam je wagen in z'n vrij zetten als je onderweg bent.
  Bericht 
bert65
Master
Er was toch een buurtbewoner in de media geweest die verklaarde de chauffeur uit de cabine te hebben gehaald. Is hem dan niet opgevallen dat de chauffeur een aanval had of was de aanval toen al voorbij? :(

Maserati Teun schreef:
Ik weet niet of een epileptische aanval achteraf nog te bewijzen is.

Nee ik denk het niet. In het bloed zal niets worden aangetroffen ben ik bang.
  Bericht 
bruintje beer
Master
bert65 schreef:
Is hem dan niet opgevallen
Chauffeur schijnt niet aanspreekbaar te zijn geweest staat me bij. Ik zal eens zoeken.

Edit:
Telegrof schreef:
Volgens een ooggetuige was de trucker in ’verwarde’ toestand na het ongeluk.
  Bericht 
dvdouden
Master
bert65 schreef:
Is hem dan niet opgevallen dat de chauffeur een aanval had of was de aanval toen al voorbij? :(
een epileptische aanval bestaat lang niet altijd uit de welbekende stuiptrekkingen (ongeveer 60% van de gevallen). Het kan zich ook manifesteren als het tijdelijk wegvallen van het bewustzijn, iemand bevriest/verstijft dan enkele seconden tot een halve minuut. Op mijn middelbare school zat een meisje wat daar ook last van had, die stond dan plotseling even stil midden in de gang, had ze weer een aanval.

Het verschil tussen zo’n epileptische aanval of iemand die in shock achter het stuur zit zal toch lastig te zien zijn voor iemand die geen arts is, laat staan als je zelf vol met adrenaline zit.
  Bericht 
Walker
Master
 
Toen een collega een epileptische aanval kreeg moesten we zijn kaken opentrekken om te voorkomen dat hij zijn tong helemaal afbeet...
  Bericht 
Roelf
Master
 
Regels voor chauffeurs omtrent epilepsie zijn in Nederland best streng (je mag bijvoorbeeld geen medicijnen slikken om aanvallen te voorkomen). Voor Spaanse chauffeurs blijkbaar niet zo.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Roelf schreef:
(je mag bijvoorbeeld geen medicijnen slikken om aanvallen te voorkomen)


dat is best ziek
  Bericht 
maarten28
Master
Lees: als je epilepsie hebt mag je geen beroepschauffeur zijn, ook niet als je medicijnen slikt.
  Bericht 
Walker
Master
 
Dave schreef:
Roelf schreef: (je mag bijvoorbeeld geen medicijnen slikken om aanvallen te voorkomen)

dat is best ziek


Je mag best medicijnen slikken, maar blijkbaar hebben deze medicijnen als algemene bijwerking dat deze ook de alertheid kan beïnvloeden. En dus is het bedienen van machines en het beroepsmatig rijden niet toegestaan.
  Bericht 
Suggestief
Master
Roelf schreef:
Voor Spaanse chauffeurs blijkbaar niet zo


Wie zegt dat? Waar staat dat?
  Bericht 
Masterdam
Master
Roelf schreef:
Voor Spaanse chauffeurs blijkbaar niet zo.

Dit is figuurlijk veel te kort door de bocht en beledigend ook.
  Bericht 
Roelf
Master
 
Masterdam schreef:
Dit is figuurlijk veel te kort door de bocht en beledigend ook.


Ben ik eens een keertje ongenuanceerd, is het weer niet goed.

Maar je hebt gelijk. Ik had het anders moeten formuleren. :thumb:
  Bericht 
Pen
Master
Ook in Spanje mag je geen groot rijbewijs hebben als je medicatie slikt tegen epileptische aanvallen:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... -wetgeving
  Bericht 
Roelf
Master
 
Pen schreef:
Ook in Spanje mag je geen groot rijbewijs hebben als je medicatie slikt tegen epileptische aanvallen:


Volgens RTL Nieuws:
Ook in Spanje kun je geen groot rijbewijs halen of verlengen als je in de afgelopen tien jaar epileptische aanvallen gehad hebt of medicijnen tegen epilepsie slikt.

Maar wat nu als je hem al hebt en nog niet hoeft te verlengen? Moet je hem dan inleveren?
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Roelf schreef:
Maar wat nu als je hem al hebt en nog niet hoeft te verlengen? Moet je hem dan inleveren?



Niet van toepassing op deze casus, maar ja.




Maserati Teun schreef:
in het verleden eerder epileptische aanvallen gehad. Wel lang geleden, in zijn jeugd, maar hij slikt er nog altijd medicijnen voor onder behandeling van een arts.
  Bericht 
bert65
Master
Roelf schreef:
Regels voor chauffeurs omtrent epilepsie zijn in Nederland best streng (je mag bijvoorbeeld geen medicijnen slikken om aanvallen te voorkomen).

Voor een beroepschauffeur zijn de eisen streng MAAR het CBR gaat ook uit van eigen verantwoordelijkheid. Als je geen beroepschauffeur bent, mag je met medicijnen rijden. Het hete hangijzer, vind ik, is de eigen verantwoordelijkheid; hoe komt het CBR te weten dat je bent getroffen door een aanval? Een arts of agent mag dat niet doorgeven dus dat zou dan van jezelf moeten komen. Als je verantwoordelijk bent en het aangeeft, zal dat (zeker in de toekomst), beperkingen met zich mee kunnen brengen. Veel mensen willen die beperkingen niet tegenkomen en geven niets door. Vergelijk het maar met iemand waar het rijbewijs van is ingevorderd en hij deze nodig heeft voor zijn werk. Heel veel mensen informeren hun werkgever niet.
  Bericht 
dvdouden
Master
bert65 schreef:
Een arts of agent mag dat niet doorgeven
een arts mag dat in sommige gevallen wel:
CBR schreef:
Als u als behandelend arts een patiënt heeft die in uw ogen niet geschikt is voor het besturen van een motorvoertuig en die tegen uw advies in toch gewoon blijft rijden, kunt u een vermoeden van ongeschiktheid melden bij de directeur van het CBR. Deze meldingen worden in de praktijk beoordeeld door de senior medisch adviseurs (stafartsen). Naar aanleiding van deze melding kan er gebruik gemaakt worden van het recht van de directeur om een mededeling uit te brengen aan de afdeling Mededelingen van het CBR. Er wordt betrokkene dan een onderzoek opgelegd waaraan hij verplicht is deel te nemen. Werkt hij niet mee, dan wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

De politie kan dat nog veel makkelijker, als zij je aan de kant zetten en vermoeden dat er medisch wat met je mis is gooien ze je zo bij het CBR in de molen.

Ook als familielid kun je (met medewerking van een huisarts, maatschappelijk werker of meerdere familieleden) een ander familielid bij het CBR melden.
  Bericht 
Suggestief
Master
Chauffeur had cocaïne in zijn bloed en is weer vastgezet.
  Bericht 
Black98
Master
Nope, niet opnieuw vastgezet

Citaat:
Spaanse trucker ongeluk Nieuw-Beijerland had waarschijnlijk cocaïne in zijn bloed
Updated 29 min geleden
1 uur geleden
in BINNENLAND

De 45-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur die op 27 augustus een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Nieuw-Beijerland, had sporen van cocaïne in zijn bloed. Dat is naar voren gekomen uit toxicologisch onderzoek na het ongeluk. Volgens het gerechtshof Den Haag is er „een aanwijzing geconstateerd voor de aanwezigheid van een concentratie cocaïne en een omzettingsproduct in het bloed van de verdachte.” Desondanks ziet het hof geen reden om de man opnieuw in de cel te zetten.

Bij het drama op een buurtfeest in Nieuw-Beijerland kwamen zes volwassenen om het leven onder wie een hoogzwangere vrouw, waardoor het dodental uitkwam op zeven. De vrachtwagenchauffeur had eerder deze maand in de Spaanse media laten weten dat hij ten tijde van het ongeluk een epileptische aanval had. Of dat inderdaad zo was, wordt nog onderzocht.

Het hof besloot dat de man niet terug de cel in hoeft, mits hij zich aan verschillende voorwaarden houdt. Die voorwaarden houden onder meer in dat de man aan alles rondom deze zaak moet meewerken, geen auto of vrachtwagen rijdt en moet verschijnen op de inhoudelijke zitting van zijn strafzaak. Een datum daarvoor is nog niet bekend.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1787278 ... zijn-bloed
  Bericht 
Raymond
Master
dvdouden schreef:
Ook als familielid kun je (met medewerking van een huisarts, maatschappelijk werker of meerdere familieleden) een ander familielid bij het CBR melden.

Uit eigen ervaring weet ik dat de huisarts daar niet aan meewerkt.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Suggestief schreef:
Chauffeur had cocaïne in zijn bloed en is weer vastgezet.
Dat kan van een feestje 4 dagen eerder geweest zijn of van een snuifje 4 uur eerder. Maakt nogal een verschil. Ik mag aannemen dat de vrachtwagen binnenste buiten is gekeerd. As er dan coke was aangetroffen, zou dat toch wel vermeld zijn?

Maar dat laat onverlet dat coke en epilepsie geen gelukkige combi is. Interessante casus voor de experts, is het extra onverantwoord om uberhaupt coke te gebruiken als je ook last hebt van epilepsie en chauffeur bent?
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dikke Dakduif schreef:
Maar dat laat onverlet dat coke en epilepsie geen gelukkige combi is.
Coke: ja om het lang vol te houden; epilepsie: smoesje.
  Bericht 
wildplasser
Die hard
Spaanse trucker ongeluk Nieuw-Beijerland had waarschijnlijk cocaïne in zijn bloed.

En het insinueren is weer begonnen. (f)
  Bericht 
bruintje beer
Master
wildplasser schreef:
En het insinueren is weer begonnen. (f)
Vertel? Speculeren misschien.. of een en een optellen.

De Telegraaf schreef:
Advocaat: Spaanse vrachtwagenchauffeur had epileptische aanval
Als z'n advocaat het zegt zal het wel waar zijn?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
wildplasser schreef:
En het insinueren is weer begonnen.
Het woordje "waarschijnlijk" is opmerkelijk te noemen. Ze treffen toch gewoon wel of niet cocaine en afbraak producten aan? Waarom dit voorbehoud? Of is het gewoon een domme journalist die er zijn eigen draai aan geeft.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ik heb laatst ook cocaine gehad.

https://www.lumc.nl/sub/3092/att/1920906/1920934 schreef:
Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt?

Cocaïne is een stof die bekend staat als recreatieve drug. Cocaïne wordt in poedervorm gebruikt als een lokaal verdovend middel bij ingrepen in de keel-, neus-, en oorheelkunde (KNO). Het veroorzaakt remming van de pijnprikkel, waardoor het verdovend effect optreedt. Het effect is kortwerkend en niet permanent. Naast de verdovende werking van cocaïne veroorzaakt het vernauwing van de bloedvaten. Het heeft een stimulerende werking op het centraal zenuw stelsel, dit kan aanleiding geven tot verslaving.
  Bericht 
BLikent
Master
Het verhaal in De Telegraaf is iets langer geworden.
De Telegraaf schreef:
Spaanse chauffeur had waarschijnlijk cocaïne in zijn bloed

Ondanks een ernstig vermoeden van cocaïnegebruik door Juan S., veroorzaker van het dodelijke ongeval in Nieuw-Beijerland, is de Spaanse trucker op vrije voeten gesteld. Dat heeft het gerechtshof Den Haag vrijdag bekendgemaakt.

Om die reden was het Openbaar Ministerie in beroep gegaan bij het Gerechtshof in Den Haag tegen het eerdere besluit van de rechtbank in Rotterdam om de verdachte vrij te laten. Vrijdag besloot het Gerechtshof dat de 45-jarige S. niet terug hoeft naar de cel, maar dat hij wel aan voorwaarden moet voldoen.

Het hof is het eens met het bezwaar van het OM tegen de vrijlating van S. omdat er ’een ernstig vermoeden is dat verdachte na middelengebruik, waaronder cocaïne, met een vrachtauto is gaan rijden’. Bij een toxicologische screening op 29 augustus is ’een aanwijzing geconstateerd voor de aanwezigheid van een concentratie cocaïne’ in het bloed van de Spanjaard.

Volgens het hof bestaat de kans dat de man opnieuw achter het stuur kruipt. Juan S. zit in financiële problemen en heeft het geld nodig om zijn gezin te kunnen onderhouden, aldus het hof. Dat leidt bij het hof tot ’de vrees dat verdachte wederom een motorrijtuig gaat besturen en hij opnieuw een verkeersongeval zou kunnen veroorzaken’.

Toch hoeft hij niet terug de cel in, wat betreft het hof. ’Het persoonlijke belang van de verdachte’ geeft het hof op als reden. Als voorwaarde om in afwachting van zijn proces vrij man te blijven is wel bepaald dat hij geen enkel gemotoriseerd/elektrisch voertuig mag besturen. Ook moet hij elke rechtszitting bijwonen en beschikbaar zijn voor het OM. Het besluit is verstuurd naar justitie in Spanje.

Epileptische aanval
De advocaat van de verdachte verklaarde eerder dat S. een epileptische aanval had. Volgens advocaat Felix Laros heeft de chauffeur in het verleden eerder epileptische aanvallen gehad. Wel lang geleden, in zijn jeugd, maar hij zou er nog altijd medicijnen voor slikken, zei Laros. Het kantoor De Brouwer Advocaten in Rotterdam, waar Laros voor werkt, geeft nu ’geen commentaar’ op de nieuwe onthullingen van het hof.

De chauffeur reed op zaterdag 27 augustus vanuit stilstand plots een dijkje af in het buurtschap Zuidzijde, behorend bij de gemeente Nieuw-Beijerland. Onderaan de dijk was op dat moment een barbecue bezig die was georganiseerd door de lokale ijsclub. Het ongeval kostte zeven levens, waaronder dat van een ongeboren kind.

In een reactie laat het Openbaar Ministerie weten ’tevreden’ te zijn. Een woordvoerder van het OM in Rotterdam zegt dat justitie in eerste instantie al voorstander was van schorsing van voorarrest onder voorwaarden. Het gerechtshof is daarin dus meegegaan. Veel meer wil een woordvoerder van het OM niet kwijt: „Het onderzoek loopt nog.”

De verdachte bevindt zich in Spanje, bevestigt de OM-woordvoerder. Ook zegt hij dat het onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naar verwachting eind oktober, begin november gereed is. Dan zal vast komen te staan of de verdachte inderdaad cocaïne heeft gebruikt ofwel inderdaad sprake is van medicatie.
  Bericht 
BLikent
Master
De Telegraaf schreef:
Aan vrijlating aantal voorwaarden verbonden

Nabestaanden truckdrama verontwaardigd: waarom mag chauffeur in Spanje blijven?

Door SASKIA BELLEMAN

De verontwaardiging van slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Nieuw-Beijerland bij het horen van het nieuws dat de vrachtwagenchauffeur op vrije voeten blijft, is begrijpelijk. Temeer omdat ook het gerechtshof in Den Haag vindt dat hij eigenlijk vast zou moeten zitten. Waarom mag hij dan toch in Spanje blijven?

Het heeft te maken met het verschil tussen het opheffen of het schorsen van de voorlopige hechtenis. Dat lijkt een kwestie van woorden, maar dat is het niet. In geval van opheffing van de voorlopige hechtenis is een verdachte vrij om te gaan en staan waar hij wil. Die vrijheid gaf de rechtbank Rotterdam de chauffeur eerder, voordat bekend was dat hij mogelijk cocaïne had gebruikt.

Als het voorarrest wordt geschorst, dan kan daar een waslijst aan voorwaarden aan worden verbonden. Houd je je daar niet aan, dan kun je alsnog achter de tralies belanden.

De opheffing waartoe de rechtbank eerder besloot, is door het hof nu omgezet in een schorsing.

De belangrijkste voorwaarden zijn dat hij voorlopig geen motorvoertuig mag besturen, dat hij meewerkt aan onderzoek én dat hij naar Nederland komt voor de rechtszaak. Aan de Spaanse autoriteiten de taak om toe te zien op de naleving van de voorwaarden.

Er worden vaker verdachten overgeleverd tussen Spanje en Nederland. Dat is geregeld in de Overleveringswet die van toepassing is tussen lidstaten van de Europese Unie.

Waarom laat het hof de chauffeur niet alsnog oppakken door de Spaanse autoriteiten? Dat wordt niet duidelijk. Het hof verwijst naar zijn persoonlijke omstandigheden, maar alleen de penibele financiële situatie van de chauffeur en zijn gezin wordt aangestipt. Andere omstandigheden zijn besproken tijdens een zitting achter gesloten deuren, waardoor behalve de rechters, niemand kan beoordelen hoe zwaarwegend die zijn. En ook niemand anders kan beoordelen of die privéomstandigheden op dit moment zwaarder wegen dan de dood van zeven mensen.

Let wel: het is nog onduidelijk om hoeveel cocaïne het gaat. In de uitspraak staat het heel voorzichtig: ’Er is een aanwijzing geconstateerd voor de aanwezigheid van een concentratie cocaïne en een omzettingsproduct in het bloed van de verdachte.’ Het is nog te vroeg om daar conclusies aan te verbinden. Hoe dan ook geldt dat voorlopige hechtenis niet mag worden gebruikt als voorschot op een latere veroordeling.
  Bericht 
Abel1
Master
Dus het hoeft geen cocaine te zijn, maar kan dus ook een vals positief zijn vanwege medicatie gebruik? waarom word dit dan zo de media in geknalt?
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Clickbait?
 Pagina 1 van 2  [ 61 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy