Pagina 73 van 74  [ 3657 berichten ]
  Bericht 
zadkine
Master
Mis ik daar nou een (degelijke) onderrij beveiliging? Of heeft die het begeven door de klap./
  Bericht 
Karbargenbok
Master
Lijkt wel of die zonder remmen achterin is gereden. Ik denk niet dat die balk gemaakt is voor die categorie kop-staartjes.
  Bericht 
Jack.Ryan
Master
Karbargenbok schreef:
Lijkt wel of die zonder remmen achterin is gereden. Ik denk niet dat die balk gemaakt is voor die categorie kop-staartjes.


Heinenoordtunnel is best wel een lastige met 50 ton. Dan wil de gang er wel uitgaan. En als je dan als achteropkomend verkeer afgeleid bent door je telefoon o.i.d. dan kleun je er i.d.d. vol achterop.

zadkine schreef:
Mis ik daar nou een (degelijke) onderrij beveiliging? Of heeft die het begeven door de klap


Die is gewoon niet bestand tegen zo een klap.
  Bericht 
Walker
Master
 
De Stentor schreef:

Man (47) overleden na nachtelijke crash in gestolen auto op A1 bij Bathmen

Een 47-jarige man is overleden nadat hij vrijdagochtend vroeg van de weg was geraakt op de A1 bij Bathmen. Hij reed op dat moment in een gestolen voertuig. Dat heeft de politie maandag bevestigd.

De gecrashte auto werd die nacht langs de weg gezien door verschillende passanten, die vervolgens 112 belden. De hulpdiensten troffen de bestuurder zwaargewond aan. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. De politie wil vanwege de privacy niet bekendmaken waar de man vandaan komt. Het gestolen voertuig staat geregistreerd in Enschede.

Macht over het stuur

Wat er precies is gebeurd is nog niet helemaal bekend. ‘Vermoedelijk heeft de bestuurder de macht over het stuur verloren’, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Direct na het ongeval is de politie ter plaatse een sporenonderzoek gestart. De auto werd met een zeil afgedekt.

De auto had forse schade en moest worden weggesleept. Er waren geen duidelijke sporen, maar het voertuig leek over de kop te zijn geslagen. Een rijstrook van de A1 moest worden afgesloten.
  Bericht 
Walker
Master
 
RTV Drenthe schreef:
27-jarige man uit Beilen komt om bij ongeluk in Zandhuizen

Een 27-jarige man uit Beilen is vannacht omgekomen bij een ongeluk in het Friese Zandhuizen. De auto waar hij in zat, klapte rond 02.30 uur vannacht tegen een boom aan de Bekhofweg en kwam enkele meters verder tot stilstand.

De man werd ter plaatse gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten. De bijrijder, een 25-jarige man uit Bergen op Zoom, is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht door de politie.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Rijnmond schreef:
Vrouw (90) overleden na aanrijding met bestelbusje in winkelstraat

Aan de Zuidpassage in Spijkenisse heeft een bestelbus een oudere vrouw aangereden. Het slachtoffer is ter plekke aan haar verwondingen overleden.

Hulpdiensten hebben de vrouw uit Spijkenisse nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Op foto's is te zien dat een witte bus in de winkelstraat staat. Achter de bus houden hulpverleners een blauw zeil omhoog, waar hoogstwaarschijnlijk het slachtoffer ligt. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

  Bericht 
Walker
Master
 
De Stentor schreef:
Man (55) uit Haaksbergen komt om het leven bij eenzijdig ongeval tussen Borculo en Ruurlo

Een automobilist is donderdagochtend overleden bij een eenzijdig ongeval op de N315 tussen Borculo en Ruurlo. Hij knalde met zijn auto tegen een boom. Het slachtoffer, een 55-jarige man uit Haaksbergen, is ter plekke overleden.


Het ongeval gebeurde ter hoogte van Zalencentrum Kerkemeijer. De automobilist reed over de N315 in de richting van Borculo en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en botste frontaal tegen een boom.

Reanimatie

Naast meerdere ambulances, brandweer en politiewagens kwam er ook een traumahelikopter ter plaatse. Het slachtoffer is ter plaatse gereanimeerd, maar ondanks alle inspanningen, overleed het slachtoffer ter plaatse.

De dienst verkeersongevallen analyse van de politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De N315 tussen Ruurlo en Borculo blijft de komende uren afgesloten voor onderzoek.
  Bericht 
Walker
Master
 
Bestuurder overleden bij ongeval op A15: weg nog uren dicht, verkeer omgeleid

De bestuurder van een auto is vrijdagmiddag overleden. Het slachtoffer zat bekneld in het voertuig op de A15 ter hoogte van Vuren. De auto en een vrachtwagen kwamen met elkaar in botsing. De snelweg is dicht in de richting Nijmegen, verkeer wordt omgeleid.

Het ongeval gebeurde vrijdag kort na twaalf uur op de A15 in de richting van Nijmegen. Hulpdiensten waren druk met het bevrijden van het slachtoffer. Rond 14.00 uur kwam het bericht dat de bestuurder is overleden.

Bij de auto is een scherm geplaatst, zodat verkeer in de andere richting niets van de inzet kan zien. Het team van de traumahelikopter is ter plaatse, net als meerdere brandweer- en ambulanceteams en de politie.
Vrachtwagen vast in de berm

De bestuurder van een tweede vrachtwagen kon de aanrijding nog net ontwijken. Bij die manoeuvre reed hij zijn wagen vast in de berm.

De snelweg is in de richting Nijmegen volledig afgesloten tussen Arkel en Leerdam. Verkeer vanuit Rotterdam in de richting van Gorinchem wordt vanaf knooppunt Gorinchem omgeleid.

Rijkswaterstaat meldt dat de weg vermoedelijk rond 17.30 uur weer wordt vrijgegeven.
  Bericht 
Walker
Master
 
Automobilist (23) overleden na ongeval op N69 in Valkenswaard

VALKENSWAARD - Een 23-jarige man uit het Belgische Pelt is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen na een eenzijdig ongeval op de N69. Dat gebeurde ter hoogte van Valkenswaard.


De man reed iets na 01.00 uur vanuit Valkenswaard richting België toen hij in een slip raakte, over een houten afzetting gleed en tegen een boom botste. Vervolgens kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Getuigen snelden de man te hulp, maar dat mocht niet meer baten.

De bestuurder was de enige inzittende in de auto. De weg is in beide richtingen afgesloten voor onderzoek naar het ongeval.
  Bericht 
Walker
Master
 
De Stentor schreef:
Fietser (84) komt om het leven op inmiddels beruchte ongelukskruising in Putten

Weer gaat het gruwelijk mis in Putten. Een 84-jarige vrouw uit Putten wordt bij het oversteken van de beruchte ongelukskruising in de N798 op haar fiets geschept door een auto. Het rijwiel belandt in de berm, het lichaam ligt meters verder midden op de rijbaan. Een al te herkenbaar beeld inmiddels. ,,Het staat op je netvlies gebrand.’’


Natuurlijk, je moet altijd uitkijken in het verkeer, weten omstanders, jong en oud, maar dat het juist hier weer zo fout afloopt maakt de Puttenaren verdrietig en boos. ,,Als je soms ziet dat het maar net goed gaat bij die oversteek zeg je wel eens gekscherend tegen elkaar ‘er moet zeker eerst nog een dode vallen'.....’’ verwoordt iemand ieders gedachte. ,,En dan gebeurt het echt.’’

Hoe het deze zaterdagmiddag net na drie uur precies is gegaan is nog niet duidelijk. De provinciale weg is afgesloten met linten. Autoverkeer wordt door het dorp geleid en ook fietsers kunnen er niet langs.

In de berm van de kruising legt een politieman met meetapparatuur de exacte plek vast van de fiets met zwarte fietstassen. Zijn collega plaatst kleine gele pilonnetjes met nummers bij stukjes materiaal en remsporen die mogelijk te maken hebben met het ongeluk.

In een onbewaakt ogenblik krijgt de wind vat op de schermen waardoor even het kleed zichtbaar is waaronder het lichaam ligt op het asfalt. Snel worden de schermen vastgezet.

Even zeker weten

Zachtjes vragen omstanders elkaar of iemand weet wie het is. Het zou maar zo iemand uit het dorp kunnen zijn, misschien iemand die vlak bij hen woont. Sommigen worden gebeld door familie of vrienden die het nieuws over het dodelijk ongeluk op sociale media lazen. Toch even zeker weten dat ....
  Bericht 
BLikent
Master
Automobilist overlijdt bij botsing tegen boom in Roggel


De auto slingerde over de weg om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen.
© Fer Traugott

Een automobilist is om het leven gekomen bij een botsing tegen een boom in Roggel.

Dat gebeurde rond het middaguur op de Heldensedijk.

Getuigen meldden dat de auto al een paar honderd meter over de weg slingerde voordat het voertuig uiteindelijk tegen de boom belandde.

Onduidelijk is nog wat er precies is gebeurd. Bij dit ongeval werd een Duitse traumahelikopter ingezet om het slachtoffer te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten.

<<< Video bij de bron >>>

De Nederlandse reddingsheli was een klein uur eerder nodig in Leveroy, bij een ongeval met een motor.
  Bericht 
BLikent
Master
Motorrijder komt om bij ernstig ongeval in Leveroy


De weg werd vanwege het ongeval afgesloten
© Fer Traugott

Een motorrijder is om het leven gekomen bij een zware aanrijding met een auto in Leveroy. Een traumahelikopter met arts werd ingevlogen voor eerste hulp.

Het slachtoffer overleed ter plekke, meldt de politie.

Op de Houtsberg tussen Leveroy en Nederweert botste de motorrijder even na 11:00 uur tegen een auto. Volgens een correspondent wilde die laatste een oprit op rijden.

<<< Video bij de bron >>>

De weg werd vanwege de hulpverlening en het daaropvolgende onderzoek naar de aanrijding afgezet.
  Bericht 
BLikent
Master
Aanvulling op beide bovenstaande Limburgse ongelukken.

Verkeersdoden in Midden-Limburg uit Heerlen en Heythuysen

De twee dodelijke slachtoffers die zaterdag vielen in het Limburgs verkeer, zijn een man van 22 uit Heythuysen en een 56-jarige motorrijder uit Heerlen.

De nabestaanden van de twee mannen zijn inmiddels ingelicht, meldt de politie. De mannen kwamen kort na elkaar om het leven bij twee ongevallen in Midden-Limburg.

Leveroy
De motorrijder botste bij Leveroy met een auto. Dat gebeurde op de Houtsberg, rond 11:00 uur in de ochtend. Het slachtoffer overleed ter plekke, ondanks de inzet van een per traumahelikopter ingevlogen arts.

Roggel
Ongeveer een uur later viel bij Roggel het tweede verkeersslachtoffer van die dag. De Heythuysenaar botste op de Heldensedijk met zijn auto hard tegen een boom. Volgens omstanders was de auto al een paar honderd meter aan het slingeren, voordat het voertuig in de berm terechtkwam.

Ook hier werd een traumahelikopter ingezet, dit keer een uit Duitsland. De arts hierin kon alleen nog maar vaststellen dat de bestuurder overleden was.

Allebei de ongevallen worden nog door politiemensen van de Verkeers Ongevallen Analyse of VOA onderzocht.
  Bericht 
Walker
Master
 
Rijnmond.nl schreef:
Fietser (77) overleden na aanrijding met auto

De fietser die zaterdagmiddag op de Groene Kruisweg in Spijkenisse werd geschept door een auto is overleden. Dat bevestigt de politie. Het slachtoffer is een 77-jarige man uit Schiedam.

De fietser wilde de weg oversteken ter hoogte van het zwembad en werd toen geschept. De man werd enkele meters meegesleurd en kwam daarna op het asfalt terecht. Door de klap is de fiets verwoest, de auto heeft een gebroken voorruit en is ingedeukt aan de voorkant.

Met spoed naar het ziekenhuis

Het slachtoffer is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

De politie heeft de bestuurder van de auto aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag. Het gaat om een 53-jarige man uit Spijkenisse. Hij is inmiddels weer vrijgelaten, maar blijft verdachte in de zaak.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RTV Utrecht schreef:
Motorrijder (65) uit Veenendaal overleden na botsing met andere motorrijder in Ede

Een 65-jarige motorrijder uit Veenendaal is gisteravond overleden door een aanrijding met een andere motorrijder in Ede die dag, meldt de politie vanmiddag.

Het ongeval gebeurde rond het middaguur en vond plaats op een kruising van de Verlengde Arnhemseweg en de Heidebloemallee. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is onduidelijk.

De andere motorrijder, een 27-jarige man uit Ede, raakte gewond en ligt nog in het ziekenhuis. De weg was enige tijd afgesloten vanwege onderzoek naar het ongeval.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Haarlem105 schreef:
Motorrijder overleden na eenzijdig ongeval Waarderpolder



Een motorrijder is vanmiddag overleden aan zijn verwondingen na een eenzijdig ongeval op de Oudeweg in Haarlem. Rond 15:30 werden de huldiensten ingeschakeld voor een ernstig ongeval in de Waarderpolder. Onder meer de brandweer, politie en meerdere ambulances kwamen naar de Oudeweg. Zij hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar hij overleed ter plekke.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is onduidelijk. Volgens een woordvoerder van de politie is de Oudeweg de komende uren waarschijnlijk nog afgesloten voor onderzoek.

Politie.nl schreef Motorrijder overleden

Bij een éénzijdig ongeval met de motorfiets is gisterenmiddag op de Oudeweg een 40-jarige Haarlemmer om het leven gekomen.

Uit getuigeverklaringen en het onderzoek van de afdeling verkeersongevallen analyse is gebleken dat hij in een flauwe bocht de macht over het stuur is kwijtgeraakt. Nadat hij de rijbaanscheiding raakte kwam de man in aanraking met een lichtmast, hetgeen hem fataal is geworden.

De nabestaanden zijn geïnformeerd. We leven met hen mee. Zij krijgen hulp van een familie-agent aangeboden. De getuigen worden in contact gebracht met slachtofferhulp.
  Bericht 
JeffreyM
Master
De Stentor schreef:
Scooterrijder (55) overleden, enkele weken na ernstige aanrijding in Apeldoorn

Een 55-jarige man uit Apeldoorn die enkele weken geleden ernstig gewond raakte toen hij in zijn woonplaats met zijn scooter op een auto botste, is dit weekeinde in het ziekenhuis overleden. Dat heeft de politie zondag bevestigd.

Het - naar nu blijkt fatale - ongeluk vond plaats op zaterdagavond 23 maart op de kruising van de Mheenlaan met de Pinksterbloem. De scooter reed over de Mheenlaan en botste bij het oversteken van de Pinksterbloem hard tegen de zijkant van de auto. Het slachtoffer is ter plaatse gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gereden.

Geen getuigen
De nasleep van het ongeval trok veel bekijks, maar van het ongeluk zelf waren er - voor zover op dat moment bekend - geen getuigen. De politie riep mensen die mogelijk toch iets gezien hadden dan ook op om zich te melden. Of daar nog iets uitgekomen is, is niet bekendgemaakt.

De bestuurder van de auto werd, zoals gebruikelijk bij een ernstig ongeluk, aangehouden. Een dag later is hij weer heengezonden.

Over de omstandigheden waarop het slachtoffer uiteindelijk is overleden, worden verder geen mededelingen gedaan.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Bijzonder dat je een nacht in een politiecel moet doorbrengen als een of andere sjappie op z'n scooter tegen je aankachelt.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Rijnmond schreef:
Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop knalt in een file



Bij een aanrijding op de A15 bij Gorinchem is maandagmiddag een automobilist om het leven gekomen. Het slachtoffer stond in een file achter een vrachtwagen. Een achteropkomende vrachtauto kon niet op tijd remmen en reed achterop de personenwagen.

De hoofdrijbaan van de A15 bij Gorinchem is dicht in de richting Rotterdam. Dat duurt volgens Rijkswaterstaat nog tot 18:00 uur. De politie doet er onderzoek. Verkeer wordt omgeleid via de parallelrijbaan.

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden. Hij wordt gehoord over de toedracht.

Eerder op de dag gebeurde op diezelfde snelweg een stuk verderop ook een ongeluk. Ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam kantelde de aanhanger van een vrachtwagen en kwam een hoop puin op de weg terecht.
  Bericht 
Walker
Master
 
bruintje beer schreef:
Bijzonder dat je een nacht in een politiecel moet doorbrengen als een of andere sjappie op z'n scooter tegen je aankachelt.


Blijkbaar geen OvJ beschikbaar voor verhoor dezelfde avond / nacht. Dan mag men je idd 8 uur vastzetten.
  Bericht 
Christafari
Master
Het slachtoffer stond in een file achter een vrachtwagen. Een achteropkomende vrachtauto kon niet op tijd remmen en reed achterop de personenwagen


Zodra er filevorming is, schuif ik naar links (als ik al rechts zit) want dit lees ik iets te vaak …
  Bericht 
zadkine
Master
Christafari schreef:
Zodra er filevorming is, schuif ik naar links


Ik niet perse....maar let wel erg goed op mijn spiegels.....of de achter mij rijdende wagens (ja meervoud) ook afremmen. Aanwezigheid van vluchtstrook is dan wel van belang.
(Vluchtstrook is ook een uitweg als een achterligger niet kijkt, die is (meestal) juist naast de rechter strook.
Sinds 1 van mijn vrienden, zeker al een 35 jaar gelden overigens, deze zo een keer gebruikt heeft...tot grote woede van zijn voorligger omdat nu die de klap opving...houd ik dit in gedachten)
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Aanvulling op bovenstaand bericht:

Dodelijk ongeval A15 Gorinchem

Maandag 15 april om 13.45 uur is een 37-jarige in Sliedrecht wonende bestuurster van een auto om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A15 bij #Gorinchem.

Een vrachtwagen botste op een personenvoertuig, waardoor deze tussen twee vrachtwagens werd geklemd. De bestuurder van de vrachtwagen, een 42-jarige man uit Roemenië, is aangehouden. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht van het incident.

Bron: https://www.politie.nl/nieuws/2024/apri ... nchem.html
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Afsluitdijk (A7) in beide richtingen dicht door dodelijk ongeluk bij Stevinsluizen

Afbeelding

De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een tankwagen en een personenauto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever. Daarbij is een man om het leven gekomen. Het gaat om de bestuurder van de auto, laat de politie weten.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur. Er werden meerdere hulpdiensten opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Reanimatie van de autobestuurder mocht niet baten, aldus een politiewoordvoerder. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Het team Forensische Opsporing Verkeer van de politie doet onderzoek naar de toedracht.

Verkeer tussen Noord-Holland en Friesland kan omrijden via Flevoland, aldus de ANWB. Rijkswaterstaat verwacht dat de Afsluitdijk rond 15.00 uur weer wordt vrijgegeven.
  Bericht 
BLikent
Master
De Telegraaf schreef:
Motorrijder overleden bij eenzijdig ongeluk in Hulshorst
Aangepast: 19 min geleden 28 min geleden in BINNENLAND

HULSHORST - Op de Harderwijkerweg in Hulshorst is een motorrijder overleden bij een ernstig eenzijdig ongeluk, dat meldt de politie.

Afbeelding
Op de Harderwijkerweg in Hulshorst heeft dinsdag een ernstig ongeval plaats gevonden
© NEWS UNITED / GERT-JAN REKERS

Het ongeluk gebeurde dinsdagavond rond 9 uur. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en de weg is afgelosten. Er is verder niets bekend over het slachtoffer.

Code:
@POL_Gelderland
Op de Harderwijkerweg in Hulshorst heeft rond 21:00 uur een ernstig eenzijdig motorongeluk plaatsgevonden. Hierbij is de bestuurder van de motor helaas overleden. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. We doen onderzoek naar de toedracht en de weg is voorlopig afgesloten. ^AM
10:00 PM · Apr 16, 2024
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Motorrijder overleden bij eenzijdig ongeluk in Hulshorst

Op de Harderwijkerweg in Hulshorst is een motorrijder overleden bij een ernstig eenzijdig ongeluk, dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde dinsdagavond rond 9 uur. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en de weg is afgelosten. Er is verder niets bekend over het slachtoffer.

Afbeelding
  Bericht 
Walker
Master
 
Gelderlander schreef:
Vrouw (34) omgekomen bij motorongeluk in Hulshorst, politie doet nog onderzoek naar toedracht

Een 34-jarige vrouw uit Elburg is dinsdagavond om het leven gekomen bij een eenzijdig motorongeluk in Hulshorst. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. Naar de toedracht wordt nog altijd onderzoek gedaan.

Het ongeval gebeurde iets na 21.00 uur in een bocht van de Harderwijkerweg tussen Nunspeet en Harderwijk. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar dat heeft niet mogen baten. De vrouw overleed ter plaatse.

Dit is de bocht waar het ongeluk gebeurde:

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt. Er kwamen meerdere ambulances en brandweerwagens ter plaatse, ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. Die is halverwege omgekeerd. De brandweer plaatste schermen om het incident aan het zicht te onttrekken. De Harderwijkerweg was enige tijd afgesloten.

Over de toedracht van het ongeval kon de politie woensdagochtend geen nadere mededelingen doen.


Iets meer info dan bij De Telegraaf.
  Bericht 
BLikent
Master
Aanvulling op eerder bericht.
AD schreef:
Verkeersdode Afsluitdijk is 32-jarige man uit Purmerend

De automobilist die overleed na een ongeluk dinsdagochtend met een tankwagen op de Afsluitdijk, is een 32-jarige man uit Purmerend. Zijn auto kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft, aldus de politie een dag na het fatale ongeluk. De bestuurder van de tankwagen is niet gewond geraakt.

Redactie Noord-Holland 17-04-24, 12:51

Hulpdiensten waren snel ter plaatse in Den Oever. Zij hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar die hulp mocht niet baten.

De Afsluitdijk (A7) was tot iets na dinsdagmiddag 15.00 uur afgesloten voor al het verkeer in verband met het onderzoek.
  Bericht 
BLikent
Master
De Telegraaf schreef:
Vrouw (89) op scootmobiel overleden door botsing met stadsbus in Zwolle

ZWOLLE - Een 89-jarige bestuurster van een scootmobiel is zaterdagmiddag in Zwolle overleden door een aanrijding. De vrouw kwam rond 13.45 uur op de Katerdijk in botsing met een stadsbus, meldt een woordvoerster van de politie.

Afbeelding
De bestuurder van een scootmobiel was in botsing gekomen met een lijnbus.
© AS MEDIA

Hulpdiensten hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar ze overleed ter plaatse. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Rijnmond schreef:
57-jarige man overleden bij eenzijdig ongeval in Oostvoorne


[De auto vloog over de vangrail en kwam op zijn zijkant aan de andere kant van de vangrail terecht.

Een 57-jarige automobilist uit Spijkenisse is zondagochtend overleden bij een eenzijdig ongeval op de Kleidijk in Oostvoorne. Vermoedelijk is de man onwel geworden achter het stuur, waarna hij over de vangrail is gevlogen. De auto belandde op zijn zijkant aan de andere kant van de vangrail.

Toegesnelde ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer uit het voertuig gehaald en vervolgens gereanimeerd, maar alle hulp mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Meerdere getuigen hebben volgens de politie verklaard dat de man niet te hard reed. De politie doet onderzoek.

De N218 bij Oostvoorne is in beide richtingen tijdelijk dicht geweest vanwege het ongeval. De weg was afgesloten tussen de N496 en de splitsing met de Polderweg. Inmiddels is deze weer vrijgegeven.
  Bericht 
bert65
Master
AT 5 schreef:

Scooterrijder overleden na aanrijding met vrachtwagen vlak bij Haarlemmerplein
Een scooterrijder is vanmiddag op de Haarlemmer Houttuinen overleden na een botsing met een zware vrachtwagen. De hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De politie doet onderzoek op het kruispunt. Ook een tweede man raakte gewond bij het ongeluk.

Het ongeluk gebeurde rond 13.30 uur bij de kruising met de Buiten Oranjestraat en het Bickerseiland. Hoe de scooterrijder en de vrachtwagenchauffeur precies met elkaar in botsing zijn gekomen, is nog niet duidelijk. De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk. Een tweede man op de scooter raakte ook gewond, hoe erg zijn verwondingen zijn is nog niet duidelijk.

Over de leeftijd van het slachtoffer kan de politie nog niets kwijt, de familie van het slachtoffer moet eerst op de hoogte worden gebracht.

  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Stentor schreef:
Dode bij ongeluk tussen auto en vrachtwagen in Lelystad

Bij een ernstig ongeluk in Lelystad is een dode gevallen. Een vrachtwagen en een auto botsten op elkaar. De bestuurder van de auto overleefde dat niet.

Het ongeluk vond vanmiddag rond 14.15 uur plaats op de kruising van de Larserringweg met de Lisdoddeweg. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bestuurder van de auto de vrachtwagen over het hoofd heeft gezien, waarna de fatale botsing plaatsvond.

Voor het ongeluk werd in eerste instantie een traumahelikopter opgeroepen, maar dat bleek uiteindelijk niet meer nodig. Over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer doet de politie nog geen mededelingen. De bestuurder van de vrachtwagen raakte voor zover bekend niet gewond.

De kruising is afgezet voor onderzoek en blijft voorlopig dicht. De zwaar beschadigde auto zal door een bergingsbedrijf worden weggehaald. De vrachtwagen liep aan de voorzijde de nodige schade op.


Foto's via: https://www.hardnieuws.nl/flevoland/lel ... 51326.html
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Rijnmond schreef:
Motorrijder overlijdt na ongeluk, oorzaak nog onduidelijk

In Vlaardingen is vrijdagavond een motorrijder overleden na een ongeluk. De bestuurder is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Bij het ongeluk waren geen andere weggebruikers betrokken.

De man kwam ten val op de Galgkade. Dat gebeurde even voor zeven uur in de avond. Veel hulpdiensten werden opgeroepen om de man te helpen. Ook landde er een traumahelikopter op het nabijgelegen grasveld. Ondanks hun inspanningen overleed de bestuurder.

Het slachtoffer is een 59-jarige man uit Schiedam.

Het is onduidelijk wat de oorzaak van het ongeluk is. Mogelijk is de motorrijder onderuit gegaan. Hoe dat zou zijn gebeurd is ook niet duidelijk. Mogelijk is hij na de val tegen een paal gegleden. De politie doet onderzoek.

De straat is in beide richtingen afgesloten om dat onderzoek naar de oorzaak te kunnen doen.

  Bericht 
BLikent
Master
De Telegraaf schreef:
Aanrijding door spookrijder A59, een dode

Aangepast: 42 min geleden 53 min geleden in BINNENLAND

NULAND - Bij een aanrijding op de snelweg A59 ter hoogte van Nuland (Noord-Brabant) is zaterdagmiddag een spookrijder overleden. De politie kreeg rond 13.30 uur een melding dat iemand tegen het verkeer in reed op de snelweg. De twee inzittenden van de andere auto raakten gewond, maar waarschijnlijk niet ernstig, aldus de politie.

Het onderzoek is nog gaande, meldt de politie op X. De snelweg is tussen Nuland en Oss afgesloten na het ongeval. Hoelang dat gaat duren is nog niet bekend, zegt Rijkswaterstaat.


Zie ook: BD.nl
en
Omroep Brabant
Citaat:
67-jarige vrouw overleden na ongeluk op A59
Vandaag om 14:21 • Aangepast vandaag om 16:26


De spookrijdende automobilist kwam tegen de vangrail tot stilstand (foto: SQ Vision).

De spookrijder die zaterdagmiddag overleed bij een ongeluk op de A59 bij Nuland is een 67-jarige vrouw uit Sint-Michielsgestel. De vrouw reed honderden meters tegen het verkeer in en veroorzaakte daardoor een ongeluk met een andere auto.

De politie kreeg rond half twee 's middags een melding van een spookrijder op de A59 tussen Den Bosch en Oss. De bestuurder veroorzaakte een ongeluk met een andere auto. De spookrijder is overleden. De twee personen in de andere auto zijn gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De politie doet onderzoek naar het ongeluk. Het is nog niet duidelijk waar de spookrijder de weg is opgegaan. De snelweg is afgesloten tussen Nuland en Oss. Vanaf Kruisstraat staat een file. De politie verwacht tot half zeven op de snelweg bezig te zijn. Omrijden kan via de A2 en de A15.


Ook de auto van de andere slachtoffers raakte zwaar beschadigd (foto: SQ Vision).

De snelweg is afgesloten (foto: Bart Meesters).
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Mazda versus Mazda, de tijd heeft niet stilgestaan
  Bericht 
Achiel
Master
Zo'n oude Demio is toch echt maar een koekenblik tegenover modern spul.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Rijnmond schreef:
Motorrijder (22) overleden na botsing met bestelbus en auto

Op het Stadionviaduct in Rotterdam-Feijenoord is dinsdagochtend een motorrijder om het leven gekomen na een botsing met een bestelbusje en een auto. Na de aanrijding vloog de motor in brand.

Een aantal ambulances en een traumahelikopter waren bij de aanrijding om hulp te verlenen. Het slachtoffer, een 22-jarige Rotterdammer, is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

De brandweer heeft de brandende motor geblust. Het ongeluk gebeurde op de oprit van het viaduct aan de kant van het Breeplein. Over de oorzaak van de aanrijding is nog niets bekend.

Een inzittende van de bestelbus zou gewond naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het Stadionviaduct is voorlopig dicht voor opruimwerkzaamheden en onderzoek.

  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Rijnmond schreef:
Fietsster (78) overlijdt na botsing met andere fietser

Op het fietspad van de Lijstersingel in Capelle aan den IJssel is halverwege vorige maand een vrouw met haar fiets in botsing gekomen met een andere fietser. De 78-jarige vrouw raakte zwaargewond en overleed een aantal dagen later in het ziekenhuis. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Het ongeluk gebeurde op donderdag 11 april net na het middaguur. De vrouw fietste op de Lijstersingel in de richting van de Slotlaan. Ze wilde afslaan richting het Schilderspad toen het misging.

De vrouw kwam in botsing met een andere fietser die haar op dat moment wilde passeren. Het slachtoffer viel op de grond. Een voorbijganger waarschuwde de hulpdiensten door 112 te bellen.

De andere fietser bleef in eerste instantie staan. Hij sprak nog met een aantal personen, maar ging daarna weg.

Bijna een maand later is de politie nog altijd op zoek naar de fietser en naar andere mensen die getuige waren van het ongeluk.
  Bericht 
maarten28
Master
Laat me raden. Niet kijken, geen hand uitsteken, geen voorrang verlenen en toch linksafslaan.
Ik zeg zulke mensen wel eens "je rijdt je nog eens dood met die rijstijl'.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
112 Fryslân schreef:
Fietser overleden na ongeval op fietsoversteek N357 bij Feinsum

Woensdagmiddag is een fietser (88 jarige Leeuwarder) overleden nadat hij werd aangereden door een auto op de Bredyk N357 tussen Stiens en Hallum.

Rond kwart voor vier gingen meerdere politie eenheden en ambulances met spoed op de melding van een aanrijding letsel af. Ter plaatse gekomen bleek dat ambulancepersoneel niets meer kon doen voor het slachtoffer. De fietser overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De fietser stak bij de fietsoversteek in de provinciale 80 kilometerweg, de weg over vanaf of naar het dorp. Een automobilist die met zijn busje vanuit de richting Stiens kwam schepte het slachtoffer op zijn elektrische fiets.

Vanwege het ongeval werd de N357 tussen Stiens en Hallum afgesloten voor het verkeer. De forensische opsporing verkeer heeft ter plaatse langdurig onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Het slachtoffer is in de avond opgehaald door het Fries Overledenen Transport(FOT).

De fietsoversteek is een beruchte oversteek waar vaker overstekende fietsers worden aangereden. Ondanks dat het een gevaarlijke oversteek is, geld er voor autoverkeer geen aangepaste snelheidslimiet.


Foto via Omroep Fryslân
  Bericht 
dvdouden
Master
fietsoversteek N357 bij Feinsum

hier dus, overzichtelijk genoeg zou je denken...
  Bericht 
Blaataap
Master
dvdouden schreef:
https://www.google.com/maps/@53.2775049 ... ?entry=ttu dus, overzichtelijk genoeg zou je denken...


Draai 'm eens de andere kant op. Niet de beste plek voor een dergelijke kruispuntinrichting als je het mij vraagt.
  Bericht 
dvdouden
Master


valt wel mee toch? Dat uitvoegstrookje in de binnenbocht is misschien niet heel handig voor fietsers die richting het dorp willen oversteken. Ik kan me voorstellen dat een busje die afslaat het zicht op het verkeer erachter wel enigzins kan belemmeren, terwijl dat verkeer de snelheid er redelijk in kan houden.
  Bericht 
Blaataap
Master
Je hebt hier 6 verschillende rijrichtingen om rekening mee te houden. Daardoor is de kruising (kijk maar eens van boven) ook enorm groot en daarmee vraag je als wegbeheerder/wegontwerper enorm veel van de weggebruiker. Dit kan echt beter.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dat hele stuk zit vol met dat soort creaties. Zeker een Belg Fries aan gezeten :roll:
  Bericht 
Jack.Ryan
Master
dvdouden schreef:
Ik kan me voorstellen dat een busje die afslaat het zicht op het verkeer erachter wel enigzins kan belemmeren, terwijl dat verkeer de snelheid er redelijk in kan houden.


En dan steek je over? Als je het NIET kunt zien?
  Bericht 
dvdouden
Master
Die vraag kunnen we helaas niet meer aan de fietser stellen. Maar ik denk dat we wel met zekerheid kunnen stellen dat minimaal één van beide partijen de kruising overgestoken is zonder de ander gezien te hebben.
  Bericht 
BLikent
Master
AD schreef:
Vrouw verongelukt bij ‘noodlottig ongeval’ op station: ‘Vreselijk dat dit is gebeurd’

Een vrouw is dinsdagavond om het leven gekomen bij een aanrijding op station Zoetermeer. ProRail spreekt over een ‘noodlottig ongeval’. De spoorwegbeheerder doet samen met de politie onderzoek naar de precieze toedracht. ,,Het is vreselijk dat dit is gebeurd.”

Thomas Bosman 02-05-24, 17:15 Laatste update: 02-05-24, 18:17

De aanrijding met een intercity vond rond 20.00 uur plaats op het station, dat naast de A12 ligt. Na het ongeval rukten meerdere hulpdiensten uit. Naast de politie en ambulancedienst werd ook een traumahelikopter uit Rotterdam ingezet.

De politie meldt donderdag dat het slachtoffer een vrouw is. Haar leeftijd en woonplaats zijn nog niet bekend. De vrouw is ter plekke aan haar verwondingen overleden. Aan het personeel van de treindiensten wordt nazorg verleend. ,,Het is vreselijk dat dit is gebeurd”, reageert regiodirecteur Helga Cuijpers van ProRail.

,,We zullen samen met NS ons meeleven aan de nabestaanden overbrengen. Ook vreselijk voor het treinpersoneel en de medereizigers die erbij waren. Natuurlijk willen we dat iedereen veilig van treinen en stations gebruik kan maken. Belangrijk dan ook dat we grondig vaststellen hoe dit ongeluk kon plaatsvinden”, aldus Cuijpers.

De politie laat weten dat er geen verdachte wordt gezocht. ,,Uit onderzoek blijkt dat er geen sprake is van misdrijf”, zegt een woordvoerder. Het slachtoffer zou ‘per ongeluk’ op het spoor terecht zijn gekomen. Ook agenten die bij het incident betrokken waren, krijgen nazorg, meldt de woordvoerder.

Camerabeelden gekeken
ProRail zegt in een reactie dat er na een aanrijding altijd onderzoek plaatsvindt. ,,Maar hier is inderdaad sprake geweest van een ongeluk”, licht een woordvoerder toe. Via camerabeelden van het station wordt nog gekeken wat er precies is gebeurd. De politie heeft dinsdagavond al forensisch onderzoek gedaan en dat is inmiddels afgerond.

Er waren bij het incident geen andere personen betrokken, maar er waren wel getuigen op het station, zegt de woordvoerder van ProRail. Ook aan hen is nazorg verleend. Dinsdagavond meldde de NS om 20.00 uur dat er door een aanrijding geen treinen reden tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal. Drie uur later waren die beperkingen voorbij.
  Bericht 
18vti
Master
Zoveel tekst en dan niks zeggen...pfff
  Bericht 
Jack.Ryan
Master
Wordt in de statistieken van/voor het CBS ook niet als verkeersongeval genoteerd. Is geen "openbare weg".
 Pagina 73 van 74  [ 3657 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy