Pagina 68 van 68  [ 3369 berichten ]
  Bericht 
mr. mcduc
Master
Mr.Cabdriver schreef:
maar biedt geen oplossing voor het chronisch tekort aan artsen met een lagere sociaaleconomische status of migratieachtergrond.


Want een tekort daar aan is een probleem? :fp:
  Bericht 
IsIkke
Master
mr. mcduc schreef:
Want een tekort daar aan is een probleem? :fp:


Natuurlijk! want het is zo ontzettend veel belangrijker dat er diversiteit is dan dat er gekwalificeerde mensen werken (waar achtergrond helemaal niets uitmaakt)
  Bericht 
zadkine
Master
dvdouden schreef:
Dus in plaats van je te richten op de meest gemotiveerde en kansvolle studenten moet iedereen maar dezelfde kans krijgen? Je kan toch op je klompen aanvoelen dat dit gaat leiden tot meer uitval op de studie en een lagere gemiddelde kwaliteit van afgestudeerde artsen, of zie ik dat verkeerd?


Bussloo schreef:
“Kandidaten die het zich financieel kunnen veroorloven om begeleiding te organiseren, zijn bevoordeeld”, zegt een woordvoerder van de Radboud Universiteit. En het selectieproces legt veel druk op middelbare scholieren, vullen de universiteiten in Leiden en Utrecht aan. Zij moeten vaak al in 5 vwo excelleren om kans te maken op een opleidingsplek.

Je komt er door als je de talenten hebt.
Daarvoor is GEEN extra geld nodig. Voorbereiden kan je je ook thuis met het alom tegenwoordig aanwezige internet.
Mijn echtgenote werd in een uiterst links land juist uitsluitend door testen toegelaten tot de medische opleiding. In die tijd in Nederland alleen lotingen...(later hier ook gewogen lotingen trouwens )
Een vergelijkend toelatings examen was daar de norm.
En dat examen hield niemand buiten de poort...
gelijke kansen voor iedereen. Namelijk hoog scoren op dat examen.
Gaan we ook diversiteit doorvoeren bij top voetbal teams? Of willen we daar alleen de topspelers hebben....
En wat betreft artsen tekort? Zorg dan gewoon voor meer opleidings plekken...een ander toelaten met positieve discriminatie helpt niet bij verkleinen tekorten in artsen aantallen... In tegendeel ...als je door die ander juist een goede slimme student de kans ontneemt om arts te worden wordt het tekort eerder groter...medische fouten moeten hersteld worden...dat beperkt de capaciteit voor zorg voor anderen.

In Amerika schijnen bepaalde mensen wakker te worden.
De financiers voor universiteiten zijn vaak geslaagde ex studenten.
Althans volgens dit filmpje.

Youtube video



Deze schrijfster roept wederom ten onrechte dat er gelijkheid van uitkomst moet zijn.
Niet gewoon gelijke kansen dmv een selectie procedure.

En wat betreft de afwijzing van die Mustafa...iemand die in Nederland arts wil worden dient ook dat soort vaardigheden te hebben in communicatie.
Ongeacht of die 3 jaar of 30 jaar hier woont.
  Bericht 
maarten28
Master
Citaat:
Dat is niet bevorderlijk voor de diversiteit in de collegebanken en (uiteindelijk) op de werkvloer, blijkt uit recente onderzoeken. Terwijl de patiëntenpopulatie steeds diverser wordt, onder meer door immigratie, is er vooral onder medisch specialisten nog weinig terug te zien van die diversiteit.

Welke diepere achtergrond is er dat de artsenpopulatie een weerspiegeling te moet zijn van de algemene populatie? Dat er 50% zwarte artsen zijn, is dat beter voor de zwarte bevolking? Omdat zij dan uit meer zwarte artsen kunnen kiezen? Is dat an sich al niet racistisch?
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Een arts kies je sowieso al niet, en als je dat wel zou doen dan doe je/ik dat op basis van kennis/kunde en ervaring.
  Bericht 
maarten28
Master
Ik kan me heel goed indenken dat je een andere arts wil vanwege #redenen#. Bijvoorbeeld dat moslimvrouwen (of beter: moslimmannen willen voor hun vrouw) een vrouwelijke arts willen.
Huidskleur zou bij mij inderdaad geen reden zijn, maar ik hoor dan ook niet tot het racistische deel van de bevolking.
  Bericht 
Raymond
Master
Ik wel schijnt. Ik ben een boze witte man. Of zo. Niet dat ik onderscheid maak in kleur of wat dan ook maar een ander doet dat wel voor me.
  Bericht 
IsIkke
Master
Raymond schreef:
maar een ander doet dat wel voor me


Dat is dan ook het hedendaags racisme. Omdat we man & wit zijn worden we direct in een box geplaatst
  Bericht 
basjuh1981
Master
IsIkke schreef:
man & wit


Blank! Blank!
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Nieuws.nl schreef:
KOZP: rechter laat slachtoffers in de kou staan in zaak Staphorst

De rechter laat de demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die in november 2022 werden belaagd in Staphorst “in de kou staan”. Dat zegt de actiegroep in reactie op de veroordeling door de rechtbank in Zwolle van drie mannen uit het Overijsselse dorp. Ze kregen tot 180 uur taakstraf voor het geweld tegen de demonstranten.

Het Openbaar Ministerie (OM) had naast taakstraffen ook voorwaardelijke gevangenisstraffen geëist, “maar die heeft de rechter naast zich neergelegd”, aldus KOZP. Ook is de actiegroep teleurgesteld dat de slachtoffers geen schadevergoeding krijgen. “Door tijdens de zitting de ernst en het trauma van de slachtoffers te erkennen, maar toch geen immateriële schade voor het leed toe te kennen, laat de rechter de slachtoffers in de kou staan.”

KOZP hoopte dat de rechter meeging in de eisen van het OM, om zo naast het straffen van de verdachten ook toekomstige daders af te schrikken om de fout in te gaan. Volgens de actiegroep stopt het geweld pas als “daders niet langer denken dat ze ermee weg kunnen komen”.

Bovendien lopen er volgens KOZP nog veel meer verdachten van het geweldsincident in Staphorst rond, maar blijven zij buiten schot. “Als honderden mensen een misdaad begaan en slechts een paar worden vervolgd, zullen toekomstige daders dit voor lief nemen en hopen ermee weg te komen”, zegt de actiegroep daarover. Daarom doet KOZP “een dringend beroep op het OM om de zaak niet af te sluiten, maar door te pakken zodat geen enkele verdachte aan vervolging ontkomt”.

Auto’s met daarin demonstranten van KOZP werden in november 2022 tegengehouden, bekogeld en vernield op de afrit van de A28 bij Staphorst.


De schoften hadden graag een schadevergoeding gezien. :dood: :dood:

Als ik rechter geweest was, zou ik de verdachten vrijgesproken hebben. KOZP heeft al voor veel te veel ellende gezorgd.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Het gaat alleen maar om geld. Lalalalala
  Bericht 
Bussloo
Master
maarten28 schreef:
Ik kan me heel goed indenken dat je een andere arts wil vanwege #redenen#. Bijvoorbeeld dat moslimvrouwen (of beter: moslimmannen willen voor hun vrouw) een vrouwelijke arts willen.

Die luxe is er vaak niet. Praktijken zitten vol, je mag blij zijn wanneer je als passant langs mag komen. En ook op de HAP kunnen op enig moment alleen mannen of alleen vrouwen dienstdoen.
En dan heb ik trans en androgyn en nonbinair nog niet eens genoemd.
  Bericht 
Christafari
Master
Bussloo schreef:
androgyn


Wattes?!
  Bericht 
basjuh1981
Master
David Bowie in de jaren '70.
  Bericht 
vw-driver
Master
Staphorst zamelt duizenden euro’s in voor veroordeelde 'Zwarte Pieten'
Robert Jansema
20-2-2024



Jan van Veen uit Staphorst heeft het initiatief genomen voor een steunactie met als doel drie veroordeelde mannen financieel te compenseren. Het drietal werd vorige maand door de rechtbank van Zwolle veroordeeld voor het plegen van openlijk geweld tijdens de Sinterklaasintocht in Staphorst. Inmiddels is in Staphorst al 7500 euro opgehaald.
De drie mannen van 21, 24 en 27 jaar maakten deel uit van een groep die demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) uit Staphorst wilde weren tijdens de Sinterklaasintocht van 2022. Een auto met vier demonstranten van KOZP en een auto met drie waarnemers van Amnesty International reden op 19 november 2022 naar een aangewezen demonstratievak in Staphorst. Ze werden echter op de afrit van de A28 opgewacht en tegengehouden door een grote groep mensen, waaronder de drie mannen. Twee van de drie waren geschminkt en verkleed als Zwarte Piet. De twee auto’s werden bekogeld met eieren, er werd op de auto’s geslagen en een brandende rookfakkel bij de opening van het raam van de auto gehouden.
Taakstraf
De rechtbank legde de drie mannen dezelfde straf op: 180 uur taakstraf. Ook moesten ze ruim 2300 euro betalen voor het herstellen van een vernielde auto. Van Veen is sympathisant van de groep die KOZD uit Staphorst weerde en heeft redenen een steunactie op touw te zetten: “Kick Out Zwarte Piet kondigde afgelopen week aan te stoppen met de acties. Ze gaven aan om het stokje over te dragen aan de samenleving. Daarom dacht ik: samenleving, laat je horen en dek samen de kosten van de veroordeelde pieten.”
Het veroordeelde drietal heeft volgens Van Veen een flinke kostenpost. Daarom wil de initiatiefnemer 40.000 euro inzamelen. “De kosten voor de vernielde auto moeten ze vergoeden, maar er zijn veel meer kosten. Zo zijn er vier keer de advocaatkosten van de verdachten (de laatste moet later nog voorkomen, red.). Ook moeten de juridische kosten van Kick Out Zwarte Piet door deze jongens worden betaald”, zo somt de initiatiefnemer op.
Vergoeding voor werken
Daarnaast wil Van Veen ook dat er een vergoeding komt voor het uitvoeren van de taakstraf: “We willen dat ze gewoon een ‘loon’ ontvangen voor de 180 uur die ze moeten werken. Vandaar dat we in totaal uitkomen op een bedrag van 40.000 euro voor de totale kosten van deze actie.”
Amnesty International noemde de opgelegde straf eerder ‘onvoldoende’. De organisatie overweegt vervolgstappen waarin ook het verhinderen van het demonstratierecht wordt meegenomen. "Ook dat is strafbaar."

https://www.rtvoost.nl/nieuws/2315618/s ... rte-pieten
  Bericht 
Raymond
Master
Waar kan ik doneren?
  Bericht 
bruintje beer
Master
RTV Oost schreef:
Amnesty International
@Amnesty: donder op. Ga je inzetten voor mensen die in Iran en Noord-Korea in de bak zitten om niks, of desnoods voor gespuis in Guantanamo Bay (bestaat dat nog?), maar ga jezelf niet belachelijk maken door jezelf in een dergelijke non-discussie te frommelen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Amnesty heeft zich al belachelijk gemaakt in 2020 en 2021. Zorg dat je geen lid meer bent van de Postcodeloterij, dan krijgen ze geen geld meer van je.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
cruise je wel het een en ander mis zie ik


Bijlagen :


 Pagina 68 van 68  [ 3369 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy