Pagina 1 van 3  [ 138 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RTL Nieuws schreef:
Extra woonlagen en het splitsen van woningen. Door slimmer om te gaan met bestaande woningen kunnen er tot 2030 260.000 extra woningen bijkomen. Dat schrijft minister Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, in een brief aan de Tweede Kamer.

De Jonge wil onder meer het zogenoemde optoppen, het toevoegen van een extra woonlaag op daken van bestaande gebouwen, gaan stimuleren. Uit onderzoek is volgens de minister gebleken dat er zo tot wel 100.000 woningen gerealiseerd kunnen worden. Het grootste deel daarvan kan op daken van corporatiewoningen komen.

Ook het splitsen van woningen kan extra woonruimte opleveren, tot 2030 ongeveer 80.000 tot 160.000 woningen, zegt de minister.

De Jonge wil zijn plannen de komende tijd uitwerken met woningcorporaties, gemeenten en marktpartijen, zo schrijft hij.

Microwoning in de achtertuin
Ook het transformeren van kantoren naar woningen en het plaatsen van microwoningen in de achtertuin moet makkelijker gemaakt worden. De minister wil gemeenten stimuleren om daar actief mee aan de slag te gaan, zegt hij.

De regels voor samenwonen en de verhuur van kamers door particulieren moeten daarbij minder complex worden. De minister wil hiervoor onder meer een promotiecampagne opzetten voor hospitaverhuur. Ook wil de Jonge ouderen stimuleren om woningen te delen.

"Juist nu de nieuwbouw het lastiger heeft, moeten we de bestaande woningvoorraad zo goed mogelijk benutten om zoveel mogelijk woonruimte te realiseren," aldus de minister.

Bouwdoelen blijven achter
In de strijd tegen woningnood wil het kabinet tot en met 2030 zeker 900.000 nieuwe woningen bouwen. Maar dat doel blijkt lastig te halen, omdat er door de stikstofproblematiek minder kan worden gebouwd. Ook is er een tekort aan betaalbare bouwgrond en zit de stijgende rente investeerders en corporaties in de weg.

Uitbreiden bij bestaande bouw moet enige verlichting bieden. Minister de Jonge wil de Kamer einde van dit jaar informeren over de voortgang van zijn nieuwe plannen.


Heeft die gast nog meer waanideeën? :fp: :fp:
  Bericht 
no justice
Master
Die gast moet nodig aan de clozapine als je het mij vraagt. Pffff
  Bericht 
Walker
Master
 
Valt het jullie ook op dat er de laatste tijd meer berichten de media ingeslingerd worden over woningbouw, waarbij wordt geroepen dat Nederlanders wel erg veel m2 woning ter beschikking hebben in vergelijk met andere landen?

"You will own nothing..."
  Bericht 
Speedy J
Master
Komt volgens mij omdat Mooie Hugo stellig heeft verkondigd dat er wel 100.000 woningen per jaar gebouwd zouden gaan wonen. Dat gaat niet lukken dus nu probeert hij maar wat anders want dan heeft hij het toch goed gedaan. Of zo.

Ik zie hier zelf geen WEF-waanzin in.
  Bericht 
Suggestief
Master
De regels .... en de verhuur van kamers door particulieren moeten daarbij minder complex worden.

Tuurlijk, net een initiatiefwetsvoorstel aangenomen dat de tijdelijke contracten (tot max 2jr) vanaf 2024 niet meer mogen.
Je zit meteen met een vaste huurder. Studenten dus nog meer kansloos bijvoorbeeld.

https://www.businessinsider.nl/tijdelij ... en-gelegd/
  Bericht 
basjuh1981
Master
Speedy J schreef:
Ik zie hier zelf geen WEF-waanzin in.


Wel andere waanzin? O:)
  Bericht 
Speedy J
Master
Dat zal een retorische vraag zijn :)

Ja, dat wel. Klimaatwaanzin.
  Bericht 
Walker
Master
 
Idd geeft dit 2 gevolgen: Minder mensen die kamers gaan verhuren, en de studenten die er wel zitten blijven hangen na hun studie.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
RTL Nieuws schreef:
transformeren van kantoren naar woningen


Dit wordt helemaal niets maar die beleggingen moeten toch wat opleveren anders dan schrijft het zo rot af tijdens de depressie.
  Bericht 
zerty
Master
het toevoegen van een extra woonlaag op daken van bestaande gebouwen,
het plaatsen van microwoningen in de achtertuin


En dit kan wel gewoon erbij op een overvol elektriciteitsnet?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Speedy J schreef:
Dat zal een retorische vraag zijn :)


Ja en nee :D
  Bericht 
Schoenzool
Master
Ongelooflijk.
Hoe komt hij erop? En zal hij er zelf echt in geloven? :loco:
  Bericht 
Walker
Master
 
zerty schreef:
En dit kan wel gewoon erbij op een overvol elektriciteitsnet?


Dat mag inderdaad uiteraard alleen met een warmtepomp. :x
  Bericht 
Schoenzool
Master
Walker schreef:
Dat mag inderdaad uiteraard alleen met een warmtepomp


En als je net zonnepanelen hebt gelegd terwijl er getopt moet worden? :lol:
  Bericht 
Abel1
Master
het toevoegen van een extra woonlaag op daken van bestaande gebouwen


Dat klinkt allemaal heel leuk, maar uh dan moeten de bestaande gebouwen/funderingen daar wel op berekend zijn, bij een programma over enginering fails, wel eens gezien dat zelfs bij het plaatsen van zware airco units op een winkelpand, dat de hele zooi naar beneden kwam, omdat de zooi er niet op berekend was. En ook een flatgebouw die hoger werd gemaakt na eerste tekeningen en berekeningen, dus zonder aanpassingen. Dus je kan niet zomaar optoppen.
  Bericht 
Suggestief
Master
zerty schreef:
overvol elektriciteitsnet


En andere voorzieningen zoals riolering
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Schoenzool schreef:
En zal hij er zelf echt in geloven? :loco:


uiteraard.. het doel is (weer) een getal, hoe die eraan komt boeit niet. Hoe mensen gaan leven ook niet.
  Bericht 
dvdouden
Master
Suggestief schreef:
Studenten dus nog meer kansloos bijvoorbeeld.
studentenverhuur kan nog steeds. Campuscontracten zijn nog steeds toegestaan.
  Bericht 
Walker
Master
 
Waarschijnlijk alleen door geselecteerde aanbieders, zoals de SSH met het IBB in Utrecht.
  Bericht 
IsIkke
Master
Door slimmer om te gaan met bestaande woningen kunnen er tot 2030 260.000 extra woningen bijkomen


Hoeveel asielzoekers zijn er? meer dan 260000 volgens mij.. dus ik denk als je dit domme idee omzet naar een daadwerkelijk slim idee.. dat er meer woningen bij kunnen komen zelfs voor het einde van 2023
  Bericht 
bruintje beer
Master
:lol: Wat een kabinet. De een is zo mogelijk nog dommer dan de ander, en ze houden elkaar al jarenlang de hand boven het hoofd. En de gemiddelde Nederlander zag dat het goed was.. ;(

Resumerend: grootspraak dat die woningen 'er wel even zouden komen', gaat niet wegens zelf-opgelegde milieucriteria, dan maar een (uiteindelijk repressieve) 'out of the box'-oplossing die rechtstreeks uit een kinderboek lijkt te komen maar in de praktijk natuurlijk onzin is.
Zo rolt het kabinet.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Walker schreef:
en de studenten die er wel zitten blijven hangen na hun studie.
Onder andere omdat er na de studie geen betaalbare woning te vinden is. Als je met je startsalaris geen 1400 euro huur voor een krappe huurwoning kan opbrengen, kun je of in je studentenhuis blijven hangen of terug gaan naar je ouders.

Zou de jeugd die dit overkomt nou snappen dat ze dit zelf veroorzaakt hebben met hun stem op GL of D666?
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
bruintje beer schreef:
:lol: Wat een kabinet. De een is zo mogelijk nog dommer dan de ander,


+ Heeeeeeel veeeeeeel.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
357kurt schreef:
Wat denkt die gast nu eigenlijk?


Hij kan niet logisch nadenken.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Ook het splitsen van woningen kan extra woonruimte opleveren, tot 2030 ongeveer 80.000 tot 160.000 woningen, zegt de minister.

Goed plan! Ik mag aannemen dat ze beginnen met hun eigen woningen? Die hebben namelijk de meeste ruimte. Kan je wel 3 of 4 woningen van maken :thumb:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Lotus Omega schreef:
Ik mag aannemen dat ze beginnen met hun eigen woningen?


Kaag heeft al iets van vier woningen.
  Bericht 
wildplasser
Die hard
We hebben geen klimaat/stikstof probleem. Maar een Rutte/kaag/Jetten/ de Groot /de Jonge
probleem.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Tja, naar de absurde regelgeving, bureaucratie, grondprijzen, belasting op arbeid en milieu waanzin kijken en daar wat aan doen is te lastig. Ondertussen zijn de kosten voor een kleine nieuwe gezinswoning al richting het halve miljoen gegaan. Raar dat niemand ze meer kan kopen.
Eerlijk gezegd zou je bijna hopen op een wereldoorlog. Dan kan er tenminste weer 50 jaar opgebouwd worden in plaats van alleen maar afbreken. Het is gewoon om depressief van te worden hoe hier vrijheid en welvaart worden afgebroken.

Ik zit helaas al teveel geïnvesteerd in deze waanzin maatschappij (gezin, hypotheek op te dure stenen en kans op pensioen) om nog te verkassen. Maar als jonge afgestudeerde zou ik hier niet meer starten.
  Bericht 
basjuh1981
Master
NoCashCow schreef:
Tja, naar de absurde regelgeving, bureaucratie, grondprijzen, belasting op arbeid en milieu waanzin kijken en daar wat aan doen is te lastig.


Je vergeet de massale instroom van chirurgen nog.

Maar om nu te zeggen dat er wat aan doen lastig is. Dat lijkt mij stug. De regering wil het gewoon niet.
  Bericht 
zadkine
Master
Walker schreef:
in vergelijk met andere landen?


Welke landen?

Ik zie alle huizen in Polen (een zogenaamd arm land) veel groter als in Nederland. Bouwkosten (arbeid) waren to enkele jaren gelden dan ook relatief laag.....materialen iets lager als in te westen. 1 van de redenen: Arbeid wordt in Polen veel minder zwaar belast. Gevolg is dat wonen veel goedkoper is waarmee ook de netto lonen lager kunnen zijn met toch dezelfde koopkracht.

Ook kan je veel makkelijker (niet overal overigens) ergens een stuk grond tot bouwgrond laten bestempelen. Die zal momenteel (buiten de grote steden) iets van 20 tot 25 euro per meter bedragen ipv 250 euro of meer per meter. (Bedenk dat dat niet bouwrijp is....aansluit kosten komen daarbij)
Zet daarnaast dat wegenbelasting niet bestaat (betalen per accijns en ondanks dat is ook die lager dan in veel andere landen want men laat de automobilist minder betalen voor de algemene pot als sluik belasting)

(Appartementen in Polen zijn vaak wel beperkt van omvang....maar niet beperkter als in Nederland .Wel is er niet zoiets als een regeling dat elk complex dat ,meer dan 2 verdiepingen heeft een lift moet hebben....wat appartementen op vijfde verdieping dus gpoedkoper maakt)

Wat betreft het idee van huizen splitsen....Een vorig kabinet (votige eeuw) heeft juist regels gelanceerd om het splitsen van woningen tegen te gaan.....over consequent beleid gesproken.
  Bericht 
Raymond
Master
NoCashCow schreef:
Ik zit helaas al teveel geïnvesteerd in deze waanzin maatschappij (gezin, hypotheek op te dure stenen en kans op pensioen) om nog te verkassen.

Zo denk ik er ook over. Ik kreeg ooit de kans om in het buitenland af te studeren. Niet gedaan omdat ik net ging samenwonen...ik was niet van plan om na het studeren weer terug te komen.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
basjuh1981 schreef:
Kaag heeft al iets van vier woningen.

16 dus. Wat een topwijf!
  Bericht 
Schoenzool
Master
Lotus Omega schreef:
16


Zestien huizen? Omdat?
  Bericht 
basjuh1981
Master
Lotus Omega schreef:
16 dus.


Valt wel mee dan :roll:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Schoenzool schreef:
Zestien huizen? Omdat?


je moet wel elders een beetje kunnen chillen :huh:

stikstofellende van de gemiddelde burger daar wordt je weleens zat van

RTL nieuws schreef:
Ministersploeg komt om in vastgoed: meer dan de helft heeft extra huizen

Leden van de nieuwe ministerploeg hoeven niet snel te vrezen dat ze dakloos worden. Zeker 11 van de 20 ministers bezitten naast hun woonhuis ook nog een of meer andere panden.

Dat blijkt uit een openbaarmaking van de (zakelijke) belangen van de nieuwe ministers.

Vakantiehuizen

Vooral vakantiehuizen blijken populair bij de bewindslieden. Zo heeft de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeṣilgöz-Zegerius, een vakantiehuisje ergens in Nederland, net als de kersverse minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot. Beide huizen worden niet verhuurd.

Zorgminister Ernst Kuipers heeft ook een extra vakantiewoning, die is juist wel bedoeld voor de verhuur. Minister van Sociale Zaken Karien van Gennip is de trotse bezitter van een extra woonhuis dat zij verhuurt.

Huizen in het buitenland

Minister van Financiën Sigrid Kaag heeft ook een extra huis, maar dan in Zwitserland. Dat pand wordt verhuurd, én er zit ook een appartement in dat als privé(vakantie)woning wordt gebruikt.

D66-collega Kajsa Ollongren, minister van Defensie in Rutte IV, heeft een extra pand in Zweden, om lekker vakantie in te vieren.

Pandjes, pandjes, pandjes

En dat zijn dan eigenlijk de kleine spelers. Neem bijvoorbeeld Micky Adriaansens, de nieuwe minister van Economische Zaken. Zij bezit twee vakantiewoningen in Nederland voor de verhuur en ook nog eens een vakantiewoning voor zichzelf in Zwitserland.

Ze verkeert in goed gezelschap. Want ook Liesje Schreinemacher, de minister voor Buitenlandse Handel, bezit twee extra woningen. Deze huizen worden verhuurd om in te wonen. Christianne van der Wal, stikstofminister in Rutte-IV, heeft twee woningen die beiden door haar worden bewoond. Ze worden niet verhuurd.

Staghouwer spant de kroon

CU'er Henk Staghouwer, de nieuwe minister van Landbouw, spant de kroon. Hij bezit liefst zeven zogenoemde registergoederen, die ook worden verhuurd. Een registergoed kan een huis zijn, maar bijvoorbeeld ook een appartementsrecht.

Van de ministers die zijn doorgeschoven uit het oude kabinet en niet opnieuw benoemd zijn, is wat minder bekend. Hun belangen worden niet opnieuw opgeschreven, maar in 2017 was de lijst wat minder transparant. Huizen voor de verhuur werden toen bijvoorbeeld niet opgenomen.

Wel is bekend dat minister Wopke Hoekstra, die sinds kort het ministerie van Buitenlandse Zaken leidt, 'enkele onroerende goederen' in bezit heeft gekregen door vererving.

Meer dan 2 panden per persoon

Dat komt neer op een totaal van minimaal 22 extra panden, voor slechts 11 ministers. Ervan uitgaande dat de overige ministers inderdaad geen extra vastgoed hebben, maar wel in een huis wonen, kom je uit op een totaal van 42 panden, voor slechts 20 personen. Iets meer dan 2 gemiddeld.
  Bericht 
bert65
Master
extra woningen

Het zou helpen als coöperaties hun socialehuurwoningen zouden behouden en dan niet (vooral) de benedenwoningen verkopen. Ik geloof dat in Amsterdam al zo'n 40.000 woningen zijn verkocht.
  Bericht 
zadkine
Master
bert65 schreef:
. Ik geloof dat in Amsterdam al zo'n 40.000 woningen zijn verkocht.


Nogal logisch...direct gevolg van kabinets beleid. Namelijk het VERhuurdertje pesten met allemaal idiote heffingen.

Ipv dat gewoon te zien als een normaal zakelijk bedrijf met dito regels. (winst belasting na aftrek van alle kosten) of als vermogen in box 3 en verder geen bijzondere lasten
Dit gaat natuurlijk over de verhuurders heffingen...

Alle reden dus voor de rijkere pand bezitters om ze te verkopen...ze leveren met name door die verhuurdersheffing geen rendement meer op maar bij verkoop in deze dure tijd wel een leuk bedrag ineens....en dan waarschijnlijk (bij box 3 huizen) onbelast.
  Bericht 
bert65
Master
zadkine schreef:
Alle reden dus voor de rijkere pand bezitters om ze te verkopen

Jij hebt het over particulieren verhuurders, terwijl ik het had over:
bert65 schreef:
coöperaties hun socialehuurwoningen



zadkine schreef:
rijkere pand bezitters om ze te verkopen...ze leveren met name door die verhuurdersheffing geen rendement meer op maar bij verkoop

Dan verkoop je het object niet maar dan laat je het leegstaan. Bij verkoop heb je ineens een hoger vermogen (verkoopprijs ligt ver boven de taxatiewaarde). Bij leegstand heb je geen rendement en misschien zelfs extra kosten die je weer af kan trekken en blijft de boekwaarde laag of daalt. Gunstiger om minder moeite te doen om het object te verhuren en daardoor te laten zien dat de sublieme plannen van de Jonge niet werken; in tegendeel, ze werken tegenstrijdig.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
bert65 schreef:
Het zou helpen als coöperaties hun socialehuurwoningen zouden behouden en dan niet (vooral) de benedenwoningen verkopen. Ik geloof dat in Amsterdam al zo'n 40.000 woningen zijn verkocht.


Krijg je daar extra woningen van? Van verkoop allicht wel, want er is extra geld om te investeren.
  Bericht 
zadkine
Master
bert65 schreef:
maar dan laat je het leegstaan


Geen optie gezien het risico van krakers. Minimaal antikraak laten bewonen.
(Ook aparte regeling trouwens...zeer lage huur maar geen huurbescherming)

bert65 schreef:
Bij verkoop heb je ineens een hoger vermogen


Ook dat is een twijfelachtig nadeel.
Vermogen gestopt in je bedrijf telt NIET mee in box 3. (Wel goede accountant nodig)
  Bericht 
BLikent
Master
Dit is hoe een grote (Utrecht) gemeente omgaat met splitsen van woningen:
Splitsen woning in meerdere woningen of woonruimten, vergunning aanvragen

Wilt u uw woning/gebouw splitsen in meerdere woonruimten? U hebt dan een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen nodig.
Gaat u de woonruimten verhuren of verkopen? Dan hebt u ook nog een andere vergunning nodig.

Bouwkundig splitsen: omgevingsvergunning aanvragen
Vraag eerst een omgevingsvergunning voor activiteit bouwen aan via http://www.omgevingsloket.nl. U hebt hiervoor onder andere bouwtekeningen en een geluidsisolatieplan nodig. Bekijk de eisen voor het geluidsplan.

Verhuren na splitsing: woningvormingsvergunning aanvragen
Wilt u de appartementen of woningen verhuren? Dan hebt u naast een omgevingsvergunning ook een vergunning tot woningvorming nodig en een geluidsisolatieplan. Bekijk de eisen voor het geluidsplan.

Verkopen na splitsing: kadastrale splitsingsvergunning aanvragen
U hebt naast een omgevingsvergunning ook een kadastrale splitsingsvergunning nodig als:
- u de appartementen of woningen los van elkaar wilt verkopen
- het gebouw dat woonruimte heeft 25 jaar of ouder is
Met deze splitsingsvergunning kunt u de splitsingsakte regelen bij de notaris.

Belangrijk vooraf: Vraag de kadastrale splitsingsvergunning pas aan wanneer de noodzakelijke werkzaamheden nagenoeg voltooid zijn.

Voorwaarden omgevingsvergunning
--> U voldoet aan fysieke kwaliteitseisen.
--> Oppervlakte: de oorspronkelijke woning is minimaal 140 m2 en de nieuwe woonruimten hebben minimaal 50 m2 gebruiksoppervlak. Voor de binnenstad (inclusief Stationsgebied) moeten de nieuwe woonruimten een minimaal gebruiksoppervlak van 40 m2 hebben. Per gebouw moeten de woonruimten een gemiddelde oppervlakte van 50 m2 hebben.
--> Geluidsisolatie: de nieuwe woonruimten voldoen aan de normen van NEN 5077 (Bouwbesluit nieuw) voor luchtgeluidsisolatie voor woningscheidende constructies (horizontaal/verticaal) van gebruiksruimten. Het geluidsplan is gemaakt door een erkend bureau.
--> U voldoet aan de algemene leefbaarheidstoets.
Er wordt gekeken naar de weerbaarheid van de buurt, het onderhoudsniveau van het pand en de situatie in de straat (straatbeeld). Ook neemt de gemeente het klachtenpatroon uit de buurten en het algemeen buurtoordeel uit de Utrecht in cijfers mee bij de belangenafweging. Het kan zijn dat de vergunning wordt geweigerd omdat de leefbaarheid wordt aangetast door het splitsen van de woonruimte.
--> U voldoet aan de geldende parkeernormen.
--> Ligt de WOZ-waarde van de woning onder een bepaalde grens? Dan mag u de woning niet binnen 4 jaar na aankoop laten gebruiken door anderen. In sommige gevallen kunt u een vergunning krijgen om toch iemand anders de woning te laten gebruiken. Bekijk de WOZ-waarden en andere voorwaarden op http://www.utrecht.nl/koopwoningnietzelfgebruiken.

Meer informatie over de leefbaarheidstoets staat in de Beleidsregels: wijziging samenstelling woonruimtevoorraad (woningsplitsen en omzetten)

Voorwaarden kadastrale splitsingsvergunning
--> De woningen moeten in goede staat van onderhoud zijn. Om dit te bewijzen hebt u een onderhoudsrapport nodig.
--> De woningen voldoen aan de woon- en bouwtechnische kwaliteit van het Bouwbesluit voor bestaande bouw of verbouw. Bekijk de Basiseisen voor kadastraal splitsen (pdf, 117 kB)
--> Ligt de WOZ-waarde van de woning onder een bepaalde grens? Dan mag u de woning niet binnen 4 jaar na aankoop laten gebruiken door anderen. In sommige gevallen kunt u een vergunning krijgen om toch iemand anders de woning te laten gebruiken. Bekijk de WOZ-waarden en andere voorwaarden op http://www.utrecht.nl/koopwoningnietzelfgebruiken.

Kosten 2023
--> Omgevingsvergunning bouwen
Behandeling aanvraag ‘Omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen’ kost 3,01% van de bouwkosten (bij bouwkosten lager dan € 1.000.000) met een minimum van € 161,25.
--> Vergunning tot woningvorming
€ 2.616,10 behandeling aanvraag ‘Vergunning tot woningvorming’ per woonruimte.
--> Kadastrale splitsingsvergunning
€ 2.090,65 behandeling aanvraag per appartementsrecht dat door de splitsing ontstaat, met een maximum van € 41.813,00 per aanvraag.
Als u de aanvraag intrekt of de gemeente uw splitsingsvergunning weigert, krijgt u 40% van de kosten terug. U krijgt 70% van de kosten terug als de gemeente bij het pand nog niet gekeken heeft naar de ‘staat van onderhoud en gebreken’.

Meer informatie
--> Gebruik woonruimte veranderen
--> Huisnummer (nieuw of veranderd)

Wet- en regelgeving
--> Huisvestingswet
--> Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2019
--> Beleidsregels: wijziging samenstelling woonruimtevoorraad (woningsplitsen en omzetten)

Alle linkjes zijn bij de bron beschikbaar
<< dit stukje proza geeft aan dat splitsen van woningen niet zo simpel is en ook niet kostenvrij >>
  Bericht 
bert65
Master
zadkine schreef:
Vermogen gestopt in je bedrijf telt NIET mee in box 3.

Als ik gewoon een woning verhuur, desnoods met hulp van een bureau, heb ik geen bedrijf. Dus bij verkoop heb ik plots meer vermogen en dat moet ik opmaken vóór het eind van het jaar.

BLikent schreef:
Dit is hoe een grote (Utrecht) gemeente omgaat met splitsen van woningen:

In veel grote steden hebben ze vergelijkbare eisen. Wat er echter niet staat is dat de gemeente een bepaalde tijd heeft om de vergunning te beoordelen en de aanvrager te informeren. In steden waar veel ge- en verbouwd wordt komen de ambtenaren hier tijd voor tekort. De aanvrager krijgt dan gewoon de gevraagde vergunning.
  Bericht 
bruintje beer
Master
BLikent schreef:
<< dit stukje proza geeft aan dat splitsen van woningen niet zo simpel is en ook niet kostenvrij >>
Tuurlijk wel, waar een wil is is een weg en dan buigt men de regels gewoon in de gewenste richting.
'Niet kostenvrij' hoeft dan natuurlijk weer niet aangepast te worden :[
  Bericht 
Schoenzool
Master
zadkine schreef:
Alle reden dus voor de rijkere pand bezitters om ze te verkopen...ze leveren met name door die verhuurdersheffing geen rendement meer op


En dit (verkoop) zal dadelijk nog veel meer worden.
Want vanaf 2024 mag een huurhuis niet meer tijdelijk worden verhuurd, maar gelijk middels een vast huurcontract.
Ook niet zo heel voordelig gok ik
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
zadkine
Master
bert65 schreef:
Als ik gewoon een woning verhuur, desnoods met hulp van een bureau,


Kwestie van kvk inschrijving als woningverhuur bedrijfje.
Vriend van mij verhuurt zo zeezeil jachten op de middellandse zee...via een kvk inschrijving en daarmee dus investerings aftrek vangend. ps Je kunt inderdaad zo zijn boten huren....mits je beschikt over de noodzakelijke papieren.
  Bericht 
Schoenzool
Master
zadkine schreef:
mits je beschikt over de noodzakelijke papieren


+ gepeperde bankrekening gok ik :D
  Bericht 
zadkine
Master
Schoenzool schreef:
+ gepeperde bankrekening gok ik :D


Per persoon flink goedkoper dan een weekje skien.
Mits je natuurlijk met een groepje gaat op basis aantal slaapplaatsen aan boord.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
BNR schreef:
Rampjaar woningbouw lijkt aanstaande

2024 lijkt een rampjaar te worden voor de woningbouw. Waar er vorig jaar ruim negentigduizend woningen werden bijgebouwd, daar zien we volgend jaar waarschijnlijk een terugval tot wel vijftig procent, waarschuwt woonminister Hugo de Jonge. Ruben Heezen van Bouwend Nederland onderschrijft die zorgen.

Hij noemt het schrijnend om te moeten constateren dat Nederland in een markt - waarin zoveel mensen op zoek zijn naar een betaalbare woning - toch naar een verlaging van de woningbouwproductie toegaat. 'Minister De Jonge refereert goed aan de stijgende rente en stijgende bouwkosten als onderdelen van het probleem', duidt Heezen. 'Maar ook het gevoerde beleid en terugtrekkende investeerders zijn onderdeel van het dalen van de woningbouwproductie.'

Hoewel hij het 'bijzonder ingewikkeld' vindt om met een concreet dalingspercentage te komen voor Bouwend Nederland, bevestigt hij dat er een daling aanstaande is. 'Het zal heel erg afhangen van de maatregelen die de komende tijd nog genomen gaan worden en aangekondigd zijn', vervolgt hij. 'En ook van de effecten van het tot stand komen van de regionale versnellingstafels en mogelijk nieuwe plannen of versoepeling van woningbouweisen.'

Financiële hulp
De door het kabinet geboden financiële ondersteuning (250 miljoen euro, red.) voor projectontwikkelaars die projecten vanwege hoge kosten stilleggen zou een mogelijke rol kunnen spelen, denkt Heezen. 'Bij projecten waar de schop eigenlijk morgen al in de grond kan, maar waarbij investeerders zich in verband met de rentestijgingen terugtrekken, kan een impuls wel helpen', zegt hij. 'Om toch maar te starten met de bouw.'

Maar, benadrukt Heezen, de 250 miljoen euro is niet genoeg. In plaats daarvan vindt hij dat er ook gekeken moet worden naar de implementering van andere maatregelen. Daarbij hoort ook het kijken naar wáár er gemakkelijk betaalbare woningen gebouwd kunnen worden.

Bezwaarprocedures
Minister De Jonge wil eveneens het mes zetten in de bezwaarprocedures tegen bouwlocaties en de vergunningsaanvragen daarvoor. Daarnaast wil De Jonge gemeenten hulp bieden om de vergunningen sneller te kunnen behandelen. Ook daar valt flinke winst in te behalen, aldus Heezen. 'Het is heel erg goed dat de minister dat doet', duidt hij. 'We zijn daar ook ontzettend voor. De aangekondigde stap naar de rechter gaat daar bij helpen.'

Wel zet Heezen vraagtekens bij de capaciteit van de Raad van State, omdat hij vindt dat ervoor gewaakt moet worden dat het knelpunt niet wordt verlegd. 'Door van twee gangen naar één gang te gaan', concludeert hij. 'Dat is wel een aandachtspunt voor ons.'


Tja, wat wil je als Hugo er zich mee gaat bemoeien. Deze gast is volkomen ongeschikt voor welke functie dan ook. :dood: :dood:
 Pagina 1 van 3  [ 138 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy