Postingstijd interval gedetecteerd van 31.5 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 2 van 3  [ 114 berichten ]
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Gerrit schreef:
Het pasjessysteem is vooralsnog niet van invloed op hoeveel je betaalt, maar het zou mij niet verbazen als......
Natuurlijk komt dat. Dit is stap 1.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
En vervolgens de afvalverwerkers maar klagen dat de kwaliteit van de afvalscheiding door de burgers zo enorm afgenomen is sinds Diftar dat alle stromen als restafval verwerkt moeten worden.

Gek he?

Maar de politiek is tevreden. De gerapporteerde restafvalstroom slinkt enorm. Inkomsten dalen ook, maar als overheid verhoog je dan gewoon de prijs zodat uiteindelijk, na aftrek van de diftar kosten, er minimaal hetzelfde de gemeente kas in stroomt.
  Bericht 
BLikent
Master
Maserati Teun schreef:
Eerste berekeningen geven aan dat de over vijf maanden in te voeren plasticbelasting goed is voor jaarlijks 6 tot 8 miljard euro aan extra inkomsten voor de EU. Lidstaten moeten die gaan innen maar het geld gaat rechtstreeks naar Brussel en maakt deel uit van het herstelplan waarmee met name de landen die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis worden geholpen.

Als dit in ALLE lidstaten op 1 januari moet ingaan, weet ik wel welke landen niet gaan deelnemen op die datum.

Hoe ze dit verder gaan effectueren door bv op elk product 1 cent gaan heffen of op zakken, bakken een bepaald bedrag (zeg 0,50 / 1,00) dat weet niemand. Het zal vast wel een compleet inefficiënt systeem worden. In één keer 16 euro bij de gemeentelijke heffing erbij zal wel iets te simpel zijn; en te opvallend.
Dat er van deze plastic-tax helemaal niets naar de verwerking van dit afval gaat vindt ik schandalig.

Dat er jaarlijks 6 tot 8 miljard inkomsten zijn is mooi, alleen de marge van 2 miljard is een beetje groot. In hoeveel jaar is de corona-toeslag/toelage dan afbetaald, en duurt dat niet veel te lang?

Dit onderwerp kan ook aan het Corona-topic worden gelinkt...
  Bericht 
BLikent
Master
L1 / 1Limburg schreef:
Van plastic frietbakje terug naar puntzak vanaf 1 juli

Afvalzakken vol met plastic bakjes van de Chinees of een lekkere coffee to go in wegwerpbekertje zijn straks verleden Vanaf 1 juli gaat het verbod op gratis plastic verpakkingen voor 'to go'-producten in.

Wordt het eten of drinken wel meegegeven in een plastic verpakking, dan moet de consument daar extra voor betalen.

Een van de doelen van het verbod is bewustwording bij de consument. 'Wij krijgen een bankpasje aan plastic per week binnen", legt klimaatburgemeester van Beekdaelen Vera Hoeksma uit. "Dat komt tot ons via de lucht, via het water en via het eten en daardoor krijg je ook al die chemicaliën in je lichaam."

Europa
Het verbod is een onderdeel van de Europese richtlijn Single Use Plastic. Twee jaar geleden werden al de wegwerpartikelen zoals plastic rietjes, bestek en borden uit de handel genomen. Vanaf 1 juli is het voor consumenten niet meer mogelijk om gratis met eten of drinken gevulde wegwerpbekers- of bakjes in te krijgen.

Statiegeld
Het is aan de ondernemer zelf om op zoek te gaan naar alternatieven. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor kartonnen verpakkingen of frietbakjes van afbreekbaar suikerriet. Ook kan een ondernemer gaan werken met statiegeldsysteem. De overheid hoopt vooral de consument gestimuleerd wordt om zijn eigen bakjes of bekers mee te nemen naar bijvoorbeeld de afhaalchinees, de frituur of de coffee to go-zaak.

Toeslag
Wanneer de consument toch de keuze maakt om voor een eenmalige plastic wegwerpvariant te gaan, dan moet de ondernemer daar een toeslag voor rekenen. De overheid adviseert daarvoor een bepaald richtbedrag. Zo zou de toeslag voor een plastic beker 0,25 euro bedragen en 0,50 euro voor een maaltijd, waarbij een maaltijd uit meerdere bakjes kan bestaan. Voor voorverpakte groente, fruit, noten en portieverpakkingen voor bijvoorbeeld beleg of saus wordt 0,05 euro voorgesteld. Uiteindelijk is het aan de ondernemer zelf om te bepalen hoe hoog de toeslag is.

Filmpje bij de bron
  Bericht 
Walker
Master
 
Zal met name de chinees op de hoek niet blij mee zijn. Blijkbaar moet hij deze ook afrekenen, via zijn toeleverancier (horecagroothandel).

Maar we kunnen gelukkig weer 100 ambtenaren van werk voorzien om eea te controleren...
  Bericht 
Raymond
Master
BLikent schreef:
klimaatburgemeester

Echt ook he. Alleen al als je meent dat zo'n titel je toekomt hoor je in een gesloten inrichting.

Maar wat betreft die verpakkingen: alternatieven zijn natuurlijk veel duurder dan die plastic shit. Dus je maaltijd wordt een euro duurder met verpakkingen van afbreekbaar suikerriet en 50 cent duurder met plastic. Ik heb niks tegen het terugdringen van plastic maar zet eerst de alternatieve keten op.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Eigen bakjes meenemen naar de Chinees, zie je het voor je? Verschillende groottes dus discussie over wat je moet betalen, lekkende bakjes, een grote smeerboel. Misverstanden over wat in welk bakje moet. Aperte onzin dit.

Wat Raymond zegt; bied een volwassen alternatief. Bijvoorbeeld een statiegeldsysteem met degelijke bakjes die thuis in de vaatwasser kunnen.
  Bericht 
Broadie
Master
Niet dat ik in principe de overheid een warm hart toedraag, maar, moeten we nou echt zo veel plastic verpakking verbruiken? Als ik al die plastic bakjes zie waarin salades worden verkocht, die sommige collega's als gezondheids-alibi naar hun lunch meebrengen, dan is dat al behoorlijk indicatief voor het algehele probleem.
Wij halen gemiddeld misschien 1 keer per jaar wat bij de lokale Chinees (Indische rijstafel) als er visite is die 's-avonds blijft hangen en dit een handige uitkomst biedt, maar verder, wordt er gewoon met het inductie-fornuis dagelijks gekookt.
Afval is minimaal in ons huishouden. Etens-afval bestaat al helemaal niet bij ons. We weten wat we nodig hebben en bereiden dat. De buren horen we regelmatig wat van hun borden in de afvalbak schuiven. Onbegrijpelijk. Eet je bord leeg en als je vindt dat er te veel op lag, dan heb je niet goed opgelet bij de voorbereiding.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Broadie schreef:
moeten we nou echt zo veel plastic verpakking verbruiken? Als ik al die plastic bakjes zie waarin salades worden verkocht, die sommige collega's als gezondheids-alibi naar hun lunch meebrengen, dan is dat al behoorlijk indicatief voor het algehele probleem.


Daar kan de consument weinig aan doen. Dat is iets van de fabrikanten.

Maar het hele probleem valt toch prima samen te vatten met het volgende voorbeeld: papieren rietje in een plastic verpakking.
  Bericht 
Broadie
Master
Het is niet alleen maar iets van de fabrikanten. Waarom moeten we met z'n allen zo veel plastic afval produceren? Ik neem b.v. mijn boterhammetjes mee naar het werk in een plastic lunch-trommeltje dat al jaren meegaat.
Het enige verpakkingsafval in ons huishouden komt van kartonnen melkpakken, 1 liter yoghurt-bekers en die kleine plastic bakjes waar boterham-spread materiaal (kip-kerry, kip-saté e.d.) in wordt verkocht. Verder zo goed als niets. Kaas haalt mijn vrouw bij de plaatselijke kaaswinkel, of op de markt. Dat wordt in een geplastificeerd stuk papier gewikkeld, maar zo een groot stuk kaas gaat weken mee.
Kortom, aan ons huishouden zal het niet liggen wat afval betreft.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Broadie schreef:
mijn boterhammetjes
Waar zaten die boterhammen en het beleg in toen het je huis binnenkwam? O:)
Broadie schreef:
een geplastificeerd stuk papier
Ik kan het niet onderbouwen maar dat lijkt me slechter te recyclen dan gewoon een plastic folie-verpakking.
  Bericht 
dvdouden
Master
bruintje beer schreef:
Ik kan het niet onderbouwen maar dat lijkt me slechter te recyclen dan gewoon een plastic folie-verpakking.
De helft van het ingezamelde plastic verdwijnt sowieso in verbrandingsovens.
  Bericht 
Broadie
Master
bruintje beer schreef:
Waar zaten die boterhammen en het beleg in toen het je huis binnenkwam? O:)
Brood is zelfgebakken. Mijn vrouw is daarin zeer bedreven. Meel komt uit 1 kg papierzakken (is in Duitsland normaal en relatief goedkoop verkrijgbaar). Beleg komt van kaas (groot stuk, zelf gesneden in plakjes) en spread (plastic bakjes inderdaad, zoals gezegd).
Het geplastificeerde stuk papier voor de kaas gaat zo'n drie weken mee, totdat het stuk kaas op is. Dat verdwijnt in de grijze ton, net als alle andere verpakkingen, zoals de kartonnen melkpakken en de 1 liter yoghurt-emmertjes.
  Bericht 
R
Master
Broadie schreef:
zoals de kartonnen melkpakken en de 1 liter yoghurt-emmertjes.


Is dat niet voor bij het plastic (en blik)?

In Hellouw koop je dat trouwens goedkoper maar dan in glas. En 100maal lekkerderder.
  Bericht 
zadkine
Master
Broadie schreef:
Ik neem b.v. mijn boterhammetjes mee naar het werk in een plastic lunch-trommeltje dat al jaren meegaat.


Dat is nog steeds geen plastic besparing. Mogelijk pas na 10 jaar gebruik.
Een plastic boterham zakje weegt misschien 0,2 gram maximaal.
Hoe vaak moet je dat plastic pakje gebruiken voordat je plastic bespaart? En dan reken ik nog niet eens mee de troep die in afwasmiddelen zit en naar het riool gaat bij afwassen.

Pennywise, pound foolish zijn veel van dit soort maatregelen tegen plastic verpakkingen.
(Terwijl je ze ook voor afbreekbaar plastic, van zetmeel gemaakt, kunt vervangen.

Toen ik kind was is papieren/kartonnen verpakking juist in de ban gedaan wegens het grondstoffen(bomen) verbruik en de grote hoeveelheid energie die in productie van papier zit tov plastic.
Kennelijk zijn al die klimaatpausen dit al weer vergeten.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Die waren toen nog niet geboren.
  Bericht 
Abel1
Master
BLikent schreef:
om zijn eigen bakjes of bekers mee te nemen naar bijvoorbeeld de afhaalchinees, de frituur of de coffee to go-zaak.


Kom op hoe dom kun je als ambtenaar zijn, die zaken zitten niet te wachten op dit soort dingen, want nu bel je afhaal chinees, kun je het met kwartiertje ophalen, dan moet je dus er heen, met je eigen bakjes dan moet het nog klaar gemaakt worden, kost die restaurants veel te veel tijd. En daarnaast die bakjes van de chinees kun je thuis best lang hergebruiken om bv eigen gemaakt voedsel in de vriezer te doen, hoef je er geen aparte bakjes voor te kopen wat weer productie bespaart.
  Bericht 
BLikent
Master
De lachende derde is de McDonalds of misschien wel alle verkopers. Bij de McD stond al een aankondiging dat binnenkort een eenmalige beker 0,25 ct extra kost, een herbruikbare beker met statiegeld "kost" € 1,00 statiegeld extra.
Raar dat het extra moet kosten, want de kosten van een bekertje zit al in de huidige productprijs, nu komt er gewoon meer bovenop. Het blijft ook hetzelfde bekertje.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dat is idd vrij merkwaardig aan statiegeld. Nu koop je voor je geld een beker met inhoud, en dan zit er opeens statiegeld op en koop je voor hetzelfde geld alleen de inhoud.
  Bericht 
Suggestief
Master
Al die plastic hergebruiktroep moet je ook weer schoonmaken. Kost water, soppie, energie en je hebt afvalwater. Alsof dat duurzaam is.
  Bericht 
BLikent
Master
Abel1 schreef:
want nu bel je afhaal chinees, kun je het met kwartiertje ophalen, dan moet je dus er heen, met je eigen bakjes dan moet het nog klaar gemaakt worden


Als ik hier bij de lokale Chinees ben, staan er regelmatig (vooral zaterdag en zondag) 15 mensen (verschillende klanten) te wachten.
Enig idee hoe dat zo meteen in de keuken gaat als iedereen 4 eigen bakjes meeneemt, 15 stapeltjes met 4 bakjes
Moet je dan net als op ijsblokken op een camping, je naam op de bakjes schrijven zodat je je eigen bakjes weer terugkrijgt?
  Bericht 
bruintje beer
Master
Ja.
Met de bestelling van iemand anders, dat dan weer wel.
  Bericht 
bx gek
Master
Abel1 schreef:
daarnaast die bakjes van de chinees kun je thuis best lang hergebruiken om bv eigen gemaakt voedsel in de vriezer te doen, hoef je er geen aparte bakjes voor te kopen wat weer productie bespaart.


Dat doen wij ook altijd.
  Bericht 
Schoenzool
Master
Festileaks schreef:
Op de 2023-editie van Pinkpop zal je niet meer struikelen over de kapotgetrapte wegwerpbekertjes. Om het festival duurzamer te laten verlopen, komt Pinkpop met het cup-to-cup systeem.
Bij aankomst op het Limburgse festival ontvang je een (gratis) token. Deze kun je vervolgens inwisselen voor een beker. Geen zorgen, je hoeft niet het hele festival met een (al dan niet lege) beker rond te lopen. Je kunt je beker weer tijdelijk inwisselen voor een retour token. Hieronder kun je lezen hoe het systeem precies werkt.
Als je je beker of token kwijtraakt, betaal je een halve munt voor een nieuwe beker. De organisatie van Pinkpop heeft nog niet bekend gemaakt wat de prijzen van consumptiemunten deze zomer zijn. Vorig jaar waren de munten €3,20 per stuk.
Met nog precies een maand tot Pinkpop 2023, is vorige week de opbouw van het festival gestart. Het oudste festival ter wereld vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 juni. Inmiddels zijn de timetables bekend en kan het puzzelen beginnen. Wij hebben de lastigste clashes van dit jaar op een rij gezet, check ze hier.
Deze zomer zie je in Landgraaf onder anderen Red Hot Chili Peppers, P!nk en Robbie Williams op de bühne. Tickets zijn nog verkrijgbaar via Ticketmaster. Voor €135,- krijg je een dag toegang tot de festivalweide en voor €275,- sta je het hele weekend op Megaland en mag je ook je tentje opzetten.




Ik ken iemand van de organisatie van Pinkpop. Sprak hem vandaag even kort en dit systeem werkt blijkbaar heel erg goed.
Wie had dat gedacht? Ik niet.

Dus wie weet gaat het ook wel lukken met de plastic bakjes van de chinees en friture.
Alhoewel dat toch mogelijk wat anders in elkaar steekt.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Schoenzool schreef:
werkt blijkbaar heel erg goed.
Wie had dat gedacht?


Ik ook niet, zo heb ik een zware editie van Epstein-Barr opgelopen want in Duitsland (Nature One) werkt dit systeem al plus vijftien jaar zo met het hergebruiken van andermans beker. Hoer-a.
  Bericht 
Schoenzool
Master
Dave schreef:
Ik ook niet, zo heb ik een zware editie van Epstein-Barr opgelopen want in Duitsland (Nature One) werkt dit systeem al plus vijftien jaar zo met het hergebruiken van andermans beker. Hoer-a.


Zover ik weet blijft je beker gedurende het festival je beker.
Als je die inlevert voor een token gaat hij in de recycle bak.
Dus de kans op een of andere besmetting is vrijwel nihil.
Minder als in de kroeg, restaurant waar je een gespoeld of "gespoeld" glas krijgt.
  Bericht 
GerbiE
Master
Dit systeem (token-beker-statiegeld) wordt al een tijdje ook gebruikt in de grotere concertzalen als Ziggo dome, Afas en 013. Daar werkt het prima -niet meer door een laag bekers waden richting uitgang- maar bij zo'n meerdaags evenement is het wat anders.
Voor zover ik weet worden ze niet gespoeld maar op deze manier wel ingezameld.
  Bericht 
Walker
Master
 
Schoenzool schreef:
Zover ik weet blijft je beker gedurende het festival je beker


Nou... je ruilt je lege beker in voor een gevulde...
  Bericht 
Schoenzool
Master
Walker schreef:
je ruilt je lege beker in voor een gevulde


Oh ik dacht dat je dezelfde beker gevuld retour kreeg?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dat is qua personeel op een festival niet te doen , gaat te langzaam.
  Bericht 
Bambi killer
Master
Het gezeik om het plastic

Hoe meer plastic des te beter :thumb:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
niet echt.. bijna 90% wordt NIET gerecycled en hetgene wat wel gerecycled wordt kost geld (en teveel energie).


Youtube video
  Bericht 
Raymond
Master
Juist.
  Bericht 
GSXR1000
Master
Dave schreef:
90% wordt NIET gerecycled en hetgene wat wel gerecycled wordt kost geld (en teveel energie).


Je gaat gewoon belasting betalen voor single use plastics.

Dus gewoon weer een extra verkapte belasting :|
  Bericht 
Lotus Omega
Master
GSXR1000 schreef:
Dus gewoon weer een extra verkapte belasting diefstal :|
  Bericht 
GSXR1000
Master
Lotus Omega schreef:
diefstal


Ik zit te kijken; maar je kan natuurlijk preventief een paar dozen plastic bekers inslaan. En die meenemen in de auto...

Citaat:
CupsOnline - Koffie Bekers - 8 OZ - 230CC 1000 (STKS.) - Bekers - Kartonnen bekers - 230cc - Wegwerp beker - Karton beker - Kantinebekers - koffiebekers - (1000, 8 Oz)
Merk: Cups Online

€44,00


Dan betaal je 0,044 cent per stuk.

Bij mij op kantoor hebben wij karton bekers met een minimaal plastic laagje. Ondanks dat deze leverancier de boel ook weer ophaalt voldoen deze niet. Straks kost dit dus 25c per beker :loco:

https://productforproduct.nl/sup-richtl ... fiebekers/

Citaat:
Gebruikers worden zodoende gestimuleerd om een eigen herbruikbare beker mee te nemen. Heb je die niet mee? Dan betaal je een extra toeslag voor je koffie to go. Je moet dan denken aan ongeveer € 0,25 per beker als toeslag. Het wordt ook verplicht om bij to go een herbruikbaar alternatief aan te bieden of het toepassen van Bring Your Own; het meenemen van je eigen herbruikbare beker.
  Bericht 
Bambi killer
Master

Youtube video


Tadaa
  Bericht 
zadkine
Master
Bambi killer schreef:
Tadaa


Deze gast (scotty killmer) neem ik met een kilo of wat aan zout gezien wat ie vaak bewijsbaar onjuist aan het spuien is.
Daarnaast is de USA niet europa.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Bambi killer schreef:
Tadaa


waarom zou het anders zijn dan de door mij geplaatste video?

Als recyclen niet werkt.. En dat werkt dus niet.. Dan moet je niet méér plastic willen

Bambi killer schreef:
Hoe meer plastic des te beter


snap je?
  Bericht 
BLikent
Master
Een bevestiging van een eerder aangegeven probleem.

De Telegraaf schreef:
’Toeslag op je patatbakje helpt de snackverkoper, niet het milieu’

AMSTERDAM - De toeslag op plastic bekertjes en patatbakjes die de klant sinds kort betaalt om zwerfafval tegen te gaan, helpt vooral de bedrijven die het geld incasseren. Het milieu wordt er niks wijzer van, stelt het platform Mission Reuse, een samenwerkingsverband van milieuorganisaties. ,,Herbruikbare bekers en verpakkingen werken beter.’’

Per 1 juli betaal je als klant een ‘toeslag’ voor plastic verpakkingen bij ‘meeneemadressen’ en supermarkten. Leveranciers mogen de hoogte ervan zelf bepalen, maar de overheid gaf wel richtlijnen: een kwartje voor een plastic beker en twee kwartjes voor een plastic bordje of patatbakje. Ook een plastic verpakking van een maaltijdsalade bij een supermarkt kost de klant volgens deze richtlijn twee kwartjes extra.

Dat is het gevolg van een wet die bedoeld is om wegwerpverpakkingen die de klant onderweg oppikt terug te dringen. De regeling moet plastic bij hamburgerketens, pompstations en koffietentjes bij stations een halt toeroepen. De financiële prikkel moet de consument stimuleren om voor herbruikbare kopjes en borden te kiezen.. Het doel is om binnen vier jaar het aantal plastichoudende wegwerpverpakkingen met veertig procent terug te dringen. Geen overbodige luxe, want Rijkswaterstaat becijferde dat er miljoenen plastic bekers als zwerfafval langs de weg belanden.

Zwerfafval
Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat is daarom enthousiast over de nieuwe aanpak: ,,Het gaat enorm veel afval én zwerfafval schelen. We gebruiken namelijk veel te veel wegwerpverpakkingen. En dat kan echt anders’’, zei ze bij de introductie van de toeslag. ,,We zetten in op hergebruik. Iedereen kan een steentje bijdragen door een eigen beker of bakje mee te nemen of door te kiezen voor een beker of bakje waar borg op zit en dat weer in te leveren.’’

Schoenen
Maar in praktijk werkt het niet, signaleert Leidenaar Karl Beerenfenger. ,,De verantwoordelijkheid en de kosten worden volledig in de schoenen van de consument geschoven. En dat kan niet de bedoeling zijn’’, zegt hij namens Mission Reuse, een platform waarin onder meer Natuur & Milieu en Recycling Network Benelux verenigd zijn.

Volgens hem gaat het mis omdat de overheid niet controleert waarvoor de bedrijven de toeslag gebruiken en omdat de meerkosten voor de consument onvoldoende zichtbaar zijn. ,,Het zou al beter zijn als de consument weet waarvoor hij die toeslag betaalt.’’ Maar een verplichte vermelding op de bon, helpt ook niet, denkt hij. ,,Want wie vraagt er nu om een bonnetje bij friet?’’

Extra winst
Hij vindt het wonderlijk dat de horeca en de supermarkten de toeslag vrij kunnen besteden: ,,Het is gewoon extra winst. In de praktijk zullen veel bedrijven precies genoeg vragen voor een wegwerpverpakking om geen klanten te verliezen én om een mooie extra marge te pakken. Ze worden niet aangemoedigd om te investeren in herbruikbare alternatieven.’’

Pannetje
Zelf je pannetje meenemen naar de snackbar dan maar? En met een oude beker koffie halen bij het pompstation? ,,Dat gaat hooguit enkele procenten verschil maken.’’ Volgens de milieubeschermers is er maar één manier om het tij te keren: gratis bekers en bakjes die je na gebruik kunt terugbrengen. En die door de aanbieders worden schoongemaakt. Net zoals dat gaat met bierkratten en bierflesjes. ,,Proeven bij festivals en bij de horeca in Leiden en Haarlem lieten al zien dat die aanpak werkt’’, stelt Beerenfenger.

,,Het vergt een startinvestering, maar is op termijn beter voor klanten, de portemonnee en het milieu.’’ Bovendien is er een praktisch voordeel: ,,Het is toch prettiger als je pannenkoek niet van je wegwerpbordje glijdt.’’ Daarom doen de milieuclubs samen een oproep richting Den Haag: ,,Het is nu aan de overheid om het bedrijfsleven alsnog de goede kant op te duwen.’’


Zelf heb ik een discutabel probleem:
Op 28 juni jl ben ik bij McDonald's Venray geweest en heb een milkshake gekocht in een ouderwetse beker. Vervolgens is er een plastic toeslag van € 0,25 berekend. Dit is dus gedaan voor de datum van 1 juli.
Is deze toeslag wetmatig en wat zijn de stappen die ik moet volgen om deze toeslag terug te krijgen. Het zal vast niet echt rendabel zijn, maar principes zijn ook wat waard.
  Bericht 
Pen
Master
Dave schreef:
want in Duitsland (Nature One) werkt dit systeem al plus vijftien jaar zo met het hergebruiken


Ik kom al enige jaren regelmatig bij Werder Bremen. Werkt inderdaad als een teirelier met die cups. En als 'toerist' is het een leuk verzamelitem door de wisselende afbeeldingen.

BLikent schreef:
wat zijn de stappen die ik moet volgen om deze toeslag terug te krijgen


Ja dat had je toen direct moeten zeggen want op 28 juni was er nog geen grondslag voor de tax.
  Bericht 
BLikent
Master
Heb gelijk geprotesteerd, zonder de datum 1 juli te noemen, maar ik kreeg het product niet mee zonder die 25 cent te betalen.
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Waarom zouden wij extra moeten betalen omdat een bedrijf niet de juiste bakjes meegeeft?

Aan de andere kant begrijp ik het ergens wel als dat bedrijf nog net nieuwe plastic bakjes heeft gekocht voor de publicaties. Die moeten op, weggooien is krankzinnig al zullen ze het in Den Haag wel graag zo zien. Het is een zooitje
  Bericht 
bruintje beer
Master
BLikent schreef:
Is deze toeslag wetmatig en wat zijn de stappen die ik moet volgen om deze toeslag terug te krijgen. Het zal vast niet echt rendabel zijn, maar principes zijn ook wat waard.
Choose your battles, man. Hoelang lijd je onder die afgetroggelde €0,25? Even denken, klaar, je bent er alweer overheen.
Je wordt meer opgelicht met de prijs van de milkshake zelf want de productiekosten zijn een fractie van wat jij ervoor betaalt.
  Bericht 
zadkine
Master
BLikent schreef:
Heb gelijk geprotesteerd, zonder de datum 1 juli te noemen, maar ik kreeg het product niet mee zonder die 25 cent te betalen.


Ik zou op zo'n moment die shake echt hebben laten staan.
Is nl. onverkoopbaar voor die tent vanaf dat moment.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
BLikent schreef:
maar ik kreeg het product niet mee zonder die 25 cent te betalen.


En toen heb je de keuze gemaakt het toch te doen, dus volledig kansloos om daar een zaak van te willen maken.
Tevens mag een commercieel bedrijf gewoon een heffing daarop toepassen, is niks illegaals aan.
  Bericht 
GSXR1000
Master
Even met de kinderen een ijsje halen bij de mcdonalds.

Naast een vies kartonlepeltje krijg je nu ook een vies kartonnen bakje voor je choco ijsje :x

Bedankt eh E.U. bah
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
GSXR1000 schreef:
kartonnen bakje voor je choco ijsje :x


Geen hoorntje? :D
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
GSXR1000 schreef:
Naast een vies kartonlepeltje krijg je nu ook een vies kartonnen bakje voor je choco ijsje


Simpel, dan ga je er toch niet meer heen? Haal en ijsje met een hoorntje bij een ijswinkel, klaar, nog lekkerder ook.
  Bericht 
IsIkke
Master
GSXR1000 schreef:
kartonlepeltje


Was het maar karton.. Ik wordt misselijk van bepaald geschaafd hout (ijsstokjes perfect voorbeeld).. Raar probleem weet ik, maarja ik kan nu heel beperkt nog genieten van bepaalde dingen door die klote houten vorkjes en lepeltjes.
 Pagina 2 van 3  [ 114 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy