Pagina 1 van 2  [ 93 berichten ]
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Het kabinet moet overwegen een speciale belasting te heffen op vlees en zuivel. Zo moeten consumenten worden verleid meer plantaardige producten te eten. Dat is een van de adviezen van een speciale klimaatcommissie.

De commissie is vorig jaar door het kabinet ingesteld om met aanbevelingen te komen over wat er allemaal nog aan extra’s moet gebeuren om de klimaatdoelen te halen die het kabinet zichzelf heeft gesteld. Afgesproken is dat de CO2-uitstoot in 2030 met minimaal 55 procent is teruggebracht, het streven is 60 procent. In 2050 moet ons land helemaal ‘klimaatneutraal’ zijn.

Om die doelen te halen is al het nodige afgesproken in het regeerakkoord, maar eerder concludeerde het Planbureau voor de Leefomgeving al dat dat niet genoeg is. Hoeveel meer er extra moest gebeuren, was onduidelijk. Daarover moest deze commissie onder leiding van AFM-bestuursvoorzitter Laura van Geest duidelijkheid geven.

Aanschafbelasting
Volgens Van Geest moeten er ‘pijnlijke keuzes’ worden gemaakt. Er moet de komende jaren bovenop alle bestaande plannen nog 22 megaton CO2 minder worden uitgestoten. Ter vergelijking: dat is ongeveer nog meer dan in 2020 door alle huizen werd uitgestoten bij het stoken van gas. De commissie stelt voor de pijn over de verschillende sectoren in de samenleving te verdelen. Zo adviseert ze om fabrieken meer te laten betalen voor de CO2 die ze uitstoten en om het mes verder in de veestapel te zetten.

Maar ook het gedrag van burgers moet worden veranderd, vindt de commissie. Het eten van vlees en zuivel moet worden ontmoedigd. De glastuinbouw moet worden ‘beprijsd', waardoor mogelijk groenten uit de kas duurder worden. En wie in een benzineauto rijdt moet ook meer betalen, zodat het aantrekkelijker wordt om over te stappen op een elektrische auto. Zo adviseert de commissie om de aanschafbelasting te verhogen en bij de voorgenomen invoering van rekeningrijden de ritprijs voor benzinewagens te verhogen.

Scherpe keuzes
De voorstellen uit het rapport ‘verhogen de kosten voor burgers en bedrijven en vragen om aanpassingen’, stelt de commissie. Met de extra belastingen die worden geheven, zouden de ‘negatieve gevolgen’ voor kwetsbare groepen in de samenleving kunnen worden ‘verzacht’.

Volgens Van Geest moeten er ‘scherpe keuzes’ worden gemaakt, waarbij moet worden gelet op ‘uitvoerbaarheid en rechtvaardigheid'. Maar, schrijft ze, Nederland zal er over een paar jaar ‘radicaal anders uitzien'. ,,De Nederlandse voetafdruk is te groot, of het nu de productie of de consumptie betreft.’’ Volgens haar kunnen we ‘niet langer profiteren van fossiele brandstoffen’. Omdat Nederland een ‘laaggelegen delta’ is, is de noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan volgens haar groot.

Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) laat in een eerste reactie weten dat er ‘extra stappen’ moeten worden gezet. Hij noemt de aanpak van klimaatverandering ‘ontzettend urgent’. ,,Keuzes die wij in de komende jaren maken, bepaalt of wij een vervuilde óf een schone planeet doorgeven aan volgende generaties.’’ De komende weken buigt het kabinet zich over het rapport. Eind mei moet er een besluit liggen hoe het kabinet de extra CO2-uitstoot wil verminderen. Of het alle voorstellen van de commissie overneemt, is de vraag. Een vlees- en zuiveltaks ligt uiterst gevoelig bij regeringspartijen VVD en CDA.


Om CO2 te besparen, kunnen we die ambtenaren beter bij het grofvuil zetten. :dood: :dood:
  Bericht 
no justice
Master
Ik bepaal verdomme zelf wat ik vreet. Flikker op met al die kut belastingen dit en dat. :boos:
  Bericht 
Robert1
Master
Ambtenaren reflex … belasting belasting belasting …

En die differentiatie bij rekeningrijden is natuurlijk geen enkele verrassing …
  Bericht 
basjuh1981
Master
Het gaat om controle van de vrije burger.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Wij worden het lachertje van Europa, met al onze gekke maatregelen die nergens anders nodig zijn.
  Bericht 
no justice
Master
basjuh1981 schreef:
Het gaat om controle van de vrije burger.


Precies dat. Eerst stoppen ze gifprikken in de burgers en protesten worden hardhandig om zeep geholpen. Dan bepalen ze waar je eet, hoeveel je eet en wat je eet. Vervolgens komt er overal belasting op. Te ziek voor woorden.
  Bericht 
bruintje beer
Master
no justice schreef:
Ik bepaal verdomme zelf wat ik vreet.
Nog steeds, maar het wordt een beetje duurder :[
  Bericht 
Robert1
Master
D66 is communisme waar Mao een stijve van zou krijgen … En Rutte heeft schijt aan iedereen, behalve aan z’n eigen pluche …
  Bericht 
bruintje beer
Master
rob jetten schreef:
,,Keuzes die wij in de komende jaren maken, bepaalt of wij een vervuilde óf een schone planeet doorgeven aan volgende generaties.’’
Meneertje rob jetten gaat de hele wereld redden, maar fatsoenlijk een werkwoord vervoegen is al teveel moeite. Leeghoofd.

Dit is zo symptomatisch voor het policor/woke D66. De inhoud van je broekje of wie je van plan bent ermee te gaan verrassen is bepalend, in plaats van of je ook echt iets kunt :x
  Bericht 
basjuh1981
Master
Robert1 schreef:
D66 is communisme waar Mao een stijve van zou krijgen …


Stalin en Pol Pot gingen ook vol tegen de boeren in. Dus niet zo gek dat D66 c.s. dat ook willen.
  Bericht 
R
Master
Vlees, zuivel, suiker, zout en vet. Naast het volgens hen even slechte alcohol, rookwaar, drugs (toekomst).

Alleen op krekels en pissebedden niet :thumb: .

Goede vitamine (D) uit de verzekering want het moet nou ook weer niet lijken of ze het echt goed met ons voor hebben.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
bruintje beer schreef:
rob jetten schreef: ,,Keuzes die wij in de komende jaren maken, bepaalt of wij een vervuilde óf een schone planeet doorgeven aan volgende generaties.’’ Meneertje rob jetten gaat de hele wereld redden


Echt serieus ook hé....elk kleine beetje milieuwinst wordt direct teniet gedaan in Azië.
En maar betalen, betalen en nog meer betalen voor de onrealistische natte droom van D66 :dood:
  Bericht 
Karbargenbok
Master
De voorstellen uit het rapport ‘verhogen de kosten voor burgers en bedrijven en vragen om aanpassingen’, stelt de commissie. Met de extra belastingen die worden geheven, zouden de ‘negatieve gevolgen’ voor kwetsbare groepen in de samenleving kunnen worden ‘verzacht’.


Mooi gezegd. Dat het de kosten doet stijgen is zeker, of de burger er ook wat van terugziet valt nog te bezien.

Van het verhogen van de aardgasprijs wordt het vervangen van de cv-ketel voor een warmtepomp misschien sneller rendabel, maar nog steeds niet goedkoper.

De voorstellen voor wat betreft vlees, auto’s en vliegen zijn vooral ten voordele van de mensen die de schaapjes al op het droge hebben - die hebben al een Tesla met eigen wallbox en betalen dat extra tientje wel voor hun biefstuk of vliegreis naar Bali character building experience. Hoeven ze de weg of het vliegtuig niet te delen met het plebs want die kunnen het allemaal niet meer betalen.

Klinkt als typisch D66, inderdaad.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Rob Jetten schreef:
Hij noemt de aanpak van klimaatverandering ‘ontzettend urgent’. ,,Keuzes die wij in de komende jaren maken, bepaalt of wij een vervuilde óf een schone planeet doorgeven aan volgende generaties.’’


Wat heeft klimaat met milieu te maken?
  Bericht 
Schoenzool
Master
Vreselijk.
In wat voor wereld zijn we terecht gekomen afgelopen jaren, bizar.
Alles maar duurder duurder duurder en alles maar voor dat milieu en klimaat.

Ik vind het ook leuk om een rondje door het bos te wandelen en van mij hoeft een wolf ook niet afgeschoten bij wijze van.
Maar ik vind wel dat we veel te ver door slaan om die klimaatdoelen allemaal te halen.
Kijken naar nu en niet naar 2050.

Nu anno 2023:
- is de energiecrisis: dus open die gasput daar in Groningen (en die mensen die daar wonen zeer goed compenseren)
- loopt het over van de asielzoekers: echte nood hier opvangen, en vervolgens hulp gaan bieden in het land van herkomst en terug gaan.
en niet zoals die Turken die nu lopen te huilen dat ze niet in Nederland terecht kunnen. Bouw samen je land op, met steun van ons etc.
- gaat de zorg, onderwijs, politie etc helemaal kapot: pomp daar het geld in ipv dat milieu / klimaat en dat soort geleuter
- is Nederland de pinautomaat en het warmste bad voor opvang van Europa en ver daar buiten
- is stikstof verstikkend voor de lowriders en middenmoot van Nederlanders (met alle respect)
- is er een groot woningtekort: bouwen op die groene akkers, plaatst ergens anders weer meer groen terug!

Het moet stoppen.
Maar het lukt ons toch niet als burgers. Uiteindelijk zul je moeten kiezen want het eten wordt te duur, de benzine prijzen verhogen ze flink etc.
Ze zouden juist het ongezonde eten duurder moeten maken: dat broodje hamburger van de mac, die hotwings van de concurrent en die shit of die zoute frikandel van de Esso langs de A2.
  Bericht 
Schoenzool
Master
bruintje beer schreef:
Meneertje rob jetten


.... onze koffiedrinker onder de douche, omdat hij anders geen tijd heeft (las ik laatst in interview van zijn EX, relatie stuk gegaan door zijn werk)
Deze man is zo gehersenspoeld. Deze man is o zo ziek. Deze ..... laat maar voor hij meeleest ;)
  Bericht 
bruintje beer
Master
Schoenzool schreef:
relatie stuk gegaan door zijn werk
:lol: daar zit nou juist de tegenstelling. Alle tijd die hij niet in z'n "werk" had gestoken was ten goede gekomen aan z'n relatie én aan het landsbelang.

Een pisvlek, dat is het.
  Bericht 
Schoenzool
Master
Linda schreef:
Dat onze eigen Marije Knevel groot voorstander is van een #douchebakkie wisten we al.
Maar wat blijkt: ook politicus Rob Jetten (35) drinkt regelmatig een kop koffie onder de douche.
Dat laat zijn sportmaatje Habin Kocer in De Groene Amsterdammer weten.

Jetten en Kocer hebben elkaar ontmoet in de sportschool, maar daarnaast hebben ze weinig tijd voor elkaar. Volgens Kocer werkt de klimaatminister namelijk zo hard dat er amper tijd voor zijn privéleven is. “Hij sport het liefst ’s ochtends om zes uur en werkt vaak tot middernacht door.”
Kocer vertelt dat Jetten door alle stress ook nergens meer geduld voor heeft. “Hij drinkt koffie onder de douche omdat hij het zonde vindt om ‘alleen maar koffie te drinken en verder niets’. Alles moet een functie hebben.”
Ook voor slapen lijkt bij Jetten weinig tijd. “Hij slaapt maar vijf uur per nacht en als het er drie zijn vindt hij dat ook goed”, aldus Kocer.


Kan toch niet dat zulke lui het land besturen.
Te weinig slaap en stress ... dat is echt niet goed voor zijn hersenpan
  Bericht 
bruintje beer
Master
"Alles moet een functie hebben"
Het spuitje van de dierenarts heeft ook een functie. Meld je daar maar.

Schoenzool schreef:
dat is echt niet goed voor zijn hersenpan
Maak je geen zorgen; dom of dommer, veel meer wordt 't niet.
  Bericht 
Walker
Master
 
Schoenzool schreef:
Nu anno 2023:
- is de energiecrisis: dus open die kolenmijn in Heerlen (en die mensen die daar wonen zeer goed compenseren)
  Bericht 
Schoenzool
Master
Ook prima Walker :)
Gaat mij er vooral om dat we als land meer zelf de touwtjes in handen moeten houden, want dan heb je ook meer invloed op de prijs.
En dan niet te krampachtig doen om mensen te compenseren, huis te laten herstellen oid. Dat moet gewoon uitermate goed gebeuren.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Ik zou het een mooi idee vinden om iedereen in die klimaat comissie in het openbaar te executeren
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Eerst wereldoorlog drie, zijn we daarna wel verder. Ik maak me helemaal niet druk meer over de nabije toekomst. Meerdere troefkaarten in handen. De EU haalt echt 2030 niet hoor, onmogelijk. Laat staan al die verdragjes.
  Bericht 
Schoenzool
Master
Dave schreef:
De EU haalt echt 2030 niet hoor, onmogelijk.


Je hebt vaak gelijk Dave.
Ik hoop nu ook
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nou.. Ik hoop het niet want het wordt niet echt gezellig. Maarja we maken het er helemaal zelf naar.
  Bericht 
VTEC_Driver
Master
no justice schreef:
Ik bepaal verdomme zelf wat ik vreet.


En ook waar ik het haal, in BE en DE doen ze niet mee aan deze idioterie
  Bericht 
Dave
Webspecialist
waan je geen illusies, in het hele westen wordt geWEFt.

Citaat:
Forscher fordern Fleischsteuer: Wird der Sonntagsbraten zum Luxus?
Montag, 21.02.2022,

Die ökologischen Kosten des massenhaften Fleischkonsums sind weltweit riesig. Forscher aus Deutschland und Großbritannien haben sie beziffert - und fordern eine Fleischsteuer, um sie begleichen zu können. Aber ist das gerecht?

Fleisch ist zu günstig [..]


bladiebla

https://www.focus.de/finanzen/steuern/u ... 31106.html
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Laura van Geest

Baas van AFM, dat mens moet nog minder slapen dan Rob Jetten.
Ze wordt eentonig..
https://www.klimaatakkoord.nl/actueel/nieuws/2021/01/29/commissie-van-geest-rapporteert-over-van-49-naar-55
Citaat:
Nieuwsbericht | 29-01-2021 | 18:39

Minister Van 't Wout van Economische Zaken en Klimaat heeft het rapport "Bestemming Parijs: Wegwijzer voor Klimaatkeuzes 2030, 2050" van de ambtelijke Studiegroep Klimaatopgave Green Deal (studiegroep-Van Geest) aan de Tweede Kamer gestuurd.


Zat ook bij het IMF. Bewijst eens te meer dat het puur een verdienmodel is.
  Bericht 
Schoenzool
Master
Klimaatwappies zijn heel erg gevaarlijk hoorde ik poosje geleden. Ik merk het bah bah.
Heb slecht van dit nieuwsartikel geslapen ;)
  Bericht 
Ducantoni
Master
Karbargenbok schreef:
De voorstellen voor wat betreft vlees, auto’s en vliegen


Volgens de berichten op de radio zou het met name de langeafstandsvluchten betreffen.
Waarom niet meteen de vluchten binnen Europa? Trek dan tenminste één lijn.

Schoenzool schreef:
Klimaatwappies zijn heel erg gevaarlijk hoorde ik poosje geleden.


Die eer gaat toch naar de antivaxers?
  Bericht 
Raymond
Master
Het kabinet moet overwegen een speciale belasting te heffen op vlees en zuivel.

Die hebben we toch al? 300 gram kipfilet voor 6 euro en 10 euro voor een stukje kaas? Ik was laatst in een Duitse super en betaalde 4,50 voor datzelfde stukje kaas. Ik heb vervolgens mijn kassabonnetje van net geen 100 euro ingevuld op de bestelsite van de AH en zou daar 130 euro af hebben moeten tikken.
  Bericht 
Christafari
Master
JonnyJohnson schreef:
Wij worden het lachertje van Europa, met al onze gekke maatregelen die nergens anders nodig zijn

Ik denk dat wij de pilot van Europa zijn.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Ducantoni schreef:
Volgens de berichten op de radio zou het met name de langeafstandsvluchten betreffen.
Waarom niet meteen de vluchten binnen Europa? Trek dan tenminste één lijn.


Een vliegtuig vliegt meestal in één lijn :[

Maar waarom zou je alle vluchten extra willen belasten?
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Christafari schreef:
Ik denk dat wij de pilot van Europa zijn
Ik ben bang dat je gelijk hebt. Voor iedereen die denkt dat de eurofielen van D66 erg zijn, Rutte is de grootste eurofiel van allemaal. Het verschil is dat hij het stiekum doet. Rutte's toekomstvisie is een neo communistisch federaal Europa met de nederlandse provincie als koploper in burgerhaat.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Belastingen, de lekker makkelijke oplossing voor ieder (zuiver) politiek probleem.
  Bericht 
bx gek
Master
Als die belasting ingevoerd wordt, zie ik het drukker worden met NL kentekens in D.
  Bericht 
BLikent
Master
speciale belasting te heffen op vlees en zuivel. Zo moeten consumenten worden verleid meer plantaardige producten te eten. Dat is een van de adviezen van een speciale klimaatcommissie.


Ben ik de enige die vindt dat vlees en zuivel, plantaardig zijn?
Zuivel is 100% gras of plantaardig krachtvoer/kuilvoer. Een koe/geit/schaap/varken/enz eet geen vlees, die eten uitsluitend groenvoer, behalve dan die verdwaalde vlieg.
Dit maakt ook het vlees van deze dieren (koe/geit/schaap/varken/enz) plantaardig.

Die klimaatcommissie is compleet van het padje, of ben ik dat?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
  Bericht 
basjuh1981
Master
Laura van Geest


Zou het allemaal familie zijn?

The Meme-ing of Zense
@LamaZense Mar 14, 2023
@superjan En daar hebben we er heel veel van in Nederland....

  Bericht 
bruintje beer
Master
:roll: Daar; dat krijg je ervan als je niet genoeg eet.
  Bericht 
basjuh1981
Master
bruintje beer schreef:
dat krijg je ervan als je niet genoeg eet.


Ze zullen genoeg planten eten, maar daar zit natuurlijk niet zo veel voedingsstoffen in als een stukje vlees of vis.
  Bericht 
Schoenzool
Master
basjuh1981 schreef:
Zou het allemaal familie zijn


Wat een lopende lijken.
Graatmager en wat zien ze ongezond uit, ongelooflijk.
Deze mensen hebben echt een flink stuk vlees nodig ;)
  Bericht 
basjuh1981
Master
Voor - wat moet doorgaan als - mannen, zien ze er inderdaad slecht uit.
  Bericht 
Schoenzool
Master
Neem aan dat die linkse een "dame" is?
Vooral die rechter. Die kon wel opgestaan zijn uit een doodskist, kloleruh. Nog nooit gezien deze man. :lol:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Schoenzool schreef:
Neem aan dat die linkse een "dame" is?


Daar zijn de geleerden het nog niet over eens, maar het heet Laura van Geest.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Heeft meer met de hormoonspiegel te maken en niet perse met wat je eet.

Ik ben ruim tien kilo aangekomen in zes maanden sinds ik dexamethason knabbel, puur omdat de hormoonhuishouding fors veranderd. Mijn eetpatroon is al jaren hetzelfde.
  Bericht 
Ducantoni
Master
basjuh1981 schreef:
Maar waarom zou je alle vluchten extra willen belasten?


Omdat een vliegtuig altijd uitstoot genereert en het maatschappelijk eigenlijk niet meer te verkopen is dat je voor een habbekrats kunt vliegen.
Bovendien zou het al een mooi verschil maken als er wat minder vluchten naar en van Schiphol uitgevoerd worden.
Al was het maar vanwege het lawaai.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Ducantoni schreef:
Omdat een vliegtuig altijd uitstoot genereert


Auto's, scooters, boten, schepen genereert ook uitstoot. Zelfs wandelen.

Ducantoni schreef:
het maatschappelijk eigenlijk niet meer te verkopen is dat je voor een habbekrats kunt vliegen.


Dat is je door de NOS verteld. Je lijkt die Schimmelpenis wel met die giftige stukjes in de krant. Die vindt ook dat vliegen voor de elite is. Dat is het al jaren niet meer.
  Bericht 
R
Master
Maar Schiphol overstapservice (grootste van Europa of misschien is Heathrow net wat drukker), dat is ook niet nodig.

Gewoon als vliegveld, laat die paar extra centjes voor overstappers lekker zitten.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
R schreef:
Maar Schiphol overstapservice (grootste van Europa of misschien is Heathrow net wat drukker), dat is ook niet nodig.
Voor de CO2 uitstoot maakt dat natuurlijk niets uit. Minder overstappers op Schiphol betekent meer overstappers op vliegvelden in de buurlanden. De overstap functie heeft als prettige bijwerking dat je als Nederlander zonder overstap gedoe naar heel veel bestemmingen kan vliegen.

Ducantoni schreef:
en het maatschappelijk eigenlijk niet meer te verkopen is dat je voor een habbekrats kunt vliegen.
Wat een bullshit.
 Pagina 1 van 2  [ 93 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy