Postingstijd interval gedetecteerd van 96 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 46 van 46  [ 2289 berichten ]
  Bericht 
Bussloo
Master
Normaal gesproken krijg je bij poging tot doodslag 2/3 van de straf die zou gelden als het wel gelukt was. M.a.w. dan had de agent 1 maand de cel in gemoeten? :huh:
  Bericht 
bruintje beer
Master
Dave schreef:
frustraties
Die ga ik onthouden voor het onverhoopte geval dat m'n rijbewijs ooit (nogmaals) wordt ingevorderd.
  Bericht 
Abel1
Master
Dave schreef:
frustraties, goed argument om dan maar gericht te gaan schieten


Waarom hebben ze dat dan niet gedaan bij die extinction rebellion idioten? of die rellende voetbal hooligans? waarvan de laatsten ook nog echt geweld tegen agenten hebben gepleegd.
  Bericht 
lorat
Master
Abel1 schreef:
Waarom hebben ze

Andere club, met toevallig hetzelfde apenpakkie aan. Deze agent werkte al 40+ jaar bij de politie in schubbekutteveen. Een ouderwetse bromsnor die wellicht nog gefrusteerd raakte omdat hij niet met U en meneer de veldwachter werd aangesproken. In de rampstad zijn "ze" er al lang aan gewend dat je daar niet mee wordt aangesproken, maar met "je kk moeder".
  Bericht 
Walker
Master
 
Het is in Heerenveen (ook een soort Schubbekutteveen) gebeurd, niet in Amsterdam....
  Bericht 
basjuh1981
Master
Abel1 schreef:
Waarom hebben ze dat dan niet gedaan bij die extinction rebellion idioten?


Als je dit nog niet doorhebt...
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
NU.nl schreef:
Agent die op tractor met zestienjarige schoot krijgt maand voorwaardelijk en taakstraf

De agent die vorig jaar tijdens een boerenprotest in Heerenveen op een tractor met daarin een zestienjarige jongen schoot, krijgt een maand voorwaardelijke celstraf opgelegd. Daarnaast moet de agent ook een taakstraf uitvoeren van tachtig uur. De rechter vindt dat de agent schuldig is aan poging tot doodslag.

Voor de voorwaardelijke celstraf geldt een proeftijd van een jaar. Daarin mag de politieman zich niet schuldig maken aan een strafbaar feit.

De straf is hoger dan de maand voorwaardelijk die het Openbaar Ministerie had geëist.

De rechter vindt dat de agent een beoordelingsfout heeft gemaakt die "heel anders had kunnen aflopen".

In de beschoten tractor zat de zestienjarige Jouke uit het Friese Akkrum. De agent schoot omdat hij dacht dat de trekker op hem zou inrijden. De kogel kwam op hoofdhoogte in het staal van de cabine terecht en miste Jouke daardoor net.

Volgens de rechter blijkt uit de beelden die van het incident zijn gemaakt dat de trekker niet richting de agent reed. De agent gaf als reden voor het schieten dat hij bang was dat hij of zijn collega "letsel of erger" zouden oplopen.

Maar de rechter constateert dat de tractor niet richting de agent reed. "De verdachte zet zelfs een aantal stappen in de richting van de tractor."

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak zei de agent dat hij niet had moeten schieten. "Achteraf had ik het niet moeten doen. Dan weet je pas wat er precies is gebeurd. Maar dat is achteraf."

"Het was hectisch en een onvoorspelbare situatie, waarbij ik niet wist wat Jouke ging doen", verklaarde de agent zijn schot. "Achteraf geloof ik echt dat hij weg wilde rijden, maar ik kan geen gedachten lezen."

Jouke en zijn familie krijgen anderhalf jaar na het incident nog steeds therapie om met het incident om te kunnen gaan. Volgens de moeder van Jouke is de wereld van het gezin "op zijn kop gezet".

Na het incident gingen mensen op zoek naar de identiteit en het adres van de politieman. De agent was daarom tijdens de inhoudelijke behandeling niet fysiek aanwezig in de rechtszaal. Hij keek via een videoscherm mee. Zijn stem klonk anders door een stemvervormer. Vrijdag waren zowel de agent als Jouke en zijn familie niet aanwezig in de rechtszaal.



Voor een poging tot doodslag krijgt hij 1 maand voorwaardelijk en 80 uur taakstraf. :boos: :boos:
  Bericht 
bruintje beer
Master
En ontslag natuurlijk, agenten met een strafblad kunnen we niet hebben.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
los daarvan is die vent volledig incapabel om met een vuurwapen op zak rond te mogen lopen
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Politie.nl schreef:
Reactie politie Noord-Nederland op uitspraak rechter na schieten op tractor Heerenveen

De Blauwe Kamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft op vrijdag 1 december uitspraak gedaan in een rechtszaak tegen een agent uit de Eenheid Noord-Nederland. Deze agent werd vervolgd omdat hij op 5 juli 2022 op de A32 bij Heerenveen op een tractor met daarin een destijds 16-jarige bestuurder heeft geschoten. De rechtbank acht de agent schuldig aan poging tot doodslag. Hij is veroordeeld tot een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van een jaar en een onvoorwaardelijke taakstraf van tachtig uur.

Joop de Schepper, plaatsvervangend politiechef Eenheid Noord-Nederland, was aanwezig bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Ook vrijdag was hij in de rechtbank in Utrecht om het oordeel van de rechtbank aan te horen. Hij reageert namens de politie.

'Het is een spannende en intensieve periode geweest voor de tractorbestuurder en zijn familie maar ook voor onze collega en zijn naaste omgeving. Het heeft grote impact wanneer je je als agent in de rechtbank moet verantwoorden voor een beslissing die je tijdens je werk in een split-second maakt.

Dat politiewerk complex kan zijn, bewijst deze zaak. We doen ons werk in een samenleving waarin gezag steeds vaker ter discussie staat. In een fractie van een seconde moet je in soms buitengewone omstandigheden besluiten hoe je handelt. Je vuurwapen gebruiken is geen lichtvaardig besluit en doe je alleen als je het op dat moment noodzakelijk acht. De agent verklaart dat hij, met de kennis van nu, anders had moeten handelen. Hij heeft dat ook zo aan de tractorbestuurder en zijn familie gezegd.

De uitspraak van vandaag is een pittige; de uitspraak is hoger dan de eis van de officier van justitie. Dat komt behoorlijk binnen omdat er helder wordt gesteld dat er sprake was van poging tot doodslag en er een onvoorwaardelijke straf wordt uitgesproken.

Een objectieve controle op ons optreden is belangrijk. De uitspraak van rechtbank is vandaag klip en klaar. Het optreden van de politie was niet conform de geweldsinstructie en niet subsidiair en proportioneel. Deze uitspraak verdient het dat we die verder bestuderen. Het kan mogelijk gevolgen hebben voor hoe we ons in dergelijke situaties organiseren en hoe we onze mensen instrueren. We willen immers alles in het werk stellen om het risico dat onze medewerkers in een dergelijke situatie terechtkomen zo klein mogelijk te houden. Ik voel die verantwoordelijkheid en vind dan ook dat we hierop moeten reflecteren.

Het is betreurenswaardig dat onze collega in de laatste fase van zijn loopbaan in een dergelijk heftig incident terecht gekomen is. De collega heeft op dit moment ontheffing van werkzaamheden. We gaan met hem in overleg hoe hij het laatste deel van zijn loopbaan gaat invullen.

De betrokken familie en de agent hebben tijdens de zitting aangegeven dat zij hopen dat na de uitspraak de rust voor hen terugkeert. Voor beide partijen is een tijd van bezinning over het oordeel van de rechtbank aangebroken.'


Niks overleg over de invulling van zijn loopbaan. Hij is veroordeeld en moet ontslagen worden.
  Bericht 
lorat
Master
en moet ontslagen worden

Dat is niet wat de rechter heeft gezegd. Die vond een beetje schoffelen wel voldoende.
  Bericht 
bruintje beer
Master
De man is nu 54 ofzo, hoezo het laatste deel van z'n loopbaan? Hij moet nog meer dan tien jaar!
Hij moet er gewoon uitgedonderd worden [x] ongeschikt.
  Bericht 
zadkine
Master
bruintje beer schreef:
Hij moet er gewoon uitgedonderd worden [x] ongeschikt.


Uit actieve dienst ...inderdaad.
Maar liever wel ander werk voor hem na zijn straf....
Geen zin om hem de rest van die jaren van een uitkering te laten leven.
  Bericht 
Bussloo
Master
Genoeg kantoorbaantjes waarbij geen vuurwapen nodig is. En anders snelheidscontroleur, liever niet natuurlijk.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Controleur en rondrijden met zo een wagentje met "handhaving" erop is toch precies waar die figuren terecht komen die in de gewone dienst niet terecht kunnen?
  Bericht 
bdd
Respect
Zal Jouke en zijn familie niet beter in hoger beroep gaan, of iets in die richting?

Wat een schande die uitspraak, serieus walgelijk.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Ik denk dat het OM als vertegenwoordiger van de Staat dat moet doen.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
bdd schreef:
Zal Jouke en zijn familie niet beter in hoger beroep gaan, of iets in die richting?


Dat kunnen ze niet, het is een zaak tussen de agent en OM.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Is de schade aan die trekker al vergoed? En dan niet de trekker van Peter maar de trekker van Jouke?
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
basjuh1981 schreef:
Ik denk dat het OM als vertegenwoordiger van de Staat dat moet doen.

De uitspraak van vandaag is een pittige; de uitspraak is hoger dan de eis van de officier van justitie.

Het is aan dat filmpje te danken dat Jouke niet voor poging tot doodslag 80 uur had moeten schoffelen.
  Bericht 
Walker
Master
 
NoCashCow schreef:
Controleur en rondrijden met zo een wagentje met "handhaving" erop is toch precies waar die figuren terecht komen die in de gewone dienst niet terecht kunnen?


En hun frustraties botvieren op het geven van boetes aan belasting betalende burgers die 1 cm fout geparkeerd staan, terwijl ze de groepen overlast gevende (vul maar in) zien en ontwijken.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
NDR schreef:
Bauern-Proteste haben begonnen: Erste Blockaden im Norden

Trotz des Einlenkens beim Agrardiesel und der Kfz-Steuer gibt es heute große Proteste der Landwirte gegen die Politik der Bundesregierung. Blockaden mit Traktoren sorgten bereits am frühen Morgen im Norden für erste Behinderungen im Straßenverkehr. Ein Überblick über die Lage in Niedersachsen, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern und Hamburg.

In Mecklenburg-Vorpommern sorgten Landwirte mit Hunderten Traktoren - unterstützt von Lastwagen von Speditionsunternehmen - landesweit für Blockaden von Autobahnauffahrten. Auch in Teilen von Niedersachsen und Schleswig-Holsteins sowie in Hamburg liefen die Protestaktionen und Demos der Bauern auf den Straßen an. Auch die Schülerbeförderung kann davon vielerorts betroffen sein.

Autofahrende müssen heute vielerorts mit Staus und langen Wartezeiten rechnen. In vielen Regionen empfiehlt die Polizei, ganz auf Autofahrten zu verzichten. In Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern und anderen Bundesländern gelten Sonderregeln für Schulen.

Bauernpräsident Rukwied bittet um Verständnis bei Bevölkerung

Im Hörfunk-Interview auf NDR Info bat Joachim Rukwied, Präsident des Deutschen Bauernverbandes, bei der Bevölkerung für Verständnis für die Aktionen auf den Straßen. Die Steuererhöhungen und Kürzungen für die Landwirte seien nicht mehr hinnehmbar. Er hoffe auf Vernunft bei der Regierung und die Rücknahme der "überproportionalen Belastungen", so Rukwied. Ansonsten sei die Zukunftsfähigkeit der Landwirtschaft und die Verorgungssicherheit mit heimischen Produkten gefährdet. Von einer möglichen Unterwanderung der Proteste durch rechte Gruppierungen grenzte sich der Bauern-Präsident erneut "aufs Schärfste" ab: "Wir stehen zu unserer Demokratie." Alle Teilnehmenden seien dazu aufgerufen, friedlich zu protestieren. Vor einigen Tagen konnte Wirtschaftsminister Robert Habeck (Grüne) seine Fähre wegen einer Blockade-Aktion in Schlüttsiel nicht verlassen.


Ministerpräsident Weil: Ampel soll Agrar-Kürzungen zurücknehmen

Niedersachsens Ministerpräsident Stephan Weil (SPD) forderte die Ampel-Regierung in Berlin auf, die geplanten Subventionskürzungen für die Landwirtschaft zurückzunehmen. Die Bundesregierung solle reinen Tisch machen und den Konflikt beenden, sagte der Regierungschef heute im Morgenmagazin von ARD und ZDF. "Ich glaube, dass die beiden Vorschläge eine Branche doch stärker treffen als andere", sagte Weil.

Niedersachsen: Sternfahrt nach Bremen - weitere Proteste möglich

In Niedersachsen kam es heute früh infolge der Demos und Proteste bereits zu mehreren Verkehrsbeeinträchtigungen und Einschränkungen. Unter anderem war die Anschlussstelle Oyten an der A1 im Landkreis Verden blockiert. Auch an der B213 im Bereich Lastrup (Landkreis Cloppenburg) sorgten Landwirte mit Blockaden für Behinderungen. Aus Oldenburg, Lüneburg und dem Kreis Uelzen wurden ebenfalls frühe Aktionen und Treckerfahrten der Bauern gemeldet.

Bauernverbände haben heute zu einer Sternfahrt nach Bremen aufgerufen. Nach Einschätzung der Polizei könnten sich bis zu 2.000 Fahrzeuge auf den Weg in die Hansestadt machen. Die Stadt Hannover und die Region sollen voraussichtlich die ganze Woche von Protestaktionen betroffen sein.

[artikel is nog veel langer, zie bron]


Let op, het gaat los vandaag in Duitsland.

zie ook https://mapindex.nl




Citaat:
Looks like the Dutch, Belgian, and Poles will be aiding in the strike.

Hey hey, ho ho! The German government has got to go!

bron: Slavyangrad, Telegram
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nuhawaii schreef:
Duitse boeren blokkeren wegen uit protest tegen schrappen subsidies
Door onze nieuwsredactie
08 jan 2024 om 09:03
Update: 12 minuten geleden
26 reacties

Delen
Duitse boeren betogen maandag onder meer met wegblokkades tegen het plan van de regering om een aantal subsidies voor de sector te schrappen. De boeren vrezen dat hun producten te duur worden in vergelijking met landbouwproducten uit andere landen.
Het grootste pijnpunt voor de boeren is dat de subsidie voor het gebruik van diesel in landbouwbedrijven grotendeels wegvalt. De acties worden gesteund door transportbedrijven. Ook zij krijgen te maken met hogere kosten als gevolg van de regeringsplannen.

De wegblokkades dreigen het verkeer op veel plaatsen ernstig te belemmeren. In de buurt van Cloppenburg in Nedersaksen is vanochtend vroeg al een verbindingsweg geblokkeerd.

Om 14.00 uur staat er een betoging in de stad op het programma. Op meerdere plaatsen blokkeren boeren met tractors opritten naar autosnelwegen.

In de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein zijn drie dagen van protesten aangekondigd waarbij boeren met hun voertuigen langzaam over wegen rijden. De deelstaat Rijnland-Palts rekent op meer dan tienduizend betogende boeren.

Volgens de politie ziet het ernaar uit dat alle opritten naar autosnelwegen in de streek van Mainz snel ontoegankelijk zijn. In de deelstaat zijn grote demonstraties in Mainz, Worms en Koblenz aangekondigd. In de hoofdstad Berlijn was het maandagochtend nog rustig.


Team hawaiishirts is ook eens ontwaakt
  Bericht 
Walker
Master
 
In Duitsland heeft de regering van Schulz toch een begrotingstekort van 60 miljard omdat geld uit het noodfonds voor Corona niet gebruikt mag worden voor de klimaatpot?

En dus gaat men overal met de kaasschaaf het hakmes langs en worden alle economische subsidies geschrapt. Want die klimaatplannen zijn blijkbaar belangrijk. Lekker betrouwbaar stelletje daar in die 'Ampel Coalition'.

Tijd voor nieuwe verkiezingen, maar dat durven ze niet omdat met de huidige maatregelen de AfD zeker de grootste gaat worden. En niet alleen in Thuringen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Walker schreef:
die klimaatplannen zijn blijkbaar belangrijk


die boeren krijgen forse dieselkorting dus het mes snijdt aan meerdere kanten voor de klimaatactivisten want diesel is bad, moet weg. Fossiele brandstofsubsidie moet stoppen bladiebla.

Dave schreef:
Agrardiesel und der Kfz-Steuer


motorrijtuigbelasting
  Bericht 
Walker
Master
 
Dave schreef:
die boeren krijgen forse dieselkorting


Zoals het systeem met rode diesel in Nederland? Want hoe wordt anders voorkomen dat de oude MB E 250d ook door Helmut afgetankt wordt?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ja dat weet ik allemaal niet hoor, teveel tekst. https://de.wikipedia.org/wiki/Agrardiesel

Maar ik zie dat het om iets van 15 cent gaat. Gaat ook nergens over. :roll:

Vind het absurd dat het wegennet weer geslachtofferd moet worden.


Bijlagen :


  Bericht 
bdd
Respect
Zolang je lekker alles pikt mag je nergens over klagen, wees dan een goede slaaf en bek dicht.

De boeren doen tenminste iets tegen het regime. Je weet wel, die 'overheid' waar inmiddels ieder zelf-denkend mens absoluut kotsmisselijk van hoort te zijn.
Wij mogen blij zijn voor de protesten. En hopen dat ze het _iedere dag_ doen, totdat er naar het volk geluisterd gaat worden.

Als de gehoorzame burgertjes nog maar iets van een ruggegraat hadden dan zouden ze stoppen met het afdragen van geld aan hun pooier de belasting "dienst".

Walker schreef:
Tijd voor nieuwe verkiezingen,
:fp:

Stem je recht weg aan iemand in een pak, die zal wel weten wat ie er mee doet :loco:
Geloof in een ander hebben boven jezelf, met het vertrouwen dat die "leiders" de belangen van het volk respecteren. :roflol:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
bdd schreef:
totdat er naar het volk geluisterd gaat worden


:huh: het hele westen en dan in het bijzonder de Duitsers zitten tot in het holletje in de klimaatpijperij. Er wordt juist naar 'het volk' geluisterd.

Effe kijken; :fp: .. yup die werkt

Ik zie overigens ook veel boeren met een Oekie vlaggetje aan de gevel ;( . Er staat Frieden in die video maar Duitsers en Frieden klinkt vrij ongeloofwaardig. Ik vind het een behoorlijk gevaarlijke tijd waarbij het huidige Oosterse nationaalfascisme zomaar over kan slaan. Dat hele vlaggedoe is sowieso een kansloos gebeuren.

Het ding is, geld komt niet uit de lucht vallen, al die ver-van-het-bed onzin moet gefinancieerd worden en jezelf sanctioneren werkt ook lekker dom. Maar als ik daarover begin gaan er een hoop mensen huillie doen.

Die boeren protesteren alleen maar om hun eigen dikke huis behoud. Geen medelijden mee, na 45 bladzijdes nog steeds niet.

---
Ik heb nee gestemd bij het associatieverdrag uit belang van de Oekies notabene. 2012! Is niet naar geluisterd, nouja deal dan ook maar met de ultradomme gevolgen.

Wat heeft dat met (Duits/Nederlandse)boeren en naar het volk luisteren te maken? Alles. Echt alles. Toen had er massaal geprotesteerd moeten worden maar niemand gaf ene fuck. En nu is het te laat. Het is al lang te laat, dit boerenprotestgedoe doet helemaal niets meer. Alleen als de EU uit elkaar tieft zie ik licht aan de horizon maar het lijkt er sterk op dat we daar nog mijlenver vanaf zitten. Het gaat nog toch goed namelijk, tot dit jaar dan.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Dave schreef:
Ik heb nee gestemd bij het associatieverdrag uit belang van de Oekies notabene. 2012!

Ik deed dat uit Nederlands belang. Maar pas in 2016 O:)
  Bericht 
Bambi killer
Master
  Bericht 
Dave
Webspecialist
en wat moeten we hiermee?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dag drie van boerterrorisme.

Daar komt dan nog eens een keer een treinstaking bovenop. Machinisten vinden dat ze te weinig geld krijgen voor het rechtuit rijden.

Gaat lekker daar (hier) met die Duitsertjes.
  Bericht 
regiorunner
Master
Dave schreef:
treinstaking


STREIK :lief:
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dave schreef:
Daar komt dan nog eens een keer een treinstaking bovenop.


Ik had begrepen dat vrachtwagenchauffeurs ook meededen.
  Bericht 
Bambi killer
Master
Heel mooi dit!
  Bericht 
Dave
Webspecialist
denk je dat de allerrijksten er wat gaan van voelen ja?
  Bericht 
Walker
Master
 
Die trekken nog een goede fles wijn open, gooien een extra blok hout in de haard, en denken: Zolang de financiële markten maar niet instorten zal het wel meevallen.

En anders varen we wel naar de Bahamas. :glaasje:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
NU.nl schreef:
Agent die op tractorrijder (16) schoot bij boerenprotest ziet af van hoger beroep

De agent die eind vorig jaar is veroordeeld voor het schieten op een tractorbestuurder tijdens een boerenprotest in Heerenveen trekt zijn hoger beroep in. De man is het nog steeds oneens met de veroordeling, maar "kiest thans voor rust".

Dat meldt zijn advocaat. De agent werd in december vorig jaar veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Tijdens de behandeling van de zaak werd de identiteit van de agent afgeschermd omdat hij werd bedreigd, zei zijn advocaat. Die bedreigingen hebben "een zeer grote invloed op het persoonlijke leven van hem en zijn familie" gehad. De politieman vindt "de impact van de gehele strafzaak te groot" om ook nog in hoger beroep te gaan.

De agent schoot bij het boerenprotest op 5 juli 2022 gericht op een tractor. Daarin zat de destijds zestienjarige Jouke uit het Friese Akkum. De agent schoot omdat hij dacht dat de tractor op hem inreed. Hij zei dat hij "in een grote hectiek" zijn vuurwapen trok en uit noodweer handelde. De kogel kwam op hoofdhoogte in het staal van de cabine terecht en miste Jouke daardoor net.

De rechtbank constateerde dat de tractor niet richting de agent reed en achtte de agent schuldig aan poging tot doodslag.

Ondanks de veroordeling is de agent nog in dienst. "Dit is maatwerk, waarbij goed wordt gekeken naar de feiten en omstandigheden. Je bent dus niet per definitie je baan kwijt", vertelt een politiewoordvoerder.

Doordat de gevangenisstraf die de agent heeft gekregen voorwaardelijk is, kon hij zijn baan houden, legt de woordvoerder uit. "In samenspraak met hem wordt nu naar passende werkzaamheden gezocht."


Citaat:
Doordat de gevangenisstraf die de agent heeft gekregen voorwaardelijk is, kon hij zijn baan houden, legt de woordvoerder uit.


Daarnaast had hij een taakstraf van 80 uur gekregen.

Hij is veroordeeld en heeft een strafblad dus had hij ontslagen moeten worden.
 Pagina 46 van 46  [ 2289 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy