Pagina 63 van 63  [ 3140 berichten ]
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Daarom noem ik het ook een redelijke oplossing en alleen in die situatie. Het is een beetje geluk hebben dat het dezelfde fase is in een 3-fase huis en liefst nog dezelfde groep met een doorverbinding ver van de meterkast. Dan zijn ze best aardig. Ook scheelt het als je goed spul koopt. Maar ze blijven natuurlijk afhankelijk van bedrading, andere gebruikers (storing) en onzuinig in gebruik.

Je zou eens kunnen kijken of er stopcontacten zijn die direct op de meterkast uitkomen. 220V draden eruit en netwerkkabel erin trekken. Als je het geluk hebt van 1/4" pijp zonder flex en zonder scherpe bochten, dan kun je nog wel eens 3x 1.5mm2 combineren met een cat 5e kabel in 1 pijp. Niet volgens de norm en niet ideaal, maar geen probleem voor laagbelaste stopcontacten.

Grote voordeel van Ethernet is dat je niet op een paar meter meer of minder hoeft te kijken. Dus via een gat in de vloer of plafond (achter gordijn b.v.) en dan via kelder of zolder is vaak makkelijker achteraf aan te leggen. In de ruimte zelf achter de plint verder naar het gewenste punt. Ook is POE dan wel handig omdat je bij de plaatsing van wifi geen rekening hoeft te houden met de plaats waar je WCD zit. Weer een variable minder.

Maar niettemin, succes!
  Bericht 
wellproc
Master
NoCashCow schreef:
dan kun je nog wel eens 3x 1.5mm2 combineren met een cat 5e kabel in 1 pijp. Niet volgens de norm en niet ideaal, maar geen probleem voor laagbelaste stopcontacten.


Oei, dat klinkt als een leuk idee totdat iemand die het niet snapt er net wat meer op aansluit dan jij bedacht had met 'laagbelast'. En of dat nou je vrouw/kind is, of de koper van je huis een paar jaar later... In beide gevallen kan het een hoop gezeik geven.

Ik zou het risico niet nemen. Daarom wil ik ook alleen maar huizen met een kruipruimte :kniktja:. Kwestie van een paar keer vies worden en wat spierpijn, maar daarna heb je wel een fatsoenlijke backbone. Tenminste: in de meeste gevallen kun je wel ergens een hoekje vinden waar je een buis kunt aanbrengen voor ethernet, zodat je niet alleen alle hoeken van je woonkamer bereikt (via de kruipruimte), maar ook de hoeken van de kamers daarboven.
En het slopen van een openhaardkanaal is voor dit soort acties bijna perfect. Je hebt dan toch een af te werken muur, dan kun je er gelijk de frees inzetten voor een mooie leiding naar zolder. Daar een doosje in de muur en hoppa: bedraad internet/access point! :woop:

Met zonder kruipruimte (of kelder) wordt het wat lastiger O:)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Neh, heb al gekeken.. 16mm buis overal, daar word ik niet vrolijk van. Welke debiel dat bedacht heeft en ook zo aanhoudt is mij een raadsel. 25mm zou de standaard mogen worden als het aan mij zou liggen.

Maar ik heb reeds cat7 ( https://www.amazon.nl/dp/B08X1LCR8T ) in de kelder kunnen proppen na urenlang "gehengel" in de meterkast, die ook helemaal afgetimmerd was ( :loco: ). Er staat inmiddels een WHR930 opgesteld nadat ik de keldertrap vervangen heb voor een ruimtebesparende trap dus we zijn op zich aardig op weg, nu nog ventilatiebuizen naar boven en daar kan dan mooi een bundeling van 20 of 25mm elektrabuis bij in dezelfde "schacht".

Naderhand verder beslissen of ik de zooi upgrade naar Q350 TR Enthalpie + ComfoClime 24 maar dan spreek je over een dikke zesduizend Euro :x


Bijlagen :


  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Ik zou persoonlijk niet teveel geld uitgeven aan die WTW kasten. Die zijn vooral bedoeld om de bouwnormen te bevredigen en de zakken te vullen van de verkopers. Een gezond huis met een klein beetje tocht en ramen die open kunnen voor de enkele keer dat je echt veel mensen binnen hebt is optimaal.
De enige reden waarom ik een WTW wil inbouwen in de woonkamer is omdat het allemaal vaste ramen zijn en 2 gigantische schuifpuien. Die kun je in de nacht niet open laten. Want met name in de zomernacht wil ik kunnen ventileren om de warmte uit de woonkamer (design: broeikas) te krijgen. Daarnaast nog een keer een fancoil op de WP om te koelen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
NoCashCow schreef:
en ramen die open kunnen


Nee, ik mot geen pollen in huis. Ik injecteer mezelf al met 1300 Euro interleukine-remmer de maand, dat doe ik niet voor de gein.

Die WTW is gereviseerd, die unit zelf was niet eens zo heel prijzig ( 550 met garantie op Marktplaats en ik heb een ComfoAir Controller gekocht bij Sven ). Wat er allemaal omheen komt kijken, buizen, verdeelboxen, geluiddempers dat kost allemaal. En enthalpiewisselaar kost ook duizend, als ik dat zou willen. Moet even aankijken hoe het binnenklimaat uitpakt als alles draait zoals ik het voor ogen heb.

Zo'n WTW installatie is verhuisbaar, die hoofdunits bedoel ik dan. Dus het is een eenmalige investering, in theorie.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Heftig als je zo aan de medicatie moet. Wordt dat vergoed? Ik ben ook aardig allergisch, maar dat is een pilletje per dag.
Eigenlijk ben je dus gewoon een cleanroom aan het bouwen. Dan zou ik ook kijken voor wat overdruk. Dan komt er alleen lucht binnen via het HEPI filter.
  Bericht 
Blaataap
Master
Dave schreef:
Nee, ik mot geen pollen in huis. Ik injecteer mezelf al met 1300 Euro interleukine-remmer de maand, dat doe ik niet voor de gein.


Desensitisatie therapie geen optie? Doe ik ook al een tijdje. Merk al na een half jaar positief effect. Goed, je zit er 5 jaar aan vast maar het is tot nu toe wel waard.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Het is niet alleen pollen helaas, ook allerlei voedsel (=>diarree of rode huidjeuk) en zelfs metaal (scheren, knippen bij de kapper) wat huiduitslag geeft. Ook onkruid wieden of struiken snoeien in de tuin geeft jeuk en huiduitslag over het hele lichaam.

https://pure.rug.nl/ws/portalfiles/portal/48317957/a2980.pdf schreef:
Dames en Heren, effectieve en noodzakelijke behandelingen met geneesmiddelen moeten soms gestaakt of vermeden worden vanwege overgevoeligheidsreacties. Wij hebben u laten zien dat een desensitisatie uitkomst kan bieden voor arts en patiënt, wanneer behandelingsmogelijkheden beperkt worden door levensbedreigende overgevoeligheidsreacties op geneesmiddelen. Omdat het een intensieve behandeling is met potentieel ernstige bijwerkingen moet desensitisatie alleen toegepast worden wanneer er geen gelijkwaardige alternatieve medicatie voorhanden is voor de behandeling van de patiënt.


Blaataap schreef:
Merk al na een half jaar positief effect.


ik weet dat je daar aan zit maar berichten dat je van de een op de andere dag niet meer kan slikken en niemand weet waar dat door komt vind ik toch wat alarmerend ook al kan het volstrekt niet-gerelateerd zijn. Ik heb al een jaar of twintig te maken met deze situatie, dat maakt je enorm voorzichtig in handelen. Daarom ben ik ook tegen dat hele C19 schijttheater geweest. Je bent toch niet bang voor een prikje? Nouja zolang je weet wat voor goedje je in bloedbaan spuit kan ik het wel om de twee weken doen. Weet je dat niet dan moet je toch echt uiterst voorzichtig zijn. Uiterst voorzichtig.

---

Ik durf al met al niet aan desensitisatie en de KNO arts ook niet. Met de type 2 inflammatie die ik heb ben ik dan ook gewoon gerechtigd om een andere therapie te volgen.

Echter met dat remmen ben ik niet ineens overal van verlost. Inderdaad clean room bouwen :kniktja:

NoCashCow schreef:
ik ook kijken voor wat overdruk.


yep dat is dan ook wel af te stellen.

Ik zit nu al in een overdruksituatie want ik gebruik een Östberg LPKB 125 C1 EC om verse lucht het huis in te blazen, afgezekerd met een HEPA/Carbon filter op de inlaatbuis. Maar in de winter wordt het nogal koud, ik wil daar vanaf. (Dan stook je toch bij? Eh nee, zo werkt dat niet helemaal).
  Bericht 
Blaataap
Master
Dave schreef:
niet alleen


Heb ik ook allemaal last van. Zeker met planten cq pollen zit er een wisselwerking met voedsel.

Dat slikken heeft niks met die behandeling te maken. Heb daar al last van voor ik die behandeling begon.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Blaataap schreef:
allemaal last van.


En astma? Longcapaciteit neemt ook merkbaar toe 8)
  Bericht 
Blaataap
Master
Dave schreef:
Ik durf al met al niet aan desensitisatie en de KNO arts ook niet


Dat is natuurlijk het belangrijkste :flower:

Dan is het vooral hopen dat er met een redelijke termijn iets op de markt komt dat het probleem op een andere manier kan oplossen. Tot die tijd:

Dave schreef:
clean room bouwen


Zit dan niet veel anders op.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Blaataap schreef:
met een redelijke termijn iets op de markt komt dat het probleem op een andere manier kan oplossen


eehhh hoezo, het is er al. Ik heb vrede met die tweewekelijkse prikronde, vooral omdat ik het zelf kan/mag doen.

Alleen de prijs is redelijk listig maar het is duur vanwege het patent naar mijn idee. Volgens mij kan het veel en veel goedkoper maar de farmareuzen vinden het allemaal geweldig hoe het momenteel gaat dat begrijp ik ook wel. Sanofi draait miljardenwinsten alleen al vanwege dit ene product. Ik vind dat 'de markt' een goedkopere prijs af zou mogen dwingen, daar reken ik in elk geval op.
  Bericht 
Blaataap
Master
Dave schreef:
eehhh hoezo, het is er al


Ik bedoel permanente oplossing. Maar voor dit topic is het natuurlijk interessanter om te zien hoe je een clean room bouwt van je hele huis :thumb:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
  Bericht 
wellproc
Master
Tsja, dan wil je nog ff wat dingetjes netjes maken aan je huis voordat het in de verkoop gaat, lukt het niet... :x

Ik had in de schuur nog een restje 2-componenten houtrotvuller (Alabastine) staan, van een jaar of 8 oud. Dus netjes 1 op 1 (ongeveer...) gemengd, gaatje in de hoek van de boei gevuld. 2 dagen wachten en nu de schuurmachine er op. Blijft alles aan de schuurvellen kleven, want het is niet hard geworden...
Wat doen we nu :duh:
Zut eruit slopen, vast wel.
Maar dan? Nieuwe verpakking kopen, opnieuw mengen, gaatje dichtsmeren en de rest van de verpakking weggooien? Beetje jammer geld.
Kan het niet gewoon met houtplamuur (dikke klodder, dagje wachten, beetje aansmeren, dagje wachten, schuren, kwast erover)?
Het gaat om zichtwerk bij de voordeur.
De boei + voordeur zijn eigenlijk op, maar ik ga er niets meer aan doen. :[
  Bericht 
dvdouden
Master
wellproc schreef:
Kan het niet gewoon met houtplamuur (dikke klodder, dagje wachten, beetje aansmeren, dagje wachten, schuren, kwast erover)?
De nette manier is een stukje nieuw hout erin plaatsen/lijmen, kieren eventueel opvullen met plamuur, (liever die 2 componenten meuk gebruiken), alles strak schuren (bandschuurmachine ftw), aflakken.

Nieuwe alabastine kan ook prima. Kost wat centjes helaas. Smeren, zes uur wachten, schuren, snelgrond, volgende dag aflakken.
  Bericht 
bruintje beer
Master
wellproc schreef:
De boei + voordeur zijn eigenlijk op, maar ik ga er niets meer aan doen.
Ik zou het uitbesteden aan een schilder. Kost wat, maar dat zie je wel weer terug bij de verkoop.
Kopers knappen af op slecht onderhoud.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
bruintje beer schreef:
Kopers knappen af op slecht onderhoud


Huis verkoopt zichzelf joh in deze markt.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Uiteraard. En met goed onderhoud voor 15K meer. Maar laat maar liggen hoor, die centen :x
  Bericht 
wellproc
Master
Nee, schilder is onvoldoende. Er moet een nieuwe deur in (oud, dun glas, tochtig) en er moet een nieuwe boei rondom het afdakje.
Dat was ik van plan, maar is niet meer te regelen voor de verkoop. Dus nu maak ik het zo netjes mogelijk, zodat de kopers niet gelijk in het eerste jaar er wat mee moeten. En als ze dat wel doen, ook helemaal goed.

Verder is het huis prima in orde, veel kozijnen vervangen (hardhout of kunststof) incl. nieuw HR++-glas. Helemaal geïsoleerd (afgelopen jaar nog de laatste restjes dak), zolder voorzien van een grote nieuwe onderhoudsvrije dakkapel (5,5 meter), fors uitgebouwd, tuin opnieuw aangelegd, et cetera. We hebben er serieus geld in gestoken en dat zie je.
Verkopen doet het vast wel, ik wil voorkomen dat een hoekje houtrot in de boei het eerste beeld is.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Ding opmeten en ff snuffelen op internet. Dan kom je dingen tegen zoals dit: https://www.doe-het-zelfdump.nl/product ... hout-vd21/
Even in de juiste kleur lakken en klaar. Hang en sluitwerk overzetten of even langs de Hornbach.
Een nieuw boeiboord rond een afdakje doe je ook op een zaterdagmiddag. Boeidelen plaatje halen en meteen laten zagen bij de Hornbach. Afhankelijk van de situatie kan die gewoon over de oude heen geschroefd worden. Schroeven met afwerking in kleur hebben ze ook.
Juist omdat mensen moeten overbieden met eigen geld is een goede staat van onderhoud en vooral geen achterstallige zaken belangrijk. Desnoods een weekje later in de verkoop is toch geen ramp?
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Zou 2 lagen grondlak en 1 laag aflakken voldoende zijn?

Vind de deur er eigenlijk prima uitzien zo.


Bijlagen :


  Bericht 
Blaataap
Master
Twee lagen houdt wel beter, zeker als je regelmatig poetst.
  Bericht 
zerty
Master
Zou 2 lagen grondlak en 1 laag aflakken voldoende zijn?


Waarom grondlak?
Deur zit nog goed in de lak dus geen grondlak nodig.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Blaataap schreef:
Twee lagen houdt wel beter, zeker als je regelmatig poetst.


Ja. Heb boven ook 2 gedaan dus ben al bezig :lol:
Net alles even opgeschuurd en ontvet.

zerty schreef:
Waarom grondlak?
Deur zit nog goed in de lak dus geen grondlak nodig.


Dit is al 2x grondlak en 1x aflak ;)
Deuren waren in erg slechte staat.
Heb alles eerst in korrel 80 en daarna met 240 opgeschuurd. Toen 2 lagen grondlak en 1x aflak.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Heb alles eerst in korrel 80 en daarna met 240 opgeschuurd.

Dat is wel een erg grote stap. Je kunt beter een tussenstap doen. Niet voor niks wordt schuurpapier vaak in pakketten van oplopende korrel verkocht. Dan had je wellicht ook met 1x grondlak klaar voor aflakken geweest.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Werkt prima, en 2 grondlagen wordt sowieso aangeraden. (Twijfel of ik nou ook nog 180 tussendoor had gedaan :[ )
  Bericht 
dvdouden
Master
Laatste kozijn geverfd, bijna klaar met de buitenboel, nog één buitendeur en dan is het gedaan voor dit jaar :koffie:


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
Haal meteen dat "temperatuur"geval weg als je toch bezig bent
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Mooie thermometer. Nooit wegdoen ;)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dat is dan smaak maar om de functionaliteit hoef je het niet te doen, tenzij je de geveltemperatuur wil weten :roll:
  Bericht 
dvdouden
Master
Zit op het noorden, geveltemperatuur is min of meer gelijk aan de buitentemperatuur :flower:
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
De vloer is gelegd, geïsoleerd, broodjes vloer. Komende week worden de muren geschilderd, en daarna de tijdelijk laminaat vloer leggen.


Bijlagen :








  Bericht 
Blaataap
Master
Goed bezig geweest daar :thumb:
  Bericht 
dvdouden
Master
Lekker bezig JJ!
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Prachtig. Aparte kamer ook. Zal niet eenvoudig zijn geweest, zo'n ronde vloer.
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
JonnyJohnson schreef:
en daarna de tijdelijk laminaat vloer leggen

Ja, dat hebben wij ook gedaan. In afwachting van de houten vloer die er zou komen. Dat was in 2011 :-)
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Lekker bezig JJ :D :thumb:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
JonnyJohnson schreef:
De vloer is gelegd


Nog steeds alles krom :-x
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
NoCashCow schreef:
In afwachting van de houten vloer die er zou komen


Ja hier duurt het ook wel een paar jaar. Dan moet de bijkeuken worden verbouwd tot keuken, dan kan de keuken op de huidige plek er uit. Daar dan ook de vloer aanpakken, en dan vloerverwarming, en de definitieve vloer er in.
 Pagina 63 van 63  [ 3140 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy