Pagina 60 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Mr.Cabdriver schreef:
Hoe zit dat hier eigenlijk met de griep?
Darwin.
Corona is superieur en heeft griep verdrongen.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dat er nu veel minder griep heerst is een bijvangst van de maatregelen en de toegenomen hygiëne sinds corona.
  Bericht 
Story
Master
 
Dat je het geduld er nog voor op kunt brengen, kwibus. Hulde!
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Dat er nu veel minder griep heerst is een bijvangst van de maatregelen en de toegenomen hygiëne sinds corona.
Dat bedoel ik, corona is zo badass dat het schijt heeft aan mondkapjes, handen wassen en dat mensen minder ophokken. Waar griep zielig in een hoekje gaat zitten huilen dat verspreiden nu wel heel moeilijk is, zet corona gewoon een tandje bij, gaat dwars door de angstlapjes heen en blijft gewoon wat langer in de kerklucht hangen tot er weer een potentiele host langskomt. Corona is een absolute eindbaas!

Feitelijk schreef:
Dat je het geduld er nog voor op kunt brengen, kwibus. Hulde!
Het gaat bijna vanzelf als je een compulsieve betweter bent.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dikke Dakduif schreef:
Het gaat bijna vanzelf als je een compulsieve betweter bent.
Ja, dat gaat een aantal mensen hier goed af. Gelukkig ben ik het niet :lol:

Kracht van leren zit ook in herhaling, en sommigen hier zijn zeer hardleers O:)
  Bericht 
Forza!
Master
 
Kracht van humor zit ook in herhaling,



Mehehe en dat liedje.. Gaat ie het helemaal uitleggen. Were were you? op het lage kastje :lol:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Feitelijk schreef:
Dat je het geduld er nog voor op kunt brengen

Ja dank je.. Helaas kun je maar 100 weken selecteren maar het killer virus is dus geen killer virus, precies hetzelfde als anders maar dan een ander smaakje

vooralsnog zie ik dat de maatregelen geen enkel effect hebben. Ja, koekeroe, tegengesteld effect zoals verwacht. Alleen maar "erger", gezien de ziekenhuisopnames. Gelukkig hebben we in de lente al vroeg opgeschaald met de creatie van een centrale opvang met verse begeleiding zodat we er nu warmpjes bijzitten in de winter. Knap geregeld. Regeren is vooruit zien en vooral veel vakantie nemen. :applaus:


Bijlagen :


  Bericht 
Kwibus
Master
Volkskrant Reconstructie Vaccinatie - Zo raakte Nederland achterop bij het vaccineren

Snelle copy/paste voor het geval het een abo-artikel is.

Michiel van der Geest - 28 december 2020, 5:00

‘Zorgvuldigheid’. Dat is het argument van Hugo de Jonge waarom Nederland pas weken later dan Duitsland begint met vaccineren. Een reconstructie van de Volkskrant toont een ander beeld: hoe Nederland lang vertrouwde op een eigen vaccinatie-infrastructuur die ongeschikt is voor het Pfizer-vaccin.

9 november: de vaccinbaas rent juichend de trap af

Marc Kaptein zit thuis op zijn werkkamer als het bericht op zijn laptop binnenkomt. Kaptein schiet van zijn stoel, rent juichend de trap af en roept naar zijn vrouw: ‘We zitten boven de 90 procent!’ Die kijkt hem niet-begrijpend aan en vraagt: ‘Waar héb je het over?’

Kaptein, medisch directeur bij Pfizer, heeft net de resultaten binnen gekregen van de eerste tussentijdse analyse van de fase-III-trials van het vaccin dat de farmaceut samen met BioNTech ontwikkelde. De uitslagen overtreffen alle verwachtingen.

In recordtijd hebben de farmaceuten, dankzij de nieuwe vaccintechnologie van het messenger RNA een vaccin weten te creëren. De hoop bij Pfizer was, zegt Kaptein, dat het tussen de 65 en 70 procent effectief zou blijken. Daar hielden ze bij de farmaceut rekening mee. Boven de 90 procent was ongelooflijk, het droomscenario.

Door de nieuwe techniek wisten wetenschappers al vroeg de code van het virus in vetbolletjes te laden. Pfizer zette in maart een miljard euro opzij, begon proeven met vier vaccinvarianten en kon daardoor al snel na de pandemie-uitbraak met de eerste testfases beginnen. In april vaccineerde het de eerste proefpersonen in Europa, in mei volgden mensen in de Verenigde Staten. In juli kwamen de eerste uitslagen. Toen dacht Kaptein al: oeh, dit ziet er goed uit.

Hoopvol gaat hij augustus in, en hij begint mensen bewust te maken: mogelijk lukt het om het vaccin eind dit jaar af te hebben. ‘Dan werd ik wel meewarig aangekeken.’ Begin oktober brengt Pfizer het ministerie en het RIVM op de hoogte van de verpakkingseigenschappen van het vaccin: te bewaren bij -70, aanlevering in speciale dozen van duizend stuks.

Binnen een maand na die analyses in november levert Pfizer het volledige dossier van vaccin BNT162b2 in bij de geneesmiddelenautoriteiten. Het vaccin komt begin november opeens heel dichtbij.

Nederland is voorbereid, schrijft minister Hugo de Jonge al in september aan de Tweede Kamer. Hij heeft immers het RIVM gevraagd ‘na te denken over en waar mogelijk voorbereidingen te treffen voor de uitvoering van de vaccinatie’. Bovendien ‘brengt het RIVM knelpunten in kaart en hoe deze kunnen worden weggenomen’. En spreekt het instituut ‘potentiële uitvoeringspartijen over de mogelijkheden tot samenwerking’.

Eind augustus zijn deze ambtelijke voorgesprekken begonnen. Een soort afstemmingsoverleggen tussen al die zorgpartijen die Nederland rijk is aan de digitale tafel: VWS, RIVM, de GGD, en de verenigingen van de huisartsen, verpleegkundigen, ouderenzorginstellingen, thuiszorginstellingen, gehandicaptenzorg, arbo-artsen, instellingsartsen, specialisten ouderengeneeskunde, artsen verstandelijk gehandicapten.

Er wordt geen sporthal afgehuurd, geen ict-systeem gebouwd, geen medewerker aangenomen. ‘We wisten sinds maart dat vaccins onze weg uit deze pandemie zouden zijn. Je verwacht dat er scenario’s zouden zijn uitgewerkt’, zegt een betrokkene die bij de gesprekken aanwezig was. ‘Van dat iedereen een vaccin per post thuisgestuurd zou krijgen met toedieningsinstructies, tot hoe om te gaan met een precair vaccin als dat van Pfizer. Dat was er allemaal niet. Er zijn mensen die geloven in ‘ad hoc’. Ik hoor daar niet bij.’

Het duurt tot diep in november voordat de bestuurders van alle bovenstaande organisaties voor het eerst samenkomen om over vaccinaties te praten. Dat is aan de vooravond van het advies van de Gezondheidsraad. Die dicteert welke vaccinatiestrategie Nederland hanteert: wie wordt in welke volgorde gevaccineerd? Pas dan kunnen de overlegtafels concreet aan de slag.

19 november: het vaccinatieplan dat niet paste bij het vaccin

Dat rapport Strategieën voor COVID-19-vaccinatie komt uit op 19 november, vijfenhalve maand nadat de minister erom had verzocht. Het is een doorwrocht advies waarin de Raad in 66 pagina’s de voor- en nadelen van verschillende strategieën goed leesbaar bespreekt.

Het uiteindelijke strategie-advies is niet verrassend: vaccineer eerst de groepen die het meest te lijden hebben van het virus – ouderen, mensen met onderliggende aandoeningen – en de zorgmedewerkers, en daarna pas de gezonde 60-minners. Begin daarbij met de oudste ouderen met aandoeningen, oftewel: de verpleeghuisbewoners en inwoners van gehandicaptenzorginstellingen. En, als dat niet kan, de mensen die hen verzorgen.

Precies zoals de ons omringende landen het gaan doen, en precies wat oud-Gezondheidsraadvoorzitter André Knottnerus al in juni in de Volkskrant voorspelt. Precies ook, zegt De Jonge tegen de klaarstaande televisiecamera’s, wat het kabinet al probeert te bewerkstelligen met haar coronastrategie: de ouderen beschermen en de zorg ontlasten.

Een dag later ligt er dan ook een Kamerbrief, waarin het kabinet het advies van de Gezondheidsraad overneemt. En er is een plan om die vaccinaties uit te voeren, dat zoveel mogelijk aansluit ‘op bestaande structuren’ en ‘vertrouwde locaties’. Blauwdruk daarbij is de jaarlijkse griepprik.

De huisartsen roepen elk jaar hun zes miljoen oudere en kwetsbare patiënten daarvoor op. En dit coronajaar hebben ze er daar bijna vier miljoen van coronaproof gevaccineerd. De bedrijfsartsen in de zorginstellingen geven die prik aan hun personeel, en het personeel van de ouderen- en gehandicaptenzorg verzorgt de griepprik weer voor hun bewoners.

Dat aansluiten bij bekende structuren is een diepe overtuiging van het ministerie en het RIVM. Het geeft houvast op verder onbekend terrein. Dat Duitsland kiest voor grootschalige vaccinatiecentra komt, zegt De Jonge op 17 december nog, omdat het land ‘ook niet die infrastructuur [heeft] zoals wij die hebben met de griepvaccinatie en moest dus wel een aparte infrastructuur optuigen voor deze vaccinatie’.

Als eind november, tijdens een bijeenkomst met journalisten, de term ‘spierballenvertoon van de Duitsers’ valt, reageert Jaap van Delden, programmadirecteur covid-19-vaccinatie bij het RIVM: ‘Spierballen refereren aan kracht. Maar ik denk dat slimheid misschien wel belangrijker is.’

Pas als het fijnmazige netwerk van de griepvaccinatie helemaal is gebruikt voor de 6,5 miljoen kwetsbare en zorgverlenende mensen in Nederland, komen de GGD’s aan de beurt voor de tien miljoen overige Nederlanders. Dat is pas ergens in augustus, denkt de GGD zelf, alle tijd.

Dus nee, sporthallen zijn er nog niet gehuurd, zegt minister De Jonge op 27 november in een interview met NRC. ‘Die hebben we voorlopig niet nodig.’ En: ‘Voordat we naar die meer massale vaccinatie toe gaan zijn we echt een paar maanden verder’.

In zijn Kamerbrief van 20 november is De Jonge dan ook vol vertrouwen. ‘In de voorbereidingen is ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat in december al de eerste vaccins beschikbaar zijn.’

1 december: het moet toch anders

Op 1 december heeft Hugo de Jonge nieuws: ‘Als alles meezit kunnen we in de week van 4 januari beginnen met vaccineren.’ De zorgpartijen die zo hard werken om de vaccinatiecampagne voor te bereiden zijn verrast, zo niet geïrriteerd. Dáár wisten zij niets van. Sterker nog, er waren nog zo veel haken en ogen dat zorgbestuurders eerder op de dag het ministerie in een overleg nog op het hart drukten vooral géén datum te noemen.

Ouderenzorgorganisaties Actiz en Verenso (de specialisten ouderengeneeskunde) sturen nog dezelfde dag een kritisch persbericht de deur uit. Die genoemde datum is ‘erg enthousiast en mogelijk een beetje prematuur’. Want, zo schrijft Actiz, ‘het definitieve draaiboek van het ministerie van VWS heeft Actiz nog niet gezien. Er zijn nog veel vragen en weinig antwoorden op dit moment.’

Dat noemen van die 4de januari is typisch De Jonge, zegt een betrokkene. ‘Dat is een lastig dilemma bij deze minister. Dan denk je: doe nou eens niet zo stoer, je loopt ons voor de voeten. Aan de andere kant kan het helpen druk te zetten, om de dingen vooruit te brengen.’

Juist die dagen blijkt er een ander probleem. De vaccins van Pfizer zijn niet geschikt voor toediening in de kleinschalige verpleeghuizen. Niet zozeer de bewaartemperatuur van -70 graden blijkt het probleem, maar de hoeveelheden – duizend per doos dus – waarin de farmaceut ze aanlevert. Tussen half november en de eerste week van december onderzoekt het RIVM of het mogelijk is de flesjes te herverpakken in kleinere hoeveelheden, noodzakelijk om de fijnmazigheid van de Nederlandse vaccinatiestructuur te kunnen bedienen. Het blijkt te omslachtig, te veel handelingen, ‘het lukte gewoon niet goed’, zegt De Jonge later in de Kamer. ‘Van die ingewikkeldheid konden wij pas weten in de loop van november.’

Maar dat de vaccins in dozen van duizend kwamen, zegt Pfizer-directeur Kaptein, dat was bij het RIVM en bij het ministerie ‘sinds begin oktober uit en te na bekend’. Een bewuste keuze van de farmaceut, zegt hij. ‘Wij zijn er altijd vanuit gegaan dat we miljarden doses moesten maken, we zitten immers in een pandemie. Wij werken voor een wereldwijde campagne, waarin we zijn uitgegaan van gecentraliseerde locaties met grote verpakkingen.’

Dan vallen duizend doses nog mee, zegt Kaptein. Uurtje vaccineren in een sporthal en het is weg.

Begin december moet de gekozen strategie in de prullenbak. Niet de bewoners van de verpleeghuizen mogen als eerste, maar het personeel. Om zo een ‘beschermende ring’ om de kwetsbaren heen te creëren, in afwachting van het Moderna-vaccin dat wel kleinschalig kan worden uitgedeeld. En dat vaccineren kan niet op de zorglocaties zelf, maar moet in grootschalige vaccinatielocaties, waar grote hoeveelheden wél zonder verspilling kunnen worden toegediend.

Probleem: de instellings- en arbo-artsen hebben helemaal geen ervaring met het opzetten van dit soort vaccinatiestraten. De werkgevers en het kabinet vragen de GGD om hulp, eerst vooral om de locaties op te zetten. Een week later, op de dag dat in het Verenigd Koninkrijk de 90-jarige Margaret Keenan als eerste de Pfizer-vaccinatie ontvangt, zijn het de werkgevers zelf die de GGD nog een keer bellen: kunnen jullie toch niet het gehele vaccinatieproces van de zorgmedewerkers doen? Van uitnodigen tot prikken tot registreren.

Die GGD heeft namelijk een ‘vangnet-functie’, zo is afgesproken, in principe zijn ze niet aan de beurt tot aan de zomer. De GGD heeft daarbij al een uitzonderlijk zwaar jaar achter de rug, met het inrichten van alle teststraten, het grootschalige bron- en contactonderzoek, tegen een achtergrond van jarenlange bezuinigingen. Het vaccinatie-vangnet van de GGD moet derhalve begin december nog helemaal worden opgebouwd.

De organisatie moet, minder dan een week nadat De Jonge sporthallen huren nog niet nodig vond, op zoek naar 25 geschikte locaties om grootschalig te kunnen vaccineren; in recordtempo een ict-systeem in elkaar zetten (‘in een tempo waarvoor de meeste ict-consultants voor de eer bedankt zouden hebben’, zegt André Rouvoet, voorzitter van de GGD-koepel GHOR Nederland, later tegen de Volkskrant); en op zoek naar prikpersoneel (‘nog wel het minste probleem’, zegt een woordvoerder).

Dat lag, legt Rouvoet later uit, aan de ingewikkelde en veranderende leveringen van Pfizer. De farmaceut kon plots in 2020 geen miljoen maar slechts 500 duizend doses leveren, en dus alleen maar in die onhandige hoeveelheden, die niet te herverpakken waren. ‘Niemand wist dat’, zegt Rouvoet. ‘Toen werd aan ons gevraagd of we terugvalopties hadden. En die hadden we.’

17 december: ‘Kijk maar op de website van de Britten’

Nederland begint 8 januari met vaccineren, schrijft De Jonge aan de Kamer. Dat is verantwoord en bovendien snel. Eerder kan niet, ook al heeft het Europese Medicijnen Agentschap EMA de toestemmingsdatum met ruim een week naar voren geschoven. Niet langer 29 december, maar 21 december is nu de datum.

Maar, zegt De Jonge, we moeten wachten op informatie van het EMA en een laatste advies van de Gezondheidsraad over de strategie. Die informatie moet nog worden verwerkt in de telefoonscripts voor de GGD-medewerkers en in de ict-systemen die nog in ontwikkeling zijn. De GGD’s bouwen een planningssysteem voor de vaccinatieafspraken van zorgmedewerkers, waarin leveringsinformatie van het vaccin moet staan, een juiste vervolgafspraak, andere technische details. En die moeten dan via een ict-bruggetje ook in de centrale database van het RIVM terechtkomen.

En welke informatie daar precies in moet, hangt weer van het EMA-besluit. ‘Iedereen die zegt dat dit sneller had gekund, snapt niet hoe werkt’, zegt Rouvoet daarom.

Tegelijkertijd adviseert het RIVM in de dagelijkse overleggen – inmiddels tot wel vijf op een dag – de zorgverleners die snakken naar vaccininformatie voor hun medewerkers vooral om ook te kijken op de sites van de Amerikaanse en Britse medicijnautoriteiten: die hebben hun besluiten immers al gepubliceerd, gebaseerd op dezelfde farmaceutische data.

Op 4 januari moeten de systemen zijn getest en kan het inplannen van de afspraken beginnen. In principe zijn dan vanaf 11 januari drie GGD-regio’s klaar om te vaccineren (bewust een klein aantal om kinderziektes snel te kunnen detecteren en oplossen), vanaf 18 januari kunnen overal in het land zorgmedewerkers terecht.

‘Hadden wij vanaf het begin ingezet op grootschalige vaccinatie, dan hadden wij twee weken eerder kunnen beginnen, dat zie ik ook wel’, zegt een voorzitter van één van de koepelorganisaties. ‘Maar we leven in Nederland, en daar zijn we het gewend kleinschalig te doen. Normaal gaat dat prima. Er is heus wel vooruitgedacht, maar binnen de bestaande structuren. Nu is het lastig te verkopen dat Duitsland en België al begonnen zijn.’

Uiteindelijk, zegt De Jonge in het Kamerdebat van 17 december, ‘is een week eerder of later beginnen niet de kern. Het is namelijk niet de startdatum die bepaalt of je beschermd bent, maar het is de vaccinatiegraad die bepaalt of je beschermd bent.’

Farmaceut Pfizer, zegt medisch directeur Kaptein, is slechts leverancier. De geneesmiddelenfabrikant overlegt dagelijks met het RIVM en VWS om oplossingen te bedenken voor de ontstane problemen, het is niet aan hem een mening te hebben over het Nederlandse vaccinatieproces.

Maar, zegt Kaptein, ‘wat ik moeilijk vond als mens is dat er zo’n nadruk werd gelegd op het langetermijndoel van groepsimmuniteit. Ik weet ook hoe hard vrienden van mij werken als arts op de ic of op de covidafdelingen. Het wordt nu nog zwaarder voor ze in de derde golf. Voor het kortetermijndoel, het beperken van de druk in de gezondheidszorg, had meer aandacht mogen zijn.’

Twee weken eerder beginnen maakt namelijk wel degelijk verschil, zegt eerder hoogleraar immunologie Anke Huckriede uit Groningen tegen de Volkskrant. ‘Er overlijden in Nederland ongeveer vierhonderd mensen per week aan corona en zijn er circa 60 duizend nieuwe infecties. Gezien het feit dat elke geïnfecteerde weer nieuwe mensen infecteert, is het uiterst belangrijk dit aantal zo snel mogelijk naar beneden te krijgen. Hoe sneller we kunnen beginnen met vaccineren hoe sneller we de meest kwetsbaren kunnen beschermen. Dat betekent minder doden. Des te sneller ook zal de door vaccinatie bewerkstelligde immuniteit helpen de verdere verspreiding in te dammen.’

De startdatum voor de vaccinaties die De Jonge in zijn Kamerbrief zet is 8 januari. De laatste dag van de week van 4 januari, precies zoals hij begin december aankondigde. ‘Logisch’, vindt Rouvoet. ‘Je wilt een moment creëren om aan Nederland te laten zien dat we zijn begonnen met prikken.’ Maar, zegt hij ook, ‘dit is de grootste vaccinatieoperatie uit de Nederlandse geschiedenis. Die valt of staat niet met twee of drie dagen. Het is in die zin symboliek.’

‘Het zal een eerste spuitje zijn’, schampert een koepelvoorzitter. ‘Blazoenzuivering’, stelt een andere. ‘Deze minister is in staat een in Duitsland van de vrachtwagen gevallen vaccin in iemands arm te zetten, en het dan nog als bewijs te presenteren dat de campagne geslaagd is.’
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Rusland maar een derde van de doden doorgegeven. Tikt best aan die doden ineens.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ja voelt best leeg ineens
  Bericht 
Kwibus
Master
NU.nl / Volkskrant etc. melden:

Sinds 1945 stierven er niet zo veel Nederlanders in één jaar

Sinds de Tweede Wereldoorlog is het aantal sterfgevallen in Nederland niet meer zo snel gestegen als dit jaar. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Tot en met 20 december overleden 162 duizend Nederlanders, dertienduizend meer dan verwacht. In absolute zin is dit het hoogste sterftecijfer ooit, maar ook omgerekend naar inwonertal overleden sinds 1945 niet zoveel Nederlanders in één jaar. De sterfte neemt sinds eind september weer toe. Vorige week gingen bijna vierduizend Nederlanders dood, achthonderd meer dan het CBS had verwacht als er geen corona was.

In de tweede golf overleden tot nu toe ruim zesduizend mensen meer dan verwacht. Tijdens de eerste golf was de oversterfte bijna negenduizend. In die periode overleden ruim tienduizend mensen waarbij covid-19 de vastgestelde of vermoedelijke doodsoorzaak was. Deze verhoogde sterfte wordt dus volledig verklaard door corona. Voor de tweede golf zijn de statistieken over doodsoorzaken nog niet gepubliceerd.

Midden in de zomer nam het aantal overledenen ook toe, maar dit kwam door de hoge temperaturen. De rest van het jaar was er juist sprake van ondersterfte, zoals meestal na een periode van verhoogde sterfte. De totale oversterfte voor 2020 wordt geschat op dertienduizend.

In de griepgolf van 2018 overleden 9.444 meer mensen dan verwacht. De oversterfte was tijdens deze griepepidemie ongeveer gelijk aan die in het voorjaar van 2020, maar dit was zonder strenge maatregelen. In 2018 overleden in totaal 153 duizend Nederlanders, negenduizend minder dan in de eerste 51 weken van 2020.

Het aantal sterfgevallen blijft vooralsnog stijgen. Vorige week gingen achthonderd mensen meer dood dan normaal voor deze periode. Het RIVM meldde in die week 452 overledenen door corona. Dit aantal is lager omdat alleen mensen worden geteld waarbij het virus met een test is vastgesteld, er vertraging kan zijn in de rapportages en het niet verplicht is sterfgevallen aan de GGD te melden.

Vooral bij mensen die zorg ontvangen in het kader van de Wet Langdurige Zorg, zoals verpleeghuisbewoners, blijft de sterfte sterk verhoogd. In de week tot 20 december overleden 1.650 WLZ-zorggebruikers, 37 procent meer dan normaal. Voor de rest van de bevolking was de oversterfte vorige week 18 procent. In de week voor Kerst stierven bijna evenveel vrouwen als mannen. Tot nu toe was de sterfte bij mannen hoger dan normaal, terwijl in Nederland meer oudere vrouwen dan oudere mannen wonen.

Nog steeds sterven vooral ouderen door corona. De meeste sterfgevallen zijn 80-plussers, 2.250 overledenen, maar bij mensen tussen de 65 en 80 was het verschil met de gebruikelijke sterftecijfers relatief het grootst. In deze leeftijdsgroep stierven 1.250 mensen, een oversterfte van driehonderd. Er overleden van 14 december tot 20 december bijna vijfhonderd mensen jonger dan 65 jaar, vijftig meer dan verwacht voor deze tijd van het jaar.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
dertienduizend meer dan verwacht


Citaat:
9.444 meer mensen dan verwacht.

wat is dit dan voor gestunt met cijfers. "dan verwacht" .. Wat een onzinartikel weeral, hou het gewoon bij de feiten.

Al kent dit coronageneuzel extra veel slachtoffers ja. Mensen waarvoor het op deze manier zo allemaal niet meer hoeft. En dat kan ik me goed voorstellen.
  Bericht 
Kwibus
Master
Hoezo onzin en stunten met cijfers? Als je over alle jaren cijfers bijhoudt, dan kun je ook een gemiddelde uitrekenen en afwijkende factoren, zoals een kalme of juist ernstige griepepidemie, daarin meecalculeren. Dat is dan wat je "verwacht" en als dat hoger uitkomt dan het gemiddelde is het meer dan je "verwacht". Er is toch niets mis met deze cijfers? Al was het maar om duidelijk aan te geven dat corona dus meer "dan een griepje" is. Want deze cijfers zijn inclusief alle maatregelen die we hebben genomen en dat is voor de griep niet noodzakelijk.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Als ik verwachtingen wil zien zet ik multimiljonair Gerrit Hiemstra wel op. 13000 gaan we wel helemaal uitschrijven en 9444 gaan we precies definieren. Dat noem ik gestunt. Affijn 3% meer verwachting dus. Wauw.

Kwibus schreef:
inclusief alle maatregelen

dóór alle maatregelen.
  Bericht 
Kwibus
Master
Ja, daar zullen we het wel nooit over eens worden. Ik denk dat een aantal, niet alle, maatregelen, wel degelijk hebben bijgedragen aan het beschikbaar houden van de zorg.
  Bericht 
zadkine
Master
Kwibus schreef:
Ik denk dat een aantal, niet alle, maatregelen,


Wat geholpen heeft:
Meer handen wassen.
Afstand houden
thuis werken aanbevelen.

Wat NIET geholpen heeft.
Onzinnige beklapjes (de FP3 maskers mogen we niet)
Scholen openhouden tegen beter weten in...dat noem ik zelfs moedwillig ervoor zorgen dat de crisis erger wordt. En ja , het was al lang bekend dat scholen super verspreiders waren.
Winkel openingstijden beperken (waardoor juist MEER drukte in die beperkte uren ipv verruimen en dan meer spreiding.
Weigeren de bevolking tijdig en fatsoenlijk te informeren over gezonde , weerstand versterkende voedingsmiddelen.
Te beginnen met vitamine D, maar niet als enige.
openbaar vervoer openhouden met niet werkende beklapjes als verplichting.
Grenzen tegen beter weten in niet sluiten (januari-februari 2020 voor iedereen uit risico gebied....verplichte quarantaine voor hen die toch moeten komen. (Iets waarvoor UTwente WEL gekozen had...na chinese nieuwjaar allen die daarvandaan terug keerden 3 weken verplicht op kamer in de campus blijven)
Grote feesten niet aflasten (zeker Carnaval ).
Hooguit Carnaval toestaan voor plaatselijke bevolking die toch al met elkaar in contact komen.

(En kijk deze draadjes maar terug....het merendeel van wat ik als niet werkend hier neerzet was in deze draadjes al genoemd toen het nog zin had.
  Bericht 
Kwibus
Master
11,7 procent minder positieve testen dan vorige week, wel minder getest door Kerst

Het RIVM heeft de afgelopen week 67.388 positieve coronatests geregistreerd, bijna vijftienduizend minder dan één week eerder (82.340). Volgens het RIVM kan de daling een eerste effect zijn van de lockdown die medio december inging, maar de experts wijzen ook op de mogelijke invloed van de feestdagen. Er kwamen namelijk fors minder personen op teststraten af dan één week eerder. In totaal werden ruim 438.000 testen afgenomen, een daling van 14 procent. Van 409.000 testen is de uitslag bekend, 70.000 minder dan de voorgaande week.

Meer in de link met grafiekjes enzo. Vooral grafiek 6 is interessant, de vorige piek van 3 november qua ziekenhuis/ic opnames zijn we nu voorbij.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
yup kun je goed zien wat zo'n lockdown teweeg brengt als je iedereen thuis gaat zitten houden
  Bericht 
cocodee
Master
Dit is toch wel een beetje >>>>BREEKING<<<<<<, dus vandaar en zodoende plaats ik het dan wel weer even hierzo. :D
Citaat:
Kabinet overlegt over ‘zorgelijke’ Britse variant, nog geen nieuwe coronamaatregelen in aantocht

Een deel van het kabinet komt morgenmiddag bij elkaar om te overleggen over de Britse variant van het coronavirus. Hoewel de situatie volgens Haagse ingewijden ‘zorgelijk’ is, worden deze week geen nieuwe coronamaatregelen verwacht.
Peter Winterman 29-12-20, 16:17 Laatste update: 16:23

De Britse virusvariant breidt zich langzaam uit in Nederland. Tot nu toe zijn elf gevallen vastgesteld, zo liet minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) eerder deze week weten. Experts tasten in het duister over de ernst van de variant. Wel lijkt vast te staan dat de Britse mutatie veel besmettelijker is dan het ‘gewone’ coronavirus.
Lees ook

‘We zagen de beelden op terrassen, op stranden, in vakantieoorden en schrokken ons rot’
Zeer besmettelijke Britse coronamutatie opgedoken in regio Rijnmond

Het Outbreak Management Team (OMT) komt morgen bij elkaar om de laatste stand van zaken te bespreken. Meteen daarna gaat OMT-voorzitter Jaap van Dissel naar Den Haag om een deel van het kabinet bij te praten. Bij dat overleg zijn premier Rutte en de ministers De Jonge, Tamara van Ark (Medische Zorg) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aanwezig.

Beperk de contacten buiten huishou­dens tot maximaal twee, ook tijdens de jaarwisse­ling
Minister Hugo de Jonge

,,De situatie is zorgelijk, maar we weten op dit moment nog weinig over deze mutatie’’, zegt een Haagse ingewijde. ,,Het is niet zo dat het kabinet deze week nieuwe coronamaatregelen gaat aankondigen. Dat is pas aan de orde als het aantal besmettingen hard zou stijgen en de huidige lockdown dus niet voldoende werkt.’’

Het zogenoemde Bewindsliedenoverleg (BWO) van morgenmiddag - met Rutte en een aantal ministers - stond al langer op de planning. Ook volgende week, in de derde en laatste week van het kerstreces, staat zo’n bijeenkomst op de agenda.
Basisscholen

De ministers zullen het morgen ook over de sluiting van de basisscholen hebben. De Tweede Kamer vroeg het kabinet eerder deze maand om te onderzoeken of de basisscholen op 11 januari weer open kunnen, in plaats van pas op 18 januari. Rutte zei ‘heel terughoudend’ te zijn, maar wilde er wel naar kijken.

De kans dat de basisscholen een week eerder open kunnen, is nihil. Volgens een Haagse bron heeft de verspreiding van de Britse virusmutatie de situatie alleen maar onzekerder gemaakt. Zo zijn vijf van de elf bekende besmettingsgevallen in Nederland gelinkt aan een uitbraak op een basisschool in Bergschenhoek, boven Rotterdam.

Tot er meer duidelijkheid is over de mutatie, is het volgens minister De Jonge ‘extra belangrijk’ dat iedereen zich aan de huidige regels houdt. ,,Beperk de contacten buiten huishoudens tot maximaal twee, ook tijdens de jaarwisseling.’’

https://www.ad.nl/politiek/kabinet-over ... ~aadb6070/
  Bericht 
Kwibus
Master
Kwibus schreef:
Vooral grafiek 6 is interessant, de vorige piek van 3 november qua ziekenhuis/ic opnames zijn we nu voorbij.

Update:
NU.nl schreef:
Grootste toename van aantal opgenomen coronapatiënten sinds mei

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur tijd met 178 gestegen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag. Dat is de grootste dagelijkse toename sinds de cijfers worden bijgehouden. De registratie van deze gegevens begon in mei. De ziekenhuizen zitten momenteel boven de piek van de tweede golf. Begin november waren 2.653 patiënten opgenomen. Nu zijn het er 2.751. "We verwachten dat de huidige sterke stijging ook in de komende dagen doorzet", zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het LCPS meldt dat in het afgelopen etmaal 430 mensen in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege een coronabesmettingen. Daarnaast zijn 72 opnames op de intensive care (ic) gemeld. De meeste coronapatiënten liggen op de verpleegafdelingen. Het gaat om 2.077 personen. Dat zijn er 155 meer dan maandag. Doordat er ook op de intensive cares meer mensen zijn opgenomen dan ontslagen, is het ic-patiënten met 23 gestegen naar 674.

De ziekenhuizen hebben steeds minder plek voor nieuwe patiënten. In totaal zijn nu nog iets meer dan veertienhonderd bedden beschikbaar, zowel voor coronapatiënten als voor mensen met andere aandoeningen. Dat komt neer op gemiddeld iets meer dan tien beschikbare bedden per ziekenhuis. Een paar dagen geleden waren er nog meer dan 3.200 bedden over. In de afgelopen 24 uur zijn vijftien mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere regio's. Inmiddels liggen tien Nederlanders op ic's in Duitsland, drie meer dan op maandag. Duitsland heeft door zijn eigen coronagevallen niet veel ruimte om patiënten over te nemen van Nederland, maakte Kuipers eerder duidelijk.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
https://www.misdaadjournalist.nl/2020/12/29/criminelen-leggen-belgisch-lab-dat-coronatests-uitvoert-plat-en-eisen-losgeld-in-bitcoins/

Citaat:
Criminele hackers hebben het operationele systeem van het Algemeen Medisch Laboratorium in het Belgische Hoboken platgelegd. Het laboratorium voert per dag zo’n 3000 coronatests uit, wat neerkomt op vijf procent van het landelijk totaal.

Volgens de Gazet van Antwerpen vragen de hackers om losgeld in bitcoins om de systemen weer werkend te maken, maar het laboratorium zegt daar niet op ingegaan te zijn. In plaats daarvan is het naar de autoriteiten gestapt. De Belgische Computer Crime Unit heeft een onderzoek in gang gezet. De systemen bij het Algemeen Medisch Laboratorium liggen door de hack sinds maandag 28 december al stil.

Of de hackers ook informatie konden stelen, is nog niet volledig duidelijk. “Op dit moment lijkt het erop dat er geen patiëntengegevens gestolen zijn. Deze gijzelingsactie wijst eerder op een specifieke economische chantage. We hebben ook nog geen idee uit welke hoek deze hack komt”, zegt ICT-manager Vanheusden in Het Nieuwsblad.

Het is niet de eerste keer dat een instantie die zich bezighoudt met de bestrijding van het coronavirus het doelwit is van een hack. Begin december was het Europees Geneesmiddelenbureau EMA, dat de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna moest keuren, het doelwit van een digitale aanval. De aanvallers hadden toegang tot de documenten over de werking van het vaccin. Ook waren de aanvallers op zoek naar informatie over de toelatingsprocedures van de vaccins en over betrokkenen bij de onderzoeken daarnaar. Het is niet duidelijk of ze die informatie ook hebben weten te bemachtigen.
  Bericht 
lorat
Master
Dave schreef:
Bijlagen :

Wat is dit nou weer voor raadplaatje? Zelfs feit doet dat beter.
Aantal doden per week? Daar gaat het niet om. Overbelasting, en daarmee afschaling, van de zorg.
  Bericht 
no justice
Master
lorat schreef:
Overbelasting, en daarmee afschaling, van de zorg.


Het leger helpt nu toch om die laag geschoolde zorgmedewerkers te helpen? O:)
  Bericht 
Kwibus
Master
Die "zorgelijke variant" blijkt in november al in Duitsland aanwezig te zijn geweest:

Nu.nl: De gemuteerde Britse variant van het coronavirus is in november al in Duitsland aangetroffen, meldt het ministerie van Volksgezondheid in de deelstaat Nedersaksen dinsdag. Het gaat om een hoogbejaarde man, die inmiddels is overleden aan de gevolgen van de longziekte. Meer in artikel.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur tijd met 178 gestegen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag. Dat is de grootste dagelijkse toename sinds de cijfers worden bijgehouden.
Twee weken na de ongelukkig getime-de afkondiging van de (eveneens ongelukkige) lockdown. Misschien vergis ik me maar je zou zomaar kunnen denken dat er een sterk verband is tussen de (voorspelbare) black friday taferelen voorafgaand aan de lockdown en de piek die we nu zien.

Opvallend dat de copy paste lakeien van nu punt nl geen enkele kritische noot in die richting durven op te schrijven. Die gaan morgen weer roepen dat "men" zich zo slecht aan de maatregelen heeft gehouden.
  Bericht 
lorat
Master
no justice schreef:
Het leger helpt nu toch om die laag geschoolde zorgmedewerkers te helpen? O:)

Om de oorlog te winnen? Zal dan later wel in de krant staan dat het een succes was.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
lorat schreef:
Daar gaat het niet om. Overbelasting, en daarmee afschaling, van de zorg.

Mij wel, die overbelasting had ik in Mei al getackeld.
  Bericht 
Kwibus
Master
no justice schreef:
om die laag geschoolde zorgmedewerkers te helpen
Dat was gewoon onhandig geformuleerd en niet zo bedoeld als dat het werd gebracht.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


Deze week 67.219 nieuwe besmettingen en 579 doden.
  Bericht 
Forza!
Master
 
FF wat tegenwicht op de VolksZeitung...

De Dagelijkse Standaard


Nederland gaat maar door met eindeloos corona-geklungel: Schiphol was rond kerst drukste vliegveld van Europa
Schiphol, 2020. Bron: Georgios Kostom / Shutterstock.com.
Door Wout Willemsen
29 december 2020

Strikte coronamaatregelen en hele strenge reisadviezen hebben veel te weinig bereikt. Schiphol blijkt in de eerste weken van de kerstvakantie juist de drukste luchthaven van Europa te zijn geweest. Dat meldt Eurocontrol.

Eamonn Brennan, de directeur-generaal van Eurocontrol, meldt op Twitter dat er tussen 21 en 27 december gemiddeld 556 vluchten opstegen of landen op Schiphol. Dat is ruim boven het gemiddelde van andere Europese hotspots als Parijs (482) en Istanbul (474). Wel is het 53 procent minder dan vorig jaar, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets middenin een dodelijke pandemie.

In Christmas week @Schiphol was the busiest airport, with an average of 556 flights per day, followed by @ParisAeroport #CDG 482, @igairport 474 and @Airport_FRA with 426 flights a day@Transport_EU @ECACceac @ACI_EUROPE @CANSOEurope @IATA @A4Europe pic.twitter.com/5yyDykoiGH

— Eamonn Brennan (@eurocontrolDG) December 29, 2020

Dit is totaal zot, en het zoveelste bewijs dat Nederland het coronabeleid gewoon niet op orde heeft. Het voorkomen van besmettingen, het distribueren van vaccins en de uiterst warrige overheidscommunicatie… in heel Europa is er geen land dat zo hard gefaald heeft als Nederland. Met dank aan alle betrokkend wegkijkministers in het kabinet, hè.

Schiphol kon uitgroeien tot dé kersthotspot van het continent, omdat het werd opengehouden wegens economische en morele motieven. Klinkt leuk, maar zo’n carte blanche voor een vliegveld werkt juist averechts. De economische schade die een lockdown met zich meebrengt, wat eigenlijk werd gepresenteerd als een noodzakelijk offer dat moest worden gebracht, wordt compleet tenietgedaan door het feit dat pandemie nu vermoedelijk nog veel langer zal blijven ronddolen in Nederland.

Als Schiphol op tijd was gesloten dan waren ons waarschijnlijk vele besmettingen bespaard gebleven. We weten namelijk door de afgelopen zomervakantie wat het effect was: een tweede golf. Mensen konden namelijk tijdens hun vlucht besmet raken, of namen het virus mee vanaf hun vakantieadres. Omdat veel winkels toen nog open waren kon corona zich vervolgens makkelijk verspreiden. Nu is dat niet veel anders, want veel mensen zitten binnen en dicht op elkaar. Dikke kans dus dat er nog veel meer mensen besmet zijn geraakt en dat we daar de komende week het effect van zullen zien.

Vermoedelijk heeft het openhouden van Schiphol, samen met het overgaan tot een lockdown, dus voor veel besmettingen gezorgd. Dat is dus puur wrijven in een toch al enorm grote vlek, alleen vanwege het idee dat het sluiten van Schiphol economisch desastreus zou zijn.

Een voorbeeld bij uitstek van het kleine en kortzichtige denken van het kabinet. Economisch desatreus. Ammehoela. Want de extra druk die al deze vliegreisjes de zorg gaan geven, dát wordt pas desastreus!



© De Dagelijkse Standaard.
  Bericht 
no justice
Master
Kwibus schreef:
Dat was gewoon onhandig geformuleerd en niet zo bedoeld als dat het werd gebracht.


Ja lekker makkelijk; het is wel even gezegd. De pleuris voor die vent. :dag:
  Bericht 
Forza!
Master
 
Net Aura al-sahaf op de nos. Lol
  Bericht 
Kwibus
Master
Gelukkig kan het niemand wat schelen, want is toch allemaal MSM fake news nietwaar :lol:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Forza! schreef:
Als Schiphol op tijd was gesloten dan waren ons waarschijnlijk vele besmettingen bespaard gebleven

Onzin, het enige wat gewerkt zou kunnen hebben is China meteen totaal afsluiten en een ieder die het land verlaat 3weken in quarantaine. Maar dat stadium zijn we allang voorbij.
  Bericht 
Abel1
Master
djee schreef:
het enige wat gewerkt zou kunnen hebben

Mwa als ze de eersten in nederland die positief testen preventief geruimd hadden, had het ook niet zo uit de hand gelopen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Welnee dat is toch niet de intentie van dit alles? De bedoeling is juist dat het helemaal uit de klauwen loopt. Anders neem je geen vakantie wanneer er een verschrikkelijke naoorlogse megasupercrisis heerst. En dan gaan zeiken dat iemand aan de andere kant van de planeet gaat golfen :lol: .. Wappo's.
  Bericht 
Kwibus
Master
Als we nou heel China preventief hadden geruimd was er niets geweest om uit de hand te lopen :lol:

Dit i.t.t. de huidige situatie waar het over de hele wereld gierend de klauwen uit aan het escaleren is. Alles en iedereen rapporteert de hoogste scores ooit. Mooi toch, nu we op exact 1 jaar zitten :x
  Bericht 
lorat
Master
Dave schreef:
lorat schreef: Daar gaat het niet om. Overbelasting, en daarmee afschaling, van de zorg.
Mij wel, die overbelasting had ik in Mei al getackeld.

Ja, met die ic-bedden die je uit het niets tevoorschijn had getoverd zeker?
Als je het zo goed weet was ik je heel dankbaar geweest als je niet in het zonnige zuiden was gaan zitten, maar de taken van Hugo de Schoenen over had genomen. Dan hadden we niet meer in deze ellende gezeten.
Helaas, gemiste kans.
  Bericht 
Story
Master
 
lorat schreef:
Zelfs feit doet dat beter.

Well let's not start sucking eachoters dicks quite yet.

Kwibus schreef:
Volgens het RIVM kan de daling een eerste effect zijn van de lockdown die medio december inging, maar de experts wijzen ook op de mogelijke invloed van de feestdagen.

Wtf...
De tests van de feestdagen zitten nog nog maar net in de dagrapportage.

Dat moeten ze bij het RVIM toch ook weten?

  Bericht 
Dave
Webspecialist
lorat schreef:
als je niet in het zonnige zuiden was gaan zitten, maar de taken van Hugo de Schoenen over had genomen.

ja alsof ik een keuze had/heb :loco:

Had anders nu nog niet bij mn vrouw geweest na 10 maanden :loco: .. Iedereen kan lekker de pleu.. corona krijgen, eigen leven eerst.
  Bericht 
Story
Master
 
Dave life matters!
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ja. En dan gaan de media uitgebreid rapporteren dat vrachtwagenchauffeurs het wellicht wel zonder familie moeten doen na drie dagen voor de Kanaaltunnel gestaan te hebben. Manmanman. Alles kan maar in dit coronatheater. Binnenkort die idioot van van 't Hek die nog even zn zegje komt doen zodat alle deugpiemels weer in dezelfde richting komen te staan.

Maarre komt die avondklok nou nog of wat, schiet eens op. Zitten hier al wekenlang in die aflevering van coronaTV. Superlacheh.
  Bericht 
Forza!
Master
 
11 keer Engelse variant. Ja ja. Wanneer was dat? Kan die plotselinge stijging daar niet door komen?
  Bericht 
Abel1
Master
Die zogenaamde engelse variant, was al sinds November in Duitsland aanwezig, dus dat afsluiten van Engeland was nergens voor nodig, maar was wel handig bij de Brexit onderhandelingen.
  Bericht 
no justice
Master
Avondklok :honger:
  Bericht 
bert65
Master
Kwibus schreef:
Die "zorgelijke variant" blijkt in november al in Duitsland aanwezig te zijn geweest:

Deze variant was in september a ontdekt in het VK maar werd pas in december wereldkundig gemaakt.


Kwibus schreef:
Er kwamen namelijk fors minder personen op teststraten af dan één week eerder. In totaal werden ruim 438.000 testen afgenomen, een daling van 14 procent.


Kwibus schreef:
11,7 procent minder positieve testen dan vorige week, wel minder getest door Kerst

Wacht even... 14% minder afgenomen testen, 11,7% minder positief en als ik in de link een stukje verder lees:
Citaat:
Het percentage mensen dat positief testte daalde ietwat, van 13,7 naar 13 procent.

:huh:
  Bericht 
bert65
Master
Oepsie. Gelukkig is de GGD nog niet begonnen met vaccineren...

De Telegraag schreef:
67 mensen onterecht positief tijdens kerst

AMSTERDAM - Daar zaten ze dan, eenzaam tijdens de feestdagen. In Amsterdam hebben 68 mensen op tweede kerstdag de verkeerde testuitslag van een coronatest ontvangen.
oor een storing bij een testlab van de GGD zijn 67 mensen onterecht als positief aangemerkt, een persoon kreeg onterecht een negatieve uitslag. Dat meldt de NOS.


De fout is pas vandaag rechtgezet. „We vinden dit heel vervelend voor alle betrokkenen en hebben hen inmiddels gebeld en een toelichting gegeven”, zegt een woordvoerder van de GGD Amsterdam. De GGD kan niet zeggen wat de storing bij het lab precies was. Ook is niet duidelijk waarom het drie dagen duurde voordat de fout werd gevonden.

Mensen die de kerstdagen onterecht in isolatie hebben doorgebracht, reageerden volgens de GGD blij dat ze niet positief waren, maar waren ook „terecht geïrriteerd.”
  Bericht 
lorat
Master
Dave schreef:
lorat schreef: als je niet in het zonnige zuiden was gaan zitten, maar de taken van Hugo de Schoenen over had genomen.
ja alsof ik een keuze had/heb :loco:

Had anders nu nog niet bij mn vrouw geweest na 10 maanden :loco: .. Iedereen kan lekker de pleu.. corona krijgen, eigen leven eerst.

Tuurlijk wel. Als jij onze grote leider was geweest waren we sinds Augustus van deze ellende verlost. Hadden jullie daarna kunnen reizen zoveel je zou willen.

Ik begrijp je keuzes best wel, en ook heel goed dat je gefrustreerd bent.
En ben het met je eens dat de overheid het hier niet altijd even fantastisch doet.
Je slaat alleen af en toe een beetje door in roepen dat alles kut is, terwijl het allemaal zo simpel is om op te lossen.
  Bericht 
Plague
Master
Dat is de nationale Nederlandse hobby: roepen dat alles kut is :lol:

Maar eerlijk is eerlijk: deze regering laat ook best wat steken vallen. Zelfs met mijn meest genuanceerde bril op kan ik dat niet ontkennen.

Het grootste probleem is mijns inziens dat elke beslissing in een crisis als dit tevens ook politieke consequenties kan hebben. En daarmee worden alle beslissingen rondom corona automatisch politiek. En alles wat politiek wordt veroorzaakt vroeg of laat ergens problemen. Want waar de één faalt kan de ander shinen. Stel je voor dat we als politici de krachten bundelen en echt gaan doen wat het beste is voor Nederland O:)
  Bericht 
Dave
Webspecialist
lorat schreef:
Augustus van deze ellende verlost. Hadden jullie daarna kunnen reizen zoveel je zou willen.

Zo werkt het niet in een juridisch systeem. Ben je eenmaal als fout gevlagd bij de overheid dan mag je een eindeloos lange procedure doorlopen om je recht te halen. Met die ziljoen aan andere onderwerpen op dit forum zou je dat toch wel door mogen hebben gekregen? Dan nu alsnog dan.

Mag nog blij zijn dat ze geen status GEVAAR VOOR DE VOLKSGEZONDHEID heeft gekregen en een inreisverbod van X jaar met vermelding in CIS. Want die zijn ook uitgevaardigd heb ik vernomen. Dan ben je helemaal de sigaar.
 Pagina 60 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy