Pagina 59 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
snovvdog
Master
Maserati Teun schreef:
Een andere “complottheorie” (in de woorden van Trouw en het Kieskompas) is dat het virus ontwikkeld is door farmaceutische bedrijven.

Zelf beschouw ik mij ook als neutraal tegenover deze stelling, niet zozeer specifiek farmaceutische bedrijven, er zijn veel meer partijen die er baat bij (zouden) hebben.

Mensen zijn zeker in staat zoiets te doen voor het eigen gewin, de geschiedenis heeft niks anders bewezen dat mensen tot massamoord in staat zijn, of aan te moedigen zijn om dit te doen. Het zit in de aard van het beestje.
Complottheorieën m.b.t. vaccinaties acht ik minder geloofwaardig, maar dat er een klein groepje is die miljoenen mensen wil vermoorden om er zelf beter van te worden twijfel ik geen seconde aan.

Wie dat verder is wil ik niet eens over nadenken, maar ook als kwaadwillende lijkt het mij de perfecte manier om de samenleving schade aan te doen. Vind het heel naïef om te denken dat dit niet mogelijk zou kunnen zijn, dat zijn mensen die een veel te positief beeld van de mensheid hebben.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
snovvdog schreef:
is die miljoenen mensen wil vermoorden

Dan hebben ze toch echt het verkeerde virus uitgekozen.

Het leidt wel tot depressie, angsten, smetvrees, relatieproblemen, gigantische onlusten (ain't seen nothin yet), tegenstellingen, frustraties, massa werkeloosheid.. Wat dat betreft, goed gedaan.
  Bericht 
Walker
Master
 
Je moet ergens mee beginnen...
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Corona-app vanaf vannacht te downloaden: ‘Het is geen coronapaspoort of verklikker’

Interview. Vanaf vannacht is de corona-app te downloaden, die op 1 september wordt gelanceerd. Gaat CoronaMelder, zoals de app heet, de gevreesde tweede golf voorkomen? Ron Roozendaal, als directeur informatiebeleid van het ministerie van Volksgezondheid verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de app, tempert al te hoge verwachtingen. ,,Maar elke besmetting die je met de app voorkomt, spaart mogelijk een leven.”

Wat kunnen we verwachten van de app? Gaat die de gevreesde tweede golf helpen voorkomen?
,,Nou, voorkomen... Daar wil ik niet van spreken. Maar als je vroeger, sneller, meer mensen waarschuwt dat ze in contact zijn geweest met iemand met corona, kan dat helpen om de infectieketens te beperken. Alle onderzoeken naar het nut van corona-apps zijn gebaseerd op simulatiemodellen. Ook in de landen om ons heen hebben ze nog maar heel weinig praktijkervaring. In Duitsland zijn via de corona-app in de eerste twee maanden ongeveer 300 geïnfecteerde mensen opgespoord.’’

Andere landen, zoals China, werken al langer met apps. In hoeverre hebben corona-apps daar geholpen bij de bestrijding van corona?
,,Daar hebben ze zeker een bijdrage geleverd, maar hun apps zijn op een totaal andere manier gemaakt. Zij houden je locatie bij, bij wie je in de buurt was. Dat doen wij allemaal niet. Dit is een totaal andere benadering van het opsporen van contacten, waarvan het effect nog moet blijken.’’

De functies van de Nederlandse CoronaMelder zijn beperkt. Als gebruiker kun je er bijvoorbeeld niet mee checken of iemand met wie je wil afspreken, of bij wie je in de buurt bent, besmet is. De overheid kan er niet mee controleren of een besmet persoon zich aan de verplichte quarantaine houdt, zoals in China. Persoonsgegevens en locaties worden niet opgeslagen.

Hoe beter de privacy van gebruikers is gewaarborgd, hoe minder je aan een corona-app hebt. Dat moet bij de ontwikkeling een wrang dilemma zijn geweest?
,,Nee, bij ons staat privacy voorop. Net als in de andere acht Europese landen die al een corona-app hebben. Voor ons is de app een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD's. Wij hopen er meer contacten mee te vinden van besmette personen en ze veel sneller te waarschuwen. Een bron- en contactonderzoek kost een GGD-medewerker gemiddeld twaalf uur noeste arbeid. Via de app zijn straks met één druk op de knop alle contacten gewaarschuwd.’’

Dan is het wel belangrijk dat heel veel mensen de app gebruiken. Anders levert die druk op de knop geen waarschuwingen op. Hoeveel procent van de Nederlandse bevolking moet de CoronaMelder gebruiken, wil die succesvol zijn? 60 procent, zoals wetenschappers wel stellen?
,,Dat getal duikt vaak op, maar is een eigen leven gaan leiden. Onderzoekers van de universiteit van Oxford zeggen: als minstens 60 procent van de bevolking de app gebruikt, hoef je geen andere maatregelen te nemen om corona te stoppen. Maar wij doen natuurlijk veel meer: afstand houden, handen wassen, bron- en contactonderzoek. In hetzelfde onderzoek staat ook dat als 10 tot 15 procent van de bevolking de app gebruikt, dat bijdraagt aan de bestrijding van de pandemie.’’

Bij zo weinig gebruikers is een corona-app waardeloos of zelfs schadelijk, waarschuwen onderzoekers van Harvard. Als app-gebruikers geen waarschuwing ontvangen, zouden ze zich mogelijk onterecht veilig wanen.
,,Het grappige is: zulke uitspraken worden allemaal gedaan op basis van voorspellingen en simulaties. Gedragswetenschappers in Nederland zeggen dat het met die schijnveiligheid erg meevalt. Hoe effectief de app is, zal in de praktijk moeten blijken. Maar elke besmetting die je met de app voorkomt, spaart mogelijk een leven.’’

Wat gebeurt er als je via de app een melding krijgt dat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft? Moet je dan veertien dagen in quarantaine?
,,Je krijgt hetzelfde advies als iemand die is opgespoord via het bron- en contactonderzoek: blijf thuis en laat je testen bij klachten. Die waarschuwing is anoniem, de GGD of overheid weet niet dat je die hebt gehad. En het bericht verdwijnt vanzelf weer van je telefoon, dus een restaurant kan jou niet verplichten het te laten zien. De app is geen coronapaspoort of verklikker. Een restauranteigenaar mag zijn klanten ook nooit verplichten de app te downloaden.’’

Waarom niet? Het zou toch juist een uitkomst zijn als een luchtvaartmaatschappij dat wél verplicht, zodat je na je vlucht een waarschuwing krijgt als een passagier aan boord besmet bleek?
,,Dat mag niet, volgens de wet. Vanwege de privacyregels mag een gebruiker van de app nergens mee gestraft worden of beloond.’’

Mensen stimuleren om de app te downloaden door ze voorrang te geven in de teststraat, zoals de Harvard-onderzoekster zaterdag bepleitte in deze krant, is dus ook niet aan de orde?
,,Nee, ook dat mag niet.’’

De app zou vanaf vandaag worden getest in Rotterdam-Rijnmond, maar omdat de GGD daar al overbelast is gaan de GGD's in Drenthe en Twente nu als eerste met de CoronaMelder aan de slag. Zou de app de GGD's niet juist moeten ontlasten, omdat je met één druk op de knop hun contacten kunt waarschuwen?
,,Uiteindelijk wel, maar aanvankelijk levert CoronaMelder de GGD's naar verwachting juist meer werk op. Als het goed is, vinden we via de app meer mensen met wie besmette personen in contact zijn geweest, en zullen dus meer mensen naar de teststraat moeten. Geïnfecteerde mensen krijgen allemaal een lang gesprek met de GGD voor het bron- en contactonderzoek, aan het eind daarvan wordt gevraagd of ze de app gebruiken en krijgen ze daarvoor instructies.’’

Krijgen de GGD's dan extra capaciteit voor de CoronaMelder, of worden de wachttijden nog langer?
,,Nee, we hebben geen idee hoeveel meer werk het oplevert. Dat gaan we komende weken in Twente en Drenthe zien. In Duitsland kregen de GGD's in het begin vooral heel veel telefoontjes van mensen die de app niet begrepen. Daar hebben wij een aparte helpdesk voor ingericht, zodat de GGD's er niet mee worden belast.’’

Citaat:
Zo werkt de app:

De app CoronaMelder waarschuwt als je de afgelopen veertien dagen langere tijd in de buurt bent geweest van een medegebruiker van de app die is besmet met het coronavirus. Voordeel van de app is dat ook onbekenden anoniem worden gewaarschuwd, bijvoorbeeld medereizigers in het openbaar vervoer. Daarmee is het een aanvulling op het bron- en contactonderzoek, waarbij de GGD’s alleen contacten kunnen waarschuwen die mensen kennen en zich nog herinneren.

Vanaf morgen (maandag) is CoronaMelder te downloaden in de appstores van Google en Apple. In Twente en Drenthe gaan de GGD’s er direct in de praktijk mee werken. Zij vragen app-gebruikers die een positieve testuitslag krijgen (en dus besmet zijn) om een sleutelcode door te geven die de app genereert. Vervolgens kan de app-gebruiker toestemming geven om anoniem een waarschuwing te sturen naar alle appgebruikers die langer dan vijftien minuten in zijn buurt zijn geweest. Op 1 september moet de app in heel Nederland worden gelanceerd.


[quot]En zo zit het met de privacy:

Het oorspronkelijke plan voor een Nederlandse corona-app werd hevig bekritiseerd vanwege gebrekkige privacy. De app die er nu ligt, waarborgt de privacy van gebruikers volledig, volgens het kabinet. De Autoriteit Persoonsgegevens en critici als it-expert Brenno de Winter en ict-bedrijf Fox-IT hebben meegekeken tijdens de ontwikkeling.

CoronaMelder werkt via een raamwerk van Apple en Google, dat de meeste Europese landen gebruiken voor hun nationale corona-app en wordt gezien als de hoogste standaard qua privacy. De app wisselt via Bluetooth anonieme codes uit met andere gebruikers waar je minimaal vijftien minuten bij in de buurt bent. CoronaMelder gebruikt geen locatiegegevens, dus de overheid weet niet waar gebruikers zich bevinden. De app slaat alleen anonieme codes op, dus de overheid weet ook niet wie elkaar ontmoeten. De codes worden na veertien dagen automatisch verwijderd van je telefoon.




Iedereen nu als de sodemieter de app downloaden. Ik wacht wel.
  Bericht 
cocodee
Master
Strafrechtelijke aangifte Willem Engel tegen minister De Jonge.

Dat zeg ik, meer na de... klik! 8)
https://viruswaarheid.nl/informeren/str ... -de-jonge/
  Bericht 
Forza!
Master
 
Goed bezig!

Oh ja, Die app niet downloaden!
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Ben je ook een anti-vaxxer?
  Bericht 
Forza!
Master
 
Kwibus schreef:
Van de zotte dat hij niet zijn verontschuldigingen aanbiedt voor het misbruiken van de coronacrisis voor zielig politiek gewin.


ja ja. zit je niet lekker hé dat er tegenstand is..

Mooi zo. En met Wilders krijgen we ook zwarte Piet terug en gaan die grote koppen van die airfryer etc dicht.
oprotten!
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Forza!
Master
 
https://youtu.be/Fwe1mPY1qIc

mooie uitleg

btw.. nee ik ga idd niet ff naar Rusland voor een spuitje :lol:
  Bericht 
bert65
Master
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Handig om de tent te sluiten. Hoe serieus wordt het nog genomen?
  Bericht 
Forza!
Master
 
ach, als we met een griepprik van het gezeik af zijn vind ik het prima. Vorig jaar laten prikken, werd betaald door de baas en mocht je dan toch ziek worden dan ligt het iig niet aan jou..

Werkt toch niet maar je bent ingedekt, laat ze toch lekker de 't..
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker


:roflol: :roflol: :roflol:
  Bericht 
Walker
Master
 
Forza! schreef:
als we met een griepprik van het gezeik af zijn vind ik het prima. Vorig jaar laten prikken, werd betaald door de baas en mocht je dan toch ziek worden dan ligt het iig niet aan jou..


hmmm... fijn dat jij proefkonijn wilt zijn. Ik ben ook benieuwd naar de bijwerkingen op korte en lange termijn voordat ik mij laat vaccineren.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Walker schreef:
hmmm... fijn dat jij proefkonijn wilt zijn. Ik ben ook benieuwd naar de bijwerkingen op korte en lange termijn voordat ik mij laat vaccineren.
Ik ontvang jaarlijks de griepprik en voor mij werkt dat prima. Maar ik hoor constant dat we corona niet met griep mogen vergelijken dus ik zal ik dat ook niet doen met de bijbehorende vaccinatie. Ik kijk met belangstelling naar Rusland maar zelfs als het daar goed lijkt te gaan, zal ik in NL niet vooraan in de rij staan.
  Bericht 
Forza!
Master
 
hoe weet je of de griepprik prima werkt? jaren geleden fors ziek geweest, hadden ze wat over het hoofd gezien qua stammen.

Is gewoon loterij. maar als je niet meedoet win je zeker niks ;)
  Bericht 
bx gek
Master
Maserati Teun schreef:
Ik wacht wel.

Ik ook
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Ik volg gewoon het advies van de mensen waarvan ik weet dat ze er veel meer verstand van hebben dan ik. (En dat is niet Willem Engel, David Prins, Marije Berkelaar of welke andere zelfbenoemde expert)
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Forza! schreef:
hoe weet je of de griepprik prima werkt?
Dat weet je alleen zeker als je 10 dikke dakduiven inent met het vaccin en 10 dikke dakduiven met zout water en zorgt dat deze 20 dakduiven gedurende een maand of 6 hetzelfde doen en dan aan het eind kijken welke dakduiven griep gekregen hebben.

Ik weet het dus niet zeker maar ik heb al jaren geen griep gehad.
  Bericht 
Pita
Master
 
Ik heb nog nooit griep gehad, maar ook nog nooit daarvoor inge-ent.
  Bericht 
Story
Master
 
Meldingen lopen 10 dagen achter....

  Bericht 
Dave
Webspecialist
WNS2.0D schreef:
En dat is niet

Zo heet ik inderdaad allemaal niet.

Als je nou problemen hebt.. Zet je gewoon een helm op.


Youtube video
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Wie de corona-app misbruikt om mensen te weren, kan straks tot 8000 euro boete krijgen

Wie de corona-app misbruikt om mensen te weren, kan straks tot 8000 euro boete krijgen. Dat staat in een wetsvoorstel van het kabinet dat nu voor advies naar de Raad van State is gestuurd.

Werkgevers of horeca-exploitanten mogen niet van werknemers of bezoekers eisen dat ze de app op hun mobiele telefoon hebben staan. Doen ze dat wel, dan kunnen ze worden gestraft. Met het wetsvoorstel hoopt het kabinet angst bij gebruikers bij voorbaat weg te nemen.

Eerder al zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) te hopen dat zoveel mogelijk mensen de app downloaden. Dat kan sinds vandaag. Al vele tienduizenden mensen hebben de app inmiddels op hun telefoon staan. Door misbruik expliciet strafbaar te stellen, hoopt het kabinet twijfelaars over de streep te trekken. De Jonge liet al weten dat gebruik van de app niet verplicht zal worden.

Verspreiding voorkomen
De app is bedoeld om lokale uitbraken van het coronavirus snel de kop in te drukken. Wie ergens geweest is waar tegelijkertijd ook een besmet persoon aanwezig was, krijgt via de app een waarschuwing. Iemand kan zich dan laten testen en eventueel in quarantaine gaan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Toen De Jonge de app aankondigde, kreeg hij veel kritiek te verduren. Er was angst dat de privacy van gebruikers niet goed genoeg beschermd was. Uiteindelijk duurde het maanden langer om de app te introduceren.


Citaat:
Door misbruik expliciet strafbaar te stellen, hoopt het kabinet twijfelaars over de streep te trekken.
:fp: :fp:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Ouderen boos omdat CoronaMelder alleen werkt op ‘nieuwe’ mobieltjes: ‘Een foutje? Een blunder!’

Afbeelding

De eerste dag waarop de app CoronaMelder in de praktijk werkt, heeft tot boze reacties geleid bij mensen die een ‘verouderd’ mobieltje hebben. Zij kunnen de app niet downloaden en gebruiken. ‘Ik ben hierover enorm verbaasd’, luidt het. En: ‘Vallen er zo niet heel veel potentiële gebruikers af?’

Maandag is de eerste dag dat de CoronaMelder in delen van Nederland werkelijk functioneert. Iedereen kan hem al downloaden bij Google en Apple. De GGD’s in de regio’s Twente, IJsselland, Drenthe, Noord-Oost en Zuid Gelderland gaan hem ook al gebruiken. In september volgt de rest van Nederland.

De app wordt gezien als een belangrijke aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD in de strijd tegen de coronapandemie. Ze legt anoniem verband tussen de mobieltjes van mensen die besmet zijn en de contacten die ze hebben gehad. De hoop is dat mensen zich eerder laten testen.

Maar in de loop van de middag kwamen berichten binnen van mensen die de app niet konden downloaden en installeren. De reden is dat de systemen van hun mobieltjes te oud zijn.

Veel afvallers?
Dat ontdekte onder meer de oud-rechter Ger Vermeulen uit Almelo. Hij meldt dat hij de app tot zijn teleurstelling niet kan downloaden, omdat er minimaal het besturingssysteem iOS 13.5 voor nodig is. „Vallen er zo niet heel veel potentiële gebruikers af?”, vraagt hij zich af.

Zo kwam Enschedeër Bert Hassink - onder meer voorzitter van de landelijke Netwerkgroep Handicap&Beleid PvdA - erachter dat zijn iPhone 6 niet voldoet. Hij zegt enorm verbaasd te zijn, dit niet te hebben geweten en nergens te hebben gelezen.

Hassink zegt dat hij met zijn spierziekte tot de absolute risicogroep behoort. Hij ontzegt zich veel om maar geen Covid-19 op te lopen. „Een IC-opname zou ik niet overleven”, zegt hij.

Hassink wil maar wat graag meedoen met CoronaMelder, voor zichzelf, maar ook omdat hij een bijdrage aan de gezamenlijke strijd wil leveren. „Moet ik nu 800 euro neertellen voor een nieuwe mobiel?”

De Enschedeër kwam op het idee om te kijken of hij in plaats daarvan de Duitse app zou kunnen gebruiken, maar daar doet zich hetzelfde probleem voor.

Een blunder
„Hoe hebben ze deze fout kunnen maken”, vraagt Henk Heerkes (75) uit Hengelo zich af. Vanaf het moment dat ze hoorden van de komst namen hij en zijn vrouw zich voor de app te installeren.

Maar ze hebben alle twee een iPhone 6 en dus kan het niet. Heerkes kwam na een zwerftocht terecht bij de helpdesk van de CoronaMelder waar een vrouw tegen hem zei dat ze heel veel van ‘dit soort klachten al had gehad’. „Een foutje? Een blunder!” zegt Heerkes.

Heerkes begrijpt het niet. Juist mensen op leeftijd lopen risico. Bij de lancering van de app maandag werd nog gezegd dat het zo belangrijk is om ouderen zover te krijgen om mee te doen. „Iedereen moet meedoen, en dan kan dat helemaal niet.”

„Mijn vrouw en ik hebben geen behoefte aan de iPhone 10”, zegt Heerkes. „Maar als de GGD ons er het geld voor geeft… Maar dat zal wel niet.”

Bluetooth
In een eerste reactie laat het bouwteam van de CoronaMelder het volgende weten: „De app werkt op iPhones met iOS 13.5 of nieuwer en op de meeste Android-telefoons met Android 6.0 of nieuwer. De reden hiervoor is dat het uitwisselen van de bluetoothsleutels pas in deze versies van iOS en Android door Apple en Google wordt ondersteund.”


Wat een fantastische app. :fp: :fp: Joost mag weten hoeveel die app gekost heeft.
  Bericht 
Story
Master
 
Op je 3310 doet ie het ook niet, Teun! :boos:
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Maserati Teun schreef:
Wat een fantastische app. :fp: :fp: Joost mag weten hoeveel die app gekost heeft.

Is geen blunder van de app, het is een keuze voor techniek die in die oudere toestellen niet ondersteund wordt. Er zullen ook nog wel mensen zijn die alleen een huis telefoon hebben met een snoertje naar de meterkast. Die kunnen ook niet meedoen.

Maserati Teun schreef:
Moet ik nu 800 euro neertellen voor een nieuwe mobiel?”

Nee hoor, voor een paar tientjes ben je al klaar.


Er is een heleboel mis met die app, maar dit jank verhaal slaat de plank gewoon helemaal mis.

(overigens is het echt paniek om niets, de systeem eisen zijn Android 6 of hoger. Die kwam uit in 2015! Bij iPhones schijnt ook om toestellen van meer dan 5 jaar oud te gaan. )
  Bericht 
Dave
Webspecialist
WNS2.0D schreef:
Die kwam uit in 2015!

Ja en? Ik heb een telefoon uit 2016 en eigenlijk vond ik het toen al onzinnig om in wat vers te investeren maar telefoon begon lukraak uit te vallen dus moest helaas wel. Sommige mensen gaan echter met die zooi naar bed (en staan er mee op :loco: )!
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Dave schreef:
Ja en?

Je zult een paar mensen missen maar niet heel veel.

Bij Android bijna niemand:
https://gs.statcounter.com/android-vers ... etherlands
  Bericht 
Kwibus
Master
WNS2.0D schreef:
Er is een heleboel mis met die app, maar dit jank verhaal slaat de plank gewoon helemaal mis. (overigens is het echt paniek om niets, de systeem eisen zijn Android 6 of hoger. Die kwam uit in 2015! Bij iPhones schijnt ook om toestellen van meer dan 5 jaar oud te gaan. )
Dat dus :kniktja: :thumb:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
AP: Privacy corona-app gebruikers nog onvoldoende gewaarborgd

De privacy rond corona-app CoronaMelder is nog onvoldoende gewaarborgd. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat de minister afspraken moet maken met Google en Apple over de software die zij leveren voor de inzet van de app, dat er een wet moet komen om de inzet van de app goed te regelen en dat duidelijk moet worden dat de servers die de app gebruikt ook veilig zijn. De AP adviseert het kabinet de app pas in te zetten als de adviezen zijn opgevolgd.

De AP is positief over de ontwikkeling van de app op zichzelf, zegt AP-voorzitter Aleid Wolfsen. ‘Die is duidelijk ontworpen met privacy als uitgangspunt. Met allerlei technische waarborgen voor de privacy van gebruikers, zoals versleuteling van het dataverkeer en het versturen van nepcodes om te voorkomen dat je iets kunt aflezen uit het dataverkeer.’

App staat niet op zichzelf
Maar de app staat niet op zichzelf. De app is afhankelijk van andere technische onderdelen én wetgeving. ‘Daar zitten onze zorgen. Die app is niet alleen wat jij op je scherm ziet, maar ook de techniek van Google en Apple, en ook de servers waar je jouw gegevens heen stuurt. Die app is onderdeel van een systeem. Ook in die andere onderdelen van dat systeem moet de privacy op orde zijn, net zo goed als in de app zelf.’

Afspraken met Google en Apple nodig
De grootste zorg van de AP gaat over het zogeheten Google Apple Exposure Notification framework, de onderliggende software in mobiele besturingssystemen Android en iOS die de Nederlandse corona-app mogelijk maakt. ‘Het is voor de AP niet duidelijk of deze Amerikaanse techgiganten via de combinatie van het framework en het besturingssysteem gegevens van gebruikers in handen krijgen en wat daarmee gebeurt. En het gaat hier om gezondheidsgegevens, zeer gevoelige gegevens van heel veel mensen’, zegt Wolfsen. ‘Dus dat is zorgelijk. De overheid moet duidelijke afspraken maken met Google en Apple, voordat ze de app in gebruik neemt. En de AP moeten kunnen controleren of dit goed geregeld is. Dat is nu niet het geval.’

Wetgeving als basis
Gezien de omvangrijke en veelomvattende impact van een Corona-app, is een wet de meest logische basis. Die wet zou moeten regelen dat de minister van VWS de bevoegdheid krijgt deze gegevens te verwerken én zou ook privacywaarborgen moeten bevatten.
Wolfsen: ‘Er moet bijvoorbeeld in staan dat je helemaal zelf mag bepalen of je de app wilt gebruiken. Dat betekent ook dat je bijvoorbeeld niet geweigerd mag worden in de horeca als je de app niet op je telefoon hebt staan. En dat je werkgever jou niet mag verplichten de app te gebruiken.’

‘Achterkant’ moet veilig zijn
Het laatste hoofdpunt van het advies van de AP is dat de ‘achterkant’ van de app goed geregeld moet zijn: alles wat er op de servers gebeurt. ‘Pas vanavond werd duidelijk wie dat zullen beheren’, zegt Wolfsen. ‘Hoe die partij de beveiliging heeft geregeld weten we nog niet. Het moet duidelijk zijn dat die beveiliging goed is. Pas dan kan de app ingezet worden.’

De AP zond het ministerie van VWS op 6 augustus 2020 haar advies toe. Het is aan de minister om dit advies op te volgen.
  Bericht 
Plague
Master
Ik denk dat Teun de app gaat installeren! Hij is zo enthousiast! :kniktja:
  Bericht 
knikkerknakker
Pro
 
Inderdaad leuk om die hele app open source te maken, en dan het grootste gedeelte in de closed source Google play services te laten werken via die API.
  Bericht 
snovvdog
Master
https://www.ad.nl/binnenland/openen-van ... ~acd2f1cd/

Citaat:
Openen van middelbare scholen Russische roulette? ‘Verplicht meter afstand’
VIDEOMiddelbare scholieren zouden verplicht een meter afstand moeten houden van elkaar. Dat stelt Károly Illy, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde en lid van het Outbreak Management Team (OMT). ,,Inmiddels weten we dat zeker oudere tieners het coronavirus wel degelijk verspreiden. Het allerlaatste wat we willen is dat scholen weer moeten sluiten.’’

Annemieke van Dongen 18 aug. 2020 Laatste update: 09:24

Onder kinderartsen groeit het onbehagen over de bijna 1 miljoen leerlingen van middelbare scholen die vanaf deze week terugkeren in de klaslokalen. Het kabinet besloot in juni dat de scholen na de zomervakantie weer open mogen zonder aanvullende coronamaatregelen. Sindsdien is het bewijs dat ook oudere kinderen het coronavirus verspreiden echter toegenomen, verklaart Illy. ,,Kinderen op de basisschool en kinderopvang spelen nauwelijks een rol, maar voor kinderen in de middelbare schoolleeftijd ligt dat echt anders.’’

Kinderartsen willen dat middelbare scholieren een meter afstand houden op school. © ANP
Illy adviseert om op middelbare scholen 1 meter afstand verplicht te stellen. ,,Die afstand is praktisch werkbaar in klassen. Zeker als leerlingen een vaste buddy krijgen voor wie die afstand niet geldt, zoals je ook in de horeca samen met een bekende aan een tafeltje mag zitten.” Op plaatsen waar leerlingen geen afstand kunnen houden, zoals in de gangen en kantine, kunnen mondkapjes volgens hem een oplossing zijn.

Tekst gaat verder onder de grafiek....

Besmettingen
De kinderartsen zijn niet zozeer bang dat jongeren zelf ziek worden, maar wel dat zij ouders, grootouders en leerkrachten besmetten. ,,Nu het aantal besmettingen weer toeneemt, moeten we op tijd maatregelen nemen om te voorkomen dat jongeren de schuld krijgen van nieuwe uitbraken. Het allerlaatste wat we willen is dat scholen onder maatschappelijke druk weer moeten sluiten. Middelbare scholieren zitten al bijna een half jaar thuis. Voor hen is dit echt een verschrikkelijke situatie. Medisch gezien hebben ze nauwelijks last van het virus, maar sociaal worden zij verreweg het hardst getroffen.’’

De VO-raad laat weten het OMT-advies af te wachten. Eerder drong de koepel van middelbare scholen er bij het OMT op aan om snel met een advies te komen over ventilatie, nadat deskundigen in deze krant hun zorgen uitten over verspreiding van het virus via aerosolen (kleine druppeltjes). Het RIVM zegt niet op nieuwe maatregelen vooruit te willen lopen voordat het OMT daar een officieel advies over heeft uitgebracht. Het is nog niet bekend wanneer het onderwerp op de agenda staat van het adviesorgaan van het kabinet.

Is het heropenen van de middelbare scholen geen Russische roulette? Wat zijn de regels? En hoe vinden de leraren het? Lees onder de video’s zes vragen en antwoorden over deze kwestie.



Waarom is er nog steeds niet meer informatie bekend over de besmessing van COVID-19, niet door virologen maar simpelweg met de statistiek.
Er worden duizenden contactonderzoeken uitgevoerd maar hierin wordt niet gecontroleerd hoe er contact is geweest onderling en hoe mensen besmet raken?

Ze zijn bang dat jongeren die zelf geen verschijnselen tonen anderen besmetten, maar laten in het midden HOE, dit is de absolute basis, waarom is er na 5 maanden wereldwijde pandemie en aandacht nog steeds zo weinig bekend en gepubliceerd?
  Bericht 
Kwibus
Master
Gokje: omdat ze het simpelweg gewoon nog niet weten?

Anyweg, wat voorzichtig positief nieuws dan maar: Immunity studies provide a 'a bit of blue sky' about protection from Covid-19, experts say
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dave schreef:
WNS2.0D schreef: Die kwam uit in 2015!
Ja en? Ik heb een telefoon uit 2016 en eigenlijk vond ik het toen al onzinnig om in wat vers te investeren maar telefoon begon lukraak uit te vallen dus moest helaas wel.

Dat zit er hier -helaas- ook aan te komen. Oud toestel, maar begint nu nukken te vertonen. Maar hey, als er ooit een verplichting komt om die app op je toestel te installeren, hebben ze aan mij een goede. :[
Dat zal ze leren. :x

Overigens net het bericht dat het aantal besmettingen in Zandvoort snel toeneemt.
Is er tenminste toch nog iets van/met snelheid in Zandvoort.
  Bericht 
snovvdog
Master
Kwibus schreef:
Gokje: omdat ze het simpelweg gewoon nog niet weten?

Conclusies trekken uit/met de statistiek... Dat hadden ze al lang kunnen doen.
Doordat ze het ''niet weten'' worden er allemaal rigoreuze maatregelen getroffen puur ter mogelijke beperking van de kans, waarom hebben niet meer mensen moeite met zulk beleid?

Beleid maak je aan de hand van cijfers en resultaten, zwart op wit, niet veronderstellingen en meningen van 'experts'.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
omdat ze het simpelweg gewoon nog niet weten?

alsof je hiervoor raketgeleerde moet zijn. Overal waar geconditioneerde dan wel koude lucht met lage vochtigheidsgraad is (slachterijen, supermarkten/horeca met airco) en overal waar het muffe gerecirculeerde lucht betreft (verzorgingstehuizen). Zo moeilijk is het allemaal niet.
  Bericht 
Kwibus
Master
snovvdog schreef:
Beleid maak je aan de hand van cijfers en resultaten, zwart op wit, niet veronderstellingen en meningen van 'experts'.
Nou, de huidige beschikbaarheid van de gezondheidszorg en de cijfers van de huidige besmettingsgraad, (IC) ziekenhuisopnames en aantallen doden laat zien het huidige beleid met de lockdown en de huidige anderhalve meter samenleving werkt. Zwart op wit. Dus waar zeur je dan over?

Sushi iemand? :lol: This seaweed extract outperforms COVID-19 drug remdesivir in the lab
  Bericht 
knikkerknakker
Pro
 
snovvdog schreef:
Waarom is er nog steeds niet meer informatie bekend over de besmessing van COVID-19, niet door virologen maar simpelweg met de statistiek.
Er worden duizenden contactonderzoeken uitgevoerd maar hierin wordt niet gecontroleerd hoe er contact is geweest onderling en hoe mensen besmet raken?

Ze zijn bang dat jongeren die zelf geen verschijnselen tonen anderen besmetten, maar laten in het midden HOE, dit is de absolute basis, waarom is er na 5 maanden wereldwijde pandemie en aandacht nog steeds zo weinig bekend en gepubliceerd?

Die bron en contact onderzoeken is ook maar een beetje achteraf kijken wie mogelijk te lang te dicht in de buurt was. Ik denk niet dat ze daaruit goed kunnen bepalen wanneer die besmetting heeft plaatsgevonden. Misschien iets vaags als "op dat feestje", maar exact zou het niet zijn. Ik denk dan ook niet dat je uit die statistieken heel precieze informatie zal krijgen. Dat bepaalde groepen meer naar voren komen enzo zal je er wel uit kunnen krijgen, maar het daadwerkelijk hoe zal lastig worden.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
Zwart op wit

de Zweedse aanpak inderdaad, dat is in alle opzichten de beste, dus wat zeur je dan
  Bericht 
R
Master
@ Snovv; Net als jij jezelf expert vindt in jouw computersystemen, vinden die bestuurders en erivee emm zich expert in het beheersen van de pandemie.

Daar passen dus geen buitenlandse onderzoeken en mauriesjes in .. dat plaatje,
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Plague schreef:
Ik denk dat Teun de app gaat installeren! Hij is zo enthousiast! :kniktja:

Onder geen enkele voorwaarde ga ik die app installeren.
  Bericht 
snovvdog
Master
Kwibus schreef:
snovvdog schreef: Beleid maak je aan de hand van cijfers en resultaten, zwart op wit, niet veronderstellingen en meningen van 'experts'. Nou, de huidige beschikbaarheid van de gezondheidszorg en de cijfers van de huidige besmettingsgraad, (IC) ziekenhuisopnames en aantallen doden laat zien het huidige beleid met de lockdown en de huidige anderhalve meter samenleving werkt. Zwart op wit. Dus waar zeur je dan over?

Als de doelen gelijk zijn, er moet beleid worden gevoerd waarmee zo min mogelijk economische schade wordt aangericht terwijl de zorg niet wordt overspoelt!
Dave schreef:
de Zweedse aanpak inderdaad, dat is in alle opzichten de beste, dus wat zeur je dan

Precies!

R schreef:
@ Snovv; Net als jij jezelf expert vindt in jouw computersystemen, vinden die bestuurders en erivee emm zich expert in het beheersen van de pandemie.

Ik zeg niet tegen de klant wat hun systeem moet doen, dat vertellen zij tegen mij. Ik mag niet verbieden een veerdienst passagiers te laten vervoeren bijvoorbeeld :).
Maar het RIVM advies heeft wel geleidt dat bedrijven verboden waren en sommigen nog steeds zijn te functioneren.

Ik begrijp niet waarom het 5 maanden heeft geduurd voordat ze Maurice serieuzer namen m.b.t. aerosole verspreiding, en waarom zouden buitenlandse onderzoeken niet meetellen, is over de grens dit virus anders?

Maar goed, mijn punt is, als ze niet specifiek onderzoeken hoe mensen besmet raken, zijn de prioriteiten dan niet gewoon verkeerd? De meeste mensen maken er een probleem van dat er zo veel mensen besmet raken, moet het dan niet eerst duidelijk worden hoe/wanneer/waar precies mensen besmet raken?
  Bericht 
Kwibus
Master
Dave schreef:
de Zweedse aanpak inderdaad, dat is in alle opzichten de beste, dus wat zeur je dan
Ik heb geen moeite met de Zweedse aanpak. Ik heb zelfs geen moeite met mensen die helemaal geen aanpak willen, mits zij dan ook geen beroep op de gezondheidszorg doen als ze dan toch ziek worden.
  Bericht 
snovvdog
Master
Dat is toch wat lastig als je onder dwang van vrijheidsberoving en geweld mensen besteelt t.b.v. van de zorg.
Opt-out voor de staatsgereguleerde gezondheidszorg moet een optie zijn, maar dan wil ik bijdrage ZVW, WIA, WAO, en alle andere ziekte gerelateerde premies terug en geen verplichting tot meedoen aan de staatsgedwongen zorgverzekering! Dan kon ik namelijk veel belangrijkere dingen voor mijn gezondheid realiseren, zoals een eigen huis :thumb: .
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kwibus schreef:
mits zij dan ook geen beroep op de gezondheidszorg doen als ze dan toch ziek worden.

Dat is hetzelfde als beweren dat je geen kinderen moet verwekken, zodra er wat mis gaat moet het dan maar dood.

Dom gelul man. Samenleving is balans.
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Hou toch eens op met steeds grote woorden te gebruiken over vrijheid en dwang.

De vrijheid van een individu stopt daar waar de vrijheid van een ander in het geding is. Wanneer jij de vrijheid wenst te nemen om anderen in gevaar te brengen beperk je de vrijheid van de ander om voor veiligheid te kiezen.

In de corona crisis is er gewoon een algemeen belang. Veiligheid, beschikbaarheid van de zorg etc. Dat rechtvaardigt de inperking van wat individuele vrijheden. En als je je niet gelukkig voelt in een land met veel collectieve voorzieningen.... emigreer dan. De meeste mensen hier zijn er wel blij mee en landen die de lijst aanvoeren van hoogste welstand hebben vaak nog meer collectieve voorzieningen (en belastingdruk)
  Bericht 
shootme
Master
Dus mensen die bewust extra risico's nemen in het verkeer mogen ook geen aanspraak maken op de verzekering of de zorg?
Alle hardrijders dus ook laten sterven, want die nemen bewust een onaarvaardbaar risico van hun eigen gezondheid...
Zelfde voor rokers, drinkers, gamers, sporters... tjeezus.
onbeschermde sex en een SOA? laat je pik er maar afvallen, geen zorg voor jou!
  Bericht 
Kwibus
Master
Ja, dat zijn echt vergelijkbare dingen, een SOA of de 1e pandemie in 100 jaar :fp:
 Pagina 59 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy