Pagina 59 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Sander
Medewerker
Wanneer blijkt dat mensen hun gedrag onvoldoende aanpassen. Kan dus nooit lang meer duren. :[
  Bericht 
adinsx
Master
Sander schreef:
Ik zeg grensposten op de IJssel O:)


Rijn graag, want woont er net tussenin, schoonouders er net 500m onder.

Gewoon die brug bij Arnhem op slot, mij best.
  Bericht 
Walker
Master
 
Cweepz schreef:
Het is lastig om tanks te lassen vanaf thuis ja :-)


en je geen Master Milo bent.
  Bericht 
WimLex
F1 kenner '20
  Bericht 
Dave
Webspecialist
NOS schreef:
Celstraffen voor coronaspuger en coronahoester

Een 23-jarige man uit Noordwijkerhout is veroordeeld tot tien weken cel omdat hij twee agenten opzettelijk in hun gezicht heeft gehoest. Daarbij riep hij dat hij het coronavirus had.

Een 49-jarige vrouw uit Utrecht kreeg een gevangenisstraf opgelegd voor een ander, soortgelijk incident. Ook zij riep dat ze corona had, toen ze een agent in het gezicht spuugde.

Enorme spijt

Het incident met de man gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag in Leiden toen agenten de man, die in een auto zat, wilden laten blazen. Ze kregen de indruk dat hij te veel had gedronken.

De rechter neemt de man kwalijk wat hij heeft gedaan en vindt bedreiging met zwaar lichamelijk letsel bewezen. Van de celstraf zijn twee weken voorwaardelijk en ook moet de man beide agenten een schadevergoeding betalen van 350 euro.

De man zei tegen de rechter dat hij enorme spijt heeft en dat hij de gevolgen van zijn daad niet goed heeft ingezien, schrijft Omroep West.

'Ik maak je af'

De vrouw uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier weken, waarvan twee voorwaardelijk. Agenten reden naar de vrouw toe na een melding. Omdat ze geen contact met haar kregen, zijn ze de woning ingegaan. Ze roken een sterke alcohollucht.

"Ik maak je af", zei de vrouw, waarna ze een agent bij de keel greep. Later, in het cellencomplex, zei de vrouw dat ze corona had. Vervolgens spuugde ze een agent in haar gezicht. Ze is veroordeeld voor bedreiging van een agent met de dood en mishandeling.

In de rechtbank heeft de vrouw aangegeven zich niks te herinneren van wat er is gebeurd. De rechter vindt het kwalijk dat ze een agent, "die juist in deze tijd op steun moet kunnen rekenen", mishandeld heeft. De spugende vrouw heeft later gezegd geen corona te hebben, maar voor de zekerheid zit ze toch in sociaal isolement.

Veel onrust

Verder werd vandaag een 38-jarige man uit Lelystad veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur voor het bespugen van een supermarktmanager. Volgens het slachtoffer kwam de man na sluitingstijd de winkel binnen om bier te kopen. Toen de manager de man naar de uitgang begeleidde, is hij bespuugd. De politie heeft de man daarna aangehouden.

Met het spugen heeft de man veel onrust veroorzaakt. "Gelet op de bijzondere situatie waarin we nu zitten vind ik het spugen zeer heftig", zei de rechter. Hij vindt een celstraf eigenlijk passend, maar legde toch een taakstraf op. Hij deed dat omdat de dader recentelijk niet is veroordeeld voor een geweldsincident en zelf een 'vitaal beroep' heeft.


Er wordt wat afgezopen :roll:
  Bericht 
JBHC
Master
 
Cweepz schreef:
Het is lastig om tanks te lassen vanaf thuis ja :-)


https://www.youtube.com/watch?v=wyCbCTrSDOc

https://www.youtube.com/watch?v=NASkgw9rufA

Valt volgens mij best mee :lol:
  Bericht 
bert65
Master
Cweepz schreef:
Het is lastig om tanks te lassen vanaf thuis ja :-)
Met een auto door de woonkamer rijden is ook niet alles...
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Neuh ik vind het wel goed, dit soort eencelligen lekker een tijdje vastzetten.
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Dave schreef:
Neuh ik vind het wel goed, dit soort eencelligen lekker een tijdje vastzetten.


Dat dus. Waarom zou een agent zich extra moeten beschermen omdat dit soort varkens zich niet kan gedragen.

@Dave blijft dit topic langer open dan 61 pagina's?
  Bericht 
Cweepz
Master
JBHC schreef:
Valt volgens mij best mee :lol:

Die van ons zijn rond1900x6000mm :[
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
357kurt schreef:
Spugen, proesten is niet geheel netjes, maar overdrijven is ook een vak zeg, moet de agent maar een volgelaatmasker op zetten..
Hoeveel straf kreeg de HIV spuger ook al weer?
Context is ook een dingetje. Ik vind het wel terecht dat dit hard aangepakt wordt.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dion schreef:
blijft dit topic langer open dan 61 pagina's?

Nee, er komt een deel 2 en waarschijnlijk ook nog wel een deel 3

Nog even over Duitsland;

https://www.quarks.de/gesundheit/medizin/corona-test-wie-funktioniert-der-test/ schreef:
Bis Mitte März war die Probenentnahme für mehr rund 35 000 Menschen gemeldet worden, wie die Kassenärztliche Bundesvereinigung (KBV) mitteilte. Viele Menschen konnten nicht getestet werden. Anschließend wurde die Testkapazität von anfangs 12 000 auf mittlerweile mehr als 160 000 Tests pro Woche erhöht. Seitdem ist nicht bekannt, wie viele Tests insgesamt durchgeführt worden sind.
Laut dem Robert-Koch-Institut gibt es lokale Unterschiede, ob genügend Corona-Tests gemacht werden können oder nicht. Es kann daher an einigen Orten zu Engpässen kommen, woanders sind dafür Kapazitäten frei. Die Organisation soll weiter verbessert werden.


Tot midden Maart zijn meer dan 35.000 mensen getest. Intussen is de testcapaciteit verhoogt van 12.000 naar meer dan 160.000 tests per week.

De eerder je weet dat je het hebt / dat er iets mis.. De beter.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Nederland blijft hamsteren, supermarkten bezig met ‘gigantische operatie’

Supermarkten zijn in deze crisistijd van levensbelang voor onze voedselvoorziening. Nederland is al ruim een week aan het hamsteren en voorlopig lijkt het niet rustiger te worden in de winkels. De bevoorrading is een gigantische operatie. ,,Normaal wordt een winkel twee tot drie keer per dag bevoorraad, nu is dat vier tot vijf keer.’’

Ton van Veen, financieel topman van supermarktconcern Jumbo, reed gisteren naar het distributiecentrum in Woerden. Op het terrein lag een vrachtwagenchauffeur in zijn cabine te slapen. ,,Het zegt iets over de huidige situatie, iedereen is keihard bezig om ervoor te zorgen dat de schappen worden aangevuld. Maar het is lastig aangezien de vraag onverminderd hoog blijft. We hebben voldoende producten, maar het is een gigantische operatie om ze van het distributiecentrum naar de winkels te krijgen. We bedrijven al een week lang topsport.’’

‘s Nachts bevoorraden
De vraag van de klant is in deze crisistijd gemiddeld twee keer zo groot als normaal. Om lege schappen te voorkomen, is het volgens Van Veen van groot belang dat supermarkten ook ’s nachts mogen worden bevoorraad. De dringende oproep, eerder ook uitgesproken door branchevereniging CBL is in elk geval geland bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Die roept alle gemeenten op noodvergunningen af te geven.

Van Veen: ,,In onze zeven distributiecentra staan files van rolcontainers, tjokvol levensmiddelen. Die spullen moeten de vrachtwagens in, maar die mogen ’s nachts niet rijden, laden en lossen. Dat zorgt voor een grote bottleneck in het logistieke systeem, want op een gegeven moment is er in de hal geen plaats meer voor nog meer containers en kun je niks meer doen.’’

Nu de regels tijdelijk soepeler worden, kan Jumbo ook zijn medewerkers ontlasten door met drie ploegen te werken in plaats van twee. ,,Elke ploeg werkt nu tien uur in plaats van acht. Dat gaat sommige collega’s opbreken. Als we kunnen doorgaan met drie shifts van acht uur, is de continuïteit van de bevoorrading geregeld, dat zorgt voor veel meer lucht.’’

‘Propvolle’ distributiecentra
Albert Heijn maakte al eerder bekend dat niemand zich zorgen hoeft te maken. De supermarkt blijft erop hameren dat er uiteindelijk genoeg is voor iedereen. De vijf distributiecentra AH ‘liggen propvol’, zegt het concern op de eigen website. Het feit dat er toch nog lege schappen zijn in de winkels, heeft alles te maken met de distributie.

Daar worden bovenmenselijke inspanningen van gevraagd én verwacht. ,,Wij werken met man en macht met onze leveranciers en transporteurs om alle artikelen zo snel mogelijk in de winkels te krijgen’’, aldus Marco van Grinsven, directeur distributie en transport bij Albert Heijn. ,,Maar we moeten keuzes maken in wat we uiteindelijk naar de winkels brengen. Daardoor zullen klanten elke dag nieuwe artikelen tegenkomen in de winkels, die er gisteren wellicht niet waren.’’

Bezorgdiensten
Ook voor de bezorgdiensten van Ah.nl, Jumbo en Picnic is het een kwestie van pompen of verzuipen. Picnic-topman Michiel Muller spreekt van ‘alle hens aan dek’. De enorme piek in de vraag laat zijn sporen na. Het afspreken van bezorgmomenten is lastiger, zegt Muller tegen Business Insider: ,,Normaal is het bij ons vóór 10 uur ’s avonds besteld, de volgende dag boodschappen in huis. Nu mensen vaker en méér boodschappen per keer bestellen, is die snelle levering niet te vol te houden.’’

Limieten moeten de zaak nog enigszins in het gareel houden. Muller: ,,Wij zitten dagen van tevoren vol. We hopen eerlijk gezegd dat de vraag iets afneemt. Als iemand tien blikken bonen heeft staan, zou je verwachten dat die persoon er niet nog meer bij bestelt.’’

Piek beperken
Nederlanders zijn inmiddels ruim een week aan het hamsteren. Volgens Van Veen waren vorige week vrijdag en zaterdag tot nu toe de drukste dagen, maar wordt er nog steeds gemiddeld 50 procent meer verkocht, in de winkels en online. ,,We moeten van die piekperiodes af. Die leiden op een gegeven moment toch tot problemen. Vergelijk het met de ic’s in de ziekenhuizen. Daar wordt ook geprobeerd de piekbelasting te beperken. Klanten hoeven niet te hamsteren. We hebben, op een enkel product na, meer dan voldoende voorraad. Dat geldt voor alle supermarkten.’’

Van Veen krijgt van leveranciers uit binnen- en buitenland te horen dat ze geen moeilijkheden ondervinden met de productie. ,,Het is van belang dat de grenzen openblijven voor goederenvervoer, anders krijgen we wél een probleem. Tot nu toe is niet gebleken dat het virus zich via goederen verplaatst, dus ik neem aan dat de vrachtwagens door kunnen blijven rijden.’’

Crisisteam
Jumbo heeft sinds een aantal weken een crisisteam dat ervoor moet zorgen dat de voedselvoorziening op peil blijft. ,,Collega’s van de distributie, ict, winkels, communicatie en personeelszaken komen minimaal drie keer per dag bijeen om de belangrijkste zaken te bespreken en af te stemmen. We zijn bezig met een gigantische operatie. Extra personeel regelen voor de distributiecentra en de vrachtwagens, zorgen dat in de winkels zelf voldoende mensen zijn en de gezondheid van onze mensen en klanten borgen. Normaal wordt een winkel twee tot drie keer per dag bevoorraad, nu is dat vier tot vijf keer.’’

Van Veen somt nog wat andere indrukwekkende cijfers op. ,,Wij drukken onze goederen uit in colli-aantallen. In gewone tijden gaan er 1,5 miljoen colli per dag van A naar B. Rond de kerst heb je het over 2 miljoen colli per dag aan verpakkingseenheden. En nu? Nu hebben we vraag voor bijna 2,5 miljoen colli per dag. Het is haast niet te bevatten.’’

Van Veen krijgt het dagelijks te horen: ‘Gouden tijden voor jullie zeker?’ ,,Daar zijn we totaal niet mee bezig. Natuurlijk is de omzet hoog, maar we maken ook veel meer kosten door inzet van meer mensen en de overuren die worden gedraaid. We zetten er met z’n allen de schouders onder om de voedselvoorziening overeind te houden. The show must go on.’’
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Maserati Teun schreef:
Nederland blijft hamsteren

Men is toch wel eens uit gehamsterd?! Hier grepen we mis met eieren gisteren, vanmorgen bij de spar in toekomstige dorpje gehaald.
  Bericht 
Speedy J
Master
Ik las vanmorgen een bericht op RTV Noord vanuit het UMCG (dat ik nu niet meer kan vinden...)

Men wil in de drie noordelijke provincies meer gaan testen. Achtergrond: nog weinig gevallen, lopen qua maatregelen twee weken voor op het zuiden. Idee is om te “containen “.

Lijkt mij vergelijkbaar met wat DE doet en een goed plan.

Maar het staat wel haaks op het kabinetsbeleid: gecontroleerd laten gaan en groepsimmuniteit.

Hoe gaat dat dan?
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Ik denk dat je Sanders bericht bedoelt. https://www.sikkom.nl/noorden-wijzigt-p ... -t-zuiden/
  Bericht 
Dave
Webspecialist
RTV Noord schreef:
De lessen van UMCG's corona-expert Alex Friedrich
Enkele dagen voordat hij positief testte op het coronavirus, schreef arts-microbioloog Alexander Friedrich van het UMCG een blog op de site van de universiteit. In dat verhaal staan lessen waar we allemaal van moeten leren, vindt hij.

Nu duidelijk is dat hij zelf ook besmet is, is de wereld voor Friedrich niet veranderd. 'Aarzel niet en wees snel om verdere verspreiding te remmen!', zegt hij.

Les 1: Wees voorzichtig
De basisregel om anderen te beschermen, is door jezelf te beschermen. 'Wees voorzichtig en let op elkaar', zegt Friedrich. Hij benadrukt dat het verspreiden van het coronavirus ook via de handen gaat omdat het zo in je mond, neus of ogen komt.

'Je likt niet aan je handen, maar je pakt misschien je boterham op en zo komt het ook in jouw mond. Dus wees hygiënisch. Je moet jezelf beschermen en door jezelf te beschermen bescherm je degenen die eraan dood kunnen gaan.'

Les 2: De maatregelen houden nog wel even aan
We moeten ons voorbereiden op langer durende maatregelen. Vooralsnog gelden alle maatregelen in Nederland tot 6 april, maar Friedrich rekent erop dat ze tot minimaal mei door blijven gaan.

'Misschien dat de horeca tussendoor nog een week opengaan, maar ik denk dat het eerst gewoon zo doorgaat. Misschien zullen de maatregelen nog langer duren dan mei, maar dat weten we nog niet, dat ligt eraan hoe goed het nu lukt om het virus te dempen.'

Les 3: De aanpak in Noord-Nederland werkt voor ons
Minder sociale contacten, thuisisolatie bij ziekte, geen horeca, scholen en universiteiten en anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Het zijn allemaal maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maatregelen die te laat kwamen voor bijvoorbeeld Noord-Brabant, maar volgens Friedrich nog op tijd voor Noord-Nederland.

'Ten zuiden van de rivieren is de verspreiding op dit moment heel moeilijk te beperken, daar gaat het gewoon door en worden mensen nu ernstig ziek en zullen mensen komen te overlijden.'

In Noord-Nederland wordt nu juist weer meer getest om de verspreiding tegen te gaan. Dat station is Brabant al gepasseerd.

Les 4: We mogen dus niet stoppen met testen
Verhalen over te weinig screeningcapaciteit wil Friedrich niet horen. 'Wij zijn het land met de meeste artsen en microbiologen per inwoner in Europa', zegt hij. 'Ze zijn overal, in bijna alle ziekenhuizen.'

Minder testen betekent volgens Friedrich dat we blind kunnen worden en een toename niet langer zien aankomen. Door de vele tests zijn de cijfers in Noord-Nederland juist erg betrouwbaar, meent de arts-microbioloog.

'Wij hebben met de GGD besproken dat ze veel moeten testen. Ik ga ervan uit dat wij in het Noorden zeker drie, vier, vijf keer meer testen per inwoner dan in het Zuiden. Wij zien ook niet alle casussen maar we testen meer dus zijn de getallen betrouwbaarder.'

Les 5: We waren eerder alert dan Noord-Italië
De ziekenhuizen in Noord-Italië kunnen de patiëntenstroom bijna niet meer aan en dat terwijl ze daar relatief gezien meer intensive care-bedden hebben dan wij. Toch staan we er beter voor, zegt Friedrich.

'Ik denk dat we het geluk hebben dat we eerder hebben begrepen dat er wat aan de hand is. Italië was vier weken blind en wij maar twee weken. Ik denk niet dat Noord-Nederland snel zulke situaties als Italië gaat krijgen, maar Zuid-Nederland misschien wel, maar dat zullen we over twee, drie weken zien.'

Les 6: We hebben weinig beademingsapparaten
In aanvulling op de intensive care-bedden maakt Friedrich zich wel zorgen om het aantal beademingsapparaten. Die capaciteit moet flink worden vergroot, omdat we relatief gezien het laagste aantal beademingsbedden hebben in de Europese Unie. 'België en Italië hebben dubbel zoveel per 100.000 inwoners en Duitsland vier keer zoveel.'

Tegelijk maakt die kennis het extra belangrijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan, want ons zorgsysteem kan minder aan dan de landen om ons heen. 'Dus moeten wij er nog meer voor zorgen dat het virus zich niet onder onze bevolking verspreidt en tegelijkertijd de beademingscapaciteit massaal vergroten. Nu.'


Ik gok deze
  Bericht 
DikkeDiesel
Master
De huizen zitten zo langzamerhand vol toch? Of zouden "mensen" de spullen hoog in de woonkamer opstapelen?
  Bericht 
Speedy J
Master
Ja beide eigenlijk, bedankt heren :D

Maar goed; lijkt mij een prima aanpak alleen het verhoudt zich niet tot landelijk beleid. Lijkt mij?
  Bericht 
Sander
Medewerker
Prima toch? Waarom zou je landelijk beleid toepassen op gebieden die afwijken van het landelijke gemiddelde?
  Bericht 
DikkeDiesel
Master
NOS schreef:
zelf een 'vitaal beroep' heeft
Ik begrijp dat de vitale beroepen onder druk staan maar in sommige situaties moet je toch "iemand laten gaan" lijkt me.
  Bericht 
Speedy J
Master
Sander schreef:
Waarom zou je landelijk beleid toepassen op gebieden die afwijken van het landelijke gemiddelde?

Nou, niet wat mij betreft. Het verschil viel me alleen op.
  Bericht 
Ducantoni
Master
357kurt schreef:
Dave schreef: https://nos.nl/artikel/2327759-celstraf ... ester.html schreef:Celstraffen voor coronaspuger en coronahoester

Een 23-jarige man uit Noordwijkerhout is veroordeeld tot tien weken cel omdat hij twee agenten opzettelijk in hun gezicht heeft gehoest. Daarbij riep hij dat hij het coronavirus had.

Een 49-jarige vrouw uit Utrecht kreeg een gevangenisstraf opgelegd voor een ander, soortgelijk incident. Ook zij riep dat ze corona had, toen ze een agent in het gezicht spuugde.

Enorme spijt

Het incident met de man gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag in Leiden toen agenten de man, die in een auto zat, wilden laten blazen. Ze kregen de indruk dat hij te veel had gedronken.
blablabla

Spugen, proesten is niet geheel netjes, maar overdrijven is ook een vak zeg, moet de agent maar een volgelaatmasker op zetten..
Hoeveel straf kreeg de HIV spuger ook al weer?

Er zijn landen waarbij de sterke arm iets meer bedreven is met het hanteren van de wapenstok. Al is het maar de vraag of dat met zulke idioten verschil had gemaakt, maar ze zouden in alle geval nog lang terugdenken aan hun misstap.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
DikkeDiesel schreef:
Of zouden "mensen" de spullen hoog in de woonkamer opstapelen?
Toiletpapier is nog steeds in high demand en als er iets veel plek in neemt... Niet iededereen heeft een schuur of een ruime gagarage, er zullen er echt bij zijn die hun flatje vol hebben. Ondertussen greep ik weer mis :boos:
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
FFocus-power
Die hard
 
Als de supers eens zouden stoppen met al die aanbiedingsacties. Zo geef je mensen een excuus om naar de winkel te gaan.
  Bericht 
viffer
Master
Citaat:
De Jonge: mondkapjes vorderen schrikt af
Het kabinet gaat beschermingsmiddelen toch niet vorderen. Dat schrijft gezondheidsminister De Jonge in een Kamerbrief. Daarmee komt hij terug op het besluit van de inmiddels opgestapte minister Bruins, die woensdag onder druk van een aantal oppositiepartijen waaronder GroenLinks beloofde van fabrieken te gaan eisen hun voorraad te verkopen aan de overheid.

Bruins besloot de voorbereiding op het vorderen in gang te zetten, omdat de prijs van bijvoorbeeld mondkapjes gezien de sterke mondiale vraag wordt opgedreven. "Maar we zien nu al dat meerdere verkopers en buitenlandse leveranciers door de aankondiging ervan afgeschrikt worden en niet meer via Nederland willen leveren, terwijl er juist met hen nog mogelijkheden zijn om op vrijwillige basis tot afspraken te komen", schrijft De Jonge.


nos liveblog

Lekker afgedwongen Jesse :roll:
  Bericht 
Speedy J
Master
Vandaag voor het eerst in jaren niet naar de markt gegaan.

Lees ik op de NOS dat het druk is op vele markten. En wederom bij bouwmarkten.

Ben ik nou gek of zijn er veel totaal debielen in dit land?
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Speedy J schreef:
Ben ik nou gek of zijn er veel totaal debielen in dit land?

Ja.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dikke Dakduif schreef:
Toiletpapier is nog steeds in high demand en als er iets veel plek in neemt... Niet iededereen heeft een schuur of een ruime gagarage, er zullen er echt bij zijn die hun flatje vol hebben. Ondertussen greep ik weer mis :boos:

Dan maar op deze manier? :



  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
Speedy J schreef:
Lees ik op de NOS dat het druk is op vele markten. En wederom bij bouwmarkten.


Ben net op de markt geweest. Gewoon, alleen, moet toch eten.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RIVM schreef:
30 patiënten overleden, 637 nieuwe patiënten, in totaal 3631 positief geteste personen

Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.



  Bericht 
R
Master
AD.nl schreef:
Arts bouwt één beademingsapparaat voor negen coronapatiënten tegelijk: ‘Werkt perfect’

Een arts uit de Canadese provincie Ontario is erin geslaagd één beademingsapparaat zo slim aan te passen dat het voor negen patiënten tegelijk kan worden gebruikt. De collega's van anesthesist Alain Gauthier, de uitvinder in kwestie, noemen hem op sociale media een ‘genie’. Een tweet over zijn opvallende vondst is inmiddels al meer dan 63.000 keer geliked, onder anderen door Tesla-baas Elon Musk. Hij noemt de aangepaste machine ‘zeer interessant’.
Tom Tates 21-03-20

Wereldwijd wordt momenteel driftig gezocht naar extra beademingsapparaten ter ondersteuning van voor hun leven vechtende coronapatiënten op intensive cares. Ook in Nederland dreigt op termijn een tekort aan de medische machines. Alain Gauthier speelde op die ontwikkeling in en knutselde, geïnspireerd door YouTube-video's die hij over het onderwerp vond, een systeem in elkaar waarmee de buis van een apparaat op een veilige manier via koppelstukken kan worden opgesplitst in maximaal negen zuurstofslangen.
Lees ook

Volgens Gauthier werkt zijn systeem echter alleen bij patiënten die vrijwel hetzelfde formaat longen hebben en een overeenkomstige capaciteit, zo vertelde hij aan Canadian Press. Hij stelt dat het omgebouwde beademingsapparaat bij aansluiting op meerdere patiënten iets hoger of anders moet worden afgesteld. Alleen op die manier kunnen de longen van meerdere patiënten worden voorzien van de juiste hoeveelheid zuurstof met een gelijkmatige druk.

De vertakte machine is, zo benadrukt de specialist uit het Perth and Smiths Falls District Hospital in Ontario, nog niet op patiënten aangesloten. Vooralsnog zijn er in het ziekenhuis nog voldoende ‘ventilatoren’ beschikbaar. Maar de arts denkt dat, als de coronacrisis in Canada ernstiger wordt, hij meerdere machines in zijn ziekenhuis of op andere locaties zal moeten ombouwen. ,,Het kan gebeuren dat er uiteindelijk geen andere opties meer zijn en mijn levensreddende systeem overal in Canada en in andere landen zal moeten worden geïntroduceerd. Het werkt in veel gevallen perfect.” Gauthier, die zich realiseert dat één apparaat per patiënt idealer is, promoveerde jaren geleden met een onderzoek naar de mogelijkheden van en de techniek achter beademingsapparatuur.

Het is niet de eerste keer dat een ingenieus vertakte beademer zal worden gebruikt. Alain Gauthier stelt dat een soortgelijke aanpassing ook is de praktijk werd gebracht na een massale schietpartij op 1 oktober 2017 in de Amerikaanse gokstad Las Vegas. De 64-jarige Stephen Paddock schoot die dag tijdens een countryfestival vanuit zijn hotelkamer op concertgangers. Bij het drama, één van de heftigste schietpartijen in de moderne geschiedenis van de Verenigde Staten, vielen 58 doden en 869 gewonden.

In Canada zijn, zo maakte de overheid gisteren bekend, ruim 500 mensen waarbij het coronavirus is vastgesteld. Er zouden inmiddels 9 mensen aan zijn overleden. De wereldwijde tol van het coronavirus is nu 176.677 besmettingen en 11.561 geregistreerde doden.


Hier houd ik wel van. Zelf aan gedacht als mogelijke oplossing met dan kraantje extra ertussen en desnoods onconventionele maar wel verkrijgbare meetapparatuur. Het is wel lekker per patient afzonderlijk te kunnen regelen. Al is het maar met een manueel kraantje.
Al eerder in noodtijd toegepast maar hier nog niet over gehoord.

RTV Noord:Les 6: We hebben weinig beademingsapparaten
In aanvulling op de intensive care-bedden maakt Friedrich zich wel zorgen om het aantal beademingsapparaten. Die capaciteit moet flink worden vergroot, omdat we relatief gezien het laagste aantal beademingsbedden hebben in de Europese Unie. 'België en Italië hebben dubbel zoveel per 100.000 inwoners en Duitsland vier keer zoveel.'

Oh mooi, inventief als we zijn gaan we dat doen. Voor alle zekerheid: Een dergelijke techneut hier?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
De wereldwijde tol van het coronavirus is nu 176.677 besmettingen en 11.561 geregistreerde doden.

Niet dat het wat uitmaakt maar het aantal positieve tests ligt ruim 100k hoger (287.586, 11.942 => https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw / https://www.worldometers.info/coronavirus/ )

// oh ik zie dat ze de herstelden cq doden eraf hebben gehaald, staat een teller onderaan. Prima maar noem het dan niet besmettingen maar actieve gevallen
  Bericht 
R
Master
Toch weer een geval klein houden, vind ik.

Als Nederland het aantal maal dat we het WK gewonnen hebben (hadden moeten), elke eeuw weer op nul zetten, komt er nooit eens een mooi getal van.
  Bericht 
viffer
Master
BaasTimo schreef:
Hornbach? Ja, daar was ik zaterdag ook. Ik schrok van de drukte, nog drukker als normaal.


Om de drukte wat te concentreren past de Hornbach de openingstijden aan

Afbeelding

Hornbach
@HORNBACH_NL Mar 20, 2020
UPDATE! Beste bezoeker, zondag sluiten wij eenmalig onze deuren. Vanaf maandag hebben we aangepaste openingstijden. Lees meer over onze update op: https://t.co/zlH4LAQbcQ

  Bericht 
R
Master
Zal ook wat met het beschikbare personeel te maken kunnen hebben.

Kennen jullie al patiënten? ik een heel gezin met een ex-man en kreeg net het bericht dat een nog niet zo oud familielid (ja, met onderliggende problemen waardoor vatbaarder voor infectie) helaas is overleden aan het Coronavirus.
  Bericht 
Pita
Master
 
Allemaal volslagen debielen bij de Hornbach ! !
  Bericht 
Morbid Angel
Master
Heb vanmorgen anders niks gemerkt van gehamster. Alles was netjes aangevuld, m.u.v de pasta (die ook nog eens in de bonus is). Toiletpapier niet op gelet. Verse melk en houdbare melk waren ruim voorradig. Mensen waren rustig hun karretje aan het vullen, anders dan vorige week.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
R schreef:
Kennen jullie al patiënten?

Nee en dat wil ik eigenlijk ook graag zo houden
  Bericht 
WimLex
F1 kenner '20
De lokale mall hier is voor 75% gesloten
(iig de hele (fast)food corner is dicht en afgezet, McDo/KFC/pizzeria/etc)
Carefour heeft een wachtrij van hier tot Wuhan (30-60 min voordat je naar binnen mag om je boodschappen te doen)
Kaufland, dat op een steenworp afstand zit, is gewoon normaal te betreden
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Hoezo gaan mensen nog steeds allemaal tegelijk op zaterdag boodschappen doen, zitten de hele week thuis, geen fuck te doen.. Beetje "conference callen".

Nouja hou maar zo ook, dan zijn de overige dagen wat pestvrijer.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Dave schreef:
zitten de hele week thuis, geen fuck te doen

Nou ik het het aardig druk gehad

R schreef:
Kennen jullie al patiënten?

Jup..oud-tante van 93...
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nou ik het het aardig druk gehad

Oh ga maar boodschappen doen dan
  Bericht 
Dion
Tour de France kenner '18
In Wit-Rusland voetballen ze gewoon. Topland
  Bericht 
WNS2.0D
Master
Dion schreef:
In Wit-Rusland voetballen ze gewoon. Topland

Ziggo Sport of Foxsport?
  Bericht 
Morbid Angel
Master
Dave schreef:
zitten de hele week thuis, geen fuck te doen.

Als werkplekbeheerder kan ik moeilijk laptops voor al die nieuwe thuiswerkers uitleveren als ik zelf thuis zit. Ik ben dus gewoon op de zaak, en zo druk was het om 8:00 bij de Appie ook weer niet. Al die tokkies slapen dan nog hun roes uit.
 Pagina 59 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy