Pagina 1 van 61  [ 3003 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Peking gelast evenementen af, derde stad op slot vanwege coronavirus

De Chinese stad Chibi wordt donderdag afgesloten om de verspreiding van het mysterieuze coronavirus tegen te gaan. In Peking worden alle grote evenementen voorlopig afgelast. Dat melden Chinese autoriteiten.

Chibi is de derde stad in China die vanwege het virus wordt afgesloten. Al het verkeer en openbaar vervoer zal rond middernacht worden afgesloten. Alle grote evenementen zijn afgelast en alle publieke voorzieningen in de Chinese stad gaan dicht. Bij hotels zal de temperatuur van iedere gast en werknemers uit voorzorg worden opgemeten.

Eerder werden de steden Wuhan en Huanggang al afgesloten. Zo rijdt er in Wuhan al geen openbaar vervoer meer en gaat het openbaar vervoer in Huanggang rond middernacht op slot. In Peking, de hoofdstad van China, worden alle grote evenementen inclusief festiviteiten rondom het Chinese Nieuwjaar afgelast. Ook de Verboden Stad, één van de populairste bezienswaardigheden in Peking is dicht. In de Chinese hoofdstad zijn tot nu toe 22 ziektegevallen vastgesteld.

In China zijn inmiddels zeventien mensen aan het zogeheten 2019-nCoV-virus overleden en zo'n zeshonderd anderen besmet geraakt, zo lieten lokale autoriteiten afgelopen woensdag weten. Er zijn ook besmettingen ontdekt in andere landen zoals Japan, Taiwan en de Verenigde Staten. Ook werd donderdag de eerste besmettingen met het virus in Singapore , Saoedi-Arabië en Vietnam gemeld.

'Virus mogelijk afkomstig van slangen'

In Wuhan werd het virus voor het eerst ontdekt. CNN meldt donderdag dat onderzoekers er rekening mee houden dat het virus afkomstig is van bepaalde slangensoorten. Het gaat volgens de Amerikaanse nieuwszender onder meer om de Bungarus multicinctus, een gevaarlijke giftige soort.

Onderzoekers hebben de genetische code van het virus vastgesteld en hebben monsters ervan onder de microscoop bekeken. Het coronavirus 2019-nCoV behoort tot de groep coronavirussen waar ook MERS en SARS toe behoren. Van coronavirussen is bekend dat ze worden overgedragen van dieren op mensen. Zo was SARS afkomstig van civetkatten en MERS van dromedarissen.

WHO bepaalt of virus uitgeroepen wordt tot internationale gezondheidscrisis

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt donderdag met een oordeel of het coronavirus uitgeroepen wordt tot een nieuwe, internationale gezondheidscrisis. De raad had woensdag na een spoedberaad nog een dag nodig om hier een beslissing te nemen.

Zo'n crisis is slechts vijf keer eerder uitgeroepen door de WHO, onder meer voor ebola en het zikavirus. Landen moeten in een dergelijk geval samenwerken om de verspreiding te stoppen, zo is afgesproken in een internationaal verdrag uit 2005. De procedure is ontworpen na de SARS-epidemie in 2002 en 2003, waar bijna achthonderd mensen aan overleden en duizenden besmet raakten.


Tijd voor een onderwerp, is het aan of niet? :x

edit: 12 Mrt 2020 onderwerp hernoemd op basis van nieuwe actualiteiten
  Bericht 
BLikent
Master
HATSJOE
  Bericht 
jack19
Master
 
In Nederland stierven in 2018 minimaal 1200 mensen tgv Influenza. Ben nog niet erg onder de indruk.
  Bericht 
Walker
Master
 
Alleen in China kan men op zo'n korte termijn besluiten om hele steden af te sluiten. Echter het geeft ook wel te denken: Waarom ineens zo massaal alles op slot? Is er meer aan de hand dan dat men wil laten weten?
  Bericht 
Spook
Master
Ik ken een aantal films die zo beginnen.
  Bericht 
Fpsdoug
Master
Aankomende malthusiaanse check?

Liever daar dan hier, zo egocentrisch ben ik dan ook wel weer.
  Bericht 
bert65
Master
De Telegraaf schreef:
China gooit zesde stad ’op slot’
GENÈVE - China verruimt het gebied waar voorzorgsmaatregelen worden getroffen rond het ’epicentrum’ van het coronavirus in Wuhan. Er gaat een zesde stad ’op slot’. Na Wuhan, Huanggang en Ezhou staan ook de kleinere steden Chibi en Zhijiang onder verscherpt toezicht. Nu komt daar ook Xiantao bij. In die steden wonen in totaal zo’n twintig miljoen mensen. Grote delen van het openbaar vervoer liggen plat.
Volgens Chinese staatsmedia rijden er minder bussen en treinen en vertrekken veerboten nauwelijks meer. Ook zijn veel speeltuinen, uitgaansgelegenheden en markten waar dieren worden verkocht dicht.
Ook is donderdag voor het eerst in Singapore iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt The Straits Times donderdag op basis van de Singaporese autoriteiten. Volgens de krant zou het gaan om een 66-jarige Chinese man uit Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Hij reisde met negen anderen, die nog worden onderzocht. Eerder werden al besmettingen gemeld in China, Thailand, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
De Chinese regering heeft 1 miljard Chinese yuan (ruim 130 miljoen euro) vrijgemaakt voor de bestrijding van het virus in de provincie Hubei. In totaal heeft het virus aan zeventien mensen het leven gekost. Circa zeshonderd personen raakten besmet.
Chinees Nieuwjaar
Donderdag werd ook bekend dat hoofdstad Peking grote evenementen tijdens Chinees Nieuwjaar, dat volgend weekend wordt gevierd, afblaast uit angst voor verdere verspreiding van het virus. De feestelijkheden trekken veel toeristen.
  Bericht 
basjuh1981
Master
Fpsdoug schreef:
Liever daar dan hier, zo egocentrisch ben ik dan ook wel weer.

Ze zijn met genoeg. Dus ze kennen wel wat lije :[
  Bericht 
Dave
Webspecialist
jack19 schreef:
minimaal 1200 mensen tgv Influenza.

mja, dat is dan ook wel weer zo

---------------//---------------
  Bericht 
NoCashCow
Master
 
Zelfde voor verkeersdoden. Die paar honderd per jaar zijn eigenlijk statische ruis. Er sterven ieder jaar tienduizenden mensen onnodig in Nederland. Met dezelfde hoeveelheid geld die nu in het verprutsen van wegen kunnen we veel meer mensenlevens redden. Om nog maar te zwijgen van wat er nog aan snelheidstax mag worden opgehoest zonder dat het wat oplevert.
  Bericht 
Speedy J
Master
Sepsis is dodelijker. Maar ja niet besmettelijk.

Sterfte door dit virus valt vooralsnog wel mee.

Maar het OV maar even mijden de komende tijd.
  Bericht 
Griffin
Master
Walker schreef:
Echter het geeft ook wel te denken: Waarom ineens zo massaal alles op slot?

Chinees nieuwjaar zit er aan te komen, dan verplaatst iedereen zich uit de stad naar de rest van het land. Dat is natuurlijk wel het doom-scenario voor super-snelle en ongecontroleerde verspreiding van zo'n virus.
  Bericht 
BaasTimo
Master
Doet me 'n beetje denken aan Plague Inc.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
China zet nog meer steden op slot vanwege coronavirus

Nog eens vier Chinese steden zijn op slot gegaan uit angst voor de verspreiding van het nieuwe coronavirus, meldt persbureau AFP vrijdag. De beperkingen gelden voor zo'n 41 miljoen Chinezen.

In de provincie Hubei waren eerder al tien steden op slot gezet vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het openbaar vervoer werd stilgelegd, publieke gebouwen werden gesloten en ook grote evenementen werden afgelast. Onder andere festiviteiten in Peking rondom het Chinees Nieuwjaar werden afgeblazen. Delen van de Chinese Muur zijn vrijdag ook afgesloten.

Inmiddels zijn onder meer de miljoenensteden Wuhan, Tianmen, Jingzhou en Zhijiang afgesloten. Ook in Sjanghai en Peking worden strenge maatregelen genomen vanwege de angst voor verspreiding van het mysterieuze virus. Zo zijn Disneyland en de Verboden Stad in Peking ook niet toegankelijk voor publiek. Mensen die in gebieden zijn geweest waar het virus is opgedoken, zijn door de autoriteiten in de Chinese hoofdstad en Sjanghai verzocht veertien dagen thuis te blijven.

Het aantal besmettingen staat momenteel op negenhonderd. Er zijn al 25 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting. Het nieuwe coronavirus, dat de officiële naam 2019-nCoV draagt, werd voor het eerst bij een mens aangetroffen in de miljoenenstad Wuhan. Intussen zijn er ook besmettingen gemeld in onder meer Taiwan, Japan en Saoedi-Arabië. Het virus kan luchtwegaandoeningen veroorzaken. De gevolgen variëren van een simpele verkoudheid tot serieuze longinfecties.

Noodhospitaal in aanbouw

In Wuhan, waar het virus dus voor het eerst werd ontdekt, wordt momenteel een noodhospitaal gebouwd. De bedoeling is dat de bouw van het ziekenhuis op 3 februari afgerond is en dat dan kan worden gestart met de behandeling van besmette patiënten. Het noodhospitaal zou zorg moeten bieden aan zo'n drieduizend patiënten.

Van coronavirussen is bekend dat ze worden overgedragen van dieren op mensen. Het nieuwe virus behoort tot dezelfde virusfamilie als SARS en MERS. Al deze virussen waren afkomstig van dieren; zo was SARS afkomstig van civetkatten en MERS van dromedarissen. Ook het nieuwe coronavirus komt van een dier. Officieel is nog niet bekend van welk dier, maar onderzoekers zeggen tegen CNN dat er rekening mee gehouden wordt dat het virus afkomstig is van bepaalde slangensoorten.


Eerst doen ze niets bij die SARS uitbraak en nu lijkt er een extreme reactie te zijn. Of is het toch serieuzer dan de getallen doen vermoeden. :koffie:
  Bericht 
Spook
Master
Ws. willen ze interventie van buitenaf voorkomen. Als alles binnen de eigen gelederen blijft kunnen ze zich makkelijker onttrekken aan verantwoording voor minder dan ethische oplossingen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Echt top georganiseerd is het niet.. De lijken liggen op de gang. 26 doden? Jaja..

Effe schoonmaken in witte pakken tussen de andere patiënten door en weer verder :fp: .. Ziet er niet heel goed uit dit.

Citaat:
Ondertiteling: Three bodies had lied down here all morning. One person died in the early morning and had not removed until now. Doctors, nurses, patients were in this environment. This is the designated hospital for coronavirus in Wuhan


BNO News
@BNONews Jan 24, 2020
WATCH: Video shows the situation at a hospital at the epicenter of the coronavirus outbreak; it has now been removed from China's social media platform

  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Nu ook in Frankrijk.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Nu.nl schreef:
Sos Médecins
9 uur ·

Ce jeudi 23 janvier 2020, SOS Médecins Bordeaux a pris en charge un patient suspecté du coronavirus 2019-nCov

Une consultation semblant classique dans le contexte de viroses respiratoires actuelles

Un médecin de SOS Médecins Bordeaux, au centre de consultation, reçoit un patient pour fièvre et toux.
Lors du début de l'examen, le médecin demande au patient s'il a voyagé récemment.
Celui-ci déclare venir des Pays-Bas mais signale qu'il vient de Chine dont il est originaire.
Immédiatement le médecin lui demande de préciser s'il a séjourné ou a été en contact avec des personnes de la province de WUHAN.
La réponse est positive.

Alerte sanitaire
Instantanément, le médecin passe en mode Urgence Absolue.
Il fournit un masque au patient et se met à en porter un.
Il signale aux autres médecins du centre de consultation de Bordeaux qu'il met la salle de consultation en isolement absolu.
Une fois ces précautions prises, il contacte le médecin régulateur du SAMU 33 pour la prise en charge de ce patient.

Travail d'équipe
Grâce à l'étroite collaboration existante entre nos 2 services, une équipe médicale du SMUR de Bordeaux se déplace dans les locaux de SOS Médecins pour prendre en charge le patient avec extraction de celui-ci par une voie dédiée (ne passe pas par la salle d'attente - ne croise personne)

Le patient est hospitalisé au CHU de Bordeaux pour bilan et observation.

Cet évènement montre le professionnalisme des médecins de SOS Médecins, leur réactivité ainsi que l'excellente coordination entre les services d'urgences.


Nou daar gaan we, kwam via Nederland (f)

Lekker bezig. Hoe je dat doet vraag ik me dan ook weer af, er werd van de week gezegd dat we helemaal geen directe vlucht met Wuhan hebben.
  Bericht 
Walker
Master
 
Vals alarm:

nu.nl schreef:
Coronapatiënt in Frankrijk toch niet in Nederland geweest
24 januari 2020 23:01 Laatste update: 41 minuten geleden
0

De man die in Frankrijk is gediagnosticeerd met het nieuwe coronavirus is toch niet in Nederland geweest, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Eerder op de avond meldden Franse media dat de man vanuit China via Nederland was teruggereisd naar Frankrijk.

Naar aanleiding van berichtgeving van een Franse gezondheidsorganisatie heeft het RIVM de zaak onderzocht en concludeert dat de man niet in Nederland is geweest. "Er moet sprake zijn geweest van een misverstand", aldus woordvoerder Harald Wychgel van het RIVM. Het is nog onduidelijk waarom de Franse gezondheidsorganisatie dacht dat de man in Nederland was geweest.

Vrijdagavond werden de eerste twee Europese besmettingen van het coronavirus vastgesteld in Frankrijk, één in de buurt van Parijs en één in Bordeaux.

"De patiënt in Bordeaux is een man van 48 die is teruggekeerd uit China", aldus de Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn. "Hij is sinds gisteren opgenomen in het ziekenhuis, in een geïsoleerde kamer. Sinds hij terug is in Frankrijk, is hij in aanraking gekomen met zeker een dozijn mensen".


Of zie hier ook het potentiële nadeel van een transit-luchthaven zoals Schiphol wil zijn...
  Bericht 
Spook
Master
Hij kreeg een rekening voor de ziekenhuisopname en riep: "Pay? Bah!"
  Bericht 
Ducantoni
Master
Walker schreef:
Alleen in China kan men op zo'n korte termijn besluiten om hele steden af te sluiten. Echter het geeft ook wel te denken: Waarom ineens zo massaal alles op slot? Is er meer aan de hand dan dat men wil laten weten?

Die laatste vraag werd op de radio ook gesteld.
Een verklaring was dat men daar in het verleden niet of in elk geval niet daadkrachtig genoeg had ingegrepen en niet nogmaals zo'n zeperd wilde maken.
Een rake opmerking was in elk geval dat Nederland te klein zou zijn als er steden op slot zouden moeten.
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Citaat:
Toestand Wuhan 'ernstig', medische benodigdheden schaars

In de Chinese stad Wuhan is de toestand vanwege het coronavirus "ernstig", heeft een official van de provincie Hubei, waar de stad Wuhan in ligt, zaterdag gezegd. Door de uitbraak van het virus is er volgens de ambtenaar schaarste aan medische benodigdheden.

Het dodental van de uitbraak is gestegen tot 41 en meer dan 1300 mensen zijn wereldwijd besmet, maar de meeste gevallen zijn geconstateerd in Wuhan.

Hubei zegt ook meer medische benodigdheden, zoals maskers en beschermende pakken nodig te hebben.

In de stad geldt vanaf zondag 26 januari een verkeersverbod in het centrum. Alleen het echt noodzakelijke verkeer mag er nog rijden.

Bron : https://www.lc.nl/buitenland/Toestand-W ... 75533.html
  Bericht 
Sander
Medewerker
Beetje eng ja. Mijn vrouw heeft zeer slechte weerstand de komende maanden :-( :-x
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Nog veel 'enger' >

Citaat:
Derde geval coronavirus Japan bevestigd

Japan heeft een derde geval van besmetting door het coronavirus van China bevestigd, zei het ministerie van Volksgezondheid op zaterdag. Het gaat om vrouw van in de dertig die in Wuhan woont. Zij kwam in Japan op 18 januari aan, zei het ministerie.

Het dodencijfer van de coronavirusuitbraak in China steeg op zaterdag van 26 naar 41. Meer dan 1300 mensen zijn wereldwijd besmet. In Frankrijk zijn zeker drie mensen besmet. Verder zijn ook in Thailand, Taiwan, Vietnam, Singapore, Japan, Zuid-Korea, Nepal, Australië, Maleisië en de Verenigde Staten mensen met het virus gevonden. Al deze mensen zijn in de Chinese provincie Hubei geweest en de meesten in de stad Wuhan, waar de uitbraak begon.

Bron : https://www.lc.nl/buitenland/Derde-geva ... 75508.html
  Bericht 
Cweepz
Master
Altijd leuk om over een dreigende pandemie te lezen als je vriendin halverwege haar zwangerschap zit :duh:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Cweepz schreef:
Altijd leuk om over een dreigende pandemie te lezen als je vriendin halverwege haar zwangerschap zit

Heb ik geen last van, is bij mij mijn vrouw :-x.
Maar maak je je er oprecht zorgen over?
  Bericht 
Cweepz
Master
Als je ziet hoe grondige maatregelen China neemt doet me denken dat het er daar ernstiger aan toegaat dan ze laten blijken in ieder geval.
Klein beetje zorgen begin ik me te maken.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Ik maak me eigenlijk wel flink zorgen. De zwakkere mensen hebben een probleem als het hier ook komt.
  Bericht 
Cweepz
Master
Ja vooral dat. Voor mezelf maak ik me geen zorgen, ik ben misschien 1x in de 5 jaar eens ziek met de griep.
Voor onze nu nog ongeboren kleine meid en m'n vriendin is het een ander verhaal, die zijn nu toch echt wel kwetsbaar
  Bericht 
BLikent
Master
Chinees nieuwjaar afgelast;

Kijk zo pak je dat vuurwerkverbod groots aan.
  Bericht 
Walker
Master
 
1) de bevolkingsdichtheid is gigantisch in de grote steden daar
2) de hygiëne in China is niet echt top
3) de mensen die nu buiten China besmet zijn, komen uit China. En waarschijnlijk zijn deze allemaal terug te leiden tot de regio Wuhan.

De risico's dat een uitbraak zich hier voortzet is minimaal.

Reken maar dat de WHO dit in de gaten houdt, en als het te erg wordt zal er een vlieg/reisverbod voor burgers ingesteld gaan worden op China.
  Bericht 
Sander
Medewerker
Mjah, dat reisverbod kan te laat zijn als het al op meerdere plekken heerst.
Ik hoop heel erg dat het allemaal mee gaat vallen. :-x
  Bericht 
basjuh1981
Master
Met de Mexicaanse griep is het toch ook met een sisser afgelopen. Dat werd in media behoorlijk opgeklopt als de nieuwe Spaanse griep.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Cweepz schreef:
die zijn nu toch echt wel kwetsbaar

? Nu al ruim 2 1/2 zwangerschappen van mevrouw djee meegemaakt maar niet 1x ziek geweest tijdens de zwangerschap (op de misselijkheid na dan)
Ben er iig (nog) niet bang voor.
  Bericht 
renew40
Master
"als je ook ziet wat voor rare eetgewoontes chinezen hebben begrijp ik het ontstaan van een virusje daar wel!
  Bericht 
Spook
Master
https://www.geenstijl.nl/5151624/begint ... te-worden/

Berichten over 100.000 geïnfecteerden en een bizar hoge "viraliteitscoëfficiënt". Veel hoger dan de Spaanse griep. Hmmm ja heel fijn allemaal.

Ik maak me ook zorgen voor de mensen die ik ken met een heel slecht afweersysteem. Daar mag ik al niet langskomen als ik verkouden denk te zijn.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
renew40 schreef:
"als je ook ziet wat voor rare eetgewoontes chinezen hebben begrijp ik het ontstaan van een virusje daar wel!

Dat ook ja. Lekker de ingewanden van beesten opeten. Hmm..jummie!

Ik maak me best wat zorgen hierover hoe dit gaat verspreiden over de wereld...en voornamelijk hoe het zich van mens tot mens kan verspreiden.
  Bericht 
Spook
Master
Nog nooit lever op? Tripe? Zult? Haggis?
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Nee
  Bericht 
renew40
Master
Spook schreef:
Nog nooit lever op? Tripe? Zult? Haggis?


Nee! Ook geen vleermuizen in een soepje, slangenbloed, kippepoten, spinnen uit de frituur, levende vis of octopus of welke rare insectensoort dan ook.
Wordt al gezegd dat het via vleermuizen naar slang ging en weer terug naar de mens!
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Van hagedis, slang, apen(hersenen), vleermuizen, hond, kat,cavia, diverse gevogelte foetus), leguaan etc, etc, etc?
  Bericht 
Cweepz
Master
Maar jullie eten wel frikandellen zeker? :dood:
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Cweepz schreef:
Maar jullie eten wel frikandellen zeker?

Ongeveer 1x per maand

https://www.quest.nl/mens/voeding/a2546 ... atorvlees/
  Bericht 
Spook
Master
Orgaanvlees is niet raar om te eten. Dat doen we hier ook. Behoorlijk decadent om te denken dat we het ons konden veroorloven om slechts een deel van een beest te gebruiken voor consumptie.

Ik eet ook geen krekels of vleermuizen. Zult ook niet. Maar lever oid echt wel. Kijk voor de grap eens naar de lijst van ingrediënten op je saucijsjes en worst. Snaar. Dat is darm ;)
  Bericht 
renew40
Master
Ik heb nog wel steeds meer vertrouwen in de Nederlandse keuringsdiensten en voedselfabrikanten. Dus ja! Wel frikandellen.

https://axed.nl/vleermuis-soep-mogelijk ... rus-china/
  Bericht 
Sander
Medewerker
Spook schreef:
Ik maak me ook zorgen voor de mensen die ik ken met een heel slecht afweersysteem. Daar mag ik al niet langskomen als ik verkouden denk te zijn.

Dat ja. Da's met kinderen al lastig om ze goed duidelijk te maken (gelukkig luisteren die van ons vrij goed) maar als er dan ook nog eens een dodelijk virus langs komt.... :-x
  Bericht 
Spook
Master
Kaas wordt gemaakt met een enzym uit de wand van kalfsmaag. Nu vaak kunstmatig maar het is hetzelfde goedje.
  Bericht 
Pita
Master
 
Spook schreef:
Orgaanvlees is niet raar om te eten. Dat doen we hier ook


Klopt, maar in China leven de mensen gewoon tussen het vee in. Kippen lopen gewoon in huis rond. Zo komen ook de meeste coronabesmettingen vandaan.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Het schijnt van slangen af te komen toch? Fijne diersoort wel.

Dave schreef:
Of is het toch serieuzer dan de getallen doen vermoeden.

Ik zet voorlopig in op ja.

Ook omdat men aanvankelijk dacht het virus slim af te zijn door iedereen te gaan meten op koortsverschijnselen. Maar ik heb ergens gelezen dat blijkt dat je helemaal geen koorts hoeft te hebben om toch drager/verspreider te zijn van dat virus.

https://www.nu.nl/algemeen/6026294/ruim-57-miljoen-chinezen-geraakt-door-lockdown-vijftien-steden.html schreef:
9 minuten geleden
De Chinese president Xi Jinping heeft zaterdagmiddag tijdens een speech gezegd dat de verspreiding van het virus versnelt. Het land wordt geconfronteerd met een "ernstige situatie", aldus Xi.


"Hhmm"

---
Dan is het wachten op de eerste virusmutatie cq resistentie tegen medicatie en dan is het helemaal mis.
  Bericht 
Speedy J
Master
Spook schreef:
viraliteitscoëfficiën

Duidt dat getal hoeveel anderen een geïnfecteerde infecteert?
 Pagina 1 van 61  [ 3003 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Leden gezien in dit onderwerp:

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy