Postingstijd interval gedetecteerd van 89.3 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 28 van 30  [ 1475 berichten ]
  Bericht 
Harold
Master
hehe, zal me niets verbazen als het een forumlid is: "Wilt u wat verklaren? ehh, nee, want dat gaat toch nooit in mijn voordeel werken.." :lol:
  Bericht 
MarcoV
Kentekenspecialist
Mooie reclame voor FlitsNav
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Citaat:
116 bekeuringen in Noordoost-Fryslan
Publicatie: di 23 januari 2018 16.00 uur
BURGUM - De sterke arm in Noordoost-Fryslân heeft in de week van 15 t/m 21 janurari 116 bekeuringen uitgeschreven in de regio. Daarbij werkte het team samen met het Team Verkeer. Daarom zijn ook de meeste bekeuringen op het gebied van verkeer uitgeschreven. Opvallend was dat tijdens deze controles ook het busje met wietkweekmaterialen werd aangetroffen. Onderstaand het hele bericht van de politie:

Vanaf 15 t/m 21 januari 2018 heeft het Team Verkeer een week lang ons basisteam ondersteund bij diverse controles. Iedere dag vonden in ons gehele surveillancegebied controles plaats. De controles hebben veel resultaat gehad. En zoals het nu lijkt zullen dergelijke gezamenlijke controles vaker plaats gaan vinden. Het totaalresultaat van deze verkeersweek: 116 bekeuringen en 1x Artikel 5 (Gevaar/ hinder veroorzaken) en 1x Artikel 8 (Rijden onder invloed).
De resultaten per dag zijn hieronder weergegeven.

Maandag 15 januari 2018:
Speerpunt van deze dag was: Afleiding. 7x Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, 6x Niet dragen autogordel, 7x Overschrijden maximum snelheid, 1x Negeren rood licht, 1x Onnodig links rijden, 1x Onjuiste/defecte verlichting aanhangwagen, 1x Defecte snelheidsmeter bromfiets, 1x Geen fietsverlichting.

Dinsdag 16 januari 2018:
Rijdende verkeerscontrole samen met de collega's van het aandachtsgebied Tytsjerksteradiel. 10x Niet dragen autogordel, 4x Geen fietsverlichting, 1x Gladde band, 1x Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, 1x Overschrijden maximum snelheid, 1x Afvallende lading, 2x Negeren gesloten verklaring en 1x Weggooien van afval vanuit een auto. Tevens passeerden 1030 voertuigen de ANPR-auto op de Sintrale As. Hierbij zijn geen politie gerelateerde zaken geconstateerd.

Woensdag 17 januari 2018:
Speerpunt: Bestelvoertuigen, vrachtauto's en voertuigen met een aanhangwagen. Hierbij werden ook weegplaten ingezet. Resultaten van deze dag: 9x Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, 1x Overschrijden maximum snelheid, 1x Overbelading van 14%, 1x Overbelading 67%, 1x Geen breedte markeringsborden, 1x Onjuiste kentekenplaat, 1x Kapotte band, 4x Niet dragen autogordel, 1x Buiten het voertuig uitstekende lading en 1x Gladde band.

Donderdag 18 januari 2018:
Verkeershuftercontrole gehele gebied. Resultaten van deze dag: 6x Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, 6x Niet dragen autogordel, 1x Negeren rood licht, 1x Defect remlicht aanhangwagen, 1x Losse lading, 1x Geen richting aangeven, 2x Ontbreken/ onjuist gebruik stootbalk vrachtwagen, 1x Overschrijden maximum snelheid (+30 km), 1x Overbelading van 96% (met hennepkweekmateriaal).

Vrijdag 19 januari 2018:
Rijdende verkeerscontrole gehele gebied. Resultaten: 2x Mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, 2x Niet dragen autogordel, 1x Berijden verdrijvingsvlak, 1x Geen richting aangeven, 1x Overschrijden maximum snelheid (+40 km), 1x Niet volgen verplichte rijrichting.

Zaterdag 20 januari 2018:
Verkeershuftercontrole Achtkarspelen en rijdende verkeerscontrole gehele. Resultaten van deze dag: 3x Niet dragen autogordel, 8x Overschrijden snelheid, 1x Artikel 5 (gevaar/ hinder veroorzaken) en 1x rood licht.

Zondag 21 januari 2018:
Dynamische verkeerscontrole gehele gebied.Resultaten van deze dag: 8x Overschrijden maximum snelheid, 1x Niet dragen autogordel en 1x Rijden onder invloed (585 ug/l)

Bron
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
PlanetX
Respect
 
Vandaag in de loop van de middag elders diverse meldingen van flitser op A7 Bolsward ri. Den Oever bij 97.2 (t.h.v. oprit 14a Kornwerderzand, vlak voor de Afsluitdijk); echter niet op Flitsservice.

Niemand iets gezien?
  Bericht 
LoverD
Master
PlanetX schreef:
Vandaag in de loop van de middag elders diverse meldingen van flitser op A7 Bolsward ri. Den Oever bij 97.2 (t.h.v. oprit 14a Kornwerderzand, vlak voor de Afsluitdijk); echter niet op Flitsservice.


Ben ook wel benieuwd. Heb de melding bij flitsmeister gezien, hier of via waze niks gemeld....
En al die meldingen zijn waarschijnlijk via Flitsmeister naar de media gegaan.

Waarschijnlijk wat motormuizen geweest maar weet het ook niet zeker.
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Citaat:
Twee rijbewijzen ingevorderd op N381

WIJNJEWOUDE - Bij lasercontroles tijdens de ochtend- en avondspits op de N381 bij Wijnjewoude heeft de politie donderdag verschillende 40+ snelheidsoverschrijders bekeurd.

Van een tweetal automobilisten, een 25 jarige inwoner van Oosterwolde en een 23 jarige inwoner van Gorredijk, werd het rijbewijs ingevorderd. Deze bestuurders reden respectievelijk 167 en 189 km/u terwijl de N381 een autoweg is waar maximaal 100 km/u toegestaan.

Bron > https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/60502/ ... _N381.html


Dat is ook niet een 'beetje' te hard :| :x
  Bericht 
Harold
Master
Weer een touringbus actie van politie Friesland:

https://www.omropfryslan.nl/utstjoering ... -2019-1700
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Extra snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden A31 en N31

De politie voert de komende periode extra snelheidscontroles uit rond de wegwerkzaamheden aan de N31 en A31. Afgelopen week werden al vier bestuurders bekeurd tijdens een korte controle.

In september vinden er, net als in de maand augustus, op de N31, af- en toerit Harlingen-Havens, en op de A31, toerit Marsum en afrit Dronryp, wegwerkzaamheden plaats. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer over één rijstrook en met een aangepaste snelheid.

De politie zal zich de komende periode extra bezighouden met snelheidscontroles rond deze punten. Bovendien hangen er spandoeken langs de weg om aandacht te vragen voor de veiligheid bij wegwerkzaamheden. Op de spandoeken staan boodschappen als ‘Fijn dat je rekening met me houdt’ en ‘Mooi dat je gas terugneemt!’.
  Bericht 
Flierefluiter
Master
 
Gezien op Facebook, bij Heerenveen. Wat is dit?
Volgens het FB bericht ter controle op autogordel en mobiel gebruik?

  Bericht 
LoverD
Master
A32? Zag ik gisteren ook vlgns mij hmp 41 oid wat ik mij herinner
  Bericht 
LoverD
Master
Ziet er uit als gewoon teller ding
  Bericht 
Dennis
Master
Gezien de opstelling, telling vervoer gevaarlijke stoffen.
  Bericht 
Blaataap
Master
Verkeerstelling vrachtvervoer.
  Bericht 
LoverD
Master
Probeer ff lokatie te achterhalen, reed niet zelf dus geen beeld maar was niet hmp 41
  Bericht 
Flierefluiter
Master
 
Bij de Gulf nabij Heerenveen richting Wolvega.
  Bericht 
LoverD
Master
Had ik de hmp 41 toch wel goed onthouden stond alleen aan de overkant en reed zelf richting wolvega
  Bericht 
Harold
Master
Volgens mij staan ze aan beide kanten op de A32, maar niet pal tegenover elkaar.
  Bericht 
Flierefluiter
Master
 
Staan nu langs de A28 bij Zwolle
  Bericht 
LoverD
Master
Zwolle noord toch?
  Bericht 
Blaataap
Master
Ja, is onderdeel van een grotere analyse van verkeersstromen in het Noorden.
  Bericht 
Flierefluiter
Master
 
Yes. Op FB gaat het verhaal weer rond dat het een flitser is :fp:
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Bron ?
  Bericht 
foetsi
Master
 
357kurt schreef:
Trajectcontrole N351 + N381

Staan ze aan?

Paaltjes op N381 had ik al wel zien staan... Dat wordt echt :zzz: Al is de N381 straks net zo snel als buitenom via A7/A28 of A7/A32/A28
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Citaat:
Man rijdt 209 kilometer per uur na kerstborrel, moet rijbewijs inleveren

Bij een lasercontrole op de Waldwei is vrijdagavond een man aangehouden die 209 kilometer per uur reed op een stuk waar 100 km is toegestaan. Het koste de politie moeite hem te pakken te krijgen: een motoragent achtervolgde hem van Garyp tot Drachten.

De bestuurder moest meteen zijn rijbewijs inleveren en meekomen naar het politiebureau.. Daar bleek dat hij twee keer zoveel alcohol op had als toegestaan. De politie legt op sociale media de link met een kerstborrel. Naast een boete moet de man misschien ook op cursus en mag hij voor langere tijd niet de weg op.

Bron > https://www.lc.nl/friesland/smallingerl ... 68348.html


En hij leeft nog , bizar :x :lol: :lol:
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Harold
Master
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Citaat:
Man (22) rijdt boven 220 km/u over N355

HURDEGARYP - Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Noardeast-Fryslân moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De man reed met snelheden van 180 km/u tot 220 km/u over de N355 van Leeuwarden richting de ovonde bij Hurdegaryp.

De beginnend bestuurder had de pech dat een motorrijder van de politie hem zag rijden. Tussen Tytsjerk en Hurdegaryp werd een snelheid geklokt van 180 km/u tot aan de volgende rotonde. Eenmaal voorbij deze rotonde werd het gaspedaal nog dieper ingedrukt. De motoragent reed daar 220 km/u, waarbij het voertuig op hem uitliep.

Een auto van Team Verkeer wist daarna aansluiting te vinden met een videowagen. Op de Centrale As heeft de man een stopteken gekregen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bron > https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/64697/Man_(22)_rijdt_boven_220_km_u_over_N355.html
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Citaat:
Man rijdt met 185 km/u over Haak in Mini Cooper

LEEUWARDEN - Een 54-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân trapte vrijdagmiddag het gaspedaal van een Mini Cooper flink in. De man reed in het autootje tijdens de spits 185 km/u op de Haak (N31) bij Leeuwarden. De politie reed achter de man aan en registreerde de snelheid.

De man werd direct staande gehouden. Hij liet weten dat het de auto van zijn zoon betrof. Uiteindelijk kwam de verkeerspolitie uit op een gecorrigeerde snelheid van 170 km/u op een weg waar maximaal 100 km/u mag worden gereden. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Bron > https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/64882/ ... ooper.html
  Bericht 
Blaataap
Master
Is de Haak projectweg ofzo?
  Bericht 
foetsi
Master
 
Wel makkelijke prooi.... Net als de N31/N355/N356 in de regio, en de oostelijke ring van Leeuwarden (70 is prijsschieten daar)
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Vanmorgen stonden ze laseren in Leeuwarden op de Anna Vondeling ter hoogte van de afslag met de Kanaalweg (aan beide kanten) , lekker 'prijs' schieten daar :x
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Harold
Master
A7 168.1 Re (voor mij nieuwe plek) rond 08.00/08.15u in opbouw.

is van Heerenveen ri Groningen tussen Afslag Drachten/N31 en Frieschepalen.


Bijlagen :




  Bericht 
L.1
Nieuwkomer
Op de N393 vanaf Tzummarum richting Minnertsga stond vanavond een grijze VW Polo geparkeerd op de vluchthaven, lichten aan.
Kenteken J-520-SL, auto is geïmporteerd en reeds tien jaar in bezit van eerste eigenaar. Heb geen idee of agenten in burger een auto importeren naar een ander land (NL in dit geval).

Vond het maar een raar idee om daar stil te gaan staan iets voor 22:00. :huh:


Bijlagen :


  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
Trasher
Master
L.1 schreef:
Vond het maar een raar idee om daar stil te gaan staan iets voor 22:00.


Er gebeuren wel meer vreemde zaken langs die weg, ik kom er regelmatig. Een flitser zou ook niet heel vreemd zijn, het is een nogal uitnodigende racebaan O:)

Voor zover ik weet zijn er geen geïmporteerde auto's actief als flitser, en ik kan hem ook niet terugvinden in de kentekenlijst op de site waar dit forum ooit begonnen is, hoewel ik wel mijn twijfels heb over de updates van die lijst.
  Bericht 
pietermaai
Eendagsvlieg
 
Vandaag vlak voor de melding langs deze gekomen, bus stond helemaal aan de rechterkant bovenin.

Code:
Type: Radar    Tijd: 08:57:00    
a7 drachten ri groningen thv hmp 169.7 bij afslag frieschepalen




Alleen zag ik helemaal geen camera langs de weg staan? Zal het misschien voor mobiel telefoongebruik geweest zijn?

  Bericht 
Dave
Webspecialist
pietermaai schreef:
Zal het misschien voor mobiel telefoongebruik geweest zijn?



Als het dat stipje bovenop het viaduct is dan zou het kunnen. Kan ook helemaal niets met de politie te maken hebben gehad.

In elk geval geen radarcontrole, die worden niet op deze manier uitgevoerd.

mooi dat je (dashcam?)beelden hebt. :thumb:
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Deze camera al vaker gezien , deze is voor controle van telefoon vasthouden/gebruik.

De bus staat een stukje verder op geparkeerd achter de bosjes en zie je amper tot niet want groen of grijs.

Dus wees opgelet daar ! ;)
  Bericht 
GSXR1000
Master
Ligt het aan mij of zijn er steeds meer controles in 30 zones?

Makkelijk scoren, voorheen mocht je er veel harder...

https://www.google.nl/maps/@53.2440873, ... 312!8i6656


Bijlagen :


  Bericht 
Pen
Master
Och, die weg vraagt ook wel om een 30 zone :applaus:
  Bericht 
GSXR1000
Master
Langestraat, als in rechtdoor makkelijk scoren.
 Pagina 28 van 30  [ 1475 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy