Postingstijd interval gedetecteerd van 79.8 dagen. Deze pagina bevat dus deels relatief oude berichten.

 Pagina 1 van 2  [ 97 berichten ]
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Volgens mij was deze er nog niet, of ik kan hem niet vinden.

In ieder geval:

Citaat:
flitser ut a27 gorinchem ri utrecht thv hmp 58.4 bij afslag hagestein


Ik had hem vanmiddag wel zien staan, weet alleen niet of hij er rond 21.30u ook stond... Vanmiddag was de spitsstrook wel open, nu niet meer. Staat deze er nu nog? Ik hoop van niet namelijk.
  Bericht 
Zoef
Master
Die flitser staat er regelmatig en is echt naaierij. :thumb_d:
Als je vanaf de A27 komt (2-baans) staat de flitser maar een paar honderd meter na het bord 100 km/u.
Op die plek komen er ook twee rijstroken bij vanaf de A2. In totaal dus vier rijstroken en die moeten samen naar twee rijstroken plus soms een spitsstrook. Tevens is er de afslag Vianen. Er wordt daar dus behoorlijk van baan gewisseld.

Voorzichtigheid is daar dus natuurlijk van groot belang, maar het gebeurt er vaak dat je een situatie juist soepel kunt oplossen door even wat vaart te houden of te maken. Dit ging altijd beheerst en veilig.
Nu ik echter weet dat er veel gecontroleerd wordt is me aan de snelheid houden prio 1. En ik ben duidelijk niet de enige. Dit heeft al voor heel wat onhandige situaties gezorgd met veel irritatie bij alle betrokkenen. :boos:
  Bericht 
Walker
Master
 
:o Maar even kalm aan doen daar in het vervolg....

Ik kom regelmatig over de A27 naar boven, en idd is dat een plek waar je automatisch het gas erop houdt tbv de doorstroming. Bedankt voor de tip! :thumb:
  Bericht 
pr0mo
Master
De bus die controleert bij 58.4hmp is meestal goed te zien, deze staat altijd in het zicht. Het statief staat altijd wel smerig achter het hmp-paaltje. Desondanks wel een smerige plek om te staan aangezien je daar vooral bezig bent met in- en uitvoegen.
  Bericht 
sensation
Master
Met deze bus werd vanmorgen deze flitspaal bijgevuld/geleegd op de Europalaan in Utrecht.
  Bericht 
lobotm
Master
N230 bij het monument natuurlijk ;)
en de a12 bij bunnik ;)
  Bericht 
MarcoV
Kentekenspecialist
  Bericht 
wellproc
Master
Ff dit 'Regio Utrecht'-topic nieuw leven inblazen.
Het valt me op dat de laatste tijd op N226 net ten noorden van Woudenberg en net ten zuiden van de A12 controles gemeld worden. Als ik daar dan kom staat er niets.
Voor mij een signaal om er op te blijven letten, maar wellicht weet iemand hier al wat meer.
Daarom: graag reactie als je info hebt over deze controles. Het liefst foto's als bewijs dat ze er staan en waar/hoe dan. :thumb:
  Bericht 
zandbak
Master
Hij stond wel wat sneaky opgesteld: a12 utrecht ri veenendaal thv hmp 66.4 voor afslag bunnik

  Bericht 
Marten320TD
Master
 
De lager liggende parallelweg op de A12 Utrecht -> Driebergen maakt dit een van de favoriete plekken ja.
Net als bij Texaco "De Forten" (want lekker eten als je hard aan het werk bent)
De andere kant op bij de oprit Driebergen. Lekker de Transporter in de berm tussen oprit en hoofdrijbaan parkeren. Of bij oprit Bunnik, achter de laatste groene "flap" of bij de nooduitgangen. (hmp ca 66.3). Busje achter het geluidsscherm, setje achter de HMpaal en slape eh..flitsen maar.

N229: Tussen Odijk en Werkhoven op de parallelweg, ter hoogte van doorsteken in de heg.
N229 Werkhoven-Odijk in het 60 stuk bij de verkeerslichten, achter de heg. Of, andere kant op bij 10.1 einde geleiderail, achter HMP 10.1
N229 Cothen-Werkhoven, bij de bushalte voor de Zuwe
Of bij 14.7, parallelweg
Of 15.1 bij bushalte, op parallelweg.
Laseren bij bushalte Werkhoven of parkeerplaats tussen Cothen en Werkhoven.
  Bericht 
zandbak
Master
Ik kom gelukkig alleen over de A12 daar, maar het blijft ff opletten op dat stuk.
  Bericht 
MarcoV
Kentekenspecialist
Even een schop. Iemand toevallig in de buurt van Lageweideviaduct Utrecht. Staat ze met iets nieuws op het viaduct. We zouden graag wat extra info krijgen.
  Bericht 
MarcoV
Kentekenspecialist
Iemand die toevallig vaak over de Atoomweg in Utrecht komt hier?
  Bericht 
Marc1
Nieuwkomer
MarcoV schreef:
Iemand die toevallig vaak over de Atoomweg in Utrecht komt hier?
Één keer in de week. Er staat sinds kort een bord die gereden snel weer geeft. Of deze ook flitst weet ik niet.
  Bericht 
MarcoV
Kentekenspecialist
Gaat mij om deze:

radar ut in utrecht op de atoomweg thv peugeot garage door statief verstopt in reclamebord

Diehoekig reclamebord, met daar in een statief verstopt.
  Bericht 
MarcoV
Kentekenspecialist
Hij zou er weer staan op de Atoomweg. Mocht iemand foto's kunnen maken zou het super zijn.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RTV Utrecht schreef:
Extra flitspalen in Kanaleneiland en Overvecht

Utrecht gaat strenger controleren op snelheidsduivels en weggebruikers die door rood rijden en plaatst daarom drie nieuwe flitspalen. Het gaat om twee palen op de Beneluxlaan in Kanaleneiland en één in Overvecht. Daarmee komt het aantal flitspalen in Utrecht op negen.

Op de Beneluxlaan gaat het om de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan en ter hoogte van de Bernadottelaan. In Overvecht wordt een flitspaal geplaatst bij de aansluiting van de Humberdreef met de Einsteindreef. Volgens de gemeente wordt er op die plekken vaak te hard en door rood gereden.

PLAATSING
De flitspalen worden naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar geplaatst. De gemeente spreekt ook nog met de politie over maatregelen op de Waterlinieweg, waar weggebruikers de maximumsnelheid vaak overtreden. Uit metingen blijkt dat de gemiddelde snelheid richting Galgenwaard op 81 kilometer per uur ligt, waar maximaal 70 is toegestaan. Ook de verkeerssituatie op het 24 Oktoberplein wordt nog nader onderzocht.

Op de Neckardreef komt ook geen flitspaal. Eind juli reed daar nog een auto met hoge snelheid een woning binnen. Omwonenden vroegen al voor dat incident om maatregelen vanwege de onveilige verkeerssituatie daar.

Overigens is het aantal ongevallen op gemeentelijke wegen in de eerste zes maanden van dit jaar afgenomen in Utrecht.
  Bericht 
Walker
Master
 
Die rood-licht palen snap ik helemaal. Maar blijf ajb met je poten van de Waterlinieweg af. Dat is gewoon een autosnelweg met op- en afritten.
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
Iets met V85?
  Bericht 
Ducantoni
Master
Op Rijksweg 27 staat tussen knp. Lunetten en afslag Houten een bus (en agenten) op het viaduct (Utrechtseweg) Iemand in de gelegenheid om te gaan kijken waarop gecontroleerd wordt?
  Bericht 
GerbiE
Master
op Flitsservice.nl staat
Citaat:
a27 utrecht ri gorinchem thv hmp 69.5 op viaduct testopstelling mobiel telefoongebruik

Maar ik ben niet in de buurt om dat te checken....
  Bericht 
GerbiE
Master
RTVUtrecht schreef:
Grote politiecontrole bij Maarsseveense Plassen

Bij de Maarsseveense Plassen houdt de politie vandaag een grote verkeerscontrole. Behalve politieagenten zijn er ook medewerkers van de marechaussee en de belastingdienst aanwezig.
Weggebruikers op de Zuilense Ring worden door de politie naar een grote parkeerplaats geleid. Daar worden voertuigen onderzocht en bestuurders nagetrokken in de systemen van de politie en de belastingdienst.
De politiecontrole staat gepland tot het einde van de middag.
  Bericht 
wellproc
Master
Ducantoni schreef:
Op Rijksweg 27 staat tussen knp. Lunetten en afslag Houten een bus (en agenten) op het viaduct (Utrechtseweg) Iemand in de gelegenheid om te gaan kijken waarop gecontroleerd wordt?


GerbiE schreef:
op Flitsservice.nl staat
Citaat:a27 utrecht ri gorinchem thv hmp 69.5 op viaduct testopstelling mobiel telefoongebruik
Maar ik ben niet in de buurt om dat te checken....


Inderdaad stonden ze vanochtend rond 9:15 uur op te bouwen op het viaduct. Bekende locatie met bekende apparatuur voor controle op mobiele telefonie.
Zie ook https://nos.nl/artikel/2304043-politie- ... ur-in.html
  Bericht 
GerbiE
Master
GerbiE schreef:
Grote politiecontrole bij Maarsseveense Plassen


update op RTVUtrecht
Citaat:
Bij een grote controle op de Zuilense Ring in Utrecht zijn maandagochtend voor meer dan 100.000 euro aan boetes geïnd en meerdere auto's in beslag genomen.
De politie hield de controle samen met de Marechaussee en de Belastingdienst. Ze maakten gebruik van nummerplaatherkenning. Ook is er gekeken naar afwijkende voertuigen, aanhangwagens en ladingen.
De Belastingdienst heeft op elf voertuigen beslag gelegd. Negen voertuigen zijn direct afgevoerd. Daarnaast is er voor 107.845,14 euro aan openstaande boetes geïncasseerd.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RTV Utrect schreef:
Trajectcontrole op N-wegen vertraagd: voorlopig nog geen boetes

UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Er wordt voorlopig nog geen trajectcontrole gehouden op N-wegen in de regio. Het systeem zou vanaf september de snelheden van weggebruikers gaan meten, maar onder meer door problemen met de stroom lukt dat nog niet.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het nu de planning is om eind dit jaar of begin volgend jaar te gaan testen met het systeem. Pas als de testfase is afgerond, wordt het systeem écht operationeel en kunnen bekeuringen worden uitgedeeld aan hardrijders. Weggebruikers worden gewaarschuwd als de trajectcontrole in werking gaat.

Het systeem komt onder meer op de Zuilense Ring in Utrecht en op de N414 tussen Eembrugge en Bunschoten. Langs de wegen komen op verschillende punten camera's te hangen. Die maken opnames van alle voertuigen die voorbij rijden en een computer berekent de gemiddelde snelheid.

Volgens het OM zorgt het systeem ervoor dat weggebruikers zich beter aan de snelheid houden. Op wegen waar vaak te hard gereden werd, daalde het aantal overtredingen na de invoering van trajectcontrole. Het systeem draait al langer op snelwegen maar wordt nu dus ook ingevoerd op N-wegen. Het OM zegt dat uit analyse blijkt dat op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen.


Laat de stroomproblemen maar langdurig zijn.
  Bericht 
Walker
Master
 
Binnenkort staat er een dieselaggregaat naast te brullen...
  Bericht 
Ducantoni
Master
Maserati Teun schreef:
Laat de stroomproblemen maar langdurig zijn.

Wordt het verkopen van elektrische auto's binnenkort verboden om te zorgen dat het probleem niet erger wordt? :[

Walker schreef:
Binnenkort staat er een dieselaggregaat naast te brullen...

:lol: :fp:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Walker schreef:
Binnenkort staat er een dieselaggregaat naast te brullen...

:roflol: :roflol: :roflol:
  Bericht 
GerbiE
Master
RTVUtrecht schreef:
Flitspalen Stichtse Vecht en Nieuwegein flitsen het meest

In de provincie Utrecht zijn tussen mei en september 118.792 bekeuringen uitgedeeld na controles met een flitspaal. Het gaat om snelheidsovertredingen en automobilisten die door rood licht rijden. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid
In Stichtse Vecht en Nieuwegein staan de palen die het meest flitsten. In Nieuwegein op de Weg naar de Poort werden ruim 11.000 automoblisten bekeurd. De flitspalen op de N201 in Stichtse Vecht wisten bijna 22.000 keer een overtreder te betrappen. Die palen leken vorig jaar nog op weg een record te breken.
Ook de trajectcontroles in Utrecht deden hun werk. Op de A12 bij Utrecht werden 110.623 bekeuringen uitgeschreven. Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht zelfs bijna 158.000.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
NU.nl schreef:
Nieuwe flitspalen in Utrecht deze week geplaatst

Deze week worden drie nieuwe flitspalen in Utrecht geplaatst. Er komen twee nieuwe flitspalen in Kanaleneiland en één in Overvecht.

De komst van de drie nieuwe flitspalen brengt het totale aantal in Utrecht op negen. De flitspalen moeten te hard rijden en door rood rijden tegengaan.

Er gaat eerst een testfase in, maar over een aantal weken krijgen mensen een boete die worden geflitst.

De palen in Kanaleneiland komen op de Beneluxlaan bij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan en op de Beneluxlaan ter hoogte van de Bernadottelaan. In Overvecht gaat het om de aansluiting van de Humberdreef op de Einsteindreef.

De politie en de gemeente Utrecht hebben de aanvraag voor de flitspalen ingediend bij het Openbaar Ministerie. Eerst moet duidelijk zijn dat andere maatregelen niet helpen, voordat een flitspaal kan worden geplaatst.
  Bericht 
Karbargenbok
Master
Gezien de locaties wordt dat straks een hoop paarse enveloppen voor die, eh, gespecialiseerde verhuurbedrijven.
  Bericht 
Walker
Master
 
Vanaf nu ook dubbel goed uitkijken op de A27 thv op/afrit Vianen (richting Utrecht) bij hmp 58,5: Er is een pracht van een geluidsscherm geplaatst, waardoor je nu helemaal niet meer kunt zien of er een busje staat. Het was al een hotspot, en nu dus nog meer.
  Bericht 
wellproc
Master
Walker schreef:
r is een pracht van een geluidsscherm geplaatst, waardoor je nu helemaal niet meer kunt zien of er een busje staat

En voor de verkeersveiligheid is het ook een aanwinst met die korte invoegstrook. Je kunt nu pas het verkeer op de hoofdrijbaan zien als je al bijna moet invoegen. En dat is dan helling op, na een S-bocht en met een korte strook. Geen hond die het durft om gas te geven.
Maar ja: er moest en zou een woonwijk komen en dan volgt vanzelf de overige troep. :thumb_d:
  Bericht 
Walker
Master
 
Woonwijk? Zeg maar gerust een heel nieuw dorp!
  Bericht 
Ducantoni
Master
Eerder deze week werd er op de radio een controle gemeld op Rijksweg 2 ter hoogte van hmp 55 (plusminus)
Dat zou nog ergens binnen de TC moeten zijn en dat lijkt me dubbelop.
Iemand een idee wat er daadwerkelijk aan de hand was?
ANPR bijvoorbeeld?
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RPL Woerden schreef:
Handhavingscamera op viaduct boven A27

In Houten is een handhavingscamera opgesteld op het viaduct over de A27, aan de parallelweg van de Utrechtseweg (N409). Het plaatsen van de camera is een proef waarmee het Openbaar Ministerie kan zien of iemand niet handsfree mobiel belt in de auto.

De proef met de camera is nodig om de instellingen van de camera te testen en verbeteren. Er worden in deze proefperiode geen boetes uitgeschreven.
  Bericht 
BLikent
Master
AD.nl schreef:
Politie pakt hardrijders vanuit toilet

De politie Midden-Nederland heeft een nieuwe manier bedacht om flitsapparatuur te verbergen: in een mobiel toilet. Deze week werd de flits-Dixi aangetroffen in de buurt van Maarssen.

Afbeelding

De flitsende Dixi werd vorig jaar voor het eerst ingezet door de politie Midden-Nederland, zo meldde Flitsservice.nl destijds. Het toilet stond op een aanhanger achter een Volkswagenbusje, met daarop een geel bordje ‘werkverkeer’.

De vermomming was compleet doordat de controleurs oranje hesjes droegen, zodat ze zoveel mogelijk op wegwerkers leken. In het toilet zelf zat overigens geen controleur. De wc werd al eerder gezien in Almere, alwaar toen 59 automobilisten een bekeuring ontvingen wegens te hard rijden.

De politie wordt steeds vindingrijker als het gaat om het verstoppen van flitsapparatuur. In de buurt van Nieuwleusen werd jarenlang een flits-kliko ingezet en ook reclamezuilen, onopvallende auto's en op vangrail lijkende aanhangers worden gebruikt om de apparatuur in te verbergen.
  Bericht 
BLikent
Master
Nog een foto
Afbeelding
Bron: AD
  Bericht 
Bounty
Master
 
Nog redelijk opvallend die auto zo parkeren. Een stukje verderop met de neus naar de straat valt minder op.
  Bericht 
Harold
Master
Die gele werkverkeer sticker op de VW Caddy maakt het af...
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
RTV Utrecht schreef:
Trajectcontrole op Zuilense Ring (N230) van start: '15 procent van weggebruikers rijdt hier te hard'

Hardrijders opgelet: op de Zuilense Ring bij Utrecht en Maarssen ontkom je voortaan niet meer aan een boete als je te hard rijdt. Na een testperiode en met nogal wat vertraging staat vanaf vandaag de trajectcontrole aan op de N230 tussen Overvecht en de A2. Op vier punten wordt in beide richtingen de gemiddelde snelheid gemeten.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur vaak overschreden en gebeuren er relatief veel ongelukken. De trajectcontrole moet de Zuilense Ring weer veiliger maken."15 procent van de weggebruikers rijdt hier te hard. Trajectcontrole is dan een effectieve manier om die snelheid omlaag te krijgen en daarmee ook het aantal ongevallen op deze weg", aldus officier van justitie Jan-Pieter Dees.

"Ik vind het wel een noodzakelijk goed als je soms de snelheden ziet waarmee mensen voorbij komen razen", vertelde een weggebruiker vanochtend op Radio M Utrecht. "Ik zie ze hier soms met 120 kilometer per uur voorbij knallen. Soms is dat wel gevaarlijk, zeker als er een inhaalmanoeuvre plaatsvindt."

Gevaarlijke N-wegen
De trajectcontrole op de N230 maakt onderdeel uit van een plan om op twintig N-wegen in Nederland te gaan controleren op snelheid. Provinciale wegen behoren namelijk tot de gevaarlijkste wegen van Nederland. Eerder dit jaar gingen de camera's al aan op de N414 tussen Baarn en Bunschoten en inmiddels zijn er in heel het land zeventien N-wegen waar over een heel traject wordt gecontroleerd.

De trajectcontrole op de Zuilense Ring werd eerder uitgesteld vanwege problemen met de stroomvoorziening. Daarna moest het systeem nog uitgebreid getest worden.

Video bij de bron


Tja, de snelheid is weer eens de oorzaak van ongevallen. :fp: :fp:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Citaat:
Ik zie ze hier soms met 120 kilometer per uur voorbij knallen

:lol: ;(

voor eenieder die nooit in de regio Utrecht komt. Dit is waar we het over hebben;



  Bericht 
Bounty
Master
 
Mobiele Flitspaal N233 hmp 5.4 Veenendaal 28-12-2020









  Bericht 
wellproc
Master
Bounty schreef:
Mobiele Flitspaal N233 hmp 5.4 Veenendaal 28-12-2020

Ha Bounty,
Die units doen toch alleen verkeerstellingen?

Achtergrond:
Ik weet dat gemeente Veenendaal, provincie Utrecht en allerlei belangengroeperingen het pertinent oneens zijn over het doel van allerlei verkeer op de N233. Daarom worden tellingen op verschillende locaties gedaan (waaruit tot nog toe steeds kwam dat het verkeer was met oorsprong en/of bestemming Veenendaal).
De klagers/tegenstanders van een uitbreiding/verbetering van de N233 beargumenteren altijd dat het verkeer is van A12 naar A15 (en vice versa), ofwel: 'dat verkeer hoort hier niet'.
  Bericht 
Schep
Master
Dit is een paal die op telefoongebruik controleert.
Heeft eerder op de N210 gestaan, dus zal rouleren door de regio.
  Bericht 
BLikent
Master
AD schreef:
Boeteregen op Waterlinieweg: een bestuurder rijdt 49 km/u te hard

Afbeelding

De politie heeft deze maand 50 snelheidsboetes opgelegd op de Waterlinieweg in Utrecht. De grootste overtreder overschreed de snelheid met 49 km/u.

Op de Waterlinieweg, een voormalige snelweg, geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Maar de weg nodigt nog altijd uit om hard te rijden. Dat de gemeente de weg enkele jaren geleden aanpakte, om de allure van snelweg te laten verdwijnen, heeft daaraan weinig veranderd.

In samenwerking met de gemeente Utrecht zijn inmiddels tekstkarren geplaatste die weggebruikers nog eens extra attenderen op de toegestane snelheid.


Op de foto zie je nog net, weliswaar een beetje vaag, een bus-symbool-bord aan de rechterkant. Geldt dat bord dan alleen voor de rechterstrook of voor de hele rijrichting?
  Bericht 
wellproc
Master
Schep schreef:
Dit is een paal die op telefoongebruik controleert.

Aha, dat was me niet helder.

Schep schreef:
Heeft eerder op de N210 gestaan, dus zal rouleren door de regio.

N233 en N210 liggen behoorlijk ver uit elkaar hoor :[ ;)
  Bericht 
zadkine
Master
BLikent schreef:
Geldt dat bord dan alleen voor de rechterstrook of voor de hele rijrichting?


Ik denk dat er links ook een 70 bord staat.
Zo niet dan zou je links slechts 50 mogen rijden want officieel binnen bebouwde kom....vzv ik weet.
  Bericht 
Schep
Master
wellproc schreef:
N233 en N210 liggen behoorlijk ver uit elkaar hoor :[ ;)
Ja, ik kan er ook niets aan doen dat jullie nog "Utrecht" mogen heten, he :lol:
 Pagina 1 van 2  [ 97 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy