Pagina 1 van 1  [ 11 berichten ]
  Bericht 
Walker
Master
 
Arnhemmer botst frontaal op echtpaar, gooit snel glas in de struiken en gaat stoel schoonmaken: ‘Niet gedronken’

Een jongen die bij zijn moeder en oma in de auto zit, ziet dat de chauffeur van de Bentley die net frontaal tegen hen aan is gebotst een glas in de struiken gooit. Zijn oma valt het even later op dat de chauffeur zenuwachtig zijn bijrijderstoel en het dashboard schoonmaakt.
Monique Bloeme 30-03-24, 20:17

Was hij aan het drinken geweest achter het stuur en had hij door de aanrijding drank gemorst? ,,Het was een ravage en ik hield van die auto”, reageerde de 53-jarige automobilist uit Arnhem vrijdag op de rechtbank waar hij terechtstond voor het veroorzaken van het ongeluk op de Goorsteeg in Ede op 13 juli 2022. Een ouder echtpaar raakte daarbij gewond.

,,Is dat uw eerste reactie als u een aanrijding hebt? Om te gaan poetsen?”, vroeg de rechter hem. De man beantwoordde bevestigend.

Hij ontkende te hebben gedronken, maar het door de jongen genoemde glas werd in de berm gevonden en er zat nog een beetje alcoholische drank in.
De politie rook alcohol

De gealarmeerde politie rook alcohol bij hem, zag hem sloom reageren en deed een blaastest. Hij bleek inderdaad te veel gedronken te hebben. ,,Restalcohol”, zei de Arnhemmer tegen de rechter. De nacht ervoor had hij meerdere glazen wijn gedronken en daarna niet meer. Maar het was half twee in de middag toen de aanrijding plaatsvond, wierp de rechter tegen.

De chauffeur bleef ontkennen dat hij had gedronken. Op het politiebureau had hij om een tegenonderzoek gevraagd. De bloedtest bevestigde dat hij had gedronken. Ook zou er sprake zijn van het gebruik van cocaïne.

Het aangereden echtpaar (zij 82 en hij 78 jaar uit Lunteren) hoorde het allemaal met verbijstering in de rechtszaal aan. De vrouw liep bij het ongeluk gebroken ribben en letsel aan haar knie op. Ze heeft negen weken lang rechtop moeten slapen. Haar knie zal nooit meer helemaal beter worden. Haar man had gekneusde ribben en last van zijn schouder.
Geen contact gezocht

,,Gelukkig kunnen we het navertellen”, zei de vrouw tegen de rechter. ,,Jammer dat hij geen contact heeft gezocht. Zo ga je niet met mensen om. Maar wij zijn niet boos meer: dat is beter voor onze gezondheid.”

De Arnhemmer zei dat hij wel had geïnformeerd hoe het met ze ging. Maar de echtgenoot van de vrouw zei dat er wel was gebeld, maar dat hij niets had kunnen verstaan en de hoorn er maar weer op had gegooid. Hij vroeg zich af of de persoon aan de lijn dronken was geweest.

De verdachte vindt niet dat hij schuldig is aan het ongeval. Er reed hem die middag een tractor tegemoet die op zijn weghelft terechtkwam. Hij moest uitwijken en botste zo op de Mercedes van het echtpaar.

Maar geen van de getuigen spreekt daarover. De bestuurder van de tractor zegt dat de Bentley eerst nog op zijn eigen weghelft zat, maar langzaam naar hem bewoog en zijn achterkant raakte. Wat er daarna gebeurde, zag hij niet.
Bentley raakt achterkant tractor

De auto met de oma, dochter en kleinzoon reed achter de Mercedes. Zij zagen hoe de Bentley eerst de achterkant van de tractor raakte en vervolgens tegen het echtpaar klapte.

De man die de Mercedes bestuurde zegt dat de Bentley recht op hem afkwam, dat hij nog probeerde naar rechts te sturen, maar het was al te laat. Hun auto raakte bekneld tegen een hekwerk. De brandweer moest ze uit hun voertuig bevrijden.

De Arnhemmer heeft een strafblad met een snelheidsovertreding in 2019, een aanrijding en verlaten van de plek van het ongeval in 2016 en nog drie keer rijden onder invloed.
Rijbewijs nodig voor werk

De Arnhemmer zei zijn rijbewijs nodig te hebben voor zijn werk. Maar de officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur en een rijverbod van negen maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De verdediging meende dat uit de bloedproef niet de conclusie kan worden getrokken dat de Arnhemmer te veel had gedronken. Het zou net onder de grens zitten. De advocaat zei te betreuren dat het ongeluk zoveel gevolgen heeft gehad voor het echtpaar. Excuses van de Arnhemmer bleven achterwege.

Uitspraak: over twee weken.


Gaat om dit ongeval:


Youtube video


Bentley én rijbewijs graag door de shredder.
  Bericht 
Suggestief
Master
Waarom de Bentley? Die kan er niets aan doen.
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23

Youtube video
  Bericht 
Walker
Master
 
Suggestief schreef:
Waarom de Bentley? Die kan er niets aan doen.


Bij opbod verkopen mag ook.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Suggestief schreef:
Waarom de Bentley? Die kan er niets aan doen.
Omdat zijn volgende baasje hoogstwaarschijnlijk weer zo'n klootzak is.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Kost aardig wat om die sturende wielen èn aandrijving weer in orde te maken, vraag me af of het dan nog hetzelfde rijdt.

Wat een übertrage lier zeg, rommelwerk.
  Bericht 
Mdw
Ultimate Master
Dave schreef:
Wat een übertrage lier zeg, rommelwerk.

Dat viel mij ook al op :| , maar Bertus en zijn vrouw zijn zonder knippen uit de auto.
  Bericht 
Walker
Master
 
Dave schreef:
Wat een übertrage lier zeg, rommelwerk.


Ik denk dat het wel sneller kan (desnoods met een blok en 2e ankerpunt ertussen). Maar met slachtoffers nog in voertuigen doet de brandweer wel rustig aan.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ja ik denk dat het ook wel sneller kan, heb wel honderd afleveringen gezien @MORR waarbij een snellere lier ingezet werd. Met een paar man aan dat touw gaan zitten hannesen, wat een gekte.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Dave schreef:
@MORR

https://www.hydrauliek24.nl/Hydraulische-lieren-vs-elektrische-lieren

Hier hoor je de elektromotor:


Youtube video
  Bericht 
Dave
Webspecialist
twee lieren hebben dus, waarom ook niet, plek zat op zo'n brandweerwagen
 Pagina 1 van 1  [ 11 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy