Pagina 1 van 1  [ 15 berichten ]
  Bericht 
GSXR1000
Master
waldnet schreef:
URETERP - Een 29-jarige man uit de gemeente Opsterland is dinsdag door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht op het veroorzaken van het ongeval dat dinsdagmiddag plaatsvond op het Selmien West in Ureterp.

Bij het ongeval dat omstreeks 16.20 uur plaatsvond, raakte een 41-jarige man uit Drachten gewond. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie denkt dat de oorzaak van het ongeval modder op de weg was. Door de modder was de weg spekglad geworden waardoor de automobilist van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam.

"We houden er rekening mee dat de bestuurder de controle over de auto is kwijtgeraakt als gevolg van die gladheid." aldus de politie. "De modder was mogelijk afkomstig van een landbouwvoertuig. We hebben een 29-jarige man uit de gemeente Opsterland aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval."

De verdachte is op het politiebureau verhoord en vervolgens weer heengezonden.


Bravo


Bijlagen :


  Bericht 
GSXR1000
Master
Gaat over deze vermoed ik

Citaat:
https://waldnet.nl/wn/nieuws/77493/Ernstig_ongeval_op_Selmien_West_bij_Ureterp.html

URETERP - Bij een ernstig ongeval op het Selmien-West is dinsdag een bestelbus met vaart tegen een boom gebotst. Hulpdiensten, waaronder de brandweerploegen uit Beetsterzwaag, Drachten en Ureterp, rukten uit om eerste hulp te verlenen.

De hulpdiensten werden om 16.24 uur opgeroepen voor het ongeval. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse met het Mobiel Medisch Team.

Beknelling
Het slachtoffer, bekneld in het wrak, is door de brandweer bevrijd en snel overgedragen aan de zorg van ambulancepersoneel. Het slachtoffer is daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de oorzaak is van het ongeval is onbekend.

Het gebied rondom het ongeval is door de politie afgezet, waardoor Selmien-West enige tijd ontoegankelijk was voor het verkeer.

Onderzoek
De forensisch opsporing verkeer van de politie is begonnen met een grondig onderzoek naar de oorzaak van de botsing.


Bijlagen :


  Bericht 
bruintje beer
Master
Kijk dan toch wat een zwijnenstal. Goed dat daar tegen wordt opgetreden. Sommige agrariërs schijnen te denken dat ze zich alles kunnen permitteren.
Hoewel de bestuurder van het bestelwagentje niet geheel vrijuit gaat: die had z'n snelheid moeten aanpassen.
  Bericht 
Pen
Master
Goede zaak. Die landbouwers ook hier in de omgeving menen dat alles mag onder het motto ‘zonder boer geen eten’ en gelijkende dooddoeners.
  Bericht 
RAH
Master
bruintje beer schreef:
die had z'n snelheid moeten aanpassen.


Als je met 80 a 100 km/h door een flauwe bocht gaat en halverwege die bocht is dat landbouwvoertuig de weg opgekomen en heeft daar dus het grootste deel van de modder neergelegd, dan kan het zijn dat je al te laat bent tegen de tijd dat je ziet dat er modder op de weg licht. Al lijkt het hier om een rechte weg te gaan, maar zelfs dan kan de modder een verrassing geweest zijn. Mogelijk is een remactie (omdat er modder op de weg ligt en hij zijn snelheid wilde aanpassen) dan samen met de modder de oorzaak van het ongeval geweest. Hoe dan ook, die modder hoort er sowieso niet te liggen.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Da's hypothetisch. Het is een rechte weg met oncomfortabel steile drempels om de 200 meter. Ik ken 'm; zeg maar gerust kutdrempels.
Dat die modder er niet hoort te liggen was ik volgens mij ook vrij stellig in.
  Bericht 
RAH
Master
Dan zal het donker c.q. mistig geweest zijn waardoor de modder niet gezien is. Bij het accelereren na een drempel tegen een boom geschoven. Tja, dat krijg je met 500 pk op de achterwielen. :lol:
  Bericht 
Abel1
Master
Er stonden ook geen borden met modder op de weg, dus die 29 jarige gaat nat.
Kijk dat er tijdens werkzaamheden modder op de weg komt, kun je niet vermijden, zeker niet met het weer van afgelopen maanden, maar dan hoor je er gewoon waarschuwings borden neer te zetten zodat andere mensen hun snelheid etc aan kunnen passen. En echt die borden kosten vrijwel niks, en het is zo'n kleine moeite om die even goed neer te zetten.
  Bericht 
Walker
Master
 
RAH schreef:
Dan zal het donker c.q. mistig geweest zijn waardoor de modder niet gezien is.


GSXR1000 schreef:
Bij het ongeval dat omstreeks 16.20 uur plaatsvond,


Nu ligt Friesland wel een stuk dichter bij de Poolcirkel, maar om 16:20 was het nog niet donker.
En het was ook niet mistig.
  Bericht 
Raymond
Master
Ondanks dat ik een grafhekel heb aan boeren die hun zooi niet opruimen vind ik dit ook een grote fout van die automobilist. Dit had je aan kunnen zien komen, je hebt het genegeerd en de verkeerde handelingen uitgevoerd.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Abel1 schreef:
maar dan hoor je er gewoon waarschuwings borden neer te zetten zodat andere mensen hun snelheid etc aan kunnen passen


Eens, maar mensen kunnen ook zelf nadenken en daarnaar handelen, dus snelheid aanpassen.
  Bericht 
357kurt
Master
l.f.
  Bericht 
bruintje beer
Master
357kurt schreef:
20 jaar terug was dat een normale weg, bus Drachten - Groningen (boemellijn) kwam daar ook langs over Ureterp, Marum u.s.w.
:schudnee: Lijn 81; die ging vanuit Ureterp op Selmien East rechtsaf over de Hegebrechtsterleane en dan via Ureterpvallaat Drachten in, en kwam niet op het stukje Selmien West waar de drek lag.
  Bericht 
Suggestief
Master
Titel: veroorzaker
Tekst: verdachte

O:)
 Pagina 1 van 1  [ 15 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy