Pagina 1 van 1  [ 21 berichten ]
  Bericht 
Schoenzool
Master
ed schreef:
Na tegenvaller bij gynaecoloog reed hoogzwangere vrouw, met drank op, fietser in de kreukels

Ze was hoogzwanger maar ook flink dronken, toen ze in april 2021 een fietser zwaar in de kreukels reed op de Vorstenbosscheweg in Veghel. Toch hoeft de moeder (32) nu niet de gevangenis in van het Openbaar Ministerie.

Regelmatig snikkend erkende de oud-Veghelse woensdag in de Bossche rechtbank alle akelige feiten van die rampdag. Ze wist ook wel waarom ze was gaan drinken, na vele maanden zonder alcohol. 's Ochtend had ze in het ziekenhuis van de gynaecoloog te horen gekregen dat haar kindje niet genoeg gegroeid was. ,,Dat verweet ik mijzelf en ik wist niet hoe met die gevoelens om te gaan.’’

In de supermarkt lag haar favoriete wijn in de aanbieding. De vrouw nam wat flessen mee en begon thuis te drinken. Na zeven of acht glazen kroop ze achter het stuur om in Vorstenbosch haar kindje op te halen bij de opvang. Getuigen zagen haar op de heenweg al slingeren en afsnijden.

Man hield haar nog aan

Bijna in Vorstenbosch hield een man haar nog aan en en wees haar op haar gevaarlijk rijgedrag. Ze besloot haar eigen man te bellen. Hij zou hun dochtertje ophalen. Zij reed weer terug, het ongeval op het viaduct tegemoet.
Diepe indruk maakte het ongeval destijds óók omdat omstanders de zwangere vrouw net op tijd uit haar in brand gevlogen auto hadden getrokken. Ze was van het talud van het viaduct over de A50 geschoven. Bovenop dat talud lag de zwaargewonde man die ze even daarvoor had geramd.

Drinken was altijd haar manier geweest om zorgen en pijn weg te duwen. Maar nu niet meer, vertelde de naar Zuid-Holland verhuisde vrouw aan de rechters. Het ongeluk was een keerpunt geweest en het startpunt om aan zichzelf te werken. Ze had hulp gezocht bij GGZ en verslavingszorg, en al bijna twee jaar geen druppel meer gedronken.

Werk in kinderopvang

Ook had ze haar horecabaan ingeruild voor werk in de kinderopvang, waarvoor ze intussen ook een opleiding volgt. En het gaat goed met haar dochtertjes van 4 en bijna 2. Die zou ze het meest missen, zo antwoordde ze toen de rechter vroeg wat een gevangenisstraf voor haar betekenen zou: ,,Het ergst is dat ik dan mijn meisjes niet zie. Ik weet niet hoe lang ze dan zonder hun moeder moeten.‘’

Rapporten van reclassering, Veilig Thuis en Anonieme Alcoholisten ondersteunden het verhaal over de al twee jaar durende ommekeer. Dit verhaal had officier van justitie K. Roelofs aan het twijfelen gebracht. ,,Ik vind dit oprecht een heel lastige afweging en heb er flinke twijfels over gehad’’, zo vertelde ze.
Enerzijds lag daar keihard bewijs voor zwaar onverantwoord rijgedrag en het veroorzaken van een ongeluk waarbij een fietser ernstig gewond raakte. De man - niet zelf aanwezig in de rechtbank - had met gebroken rugwervels en een kapot bekken vier weken op de intensive care gelegen. Hij is nog altijd niet volledig hersteld.

Al twee keer eerder betrapt

Bij dergelijke feiten kan een gevangenisstraf prima passen, óók omdat de verdachte als scooterrijdster al twee keer betrapt was op rijden onder invloed. Anderzijds was daar het onderbouwde verhaal van een verdachte die haar leven gebeterd had en spijt betuigde voor haar misstap.

Om ‘het evenwicht dat bereikt is’ in het leven van de vrouw niet te verstoren, koos de officier ervoor om een taakstraf van 240 uur te eisen. Met daaraan gekoppeld een voorwaardelijke celfstraf van vier maanden als stok achter de deur. Ook zou de vrouw drie jaar niet meer mogen autorijden.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


ed schreef:
Ze was hoogzwanger maar ook flink dronken, toen ze in april 2021 een fietser zwaar in de kreukels reed op de Vorstenbosscheweg in Veghel. Toch heeft de moeder (32) nu niet de gevangenis in van het Openbaar Ministerie.

Regelmatig snikkend erkend de oud-Veghelse woensdag in de Bossche rechtbank alle betrouwbare feiten van die rampdag. Ze wist ook waarom ze gingen drinken, na vele maanden zonder alcohol. 's Ochtend had ze in het ziekenhuis van de gynaecoloog te horen gekregen dat haar kindje niet genoeg gegroeid was. ,,Dat verweet ik mezelf en ik wist niet hoe met die gevoelens om te gaan.''

In de supermarkt lag haar favoriete wijn in de aanbieding. De vrouw nam wat flessen mee en begon thuis te drinken. Na zeven of acht glazen kroop ze achter het stuur om in Vorstenbosch haar kindje te halen bij de opvang. Getuigen zagen haar op de heenweg al slingeren en afsnijden.

Bijna in Vorstenbosch houdt een man haar nog aan en en wees haar op haar gevaarlijk rijgedrag. Ze besloten haar eigen man te bellen. Hij zou hun dochtertje ophalen. Zij reed weer terug, het ongeval op het viaduct tegemoet .
Diepe indruk veroorzaakt het ongeval mede óók omdat omstanders de zwangere vrouw net op tijd uit haar in brand gevlogen auto hadden getrokken. Ze was van het talud van het viaduct over de A50 geschoven. Bovenop dat talud lag de zwaar gewonde man die zelfs ervoor had geramd.

Drinken was altijd haar manier om zorgen en pijn weg te duwen. Maar nu niet meer, vertelde de naar Zuid-Holland overleden vrouw aan de rechters. Het ongeluk was een keerpunt geweest en het startpunt om aan zichzelf te werken. Ze hadden hulp gezocht bij GGZ en verslavingszorg, en al bijna twee jaar geen druppel meer gedronken.

Werkzaam in de kinderopvang
Ook had ze haar horecabaan ingeruild voor werk in de kinderopvang, zolang ze tussendoor ook een opleiding volgt. En het gaat goed met haar dochtertjes van 4 en bijna 2. Die zou ze het meest missen, dus voeg ze toe de rechter vroeg wat een scheiding voor haar wederzijds zou: ,,Het ergst is dat ik dan mijn meisjes niet zie . Ik weet niet hoe lang ze dan zonder hun moeder moeten.''

Rapporten van reclassering, Veilig Thuis en Anonieme Alcoholisten ondersteunden het verhaal over de twee jaar ommekeer. Dit verhaal had officier van justitie K. Roelofs aan het twijfelen gebracht. ,,Ik vind dit een heel lastige verwarring en heb er twijfels over gehad'', zo verteld ze.
Enerzijds lag daar absoluut bewijs voor zwaar onverantwoord rijgedrag en het veroorzaken van een ongeluk waarbij een fietser ernstig gewond is. De man - niet zelf aanwezig in de rechtbank - had gebroken rugwervels en een kapotte bekken vier weken op de intensive care gelegen. Hij is nog niet altijd niet volledig hersteld.

Bij soortgelijke feiten kan een prima passagier worden beschadigd, ook omdat de verdachte als scooterrijder al twee keer betrapt was op rijden onder invloed. tegenstelling was daar het geleide verhaal van een verdachte die haar leven gekwetst had en spijt betuigde voor haar misstap.
Om 'het evenwicht dat bereikt is' in het leven van de vrouw niet te verdeeld, koos de officier ervoor om een taakstraf van 240 uur te eisen. Met afgesloten een voorwaardelijke celfstraf van vier maanden als stok achter de deur. Ook zou de vrouw drie jaar niet meer mogen autorijden.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.


Ik mag hopen dat de rechter hier wat strenger is.
Ongeboren kind in gevaar brengen met die liters alcohol. En betreffend slachtoffer.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
Tering, wat is er mis met die stukjesschrijvers van het ED?
  Bericht 
Schoenzool
Master
Mr.Cabdriver schreef:
Tering, wat is er mis met die stukjesschrijvers van het ED?


Komt door Archive denk ik.
Stond achter de betaalmuur
  Bericht 
bruintje beer
Master
Knap belabberd idd.
Regelmatig snikkend erkend de oud-Veghelse
Wie is Ed? Wie is Archive? Vragen, vragen..
  Bericht 
Schoenzool
Master
bruintje beer schreef:
Wie is Archive


https://archive.ph/

ED = Eindhovens Dagblad
https://www.ed.nl/
  Bericht 
basjuh1981
Master
bruintje beer schreef:
Wie is Ed?


Dat sprekende paard.
  Bericht 
Schoenzool
Master
basjuh1981 schreef:
Dat sprekende paard


:roflol:


Youtube video
  Bericht 
GSXR1000
Master
240uur taakstraf... die man lag 4 weken op de ic met een gebroken rug en kapotte bekken... en levenslang schade...

Citaat:
Rapporten van reclassering, Veilig Thuis en Anonieme Alcoholisten ondersteunden het verhaal over de twee jaar ommekeer


Wat staat hier?
  Bericht 
Schoenzool
Master
GSXR1000 schreef:
240uur taakstraf... die man lag 4 weken op de ic met een gebroken rug en kapotte bekken... en levenslang schade


Bizar inderdaad.
Zal wel mee spelen dat ze een moederrol fungeert en ze zal vast gehuild hebben.
"Moederrol" is misschien beter gezegd :zzz:
  Bericht 
Blaataap
Master
GSXR1000 schreef:
Wat staat hier?


Dat haar verhaal van inmiddels 2 jaar geen alcohol meer drinken ook bij andere organisaties bekend is.

Hoe dan ook een bizar lage straf.
  Bericht 
Walker
Master
 
Arme kinderen... Als je zo'n moeder hebt sta je in het begin van je leven al met 0-5 achter.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Schoenzool schreef:
Drinken was altijd haar manier om zorgen en pijn weg te duwen. Maar nu niet meer, vertelde de naar Zuid-Holland overleden vrouw aan de rechters.


Zit ze in het hiernamaals?

Walker schreef:
Arme kinderen... Als je zo'n moeder hebt sta je in het begin van je leven al met 0-5 achter.


Korsakov. (en dan doel ik niet op de componist)
  Bericht 
Schoenzool
Master
Walker schreef:
Arme kinderen... Als je zo'n moeder hebt sta je in het begin van je leven al met 0-5 achter


Achterstand in groei hoor je ook vaak bij mensen die alcohol drinken in de zwangerschap (hoeft niet overigens).
Dat zij zegt dat ze maanden niet heeft gedronken wilt niks zeggen. Ze is zo te lezen immers alcoholiste, en die ontkennen als geen ander
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Mr.Cabdriver schreef:
Tering, wat is er mis met die stukjesschrijvers van het ED?


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
Heb effe een andere tekst erboven gezet anders is het niet te hachelen jôh. Betwijfel overigens of de oorzaak archive is, of van den Hurk. Maarja.. Goed... Oké. Wie zal het zeggen.
EEIINNDDHHOOVUUHH
  Bericht 
basjuh1981
Master
Dave schreef:
Bijlagen :


Office 2007. Dat verklaart veel...
  Bericht 
GSXR1000
Master
Walker schreef:
Als je zo'n moeder hebt sta je in het begin van je leven al met 0-5 achter.


Veilig thuis bemoeid zich er al mee; die club zal nog wel een paar trappen na geven.
  Bericht 
Schoenzool
Master
GSXR1000 schreef:
Veilig thuis bemoeid zich er al mee; die club zal nog wel een paar trappen na geven


En in dit geval mijn inziens meer dan terecht
  Bericht 
Ducantoni
Master
Dave schreef:
EEIINNDDHHOOVUUHH


De gekste!
  Bericht 
zadkine
Master
GSXR1000 schreef:
240uur taakstraf...


Er was niemand dood .....en ook Kluivert kreeg zoiets ...maar dan MET doden.
(Staat juridisch gelijk aan een half jaar cel.....krijg je dus als je niet verschijnt bij deze dienstverlening.

Wel hoop ok dat de verzekering de man volledig schadeloos stelt (incl levenslang doorbetaling/aanvulling inkomen indien nodig.

En deze dame de verzekering opzegt (wat betekent dat ze alleen nog maar WA op 1 plek kan verzekeren na die 3 jaar ontzegging tegen schrik tarief).
  Bericht 
Walker
Master
 
Topictitel had gewoon moeten zijn: "Dronken vrouw rijdt fietser in de kreukels"
 Pagina 1 van 1  [ 21 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy