Pagina 1 van 1  [ 15 berichten ]
  Bericht 
BLikent
Master
De Telegraaf schreef:
Dode door botsing tussen auto en vrachtwagen in Wilbertoord

WILBERTOORD - Door een botsing tussen een auto en een vrachtwagen is woensdag op de Noordstraat in het Brabantse Wilbertoord iemand om het leven gekomen. De politie bevestigt berichtgeving hierover van Omroep Brabant.

Afbeelding
© SK-MEDIA

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend of de persoon in de vrachtwagen of in de auto reed. Wilbertoord ligt in de gemeente Land van Cuijk.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Foto doet eigenlijk helemaal niets, geparkeerde auto's van omstanders dat is het
  Bericht 
BLikent
Master
Het verhaal van bovenstaand ongeluk heeft een rare achtergrond... (voorlopig speculatie)
De Telegraaf schreef:
Kind overleden en ander kind zwaargewond bij steekpartij in huis Boekel

Aangepast: 23 min geleden2 uur geledenin BINNENLAND

BOEKEL - In een woning aan de Dotterbloem in het Brabantse Boekel is een kind overleden en een ander kind zwaargewond geraakt door een steekpartij. Dat melden bronnen van De Telegraaf.

Woensdagmiddag 6 maart om 14.00 uur heeft aan de Dotterbloem in Boekel een steekpartij plaatsgevonden.

Het lijkt te gaan om een familiedrama. De politie bevestigt woensdagmiddag vooralsnog slechts dat een persoon is overleden en een ander persoon - ernstig gewond - naar het ziekenhuis is afgevoerd. Volgens de politie is er nog veel onduidelijk over de toedracht. Zij onderzoekt de zaak.


In Wilbertoord, tien kilometer bij Boekel vandaan, is woensdagmiddag een dodelijk ongeluk gebeurd. Omroep Brabant meldt dat dat ongeluk mogelijk verband houdt met de dodelijke steekpartij. Een woordvoerder van de politie kon dat woensdagmiddag nog niet bevestigen.

De bestuurder van de auto was de enige inzittende en de chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Dave schreef:
Foto doet eigenlijk helemaal niets, geparkeerde auto's van omstanders dat is het


Meer foto's staan hier: https://www.hardnieuws.nl/noord-brabant ... 65832.html
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
AD schreef:
Kind overleden bij steekpartij in woning, ander zwaargewond: ‘Moeder omgekomen bij auto-ongeluk’

Bij een steekpartij in een woning in het Brabantse Boekel is woensdagmiddag een kind overleden. Een ander kind werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers zijn 10 en 12 jaar oud. De moeder, een 42-jarige vrouw, kwam later om toen haar auto botste met een vrachtwagen.

De eerste melding van de steekpartij aan de Dotterbloem kwam rond 14.00 uur binnen bij de politie. De politie trof in het huis van de vrouw, die bij het auto-ongeluk overleed, haar kinderen aan. Eén overleed, de ander is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Buren geven aan dat de moeder en de kinderen pas een aantal maanden geleden in de straat zijn komen wonen. Volgens hen is de vrouw van Poolse afkomst.

Buren hadden weinig contact met de bewoners, die na de zomer naast hen kwamen wonen. Een omwonende zegt dat een buurvrouw, die bevriend is met de moeder, huilend het huis uit liep: ,,Ze heeft binnen vreselijke dingen gezien. Samen met een huisarts is ze daarna op de stoep gaan zitten.’’

Daarna volgden snel andere hulpdiensten. In de straat stonden meerdere politiewagens en ambulances geparkeerd. Aan het eind van de middag zette de politie witte schermen rondom het huis. Over de toedracht van de zware steekpartij is nog niets bekend. De forensische opsporing doet daar onderzoek naar.

Enorme impact
,,Het is een verschrikkelijk incident met een enorme impact op de Boekelse gemeenschap”, zegt burgemeester Caroline van den Elsen. Zij gaat woensdagavond naar de Dotterbloem om haar medeleven te betuigen.

Vanaf 20.00 uur houdt de burgemeester een bijeenkomst in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar zijn ouders van klasgenoten van de kinderen bij, en andere direct betrokkenen. Het is niet bekend of ook de familie van het gezin daarbij is. ,,We willen een luisterend oor bieden en hen steunen bij hun verdriet”, zegt Van den Elsen.

  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
112Vandaag schreef:
Vrachtwagenchauffeur: ‘Moeder doodgestoken kind reed bewust op me in’

Een normale werkdag veranderde in een nachtmerrie voor vrachtwagenchauffeur André Wierikx (38) uit Standdaarbuiten, toen hij betrokken raakte bij een tragisch ongeval op de Noordstraat in Wilbertoord. Een zwarte Volkswagen Polo, bestuurd door een vrouw, kwam volgens André bewust op hem afrijden. De vrouw overleed ter plekke, en later ontdekte André dat zij de moeder was van twee kinderen die even daarvoor in Boekel slachtoffer waren van een steekpartij.


Woensdag was André onderweg om varkens naar de slacht te brengen toen hij plotseling geconfronteerd werd met de zwarte Polo die zijn weghelft opreed. Ondanks zijn pogingen om een botsing te vermijden, kon André een tragisch ongeval niet voorkomen. De bestuurster van de Polo overleed ter plekke.

Na het incident op de Noordstraat werd André door omstanders bijgestaan, die de politie alarmeerden. Op het politiebureau kreeg André te horen wat er aan het ongeluk vooraf was gegaan: een steekpartij in Boekel waarbij één kind overleed en een ander zwaargewond raakte. De vrouw in de Polo bleek de moeder van deze kinderen te zijn.

Geschokt door het nieuws over de steekpartij realiseerde André zich dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. “Het gaat om kinderen die dezelfde leeftijd hebben als mijn kinderen. Tien en twaalf”, zucht hij. Eenmaal thuis vertelde André zijn kinderen over het ongeluk maar verzweeg de details over de tragedie in Boekel. “Maar ik heb ze wel even stevig geknuffeld.”

De vrachtwagenchauffeur vreest een lange nasleep van het incident en zoekt professionele hulp voor zijn mentale gesteldheid. Woensdagavond zocht hij afleiding bij vrienden, en op donderdag plant hij een bezoek aan de dokter. “Hopen dat die iets kan regelen voor mijn mentale gesteldheid. Want dit ga ik niet zomaar even vergeten,” zegt André Wierikx tegen Omroep Brabant.



Het was dus geen ongeluk, maar zelfdoding na een familiedrama.
  Bericht 
Suggestief
Master
En drama voor de vrachtwagenchauffeur...
  Bericht 
Walker
Master
 
Het was dus geen ongeluk, maar zelfdoding


Een moedwillig veroorzaakt ongeval is toch ook een ongeval?
  Bericht 
Christafari
Master
Walker schreef:
Range Rover Teun schreef: Het was dus geen ongeluk, maar zelfdoding

Een moedwillig veroorzaakt ongeval is toch ook een ongeval?


Meh, nee vind ik niet.

het ongeval zelfst.naamw.
Uitspraak: [ˈɔnxəvɑl]
Afbreekpatroon: on·ge·val
Verbuigingen: ongevallen (meerv.)

onverwachte en onaangename gebeurtenis
Voorbeeld: `een dodelijk ongeval`
Synoniem: ongeluk

CBS hanteert deze definitie: Een plotseling optredende, ongewilde en onvoorziene gebeurtenis, waarbij de inwerking van een externe oorzaak leidt tot fysiek letsel en waarbij geen sprake is van opzettelijk geweld of voedselvergiftiging.
  Bericht 
babsvw
Master
Suggestief schreef:
En drama voor de vrachtwagenchauffeur...
Zeg dat wel.
  Bericht 
Ducantoni
Master
Hij is niet de enige chauffeur die zoiets heeft moeten meemaken:
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/162440/I ... -Den-Oever
  Bericht 
bruintje beer
Master
Christafari schreef:
CBS hanteert deze definitie: Een plotseling optredende, ongewilde en onvoorziene gebeurtenis, waarbij de inwerking van een externe oorzaak leidt tot fysiek letsel en waarbij geen sprake is van opzettelijk geweld of voedselvergiftiging.
Dan is het dus een ongeval afhankelijk vanuit welk oogpunt je het bekijkt 8)
  Bericht 
Suggestief
Master
Iets met oorzaak (pogen tot zelfdoding) en gevolg (ongeval met dodelijke afloop).
  Bericht 
zadkine
Master
bruintje beer schreef:
Dan is het dus een ongeval afhankelijk vanuit welk oogpunt je het bekijkt


Yep.
Zou de vrachtwagen bestuurder OOK verongelukt zijn dan was dat zeker als dode door een ongeval gaan gelden...tenzij je het dan doodslag zou willen gaan noemen.
  Bericht 
Mr.Cabdriver
Master
bruintje beer schreef:
Dan is het dus een ongeval afhankelijk vanuit welk oogpunt je het bekijkt 8)

Nee 8)
 Pagina 1 van 1  [ 15 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy