Pagina 1 van 1  [ 18 berichten ]
  Bericht 
GSXR1000
Master
omroepbrabo schreef:
De agent die vorig jaar december in zijn politiewagen een dodelijke botsing met een motor veroorzaakte in Eindhoven, reed met een snelheid van 129 kilometer per uur door de bebouwde kom. Dit werd dinsdagmiddag bekend tijdens de rechtszaak in Den Bosch waarin de 26-jarige agent uit Eindhoven zich moest verantwoorden. Bij het ongeluk kwam een 31-jarige motorrijder uit Eindhoven om het leven. De verdachte reed bij de botsing 100 kilometer per uur. De agent had weliswaar voorrang, maar hij reed volgens justitie veel te hard en roekeloos.

Het ongeval gebeurde op 6 december rond het middaguur op de Dr. Cuyperslaan. De politiewagen was op weg naar een spoedmelding die te maken had met een gestolen lokfiets. De auto reed over de Dr. Cuyperslaan toen de motorrijder vanuit de Woenselsestraat die weg opreed om over te steken. Hierbij werd de motor geschept. De politiewagen reed toen deels over de linker weghelft.

"Het gebeurde heel snel, dit vreselijke ongeluk", vertelde de agent, die in politie-uniform plaatsnam in het beklaagdenbankje. Volgens de verdachte, die met een collega in de wagen zat, was er voldoende reden om extra hard te rijden om een vermeende dief van de lokfiets te kunnen achterhalen. "Toen we het kruispunt naderden, riepen we beiden 'motor, motor', maar toen hadden we hem al geraakt", vertelde de agent, soms snikkend, soms een pauze nemend, om zijn verhaal te doen.

De agent had voorrang, maar hij overschreed de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur zeer fors. Formeel mag dat bij bepaalde meldingen, maar volgens de officier van justitie was hiervoor geen noodzakelijke of dringende reden. De agent gaf dat uiteindelijk schoorvoetend toe. Bij de botsing reed hij 100 kilometer per uur. De rechter sprake van 'enorme snelheden'. Het slachtoffer reed nog geen 5 kilometer per uur.

De agent en zijn collega hebben nog wel geprobeerd het slachtoffer te redden, maar dat bleek snel vergeefs. De motorrijder liep ernstig hersenletsel op en zware verwondingen aan knie en onderbeen. "Deze klap kon hij niet overleven", zou een getuige later verklaren.

De agent, sinds 2019 in dienst, betuigde al snel spijt: "Ik schrok er ook van toen ik hoorde hoe hard ik had gereden. Dit was echt niet goed, sloeg nergens op en had nooit mogen gebeuren." Hij is enige tijd na het ongeluk weer aan het werk gegaan.

In de rechtszaal zitten tientallen familieleden en bekenden van het slachtoffer. De voorzitter van de rechtbank waarschuwde de aanwezigen dat het om een 'zeer, zeer verschrikkelijke gebeurtenis' gaat en dat de behandeling de nodige emoties zou kunnen losmaken. Twee zussen en een broer van de verongelukte Eindhovenaar komen later tijdens de zitting met een slachtofferverklaring. De verdachte wordt ook bijgestaan door een aantal mensen.

zie ook: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/419 ... litiewagen


Afschuwelijk; en dan om een lokfietsje.


Bijlagen :


  Bericht 
GSXR1000
Master


Bijlagen :






  Bericht 
Speedy J
Master
GSXR1000 schreef:
"Ik schrok er ook van toen ik hoorde hoe hard ik had gereden.

Da's niet heel bewust bezig zijn :(
  Bericht 
djee
Tour de France kenner '23
Hoeveel jaar gaat hij nu de bak in?
  Bericht 
Achiel
Master
Staat lekker op je graf: Hij liet het leven voor een lokfiets. :(
  Bericht 
no justice
Master
djee schreef:
Hoeveel jaar gaat hij nu de bak in?


Geloof je het zelf?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Hij is enige tijd na het ongeluk weer aan het werk gegaan.


tuurlijk, zn leven gaat wel door natuurlijk

spoedmelding die te maken had met een gestolen lokfiets


heeft nul komma nul met spoed te maken. Die dingen hebben een zendertje, paar minuten later vind je die ook nog wel :loco:
  Bericht 
Masterdam
Master
Dave schreef:
Die dingen hebben een zendertje, paar minuten later vind je die ook nog wel :loco:

Ik denk dat de plisies niet zo heel erg geïnteresseerd zijn in de fiets.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
ja en
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Is het idee van een lokfiets niet dat de politie vlakbij maar net uit het zicht is?

GSXR1000 schreef:
vertelde de agent, soms snikkend, soms een pauze nemend,
De acteerlessen werpen hun vruchten af
  Bericht 
BLikent
Master
De Telegraaf schreef:
Geen gevangenis, wel taakstraf voor agent die dodelijk ongeluk Eindhoven veroorzaakte

Aangepast: 23 min geleden 24 min geleden in BINNENLAND

BREDA - De rechtbank in Den Bosch heeft een 26-jarige agent uit Eindhoven veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Hij veroorzaakte vorig jaar december een dodelijk ongeval door veel te snel te rijden. Bij de aanrijding op de Dr. Cuyperslaan in het Eindhovense stadsdeel Woensel-Zuid kwam een 31-jarige motorrijder om het leven.

Agent Niels van H. reed op 6 december maximaal 129 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan. „Het was veel te hard en het had nooit mogen gebeuren. Ik heb spijt dat ik het gedaan heb”, zei de politieman. Hij vertelde dat hij onderweg was naar een melding over een gestolen lokfiets en dat hij niet goed genoeg de snelheidsmeter in de gaten had gehouden.

De rechtbank vindt dat de agent „veel te gretig en met onvoldoende oog voor de verkeersveiligheid” op de melding is afgegaan. Hij had volgens de richtlijnen van de politie 40 kilometer per uur te hard mogen rijden. Die richtlijnen heeft hij ernstig geschonden, aldus de rechtbank.

Geen gevangenisstraf
De politieauto naderde plankgas de kruising met de Woenselsestraat en schepte daar de motorrijder. De agent reed daarbij deels de linkerrijstrook. Op het laatste moment probeerde hij een noodstop te maken. De motorrijder overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 90 dagen, waarvan 89 voorwaardelijk. Het verweet de agent roekeloosheid, de zwaarste vorm van schuld. De rechtbank ging daar niet in mee, omdat hij wel aan de verkeersveiligheid zou hebben gedacht. Zo wilde hij met zijn zwaailichten andere weggebruikers waarschuwen. Toch stelt de rechtbank dat Van H. „zeer onvoorzichtig en onoplettend” reed. Naast de taakstraf legt ze hem een rijontzegging op van een jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Bekijk ook: Politieagent reed bijna 130 voor dodelijk ongeluk Eindhoven: ’Het was veel te hard’
  Bericht 
GSXR1000
Master
Geen eens een EMG of zijn rijbewijs kwijt !? :dood:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
Wel een rijontzegging.

BLikent schreef:
Naast de taakstraf legt ze hem een rijontzegging op van een jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.
  Bericht 
bruintje beer
Master
De Telegraaf schreef:
Op het laatste moment probeerde hij een noodstop te maken.
Ah, kijk, verzachtende omstandigheden.

Het lijkt me dat de man ook ontslagen wordt, tenzij een eventueel hoger beroep vrijspraak oplevert?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
De Telegraaf schreef:
De rechtbank ging daar niet in mee, omdat hij wel aan de verkeersveiligheid zou hebben gedacht.


:loco:
  Bericht 
no justice
Master
Knettergek
  Bericht 
Lotus Omega
Master
De Telegraaf schreef:
Zo wilde hij met zijn zwaailichten andere weggebruikers waarschuwen.

Oh, werkt dat zo?
  Bericht 
18vti
Master
Lotus Omega schreef:
Zo wilde hij met zijn zwaailichten andere weggebruikers waarschuwen.


Met toeters en bellen onderweg naar een gestolen fiets.....een motorrijder let over het algemeen veel beter op dan een bovengemiddeld goed oplettende automobilist maar toch lijkt het me lastig om verkeer in de gaten te kunnen houden met zo'n helm en waarschijnlijk ook wat meer motor geluid in de oren.
 Pagina 1 van 1  [ 18 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy