Pagina 1 van 1  [ 10 berichten ]
  Bericht 
Griffin
Master
Mijn router begint het langzaam aan af te leggen tegen alle rommel die er in de buurt geinstalleerd wordt. Waar ik vroeger gewoon op de bank in de woonkamer probleemloos wifi had, valt'ie nu regelmatig weg. Wifi scan op de telefoon laat duidelijk zien dat het heel wat drukker geworden is in de 2.4GHz maar ook in de 5 GHz band.

Ik heb nu een Asus RT-AC66U. Die staat op de eerste verdieping, want daar komt de kabel binnen. Vandaar ga ik met ethernet naar de studeerkamer voor de vaste systemen, maar de rest is allemaal wifi (en nog een beetje powerline :oops: ). Ik denk dat ik met een mesh network met name beneden veel betere performance ga kunnen realiseren dan nu.

Nou heeft iBood een Netgear Orbi Wifi 6 Mesh systeem in de aanbieding voor €599. Maar ja, dat is wel een systeem uit 2019.
Heeft iemand ervaring met die netgear of moet ik op zoek naar een alternatief? Zo ja, welke?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
600 Euro voor een beetje Wifi? En het dan een aanbieding noemen, wtf

Wifi 6 is niets anders dan 2.4 en 5 Ghz gecombineerd, er veranderd wezenlijk niets anders in deze situatie;

Griffin schreef:
drukker geworden is in de 2.4GHz maar ook in de 5 GHz band.


sterker nog, je maakt het nóg drukker. Daarnaast moet een apparaat dat zelf ondersteunen.

---

TP Link deco setje heb je al vanaf 100 Euro, voor de normale gebruiker is dat ruim voldoende (als je mesh onderling bedraad anders heeft het allemaal weinig zin).
  Bericht 
Griffin
Master
Dave schreef:
sterker nog, je maakt het nóg drukker. Daarnaast moet een apparaat dat zelf ondersteunen.


Nou, als ik het goed begrijp rochelen sommige mesh netwerken op de 6 GHz band tussen router en satellieten onderling. De gedacht is dat ik dan een satelliet beneden kan neerzetten zodat alles waar ik wat snelheid wil hebben op de 5 GHz kan draaien. Misschien ook wel via ethernet in de studeerkamer? Dat is iig stiller dan op de 2.4 GHz (waar ook een hele hoop andere zooi op zit zoals zigbee).
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Griffin schreef:
op de 6 GHz band tussen


dat is 6E niet 6. Wifi 6 staat voor generatie, niet "hoeveel Ghz".

Wifi 4: 2.4 Ghz
Wifi 5: 2.4 / 5 Ghz
Wifi 6: 2.4 & 5 Ghz
Wifi 6E: 2.4 Ghz & 5 Ghz & 6 Ghz

Wifi 6 is alleen praktisch als je heel veel bandbreedte nodig hebt om draadloos enorme bestanden van 50 Gb+ over te zetten

Griffin schreef:
gedacht is dat ik dan een satelliet beneden kan neerzetten zodat alles waar ik wat snelheid wil hebben op de 5 GHz kan draaien.


prima gedachte maar dat kan een Wifi 5 setje van 100 Euro net zo goed hoor.

Ik vind dat Wifi 6 een beetje overbodig, als je je dan in die regionen wil begeven qua geld stukslaan dan kan je beter meteen overstappen op 6E. Al moeten de apparaten daar ook mee kunnen werken anders schiet het nog niet op.

Los daarvan is een deco X50 setje (Wifi 6) ook rond 170 Euro (/2) - 230 Euro (/3) .. Dat is heel wat anders dan 600.

deco XE75 is wel echt 6E maar dan praat je altijd nog over bijna de helft van de prijs. En die deco's vallen onderling te combineren. Je kan dus met een schraapsetje van drie Wifi 5 beginnen en later zeggen van joh ik vervang later een "station". Bij wijze van spreken. Je kan ook in een keer honderden Euro's stukslaan natuurlijk. Maar 600 Euro voor een Wifi6 setje vind ik echt zonde geld.
  Bericht 
Walker
Master
 
En als je thuis geen 6E netwerk hebt, hoef je ook geen apparaten te kopen die 6E hebben... Maar uiteindelijk gaan de ontwikkelingen wel verder.
  Bericht 
Griffin
Master
Deco hmm... abbo nodig om zelfs maar tijdlimieten in te kunnen stellen of traffic info te kunnen achterhalen? Ik word niet happy van dat soort praktijken :cry: .

Daarbij lees ik dit op tweakers: " Daarnaast kan de Deco zeer beperkt overweg met Vlans. Een ander issue is dat het nog steeds niet mogelijk is om wifi kanalen zelf te bepalen. Na herstarts kiest de Deco soms de vrije kanalen.". Dat is echt een no-no.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
nou komen de extra eisen :lol:
  Bericht 
Griffin
Master
Ja, zo werkt dat heh :lol: .

Misschien is een netwerk extender of zo wel een oplossing. Het kreng dat ik heb (in de garage) werkt echter heel slecht en ik zag die "aanbieding" op iBood, vandaar. Verder ben ik nog steeds heel blij met die Asus router die ik op jouw aanbeveling indertijd kocht :thumb: .

Edit: nou ja, "op jouw aanbeveling"? Iig op aanbeveling van FI :)
  Bericht 
Blaataap
Master
Griffin schreef:
Heeft iemand ervaring met die netgear of moet ik op zoek naar een alternatief? Zo ja, welke?


Ik heb met dit systeem ervaring. Is leuk, maar heb recent melding gekregen dat Netgear het systeem op geen enkele wijze meer ondersteunt. Dat vind ik vrij vlot voor wat zij een premium systeem vinden. Dus voor mij geen NG meer als opvolger van dit ding.
  Bericht 
Griffin
Master
Wut? Na 4 jaar geen ondersteuning meer? Hmpf :fp: . Nee, NG laten we dus lekker voor wat het is, thanks.
 Pagina 1 van 1  [ 10 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy