Pagina 1 van 3  [ 146 berichten ]
  Bericht 
no justice
Master
Ik wil 5g gaan gebruiken op mijn android mobiel met thuis wifi. Nu staat 5g op het modem aan. Zie tweede foto. De ssid is echter hetzelfde als bij 4g. Ik kan dit niet wijzigen want dan moet easymesh uitgeschakeld worden. Zie foto 1. Ik heb geen flauw idee wat dit is of doet en of het uitgeschakeld moet worden ?!?!

Maakt mijn mobiel automatisch verbinding met 5g en hoe zie ik waar hij verbinding mee maakt ?

Ik ben op mijn mobiel naar instellingen -> mobiele netwerken -> Netwerkmodus gegaan en die staat nu op 5g/4g/3g/2g automatisch verbinden.

Dat lijkt me goed. Het mooiste lijkt mij een ssid met APC_4G en APC_5G of is dit niet nodig ?

Hellup... ikke leek zijn, ik nie begrijp. :biertje:


Bijlagen :




  Bericht 
snovvdog
Master
Odido Zyxel modem.

Je telefoon kiest automatisch het beste netwerk, op verre afstand kan 2.4ghz beter werken dan 5ghz. Ik heb nooit begrepen wat het nut is van een ander AP naam voor 2.4 ghz.

Ik heb zelf 3 verschillende Access points, met elk een 2.4 ghz en 5ghz netwerk, bekabeld met elkaar verbonden en ze hebben allemaal hetzelfde SSID en authenticatiemethode (als je WPA 3 kiest gaat je telefoon alle wpa 2 devices negeren dus fuck wpa3), geen issues mee, ik heb dus in feite 6 access points (eigenlijk 7, ik heb nog een verborgen netwerk via aparte hardware voor mijn beveiligingscamera's) die hetzelfde heten en ik laat de clients het zelf uitzoeken welke ze gebruiken want ik ben te gierig voor nieuwe apparatuur voor easymesh (ik heb gemixte hardware, 2x wifi6 en 1x wifi 5: Zyxel, Xiaomi en Huawei). Maar ik heb overal prima bandbreedte. Elk van de 2.4 ghz en 5ghz netwerken zitten ook op andere kanalen en ik heb de wifi-5 modem op low power transmitting gezet zodat alleen devices in die uithoek daarop zitten.

In android devmode heb ik geloof ik wifi roaming agressiveness op hoog gezet zodat hij sneller schakelt als nodig.

no justice schreef:
Ik ben op mijn mobiel naar instellingen -> mobiele netwerken -> Netwerkmodus gegaan en die staat nu op 5g/4g/3g/2g automatisch verbinden.


Heeft er werkelijk niks mee te maken.
2g-5g heeft betrekking op de Mobiele dataverbinding.
2.4 ghz/5ghz op je wifi netwerken (welke wifi 4,5 of 6 kunnen zijn qua onderliggende techniek): je modem heeft sowieso Wifi-6.


Maar je moet hier kijken, bij het pijltje:
Wifi icoon links zegt het is wifi6, icoontje 2.4/5ghz zegt dat ie dual band is, en als je op het pijltje klikt krijg je meer details.

Afbeelding
Afbeelding
  Bericht 
no justice
Master
Ehhh waar zie ik dat? Heb een Android mobiel. Of is het een app?
  Bericht 
snovvdog
Master
Settings>Wifi, geen losse app. Maar het kan dan een merk (ook al is het android) minder gegevens toont.
Maar wat wil je precies weten, aan de bandbreedte (connection speed) zie je dat hij 2400mbps zit en dat kan alleen via 5ghz wifi-6 in mijn voorbeeld.
Heb je uberhaupt een telefoon met wifi-6? Vaak hebben alleen high end telefoons ook een high end adapter, midrange en budget phones hebben vaak ook een tragere WIFI adapter.



Laat ik het anders vragen:
Waarom zou je een apart 2.4ghz/5ghz netwerk willen?
Wat wil je precies checken?
Easymesh: heb je uberhaupt andere AP's of wifi boosters die Easymesh ondersteunen?

Als je telefoon met je nieuwe access point verbonden is kan je er van uit gaan dat hij normaalgesproken altijd het netwerk pakt wara hij de hoogste snelheid krijgt: of dat 2.4ghz of 5ghz is, laat je telefoon het lekker zelf uitzoeken.
  Bericht 
no justice
Master
Ik hoef geen apart 5g netwerk. Ik vroeg me af of hij automatisch de hoogste pakt en hoe ik zie dat ik op 5g zit. Ik snap er niet veel van. Als ik naar instellingen wifi ga dan zie ik dat allemaal niet wat jij hebt. Ik heb een samsung a54 met 5g ondersteuning. Wifi 6 ken ik niet. Is dat 6g? Haha ik werk met geesteszieken. Ik nie begrijp.
  Bericht 
snovvdog
Master
Tja, samsung heeft dan een schil er overheen zitten die mogelijk gegevens verbergt.
Maar hij pakt dan zelf 5ghz wifi 6 als het goed is, hoe je dat kan controleren als dat niet onder de wifi settings staat: geen idee, dan moet je misschien een adere app downloaden of ergens zoeken naar verborgen instellingen.

no justice schreef:
hoe ik zie dat ik op 5g zit.

Normaalgesproken zie je dat niet echt. en het is 5 ghz dus :).


no justice schreef:
Wifi 6 ken ik niet. Is dat 6g?

Nee.

Wifi-6 is de 6e generatie wifi, zo te zien heeft je telefoon dat ook, je zyxel sowieso ook). Welke bestaat uit 2.4ghz en 5ghz netwerken (welke Zyxel ongelukkig op die pagina 2.4 en 5g noemt, maar daar hoort ghz te staan).
no justice schreef:
nstellingen -> mobiele netwerken -> Netwerkmodus gegaan en die staat nu op 5g/4g/3g/2g automatisch verbinden.

5g heeft betrekking op je mobiele netwerk 2(Edge)/3/3.5/4/5g in NL. 5e generatie mobiele netwerk... Dus niks met wifi te maken.


Het idiote is dat sommige mensen (waaronder de ui/ux designer van Zyxel/T-mobiel/Odido) 2.4ghz/5ghz afkorten tot 2.4g/5g terwijl het om de radio frequentie gaat waarop wifi zit en niet de generatieaanduiding zoals bij 5g mobiele netwerken.

Voor het ''gemak'' voor de leek ziet je telefoon alle netwerken met dezelfde naam als 1 netwerk in je wifi menu... Als je niet op het pijltje kan klikken bij Samsung zoals bij mij om meer details te openen kan je mogelijk zonder een extra app weinig checken.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
Ik snap er niet veel van.


Nee dat is duidelijk, waarom zou je überhaupt met een telefoon op specifiek 5 Ghz verbinding willen maken?

no justice schreef:
en hoe ik zie dat ik op 5g zit.


Dat is toch niet relevant? Het Wifi 5 protocol (WLAN 802.11ac) bepaald zelf wat het beste is om te doen. Bij waardeloos bereik wordt al snel gekozen voor de oude situatie op 2.4 Ghz.

Bij mn laptop heb ik wel specifiek gedwongen om op 802.11ac te zitten (Wifi generatie 5) bij de driverinstellingen, met een telefoon kan je dat niet doen.

no justice schreef:
vroeg me af of hij automatisch de hoogste pakt


als daar aanleiding voor is dan gebeurd dat.

no justice schreef:
Wifi 6 ken ik niet. Is dat 6g?


Je haalt allerlei termen door elkaar, zie wat snovvdog schrijft.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
nog even in een plaatje


Bijlagen :


  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
5G ga je automatisch op als je gevaccineerd bent O:)
  Bericht 
snovvdog
Master
Dave schreef:
Het Wifi 5 protocol (WLAN 802.11ac) bepaald zelf wat het beste is om te doen


Beide zijn tel als modem hebben wifi 6/802.11ax.
Maar same story, adapter bepaalt zelf of 2.4 ghz of 5ghz beter is.

Aan de UI te zien heeft hij een Zyxel EX5601-T1 met Odido/Tmobile Schil.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Geen idee wat hij heeft. Ik heb nog Wifi 4 apparaten (robotgrasmaaier, Tasmota draadloos gestuurde wandcontactaansluitingen). Die gaan het niet meer doen als ik Wifi 4 uitzet.

Ik heb sowieso twee routers in mesh op twee posities in huis. Een beter netwerk krijg je met een ruimere dekking, niet door meer Gigahertzjes in te zetten.

Verschillende naampjes eraan geven werkt al helemaal voor geen meter.
  Bericht 
snovvdog
Master
Dave schreef:
Die gaan het niet meer doen als ik Wifi 4 uitzet.

Ik heb daar geen probleem mee gehad, Huawei modem begon zelf over een wifi 4/5 compatible netwerk (of ik dat wilde als apparaten moeite hebben met wifi 6).

Ik heb zelf een hoop 2.4 ghz wifi 4 devices ook, maar ik heb heb dus ook nog een wifi 4/5 AP beneden, naast mijn wifi 6 AP's boven en beneden in de meterkast.

Sowieso te veel thuis op wifi, denk dat ik zo'n 30 devices heb op wifi, al ben ik ze wel aan het vervangen voor Zigbee waar mogelijk ('smart home' troep) en de belangrijkste apparaten staan sowieso bekabeld (wordt ook nog een dingetje, de 1gbit naar 2.5gbit upgraden ooit, er ligt wel al cat6 maar vrijwel alles is slechts 1gbit of zelfs enkele 100mbit zaken.


Mesh is irritant want voordat easymesh standaard werd, heeft elk merk z'n eigen mesh troep, ik kan de mesh van Huawei niet (makkelijk) laten werken met de mesh van Zyxel (welke in elk geval easymesh ondersteunt). Maar inderdaad, meer AP's in elke uithoek op wired backbone met allemaal radio op zo laag mogelijk.

Ik vond het vooral irritant dat toen ik de standaard WPA3 aan had staan, meerdere devices de wpa2 punten negeerden, terwijl die toch echt veel beter bereik had in bepaalde hoeken. Dan maar geen wpa3... Mijn telefoon zei iets van ''this has been disabled by your adminstrator'' totdat ik de wpa3 ap verwijderde uit opgeslagen netwerken. Dat soort dingen geven mij een woedeaanval: ik ben adminstrator dus flikker op met je dit mag niet :lol: .
  Bericht 
Walker
Master
 
snovvdog schreef:
Ik ben te gierig voor nieuwe apparatuur voor easymesh (ik heb gemixte hardware, 2x wifi6 en 1x wifi 5: Zyxel, Xiaomi en Huawei). Maar ik heb overal prima bandbreedte.


En een stroomrekening die door het dak gaat.
  Bericht 
snovvdog
Master
Je kan ook overdrijven, als je je gaat druk maken om het stroomgebruik van Wifi AP's dan ben je echt een pauper vind ik zelf.

Snelle en vooral betrouwbare dataverbinding in elke uithoek van je woning is essentieel wat mij betreft. Ik heb een server thuis staan die 24/7 draait voor b.v. mijn media zodat ik overal ter wereld toegang heb, maar ook tot allerlei data, die stookt veel meer en dat vind ik het al waard.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
stroomverbruik :lol:
  Bericht 
no justice
Master
Ik heb een zyxel t54 modem van odido. Een grote drama met odido. Tot twee maal toe hebben ze de verkeerde wifipunten opgestuurd. Vandaag maar weer eens gebeld. Gelukkig nemen ze wel snel op. Nu sturen ze als het goed is de juiste op.

Iedereen bedankt voor de reacties. Ik ben iets wijzer. 4 en 5g staan op dezelfde ssid. Ik heb hem op kanaal 6 gezet. Zou niet weten welk kanaal het beste is. Kwestie van testen denk ik?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
Nu sturen ze als het goed is de juiste op.


en dat is? WX5600?

no justice schreef:
Zou niet weten welk kanaal het beste is. Kwestie van testen denk ik?


dat hangt van de buren af.

https://the-gadgeteer.com/2015/07/22/wi ... ove-speed/


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
Als de buren een kanaal dichtknijpen wordt het lastig
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
en dat is? WX5600?


Correct! Ik hoop dat ik het werkend krijg.

Die analyzer app ga ik ook maar eens installeren. Thx :thumb:
  Bericht 
no justice
Master
Handig. Kwam er achter dat er meerdere buren op kanaal 6 zaten dus nu op kanaal 3 gezet. Wat ik dan wel weer raar vind is dat ik maar kan kiezen van kanaal 1 tot 9 terwijl er ook mensen op kanaal 11 zitten ? Vaag toch?

Op 2.4 Ghz staat ie nu zo. zie foto1
Op 5 Ghz staat ie nog op zo. zie foto2. Kanaal staat op automatisch is dat handig ? Kanalen zijn daar 36 tot 64.


Bijlagen :




  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
terwijl er ook mensen op kanaal 11 zitten ? Vaag toch?


Nee niet vaag, heeft te maken met de landinstelling, andere landen mogen tot kanaal 13

maar aangezien je het hebt over een modem geleverd door Ziggo, zal die instelling wel weggeschreven zijn uit het instellingenpaneel en kan je dus niet van land wisselen om meer kanalen te krijgen.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
Kanaal staat op automatisch is dat handig ? Kanalen zijn daar 36 tot 64.


met wifi analyser kun je rechtsboven ook de 5 Ghz analysen (met een telefoon wat 5 Ghz heeft natuurlijk) . tot 64 is matig.. Bij mij gaat ie tot 140 :x :P
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
Nee niet vaag, heeft te maken met de landinstelling, andere landen mogen tot kanaal 13


O ok. Weer wat geleerd.

Dave schreef:
maar aangezien je het hebt over een modem geleverd door Ziggo, zal die instelling wel weggeschreven zijn uit het instellingenpaneel en kan je dus niet van land wisselen om meer kanalen te krijgen


Huh? Ziggo? Ik zit bij odido met een zyxel t54 hoor.
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
tot 64 is matig.


Ok. Maar wel handig dus om hem vast op 1 kanaal te zetten ook?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
oh odildo .. whatever.. zelfde ellende
  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
Maar wel handig dus om hem vast op 1 kanaal te zetten ook?


mja.. heb ik wel.. al is er op de 5 Ghz veel minder last van storingsproblemen van buren omdat het signaal minder ver reikt.

De enige stoorzender hier is het andere Wifi punt in huis. Heb het zo ingesteld staan dat ze elkaar nooit in de weg zitten. Dat automatische gedoe vind ik niet goed werken bij Fritzboxen, gaat vrolijk een kanaal kiezen waar al wat zit :roll:

Geen idee hoe goed of slecht dat werkt bij Zeiksel.
  Bericht 
no justice
Master
Nou de wifipunt is binnen en werkt. Alleen vind ik de signaalsterkte boven nou niet fantastisch. Op de ps4 zie ik een signaalsterkte van rond de 60 procent. Wat doe ik fout of kan ik nog doen?
  Bericht 
Lotus Omega
Master
Kan je een ethernetkabel gebruiken? Is beter voor dat soort spul
  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
en werkt


heb je daar bewijs van?

Lotus Omega schreef:
ethernetkabel gebruiken? Is beter voor dat soort spul


in het uiterste geval LAN powerline adapters ja.
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
heb je daar bewijs van?


Nou ja ik heb gedaan wat ik moest doen. Alle lampjes branden de kleur die ze moeten branden. Dus ja denk het wel. Kan ik het nog zien dan op de een of andere manier. Met wifi analyzer zie ik een vrij sterk signaal boven. Ethernet kabel is helaas geen optie en PoE ook niet. Heb ik al geprobeerd. Ik moest steeds weer opnieuw verbinding met internet maken. Heel irri
  Bericht 
Dave
Webspecialist
lampjes? je hebt geen mooi overzicht zoals ik?


Bijlagen :


  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
je hebt geen mooi overzicht zoals ik?


Lampjes ja. Nee heb ik niet :cry:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
dat is toch raar? wat staat er bij "Easymesh" dan?
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
dat is toch raar? wat staat er bij "Easymesh" dan?


Ik kom hier asap op terug. Nu werken!
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Je hebt ook een app waar je alles overzichtelijk kunt zien

"Zyxel MPro Mesh" app.
  Bericht 
no justice
Master
O top man. Ik heb hem gelijk geinstalleerd op me foon. Vanavond ff kieken. :thumb:
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Eehh .. Ja. Kijk maar even..

Heb net even de reviews bekeken. Schijnt waardeloze zooi te zijn. Misschien is dat webpanel, de "Easymesh" optie bovenaan beter. Geen idee.

Treurig om te zien dat zo'n Taiwanees merk er weinig van bakt.
  Bericht 
no justice
Master
App werkt goed Dave. Ik heb verbinding met de wx5600 wifipunt. Ik zal morgen ff inloggen op het modem vanaf pc.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Zijn 4x4 802.11ax die dingen. 2x 2.5GbE poortjes erop ook nog eens.

Waarom sluit je die PS4 niet daarop aan met een LAN kabel als die PS4 dan zo belangrijk is. Scheelt weer wat lag.
  Bericht 
no justice
Master
Ehhh bedoel je in de wifi punt een kabel naar de ps4?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ja dat bedoel ik precies.
  Bericht 
no justice
Master
Nou op de kamer van zoonlief waar de ps4 staat heeft het wifipunt geen goed signaal. Dus hij staat in de kamer van dochterlief. Dan zou ik vanuit daar een kabel moeten trekken. Mmmm kan. Even over nadenken....
  Bericht 
Dave
Webspecialist
no justice schreef:
heeft het wifipunt geen goed signaal


naar de t54 bedoel je dan? Mja, hmm.. Dat is het belangrijkste dat de verbinding naar de hoofdunit goed is. Daarom ben ik altijd voorstander van bekabeld maar dat schijnt niet altijd te gaan door plafonds en alles. :roll:
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
naar de t54 bedoel je dan?


Ja precies. Ik ben ook voorstander van bekabeld. Mmmm lastig.
  Bericht 
no justice
Master
Misschien een hele domme vraag maar als ik nog een wifipunt neem en deze op slaapkamer zoon zet bij de ps4 dan maakt die toch verbinding met de wifipunt in andere slaapkamer? Zo kan ik het toch ook oplossen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Niet bij Zeiksel had ik al eerder gelezen want, site Odildo over Wifi Plus ( https://www.odido.nl/internet/wifi-plus ) ;


Bijlagen :


  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dan moet je een TP-Link Deco set van drie regelen privé, als je dat wil. Sowieso wel beter hoor :x :lol:
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
Bijlagen :


Die bijlage van odido snap ik niet zo...... als ik een wifipunt met een kabel moet aansluiten dan komt ie dus in de woonkamer. Daar schiet ik dus niks mee op. Hij moet juist naar de slaapkamer boven. Wat een gedoe weer. :fp:
  Bericht 
no justice
Master
Dave schreef:
Dan moet je een TP-Link Deco set van drie regelen privé, als je dat wil. Sowieso wel beter hoor :x :lol:


Heb je een linkje ? Wat kosten die dingen?
  Bericht 
snovvdog
Master
Dave schreef:
Sowieso wel beter hoor


Mijn ervaring met TP-link is niet denderend als het om AP's en routers gaat, kan er niet op vertrouwen dat die dingen zonder periodieke reset het altijd 24/7 stabiel doen... Zyxel doet dat wel beter hoor...
 Pagina 1 van 3  [ 146 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy