Pagina 1 van 1  [ 13 berichten ]
  Bericht 
qudax1000
Eendagsvlieg
 
Goede dag,

Helaas heb ik een strafbeschikking gehad (openbare dronkenschap).

Dit is een overtreding maar die komt wel op het strafblad.

Kan dit betekenen dat ik mijn grijze pas kwijt raak?

Het is al 1.5 week geleden gebeurd en heb nog niks gehoord. Hoe snel zijn ze met zoiets, indien ze hem afnemen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
qudax1000 schreef:
Helaas heb ik een strafbeschikking gehad (openbare dronkenschap).

Dit is een overtreding maar die komt wel op het strafblad


als je niet in verzet gaat

qudax1000 schreef:
Kan dit betekenen dat ik mijn grijze pas kwijt raak?


Dat kan



qudax1000 schreef:
Het is al 1.5 week geleden gebeurd en heb nog niks gehoord. Hoe snel zijn ze met zoiets, indien ze hem afnemen?


Wat, gebeurd?

Als je een strafbeschikking betaald dan beken je schuld. Vanaf dát moment ben je veroordeeld en heb je een strafblad. Eerder niet.

zie ook:
facilylaw.com schreef:
Strafbeschikking en gevolgen voor de beveiligingspas
JEAN-PAUL BUIJS 18 OKTOBER 2018 NIEUWS

Een beveiliger moet altijd – ook buiten werktijd – goed op zijn tellen letten en staat bij wijze van spreken altijd “onder curatele”. Bij de minste of geringste overtreding bestaat er al een kans dat de beveiligingspas wordt ingetrokken. Een beveiliger wordt bijvoorbeeld onderweg aangehouden omdat hij/zij dronken achter het stuur zit, of omdat hij/zij 30 km per uur te hard heeft gereden. Dit zijn twee duidelijke voorbeelden van strafbare feiten; dat is iedereen wel bekend. Maar neem nu het verhaal van een beveiliger die met zijn neefje van 12 buiten op het speelpleintje aan het voetballen is en per ongeluk een bal door een ruit van een woning schopt. Raam aan diggelen. De eigenaar van de woning doet aangifte van vernieling en dit heeft vervolgens grote gevolgen voor het behoud van de beveiligingspas van deze beveiliger. Zo zie je maar, een voorval als hiervoor omschreven, welke niets te maken heeft met het werk van een beveiliger, kan grote gevolgen hebben voor een beveiliger. Vaak wordt bij behandeling van de zaak door het OM aangegeven: “als je de boete betaalt, dan ben je ervan af”, maar niets blijkt vaak minder waar. De boete blijkt dan in feite een zogenaamde “strafbeschikking” te zijn en dat kan grote gevolgen hebben voor een beveiliger voor het behoud van zijn/haar beveiligingspas.

Eerder publiceerden wij al over een strafbeschikking en de gevolgen voor een beveiligingspas. Maar wat is nu eigenlijk een strafbeschikking en wat kun je ertegen doen?

Wat is nu eigenlijk een strafbeschikking?

Een strafbeschikking is een straf die opgelegd wordt door het OM voor veel voorkomende strafbare feiten. De Officier van Justitie kan een strafbeschikking opleggen voor overtredingen en misdrijven waarvoor maximaal 6 jaar gevangenisstraf kan worden opgelegd, en voor overlastfeiten (dat zijn strafbare feiten als hiervoor in de inleiding omschreven, maar ook een eenvoudige mishandeling, winkeldiefstal, openbare dronkenschap, bedreiging, ordeverstoring, bedelen en vandalisme). Een strafbeschikking is te herkennen aan een grote S of O rechtsboven in de brief, ook staat duidelijk in de brief vermeld dat het om een strafbeschikking gaat.

Na strafbeschikking een aantekening op Justitiële documentatie

Het OM kan geldboetes en werkstraffen opleggen, een ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen, betaling van schadevergoeding aan het slachtoffer en een gedragsaanwijzing geven (dit kan bijvoorbeeld een stadionverbod zijn). Als de overtreder akkoord gaat met de strafbeschikking door bijvoorbeeld de geldboete te betalen, dan krijgt deze persoon een aantekening op zijn/haar Justitiële documentatie. Dit wordt in de volksmond “een strafblad” genoemd. Dit kan dus betekenen dat hij/zij later geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) krijgt; deze worden vaak gevraagd wanneer iemand solliciteert op een nieuwe baan. Voor een beveiliger kan dit betekenen dat de beveiligingspas wordt ingetrokken of geweigerd. Mocht een beveiliger dit overkomen, dan is de kans groot dat hij/zij hangende de procedure geen beveiligingswerkzaamheden uit mag voeren en dat het tot 8 jaar kan duren voordat deze beveiliger de beveiligingspas weer terugkrijgt!

Verzet instellen na strafbeschikking

Ben je het niet eens met de strafbeschikking die je hebt gekregen? Dan kun je in verzet gaan bij de Officier van Justitie. Ga je in verzet, dan hoef je niet te betalen totdat het verzet is behandeld.

Wanneer iemand in verzet gaat, dan moet dit tijdig gebeuren; binnen 14 dagen moet verzet aangetekend worden. In verzet gaan kan op 2 manieren: schriftelijk of in persoon.

Wanneer je schriftelijk in verzet gaat moet je een brief – het verzetschrift – sturen naar het parket dat op de strafbeschikking staat. Bij het verzetschrift wordt een kopie van de strafbeschikking toegevoegd, of precies omschreven tegen welke strafbeschikking het verzet ziet, door het parketnummer of het CJIB nummer te vermelden. De enige die schriftelijk in verzet kunnen gaan zijn een advocaat of de persoon zelf.

Wanneer je in persoon in verzet wilt gaan kun je hiervoor terecht bij de balie van het dichtstbijzijnde parket of bij de balie van de rechtbank. Als men ervoor kiest om in persoon in verzet te gaan, dan kan diegene dit zelf doen, of dit door een advocaat – of een persoon die je schriftelijk hebt gemachtigd – laten doen.

Wat gebeurt er nadat je in verzet bent gegaan?

Na ontvangst van het verzet kan de Officier van Justitie beslissen om de zaak voor te leggen aan de rechter. Degene die het betreft, ontvangt dan een oproep om voor de strafrechter te verschijnen.
De Officier van Justitie kan ook beslissen om de strafbeschikking in te trekken of te wijzigen. Als de Officier van Justitie de strafbeschikking intrekt, is er sprake van seponeren en is de strafvervolging daarmee beëindigd. De Officier van Justitie kan ook de strafbeschikking wijzigen; er wordt dan een aangepaste strafbeschikking opgesteld. Als hiermee akkoord gegaan wordt, dan kan de aangepaste strafbeschikking betaald worden. Is de persoon die het betreft het niet eens met deze nieuwe strafbeschikking, dan betaalt hij/zij niet. Het verzet blijft in dat geval van kracht. De Officier van Justitie zal de zaak dan voorleggen aan de rechter.

Ons advies, altijd in verzet gaan tegen een strafbeschikking!

Uit onderzoek is gebleken dat in veel gevallen, waarbij door de verdachte verzet werd ingesteld, door de rechter een lagere straf werd opgelegd dan in eerste instantie door het OM bij strafbeschikking werd opgelegd. Dat heeft te maken met het feit dat het OM de persoonlijke omstandigheden van de verdachte maar beperkt meeweegt. Een andere, nog belangrijkere, factor is dat het OM in haar richtlijnen hogere straffen hanteert dan rechters doen. Verzet instellen loont dus in veel gevallen!
Daarnaast heeft het instellen van verzet tegen een strafbeschikking ook een schorsende werking. Dit houdt in dat de geldboete nog niet betaald hoeft te worden. Dit zou ook in het voordeel kunnen werken bij een weigering of intrekking van de beveiligingspas.

Mocht je in een situatie als hiervoor omschreven zitten en hulp nodig hebben bij het instellen van verzet? Dan kun je hierover contact opnemen met ons kantoor. Jean-Paul Buijs, specialist op juridisch gebied in de beveiligingsbranche, kan je hierover goed adviseren en bijstaan.
  Bericht 
qudax1000
Eendagsvlieg
 
Zonder verzet. Openbare dronkenschap?

Hoe groot is de kans dat ze hem afpakken?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Dat is aan je werkgever, wij zijn toch niet je werkgever :-?

Wat zijn dit nou weer voor vragen.
  Bericht 
qudax1000
Eendagsvlieg
 
Nou wat een antwoord zeg… reageer dan niet.

Blijkbaar heb jij hier geen kennis van. Dit gaat niet via mijn werkgever. Dit gaat over een beveiligerspas. Die worden verstrekt door korpcheftaken politie.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Nah, doe's niet zo onaardig zeg. Dave heeft wel de moeite genomen om dat voor je te googelen.
  Bericht 
GSXR1000
Master
qudax1000 schreef:
Blijkbaar heb jij hier geen kennis van.


Antwoord van Dave is anders best compleet. Ik zou nog een antwoord geven met wat suggesties maar dat sla ik maar even over.
  Bericht 
Bussloo
Master
1,5 week? Dan vandaag nog verzet aantekenen. Aangetekende brief schrijven dat je verzet aantekent en dat je dit nader zult toelichten wanneer je het dossier hebt ontvangen en bestudeerd. Ook direct dossier opvragen.

Dit topic staat onder verkeer. Dus je vraag over je pas zal niet snel beantwoord worden.
Ze zullen hem in elk geval niet innemen voordat de strafbeschikking onherroepelijk is geworden. Met verzet koop je dus tijd.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
qudax1000 schreef:
Nou wat een antwoord zeg… reageer dan niet.

Blijkbaar heb jij hier geen kennis van.


Jij hebt een probleem, niet ik. Zoek et lekker zelf uit zuiplap.

Minder minder.


Bijlagen :


  Bericht 
Ducantoni
Master
Ik zou in een dergelijke situatie ook verzet aantekenen, maar dan in de hoop dat Justitie het zo druk heeft, dat de zaak niet voor de rechter komt.
Ze hebben en maken meer tijd voor verkeersovertredingen.
  Bericht 
bruintje beer
Master
Hele topic waar Dave naar verwijst hier.
Gaat over een beveiliger die in z'n vrije tijd een fiets wilde jatten en vervolgens vindt dat 'ie onschuldig is omdat het jatten is mislukt. Tsja..
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Voor openbare dronkenschap krijg je ook niet zomaar een straf aan je broek, dan moet je strontvervelend zijn geweest en jezelf niet meer onder controle hebben weten te houden. Om zo iemand nog in dienst te willen hebben is een net zo groot risico als het jatten van een fiets in de vrije tijd.

Als je jezelf niet onder controle kan houden heb je helemaal niets in de beveiliging te zoeken. Maar ik weet wel hoe het gaat tegenwoordig, geen normale mensen meer te vinden dus geven we iedere zuiplap een baantje. En gaat dan vervolgens zeggen dat ik niet moet reageren als het niet welgevallig is. Check je hoofd. Intrekken die zooi.
  Bericht 
Olds 76
Master
qudax1000 schreef:
Helaas heb ik een strafbeschikking gehad (openbare dronkenschap).

Dit is een overtreding maar die komt wel op het strafblad.

Kan dit betekenen dat ik mijn grijze pas kwijt raak?


1: Dat is mooi dom dan. Het ging dus niet om een gezellige afdronk maar je was een vervelend ventje.

2: Dat had je kunnen weten en gemakkelijk kunnen voorkomen.

3: Als het aan mij zou liggen zeer zeker.
 Pagina 1 van 1  [ 13 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy