Pagina 1 van 1  [ 5 berichten ]
  Bericht 
Stock
Nieuwkomer
 
Hallo ik ben gisteren staande gehouden na een inhaalactie over de vluchtstrook. De situatie was als volgt:
Stond voor het stoplicht te wachten om de snelweg op te gaan. Het was een oprit met enkele rijbaan en daarnaast een vluchtstrook. Deze auto bleef staan bij groen licht en na meerdere malen claxoneren besloot ik er rechts voorbij te gaan, links was de berm. Het moment dat ik hem ging inhalen besloot hij toch te gaan rijden. Omdat ik hem al bijna helemaal had ingehaald besloot ik met wat gas bij hem compleet in te halen en daarna voor hem in te voegen.
Een paar seconde na deze actie werd in ingehaald door een ongemarkeerd voertuig van de politie. Stopbord aan en de lul. Het is een strafrecht zaak en wordt afgehandeld door de officier van justitie.

Nu ben ik in 2017 staande gehouden na 43kmh te hard op de snelweg en in 2018 hiervoor veroordeeld. Boete en 2 jaar voorwaardelijk, anders 2 maanden rijbewijs kwijt. Daar ben ik nu uit.

Maar vorig jaar in Augustus waren we met een grote groep(30/40 auto's) aan het rijden. Het was met de Golf GTI groep en rijden dus allemaal hetzelfde type auto. We reden vlot door maar geen absurde snelheden. In mn binnenspiegel zag ik dat in de verte zwaailichten ons naderden. In 1e instantie dacht ik dat het een ambulance was en daarom minderde ik snelheid. Het bleek een politiebusje te zijn. Omdat ik als enige snelheid had geminderd werd ik aan de kant gezet. Het gevolg was een wokmelding vanwege het geluid van mn auto en geen katalysator meer aanwezig. Bij de staandehouding is niets gezegd over de snelheid die ik heb gereden.
1 maand geleden kreeg ik een brief door de bus van het OM dat ik een telefonisch verhoor moet ondergaan(betreft 30km te hard bbk. Het was een industrieterrein), betreft dezelfde datum als wanneer ik mijn WOK melding kreeg. Dit vind ik sowieso al raar aangezien je (na wat leeswerk op dit forum) pas een telefonisch verhoor krijgt als niet bekend is wie de bestuurder is en je ook niet reageert op de brief. De brief waarin ik moet aangeven wie de bestuurder was heb ik nooit gekregen. En aangezien ik ben staande gehouden, WOK melding heb gekregen en niet absurd hard heb gereden is dit sowieso een mysterie. Maar ik denk dat de agent mij als zondebok wilt opgeven voor alle andere van de groep die niet zijn gestopt. Op advies van mn advocaat heb ik niet gereageerd op de brief van het telefonisch verhoor.

Nu deze zaak(inhalen over vluchtstrook) erbij komt begin ik me wel zorgen te maken wat ik kan verwachten. Zijn er meerdere mensen die ditzelfde aan de hand hebben gehad? En wat kan ik verwachten en doen?
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Inhalen over de vluchtstrook heeft niets te maken met het overtreden van de snelheidslimiet dus dat dat 'recidive' zou zijn, zie ik niet.

Maar het wordt wel een gezellige verzameling van afwijkend gedrag, zal een rechter concluderen ja. Voorheen viel rijden over de vluchtstrook onder wet Mulder maar dat is allemaal vorbei sinds Grapperhaus aan de macht is. Ik ken geen verhalen van mensen die zo'n verzameling opgebouwd hebben maar het lijkt me toch wat raar als een rechter gaat beslissen je meer/anders op te leggen dan die 390 Euro. Is het 390 Euro tegenwoordig? Zo te zien wel. Wordt tijd dat eens even in een database-je te smijten.
  Bericht 
Walker
Master
 
Volgens mij heeft TS nog niet in de gaten dat zijn gedrag aandacht trekt. Die hij vervolgens ook krijgt.
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Och het is een juridisch onderwerp dus in principe zou de boel 'zuiver' belicht dienen te worden. Ik haperde echter ook even toen het stukje golf GTI viel. Ben zo lang weg uit Nederland dat ik dacht dat dat niet meer bestond maar tis van alle tijden blijkbaar :lief: :D
  Bericht 
garco
Master
Tja, het kan soms wel even duren als je motor afslaat bij het stoplicht en je hebt een start-stop-systeem dat net weer automatisch wil aanspringen als je weer op de startknop drukt, dan gaat ie weer uit en wil je wegrijden en dat lukt dan niet. Als er dan nog iemand achter je 3x tütert, kun je behoorlijk gestresst raken en dan werkt dat start-stop helemaal niet meer mee... Maar dit geheel off-topic.
 Pagina 1 van 1  [ 5 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy