Pagina 1 van 1  [ 5 berichten ]
  Bericht 
Ashkan45
Eendagsvlieg
 
Beste leden van Forumindex,

Op 16 april 2021 ben ik door de politie staande gehouden i.v.m. mijn snelheid. De politie stond bovenaan bij de brug op de Beneluxbaan (Amstelveen, Noord Holland) te laseren. Zij hebben vastgesteld dat ik meer dan 35 km te hard heb gereden, waardoor ik op 26 april een strafbeschikking heb mogen ontvangen in de brievenbus, ter waarde van €480,-.

Ter info: Dit is mijn eerste strafbeschikking, en ik ben nog een beginnende bestuurder.

Ik vraag mij af of ik een goede kans heb om toch bijvoorbeeld het apparatuur van de politie in twijfel te trekken. Ik zou dus in verzet willen gaan, alleen is het probleem dat ik op dat moment mijn rijbewijs niet kon tonen (die was ik thuis vergeten).
Is er een mogelijkheid dat ik de zaak voor mijzelf alleen maar erger maak, doordat ik in verzet ga? De motoragent die mij staande had gehouden, had mij namelijk gevraagd om mijn rijbewijs, en die had ik op dat moment niet mee. Ik ben bang dat desbetreffende motoragent dat in zijn verweer gaat gebruiken. En nee, ik heb geen enkele verklaring afgelegd.

Mocht dit geen issues opleveren, heb ik de art.30 klaarstaan, die kan aangetekend de deur uit.

Ik ben benieuwd of dit een zaak is die ik kan winnen, ik hoor het graag.

Bedankt allen

Groeten,

Ashkan
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Ashkan45 schreef:
Is er een mogelijkheid dat ik de zaak voor mijzelf alleen maar erger maak, doordat ik in verzet ga?

Nee,

Ashkan45 schreef:
Ik ben benieuwd of dit een zaak is die ik kan winnen,

Als je hard kan maken dat je niet te snel reed en de apparatuur enorm af moet hebben geweken danwel dat de verkeerde auto gemeten zou zijn.. Dan ja..



Ashkan45 schreef:
ik heb geen enkele verklaring afgelegd.

opzich oké, beter had geweest als je de zooi direct in twijfel had getrokken. Rechters zijn niet zo happig op 'geen verklaring' afleggingen.
  Bericht 
dvdouden
Master
Ashkan45 schreef:
26 april een strafbeschikking heb mogen ontvangen in de brievenbus


Ashkan45 schreef:
Ik zou dus in verzet willen gaan

Niet te lang mee wachten, dat moet binnen 14 dagen na ontvangst anders wordt de strafbeschikking definitief. Je hoeft geen inhoudelijke redenen op te geven, alleen aangeven dat je het er niet mee eens bent en in verzet gaat is voldoende. Daarna kun je gegevens op gaan vragen en zo. reserveer die 480 euro wel alvast want die zul je als zekerheidstelling moeten overmaken; krijg je weer terug als je verzet gegrond verklaard wordt.
  Bericht 
Piet_Piraat
Master
Dave schreef:
opzich oké, beter had geweest als je de zooi direct in twijfel had getrokken. Rechters zijn niet zo happig op 'geen verklaring' afleggingen.
Is dat zo? Ik weet vooral dat ze je graag willen opknopen als je in de verklaring alvast schuld bekend. En van 'ik ben het er niet mee eens' als verklaring worden ze vast ook niet heel gelukkig.

Verder zou ik vooral even meetgevens/ijkrapport van lasergun opvragen. Als dat allemaal lijkt te kloppen zal je niet veel kans maken.
  Bericht 
Ashkan45
Eendagsvlieg
 
Bedankt allen, het lijkt erop dat de termijn van 2 weken net voorbij is, heel zonde maar ik was druk met werk. Het is niet anders.
 Pagina 1 van 1  [ 5 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy