Pagina 1 van 99  [ 4921 berichten ]
  Bericht 
Dave
Webspecialist
  Bericht 
Superkoe
Master
De verkiezingen zijn geweest, de VVD heeft gewonnen en die nemen alle tijd om er het maximale resultaat uit te halen. Ondertussen regeren ze demissionair verder, want weggestuurd kunnen ze niet meer worden. Ideale situatie voor pluche-plakkers die verder schijt hebben aan stikstof- en huizen crisis.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Superkoe schreef:
Ondertussen regeren ze demissionair verder, want weggestuurd kunnen ze niet meer worden


En ze smijten met geld en nemen veel besluiten, dat dit allemaal zo maar kan doorgaan.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
JonnyJohnson schreef:
dat dit allemaal zo maar kan doorgaan.
Omdat de meeste mensen die de 2e kamer bevolken, geen idee hebben wat hun echte taak is. VVD66 volk volgt netjes de bevelen van de partijleiding op en de beste kontlikkers komen boven drijven.
  Bericht 
no justice
Master
Ach geen medelijden. Het volk heeft gekozen. Dit is wat men wil.
  Bericht 
Kwibus
Master
Ja, en het gaat heerlijk zo :thumb:
Nog nooit zoveel resultaat voor een stem gekregen :woop:
  Bericht 
18vti
Master
Tijd dat de belastingen FLINK omhoog gaan voor de graaiers :D
  Bericht 
snovvdog
Master
Zo lang er weinig beslissingen worden gemaakt is het alleen maar goed.

Vergeet niet dat het alternatief waar de radicalen en communisten van GL meer te zeggen krijgen nog vele malen erger is.
  Bericht 
Kwibus
Master
18vti schreef:
Tijd dat de belastingen FLINK omhoog gaan voor de graaiers
Want? Jij denk dat de graaiers niet meer betalen? Hoe meer je verdient, hoe hoger de belastingdruk hoor.
  Bericht 
zadkine
Master
Kwibus schreef:
Hoe meer je verdient, hoe hoger de belastingdruk hoor.


Nonsens.....
Hoogste belastingdruk ligt bij de midden inkomens. De hogere inkomens betalen minder % aan belasting.
(Met dank aan de afbouw van heffings kortingen)
  Bericht 
Kwibus
Master
Dat blijkt niet uit de cijfers
  Bericht 
Kwibus
Master
Maar goed, laten we nog meer geld weghalen bij de graaiers, daarmee lossen we alle problemen op natuurlijk.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Wie zijn de graaiers?
  Bericht 
Forza!
Master
 
https://www.ad.nl/binnenland/geert-wild ... ~ae38657c/

Citaat:

Hoe is Rutte er aan toe in deze kabinetsformatie, wat ziet u?
,,Rutte is absoluut verzwakt door zijn gedraai en leugens en de motie van wantrouwen van de hele oppositie. De hele Kamer behalve zijn eigen fractie heeft die andere motie gesteund. Hij is aangeschoten wild. Rutte heeft een schot hagel in zijn kont gehad, hij kan politiek nooit meer rechtop lopen. Rutte kan alleen rechtop lopen door zich vast te houden aan de jurk van Kaag. Als hij dat niet doet valt hij weer. Kaag wordt degene om wie het draait.’’

Is Rutte onzekerder geworden door die moties?
,,Ja. Ik zie in het debat dat hij zich onnatuurlijk gedraagt. Stiller of juist heel overdreven popie-jopie, dat deed hij nooit. Ik ken hem heel goed, als hij met zijn derde neushaar trilt dan weet ik inmiddels ongeveer wel hoe hij zich voelt.’’

  Bericht 
no justice
Master
Kwibus schreef:
Ja, en het gaat heerlijk zo



Gaat zeker goed. (Zware) criminaliteit stijgt, wachtlijsten en kosten in de zorg stijgen de pan uit, alles wordt duurder, wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn nog nooit zo hoog geweest om maar te zwijgen over de krapte op de woningmarkt. Nee gaat harstikke goed hoor... Slaap zacht.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
no justice schreef:
Slaap zacht.
Ik snap niet dat je nog reageert op die troll
  Bericht 
zadkine
Master
Kwibus schreef:
Dat blijkt niet uit de


De juiste cijfers over de belastingtarieven, inclusief heffings kortingen, haal je bij de site van de belastingdienst zelf op.

Belastingdienst site

Niet bij het cbs die er ook belang bij heeft de burgers niet wakker te maken over de manipulaties door de VVD (Ja het zijn de VVD regeringen die de eertijds overzichtelijke percentages hebben vertroebeld door de heffingskortingen af te bouwen om daarmee de percentages voor de burger die niet rekent (of niet kan rekenen) schijnbaar lager te maken....maar in werkelijkheid alleen voor de veelverdieners lager gemaakt heeft.)

Schijf 1: Tot 68508 37,1%
Op te splitsen als volgt
0-21044 alg heffings korting 2837.
daarboven gaat er tot 68508 5,977% af van wat je boven de 21044 verdient
arbeidskorting maximaal (bij 35653 inkomen) 4205
Deze neemt met 6% af tot een inkomen van 105737.
Hoogste belasting tarief voor werkenden:
Tussen 68508 en 105737 49,5%+6% =55,5%.
Boven de 105737 "slechts" 49,5%.


Nu even alleen deze kortingen mee genomen omdat die voor iedere werkende meedoen...andere kortingen zijn van meer factoren afhankelijk....maar bij allen vind je dat ze afnemen naarmate je meer verdient wat hetzelfde effect heeft als meer% over elke extra euro betalen dan wat de overheid meent je te moeten wijsmaken via het schijven tarief.
En ook niet ingegaan op de werkelijke tarieven (incl deze heffings kortingen) voor de lage(re) inkomens omdat daar nu de discussie niet over gaat.

Als je me niet gelooft maak dan een excel sheet en bereken bij elk mogelijk fiscaal inkomen , bv per 10 euro, het te betalen belasting bedrag , en tevens de verhouding tussen toename inkomen en toename te betalen belastingen.
Dan heb je trouwens tevens de belastingdruk bij elk fiscaal inkomen, dus ook de lagere.
  Bericht 
no justice
Master
Dikke Dakduif schreef:
Ik snap niet dat je nog reageert op die troll


Ach is toch leuk? Ik vergeet trouwens te noemen de mislukte marktwerking in de zorg, het importeren van pareltjes wat maar niet stopt en de toename van verwarde mensen op straat. ;) Verder gaat het best goed in dit land. woehahaha
  Bericht 
Kwibus
Master
Afgeven op de VVD is blijkbaar geen probleem, als je voorstander bent, ben je meteen een troll?

Prima, inhoudelijk dan. Wie van de politieke partijen zou het in dit land dan beter hebben gedaan dan de VVD? Want GL, D66 en CDA vallen al af, net zoals de religieuze partijen en alle splinterpartijen stellen sowieso niets voor. Hou je de PVV met Wilders over, die van alles roeptoetert maar op de vraag "hoe dan" nooit een antwoord heeft. Of FvD met Baudet? Die heeft de waarheid wel in pacht en weet dit ook voor elkaar te krijgen? Ga toch weg. In het huidige politieke landschap is VVD verreweg het beste wat je kunt krijgen.
  Bericht 
no justice
Master
Das niet inhoudelijk. Ik heb een aantal dingen geschreven waar je niks op zegt. Je beantwoord mijn vraag met een vraag, je lijkt Rutte wel. Politiek niks voor jou?
  Bericht 
Kwibus
Master
Prima, welke partij had voor de jouw genoemde dingen een oplossing zonder dat dit ten koste was gegaan van andere zaken? Laat het partijprogramma maar zien dan.
  Bericht 
no justice
Master
Dus je erkent dat deze zaken allemaal zijn ontstaan door zoveel jaar beleid Rutte? Das al een eerste goede stap. Nu nog de grenzen dicht, ontwikkelingshulp afschaffen, uit de EU en eigen volk eerst. Denk zelf maar na welke partij(en) dit wil(len).
  Bericht 
Pita
Master
 
Nee, niet de EU, waar moeten dan de afgedankte collega's naar toe ? en de familieleden die ook een tof goedbetaald baantje willen.
  Bericht 
Kwibus
Master
no justice schreef:
Dus je erkent dat deze zaken allemaal zijn ontstaan door zoveel jaar beleid Rutte
Nee. Deze zaken (of je deze als een probleem ziet is een persoonlijke zaak) zijn het gevolg van het gevoerde politieke beleid van de coalities en dus niet alleen op het bordje van Rutte / de VVD te schuiven. Als Nederland het echt allemaal zo'n groot probleem had gevonden, dan was het bij de eerstvolgende verkiezingen allemaal meteen afgestraft. Blijkbaar is het voor heel mensen niet zo'n probleem geweest.

no justice schreef:
Nu nog de grenzen dicht, ontwikkelingshulp afschaffen, uit de EU en eigen volk eerst.
Ja, dat wordt de oplossing voor alle problemen. Lekker xenofobisch in een globale economie - waar wij nota bene van leven - gaan zitten.

no justice schreef:
Denk zelf maar na welke partij(en) dit wil(len).
De partijen die dit roepen dragen geen van allen een oplossing aan hoe dat dan te bereiken. De islam verbieden, prima idee. Nou alleen nog even de grondwet aanpassen en door :thumb:

Ik heb ook een prima beeld bij wat ik graag zou zien in dit land. Ik heb alleen geen idee hoe je dat kunt bereiken, maar ik weet wel dat ik met een stem op Wilders of Baudet het niet ga bereiken.
  Bericht 
no justice
Master
Met een stem op Rutte ook niet.
  Bericht 
18vti
Master
Dikke Dakduif schreef:
Wie zijn de graaiers?


Iedereen, direct of indirect, die vet veel krijgt vanuit overheid potjes en er bizar weinig voor hoeft te doen.
  Bericht 
18vti
Master
Kwibus schreef:
Blijkbaar is het voor heel mensen niet zo'n probleem geweest.


Voor de graaiers en uitkeringtrekkers die het allemaal prima vinden.
  Bericht 
Kwibus
Master
no justice schreef:
Met een stem op Rutte ook niet.
Misschien niet, maar ik denk van wel. Al zie je het maar als het minste van alle kwaden, dan nog gegarandeerd een betere kans dan met die andere 2.
  Bericht 
Dashcam Drenthe
Master
Kwibus schreef:
maar ik denk van wel


Daar gaat het fout :x
  Bericht 
zadkine
Master
Kwibus schreef:
Ja, dat wordt de oplossing voor alle problemen. Lekker xenofobisch in een globale economie - waar wij nota bene van leven - gaan zitten.


Wat heeft dit in godsnaam met "grenzen dicht" te maken.

De grenzen dicht slaat niet op economie maar op immigranten (en dan nog alleen de subgroep daarvan die niet de eigen broek kan of wil ophouden) buiten houden.

Overigens is mijn alternatief hiervoor, maar dat zie je bij GEEN ENKELE partij terug, elke economische steun aan immigranten schrappen. Dus geen inkomens afhankelijke uitkeringen. Dit gekoppeld aan directe uitzetting en gebiedsverbod voor heel Nederland bij crimineel handelen door een immigrant. Waarbij op overtreding van dat gebieds verbod levenslang werkkamp mag komen te staan (zodat die crimineel nog wat terug verdient van de veroorzaakte schade)

En ik weet dat je dat kan doen gezien de vele immigranten die ik inmiddels persoonlijk ken en die ALLEN zelf hun broek op weten te houden. Zijn natuurlijk wel mensen die en WILLEN werken en SCHOLING gevolgd hebben.
  Bericht 
Story
Master
 
zadkine schreef:
Wat heeft dit in godsnaam met "grenzen dicht" te maken.


Vrij kortzichtig.
  Bericht 
Kwibus
Master
zadkine schreef:
Wat heeft dit in godsnaam met "grenzen dicht" te maken.
Volgens mij reageerde ik op het hele rijtje: Nu nog de grenzen dicht, ontwikkelingshulp afschaffen, uit de EU en eigen volk eerst.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Kwibus schreef:
Wie van de politieke partijen zou het in dit land dan beter hebben gedaan dan de VVD? Want GL, D66 en CDA vallen al af, net zoals de religieuze partijen en alle splinterpartijen stellen sowieso niets voor. Hou je de PVV met Wilders over, die van alles roeptoetert maar op de vraag "hoe dan" nooit een antwoord heeft. Of FvD met Baudet? Die heeft de waarheid wel in pacht en weet dit ook voor elkaar te krijgen?
Je houdt JA21 vakkundig buiten beeld. Je kunt van alles vinden van de manier waarop die partij tot stand gekomen is maar hun programma is realistisch en duidelijk op het gebied van energievoorziening en immigratie. Ze zijn groot in de senaat en ze zijn bereid verantwoordelijkheid te dragen. Joost Eerdmans heeft meer integriteit in zijn kleine teen dan de hele VVD bij elkaar en zou een veel minder schadelijke premier zijn dan Rutte.

Als je een rechtse regering wilt maar niet de fratsen van Baudet of de kopvodden tax van Wilders, is JA21 een veel betere keuze dan VVD.
  Bericht 
Forza!
Master
 
Wat mijn wensenlijstje betreft:

- Geen klimaatgezeik
- AOW op 65.
- geen [-piep-] binnenhalen
- minder brussel bemoeienis
- betere zorg (geen eigen risico of lager)
- eerlijke uitvoering uitkeringen (ontslag uwv nep-deskundigen etc)

Ik denk dat good old Geert toch uiteindelijk voor Henk en Ingrid de beste optie is om nog een beetje normaal te leven, nu en in de toekomst.

Andere partijen die verspillen bakken geld aan klimaat, EU, [-piep-] en proberen ook nog "te bezuinigen" op alles wat je wél nodig hebt. En dat in verschillende combinaties, daar ontlenen ze dan hun bestaansrecht aan.

Mogelijk moet er nog een en ander misgaan voor er meer wakker worden. Maar dan is het wrs te laat.
  Bericht 
zadkine
Master
Forza! schreef:
betere zorg (geen eigen risico of lager)


Zorg zou niet met een eigen risico zoals nu moeten werken maar met een % van wat de zorg kost als eigen bijdrage tot een maximum.
Nu heb je 1 keer iets en daarna kan je gratis shoppen bij de zorg....
Beter is het om bv 10% van de rekening bij de klant te leggen en 90% bij de verzekeraar....dan ben je pas aan het maximum eigen risico als je meer dan 3850 aan zorg besteedt.

(Gratis levert overdreven veel vraag op en daarmee extra wachttijden voor hen die de zorg WEL echt nodig hebben. Daarnaast: Eten is ook niet gratis terwijl dat een nog belangrijker behoefte is om in leven te blijven als de zorg)
  Bericht 
Walker
Master
 
Voor jou en mij is 2000 Euro wellicht op te brengen. Maar voor iemand die op bestaansminimum zit niet. Zorg zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Dus ga je (nog) een toeslagen-systeem optuigen...
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
zadkine schreef:
als je meer dan 3850 aan zorg besteedt.


:loco: :loco: hoe gaan de al die arme mensen dat betalen? die nu al leven van een uitkering, omdat ze bv arbeidsongeschikt zijn? niet iedereen verdient zoveel als jouw.
  Bericht 
Kwibus
Master
Dikke Dakduif schreef:
Joost Eerdmans heeft meer integriteit in zijn kleine teen dan de hele VVD bij elkaar en zou een veel minder schadelijke premier zijn dan Rutte.
Herkomst LPF, EénNL, Leefbaar Capelle, FvD, en nu JA21 die "een brede volkspartij op rechts wil zijn". Met betrokkenheid bij Geenstijl en WNL. Nee, laat maar. De lijn Fortuyn, Wilders, Baudet hoeft niet voor mij.

En zoals eerder gezegd: alle splinterpartijen stellen sowieso niets voor.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Walker schreef:
Zorg zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn
Eigenlijk pleit je voor slavernij. Op basis van het recht op zorg kan men dus afdwingen dat artsen en verpleegkundigen verplicht moeten komen opdraven als iemand zich niet lekker voelt. Tenzij de zorg door robots wordt geleverd oid.
  Bericht 
zadkine
Master
Walker schreef:
Voor jou en mij is 2000 Euro wellicht op te brengen. Maar voor iemand die op bestaansminimum zit niet. Zorg zou voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Dus ga je (nog) een toeslagen-systeem optuigen...


JonnyJohnson schreef:
hoe gaan de al die arme mensen dat betalen? die nu al leven van een uitkering, omdat ze bv arbeidsongeschikt zijn? niet iedereen verdient zoveel als jouw.



Lezen lijkt moeilijk.

Volgens mij gaat wat ik schrijf iedereen juist geld besparen.
Ik heb het over 10% eigenbijdrage tot een jaarbedrag van 3850 euro....laat dat nou op precies hetzelfde maximum uitkomen van wat NU het eigen risico is, alleen zullen veel minder mensen aan dat maximum komen.


Het is me een raadsel waarom je zou denken dat mensen nu WLE het premier risk van 385 euro zouden kunnen dragen maar NIET maximaal 385 euro als ze toevallig wel een jkeer hoge ziekte kosten hebben....is per slot geen cent meer dan nu voor wat ze dan moeten betalen.

Dikke Dakduif schreef:
Op basis van het recht op zorg kan men dus afdwingen dat artsen en verpleegkundigen verplicht moeten komen opdraven als iemand zich niet lekker voelt. Tenzij de zorg door robots wordt geleverd oid.


Dat is al langere tijd zo, zelfs gratis moet je leveren als arts en ziekenhuis....(bij spoed).
En ik heb nog nergens gezien dat dan de samenleving die dit eigenlijk aan de zorg oplegt, de rekening overneemt zodat de arts /ziekenhuis gewoon betaalt wordt voor de geleverde diensten.

(Betreft uiteraard alleen onverzekerde mensen die die gratis zorg MOETEN geleverd krijgen.....iets wat bepaald niet wereldwijd logisch gevonden wordt....en dat zijn OF toeristen zonder fatsoenlijke verzekering of bv werknemers op (buitenlandse) schepen welke in de haven liggen....en uiteraard zijn de immigranten/gelukszoekers gewoonlijk onverzekerd. Maar daarvoor is wel financiering via het COA voor de zorg.)
  Bericht 
R
Master
zadkine schreef:
Dat is al langere tijd zo, zelfs gratis moet je leveren als arts en ziekenhuis....(bij spoed).


Helaas wil de praktijk wel eens heel anders uitpakken. Zeker buiten de grote steden.
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
JonnyJohnson schreef:
zadkine schreef: als je meer dan 3850 aan zorg besteedt.

:loco: :loco: hoe gaan de al die arme mensen dat betalen? die nu al leven van een uitkering, omdat ze bv arbeidsongeschikt zijn? niet iedereen verdient zoveel als jouw.


Lezen, lezen en nog eens nalezen.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Sorry maar het was me niet duidelijk dat je bedoelt 10% van 3850 euro, als maximaal. Maar goed dat jullie allemaal zo geweldig zijn :thumb:
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
De Telegraaf schreef:
Minister Van Ark neemt zes weken rust: ’Last van nekproblemen’

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) is voorlopig uit de running. Wegens aanhoudende nekklachten is ze zeker de komende zes weken afwezig, zo heeft zij besloten na medisch advies.

De taken van de VVD-bewindsvrouw, voorheen staatssecretrais van Sociale Zaken, worden zolang waargenomen door Paul Blokhuis, die als CU-staatssecretaris van Volksgezondheid het departement al goed kent.

„Ik hoop in september genoeg hersteld te zijn om weer aan het werk te kunnen”, schrijft Van Ark op Twitter. Vanaf half augustus komt het kabinet weer bijeen. Van Ark is ook lid van het ’kernteam’ dat over de coronamaatregelen gaat. Het deel van Van Arks takenpakket dat over de aanpak van het coronacrisis gaat, komt bij minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) te liggen.

Onlangs is in het kabinet al een herschikking geweest. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur, D66) verruilt het Binnenhof voor een baan elders. Minister Stef Blok (VVD) stapte over van Buitenlandse Zaken naar Economische Zaken. Sigrid Kaag (D66) werd buitenlandminister. Haar functie van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking werd overgenomen door ’nieuweling’ Tom de Bruin. Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg (D66) werd staatssecretaris van Infrastructuur, Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) werd dat op Sociale Zaken, een functie die eerst was opgevuld partijgenoot Bas van ’t Wout. Hij raakte er echter overwerkt.



Ik gok op stress.
  Bericht 
Suggestief
Master
De Telegraaf schreef:
De taken van de VVD-bewindsvrouw, voorheen staatssecretrais van Sociale Zaken, worden zolang waargenomen door Paul Blokhuis, die als CU-staatssecretaris van Volksgezondheid het departement al goed kent.


NOZZ schreef:
Haar taken worden gedurende die tijd waargenomen door minister De Jonge en staatssecretaris Blokhuis.


Bij de NOS pakt de Jonge ook nog een rolletje mee. Kan makkelijk.
  Bericht 
JonnyJohnson
F1 kenner '21
Maserati Teun schreef:
Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) is voorlopig uit de running


Kneuzen kabinet. :lol: :lol:
  Bericht 
cocodee
Master
Goh, Rutte heeft de TK zomaar verkeer geinformeerd. :roflol:
Citaat:
Oppositie hekelt verkeerde informatie van Rutte over gesprekken met Rusland
27 juli 2021 06:00 Laatste update: 1 dag, 2 uur geleden


Verschillende oppositiepartijen vinden dat demissionair premier Mark Rutte de Tweede Kamer onvolledig heeft geïnformeerd over gesprekken die hoge Nederlandse ambtenaren hebben gehad met Rusland. Dat schrijven onderzoeksplatformen Follow the Money en The Investigative Desk dinsdag. De gesprekken gingen onder meer over heikele kwesties zoals de aanleg van een omstreden pijplijn en de EU-sancties tegen Rusland. Rutte heeft de Kamer echter verteld dat het in die gesprekken slechts ging om een "vrije gedachtewisseling".

Nadat vlucht MH17 in 2014 uit de lucht was geschoten, verbrak Nederland de officiële banden met Rusland. Drie jaar later werden de banden toch weer aangehaald. Hooggeplaatste ambtenaren van de ministeries van Economische Zaken en Buitenlandse Zaken spraken met Russische collega's. Ze spraken onder meer over de omstreden pijplijn Nord Stream 2, die in de toekomst Russisch gas naar Noordwest-Europa moet brengen.

De Tweede Kamer werd daar aanvankelijk niet over geïnformeerd. Nadat de twee onderzoeksplatformen er eerder dit jaar over hadden geschreven, sprak Rutte er op verzoek van een meerderheid van de Tweede Kamer alsnog over.

Hij zei toen dat er niets geheimzinnigs was aan de gesprekken, wat ook naar voren kwam uit de gespreksverslagen die de premier naar de Kamer stuurde. Volgens hem wordt er "gewoon met Rusland gepraat over diverse energieprojecten". Hij voegde eraan toe dat de betreffende ambtenaren geen beslissingen mochten nemen.
Toch afspraken gemaakt met Rusland

Follow the Money en The Investigative Desk vroegen daarna documenten op over de gesprekken met Rusland door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Daaruit blijkt volgens de berichtgeving dat Rutte relevante informatie heeft achtergehouden voor de parlementariërs, bijvoorbeeld dat is gesproken over de gaspijplijn en de sancties.

Ook wilde de Nederlandse overheid afspraken maken op het gebied van energie, wat door Rutte en de ministeries later werd ontkend. Toch blijkt uit de opgevraagde agenda's, interne mails en memo's dat op verzoek van Nederland wel degelijk afspraken zijn gemaakt. Hierover werd aan de Tweede Kamer niets meegedeeld.
Oppositiepartijen vragen debat aan over gang van zaken

Oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en SP hekelen de gang van zaken en de gebrekkige informatievoorziening. Zij vragen woensdag dan ook een debat aan, dat moet plaatsvinden na het zomerreces. Daarin willen ze onder meer een volledig inzicht in de ontmoetingen en de afspraken die zijn gemaakt met Rusland. Ook willen ze weten of de premier de Kamer bewust verkeerd heeft geïnformeerd.

Coalitiepartijen VVD, CDA, ChristenUnie en D66 konden niet reageren, omdat de Kamerleden die hierover gaan op vakantie zijn.

https://www.nu.nl/economie/6147903/oppo ... sland.html
  Bericht 
Range Rover Teun
Medewerker
cocodee schreef:
sprak Rutte er op verzoek van een meerderheid van de Tweede Kamer alsnog over.


Tja, als Rutte 3 woorden zegt, liegt hij er vier.
  Bericht 
Abel1
Master
Gaat ook lekker bij BIJ1

Eerst die relneger Gario er al uit gezet en nu stappen er verschillende anderen op vanwege de niet fijne kultoer binnen dat clubje.


Haagse bestuursleden Bij1 stappen op om ‘giftige cultuur’, fluistercampagnes en Gario-rel

Het voltallige bestuur van Bij1 Den Haag stapt op. De leden vinden dat ze worden belemmerd en tegengewerkt en spreken van een ‘giftige interne cultuur’ bij de landelijke organisatie.
Bart Lelieveld 29-07-21, 14:46 Laatste update: 16:47

In een verklaring schrijft het Haagse bestuur dat het werk ze onmogelijk werd gemaakt door hun landelijke partijgenoten. ‘Tot onze grote ontsteltenis is het afgelopen weekend duidelijk geworden dat de nationale organisatie een giftige interne cultuur heeft die ons actief tegenwerkt en belemmert als bestuur van een lokale afdeling.’
Lees ook

‘Wokies’ van Bij1 zijn wakker, wij slapen nog
PREMIUM
‘Wokies’ van Bij1 zijn wakker, wij slapen nog

Nog geen groen licht voor Haagse Bij1-afdeling, kritische houding leden ‘speelt geen rol’
PREMIUM
Nog geen groen licht voor Haagse Bij1-afdeling, kritische houding leden ‘speelt geen rol’

Portret van Mariam El Maslouhi.
Portret van Mariam El Maslouhi. © Henriette Guest

Het landelijk bestuur zou bijvoorbeeld hebben geprobeerd om invloed uit te oefenen op de berichten op de sociale media. Het zou onder meer gaan om berichten waarmee solidariteit werd betuigd met Aruba. ‘Leden van onze afdeling kregen ook te maken met negatieve fluistercampagnes door een bestuurslid van een andere lokale Bij1-afdeling.’ ,,Ik zag al langer dat het rommelde binnen Bij1”, zegt vertrekkend bestuurslid Mariam el Maslouhi. ,,Al voor de afgelopen verkiezingen, maar ik dacht dat het landelijke perikelen waren.”
‘Toxisch gedrag’

De Haagse afdeling ging in januari vorig jaar officieel van start. De leden zetten zich onder meer in bij protesten tegen misstanden in het Griekse vluchtelingenkamp Moria en tegen politiegeweld. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen voorjaar haalde de partij van lijsttrekker Sylvana Simons 3800 stemmen (1,5 procent) in Den Haag. Eind vorige maand volgde de officiële verkiezing van het Haagse bestuur, waarin Mariam El Maslouhi, Deborah Cameron, Samantha Macín, Szilva Balog en Damani Leidsman werden gekozen.

Maar onlangs liep de animositeit tussen de landelijke partijtop en het lokale Haagse bestuur op, door onder meer de kwestie rond Quinsy Gario. De nummer twee op de lijst van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen werd beschuldigd van ‘toxisch gedrag’ en afgelopen weekend uiteindelijk uit de partij gezet. De manier waarop dat gebeurde, was tegen het zere been van de Haagse bestuursleden, die op Twitter hun steun uitspraken voor Gario. Ze noemen zijn schorsing onrechtmatig. ,,Wij werden geframed als intriganten en Gario-sympathisanten. Maar het gaat mij niet alleen om Quinsy Gario, maar om hoe er met mensen wordt omgegaan.”
Alle banden verbroken

Tijdens datzelfde weekend werd bekend dat Bij1 tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in acht gemeenten meedoet, maar niet in Den Haag. Volgens een woordvoerder van de partij liepen er nog wel gesprekken over deelname en moest er nog een campagneplan worden ingediend. Dat wordt door de Haagse bestuursleden in hun verklaring bestreden.

,,Na een eerder artikel op jullie website werd ik binnen een uur gebeld door een landelijk bestuurslid. Zij vroeg me waarom we met de pers hadden gepraat en zei dat we echt niet mee zouden doen met de gemeenteraadsverkiezingen.” Volgens El Maslouhi werd steeds duidelijker dat het niet de bedoeling was dat Bij1 in Den Haag op het stembiljet zou verschijnen. Signalen daarover zag ze al toen ze nog voor de Haagse Stadspartij actief was. ,,Dat ligt echt niet aan onze bekwaamheid of aan het feit dat we ons te weinig zouden hebben laten zien in Den Haag. We hebben eigenlijk nooit een kans gehad.”

,,Het is toch niet logisch dat een stad als Den Haag, de derde grootste stad, overgeslagen wordt door Bij1, terwijl ze wel in Haarlem, Delft, Arnhem en Nijmegen meedoen. Met weinig campagne zijn er al veel stemmen gehaald tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. De zetels liggen voor het oprapen.” De opgestapte bestuursleden blijven actief, al zal dat voorlopig op andere vlakken dan de politieke arena zijn. Een overstap naar een andere partij sluit El Maslouhi uit. ,,Er is in Den Haag geen partij waar ik me aan zou linken, maar ik denk dat de mensen in Den Haag zeker nog van ons gaan horen.”

Een woordvoerder van Bij1 laat weten dat de partij vooraf niet geïnformeerd was over de stap van de Haagse afdeling. ,,Ook wij zijn verrast door het nieuws dat het bestuur van Den Haag Bij1 aftreedt en hebben dit via de media moeten vernemen. Het landelijk bestuur richt zich dan ook op het goed in kaart brengen van de situatie en op de leden van Den Haag Bij1.”

Gario zat afgelopen week bij Op1. Bekijk hieronder het fragment.
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
Daarom hoopte ik ook op een kamerzetel voor BIJ1 om dit soort entertainment landelijk uit gerold zien worden :honger:
 Pagina 1 van 99  [ 4921 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy