Pagina 1 van 1  [ 16 berichten ]
  Bericht 
Onderbord
Die hard
Hi all,

Voor mij ook eens tijd om uw expertise in te roepen, ik ben zelf te weinig in Nederland om nog goed kennis te hebben van hoe het eea werkt, maar ben helaas wel verzeild in discussie met een grotere gemeente in het oosten des lands. Geen idee of men meeleest, zal de naam niet expliciet noemen.

Situatie, bij ons aan de zaak heb ik 1 parkeervergunning mogen afnemen. Op naam van het bedrijf, met kentekenparkeren. Na aanschaf van een nieuwe auto direct middels eHerkenning het kenteken veranderd. Van de ingediende aanvraag is een schermafbeelding getrokken. Toch dezelfde middag een naheffingsaanslag parkeerbelasting a 66,55.

De volgende ochtend is er contact gezocht met de gemeente, en na een telefoongesprek van ruim een uur bleek de online ingediende wijziging niet correct doorgelopen. De mevrouw aan de telefoon heeft deze geannuleerd en opnieuw ingeschoten. Tijdens dat telefoongesprek is naheffing #2, opnieuw a 66,55, uitgeschreven. Opnieuw telefonisch contact opgenomen, er werd mij verzekerd dat de wijziging nu wel goed was doorgelopen, en "even bezwaar maken" zou voldoende zijn.

Briefje geschreven en opgestuurd, bezwaar tegen beide naheffingsaanslagen, uitgelegd dat de parkeerbelasting is voldaan middels de vergunning, de wijziging tijdens (voor uitschrijven bonnen) is ingediend, schermafbeeldingen bijgevoegd, et cetera. Een aantal dagen later al de "ondersteuner" van de gemeente aan de telefoon vanwege het verzoek om te horen. Herhaald wat ik had geschreven, subtiel gevraagd, mevrouw vond het verzoek om gehoord te worden vreemd want het bezwaarschrift zou reeds overduidelijk zijn geweest.

Helaas zaterdag een besluit in de bus: de naheffingsaanslagen blijven gehandhaaft. Toelichting:

"Uit onderzoek en advies van de betreffende afdeling is gebleken dat de wijziging met nummer xx door u zelf is geannuleerd op 07-02-2022 om 09.46 uur. Deze wijziging is gestart op 04-02-2022 om 09.02 uur, maar nooit volledig afgehandeld. Het kenteken is daarom niet gewijzigd geweest op 04-02-2022. Aanvraag met nummer yy staat nog open en is niet door u afgehandeld. De aanvraag moet dus nog verder worden afgerond.

Er zijn wel twee afgeronde aanvragen bekend: de nummers zx en zy.

zx betreft een kentekenwijziging op 07-02-2022 om 09.49 uur. Hierbij wordt het oude kenteken 1-XYZ-123 vervangen door het nieuwe kenteken 2-ZYX-321. zy betreft ook een kentekenwijziging. Hierbij is zowel het oude als het nieuwe kenteken 2-ZYX-321 doorgegeven. Echter was het kenteken al gewijzigd bij de aanvraag met nummer zx.

Op 4 februari 2022 om 16.41 uur en op 7 februari 2022 om 09.45 uur was er dan ook niet voldaan aan de aangifteplicht parkeerbelastingen. De naheffingsaanslagen zijn derhalve terecht uitgeschreven.
"

Mogelijkheid nu is natuurlijk beroep. Zijn er hier leden met (meer) ervaring in (kenteken)parkeren tegenwoordig, en lijkt het de moeite waard om er een punt van te maken?

Hartelijk dank alvast!
  Bericht 
Forza!
Master
 
Wellicht ook het bedrijf (HRM?) inschakelen.

Formeel hebben ze misschien gelijk als je bij dat omzetten iets fout gedaan hebt maar ze kunnen ook coulance toepassen. Daarvoor heb je wel steun van je bedrijf nodig, want zo te zien geloven ze jou niet.

Nou ben ik geen rechts-specialist! Probeer je te helpen, wellicht zijn er hier mensen die meer weten hierover.

Hou wel de bezwaar termijn in de gaten en probeer het bedrijf eerst contact op te laten nemen met de gemeente, misschien dat ze daar wel gevoelig voor zijn, en anders beroep aantekenen + zorgen dat je een verklaring krijgt van het bedrijf dat jij die vergunning bij hun hebt afgenomen vanaf datum/tijd.

Er bestaan ook no-cure no-pay bedrijven maar daar hebben gemeenten een hekel aan, kost ze een hoop geld als ze iets verliezen.

Beste voor hun is het door de vingers te zien, dan blijf je schuldig maar krijg je je geld terug. Maar dan moeten ze je wel geloven.
  Bericht 
Onderbord
Die hard
“Het bedrijf” ben ik zelf, de vergunning staat op naam van de BV. Misschien heb ik dat niet duidelijk verwoord, excuus.

An sich durf ik zelf wel naar de bestuursrechter, maar ik zit niet ver genoeg in de precieze regelgeving. Vandaar het topic.
  Bericht 
Plague
Master
Volgens mij is de belasting gewoon betaald (want: vergunning) en kan je aantonen dat het twee keer door een fout niet goed is gegaan. Er is jurisprudentie over foutief Ingevoerde kentekens en betaalde parkeergelden waarbij de naheffingsaanslag door de rechter werd vernietigd. Ik denk dat je daarmee een goede kans maakt bij de rechter. De situatie is niet één op één hetzelfde maar het komt overduidelijk op hetzelfde neer.
  Bericht 
Onderbord
Die hard
Helder, dankjewel. Dat was inderdaad ook de laatste ontwikkelingen die ik nog gevolgd had, dat het voldoen van de parkeerbelasting voldoende is, ongeacht kentekenparkeren. Ben hier niet zo actief in reageren, daarvoor is mijn kennis helaas onvoldoende, maar lees graag mee, vind het interessante onderwerpen en discussies soms.

Lastige hier is dat waarschijnlijk, ik zal dat eens nazoeken, in de voorwaarden van de vergunning het een en ander is opgenomen over het kentekenparkeren en doorgeven van wijzigingen. Ik kan niet hard aantonen dat de wijzigingen ook echt "fout" zijn gegaan, daarvoor moet ik de logging van de gemeente hebben, maar heb wel twee schermafbeeldingen waarin aanvraagnummer en tijdstip te zien zijn. Zo is in ieder geval aannemelijk te maken dat de wijzigingen tijdig zijn ingeschoten.

Misschien toch maar in beroep gaan, vanuit omg. Brussel is het nog wel te rijden naar Zwolle om er eens een punt van te maken. Is er nog wat info op dit forum over hoe zoiets praktisch aan te pakken, of kan iemand me wat hints in de juiste richting geven?

(ik ben niet de persoon die de auto en kenteken gebruikt, zodoende)
  Bericht 
gurb
Master
Geen inhoudelijke tip. Maar wel weer frustrerend.
Je probeert het netjes te doen. Dat is duidelijk, want je wilde gewoon de boel omzetten. En netjes de regels volgen.
En de reactie die de overheid geeft is dat de overheid geen fouten heeft gemaakt. En dat belangrijker is dat de overheid geen fout heeft gemaakt dan de intentie van de burger om dingen goed te doen. :fp:
  Bericht 
Onderbord
Die hard
Dat is dus ook wat mij dwars zit. Die 120 euro, soit, daar komen we wel overheen als het moet. Maar de reactie van de gemeente Z….. schoot me echt in het verkeerde keelgat. De vergunning is zeker niet gratis en sinds het kentekenparkeren is het al beperkt (vroeger immers gewoon papieren vergunning in andere auto leggen), dan valt zo’n besluit wel verkeerd.
  Bericht 
Forza!
Master
 
ik Googlede op "bezwaar loont" kom ik appjection tegen.. een site die blijkbaar voor niks (nouja, ze hebben wel een verdienmodel) werkt. Dat is waarschijnlijk die website waar de gemeente voor "waarschuwt" want als ze verliezen moeten ze een hoop proceskosten betalen.

Misschien heeft jouw gemeente nog geen ervaring, hier wel en zijn ze veel liever geworden.. ;)
  Bericht 
Onderbord
Die hard
Forza! schreef:
Dat is waarschijnlijk die website waar de gemeente voor "waarschuwt" want als ze verliezen moeten ze een hoop proceskosten betalen.


Gemeente voor waarschuwt? Die mis ik even, waar doel je op?
  Bericht 
Bounty
Master
 
Er zijn genoeg no cure no pay juristen die deze zaken graag voor je oppakken en kan jij je op andere dingen richten.
  Bericht 
Onderbord
Die hard
Ook nog een optie ja, had er niet direct aan gedacht voor dit soort zaken. Van de Mulder's weet ik idd wel dat er bureautjes zijn die het graag overnemen. Mag ik nog vragen of er ervaringen zijn met mensen of websites , of is dat geen gespreksonderwerp hier? Meen me te herinneren dat het in het verleden niet (inhoudelijk) besproken werd op FI.

DM staat ook open anders natuurlijk, als dat wel een optie is.
  Bericht 
Forza!
Master
 
Dat ging met name om WOZ bureaus

Maar ik kreeg ook een verwijzing toen ik een bezwaarschrift voor parkeren indiende een jaar geleden ofzo. Dat is trouwens wel terugbetaald, eigen fout, verkeerd zonenummer ingetikt maar hebben ze door de vingers gezien (na 3 maanden..)

review appjection door consumentenbond.
  Bericht 
bert65
Master
Even een kleine opmerking om in het achterhoofd te houden:
Het gaat dus om een naheffing parkeerbelasting. Vergeet niet binnen 6 weken bezwaar aan te tekenen tegen de naheffing. Dat mag een pro forma bezwaar zijn. In ieder geval moet er een rede worden aangegeven waarom je in bezwaar gaat en dien je bewijs mee te sturen (Bij de pro forma kan dat later).
  Bericht 
Onderbord
Die hard
Bezwaar is reeds verzonden en op besloten: afgewezen. Zodoende nu de volgende fase.
  Bericht 
lacheisleuk
Master
 
Onderbord schreef:
Gemeente voor waarschuwt? Die mis ik even, waar doel je op?
Er zat bij mijn WOZ een brief dat bezwaar maken altijd gratis is, maar als je zo'n bureautje het laat doen dat zomaar 750 euro kost, terwijl jij max 10-20 euro wint. Het kost de gemeenschap dus €730 euro.

Forza! schreef:
Dit dus.
  Bericht 
Onderbord
Die hard
Ah ja, die verhalen ken ik inderdaad. Had de link zo snel niet gelegd, sorry. Dank voor de uitleg.

WOZ is een ander verhaal helaas, dat wordt meer gedoe, want men is van mening dat ik te laat ben geweest. Helaas heb ik een degelijke postadministratie, maar daar komt men bij de GBLT nog wel achter.
 Pagina 1 van 1  [ 16 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy