Pagina 1 van 1  [ 4 berichten ]
  Bericht 
s.j.
Nieuwkomer
 
Goedenavond,

In mei 2021 ben ik staande gehouden in Duitsland. Ik moest daar met spoed heen en de enige optie was op dat moment om met de auto te gaan.
Ongeveer 2 uur na het passeren van de duitse grens wordt ik aan de kant gezet door de duitse politie. Hierbij moest ik een speekseltest ondergaan welke positief is uitgevallen. Ik had op die dag dat ik naar Duitsland ging niets gerookt. Maar omdat ik elke avond een joint rook voordat ik ga slapen was deze test positief.
Nu heb ik een rijontzegging gekregen in Duitsland en kan deze alleen ongedaan maken als ik slaag voor een MPU test.
Na een beetje onderzoek gedaan te hebben op het web schijnt dit een enorm lastig en prijzig te zijn. 1/3 Duitsers slaagt hiervoor en voor buitenlanders is het al helemaal onmogelijk.

Weet iemand hier meer over of heeft iemand hier ervaring mee?

Bvd
  Bericht 
Dikke Dakduif
Master
s.j. schreef:
Weet iemand hier meer over of heeft iemand hier ervaring mee?
Gelukkig niet

Ik zou je auto inruilen voordat je weer naar D gaat en zorgen dat je niet staande gehouden wordt (wat niet heel moeilijk is). Overigens kun je in NL op precies dezelfde problemen rekenen met jouw gewoontes. Volkomen onterecht want die joint is 's-ochtends allang uitgewerkt maar dat verandert niks aan de regels.
  Bericht 
bert65
Master
Dikke Dakduif schreef:
Volkomen onterecht want die joint is 's-ochtends allang uitgewerkt

Zo voel je dat 's ochtends ook als je de avond ervoor flink bent doorgezakt. Blijk je toch nog "lam" te zijn van de restalcohol. O ja, dat kan ook gelden voor medicijnen die een lange werking hebben en door hun werking de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.
Dikke Dakduif schreef:
Volkomen onterecht want die joint is 's-ochtends allang uitgewerkt

Als ik, zeker ook tijdens de ochtendspits, kijk wat zich over 's Neerlands wegen voortbeweegt, lijken veel mensen het zelfde te denken....
  Bericht 
Dave
Webspecialist
Met een MPU test niet (ook bekend als idiotentest). Rijverboden zijn per brief meerdere malen aangezegd (verschillende incidenten waarvan een keer een staandehouding). Je zou er bijna aan gewend raken. Zou mn rijbewijs op moeten sturen enzo, grappenmakers hoor. Ben net nog de Duitse douane voorbij geschuifeld, tikkie te snel ook nog. Gebeurde niets. Denk dat je je te druk maakt, gewoon chillen Bob Marley.
 Pagina 1 van 1  [ 4 berichten ]

Wie zijn er online

Leden op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

     
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
privacy policy